Author Topic: Despre proteste in Romania si in lume  (Read 10350 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #30 on: 17 October 2022, 11:00 »
Moldova e intr-o situatie proasta de cand Ucraina a fost bombardata si nu mai poate sa le livreze electricitate.

Franta e intr-o situatie proasta pentru ca depinde de economia si electricitatea Germaniei care nu mai primeste gaz de la rusi. Francezii o avea hidrocentrale si 25 de centrale nucleare, dar multe reactoare sunt vechi si defecte, fiind inchise.  Belgia la fel.  Cam tot ce e in vest depinde de infrastructura si productia germana. Daca Germania o duce rau, toate statele vestice o vor duce rau.

Austria e  dependenta de gazul rusesc, iar mare parte din protestele de acolo sunt declansate de propaganda rusofila de acolo.

Pe noi ne salveaza pentru prima oara pozitia geografica si  avantajul ca am ramas subdezvoltati, pentru ca noi ca romani am trecut prin vremuri mult mai grele decat prin ce trec vesticii. 
Pot vesticii sa se planga cat vor, dar ei in veci nu vor experimenta prin ce au trecut romanii in anii 1980 cand faceau coada  la paine sa o cumpere pe cartela si sa primeasca curent cu ratie pentru a vedea doar telejurnalul si binefacerile regimului, ca in rest, vai si amar.   Nu o sa aiba niciodata nivel de trai cum am avut noi in anii 1990-2000, si eu am copilarit in anii aia si stiu cat de greu a fost sa copilaresti pe vremea lui Iliescu si Nastase.  Efectiv traiam ca in orasele din taigaua siberiana, atat de jos era nivelul de trai in Bucuresti.

Vesticii se plang ca nu se pot incalzi decat cu 19 grade, romanii stateau la 0 grade, poate si la - 10 grade iarna cand nu primeau caldura prin anii 80.

Nu avem zgarie-nori, cluburi, parcuri tematice, monumente iluminate  ca francezii, germanii si englezii sa necesite consum enorm de electricitate.
Inca importam de la turci  gaz rusesc, iar Putin nu vrea sa se puna rau cu Erdogan dupa ce a anuntat ca va livra doar Turkish Stream.
Avem gaze in Marea Neagra pe care le putem imparti cu vecinii.
Si Polonia nu cred ca o va duce rau avand mine de carbune.

Ungaria cam o sa sufere, ca oricat gaz ar primi pe ruble, o sa afle in curand ca si Rusia cu toate resursele ei ca degeaba ai gaz daca nu ai si investitori straini, iar investitorii straini cam se cara din Ungaria din cauza lui Orban. Mai recent s-au inchis niste bai de pestera ca sa faca economie.
Austria primeste gaz rusesc, dar are si investitori straini ca nu e un tacanit ca Viktor Orban cancelar pe acolo.

Romania nu are nici infrastructura, nici o gramada de mofturi de lux care sa necesite consum enorm, deci ce sa economisesti cand eu vedeam reportaje la TV in ani de BOOM economic ca erau mii de elevi din sate care isi faceau temele la lumina lumanarii, intr-un fel, noi suntem in intuneric de ........din totdeauna.




 

Offline taxon

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #31 on: 23 October 2022, 10:44 »
Weekendul asta pare altfel, nu stiu cum de s-a dat totusi ordin pe unitate ca Latrina, Gigi, Niusu si Hoitniusu (plus restul loazelor) sa indruge ceva-ceva despre miriielile din Germania.
Ex: https://www.national.ro/stiri-externe/nemtii-s-au-saturat-sa-mai-stranga-cureaua-zeci-de-mii-de-oameni-au-protestat-impotriva-guvernului-778060.html
Oricum, au avut grija sa impacheteze convenabil rahatul, sa puna pe tapet numai treaba cu energia si sa ascunda revendicarile mai "radicale".

In rest, zvircoleli au mai fost:
- in UK lumea s-a saturat pina peste cap de belele si acum plinge ca vrea inapoi la mama UE: https://www.theguardian.com/politics/2022/oct/22/thousands-of-london-protesters-call-for-uk-to-rejoin-eu
- In Europa si Australia, asa, la comanda "sa se petreaca in aceeasi zi!" (spontane care va sa zica, nu?), s-au fluturat steaguri ale Iranului cum ca jos hijab-ul, jos dusmanul, "libertate te iubim, ori infringem ori murim". Sau cum era zicala aia? :)
 
erasing darkzone
 

Offline oldshooterman

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #32 on: 23 October 2022, 12:22 »
Agitatia e prematura. Inca n-au gustat din "problemele" care urmeaza. Mai vedem peste cateva luni. ;D

China nu face fata cu productia de paturi si plapumioare electrice... pentru Germania si UE in general. Si inca n-a venit frigul, e doar racoare afara. ;D
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #33 on: 30 October 2022, 12:46 »
Agitatia e prematura. Inca n-au gustat din "problemele" care urmeaza. Mai vedem peste cateva luni. ;D

China nu face fata cu productia de paturi si plapumioare electrice... pentru Germania si UE in general. Si inca n-a venit frigul, e doar racoare afara. ;D

Si daca toate temerile de asta vara au fost nejustificate si Craciunul care urmeaza o sa fie ca oricare altul?

Momentan, se anunta cea mai calda luna Noiembrie din istoria recenta a Romaniei.
 

Offline taxon

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #34 on: 03 November 2022, 13:55 »
Ce inseamna istorie recenta?

1926
Recordul absolut al lunii noiembrie datează din acest an: în prima zi a lunii au fost +30,5 C la Călărași. Tot atunci au fost +30,2 grade la Botoșani, +28,5 la Alexandria și +26,9 la Brașov. De acum aproape un secol datează multe recorduri pentru a 11-a lună a anului: +29 la Iași, +27,1 C la Timișoara, +29,3 la București și +26 la Cluj. Și în Republica Moldova a fost super-cald: +30 C la Dubăsari, pe 1 noiembrie.

Vrei si date mai recente?
https://science.hotnews.ro/stiri-terra-25877619-istorie-extremelor-vremii-noiembrie-1888-pana-2021-cand-mai-fost-vreme-tricou-dupa-jumatatea-toamnei.htm
erasing darkzone
 


bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #36 on: 11 November 2022, 15:58 »


Toate au acelasi numitor: cresterea abrupta a preturilor.


Si crezi ca romanii o sa iasa in strada? Ce tot speri cand noi ne-am obisnuit sa o ducem greu? 
Noi de 30 ani tot suportam cresteri de preturi.  Ne-am invatat intre timp sa traim intr-o inflatie perpetua dupa ce politicienii mai dau 100 lei la salariu pentru angajatul de rand in vreme ce ei isi cresc salariile cu inca 1000 lei.

Vesticii au dus-o si ei intr-o inflatie galopanta de prin 2008-2010 incoace, dar abia acum se simte la buzunar. Lor, fiind obisnuiti cu traiul crescut de vreo 60 ani, li se pare socant si normal ca ies in strada.  Dar la un moment dat trebuie sa se invete.

La cat de suprapopulate sunt tarile vestice de imigranti,nu m-ar mira sa ajunga in situatia prin care perinda Romania in anii 90.
 

Offline taxon

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #37 on: 14 November 2022, 15:16 »
In weekendul care tocmai ce trecu, manifestatii masive la Madrid si la Tirana. Presa noastra, cam mucles.
Plus una mai mica prin Guatemala, cica.
Plus cea de la Chisinau, care continua de  ...de cit timp? Mucles si la asta.
« Last Edit: 14 November 2022, 15:23 by taxon »
erasing darkzone
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #38 on: 17 November 2022, 14:50 »
1991 - Iliescu trimite mineri sa bata studenti care manifestau impotriva "socialismului original" postdecembrist ce mentinea tara in saracie si izolare ? Poporul roman - mucles!

2001-2004- Nastase face manevre, mizerii, coruptie, cenzura si mentine tara in saracie la inceput de secol 21 ?  Poporul roman - mucles!

2010-2011 - Basescu taie salariile si face austeritate sa mai reduca din jegurile care taie frunze la caini din banii cetatenilor si mai incearca niste reforme?  Poporul roman -  "JOS BASESCU", "IESI AFARA JAVRA ORDINARA"

 
Bine ca macar s-au trezit sa iasa vreo 600.000 de tineri de noua generatie in strada impotriva legilor justitiei ale lui Dragnea si in 2018 sa nu o dea pe Kovesi jos de la sefia DNA, singura care a incercat sa eradice coruptia in tara asta........ca daca nu ieseau sa-i tremure chilorii taranului afumat si basit,  OUG13 era picatura care umplea paharul si atunci nu mai era cale de revenire.

Cu toate astea, pe tinerii astia ii invinuiesc, ca de ieseau inca 600.000 la vot pe 5 iunie 2016 si pe 12 decembrie 2016, poate n-am mai fi trecut prin experimentul PSD prin anii 2017-2019, iar Dancila premier si Firea primar ar fi fost doar niste glume proaste si fictive.

Atata s-a putut.

« Last Edit: 17 November 2022, 14:52 by bombardieru »
 

Offline taxon

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #39 on: 29 November 2022, 13:22 »
Ai un mod foarte ...interesant... de a trage concluzii.
erasing darkzone
 

Offline taxon

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #40 on: 17 December 2022, 00:43 »
De la Onciu citire:
"16.000 de oameni, la o inflație în noiembrie de doar 10%. Belgienii nu mai țin ritmul cu scumpirile. În România, încă se trăiește bine, lumea e liniștită.

Între timp, Ursula von der Leyen a anunțat că UE a virat în 2022 un ajutor financiar de 19,7 miliarde euro către Ucraina. Urmează alte 18 miliarde în 2023.

p.s. Am găsit video cu protestul doar pe Euronews România, un post al cărui audiență încape lejer într-o scară de bloc."

Videoclipul il vedeti pe Telegram.
erasing darkzone
 

Offline taxon

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #41 on: 19 May 2023, 13:35 »
Salutari de la Buenos Aires!
https://t.me/AnonymeCitoyen/5796
erasing darkzone
 

Offline taxon

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #42 on: 26 May 2023, 09:52 »
Intre timp, să mai notăm protestul-monstru de la Belgrad din 20 mai:
"Serbie: nouvelle manifestation monstre contre le gouvernement à Belgrade après des tueries de masse
Une manifestation monstre s'est tenue à Belgrade dans la nuit de vendredi à samedi, contre la violence, à la suite des deux massacres commis il y a 15 jours. Des dizaines de milliers de personnes à l'appel de l'opposition réclament la démission de plusieurs ministres et la fermeture de médias pro-gouvernementaux aux contenus très souvent violents."
Aaaa... si inca unul in Bruxelles, plus nenumaratele proteste mari si mici care au loc zi de zi pe tot cuprinsul Frantei impotriva lui Macron si a politicilor lui.

Trecem repede peste astea pentru că în cap de afiș se află greva sindicatelor din învațămînt de la noi, cu cererile dascălilor centrate oarecum numai pe bunăstarea lor:
https://www.edupedu.ro/de-ce-au-intrat-in-greva-profesorii-lista-integrala-a-revendicarilor-celor-peste-200-000-de-angajati-din-scoli/
Le dau dreptate, însă ocazia ar fi fost grozavă și pentru a cere o reformă adevarată (nu bășeala cu "Romania Educată") care să înceapă cu eliminarea mafiei din învățămînt (implicarea politicului în numirea inspectorilor școlari, mafia manualelor, șamd).

Săptamîna viitoare începe cu protestul ceferiștilor:
https://www.libertatea.ro/stiri/protest-angajati-cfr-luni-29-mai-4556167
iar din iunie cei din sistemul sanitar se vor reîntoarce și ei la proteste (după cele din ianuarie anul acesta):
"Federația Solidaritatea Sanitară a anunțat că angajații din sistemul de sănătate vor organiza un miting de protest în Piaţa Victoriei din Capitală pe 8 iunie, iar de la întâi iulie vor declanșa greva generală."
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/proteste-in-sistemul-sanitar-alexandru-rafila-spune-ca-poate-rezolva-imediat-unele-revendicari-dar-nu-si-cele-legate-de-salarii-2353621

Am vaga senzație că guvernul e cam împins în corzi ...
« Last Edit: 26 May 2023, 10:04 by taxon »
erasing darkzone
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #43 on: 26 May 2023, 11:13 »
Toata lumea protesteaza, dar mai munceste careva?

Post Merge: 26 May 2023, 11:13
Ah, stai ca astia protestau si prin 2015-2019 cand era bunastare si crestere economica.....pentru te miri ce.....drepturile balenelor si al ursilor polari, niste carnivori care consuma mult si fac umbra degeaba planetei.
« Last Edit: 26 May 2023, 11:15 by joedonald »
 

Offline taxon

Despre proteste in Romania si in lume
« Reply #44 on: 26 May 2023, 11:16 »
si, bonus pentru Guvern, hop si niste bugetari:

"Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii intră de joi în grevă japoneză, nemulțumirea acestora fiind legată de situația salarială, potrivit unui comunicat de presă al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație."
https://www.stiripesurse.ro/angajatii-cnsas-greva-salariu-spor_2929190.html
erasing darkzone