Author Topic: Despre proteste in Romania si in lume  (Read 23682 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ciocanul

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #180 on: 11 March 2024, 11:32 »
Palestinienii de rand nu au chef de razboi, acolo sunt o trupa bine platita de iranieni si altii(unii sauditi, turci poate si rusi) care vor intretine mereu conflictul. E un joc murdar practicat de toti. Asa cum americanii au sustinut cartelurile sa faca praf comunistii prin America de Sud si alte meciuri prin Asia si Africa...  la fel si aici ai altii ce incerca sa tempereze influenta americana din zona.
Nu pot sa cred ca fix evreii sustin HAMAS sa le faca zile fripte. :)

Offline axxel4you

« Reply #181 on: 12 March 2024, 12:25 »
Sa-mi zici ce scuza mai buna decat Hamas au evreii pentru a ucide civili Palestinieni ?
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,

The following users liked or thanked this post: taxon

Offline ericmario

« Reply #182 on: 17 April 2024, 23:31 »
Iranul are de castigat cel mai mult din atacul HAMAS. Conflictul in zona ii ajuta si ii scoate din izolare si le sufla vant in pupa. Daca raman foarte singuri in zona poate iesi nasol pt dictatura lor infecta.
Ai avut dreptate.
Acum trebuie să așteptăm răspunsul israeliților.
Pentru că nu poate rămâne fără un răspuns.
Urmează să vedem dacă iubitorii de capre sunt chiar atât de buni, sau dacă atacul lor a însumat avuția lor pe mai mulți zeci de ani.

Ideea e următoarea: nu te mai lăsa influențat de ruși mizerabili, nu mai finanța celule teroriste, vezi-ți de treaba ta, de bunăstarea ta și aia e.

Post Merge: 17 April 2024, 23:33
Cand Gaza o sa fie plina de evrei ca Palestinieni, pardon...toti teroristi au fost ucisi sa-mi spui atunci cine a avut de castigat din activitatile Hamas.
Rusia lui Putin.
Pentru că ei sunt vânzătorii de armament către Hamas și nu numai.
« Last Edit: 17 April 2024, 23:34 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
« Reply #183 on: 25 August 2024, 22:52 »
„Nu mai avem medici,
Nu mai avem nici fabrici,
Nu mai avem nici măcar mecanici.

Nu mai avem eroi,
Nu mai avem nici valori,
Nu mai avem nici măcar profesori.

Nu mai avem vise mărețe,
Nu mai avem nici proteste, 
Nu mai avem nici măcar prostituate”.

Dar stai că în curand,
Nici măcar nu o să mai avem cărți!

https://republica.ro/amenda-pentru-citit-niste-gunoaie
https://www.zf.ro/zf-24/analiza-zf-romania-are-doar-250-de-librarii-iar-bucurestiul-19114389

„Ce nevoie ai de carte,
Când îl ai pe Marcel președinte!
Maneaua în păduri, în munți și pe plaje răsună,
Statul îmbuibat cu taxe peste privatul capitalist greu atârnă,
Micul cu muștar e tot ceea ce contează,
Circul de la tembelizor e singura noastră speranță!”
« Last Edit: 25 August 2024, 23:07 by daveWalter »

Offline Ciocanul

« Reply #184 on: 25 August 2024, 23:06 »
In afacerea "Bookster" toti sunt vinovati. :)
Unul din motivele pt care lumea nu citeste e si ca pretul cartilor este destul de mare. 70-80 de lei pe o carte nu e chiar putin cand ai 4000-5000 de lei venit. Nu e primul motiv in lista dar e in lista.
Bookster e o afacere gandita ca o librarie pe bani. Bookster face contract cu corporatiile de la care ia bani frumosi si le imprumuta angajatilor corporatiei cartile. Firma ofera acest beneficiu angajatilor.
--
Bookster e un fel de Robin Hood dar pe invers, ia de la saraci si da la bogati.
Saracii sunt editurile ce se cam taraie cu banii pt ca hartia s-a scumpit si drepturile de autor sunt maricele la carti bune.
Bogatii sunt corporatistii, adica fix cei care au venituri de 8000, 9000 de lei si ar putea cumpara carti nu cumpara ca le inchiriaza prin Bookster.
--
Editurile nu au mai vrut sa vanda cartile catre Bookster si au de mult un proces ce se taraganeaza. Consiliul concurentei a dat amenda acum editurilor care si asa sunt vai steaua lor.

daveWalter

• Guest
« Reply #185 on: 25 August 2024, 23:16 »
Și când era 30 sau 50 lei o carte la vremea când salariul mediu nu sărea de 1500-2000 lei, nu erau prețurile tot la fel de mari?

Dar când trebuia să cumperi de pe Amazon, la niște tarife grosonale când nu găseai ce voiai pe eMag....  te duceai pe site-uri de piraterie, înghițeai în sec și aia era.

Acum găsești și pe eMag la prețuri mai rezonabile decât aș da pe o carte luată din SUA, transportată peste ocean.

Ai expus bine motivul, nu prea se citește, nu prea se vinde în țara asta, sălile de lectură, librăriile și bibliotecile sunt goale (au fost vremuri când mai era puțină aglomerație până prin 2015-2016, dar după aia, s-a terminat), nu prea se încumetă editurile să mai traducă cărți străine sau să mai cumpere drepturi de autor din afară.
Cărțile bune din afară sunt puține la număr, automat cererea dacă-i mare din segmentul ăla de niță al țării care mai „bookisește”, prețul crește, că trebuie să facă profit.

Câți bani sunt cheltuiți ca să traduci o carte și să o printezi în mai multe exemplare în țara asta?

Offline taxon

« Reply #186 on: 26 November 2024, 21:19 »
In citeva orase din tara se protesteaza in seara asta impotriva lui Georgescu.
Genul de protestatar cred ca il stiti deja: uniti, salvam, huo!
« Last Edit: 26 November 2024, 21:25 by taxon »
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

daveWalter

• Guest
« Reply #187 on: 27 November 2024, 00:49 »
In citeva orase din tara se protesteaza in seara asta impotriva lui Georgescu.
Genul de protestatar cred ca il stiti deja: uniti, salvam, huo!
Cam slăbuțe în comparație cu protestele Colectiv din 2015 și #REZIST din 2017. Nu  au nici măcar magnitudinea  mitingurilor organizate de AUR din pandemie.

ONG-urile au cam rămas fără bani, nimeni nu prea mai donează pentru ONG-uri de când cu pandemia și nimeni nu prea mai vrea să muncească pe degeaba pentru niște donații  care ajung în conturile unor lobby-ști dubioși și politicieni democrați din SUA, plătiți să țină discursuri despre feminism, Ucraina,  LGBT și schimbările climatice.

Soroș a plecat demult din România. Majoritatea tinerilor români, inclusiv eu, s-au resemnat că nu o să avem niciodată o țară ca-n Vest. Vrei viață ca-n Vest, te duci frate în Vest. Nu mai spera de la țara asta!
Câteva sute de mii au emigrat definitiv în ultimii 6 ani de la bătaia de joc livrată de PNL și de USR. Hai să zicem că puteau să treacă peste turul 2 dintre Iohannis și Dăncilă și peste guvernarea Orban și guvernarea Cîțu și dezamăgirea produsă de Vlad Voiculescu, Clotilde și Coliban în 2021.

Dar coaliția PSD-PNL și toată mizeria livrată de Ciucă-Ciolacu nu e ceva peste care să treci ușor. După încheierea pandemiei în 2022, cred că și-au băgat picioarele foarte mulți în România.  De asta au AUR, SOS și POT popularitate mare de la electoratul care se mulțumește cu o viață mediocră. Până și românii din diasporă au realizat că nu mai are rost să votezi „răul cel mai mic” - PSD/PNL = aceeași mizerie.
Pe mine mă bulversează că a trebuit să răbdăm 12 ani ca tot mai mulți români să-și dea seama de ticăloșia celor din USL.
« Last Edit: 27 November 2024, 00:57 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #188 on: 27 November 2024, 22:43 »

Soroș a plecat demult din România.

A fost vreodată în România?

Post Merge: 27 November 2024, 22:50

Până și românii din diasporă au realizat că nu mai are rost să votezi „răul cel mai mic” - PSD/PNL = aceeași mizerie.
Pe mine mă bulversează că a trebuit să răbdăm 12 ani ca tot mai mulți români să-și dea seama de ticăloșia celor din USL.

Și tu crezi că românii din diaspora vor o ieșire din UE și NATO, și o apropiere de Rusia?
Că doar de asta e diaspora în UE, ca să ne apropiem de mama Rusie, nu?

A bătut vântul o dată și ai uitat de absolut tot, prezicătorule care ești tu prezicător autoproclamat.
Mai bine fii mai umil și nu te mai arunca la predicții care-s peste nivelul tău.

Că de eroi după luptă, suntem sătui.
« Last Edit: 27 November 2024, 22:50 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

Offline piratu2191

« Reply #189 on: 27 November 2024, 23:06 »
Cred ca e prima data cand se intampla asta, n-am gasit in istorie tampenie mai mare, sa iesi sa protestezi impotriva cui ? a celor ce n-au votat ca tine ??

Protesteaza fata de oameni de la conducerea tarii daca te nemultumeste ceva nu fata de 2 candidati ce nu au nici o functie momentan ?! Ce e asta ?

Ori aceasta este prima dovada clara ca exista oameni platiti pentru asta ? Catre cine striga oamenii astia ?

« Last Edit: 27 November 2024, 23:17 by piratu2191 »

Offline ericmario

« Reply #190 on: 27 November 2024, 23:12 »
Asta chiar e o tâmpenie.
Protestul trebuie să se vadă la vot, nu pe stradă.

Offline piratu2191

« Reply #191 on: 27 November 2024, 23:19 »
De data asta chiar s-a vazut clar la vot :))

Offline ericmario

« Reply #192 on: 27 November 2024, 23:42 »
Corect.
Dar mai e o rundă.

daveWalter

• Guest
« Reply #193 on: 28 November 2024, 06:25 »
1. Momentan nu sunt proteste foarte mari, dar când aud de „azi în Timișoara, mâine în toată țara” și toate vedetele și influencerii făcând campanie pentru Lasconi, încercând să se pregătească ceva de amploarea marelui protest #REZIST din 2017. Măcar, 250.000 dacă vor ieși.  S-au protestat trei seri la rând.

2. S-ar putea să se interzică accesul la TikTok pe teritoriul țării până la finalizarea investigațiilor la solicitarea vicepreședintelui ANCOM.

3. Dulapul de la Cotroceni, care inițial a fost informat că nu a fost nicio interferență externă în procesul electoral, s-a trezit abia ieri să  anunțe că va convoca CSAT.

4. CCR a primit reclamații pentru a anula și  repeta alegerile. Din două motive:
- Călin Georgescu care a obținut 2 milioane de voturi pentru că boșorogii din țara asta nu au TikTok.
- Drulă și cu ai lui au încălcat legea făcând îndemn electoral chiar înainte de închiderea secțiilor din SUA și Canada, rugându-i pe românii de acolo să o voteze pe Lasconi după ce au văzut că le mai  trebuie câteva voturi ca să-l depășească pe Ciolacu. Nu știu de ce vrea Terheș să anuleze rezultatele. USR-iștii ăia merită cel mult amenzi usturătoare, dosare penale.......și  cam aia e. 

5. Pe grupurile private de legionari și naționaliști se vorbește despre o posibilă insurecție, război civil sau lovitură de stat armată în cazul anulării alegerilor. Și cred că până la vărsare de sânge e doar un pas mic. Sper că autoritățile sunt mai atente acum fiindcă riscăm să alunecăm spre ceva URÂT DE TOT, ceva de amploarea la ce este în Ucraina.

6. Părerea mea? Se va vorbi și se va preda despre fenomenul Georgescu de pe TikTok la alegerile din 2024  în școli și universități și peste 100 ANI!
Se vor scrie cărți. Mă aștept chiar la un serial pe Netflix să apară în maxim 2-3 ani.

Pentru că trecem prin cele mai scandaloase alegeri din Istoria României! Poate de la alegerile fraudate de sovietici în 1946-1948 care ar putea să fie cam pe locul 1. 
Alegerile din 1907 când a fost răscoala țărănească - locul 2
Alegerile din 2024 cu candidatura lui Simion, excluderea Șoșoacăi și fenomenul Georgescu - pe locul 3
Alegerile din 1937 cu cele mai indecise rezultate și când a candidat inclusiv Garda de Fier - pe locul 4.
Alegerile din 2009 cu Geoană președinte de o noapte și cu „Mihaela Dragostea Mea” ar fi pe locul 5.
Alegerile din 2019 când a ajuns Dăncilă în turul 2 ar fi pe locul 6.
Alegerile din 1990 - Duminica Orbului - locul 7 
Alegerile din 2020 pe timp de pandemie - locul 8
Alegerile din 2000 - Vadim vs Iliescu - locul 9
Alegerile din 1996 - când Constantinescu l-a bătut pe Iliescu  și România a făcut un pas spre integrare euroatlantică - locul 10.

« Last Edit: 28 November 2024, 06:41 by daveWalter »

Offline taxon

« Reply #194 on: 06 December 2024, 07:07 »
Maxim maximorum, cîtă lume a fost aseară la Universitate, știți cumva?
Ca "sursele oficiale si de încredere", alea miluite cu bani de către guvern și partide, campioanele deontologiei in Romania, zic doar "cîteva mii".
Ceea ce, știindu-le stilul și corectitudinea, îmi miroase a mare fîsssssss...
Iar prin țară n-am auzit sa fi fost ceva.
« Last Edit: 06 December 2024, 07:20 by taxon »
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon