Author Topic: De ce tinerii romani sunt saraci?  (Read 4419 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

gurusenior

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
De ce tinerii romani sunt saraci?
« Reply #30 on: 18 June 2019, 21:05 »
Daca auziti ce debiteaza milenialii din generatia mea nascuta dupa 1990,  o sa va speriati.
Comunistii    de rit vechi  sunt oameni cu scaun la cap in comparatie cu copii, adolescentii si tinerii studenti neomarxisti din America.







Ii citesc pe aia de pe Softpedia....cred ca trebuie sa le curga mult scuipat din gura cand debiteaza ca "generatia noastra a ratat, hai sa-i lasam pe tineri sa conduca".
 
https://forum.softpedia.com/topic/1147060-sa-i-lasam-pe-cei-tineri-sa-conduca-si-sa-si-faca-viitorul-generatia-noastra-a-esuat/


Astia au impresia ca noua generatie nu va fi alcatuita din comunisti,care sunt tot niste pui de comunisti. 
Cand te stii tanar de 20 ani, sarac, lucrator la call-center sau fast-food pe minimul pe economie, cu chirie, cu naveta,  cu rate la banci pentru ultimul smartphone sau ai terminat  facultate de drept   degeaba si te stii somer care inca mai sta in carca parintilor la 25 ani, numai liberali nu-ti vine sa votezi. 



Multi au impresia gresita ca generatia mileniala ar fi diferita de asta comunista.
Se insala total! 
Ce, credeti ca tinerii care voteaza USR-PLUS o fac pentru ca sunt liberali si capitalisti puri?  Credeti ca USR-PLUS e partid de dreapta?
Voteaza ca spera si ei sa primeasca ceva.

Inclusiv tinerii care anterior votau PSD, acum voteaza cu PRO Romania.

Nu o sa iesim niciodata din comunism!
 

Offline oldshooterman

De ce tinerii romani sunt saraci?
« Reply #31 on: 18 June 2019, 21:35 »
Exemplul cu gazul: de ce ar trebui statul sa vanda sub pretul pietei o marfa, fie ea si gaz/resursa? Nu cumva asta inseamna proasta administrare?
Eu zic ca statul e dator sa administreze corect si performant cam tot ce are in curte. De la resurse la autostrazi. Sa faca profit si sa-l investeasca.
Sa vanda sub pretul pietei la nivel intern e doar o solutie pentru repartitia directa catre populatie a unei cote din valoarea resursei. Statul poate sa vanda si la pretul pietei, caz in care repartitia valorii resursei se poate face prin investitii in orice foloseste intregii comunitati. Oricum da mai bine daca bugetul e alimentat din exploatarea proprie a resurselor, decat doar prin taxarea populatiei. Sa vedem cine gaseste o tara cu resurse de petrol si gaze in care pretul la gaze si la pompa nu e mai mic decat cel mediu din tarile importatoare de petrol si gaze.

In rest, exemplele lui Ciocanul reprezinta doar realitatea relativ la statulul proprietatii resurselor, realitate care confirma trendul concentrarii proprietatii dinspre mai multi spre mai putini, in structura piramidala a societatii, in decursul timpului.

Oricum, dreptul fundamental al oricarui pamantean de a avea acces la hrana si resurse (si care in mod evident nu e respectat peste tot), e asigurat in tarile cat de cat dezvoltate prin programe de asistenta sociala care permit supravietuirea celor defavorizati. Finantarea programelor sociale e asigurata prin taxarea restului populatiei care activeaza in sistem, dintre care unii pot fi proprietari directi ai unor resurse naturale.
 

Offline sradu

De ce tinerii romani sunt saraci?
« Reply #32 on: 19 June 2019, 02:02 »
 Eu sunt de acord cu dreptul fiecarui om de a avea casa/masa/educatie/medicamente si acces la doctor. Cred ca suntem suficienti de bogati, ca omenire, global incat sa ne fie rusine daca cineva moare azi de foame sau de la un virus stupid, tratabil cu medicamente de 5 lei.

@gurusenior > nu comunismul e problema in Romania, ci coruptia. Nu comunism vor baetii, vor cooperativa capitalista. Nu vad ce e asa tragic in a lucra la fast food la 20 de ani. Call center la o corporatie e perfect normal. Am multi cunoscuti care au inceput exact asa: call center. Altfel de unde sa incepi? Primul meu salariu a fost 100 dolari. Dadeam intr-o tasta.
Sigur sunt si oameni care au inceput mai de sus. Insa in lumea de azi incepi de la un internship pe 0 lei.

Oamenii voteaza USR+ pentru ca sunt mai curati. Pentru ca PSD/PNL/UDMR s-au compromis total si e nevoie de oameni noi, care inca n-au "experienta" seniorilor liberali in trocuri cu sistemul. N-are nici o treaba cu stanga, dreapta, comunism, etc... 
 
 

gurusenior

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
De ce tinerii romani sunt saraci?
« Reply #33 on: 19 June 2019, 13:26 »
Pentru mine , socialism  = coruptie = totalitarism

Socialismul aplicat mereu are tendinta sa  accentueze implicarea statului in economia si vietile cetatenilor, automat politicienii ajung sa detina forte sporite si autoritate mai mare si imunitate, deci tot la formarea unei camarile corupte se ajunge.

S-a dovedit peste tot oriunde a fost socialism ca se ajunge la coruptie : din Brazilia si Cuba pana in California, din Franta pana in China, Rusia, Vietnam si Coreea de Nord.

Socialismul care cica lupta impotriva elitismului duce mereu la crearea altei elite, pe principiul " noi socialistii  suntem mai egali decat aia capitalisti".
Iar afacerile legale ajung afectate si persecutate de politicile fiscale dure.

Post Merge: 19 June 2019, 13:27
USR, daca tinde sa devina socialist, o va lua pe aceeasi cale ca si PSD in 10-20 de ani.