General Stuff => Politică => Topic started by: skyfallout on 03 December 2018, 00:31

Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: skyfallout on 03 December 2018, 00:31
Momentan, in Romania lucrurile par linistite avand in vedere ca  protestele #REZIST impotriva schimbarii legilor justitiei  sunt la nivelul de carnavale cu luminite, de un   teatru de prost gust  organizat de servicii si ceva brigazi de agitatie care slujesc din plin interesele lor si al regimului PSD-ist impus tot de ei.  Exact tot aceiasi securisti si brigadieri care pe vremea lui Ceausescu ii distrageau pe tineri cu Cenaclul Flacara ca sa le dea impresia ca sunt "liberi" , tot ei au organizat "revolutia din 1989" ca sa le dea impresia ca s-a trecut la democratie.  Si tot aceiasi care le-au oferit pe tava gogosi precum Constantinescu, Basescu, Iohannis....si acum se folosesc de USR, Ciolos si miscarea #REZIST ca sa le dea impresia ca li se face ascultata vocea.  Si cu toate ca sunt proteste periodice, Dragnea si gasca lui  triumfa de fiecare data,  schimband legile justitiei putin cate putin incat romanii sa nu sesizeze.Si daca dispare Dragnea de pe scena, vine alt pesedist care ii ia locul, oricum ar fi, politicienii  sunt doar niste unelte, securistii si interlopi  conducand aceasta tara din tata-n fiu sau din mama in fiica , important e ca ei sa se mentina la putere si sa conduca din umbra....sau din strainatate. Multi dintre cei care conduc Romania de facto nici macar nu sunt romani, multi sunt chiar de etnie rroma, evreica, rusa sau turca.    Asta pentru ca Romania nu a fost niciodata o democratie europeana in ultimii 30 de ani, ci  o   "democratie bananiera" similara cu state  din America de Sud  precum Brazilia, Columbia, Argentina conduse de grupari mafiote, servicii   si  elite oligarhice care s-au instalat la putere dupa "lovilutia" din 1989  .  Cam asta e parerea mea despre protestele miscarii  #REZIST  pe care multi o considera o unica speranta. Nu e.







In fine, sa vedem ce se intampla si in lumea cu adevarat democrata. 

In Franta, presedintele Emmanuel Macron a crescut accizele la benzina , rezultand automat noi taxe, tarife pe comert, cresteri de preturi, deci un val de saracie. Plus ca el a mai si promulgat un nou cod de legi ai muncii care favorizeaza doar francezii bogati, dar ii neglijeaza pe cei din clasa de mijloc, pe saracii care sunt evident  socialisti .   
Pe cand noi romanii.....nu stiu ce faceam noi cand guvernul celui de-al doilea premier al lui Dragnea crestea accizele la benzina sau marea salarii de a rezultat ditamai inflatia, dar e cert ca nu s-a intamplat niciun protest.   
Si pentru asta, zeci de mii de francezi  au iesit la protest. Doar cativa zeci de mii .............nu 600 000 cati au iesit la noi la protest la comanda sa apere o procuroare care e la fel de corupta ca si majoritatea politicienilor. Si nu au iesit la protest  ca sa aprinda lanternele la telefon asa cum au fost organizati  si sa agite niste pancarte cu injuraturi adresate guvernului, din care 2-3 sa arunce  borduri asa cu teama la comanda, altii sa bata o jandarmerita,  ca apoi sa planga ca le-a dat jandarmul cu gaze si pulane, indeplinindu-si datoria asa cum li   s-a comandat de sus.

Nu, vreau sa spun ca aia cativa  zeci de mii  au  iesit in strada  ca la razboi    .
Ala e un protest spontan curat! 
Mii se bat fara incetare  la ora asta cu fortele de ordine fiindca stiu ce-i asteapta pe termen lung daca cresc preturile la carburanti .   
Adica sunt determinati sa puna de  o noua revolutie franceza.....nu stiu a cata fiindca  eu cunosc vreo  trei-patru revolutii franceze, cea din 1789, 1830 si 1848, respectiv rezistenta si eliberarea de sub nazism din 1944, avand in vedere ca au schimbat pana acum cinci  republici.

Sunt si multi  francezi care au iesit la protest pentru ca refugiati, islamizare si ca guvernul investeste inutil in politicile progresiste, dar nu se gandeste la problemele reale. 
Cica au rezultat sute de raniti.   
Astea proteste spontane, nu  carnavalele de la noi.   
https://www.youtube.com/watch?v=YE3oEaje_j0
https://www.youtube.com/watch?v=Ps8VTOa_RqE
https://www.youtube.com/watch?v=dZnXz2x0F_c




Nu stiu daca Macron o sa demisioneze sau daca iese de o revolutie violenta , dar cu siguranta s-a lins pe bot de sansa sa fie reales pentru un al doilea mandat avand o popularitate foarte scazuta dupa numai un an. 

Si din pacate,  evenimentele astea favorizeaza  nationalisti extremisti ca Marine Le Pen. Spun din pacate pentru ca astia chiar nu reprezinta o solutie realista. 
Francezii conservatori  n-ar trebui sa se bucure ca nationalistii vor  castiga urmatoarele alegeri pentru ca:
1. raul pricinuit de polticienii francezi  socialisti va avea efecte de lunga durata  in Franta, scumpirile si taierile de cheltuieli pentru aparatul bugetar si taxele vor fi oricum implementate. Pot sa instaureze si cea de-a sasea republica, nu mai are relevanta.    Cresterea preturilor carburantilor e posibil sa plece si de la tarifele impuse de Trump asupra UE pentru ca Franta se incapataneaza sa contribuie financiar la aparare si recent, Macron a ars-o cu "formarea armatei europene", militand efectiv pentru iesirea de sub influenta americana, adica si din NATO (s-a mai intamplat  prin 1967 ca sa reintre in 2009 si perioada respectiva a fost cam nasoala). 
2. Marine Le Pen si Frontul National sunt doar o adunatura de populisti fara nicio ideologie  care in realitate joaca dupa interese straine, posibil evreiesti si chiar rusesti.  Nu mai e un secret pentru nimeni ca Le Pen este un pion al lui Vladimir Putin.   
3. vor introduce niste masuri protectioniste  care efectiv vor ingropa economia Frantei cu totul.


Uitati-va ce se intampla in Marea Britanie dupa Brexit- scumpiri in lant, taxe si tarife crescute, plecari masive din Anglia etc. 
Si acolo  o sa clocoteasca ceaiul  cat de curand fiindca idiotii de guvernanti au propus sa faca un Brexit rapid, brusc, normal fiind ca iesirea voluntara din UE sa dureze 10 ani ca sa nu afecteze economia. 
Ganditi-va ca toate astea vor culmina intr-un haos total pe continentul european. 

 

Post Merge: 03 December 2018, 01:14
Si in UK au fost mitinguri masive recent pentru ca britanicii considera ca Brexitul e o mare greseala si cer acum organizarea unui nou referendum.
https://www.bbc.com/news/uk-45925542


Si cativa ministri britanici isi dau demisia din guvernul lui May.
Pare o situatie tensionanta acolo care va exploda cat de curand. 
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: oldshooterman on 03 December 2018, 17:54
Si la noi se vor scumpi semnificativ cam toate, incepand cu gazele naturale. In plus vor sa aduca masiv imigranti straini (la presiuni externe au cedat atat presedintele cat si premierul). Pentru inceput vor sa-i "cazeze" prin Dobrogea/Delta Dunarii, dar vor fugi de acolo si vor afecta toata tara.

In Franta si peste tot protestele sunt organizate pe retelele de socializare. Se apropie vremea cand vor trebui "calmati" cu forta ("ca in filmele SF"). ;D

Englezii sunt manipulati ca sa ia de exemplu altii care au tendinte de renuntare la UE.

Urmeaza vremuri grele dar gloata viseaza in continuare la bunastare in crestere nelimitata.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Ciocanul on 03 December 2018, 21:10
E greu mai ales in marile orase. Tot mai multa saracie mai ales pe generatiile noi. Sa ai 30-40 de ani si sa stai inca cu ma-ta, sa te casatoresti si abia sa ai bani de chirie si sa nici nu mai poti divorta ca ajung amandoi in strada ca nu isi permit sa stea singuri. Unii inchiriaza paturi in bucatarie. Altii boscheteaza si dorm prin trenuri si se spala la sala. E tragicomic si vb de tari cu apa calda. Peste toate val de emigranti necalificati. Oameni semi calificati care devin necalificati din cauza automatizarii. Si unde lucrez zboara acum 1/2 din call center in prima faza ca baga roboti de comunicare. O sa zboare treptat soferia si unele mai nasoale gen contabilitatea. Daca SAP-ul va fi declarat unic ERP bye bye bilant, calcul de salarii si alte cele pt care mai tii cativa atarnache sa faca cateva intrari intr-o aplicatie.Aplicatia va tine tot, va trimite date la fisc, TOT ce tine de HR, comenzi, stocuri si nu numai.
Eu prevad o miscare comunista mare si globala(UE si SUA) ce se va infiinta in urmatorii 20 de ani. O sa stranga toata foametea si o sa arate cu degetul spre guverne si corporatii. Si o sa fie circ urias si posibil mari convulsii.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: oldshooterman on 04 December 2018, 00:51
Eu prevad o miscare comunista mare si globala(UE si SUA) ce se va infiinta in urmatorii 20 de ani.
Si o sa fie circ urias si posibil mari convulsii.
"Comunista" a inceput sa defineasca tot ceea ce nu va place, dar nu are treaba cu comunismul. "Comunista" n-o sa fie, dar ceva dictatura severa poate. ;D

Si nu cred ca mai rezista omenirea inca 20 de ani fara niste "convulsii" uriase care vor fi premergatoare unei societati "postcapitaliste", poate nici 7-10. 8)
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: skyfallout on 04 December 2018, 02:47
E greu mai ales in marile orase. Tot mai multa saracie mai ales pe generatiile noi. Sa ai 30-40 de ani si sa stai inca cu ma-ta, sa te casatoresti si abia sa ai bani de chirie si sa nici nu mai poti divorta ca ajung amandoi in strada ca nu isi permit sa stea singuri. Unii inchiriaza paturi in bucatarie. Altii boscheteaza si dorm prin trenuri si se spala la sala. E tragicomic si vb de tari cu apa calda. Peste toate val de emigranti necalificati. Oameni semi calificati care devin necalificati din cauza automatizarii. Si unde lucrez zboara acum 1/2 din call center in prima faza ca baga roboti de comunicare. O sa zboare treptat soferia si unele mai nasoale gen contabilitatea. Daca SAP-ul va fi declarat unic ERP bye bye bilant, calcul de salarii si alte cele pt care mai tii cativa atarnache sa faca cateva intrari intr-o aplicatie.Aplicatia va tine tot, va trimite date la fisc, TOT ce tine de HR, comenzi, stocuri si nu numai.
Eu prevad o miscare comunista mare si globala(UE si SUA) ce se va infiinta in urmatorii 20 de ani. O sa stranga toata foametea si o sa arate cu degetul spre guverne si corporatii. Si o sa fie circ urias si posibil mari convulsii.
Deja exista - se numeste corporatism progresist neomarxist. 
Si  va face exact ce a facut pana acum: sa ingroape  economia mondiala.
Majoritatea guvernelor din tarile dezvoltate sunt supra-indatorate pe sute de ani pentru ca politicienii socialisti sa acorde pomeni , concurenta acerba si robotizarea sunt necesare acum ca consumam mai mult decat producem si sa putem concura cu China, iar corporatiile falimentare in mana cu guverne socialiste-liberale si bancile mari au ingropat micii competitori, distrugand capitalismul autentic.
 
Intrevad doua finaluri:
 
O sa falimenteze toata Uniunea Europeana in stil URSS, de vor urma apoi zeci sau sute de ani de anarhie , razboaie civile si haos ca-n Siria si Irak. Islamizarea se va produce, civilizatia crestin europeana va muri in acest secol,  continentul european  fiind  condamnat la secole de suferinta, razboaie, saracie, inapoiere si haos.

Sau europenii vor vota in masa cu nationalisti conservatori si dictatori militari  care vor taia in carne vie, se vor renunta la politici socialiste, se vor taia  masiv cheltuielile pentru pensii, ajutoare sociale, educatie, sistemul de sanatate, asigurari de stat  si alte proiecte, se va renunta usor la democratie,   se va investi doar in aparare  , se va redresa productia  agricola si industriala autohtona sub companii private  ,  toata societatea va ajunge monitorizata cibernetic,   se va privatiza totul incat ca scoala elementara nu va mai fi gratuita, transportul public va fi privatizat,  se va reduce populatia neproductiva, practic va incepe un adevarat Holocaust de proportii de selectie artificiala in asa fel incat sa lase oamenii slabi, saraci si bolnavi sa moara si li se vor interzice sa se procreeze, iar cei puternici si bogati sa traiasca. Se vor instaura dictaturi nationaliste si militare  locale ca sa mentina stabilitatea, se va face o intoarcere la frontiere, izolationism, autonomie, se vor impune tarife si protectionism,   renuntandu-se la idei puerile precum libera circulatie si cam aia e.  Probabil o sa mai amane putin si islamizarea care tot se va intampla pana la finalul secolului, iar politicile de persecutie nu i-ar face pe musulmani decat sa vina cu represalii mai dure si sa ajunga la putere, la fel cum s-au intamplat cu evreii cand nazistii i-au persecutat si acum controleaza mass-media, cinematografia, industria muzicala, sistemul bancar si toate guvernele lumii. 


Oricum, un nou Ev Mediu tot va incepe .
Depinde cum vrem sa intram in el: cu razboaie civile, saracie masiva,  Sharia si anarhie de vom ajunge sa fim iar divizati si  controlati de Rusia, China , SUA si Arabia Saudita

.............  sau cu dictatura si auteritate, dar care sa mentina  pacea, dezvoltarea si stabilitatea intr-o Europa a natiunilor asa cum era inainte de 1945 si chiar sa fie reimplementate imperiile coloniale ca ar fi cam necesare. S-a vazut ce se intampla daca pleaca europeanul de acolo: razboaie civile, terorism, saracie masiva, dictaturi. 
 
 
Eu prevad o miscare comunista mare si globala(UE si SUA) ce se va infiinta in urmatorii 20 de ani.
Si o sa fie circ urias si posibil mari convulsii.
"Comunista" a inceput sa defineasca tot ceea ce nu va place, dar nu are treaba cu comunismul. "Comunista" n-o sa fie, dar ceva dictatura severa poate. ;D

Si nu cred ca mai rezista omenirea inca 20 de ani fara niste "convulsii" uriase care vor fi premergatoare unei societati "postcapitaliste", poate nici 7-10. 8)

Multumita ideologiei socialiste   suntem in situatia asta.
Capitalismul n-are cum sa fie de vina daca politicienii de stanga alaturi de elitele bancare si corporatiste  l-au inmormantat acum 50 de ani.

Din cauza socialismului  si al consumerismului bazat pe datorie  incurajat de acesta ne paste acum un nou Ev Mediu. 

Post Merge: 04 December 2018, 03:20
E greu mai ales in marile orase. Tot mai multa saracie mai ales pe generatiile noi. Sa ai 30-40 de ani si sa stai inca cu ma-ta, sa te casatoresti si abia sa ai bani de chirie si sa nici nu mai poti divorta ca ajung amandoi in strada ca nu isi permit sa stea singuri. Unii inchiriaza paturi in bucatarie. Altii boscheteaza si dorm prin trenuri si se spala la sala. E tragicomic si vb de tari cu apa calda. Peste toate val de emigranti necalificati. Oameni semi calificati care devin necalificati din cauza automatizarii. Si unde lucrez zboara acum 1/2 din call center in prima faza ca baga roboti de comunicare. O sa zboare treptat soferia si unele mai nasoale gen contabilitatea. Daca SAP-ul va fi declarat unic ERP bye bye bilant, calcul de salarii si alte cele pt care mai tii cativa atarnache sa faca cateva intrari intr-o aplicatie.Aplicatia va tine tot, va trimite date la fisc, TOT ce tine de HR, comenzi, stocuri si nu numai.
Eu prevad o miscare comunista mare si globala(UE si SUA) ce se va infiinta in urmatorii 20 de ani. O sa stranga toata foametea si o sa arate cu degetul spre guverne si corporatii. Si o sa fie circ urias si posibil mari convulsii.
Deja exista - se numeste corporatism progresist neomarxist. 
Si  va face exact ce a facut pana acum: sa ingroape  economia mondiala.
Majoritatea guvernelor din tarile dezvoltate sunt supra-indatorate pe sute de ani pentru ca politicienii socialisti sa acorde pomeni , concurenta acerba si robotizarea sunt necesare acum ca consumam mai mult decat producem si sa putem concura cu China, iar corporatiile falimentare in mana cu guverne socialiste-liberale si bancile mari au ingropat micii competitori, distrugand capitalismul autentic.
 
Intrevad doua finaluri:
 
O sa falimenteze toata Uniunea Europeana in stil URSS, de vor urma apoi zeci sau sute de ani de anarhie , razboaie civile si haos ca-n Siria si Irak. Islamizarea se va produce, civilizatia crestin europeana va muri in acest secol,  continentul european  fiind  condamnat la secole de suferinta, razboaie, saracie, inapoiere si haos.

Sau europenii vor vota in masa cu nationalisti conservatori si dictatori militari  care vor taia in carne vie, se vor renunta la politici socialiste, se vor taia  masiv cheltuielile pentru pensii, ajutoare sociale, educatie, sistemul de sanatate, asigurari de stat  si alte proiecte, se va renunta usor la democratie,   se va investi doar in aparare  , se va redresa productia  agricola si industriala autohtona sub companii private  ,  toata societatea va ajunge monitorizata cibernetic,   se va privatiza totul incat ca scoala elementara nu va mai fi gratuita, transportul public va fi privatizat,  se va reduce populatia neproductiva, practic va incepe un adevarat Holocaust de proportii de selectie artificiala in asa fel incat sa lase oamenii slabi, saraci si bolnavi sa moara si li se vor interzice sa se procreeze, iar cei puternici si bogati sa traiasca. Se vor instaura dictaturi nationaliste si militare  locale ca sa mentina stabilitatea, se va face o intoarcere la frontiere, izolationism, autonomie, se vor impune tarife si protectionism,   renuntandu-se la idei puerile precum libera circulatie si cam aia e.  Probabil o sa mai amane putin si islamizarea care tot se va intampla pana la finalul secolului, iar politicile de persecutie nu i-ar face pe musulmani decat sa vina cu represalii mai dure si sa ajunga la putere, la fel cum s-au intamplat cu evreii cand nazistii i-au persecutat si acum controleaza mass-media, cinematografia, industria muzicala, sistemul bancar si toate guvernele lumii. 


Oricum, un nou Ev Mediu tot va incepe , civilizatia europeana e condamnata sa moara: depinde cum,  brusc si rapid, sau lent si foarte dureros? 
 
Depinde  de noi cum vrem sa incheiem istoria Europei: cu razboaie civile, saracie masiva,  Sharia si anarhie de vom ajunge sa fim iar divizati si  controlati de Rusia, China , SUA si Arabia Saudita....................  sau cu dictatura si auteritate, dar care sa mentina  pacea, dezvoltarea si stabilitatea intr-o Europa a natiunilor asa cum era inainte de 1945 si chiar sa fie reimplementate imperiile coloniale ca ar fi cam necesare. S-a vazut ce se intampla daca pleaca europeanul de acolo: razboaie civile, terorism, saracie masiva, dictaturi. 
 
 
Eu prevad o miscare comunista mare si globala(UE si SUA) ce se va infiinta in urmatorii 20 de ani.
Si o sa fie circ urias si posibil mari convulsii.
"Comunista" a inceput sa defineasca tot ceea ce nu va place, dar nu are treaba cu comunismul. "Comunista" n-o sa fie, dar ceva dictatura severa poate. ;D

Si nu cred ca mai rezista omenirea inca 20 de ani fara niste "convulsii" uriase care vor fi premergatoare unei societati "postcapitaliste", poate nici 7-10. 8)

Multumita ideologiei socialiste   suntem in situatia asta.
Capitalismul n-are cum sa fie de vina daca politicienii de stanga alaturi de elitele bancare si corporatiste  l-au inmormantat acum 50 de ani.

Din cauza socialismului  si al consumerismului bazat pe datorie  incurajat de acesta ne paste acum un nou Ev Mediu.

Post Merge: 04 December 2018, 13:33
Guvernul a cedat si suspenda majororarea taxelor pe carburanti.

Insa protestatarii tot nu renunta, multi chiar impinsi de socialisti.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/franta-guvernul-suspenda-majorarea-taxelor-pentru-carburanti-insa-oamenii-au-acum-mai-multe-cerinte-1042605
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: oldshooterman on 05 December 2018, 00:44
Se amana marirea taxelor la carburanti cu 6 luni, n-au rezolvat mare lucru (in Franta).
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: skyfallout on 05 December 2018, 01:12
 Macron va ramane oficial in istorie drept al treilea presedinte francez consecutiv care nu castiga al doilea mandat si ca cel raspunzator pentru ascensiunea extremistilor nationalisti la conducerea Frantei la urmatoarele alegeri. 

Pana si Basescu care are mai multa  scoala politica i-a zis-o. 
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/basescu-atac-dur-la-macron-cata-aroganta-la-acesti-politruci-ajunsi-presedinti-ai-frantei-1043074
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: skyfallout on 08 December 2018, 01:20
Din pacate pentru francezi va fi din ce in ce mai rau, iar Le Pen si  politica izolationista pe care o va duce va fi ultimul cui batut in cosciugul natiunii franceze. 
Nu stiu de ce le luati apararea protestatarilor pentru ca toti sunt niste socialisti odiosi. Ce vedem  acum in Franta sunt proteste  2012 reloaded cand Ponta,  Voiculescu , Antena 3  si sindicatele au  scos in strada  ultrasii si simpatizantii PSD sa preseze prin violente  guvernul Boc sa demisioneze tocmai cand Romania dadea semne de revenire economica. 
Socialistii sunt in mare parte vinovati pentru catastrofa in care se afla Franta, mai ales Hollande care a marit o gramada de taxe, a crescut cheltuielile, birocratia, salariile nesustenabile si a importat ceva refugiati de s-a ajuns la atentate. 
Imi pare rau ca francezii au fost irationali si nu i-au lasat pe republicanii la conducere.


Parerea mea e ca Jacques Chirac trebuia lasat presedinte pe viata, a fost ultimul mare lider al Frantei care a avut si tupeul sa nu se implice in razboiul din Irak si comunica cu Germania de la egal la egal .

A fost un lider adevarat fata de Sarkozy care a fost un  gainar rasist si corupt ,  Hollande care a fost un bolsevic inapt si Macron care este un parvenit ipocrit  si un prost arogant,   toti trei fiind niste slugi  ai Germaniei si  ai gruparilor de interese. Si la fel va fi si Le Pen care clar va fi sluga altora si mai ales a  Rusiei.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Nosferat on 13 December 2018, 11:02
Ce se intampla prin europa ar trebui sa ne atentioneze si pe noi despre una,alta din lume. Lucrurile vor deveni tot mai grave, si la noi lumea e inca cu dragnea si dancila si alte minuni. Nu se observa pericolul care inevitabil va bate si la usa noastra. De incep sa importe si la noi tot mai multi pakistanezi, ne vor astepta vremuri tulburi.

Doar ca un apropo, tocmai m-am intors din Iordania, am fost acolo 3 luni,trebuia sa ma duc inapoi,dar am tras o raceala buna aici, pana mea vin de la 23 de grade la -7, acuma am ce sta la pat.

Aia de acolo se uita cateodata cu uimire,cateodata cu amuz catre ce se intampla la noi. M-au si intrebat cativa daca europenii sunt complet dusi cu pluta. Nu ii doreste cineva din iordania pe aia pe care ii doresc europenii, pentru ei astia sunt tigani. Acuma cum s-a deschis granita de jos din Siria,au inceput sa si plece incet dar sigur lumea din Zaatari. Ma rog,cei care pot.

Aia sunt refugiati pe bune pentru care Iordania nu a primit nici macar jumatate din banii promisi de la tot felul de comisii,tot felul de ONG-uri,si desigur UE,si tot au decis sa aibe grija de acei oameni. Insa de tiganii astia cum le zic cei de acolo, nu i-ar lasa sa treaca granita. "They are not real muslims, that is not how muslims should behave". Si ii si inteleg in un fel, deoarece eu chiar am locuit acolo o perioada mai indelungata, si nu asa se comporta lumea de acolo,cum se comporta "refugiatii" lui peste. De vin si la noi cu zecile de mii,specimenele astea civilizate, vom avea probleme grave in viitorul apropiat.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: skyfallout on 15 December 2018, 20:45
E misto ca francez sa tipi  zeci de ani  ca planeta asta  e poluata  , ba chiar sa gazduiesti semnarea acordului climatic de catre toate natiunile, sa tot militezi pentru idei precum  ca irosim resurse, ca defrisam padurile, ca distrugem ecosistemele.

Pai francezule, daca e asa,   atunci plateste dracului taxa verde, accepta sa se mareasca pretul la carburanti,  sa creasca amenzile pentru detinerea de  masini cu motor diesel, eventual renunta definitiv la masina si plimba-te pe jos, cu bicicleta sau cu trenul ca de aia ai TGV. 
Ha, nu-ti convine, asa ca renunti la vesta eco-verde si   iti pui vesta galbena  sa protestezi impotriva taxelor si scumpirilor.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: bistritzeanul on 16 May 2019, 09:51
Geniale protestele din Ro. Nu stiu oamenii de ce protesteaza, dar e asa cool si kinky la protest, cu hora, cu ceai, cu capucino in centrul vechi. Acum, in loc sa mergi la mall, te duci in piata victoriei.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: gurusenior on 17 May 2019, 01:21
Da, te mai duci si la agatat hipsterite, e misto si mai usor decat sa agati in club!

Cam aia e, dar epoca cand protestele erau serioase si schimbau ceva a apus demult.   Trei ani pierduti degeaba pe proteste fara rost pentru ca vreo 1-2 milioane de tineri idioti au preferat sa o arda in cluburi si statiuni in ziua alegerilor in loc sa se duca la vot. 
Am ajuns la punctul in care politicienii nu se mai tem deloc de proteste ca au armate de jandarmi.
Ca veni vorba, a mai fost ceva protest de atunci?
 
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: bistritzeanul on 17 May 2019, 09:04
Se chinuie netul sa scoata lumea la vot. Aia care au durere in cot, in majoritate tot acasa vor sta si se vor trezi in duminica votului pe la ora 14 si se vor duce cu bicla sa ciupeasca fetele prin parc. Faina generatie.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: gurusenior on 01 August 2019, 00:50
Nu iau apararea jandarmilor si e chiar urat ca au batut copii si femei si straini pe 10 august, dar proteste din astea sunt periodice prin Canada, Franta, Italia, Regatul Unit, America, Germania de zeci de ani. Au dat si astia odata cu pulane si gaze si gata, o comparam cu Mineriada unde acolo a iesit cu morti si sute de morti. Si nici nu se poate asemana cu revolutia esuata din 1989.

Ma frapeaza imbecilitate astora de protesteaza anti-PSD din 2012 incoace, dar nu se intampla nimic.
Mereu esueaza si esueaza,  mai tare cum esuez eu la femei. Definitia nebuniei - repeti si iar repeti sperand ca de data asta iese, dar nu iese. 

Intai cu Rosia Montana, apoi cu Colectiv (unde Ponta a demisionat doar la comanda lui Dragnea ca PSD sa se reorganizeze strategic pentru alegeri, ca altfel sobolanul nu demisiona), apoi Rezist, apoi 10 august. Au iesit si 600 000 in strada prin 2017 si tot nimic. 
Protesteaza impotriva ordonantelor de urgenta si tot nimic, pentru ca oricum, si fara ordonante de urgenta, in tara asta tot se fura, tot se fac smenuri, tot se dau sentinte la misto pentru coruptii care au furat milioane de euro, si tara tot de vechii securisti , mafioti si de interlopi e condusa.
Pai 600 000 sa nu poata darama un guvern marioneta condus de unul ca Grindeanu (care pana la urma a fost demis de o motiune de cenzura organizata chiar de Dragnea),  vreo 100 000 care isi iau bataie de la jandarmi nu pot da jos o proasta analfabeta ca Dancila, bucurestenii stau si acum de trei ani cu Firea primar si sunt in pragul falimentului.
Dragnea a ajuns la inchisoare nu doar pentru ca a pierdut PSD alegerile sau din cauza protestatarilor, ci pentru ca nu l-au mai vrut baronii din partid sa-l protejeze. 
Pai Ponta si cu Voiculescu, doar cu 13 000 de pensionari si ceva huligani si bugetari au dat jos guvernul Boc si PSD a  acaparat tara de atunci.
Asta pentru ca erau impinsi de foame, de saracie, de salarii si pensii scazute, adica de o motivatie reala gen FOAMEA! 
La fel ca si revolutia din 1989 care n-ar fi avut loc daca romanii nu erau infometati si nu erau cozi si mancare rationalizata.
Mie #REZIST imi miroase a brigada de agitatie din vremurile comuniste, la fel cum e Untold un fel de Cenaclu Flacara de azi,  menite sa distraga tineretul si sa mai il epuizeze de energie. Ca atunci cand mai cresc, isi iau job, se casatoresc, fac copii, isi fac rate, nu prea vor mai avea chef de protest. 
De aia nu am participat si nu voi participa niciodata la proteste. 
Eu nu sunt defetist, am votat anti-PSD de fiecare data, am votat si cu Iohannis, si cu USR si cu PNL, probabil voi vota tot cu Iohannis, cu USR-PLUS sau cu PNL.
Dar mai mult nu vreau sa fac.

Nu vreau sa merg sa protestez sa risc sa-mi iau bataie, e stupizenie totala si sa mai si platesc din impozit pentru pulanele si echipamentele jandarmilor. 
Pana la urma ,traim in alte vremuri unde statul n-ar trebui sa se mai preocupe de tot.
Fiecare e pe cont propriu, fiecare doarme cum isi asterne.  Nu este statul 100% dator sa-ti asigure tot ca e oricum imposibil financiar in cazul nostru la ce productie 0 avem. 
Ca sa ai un sistem de securitate sociala, justitie, clasa politica competenta , sistem medical si invatamant de calitate , intai trebuie sa ai bazele consolidate: agricultura si industria, ori astea sunt la pamant in Romania. 
Nu te descurci in Romania din munca cinstita si n-ai  pile si spagi sa-ti fie mai bine, vezi ca nu mai exista justitie si dreptate aici,   asta e, emigrezi si muncesti in strainatate. 
Nu poti sa stai la infinit sa blochezi circulatia pe Victoriei pe arsita si in frig cum sta dobitocul ala cu drapelul pe acolo zi de zi.
Efectiv iti pierzi timpul, iti irosesti viata, si nimeni nu o sa-ti ridice o statuie pentru asta. Hai, una mica, ceva cruce, hai o sa numeasca o strada.....dar o sa fii mort atunci. La ce rost daca iti irosesti unica viata din univers?
Si daca vin astia de la USR-PLUS o sa fie acelasi rahat, cum a fost si cu PNT, si cu PNL si cu PDL care au fost la guvernare si au avut baronii si coruptii lor si au furat la fel de mult ca PSD.

Nu o sa se intample nimic in Romania.Tara asta asa a fost mereu din evul mediu, vesnic saraci si codasii Europei. 
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Nosferat on 01 August 2019, 18:37
Da,si? Adica.....asa si? Ce vei facei tu EXACT? AAaaaaa, nimic, adica esti roman 100%, bati din gura,ca toti restul,ca fiecare taximetrist,ca fiecare mare om sau  "manager" cu care sa mi se scuze cacofonia,am avut de a face. De asta e tara in situatia in care e, pentru ca romanul e roman,vorba multa,fapte zero. De la omul simplu,pana la politician,la presedinte,la cel care sta in spatele presedintelui,de unde crezi ca vin politicienii nostrii? de pe marte sau ceva? Sunt d'ai nostrii omule,sunt noi, sunt spargatorii de seminte din spatele blocului,unde crezi ca au crescut,de unde au educatie.

Pe care il vad sa scrie,ada-mi o arma, ca ma duc sa protestez? Instant pusca bula marelui mihai viteazul, cuza,marele "sangele latin" si se baga lasul, fricosul sub plapuma. Evident e tara dusa,nu avem stat de drept,oricam am dori sa avem,si ce facem sa avem un stat de drept? Mai bagam niste texte,niste like-uri pe facebook si cam atat. Celora de la putere crezi ca le pasa de textele tale pe un forum obscur?

Cand au fost protestele de la colectiv prin cluj,cand au mers "zaci de mii", eu am fost printre putinii huiduiti care au spus clar,lasa textele ieftine,ada niste arme,stii tu de unde,daca nu stii tu,stie prietenu sau prietenul unui prieten care cunoaste pe matusa la careva care stie pe cineva,pai nu ca stai ca democractie ca eu nu fratele meu,ca nu,pai stai asa ca nu facem d'astea, "SPUNE NU LA VIOLENTA" si alte magarii de 3 lei.  Vezi EXACT din aceasta cauza protestele sunt praf in ochi,ceea ce scrii este praf in ochi.

De aia nu se schimba situatia,pentru ca nu mergi, nu se duc nici altii,"de ce sa ma duc eu,da ce sunt prost sau ce?" de aia suntem "Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte, In care te-adancira barbarii de tirani! Acum ori niciodata croieste-ti alta soarte, la care sa se-nchine si cruzii tai dusmani!" Adica roman get be get, gura mare....fapte cam zero.


Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: gurusenior on 04 August 2019, 22:51
E o idee proasta ce propui.

ARME?

Tu vrei genocid ca la revolutia franceza? Sau o primavara araba si razboi civil ca-n Siria? 
Si cu ce rost?
Ca sa ne trezim iar cu o alta dictatura, iar cu cel mai puternic care castiga si ia tot, iar cu un nou Iliescu?



Suntem in alt secol!
Violenta nu mai e o solutie!
Nici protestul! 


Vrei sa darami o dictatura?
EMIGREZI!
SI NU MAI PLATESTI NICIUN CENT REGIMULUI RESPECTIV, NICIUN IMPOZIT!

E simplu!
Nu mai hranesti ursul, automat moare de foame si pleaca! 
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Nosferat on 05 August 2019, 11:32
Nu doresc genocid,dar nu am doza de naivitate pe care o ai sa cred in treburi cu emigrare. Schimbarea adevarata s-a facut mereu prin violenta, indiferent ca te uiti catre secolul 5 16 20 sau chiar si acuma la inceput de secol 21.

Ar fi simplu sa pleci,daca ar fi doar 10 locuitori in tara,dar sunt multi care nu pot pleca,si altii care nu vor sa plece. Ei nu doresc ca romania sa nu mai existe,ci doresc sa schimbe sistemul,si da,asta se va intampla doar prin proteste violente,si daca posibil cu cat mai putini morti. Nici o altfel de "solutie" nu exista. Statul doar asa poate fi schimbat, cei de la putere nu vor renunta la putere pentru ca le spui frumos,sau ameninti ca pleci,pleaca,ei stiu bine ca nu pot sa plece toti,dar absolut toti din tara asta. Mai pica cate unul dintre ei,mai intra in puscarie unul,vine altul in secunda doi si l-a inlocuit.

Ce a facut iliescu a fost lovitura de stat,nu uita niciodata ca noi nu am avut revolutie si pana nu vom avea,situatia va ramane la fel in tara asta.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: duke_zz on 05 August 2019, 11:48
intre timp protestele din HK continua.. cred ca au pe putin 3 luni
Title: "That's something Hong Kong have never seen before" - Proteste de o amploare fara precedent
Post by: oldshooterman on 05 August 2019, 15:58
Hong Kong-ul e blocat de proteste violente fara precedent.

More than 500 arrests since 9 June (https://www.theguardian.com/world/live/2019/aug/05/hong-kong-protest-brings-city-to-standstill-ahead-of-carrie-lam-statement-live?page=with:block-5d47f2738f0896be8f8f37b3#block-5d47f2738f0896be8f8f37b3)
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taribo on 07 August 2019, 10:13
Nu doresc genocid,dar nu am doza de naivitate pe care o ai sa cred in treburi cu emigrare. Schimbarea adevarata s-a facut mereu prin violenta, indiferent ca te uiti catre secolul 5 16 20 sau chiar si acuma la inceput de secol 21.

Ar fi simplu sa pleci,daca ar fi doar 10 locuitori in tara,dar sunt multi care nu pot pleca,si altii care nu vor sa plece. Ei nu doresc ca romania sa nu mai existe,ci doresc sa schimbe sistemul,si da,asta se va intampla doar prin proteste violente,si daca posibil cu cat mai putini morti. Nici o altfel de "solutie" nu exista. Statul doar asa poate fi schimbat, cei de la putere nu vor renunta la putere pentru ca le spui frumos,sau ameninti ca pleci,pleaca,ei stiu bine ca nu pot sa plece toti,dar absolut toti din tara asta. Mai pica cate unul dintre ei,mai intra in puscarie unul,vine altul in secunda doi si l-a inlocuit.

Ce a facut iliescu a fost lovitura de stat,nu uita niciodata ca noi nu am avut revolutie si pana nu vom avea,situatia va ramane la fel in tara asta.
Tu ai naivitatea sa crezi ca se poate schimba ceva intr o tara amarata ca romania fara acordul marilor puteri.
Comparatia cu alte secole e cel putin neinspirata, sistemul politic global controleaza in mare masura ce se intampla in coloniile gen romania.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Nosferat on 07 August 2019, 12:22
Nu doresc genocid,dar nu am doza de naivitate pe care o ai sa cred in treburi cu emigrare. Schimbarea adevarata s-a facut mereu prin violenta, indiferent ca te uiti catre secolul 5 16 20 sau chiar si acuma la inceput de secol 21.

Ar fi simplu sa pleci,daca ar fi doar 10 locuitori in tara,dar sunt multi care nu pot pleca,si altii care nu vor sa plece. Ei nu doresc ca romania sa nu mai existe,ci doresc sa schimbe sistemul,si da,asta se va intampla doar prin proteste violente,si daca posibil cu cat mai putini morti. Nici o altfel de "solutie" nu exista. Statul doar asa poate fi schimbat, cei de la putere nu vor renunta la putere pentru ca le spui frumos,sau ameninti ca pleci,pleaca,ei stiu bine ca nu pot sa plece toti,dar absolut toti din tara asta. Mai pica cate unul dintre ei,mai intra in puscarie unul,vine altul in secunda doi si l-a inlocuit.

Ce a facut iliescu a fost lovitura de stat,nu uita niciodata ca noi nu am avut revolutie si pana nu vom avea,situatia va ramane la fel in tara asta.
Tu ai naivitatea sa crezi ca se poate schimba ceva intr o tara amarata ca romania fara acordul marilor puteri.
Comparatia cu alte secole e cel putin neinspirata, sistemul politic global controleaza in mare masura ce se intampla in coloniile gen romania.

Se poate, asa cum s-a putut si in alte tari de-a lungul anilor, este mai greu,dar se poate. Dar deh,e mai bine sa lasi responsabilitatea pe umerii altora,adica tipic roman,ne plangem sa ne plangem,ca sa ne plangem din nou, dar de facut ceva? Bine ma sunt prost sau ceva? Sa faca altu,oricum nu are rost.

Marile puteri nu se baga pentru orice in seama, mai ales cand vine vorba de probleme interne,pot sa isi primeasca cascavalul si cu un guvern mai putin corupt si o tara mai putin distrusa,pe ei asta ii intereseaza. Luand in considerare lucrurile scrise de tine atat pe forumul vechi cat si pe cel nou,stiu si eu, cred ca eu oi fi mai putin naiv dintre noi doi.

Distopia la care te referi cu sistem politic global, se afla undeva prin 2055.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: gurusenior on 07 August 2019, 12:48
 
Sunt si eu de acord.
Revolutia din 1821 a pornit din plan extern ca parte a razboiului grec pentru independenta impotriva Imperiului Otoman, iar Rusia, inamica a otomanilor, era bine implicata in favoarea eteriei ca sa-si poata impune influenta in peninsula balcanica. Aici,Rusia ne-a fost favorabila.

Revolutia din 1848 a pornit din vest de la habsburgi, italieni,  germani, francezi din motive nationaliste, liberale, anti-monarhice, iar tarile romanesti au profitat de asta pentru a se razvrati impotriva otomanilor fara succes.


Unirea din 1859 a fost  initiata de francezi  dupa razboiul din Crimeea unde i-au sustinut pe otomani impotriva rusilor si in urma tratatului de la Paris,  Napoleon al III-lea dorea ca Marea Neagra sa fie neutra, sa se creeze un stat tampon si uite asa a rezultat Romania, din unirea cu Moldova pe care rusii au cedat-o dupa pierderea razboiului. Alegerile ad-hoc au fost doar de forma, iar Cuza a fost un guvernator francez desemnat de Napoleon al III-lea sa conduca statul tampon menit sa previna expansiunea Rusiei si Austro-Ungariei in zona. El a fost demis tocmai pentru ca conducea in stilul autoritar al lui Napoleon al III-lea. Si in 1866 a venit principele  german Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, Romania  intrand asftel sub influenta germana.

Razboiul de Independenta din 1877?  Aici ambitiile Rusiei  ne-au fost iar favorabile, aflata in razboi cu otomanii (care isi pierdusera sprijinul anglo-franc), iar romanii au servit drept carne de tun alaturi de sarbi si bulgari. Insa nu Rusia ne-a adus independenta, ci puterile vestice, mai ales noul Imperiu German, cand Otto von Bismark   batuse Franta lui Napoleon  in razboiul franco-prusac si a permis transformarea Romaniei intr-o monarhie constitutionala.
De atunci am devenit colonie germana.

In Primul Razboi Mondial, in 1916, tabara liberala francofila s-a opus regelui germanofil Carol I si a intrat in razboi de partea Antantei impotriva puterilor centrale. Romanii si-au luat bataie, au semnat armistitiu separat cu germanii, dar fix cand au intervenit americanii si i-au batut pe germani ca la fasole, au venit si romanii sa loveasca in germani cand erau deja infranti, ca si cum ai da  un sut intr-un cal mort.
Marea Unire din 1918?  Unirea cu Transilvania s-a decis la cancelariile si congresele din Franta, Italia si mai ales dupa ce Woodrow Wilson a emis principiul autodeterminarii natiunilor pentru fiecare minoritate si populatie in cazul Imperiului Austro-Ungar, iar Franta, Italia si Marea Britanie  , pentru a pedepsi Imperiul Austro-Ungar, i-au confiscat teritoriile si le-au dat independenta populatiilor, iar in cazul nostru, am primit Transilvania pentru ca Ungaria sa fie pedepsita. Basarabia am primit-o pentru ca Rusia se afla atunci in plina revolutie bolsevica si razboi civil. Practic, n-am realizat nimic pe cont propriu, teritoriile ni le-au cedat marile puteri.


In al doilea razboi mondial nu am facut mai nimic si nici n-am fi putut schimba ceva, am fost practic o moneda de schimb intre Germania nazista si Uniunea Sovietica,  incepand ca colonie nazista  sub Carol al II-lea si Antonescu si sfarsind sub comunism si dominatia kremlineza ca colonie sovietica sub Petru Groza si Dej.
Ceausescu care a ars-o nationalist era doar o paiata de ochii populimii, fiindca in realitate Romania socialista era condusa de mafia PCR si securitatea care era filiala KGB.  Ca el se impotrivea interventiei sovietice de la Praga era doar o prosteala teatrala pentru naivi. Ceausescu nu misca nimic fara acordul securitatii.

Revolutia din 1989?  Ca toate revolutiile anticomuniste  din Europa de Est, au izbucnit din cauza falimentului inevitabil al economiei planificate, insa in mare au fost coordonate de la Washington, toti liderii revolutionari fiind finantati/sprijiniti de CIA si Bush care a dorit sa transforme Europa de Est intr-o  piata de desfacere si sa extinda hegemonia americana.
In cazul Romaniei, ceva ce trebuia sa fie revolutie s-a transformat intr-o lovitura de stat coordonata de la Kremlin, fiind implantat  Iliescu.
Si am ramas in sfera Rusiei pana in 1996/2004, cand interesele americanilor de a alcatui o frontiera estica anti-Rusia ne-a adus in  NATO, respectiv publicitatea si consumerismul i-au atras pe romani  in sfera americana,  iar lacomia politicienilor de a fura din fonduri europene ne-a adus in UE dupa ce au dat spagi grase la Bruxelles, dar si pentru ca vesticii au vrut forta de munca ieftina si resurse. 
Razboiul rece continua si azi in Romania intre America si Rusia.
Liderii dreptei ca Constantinescu,  Basescu si Iohannis  au fost guvernatori desemnati de Washington, pe cand liderii stangii ca  Iliescu, Nastase,  si Dragnea au fost clar marionete ai Moscovei, iar de la alegerile din 2016, Romania se afla partial sub hegemonia americana, respectiv sub sfera de influenta a Rusiei.  Alegerile democratice, dupa parerea mea, sunt la misto!


N-am fost niciodata de capul nostru.



Post Merge: 07 August 2019, 14:10
  Nu doresc genocid,dar nu am doza de naivitate pe care o ai sa cred in treburi cu emigrare. Schimbarea adevarata s-a facut mereu prin violenta, indiferent ca te uiti catre secolul 5 16 20 sau chiar si acuma la inceput de secol 21.

Ar fi simplu sa pleci,daca ar fi doar 10 locuitori in tara,dar sunt multi care nu pot pleca,si altii care nu vor sa plece. Ei nu doresc ca romania sa nu mai existe,ci doresc sa schimbe sistemul,si da,asta se va intampla doar prin proteste violente,si daca posibil cu cat mai putini morti. Nici o altfel de "solutie" nu exista. Statul doar asa poate fi schimbat, cei de la putere nu vor renunta la putere pentru ca le spui frumos,sau ameninti ca pleci,pleaca,ei stiu bine ca nu pot sa plece toti,dar absolut toti din tara asta. Mai pica cate unul dintre ei,mai intra in puscarie unul,vine altul in secunda doi si l-a inlocuit.

Ce a facut iliescu a fost lovitura de stat,nu uita niciodata ca noi nu am avut revolutie si pana nu vom avea,situatia va ramane la fel in tara asta

Violenta o fi cea mai usoara cale pentru a rasturna un regim, dar e si cea mai proasta idee.

Ai urmarit razboiul civil din Siria? Irak?Afghanistan? 
Vezi ca violenta ajuta la ceva?
Nu, duce si la mai multa violenta!

Romania a facut apel la violenta in 1989 si uite ce a rezultat,  o mafie bananiera care e ceva mai nasol decat comunismul ceausist.
Violenta naste violenta!   
Intotdeauna, in urma unei revolutii violente si razboi civil, castiga doar ala cel mai violent, cel mai barbar, cel mai puternic....care nu ar putea fi insa un bun administrator, un bun economist, un intelectual.
Poate fi chiar un dictator mai nasol ca ala anteriorul daca citesti despre revolutia franceza si teroarea iacobina.

Cehia, Polonia, RDG, Ungaria au protestat pasnic si sunt cu ani lumina inaintea noastra. Ai auzit de revolutia de catifea sau de Primavara de la Praga  din Cehoslovacia?
De ce crezi ca Cehia  e mai avansata ca Romania?





Post Merge: 07 August 2019, 14:15
Poate o sa-mi spui ca cateva revolutii violente au avut succes. 

Nu in cazul revolutiei bolsevice care a rezultat si mai multa saraciei, mizerie, dictatura, genociduri si faliment pe termen lung.

In cazul Americii, aia au avut noroc ca au avut resurse, teritoriu mai mare, relieful mai dificil la care britanicii nu se puteau adapta, dar in mare sprijinul francezilor, olandezilor si spaniolilor.
Revolutia indiana a lui Gandhi  pentru independenta? A fost pasnica , dar cred ca nici englezii nu mai voiau sa-si bata capul cu India cand e mult mai usor sa-i iei resursele prin piata de desfacere, primit imigranti ca forta de munca ieftina, acorduri comerciale prin care le iei resursele,  comercialismul de azi  fiind mai avantajos decat colonialismul traditional.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taribo on 07 August 2019, 15:41
Se poate, asa cum s-a putut si in alte tari de-a lungul anilor, este mai greu,dar se poate. Dar deh,e mai bine sa lasi responsabilitatea pe umerii altora,adica tipic roman,ne plangem sa ne plangem,ca sa ne plangem din nou, dar de facut ceva? Bine ma sunt prost sau ceva? Sa faca altu,oricum nu are rost.

Marile puteri nu se baga pentru orice in seama, mai ales cand vine vorba de probleme interne,pot sa isi primeasca cascavalul si cu un guvern mai putin corupt si o tara mai putin distrusa,pe ei asta ii intereseaza. Luand in considerare lucrurile scrise de tine atat pe forumul vechi cat si pe cel nou,stiu si eu, cred ca eu oi fi mai putin naiv dintre noi doi.

Distopia la care te referi cu sistem politic global, se afla undeva prin 2055.

Care sunt tarile alea ?Da cateva exemple recente unde au avut loc evenimente sangeroase in scopul schimbarii sistemului de guvernare si o duc mai bine. Pot sa`ti dau doua exemple recente cu iugoslavia si ucraina unde nu este nimic mai bine dupa "revolutie". Sau putem vorbi de diverse tari arabe unde au loc "revolutii", sper ca nu esti atat de naiv incat sa`mi spui ca o duc mai bine.
In alta ordine de idei nu stiu cine se plange ca eu sigur nu. Marile puteri se baga cand este vorba de resurse si piata de desfacere, sper ca nu e nevoie sa explic cine anume exploateaza resurse din RO, e la liber informatia pe google trebuie doar sa citesti.

Exista 5-6 jucatori politici pe plan mondial, ca tu ignori asta sau ai senzatia ca o tara ca Romania poate fi asa o bula cu circuit inchis e strict problema ta. Avem persoane cu functii publice la noi care sunt acolo de vreo 30 de ani, probabil trebuie o revolutie la nivel planetar sa fie schimbati.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: gurusenior on 07 August 2019, 17:01


Exista 5-6 jucatori politici pe plan mondial, ca tu ignori asta sau ai senzatia ca o tara ca Romania poate fi asa o bula cu circuit inchis e strict problema ta.

In realitate este doar  un singur jucator global de peste 30 ani , si anume Statele Unite ale Americii! 
Ailalti jucatori sunt supraevaluati de presa la misto.   
Singura putere care conteaza si are rol decizional si libertate de miscare este America!  "America First"!

Restul statelor  sunt:
- state clientelare sau colonii   ce servesc intereselor bancare si politice de la Washington  (Uniunea Europeana, Israel, Japonia, Canada, Australia, Regatul Unit)
- producatori utili pentru consumerismul american (China, India, Brazilia, Africa de Sud, Mexic,   Arabia Saudita, Argentina) ce servesc drept fabrici , zacaminte miniere/petroliere,   granare sau furnizoare de imigranti ca  forta de munca ieftina si produse ieftine
- sperietori aducatori de profit pentru industria militara americana (Rusia, Irak, Coreea de Nord, Siria,  Iran)


Avand in vedere ca engleza se vorbeste peste tot, se vinde Coca Cola pe toata planeta si  mai toata populatia planetei foloseste inventii si creatii americane (de la TV si telefon pana la internet, muzica pop/rock si electrocasnice, de la blugi  pana la constitutie), si mai ales,  sunt baze  militare alte branduri americane pe tot globul pe tot globul , inclusiv sateliti americani care inconjoara orbita,   as zice cu certitudine  ca  toata planeta apartine Imperiului American.
In diplomatia intergalactica, presedintele SUA ar reprezenta planeta Terra. Daca nu el, atunci secretarul ONU (care apropo, ONU are sediu la New York).
Cam asta e situatia geopolitica actuala.   
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Nosferat on 08 August 2019, 21:08
Se poate, asa cum s-a putut si in alte tari de-a lungul anilor, este mai greu,dar se poate. Dar deh,e mai bine sa lasi responsabilitatea pe umerii altora,adica tipic roman,ne plangem sa ne plangem,ca sa ne plangem din nou, dar de facut ceva? Bine ma sunt prost sau ceva? Sa faca altu,oricum nu are rost.

Marile puteri nu se baga pentru orice in seama, mai ales cand vine vorba de probleme interne,pot sa isi primeasca cascavalul si cu un guvern mai putin corupt si o tara mai putin distrusa,pe ei asta ii intereseaza. Luand in considerare lucrurile scrise de tine atat pe forumul vechi cat si pe cel nou,stiu si eu, cred ca eu oi fi mai putin naiv dintre noi doi.

Distopia la care te referi cu sistem politic global, se afla undeva prin 2055.

Care sunt tarile alea ?Da cateva exemple recente unde au avut loc evenimente sangeroase in scopul schimbarii sistemului de guvernare si o duc mai bine. Pot sa`ti dau doua exemple recente cu iugoslavia si ucraina unde nu este nimic mai bine dupa "revolutie". Sau putem vorbi de diverse tari arabe unde au loc "revolutii", sper ca nu esti atat de naiv incat sa`mi spui ca o duc mai bine.
In alta ordine de idei nu stiu cine se plange ca eu sigur nu. Marile puteri se baga cand este vorba de resurse si piata de desfacere, sper ca nu e nevoie sa explic cine anume exploateaza resurse din RO, e la liber informatia pe google trebuie doar sa citesti.

Exista 5-6 jucatori politici pe plan mondial, ca tu ignori asta sau ai senzatia ca o tara ca Romania poate fi asa o bula cu circuit inchis e strict problema ta. Avem persoane cu functii publice la noi care sunt acolo de vreo 30 de ani, probabil trebuie o revolutie la nivel planetar sa fie schimbati.
Vezi? O dai in minunile lui Alex Khan. Exista conspiratii,si exista si adevar in anumite subiecte,inste tre sa vii cu fapte "tavarish" ca altfel o dai in dume cu spume.

Exista jucatori pe plan mondial sunt mai putini de 5,insa eu nu vorbeam de schimbari radicale,ci schimbari interne de care alora chiar nu le pasa,believe me, nu le pasa. Insa  tu o to tii cu ale tale de parca ar fi revolutia franceza, nu omule,nici pe departe,dam mita,bagam acelasi tribut,dar sistemul intern se schimba, la suprafata suntem la fel,intern suntem cu un pic diferiti.

Daca tot vii cu exemple,ia sa te vad, baga tu exemple despre tari unde intradevar s-a schimbat ceva prin altceva decat violenta? Eu stiu costul,si aproximez victimele,tu ce stii? Pe unde bati? Nu de alta dar sa stiu, se afla prin campii cele batute sau mai aproape de adevar?

Schimbare adevarata doar asa o sa faci,indiferent la ce tara te uiti,indiferent ca te uiti la 1011,2011 sau 3011, la fel va fi, nu argumentezi impotriva mea,ci impotriva omenirii, impotriva "porcului" din tine, din mine,din toti. Din pacate castig nu vei avea candva, deoarece ma repet,nu te lupti cu mine,te lupti cu firea umana. Da,asa suntem,si asa vom fi inca multe,foarte multe secole in viitor. Schimbarea vine doar cu violenta, cat de sangeroasa? Asta de depinde de acele puteri de care scriai, insa tot cu violenta se termina,si nu cu mesaje pe forumuri,facebook,twitter,si alte tampenii.

Nu ai vazut morti, nu ai vazut decapitari,nu ai vazut marele "stat zionist" in actiune,sau isis,sau armata iordaniana,discutiie cu diferite agentii pentru "refugiati", nu ai vazut multe,insa incerc,chiar incerc sa iti predau cate ceva din cele vazute,ca ma crezi sau nu,asta e treaba ta. In momentul in care vezi o fetita de 7-8 ani arsa de viu, instant unele lucruri capata sens,si alte dume scrise de niste intelectuali de lemn sunt doar praf in ochi.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taribo on 15 August 2019, 08:45
Multa gargara, zero exemple. Si pare ca uiti ce ai scris acum doua posturi.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Nosferat on 15 August 2019, 12:26
Da asa e, cum scrii tu.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 02 October 2022, 10:17
Si? Ceva protest azi, la Bucuresti?
Ca, in rest, lumea fierbe, desi presa de la noi are mare grija sa nu arate/spuna asta, nu cumva sa ne vina si noua niste idei.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: bombardieru on 12 October 2022, 01:59
Si? Ceva protest azi, la Bucuresti?
Ca, in rest, lumea fierbe, desi presa de la noi are mare grija sa nu arate/spuna asta, nu cumva sa ne vina si noua niste idei.


Niciun roman sanatos la cap nu se asociaza cu populistii rusofili de la AUR, si mai ales, niciun european serios  nu iese  acum in strada la protest   sa injure guvernul ca  de ce face rationalizare, cand stii ca sunt alte pericole mai mari decat pericolul de a ramane fara curent, fara Netflix, fara Steam, fara apa calda, fara fast-food,  fara OnlyFans si fara caldura.

Un pericol mare precum acela de a te trezi cu tara atacata cu rachete hipersonice sau mai rau, de a trai groaza pe care  o traiesc ucrainenii noapte de noapte cand le sunt bombardate locuintele de rachetele rusesti si ei stau sa doarma in adaposturi subterane pline de igrasie, sau sa  te trezesti sub ocupatia rusului si sa ajungi obligat sa votezi la referendum pentru alipirea la Mama-Rusie.
Ori sa te trezesti cu vreun alt guvern marioneta aservit Rusiei care sa-ti distruga stilul modern de viata si sa-ti ia din drepturi si libertati si sa-si bata joc de justitie, invatamant, sistemul medical si economie, cum a fost pe vremea lui Dragnea.

In caz ca nu stiai, NATO este in razboi cu Rusia de pe 24 februarie (nu militar, dar din punct de vedere economic, informational, cibernetic, cultural,  tehnologic si chiar spatial) si gazul rusesc era acela care ne alimenta vietile consumeriste ca sa traim si noi ca americanii, numai ca banii europeni alimentau masinaria de razboi a Rusiei, si  a fost o greseala fatala.
Intr-un fel, suntem vinovati pentru ce li se intampla ucrainenilor si acum platim. 

A fost o greseala sa cumparam gaz de la rusi 30 ani, dar Europa nu va mai repeta greseala asta, alimentand masinaria de razboi ruseasca, ca pe urma rusul sa incerce sa invadeze si sa anexeze teritorii altor tari europene.

Chiar si cu riscul de a tremura de frig in intuneric,  Europa va  rezista, pe langa faptul ca exista  totusi  solutii si metode alternative   la gazul rusesc.

Si chiar daca europenii ar vrea sa renunte la suveranitatea Ucrainei pentru gaz, nu mai poate pentru ca conductele Nord Stream din Marea Baltica sunt ireparabile, si am auzit ca ar urma ca rusii sa saboteze si conductele Turkish Stream, adica fix alea care alimenteaza si Romania.
Iar Putin ar putea apoi sa le vanda gazul rusesc  la pret mult mai mare.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 16 October 2022, 23:20
Si? Ceva protest azi, la Bucuresti?
Ca, in rest, lumea fierbe, desi presa de la noi are mare grija sa nu arate/spuna asta, nu cumva sa ne vina si noua niste idei.

Iarasi un weekend cu proteste, cam trecute sub tacere de presa noastra.
Poate ca cel de ieri, de la Viena, nu a fost cine stie ce, la fel si cel de azi de la Bruxelles.
Dar sa le treci sub tacere pe cel de la Paris si pe cel de la Chisinau, ambele cu zeci de mii de participanti...
https://www.agerpres.ro/mondorama/2022/10/16/video-franta-zeci-de-mii-de-oameni-in-strada-impotriva-cresterii-costului-vietii--997088

... asa ca nu uitati ce va spunea guvernul in pandemie, informati-va numai din surse oficiale.
Lol. Sigur ca da.
Dormi linistit, xxx vegheaza pentru tine.

https://youtu.be/1Bt4aXhLi6k
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: bombardieru on 17 October 2022, 11:00
Moldova e intr-o situatie proasta de cand Ucraina a fost bombardata si nu mai poate sa le livreze electricitate.

Franta e intr-o situatie proasta pentru ca depinde de economia si electricitatea Germaniei care nu mai primeste gaz de la rusi. Francezii o avea hidrocentrale si 25 de centrale nucleare, dar multe reactoare sunt vechi si defecte, fiind inchise.  Belgia la fel.  Cam tot ce e in vest depinde de infrastructura si productia germana. Daca Germania o duce rau, toate statele vestice o vor duce rau.

Austria e  dependenta de gazul rusesc, iar mare parte din protestele de acolo sunt declansate de propaganda rusofila de acolo.

Pe noi ne salveaza pentru prima oara pozitia geografica si  avantajul ca am ramas subdezvoltati, pentru ca noi ca romani am trecut prin vremuri mult mai grele decat prin ce trec vesticii. 
Pot vesticii sa se planga cat vor, dar ei in veci nu vor experimenta prin ce au trecut romanii in anii 1980 cand faceau coada  la paine sa o cumpere pe cartela si sa primeasca curent cu ratie pentru a vedea doar telejurnalul si binefacerile regimului, ca in rest, vai si amar.   Nu o sa aiba niciodata nivel de trai cum am avut noi in anii 1990-2000, si eu am copilarit in anii aia si stiu cat de greu a fost sa copilaresti pe vremea lui Iliescu si Nastase.  Efectiv traiam ca in orasele din taigaua siberiana, atat de jos era nivelul de trai in Bucuresti.

Vesticii se plang ca nu se pot incalzi decat cu 19 grade, romanii stateau la 0 grade, poate si la - 10 grade iarna cand nu primeau caldura prin anii 80.

Nu avem zgarie-nori, cluburi, parcuri tematice, monumente iluminate  ca francezii, germanii si englezii sa necesite consum enorm de electricitate.
Inca importam de la turci  gaz rusesc, iar Putin nu vrea sa se puna rau cu Erdogan dupa ce a anuntat ca va livra doar Turkish Stream.
Avem gaze in Marea Neagra pe care le putem imparti cu vecinii.
Si Polonia nu cred ca o va duce rau avand mine de carbune.

Ungaria cam o sa sufere, ca oricat gaz ar primi pe ruble, o sa afle in curand ca si Rusia cu toate resursele ei ca degeaba ai gaz daca nu ai si investitori straini, iar investitorii straini cam se cara din Ungaria din cauza lui Orban. Mai recent s-au inchis niste bai de pestera ca sa faca economie.
Austria primeste gaz rusesc, dar are si investitori straini ca nu e un tacanit ca Viktor Orban cancelar pe acolo.

Romania nu are nici infrastructura, nici o gramada de mofturi de lux care sa necesite consum enorm, deci ce sa economisesti cand eu vedeam reportaje la TV in ani de BOOM economic ca erau mii de elevi din sate care isi faceau temele la lumina lumanarii, intr-un fel, noi suntem in intuneric de ........din totdeauna.




Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 23 October 2022, 10:44
Weekendul asta pare altfel, nu stiu cum de s-a dat totusi ordin pe unitate ca Latrina, Gigi, Niusu si Hoitniusu (plus restul loazelor) sa indruge ceva-ceva despre miriielile din Germania.
Ex: https://www.national.ro/stiri-externe/nemtii-s-au-saturat-sa-mai-stranga-cureaua-zeci-de-mii-de-oameni-au-protestat-impotriva-guvernului-778060.html
Oricum, au avut grija sa impacheteze convenabil rahatul, sa puna pe tapet numai treaba cu energia si sa ascunda revendicarile mai "radicale".

In rest, zvircoleli au mai fost:
- in UK lumea s-a saturat pina peste cap de belele si acum plinge ca vrea inapoi la mama UE: https://www.theguardian.com/politics/2022/oct/22/thousands-of-london-protesters-call-for-uk-to-rejoin-eu
- In Europa si Australia, asa, la comanda "sa se petreaca in aceeasi zi!" (spontane care va sa zica, nu?), s-au fluturat steaguri ale Iranului cum ca jos hijab-ul, jos dusmanul, "libertate te iubim, ori infringem ori murim". Sau cum era zicala aia? :)
 
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: oldshooterman on 23 October 2022, 12:22
Agitatia e prematura. Inca n-au gustat din "problemele" care urmeaza. Mai vedem peste cateva luni. ;D

China nu face fata cu productia de paturi si plapumioare electrice... pentru Germania si UE in general. Si inca n-a venit frigul, e doar racoare afara. ;D
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: bombardieru on 30 October 2022, 12:46
Agitatia e prematura. Inca n-au gustat din "problemele" care urmeaza. Mai vedem peste cateva luni. ;D

China nu face fata cu productia de paturi si plapumioare electrice... pentru Germania si UE in general. Si inca n-a venit frigul, e doar racoare afara. ;D

Si daca toate temerile de asta vara au fost nejustificate si Craciunul care urmeaza o sa fie ca oricare altul?

Momentan, se anunta cea mai calda luna Noiembrie din istoria recenta a Romaniei.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 03 November 2022, 13:55
Ce inseamna istorie recenta?

1926
Recordul absolut al lunii noiembrie datează din acest an: în prima zi a lunii au fost +30,5 C la Călărași. Tot atunci au fost +30,2 grade la Botoșani, +28,5 la Alexandria și +26,9 la Brașov. De acum aproape un secol datează multe recorduri pentru a 11-a lună a anului: +29 la Iași, +27,1 C la Timișoara, +29,3 la București și +26 la Cluj. Și în Republica Moldova a fost super-cald: +30 C la Dubăsari, pe 1 noiembrie.

Vrei si date mai recente?
https://science.hotnews.ro/stiri-terra-25877619-istorie-extremelor-vremii-noiembrie-1888-pana-2021-cand-mai-fost-vreme-tricou-dupa-jumatatea-toamnei.htm
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 09 November 2022, 14:54
Greva nationala in Belgia: https://www.agerpres.ro/externe/2022/11/09/serviciile-publice-din-belgia-perturbate-de-greva-la-nivel-national-contra-scaderii-puterii-de-cumparare--1010317
Greva generala in Grecia: https://www.national.ro/stiri-externe/greva-generala-tara-este-paralizata-nu-mai-suportam-costurile-benzina-s-a-scumpit-de-peste-4-ori-video-779887.html si https://www.stiridiaspora.ro/greva-in-grecia-nu-mai-functioneaza-nici-televiziunile-nici-radiourile_498201.html.
De luni, 14 nov., transportatorii din Spania intra (iarasi) in greva.

Toate au acelasi numitor: cresterea abrupta a preturilor.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: bombardieru on 11 November 2022, 15:58


Toate au acelasi numitor: cresterea abrupta a preturilor.


Si crezi ca romanii o sa iasa in strada? Ce tot speri cand noi ne-am obisnuit sa o ducem greu? 
Noi de 30 ani tot suportam cresteri de preturi.  Ne-am invatat intre timp sa traim intr-o inflatie perpetua dupa ce politicienii mai dau 100 lei la salariu pentru angajatul de rand in vreme ce ei isi cresc salariile cu inca 1000 lei.

Vesticii au dus-o si ei intr-o inflatie galopanta de prin 2008-2010 incoace, dar abia acum se simte la buzunar. Lor, fiind obisnuiti cu traiul crescut de vreo 60 ani, li se pare socant si normal ca ies in strada.  Dar la un moment dat trebuie sa se invete.

La cat de suprapopulate sunt tarile vestice de imigranti,nu m-ar mira sa ajunga in situatia prin care perinda Romania in anii 90.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 14 November 2022, 15:16
In weekendul care tocmai ce trecu, manifestatii masive la Madrid (https://www.aljazeera.com/gallery/2022/11/13/photos-madrid-protests-call-to-bolster-public-healthcare) si la Tirana (https://www.sd.rs/vesti/svet/protest-tirana-pobuna-edi-rama-albanija-incident-2022-11-13). Presa noastra, cam mucles.
Plus una mai mica prin Guatemala, cica.
Plus cea de la Chisinau (https://www.tellerreport.com/news/2022-11-13-several-thousand-people-take-part-in-a-protest-in-chisinau.BkmyaLw0Hi.html), care continua de  ...de cit timp? Mucles si la asta.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: bombardieru on 17 November 2022, 14:50
1991 - Iliescu trimite mineri sa bata studenti care manifestau impotriva "socialismului original" postdecembrist ce mentinea tara in saracie si izolare ? Poporul roman - mucles!

2001-2004- Nastase face manevre, mizerii, coruptie, cenzura si mentine tara in saracie la inceput de secol 21 ?  Poporul roman - mucles!

2010-2011 - Basescu taie salariile si face austeritate sa mai reduca din jegurile care taie frunze la caini din banii cetatenilor si mai incearca niste reforme?  Poporul roman -  "JOS BASESCU", "IESI AFARA JAVRA ORDINARA"

 
Bine ca macar s-au trezit sa iasa vreo 600.000 de tineri de noua generatie in strada impotriva legilor justitiei ale lui Dragnea si in 2018 sa nu o dea pe Kovesi jos de la sefia DNA, singura care a incercat sa eradice coruptia in tara asta........ca daca nu ieseau sa-i tremure chilorii taranului afumat si basit,  OUG13 era picatura care umplea paharul si atunci nu mai era cale de revenire.

Cu toate astea, pe tinerii astia ii invinuiesc, ca de ieseau inca 600.000 la vot pe 5 iunie 2016 si pe 12 decembrie 2016, poate n-am mai fi trecut prin experimentul PSD prin anii 2017-2019, iar Dancila premier si Firea primar ar fi fost doar niste glume proaste si fictive.

Atata s-a putut.

Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 29 November 2022, 13:22
Ai un mod foarte ...interesant... de a trage concluzii.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 17 December 2022, 00:43
De la Onciu citire:
"16.000 de oameni, la o inflație în noiembrie de doar 10%. Belgienii nu mai țin ritmul cu scumpirile. În România, încă se trăiește bine, lumea e liniștită.

Între timp, Ursula von der Leyen a anunțat că UE a virat în 2022 un ajutor financiar de 19,7 miliarde euro către Ucraina. Urmează alte 18 miliarde în 2023.

p.s. Am găsit video cu protestul doar pe Euronews România, un post al cărui audiență încape lejer într-o scară de bloc."

Videoclipul il vedeti pe Telegram.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 19 May 2023, 13:35
Salutari de la Buenos Aires!
https://t.me/AnonymeCitoyen/5796
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 26 May 2023, 09:52
Intre timp, să mai notăm protestul-monstru de la Belgrad din 20 mai (https://amp.rfi.fr/fr/europe/20230520-serbie-nouvelle-manifestation-monstre-contre-le-gouvernement-%C3%A0-belgrade-apr%C3%A8s-des-tueries-de-masse):
"Serbie: nouvelle manifestation monstre contre le gouvernement à Belgrade après des tueries de masse
Une manifestation monstre s'est tenue à Belgrade dans la nuit de vendredi à samedi, contre la violence, à la suite des deux massacres commis il y a 15 jours. Des dizaines de milliers de personnes à l'appel de l'opposition réclament la démission de plusieurs ministres et la fermeture de médias pro-gouvernementaux aux contenus très souvent violents."
Aaaa... si inca unul in Bruxelles (https://www.rtbf.be/article/delhaize-la-fin-de-la-democratie-sociale-belge-11201060), plus nenumaratele proteste mari si mici care au loc zi de zi pe tot cuprinsul Frantei impotriva lui Macron si a politicilor lui.

Trecem repede peste astea pentru că în cap de afiș se află greva sindicatelor din învațămînt de la noi, cu cererile dascălilor centrate oarecum numai pe bunăstarea lor:
https://www.edupedu.ro/de-ce-au-intrat-in-greva-profesorii-lista-integrala-a-revendicarilor-celor-peste-200-000-de-angajati-din-scoli/
Le dau dreptate, însă ocazia ar fi fost grozavă și pentru a cere o reformă adevarată (nu bășeala cu "Romania Educată") care să înceapă cu eliminarea mafiei din învățămînt (implicarea politicului în numirea inspectorilor școlari, mafia manualelor, șamd).

Săptamîna viitoare începe cu protestul ceferiștilor:
https://www.libertatea.ro/stiri/protest-angajati-cfr-luni-29-mai-4556167
iar din iunie cei din sistemul sanitar se vor reîntoarce și ei la proteste (după cele din ianuarie anul acesta):
"Federația Solidaritatea Sanitară a anunțat că angajații din sistemul de sănătate vor organiza un miting de protest în Piaţa Victoriei din Capitală pe 8 iunie, iar de la întâi iulie vor declanșa greva generală."
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/proteste-in-sistemul-sanitar-alexandru-rafila-spune-ca-poate-rezolva-imediat-unele-revendicari-dar-nu-si-cele-legate-de-salarii-2353621

Am vaga senzație că guvernul e cam împins în corzi ...
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: joedonald on 26 May 2023, 11:13
Toata lumea protesteaza, dar mai munceste careva?

Post Merge: 26 May 2023, 11:13
Ah, stai ca astia protestau si prin 2015-2019 cand era bunastare si crestere economica.....pentru te miri ce.....drepturile balenelor si al ursilor polari, niste carnivori care consuma mult si fac umbra degeaba planetei.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 26 May 2023, 11:16
si, bonus pentru Guvern, hop si niste bugetari:

"Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii intră de joi în grevă japoneză, nemulțumirea acestora fiind legată de situația salarială, potrivit unui comunicat de presă al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație."
https://www.stiripesurse.ro/angajatii-cnsas-greva-salariu-spor_2929190.html
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: joedonald on 26 May 2023, 11:23
si, bonus pentru Guvern, hop si niste bugetari:

"Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii intră de joi în grevă japoneză, nemulțumirea acestora fiind legată de situația salarială, potrivit unui comunicat de presă al Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație."
https://www.stiripesurse.ro/angajatii-cnsas-greva-salariu-spor_2929190.html

Astia nu erau cumva in greva japoneza inca de cand s-au angajat acolo?


Ca ce fac pana la urma? Aia nu e munca!
 
Arhivele Securitatii se pot salva si in computere cuantice, in baze de date, criptate si protejate de antivirus, toate gestionate de 3-4 ingineri care sa lucreze in doua schimburi...si ai terminat-o cu birocratia si cu fitele a sute de arhivisti angajati prin pile.  Si sunt mult mai in siguranta asa.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 30 May 2023, 11:48
Hop si niscai politisti:
"Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a anunţat, luni, că dedclanşează seria protestelor, constând iniţial în manifestări de stradă.
Sindicaliştii au transmis, luni seară, printr-un comunicat de presă, că vor declanşa proteste în stradă, urmând ca, în funcţie de evoluţia situaţiei, să adopte noi măsuri de reacţie şi protest."
https://www.cotidianul.ro/primul-protest-din-randul-politistilor/

Cine urmeaza?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Ciocanul on 30 May 2023, 12:00
ANAF, ITM si altii.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: joedonald on 30 May 2023, 13:04
Hop si niscai politisti:
"Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual a anunţat, luni, că dedclanşează seria protestelor, constând iniţial în manifestări de stradă.
Sindicaliştii au transmis, luni seară, printr-un comunicat de presă, că vor declanşa proteste în stradă, urmând ca, în funcţie de evoluţia situaţiei, să adopte noi măsuri de reacţie şi protest."
https://www.cotidianul.ro/primul-protest-din-randul-politistilor/

Cine urmeaza?

E FUMIGENA!  Da, o sa urmeze STB,  CFR, medicii, probabil si lucratorii din parcuri si alti functionari de la ANAF si posta romana sa iasa sa faca greva.
Si se intampla cu un scop.

Cred ca Ciolacu tot insista in spatele usilor inchise sa devina premier si ameninta cu iesirea de la guvernare si alegeri anticipate.  Voi va dati seama ca-i ofticat ca nu pupa postu de premier pe care trebuia sa-l preia de pe 26 mai. Si UDMR e suparat si ameninta cu iesirea de la guvernare.

Iar serviciile pro-PNL, care au ordine clare de la Washington sa-l mentina pe Ciuca premier,  ii atata pe sindicalisti sa faca circ profitand de nemultumirile sociale si de scumpiri, astfel pentru Ciolacu & co va fi greu sa guverneze.

Voi chiar credeati ca PSD-ul s-a schimbat in bine sau ca s-a impacat cu PNL?
Adica cum sa crezi ca  Firea, dintr-o  familista traditionala convinsa, devine o  feminista moderna pro-europeana....pe bune, astia chiar ne credeau prosti?


Cu atatea greve si proteste, in felul asta PSD nu o sa mai faca manevre ca-n 2021 sa faca motiune de cenzura sa demita guvernul PNL, in colaborare cu USR si AUR, ca sa ne bage iar in criza politica si sa intre ei la guvernare, tocmai acum cand e razboi la granita. Ca daca preiau guvernarea acum, nu-i asteapta o guvernare linistita.

Ultima oara am stat 60 de zile fara premier si guvern. A fost oribil, si in plina pandemie cand mureau 60,000 de romani de COVID, cu spitalele pline si cu inflatia erupand.

Sper sa nu se mai repete situatia din toamna 2021!
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 29 June 2023, 10:19
Franta este iarasi ravasita de proteste, mici, dar multe.
Serbia clocoteste si ea, amorsata pe de o parte de situatia din Kosovo, iar pe de alta parte de "oengeurile" (sau"agenturili", cum ar fi zi Ceausescu) de influenta vestica.

La noi, subiectul pensiilor speciale agita beneficiarii acestora, clocotul de suprafata fiind politistii, grefierii:
http://stiri.tvr.ro/sute-de-angajati-din-politie--penitenciare-si-grefieri-au-protestat-in-fata-parlamentului--oamenii-sunt-nemultumiti-de-eliminarea-pensiilor-speciale---i-majorarea-varstei-de-pensionare_933854_youtube.html
Judecatorii desigur ca ii sprijina, macar din umbra.
Dar subiectul pensiilor speciale merita "iocanizat" separat.

Cit despre speculatiile de mai sus ...


Post Merge: 29 June 2023, 10:52
.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Ciocanul on 29 June 2023, 11:00
Daca ai fost Tanti Aglaie maturatoare la gradinita si ai spalat coridoare si wc-uri 40 de ani, ai castigat salar de 2500 de lei. Acum la 64 de ani o sa iasa la o pensie de 1300 de lei si vrea nebuna sa cumuleze pensia cu salariul ? N-ai cum sa faci asta decat daca esti director la banca la BNR si castigi pe langa 11000 de euro salar si o pensie de 5000 de euro. Cel mai mult am ras la faza: "voi vreti sa decapitati toata conducerea BNR ?" Adica daca le taiau pensiile isi dadeau toti demisiile. :D In primul rand ce cauta atatia sontorogi la BNR in conducere ?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: oldshooterman on 29 June 2023, 16:37
Bani.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: joedonald on 30 June 2023, 11:36
Cred ca un razboi civil in Franta a devenit inevitabil, si asta pentru ca  rusii si-au cam bagat coada si in protestele astea. S-a ajuns la un punct in care democratia nu mai e functionala in tara asta.

Franta e demult o tara distrusa de subversiunea socialista propagata de KGB, care sprijina apoi si miscarile asa zise "de extrema dreapta" si personaje ca  Marine Le Pen, si partidele comuniste si personaje ca Melenchon, toate subordonate Kremlinului, cu un scop: sa rupa tara in doua, sa o divizeze printr-un razboi civil si etnic.

Ii banuiesc si pe Macron si Sarkozy, ca si astia erau buni prieteni cu Putin....doar ca primul cam risca puscaria pe viata pentru combinatiile facute cu Ghadaffi, celalalt a trebui bine suflecat de maneca ca sa-si revina la realitate si sa ramana in tabara americana.

Altfel, tot aceleasi miscari de stanga subordonate Kremlinului au primit milioane de africani si arabi acolo. Aia trebuie zburati urgent din Franta......n-au ce cauta acolo pentru ca sunt agresivi, necalificati si lipsiti de educatie.

Singura solutie este o dictatura militara cu sprijin american, dar pentru asta trebuie un nou Charles de Gaulle, un Pinochet sau cineva care sa preia comanda armatei franceze, sa expulezeze din Franta tot imgrantii fara cetatenie/care nu pot sa se integreze, care nu sunt capabili sa respecte niste legi si care asteapta ajutoare sociale in loc sa munceasca, inclusiv aia care sunt pusi pe ars masini si vandalizari.

In cel mai rau caz, s-ar putea sa trebuiasca sa  inchida, chiar sa execute toti comunistii si rusofilii tradatori care sunt platiti de Kremlin sa ameninte securitatea Europei de Vest.  Nu exista alta solutie. 

Daca armata Frantei nu intra pe felie si nu scoate militaria jos din pod, tara aia va aluneca in razboi civil, si in curand, Germania si UK vor pati la fel, si ele victime ale agentiilor KGB care au propagat comunism pe acolo. 

Trei tari europene aflate in anarhie si razboi civil, cu enclave jihadiste si tribale, este fix ce ne mai trebuia noua acum cu amenintarea rusa care ne sufla in ceafa. 

Europa vestica asa cum o stiam e pe duca....si asta datorita Rusiei si aniilor de subversiune socialista.

Post Merge: 30 June 2023, 16:35
65 de ani de cea de-a Cincea Republica Franceza.....


Ba, inteleg ca ce a facut politistul ala acelui minor e o atrocitate in secolul 21 si ar merita puscarie pe viata.

Dar de ce trebuie ca protestatarii sa rastoarne si sa dea foc la masini, eu nu inteleg.

Trebuie ca minoritatile etnice si sexuale sa aiba drepturi.

Dar drepturile la proprietate ale unor cetateni francezi platitori de taxe nu le respectam si noi? Cu ce au gresit acei soferi, care de maine nu vor avea cu ce sa mearga la serviciu? Si care au platit ani de zile bancile ca sa-si permita masinile alea?

Cum poti frate sa-ti descarci furia pe rasism, prin a incendia masinile si a distruge obiectele altor oameni care nu-ti apartin si au muncit din greu pentru a le cumpara?

CUM?????
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: joedonald on 02 July 2023, 21:47
Ce se intampla acum in Franta........nu cred ca mai are vreo legatura cu pustiul ala (care era oricum un mic ticalos ce ajungea demult la inchisoare in mareata democratie americana).

Cei care ies acum in strada si rastoarna masini si dau foc si elibereaza animalele de la zoo si se bat cu jandarmii.....aia ies de foame in strada, provocata de inflatia de dupa razboi si pandemie.



Post Merge: 02 July 2023, 22:23
O cauza posibila ar fi una de natura psihologica la nivel colectiv - stresul cotidian, rutina zilnica urbana ce le-a provocat burn out, anxietatea, pierderea unor valori culturale si sociale, materialismul care a facut toata societatea sa fie lacoma si doar pe interese, agresivitatea lor care e tinuta in frau de jdemii de legi dure.


Post Merge: 02 July 2023, 22:24
Probabil....si de natura sexuala......dupa legile feministe care i-au facut pe barbatii francezi sa ramana singuri si incapabili sa-si faca partenere, iar acum, toata frustrarea sexuala si-o varsa in rasturnat si incendiat masini ca n-au mai primit piersica de ani buni.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Nosferat on 03 July 2023, 10:52
Protestele sunt un sport national la francezi. Nu tin minte in ultimii vreo 20 de ani sa fi vazut macar 1-2 ani in care sa NU fie ceva protest prin Paris sau prin cateva alte orase din franta. Faza cu acel pusti e doar propaganda media, la fel ca si traficantul ala de droguri e ceva "erou" pentru BLM.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: joedonald on 03 July 2023, 14:33
Protestele sunt un sport national la francezi. Nu tin minte in ultimii vreo 20 de ani sa fi vazut macar 1-2 ani in care sa NU fie ceva protest prin Paris sau prin cateva alte orase din franta. Faza cu acel pusti e doar propaganda media, la fel ca si traficantul ala de droguri e ceva "erou" pentru BLM.

E o diferenta intre protestele care erau light si revoltele de acum care sunt violente, cu masini incendiate si rasturnate, cu blocuri de apartamente incendiate, animale de la ZOO eliberate.
Acum ies si extremistii de dreapta la rampa.

Franta risca sa fie in situatia Siriei de acum 10 ani.

Nu cred ca se mai poate face ceva pe cale democratica in aceasta tara.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 17 July 2023, 10:18
Deci, nu numai olandezii ...
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 03 August 2023, 16:02
"Mii de oameni s-au adunat joi la Niamey pentru a-i sprijini pe autorii loviturii de stat din Niger care l-a răsturnat pe preşedintele ales Mohamed Bazoum"
https://www.agerpres.ro/politica-externa/2023/08/03/niger-mii-de-persoane-au-manifestat-la-niamey-pentru-a-sustine-lovitura-de-stat--1149413
Catinel, catinel, spre un al treilea razboi mondial?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: oldshooterman on 03 August 2023, 17:17
In principiu n-ar trebui sa fie nici o problema, doar ca tarile din vestul Africii si-au facut si alea o alianta, ECOWAS, sprijinita de americani si gasca lor, la care nu le convine ca resursele Nigerului nu mai ajung unde "trebuie" si au amenintat cu interventie militara sprijinita de "vest" (nu doar de vestul african), etc...
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 10 August 2023, 16:12
Cam cit e venitul net mediu al functionarilor din ministere? Ca cica nu le mai convine:
"Angajații Ministerului de Finanțe au ieşit din birouri, nemulțumiți de măsurile de austeritate anunțate pentru sistemul bugetar.
La protest participă aproximativ 200 de angajați.
Protestatarii s-au îndreaptă spre biroul ministrului Marcel Boloş pentru a-i cere explicații." (https://www.cotidianul.ro/revolta-la-ministerul-de-finante/)

Ar vrea oare sa isi dea cu totii demisia si sa se duca sa lucreze in mediul privat?  ;D

[img=https://www.agerpres.ro/data/stiri/ada_-_10_august_2023_-_008.jpg][/img]
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: oldshooterman on 11 August 2023, 15:01
Niste nesimtiti. Fac scandal ca la aia cu salar brut de peste 10.000 de lei (majoritatea) e posibil sa le taie bonurile de masa, printre altele... Ar trebui dati afara toti nemultumitii si inlocuiti cu altii care abia asteapta sa le ia locul daca s-ar ivi ocazia.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Adi on 11 August 2023, 15:25
Adevarul ca e plin la usa, nu mai fac fata la cati vor sa vina sa lucreze îngropați in dosare pe 1000 euro.
Problema e ca nu prea sunt prieteni cu experienta sau concursurile si au impresia ca li se cuvine tot daca au terminat in genunchi o facultate privată.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 11 August 2023, 16:06
Se plâng  vacile alea bugetare ca au birouri ca în 1997 , calculatoare cu radiatii , imprimante casate unde lucreaza inghesuiti cu dosare cu sina, cu 10 pauze de tigara..pai ce sa facă dacă au preferat ca directorii sa le dea salarii mari de 10,000 lei lunar degeaba în loc sa investească în digitalizare și condiții de lucru demne de banca privata.

Oh, wait, dacă se digitaliza , 90% dintre paraziți dispăreau de acolo.



Aia e , nu vor sa lucreze  la foc automat ca mine la privat cu personal redus, dar  în condiții optime pe 3000 lei luna, cu laptopuri   moderne  și o singura pauza , știind ca dacă nu performez i și nu faci targetul,  oricare zi ar putea fi ultima. 


Sau nah, in IT pe 5000 lei ca salariu de pornire, dar unde trebuie sa zbârnâi, plus ca trebuie sa treci prin niște probe ca să te angajeze, nu cu concursuri aranjate.
Și mai nou poți sa fii dat afara ușor ca te poate înlocui vreun AI.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: axxel4you on 24 September 2023, 02:41
https://twitter.com/aphilosophae/status/1703533246389117106?s=46&t=88Og3Skw2Kg_rLsu9HS-sw
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 15 November 2023, 14:05
CNAS/CJAS au protestat si au cistigat. Altii la rind!
Ghici ce urmeaza?

Post Merge: 15 November 2023, 15:22
.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: oldshooterman on 15 November 2023, 15:22
Urmeaza an electoral, dupa care potopul. Nivelul de trai din RO e mult mai mare (pentru prea multi) decat permite economia reala, sustinut pe datorie si imprumuturi fara limita. Ar trebui automatizat tot ce se poate si dati afara cat mai multi bugetari, in special din administratie.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 15 November 2023, 15:38
Astea erau proteste care traditional se intimplau prin februarie. Parca au inceput cam din timp, nu?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 15 November 2023, 18:10
Urmeaza an electoral, dupa care potopul. Nivelul de trai din RO e mult mai mare (pentru prea multi) decat permite economia reala, sustinut pe datorie si imprumuturi fara limita. Ar trebui automatizat tot ce se poate si dati afara cat mai multi bugetari, in special din administratie.

Astea erau proteste care traditional se intimplau prin februarie. Parca au inceput cam din timp, nu?


Și dacă e an electoral 2024, credeți că nu vor fi proteste?

Ați uitat de 2012, când au fost proteste și USL a îngropat definitiv PDL-ul lui Băsescu?

În 2016.....au fost protestele cu un an înainte care l-au îngropat politic pe Ponta, nu și  PSD-ul.

În 2020 nu o fi fost proteste, dar a fost pandemia care a îngropat PNL definitiv, în a mai putea fi partid capabil să guverneze singur.

2024 va fi clar anul în care PSD va începe să moară sau se va transforma în alt partid de stânga, cu alt nume........în orice caz, ciolacii, firiceii, pandelienii, dragniștii, dăncilele, olgutele, pontacii, nastesienii,mitrenii, tăricenii,   iliscienii.......nu vor mai exista în politica românească. Inclusiv PNL o să dispară.
Vom veni socialiști de rit nou.
Va fi un partid progresist ca  Partidul Democrat sau Partidul Laburist.
Exact ce trebuia să fie USR, care apoi a ales să devină partid liberal.

 

Noua clasă politică din 2025 va fi împărțită între dreapta conservatoare AUR și stânga progresistă care va rezulta din noul partid ce se va forma din rămășițele PSD, USR, PNL.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: oldshooterman on 16 November 2023, 11:10
Tocmai ca bugetarii profita in masa pe ideea ca urmeaza alegeri si fac presiuni sa li se creasca veniturile de mai multe ori, daca li se permite. Li se dau bani din imprumuturi pentru voturi, formula clasica.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 16 November 2023, 12:08
Chiar sunt curios ce se va alege de masurile de austeritate deja asumate de guvern.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Ciocanul on 16 November 2023, 12:32
Pe criza si razboi tu vrei masuri de austeritate ? :) Cat inca ni se dau bani imprumut cu 8% pe an dobanda nu are rost. Eu cred ca razboiul din Ucraina ne ajuta. Si nu suntem singurii. UE ne lasa sa ne facem de cap cu imprumuturi fara numar si cu un deficit obscen. Nu vor sa impuna masuri de austeritate ca nu vrea nimeni sa rascoleasca rahatul acum cu barbarii atacand la cateva sute de km. Gandeste-te cat ar castiga AUR la alegeri daca s-ar incepe cu taieri de salarii si restructurari.
--
Si cand ar incepe sa castige AUR aici, AUR dincolo s-ar duce dracului unitatea UE. Si orcii de abia asteapta. Teoria mea e ca nu cred ca rusii vor Romania, Bulgaria, tarile baltice, etc in CSI sau sub influenta lor totala. Lor le e frica in special de expansiunea democratica. Daca se "infecteaza" de democratie li se duce dracului toata structura kaghebista ce tine Rusia in menghina si isi pierd toate privilegiile. :D
“Your problem is you spent your whole life thinking there are rules. There aren’t. We used to be gorillas. All we had was what we could take and defend.”(fargo)
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 16 November 2023, 13:26
Structura securista ce tinea Romania in menghina s-a dus dracului si si-a pierdut toate privilegiile, cumva?
Asa naivi eram in anii 1990...

Altfel, da, in vremuri de criza se impun masurile de austeritate. Sau poate nu e deja criza? Ca doar asa zice INS-ul, am crescut cu 2,1% fata de anul trecut.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: oldshooterman on 16 November 2023, 18:17
Cica guvernul a dat astazi o ordonanta de urgenta prin care ingheata salariile bugetarilor si impiedica orica marire de venituri in zona bugetara. Asta dupa ce si-au dat la maxim tot ce au putut. OG ii incurca pe judecatori care si-au castigat singuri in instanta cresteri de salarii retroactive, inclusiv cu penalizari, in valoare de peste 16 miliarde de lei (adica peste 3,3 miliarde de EURO).
...................
Care "structura comunista"? "Structura" actuala e organizata exclusiv din vest, care permite toata mizeria asta cu exceptii la regulile facute tot de ei si imprumuturi peste masura pentru ca sa poata fi crescute veniturile principalilor consumatori din RO, respectiv bugetarii, care cumpara la maxim produsele de import din vest, poveste care ajuta in mod evident economiile din UE care "conteaza".
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 16 November 2023, 19:16
Pe criza si razboi tu vrei masuri de austeritate ? :) Cat inca ni se dau bani imprumut cu 8% pe an dobanda nu are rost. Eu cred ca razboiul din Ucraina ne ajuta. Si nu suntem singurii. UE ne lasa sa ne facem de cap cu imprumuturi fara numar si cu un deficit obscen. Nu vor sa impuna masuri de austeritate ca nu vrea nimeni sa rascoleasca rahatul acum cu barbarii atacand la cateva sute de km. Gandeste-te cat ar castiga AUR la alegeri daca s-ar incepe cu taieri de salarii si restructurari.
--
Si cand ar incepe sa castige AUR aici, AUR dincolo s-ar duce dracului unitatea UE. Si orcii de abia asteapta. Teoria mea e ca nu cred ca rusii vor Romania, Bulgaria, tarile baltice, etc in CSI sau sub influenta lor totala. Lor le e frica in special de expansiunea democratica. Daca se "infecteaza" de democratie li se duce dracului toata structura kaghebista ce tine Rusia in menghina si isi pierd toate privilegiile. :D
“Your problem is you spent your whole life thinking there are rules. There aren’t. We used to be gorillas. All we had was what we could take and defend.”(fargo)
1. In orice vremuri de criza economica se baga masuri de austeritate drastice...bineinteles ca temporare, pana se reduce deficitul si se considera ca economia e stabila incat sa ne intoarcem la fiesta.
Asa cum si in vremuri de pandemie bagi restrictii, carantina generala,  masti si vaccinuri obligatorii...temporare bineinteles, pana la terminarea pandemiei sau pana scade valul de infectii.
Asa cum si in timp de razboi se baga armata obligatorie si mobilizare, prin instruirea si inarmarea populatiei.....tot masuri temporare, pana te asiguri ca s-au terminat ostilitatile prin negocieri si s-a incheiat pacea, fie pana la castigarea razboiului..sau pana te-au cucerit invadatorii.

In general, in vremuri de criza, pandemie si razboi, nu prea poti sa irosesti bani pe petreceri si distractie.


Pentru ca daca consumi pe timp de criza cat consumi in vremuri de prosperitate, si te mai si indatorezi, ajungi in faliment, dupa faliment vine colapsul financiar, dupa colaps vine anarhia/sau dictatura militara.
Noi din cauza lui Ponta care a crescut salariile, pensiile, dar si taxele, preturile, TVA-ul si impozitele am stat intre 2012 si 2019 pe bara, la orice aspect ce (energie, infrastructura, educatie, sistem medical, nivel de trai) in vreme ce tot occidentul care a impus masuri de austeritate corecte a dus-o bine in anii aia. Noi am stat pe boschetareala si dictatura taranului de Dragnea in anii aia. Inca ni se mai spunea ca suntem singura tara cu wc-uri in curte din UE.
Se putea si mai rau daca ne uitam la Grecia sau Argentina.

Este o chestie elementara pe care ar trebui sa o cunoasca orice gamer de pe forumul Computer Games (ala defunctul) care s-a jucat orice joc de tip SimCity, Caesar, Stronghold, Cities Skylines si cred ca orice fel de strategie macroeconomica.

2. Cand e criza, ai de ales intre doua variante de masuri de austeritate:
a. varianta de dreapta: tai salariile si pensiile, dar tai si taxele, asigurarile de stat inutile si impozitele,  reduci sau anulezi taxele pentru intreprinzatori si companiile private, dai afara toti bugetarii frecatori de menta, privatizezi scolile, institutiile, muzeele, universitatile si spitalele, inclusiv o parte din politie si jandarmerie -   piata privata a muncii devine mai competitiva, nu rezulta nicio inflatie, ba chiar atragi investitii cat mai multe, intreprinzatorii avand profiturile si rezervele neatinse, pot investi in locuri de munca bine platite in functie de performanta si competente, in 1-2 ani rezulta productie mare, companiile fac profit, atragi si mai multe investitii pentru infrastructura, chemi constructori privati sa faca autostrazi, spitale, scoli,  in final, statul nu mai are decat relevanta administrativa si juridica......se numeste ,,redai puterea" poporului sa se conduca singur.

Mi se pare cea mai de bun simt varianta de austeritate pentru dezvoltare. 


b.varianta de stanga: taxezi, cresti preturile si impozitele, dar temporar.....pentru 6 luni.
Surplusul de bani pe care il strangi il investesti cu cap in productie, aduci plus valoare, si atunci revii la normalitatea fiscala de dinainte ca sa revenim din criza.

Exact ce au facut Ciolacu si cu Ponta, doar ca ei nu au investit surplusul de bani in productie si plus valoare, au investit in .....neamurile, viloaiele, masinile, amantele, secretarele lor, in  interlopii de partid si in angajat sinecuristi la stat!

3. Masuri de austeritate corecte  nu inseamna ce a facut Basescu, adica sa creasca TVA si sa scada salariile la sarantoci, nu sa se imprumute la FMI, dar pensiile speciale sa scape neatinse, salariile parlamentarilor, primarilor si guvernantilor sa ramana in continuare mari, sa se imbogateasca alde Udrea si Videanu din scheme si tunuri, smecherii sa faca averi si afaceri cand noua ne strangea cureaua.
Insemna sa reduca cheltuielile pentru birocratia din sistem, sa taie imediat pensiile speciale printr-un OUG, sa dea afara toti bugetarii inutili care frecau menta pe salarii mari.  Ce am zis la varianta de dreapta, la punctul 2.a.
Ma rog, ce pretentii la cunostinte financiare sa ai de la un marinar pe care l-am votat ca sa nu iasa Nastase si Geoana?
 
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 24 November 2023, 08:59
Tambalau maxim in Dublin aseara si asta noapte.
Presa scrisa de la noi mucles.

Post Merge: 24 November 2023, 09:38
Iaca
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 24 November 2023, 09:48
G4Media a dat de 11 ore, asta după ce Guardian a dat știrea acum 16 ore pe net.
https://www.g4media.ro/tensiuni-intr-un-cartier-din-dublin-dupa-ce-cinci-persoane-au-fost-injunghiate-intre-care-trei-copii-irish-lives-matters-si-steaguri-irlandeze-afisate-de-sute-de-manifestanti-intr.html

HotNews de 8 ore
https://www.hotnews.ro/stiri-international-26706314-revolte-violente-dublin-dupa-niste-copii-fost-injunghiati-ciocniri-intre-politie-protestatarii-anti-imigranti.htm


Mediafax de 2 ore
https://www.mediafax.ro/social/proteste-violente-izbucnesc-la-dublin-dupa-injunghierea-a-trei-copii-si-doi-adulti-22199697

Antena 1 de 2 ore
https://observatornews.ro/extern/proteste-violente-in-dublin-masini-de-politie-autobuze-si-tramvaie-incendiate-dupa-ce-3-copii-au-fost-injunghiati-langa-o-scoala-551222.html


Deci, nu, presa română scrisă nu este mucles.

Doar că ....mulți români nu sunt interesați de Irlanda. Abia dacă sunt interesați de UK și Irlanda de Nord, și doar de scandalurile cu familia regală și joburile.  Nu-i interesează clasa politică a altor țări.

Dacă le ceri să arate Irlanda pe hartă unor români de pe stradă aleși la întâmplare, s-ar putea să ai surprize, că s-ar putea să arate spre Islanda sau Danemarca....sau prin Asia. :D
S-ar putea nici să știe cum stă treaba cu Irlanda și Irlanda de Nord.

Pe noi ar trebui să ne intereseze dacă se întâmplă ceva în Republica Moldova, în Ungaria, Ucraina sau Serbia, cam ce se întâmplă în țările învecinate și ne-ar afecta și pe noi, ar trebui să umple burtierele și primele pagini ale site-urilor imediat ca Breaking News.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 24 November 2023, 10:23
Deci, nu, presa română scrisă nu este mucles.

A, ok, scuze. Eu nu le-am prins in flux si am tras o concluzie pripita.
Despre protestele fermierilor din Franta, cele incepute acu 2-3 zile, se zice ceva la noi?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 24 November 2023, 10:44
Deci, nu, presa română scrisă nu este mucles.

A, ok, scuze. Eu nu le-am prins in flux si am tras o concluzie pripita.
Despre protestele fermierilor din Franta, cele incepute acu 2-3 zile, se zice ceva la noi?

În Franța, zilnic protestează fermierii, mai ales de când e Macron președinte.

De ce ai da știri despre niște proteste pașnice din toate țările, nu prea înțeleg. Dacă se iau la bătaie ca în Irlanda, da, merge. Fiecare site/televiziune are politica ei și segmentul ei de urmăritori.

Dacă nu e cu violență, nu face trafic/audiență. Dacă mergem acum la Washington DC, sigur găsești zeci de protestatari care stau să urle în fața Casei Albe....ZILNIC!   

Cât despre fluxul Google, ăla e proiectat să fie personalizat după căutările pe care le faci și după istoricul tău.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 18 December 2023, 15:17
Ba eu continui sa cred ca presa romana ignora complet protestele fermierilor din UE.
Despre cele incepute in Germania nu gasesc ceva decit aici https://agrointel.ro/281118/fermierii-din-germania-iau-cu-asalt-berlinul-guvernul-le-a-taiat-subventia-la-motorina-si-unele-scutiri-de-taxe/, iar despre cele din Franta, care continua si continua, nicio informatie noua.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 21 December 2023, 20:05
Crezi că o să iasă de o revoluție anul viitor? Intră toți fermierii în grevă și nu mai produc mâncare pentru supermarkete?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 22 December 2023, 01:10
Crezi că o să iasă de o revoluție anul viitor? Intră toți fermierii în grevă și nu mai produc mâncare pentru supermarkete?
Nu bre, fermierii produc în primul rând pentru ei.
Că produsele lor ajung și în supermarket, e irelevant.
Dar dacă ție îți place să iriți spiritele...
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 09 January 2024, 15:07
"Protestul fermierilor, organizat în cadrul protestului transportatorilor

Protestul fermierilor din estul țării pare că va fi organizat în cadrul unei acțiuni deja demarate de transportatori. Mâine, pe 10 ianuarie, aceștia au anunțat că vor avea loc manifestări pe drumurile din apropierea orașelor București, Bacău, Suceava, Oradea, Sibiu, Alba, Arad și Timișoara."
https://agrointel.ro/283180/protest-fermieri-estul-tarii-primii-fermieri/

Aham. Semne bune anul are!

Post Merge: 10 January 2024, 12:29
A inceput dansul:
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/transportatorii-protesteaza-in-toata-tara-si-au-blocat-cu-camioane-mai-multe-orase-pe-centura-capitalei-e-haos-si-nu-se-mai-circula-2643625

Il astept pe colegul "vinzator cibernetic", care nu stie deosebirea dintre productia agricola si productia de cereale, sa intervina si cu expertiza-i recunoscuta sa peroreze despre coruptia fermierilor romani. Si a transportatorilor, probabil. Paranteza, nimic-nimic despre coruptia ucrainienilor, cei mai drepti si mai viteji dintre slavi. Inchid paranteza.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 11 January 2024, 19:27
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/confruntari-fermieri-politisti-protestatarii-au-trecut-de-fortele-de-ordine-la-centura-capitalei-si-forteaza-intrarea-in-bucuresti-2646143

GATA, E ZIUA CEA MARE @taxon
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 14 January 2024, 00:55
a trecut ziua cea mare
Simeon și orca au fost huiduiți acolo.
Asta arată că românii nu-s proști.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 14 January 2024, 01:24
a trecut ziua cea mare
Simeon și orca au fost huiduiți acolo.
Asta arată că românii nu-s proști.

Și eu pot să-ți spun că a fost o regie ieftină, iar huiduiala a fost orchestrată.
Pentru că Simion iese și mai bine din asta.
Nu o să se mai spună că AUR e în spatele tuturor protestelor, că AUR nu politizează protestele și o să se pună accent pe faptul că fermierii au făcut protest spontan.......care numai spontan nu e. Să fim serioși.

Cine iese prost din asta?
Evident că guvernul PSD-PNL.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 14 January 2024, 08:14
Cine iese prost din asta?
Păi au ieșit deja.
Simeon + orca.

Proștii ăia doi, care au crezut că vor câștiga niște voturi acolo, dar oamenii le-au dat cu flit.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 14 January 2024, 12:23
Cine iese prost din asta?
Păi au ieșit deja.
Simeon + orca.

Proștii ăia doi, care au crezut că vor câștiga niște voturi acolo, dar oamenii le-au dat cu flit.
Nu,  Ciola-nnis + hipsterii prefăcuți cu trotinete o să iasă foarte prost anul ăsta.

Și repet, e regie curată faza cu huiduielile ca să pară a protest spontan și apolitic...când de fapt, știm cine le cauzează.

Mare parte din bazinul AUR e alcătuit din tractoriști, fermieri și camionagii.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 15 January 2024, 14:13
lol
https://www.libertatea.ro/stiri/gafa-cosmin-prelipceanu-digi24-prefectul-capitalei-rares-hopinca-cetatean-4772917

Bine că nu l-au contactat din greșeală pe cetățeanul „turmentat”
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 15 January 2024, 14:26
Inca nu l-au dat afara pe sinistrul ala care vrea ca scoala sa ii scape pe copii de parinti?
In cazul asta inseamna ca Digi 24 rezoneaza cu ipochimenul si in consecinta trebuie sa aiba parte de acelasi blam.
O televiziune de 2 bani gauriti, ca si Prelipceanu.

Post Merge: 15 January 2024, 14:49
Altfel, niste simpatici militienii:
https://www.agerpres.ro/justitie/2024/01/15/constanta-zeci-de-protestatari-din-randul-fermierilor-si-transportatorilor-amendati-cu-peste-38-000-lei-de-jandarmi--1232703
S-au marit lefurile la militie, cumva?
In alte ordine de idei, pe stil vechi niciodata nu am putut sa ii inteleg pe cei care tineau cu Dinamo.

Post Merge: 15 January 2024, 14:54
Iar acum sa facem legatura intre cele doua paragrafe de mai sus:
https://www.timesnewroman.ro/life-death/digi24-soferii-de-tir-vin-spre-guvern-sa-l-felicite-pe-ciolacu-pentru-cum-conduce-tara/
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 15 January 2024, 15:52
După ce le-ar fi ignorat complet, mass-media europeană se teme că fermierii ar putea porni o revoluție coordonată de extrema dreaptă.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/extrema-dreapta-vrea-sa-declanseze-o-revolutie-in-germania-profitand-de-protestele-fermierilor-2650303

La Berlin e deja primăvara europeană, cu camionagii și tractoriști furioși. 
https://www.hotnews.ro/stiri-international-26824769-nou-protest-masiv-fermierilor-germania-mii-tractoare-camioane-asteptate-poarta-brandenburg-din-berlin.htm


Mă întreb, oare hoașca de Ursula și dulapul mai vor să fie la cârma UE?


Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Ciocanul on 15 January 2024, 17:03
S-a scumpit RCA cu 50% cred la masini mici. La camioane s-a dublat.
Vin la interviu unde lucrez, la o corporatie mare IT oameni care fie aveau firme PFA sau SRL. Vor sa le inchida si sa treaca ca si angajati. Astia au de bine de rau au unde sa munceasca.
Altii nu au norocul asta, o sa fie greu.
Toate taxele ii duc pe multi spre faliment daca pana acum subzistau. Fie o sa treaca in somaj fie o sa lucreze la negru.
Au inca noroc cu frigul. Din martie incolo o sa inceapa scandalul pt ca a ajuns la multi cutitul la os.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 16 January 2024, 12:48
Protestele dese sunt deja o realitate cu care s-au obișnuit vesticii de mulți ani.
SPOILER ALERT - o să fie și mai intensificate și poate mai violente. În  2015-2018  a fost  regie securistă, un pissing match politic transmis de Digi24 , în 2010-2012, un alt pissing match politic cu ceva carnaval de pensionari și bugetari care făceau dansul pinguinilor transmis de Antena 3.

Ce se întâmplă acum sunt primele proteste care au o cauză serioasă.
E posibil să fie și AUR implicat, ca în toată Europa de altfel, unde extrema dreaptă agită apele. Problema e ce se va întâmpla când ăia vor câștiga alegerile și ajunși la guvernare, nu vor știi ce să facă sau nu vor avea cu ce să-și îndeplinească promisiunile populiste?

Și e o chestiune de timp până când fermierii o să lase totul în pârloagă, iar transportatorii nu vor mai circula, sau se va ajunge la violențe cum s-a văzut în Franța...........caz în care vor fi afectați și orășenii care trăiesc cu păpică de la Mega Image, McDonalds și Glovo și fac comenzi online de la emag.

Mulți aveți impresia că dacă aducem africani și indieni la Glovo să ne livreze mâncarea pe scuter și băgăm aparate de self pay în Mega Image/McDonalds și chatboți pe emag, gata, ne-am scos..........dar cine transportă tone de mâncare și elecronicele made in China  zeci de km?  Cine  cară și  aranjează? Cine produce făina din care se prepară pâinea, covrigii și alte produse de patiserie?

Nu cred că guvernul mai are resurse și bani să le respecte doleanțele. Dar măcar sunt bucuros că pe Ciolacu nu-l prind alegerile în funcția de premier. Și în mod clar, nu o să mai poată candida.

O să vină alegerile, câștigă AUR,  lumea o să uite o vreme, vine 2025 -2026 cu recesiune sau criză energetică, vor fi proteste și mai mari și mai violente.  Proteste pe care AUR le va avea de gestionat. :)





Post Merge: 16 January 2024, 14:03
Stați să vedeți ce distractiv va fi când vor protesta medicii și mulți dintre cei din generațiile mai vechi și mai experimentați vor începe să se pensioneze.

O SĂ NE TRATEZE POPII, ASTROLOGII ȘI NUMEROLOGII!
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/va-vor-trata-astrologii-numerologii-cresc-tensiunile-in-sanatate-medicii-ameninta-ca-inchid-cabinetele-iar-4-000-se-pot-pensiona-2651653
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 16 January 2024, 22:46

O să vină alegerile, câștigă AUR...

Vise tinere, vise.
Simion e huiduit pe la proteste, orca la fel.
Niște oportuniști de proastă calitate, școliți la ambasada rusiei.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 17 January 2024, 01:17

O să vină alegerile, câștigă AUR...

Vise tinere, vise.
Simion e huiduit pe la proteste, orca la fel.
Niște oportuniști de proastă calitate, școliți la ambasada rusiei.


Asta vrea AUR să-ți dea impresia.
Că protestele sunt spontane și apolitice.

Când presa occidentală spune că toate protestele din Europa sunt încinse de extrema dreaptă, ca parte a războiului hibrid dus de Putin, numai noi românii avem impresia că AUR nu ar avea nici mai mică contribuție la protestele fermierilor.

Caz în care tu le cam iei apărarea lui AUR și pui botul la regia lor ieftină.
 
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Ciocanul on 17 January 2024, 13:06
Prostestul tranportatorilor si fermierilor e unul chiar de foame. Le-a ajuns cutitul la os. Guvernul o sa ia ceva masuri sau macar mint ca le iau ca si in cazul dascalilor. :D
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 17 January 2024, 14:17
Prostestul tranportatorilor si fermierilor e unul chiar de foame. Le-a ajuns cutitul la os. Guvernul o sa ia ceva masuri sau macar mint ca le iau ca si in cazul dascalilor. :D

Le-a ajuns cuțitul la os fermierilor încă din anii 90, după furtișagurile guvernelor lui Ilici.
Problema e că abia acum pun de un protest serios și mă întreb ce naiba au păzit 30 ani? De ce au ales să trăiască 30 ani în mizerie și se trezesc abia acum în 2024 să  realizeze că trăiesc în mizerie?

Dacă nu cumva sunt Rusia și AUR în spate, oricum nu mi se pare justificat să vii cu 15.000 de tractoare, camioane, tir-uri și macarale în Piața Victoriei. 

În Germania, unde fermierii au un nivel de trai cu 50 ani mai dezvoltat decât fermierii noștri, nici măcar nu sunt băgați în seamă. Sunt lăsați să protesteze în Berlin, dar guvernul, și ăla de de coaliție social-eco-liberal, nu-i bagă în seamă.
 
Pentru că știu că sunt Putin și AfG în culise. 
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Ciocanul on 17 January 2024, 15:03
Nu a fost mizerie de prin 2005+ incoace, unii la tara o duc decent spre bine. Vorbim de taranii adevarati, aia de au in proprietate sau arenda zeci sau sute de HA, ferme, etc.
Nu vorbesc de amarati ce muncesc cu ziua si traiesc din ajutor social sau pensii de mizerie.
Si-au luat tractoare si utilaje noi, au primit subventii si fonduri europene, motorina ieftina, etc.
--
Dar cam de un an si mai ales cu noile legi tampite de la 1 ianuarie s-au marit mult taxele plus ca recolta o dau la pret de nimic. Gasesti pe net revendicarile, multe sunt decente.
Ca si "corolar", cum de un kilogram de grau vandut de taran a ajuns 50 de bani dar o paine(sa nu fie din aluat congelat) o iei la 6 lei ? :)
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 17 January 2024, 18:23
Bun, vorbim strict deci de cei care au sute de hectare și își permit tractoare, nu de ăia care stau în bodegi, dau cu sapa, stau cu terenul în pârloagă  și beau ajutorul de la stat.

Mulți internauți și chiar fermierii însiși  zic că sunt cerealele ucrainene importate de vină.
Că Polonia și Ungaria le-au refuzat, numai  România le acceptă pentru a le exporta spre vest.

Dar că cerealele ucrainene, ieftine......și posibil contaminate cu tot felul, fiind zonă de război,  ajung pe masa românilor, distrug competiția, iar producătorii agricoli au de suferit.
Cel puțin, asta e bălăria cu care se afișează AUR.

Dar asta o spun  și Valentin Stan, Cristoiu și Tucă la Gândul.

Cerealele ucrainene ar fi de vină pentru protestele fermierilor.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Ciocanul on 17 January 2024, 19:27
https://www.g4media.ro/moment-critic-pentru-guvernul-ciolacu-ce-aflam-din-protestul-transportatorilor-si-fermierilor.html
Pai ce sa spuna cacatii ce de la televiziuni ce iau bani de guvern ?
Nu stim cate cereala din Ucraina au "invadat piata neagra". Nu cred sa fie un fenomen de masa cum mint infectii de la TV.
Ce ar fi ?
RCA aproape dublat la masinile mari.
Ingrășământul de trei-patru ori mai scump.
Rate mai mari la leasing.
Cozi mari in vama si port.
Grau la 50 de bani si nu numai.
etc, etc.
Nu s-ar agita 6 zile daca ar fi un protest la comanda AUR. Urla foamea.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 17 January 2024, 19:32

Asta vrea AUR să-ți dea impresia.
Că protestele sunt spontane și apolitice.

Când presa occidentală spune că toate protestele din Europa sunt încinse de extrema dreaptă, ca parte a războiului hibrid dus de Putin, numai noi românii avem impresia că AUR nu ar avea nici mai mică contribuție la protestele fermierilor.

Caz în care tu le cam iei apărarea lui AUR și pui botul la regia lor ieftină.
 

Tu ești cel care-l visează pe simion președinte, ai uitat?
Sau ți-a spart careva contul?

Post Merge: 17 January 2024, 19:43

Dar că cerealele ucrainene, ieftine......și posibil contaminate cu tot felul, fiind zonă de război,  ajung pe masa românilor, distrug competiția, iar producătorii agricoli au de suferit.

Cerealele ucrainene doar tranzitează România, în nici un caz nu ajung pe mesele românilor.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 18 January 2024, 09:05
Cerealele ucrainene doar tranzitează România, în nici un caz nu ajung pe mesele românilor.

FALS!!!
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 18 January 2024, 12:12
@ericmario nu e niciun producător obligat să îți zică adevărul.
Toată pâinea cu marcă românească din supermarketele poate să aibă făină ucraineană.
Nu contează cerealele de grâu soiul sau făina în sine, ci stilul pâinii de preparare. Făina și aluatul le poți modela cum vrei, indiferent de grâu.


Cât despre George Simion, repet pentru a unșpea mia oară, nu sunt susținătorul lui și știu că e un actor care face teatru, tot ce zic despre AUR e la trolling. Eu încă din 2021 îl bănuiesc că face parte dintr-o  regie securistă ca să-i asigure președinția lui Kovesi în 2029 sau al oricărui progresist.  Sau nah, poate să-i asigure președinția lui Geoană anul ăsta ori lui Ciolacu.
Mulți simpatizanți și-au dat seama deja că e orchestreală, și una ieftină.  Faptul că nu l-a arestat nimeni sau că nu a fost luat în vizor de forțele de ordine când el a hărțuit alți parlamentari PNL și l-a urecheat pe Virgil Popescu, ditamai ministrul Energiei, și s-a dat la premierul Cîțu, cam spune ceva, că omul are multe alifii.
Numai de ruși nu e  plătit, nici el, nici balena de Șoșoacă, ci mai degrabă de Pentagon și Forumul Economic Mondial.   

Am scris mai demult despre Șoșoacă când am demontat-o - a fost consilieră în guvernul Năstase, a fost membru USR,  are legături cu masoneria, poartă medalioane cu ochiul lui Horus și n-a făcut nicio zi de pușcărie pentru scandalul ăla din Italia.  Trebuia demult arestată. 


Mai naționaliști credibili mi s-au părut Dan Diaconescu, Liviu Dragnea și Gigi Becali , care au făcut pușcărie pentru pentru că erau niște șmenari corupți, dar și pentru că au deranjat  (că dacă nu se apucau să intre în politică, erau și acum lăsați în pace). Iar Vadim era cu 100 clase peste Simion la cultură, cu toate că și ăsta mi se părea un naționalist FAKE și agitator în folosul PSD și ca să facă audiență Antenelor.
Adică, nu orice naționalist de extrema dreaptă se întâlnește cu un comunist globalist ca Nelson Mandela și îi dedică poezii.

Nu cred că există sau a existat vreodată opoziție reală și antisistem în Romania postdecembristă!

(https://1.bp.blogspot.com/-OGd1jxp9pCk/Tt47ngyqA4I/AAAAAAAAAi4/Oxs0eIZrl8A/s1600/poza+la+jurnalul+revolutiei+pg+3.jpg)
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 18 January 2024, 20:47
Bla bla bla...
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: axxel4you on 18 January 2024, 21:39
Nu e nevoie sa faci post hunting ca sa ai voie in Poiana.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 18 January 2024, 23:27
Nu e nevoie sa faci post hunting ca sa ai voie in Poiana.
Asta i-am spus și eu.
Și face și postări monosilabice pentru care ar fi fost sancționat pe forumul vechi.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 19 January 2024, 00:39
Fetelor, folosiți cu încredere butonul Report.
Altfel faceți doar offtopic.


Post Merge: 19 January 2024, 00:41
Nu e nevoie sa faci post hunting ca sa ai voie in Poiana.
Ai uitat pe care forum ești, sau care-i problema ta?

Post Merge: 19 January 2024, 00:49
Asta i-am spus și eu.
Și face și postări monosilabice pentru care ar fi fost sancționat pe forumul vechi.
Te doare, prezicătorule?
Câte din predicțiile tale se vor împlinii? Așa întortochiat cum le vezi tu.

”A răsărit soarele, e clar, nu v-am zis că răsare?
Simion e președinte.
Ce? Nu a ieșit președinte?
Păi v-am zis, Oculta Mondială...”

Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 19 January 2024, 00:53
Cred că te afectează mai tare pe tine dacă iese sau nu George Simion președinte.

Post Merge: 19 January 2024, 00:56
On Topic

Cel mai bun material despre eșecul protestelor în România.
Votul și protestul sunt degeaba în țara asta.

https://www.youtube.com/watch?v=XPnCmPCTSoM
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 20 January 2024, 08:37
Cea mai proastă idee.
Promovată de cel mai prost ”influencer”.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 23 January 2024, 10:50
In Franta protestele fermierilor continua neincetat; sunt intrate deja in cotidian blocarile de strazi si autostrazi, precum si deversarile de "puturoase" in fata intrarilor in prefecturi, primarii, supermarketuri, samd.
Pentru maine se anunta si la polonezi un mega-protest:
"Poimâine, miercuri – 24 ianuarie, fermierii polonezi vor ieși la protest. Manifestațiile vor avea loc în peste 150 de locații din țară, cu prilejul cărora vor fi susținute o serie de revendicări. Cele mai importante vizează interzicerea importului de produse agricole ucrainene și modificări ce trebuie aduse la Politica Agricolă Comună. "
https://agrointel.ro/284795/fermierii-polonezi-fac-protest-national-pe-24-ianuarie-demonstratii-in-130-de-locatii-din-tara/
La noi s-a vazut ca fermierii inca nu-s bine organizati, insa e meritoriu ca si asa au obtinut o serie buna de modificari in deciziile si comportamentul guvernantilor. Dar mai e mult pina departe.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 23 January 2024, 13:36
Din șarada asta o să rezulte mai multe partide agricole, partidele fermierilor. Și s-ar putea să vedem până în primăvară un Forum al Fermierilor Europeni care să alcătuiască un grup europarlamentar în iunie.  Probabil chiar Ursula ar putea să încurajeze asta, măcar mai le ia din voturi de la grupurile europarlamentare ale reformiștilor conservatori și naționaliștilor.

Mi se pare o soluție de moment, suficient cât să-i mai calmeze să nu dea foc la orașe.

S-ar putea să fie cazul să avem și noi un Partid al Femierilor. 
Problema e că aveam deja unul, Partidul Național Țărănesc, doar că ...ăla nu mai avea nicio legătură cu ruralismul și agricultura de pe vremea lui Coposu. Chiar și așa, tot nu înțeleg de ce românii l-au preferat pe bolșevicul de Iliescu.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 23 January 2024, 19:05
Eu nu înțeleg cum de sunt oameni care sunt dispuși să o voteze pe orca șoșoacă, care e abonată la ambasada rusiei.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 23 January 2024, 19:09
Eu nu înțeleg cum de sunt oameni care sunt dispuși să o voteze pe orca șoșoacă, care e abonată la ambasada rusiei.
O votează de RĂZBUNARE. Ca să se răzbune pe PSD.

Acum nu mă înțelegeți greșit și nu mă judecați, dar mare parte din fermieri au votat cu PSD în ultimii 34 ani. Numai de două ori, ca să se răzbune pe PSD, au votat cu alte partide de nenorociți, odată cu PDL în 2004, apoi cu PNL în 2019. Și-au luat țeapă, așa că au votat iar PSD din nou și din nou, în 2016 și în 2020.
Își cam merită soarta fermierii și camionagii.
Acum, că vor să voteze cu AUR și Șoșoacă ca să se răzbune pe PSD, pe care tot ei l-au votat...great. 
Peste patru ani, când vor observa că și-au luat țeapă și de la AUR, votează iar PSD.
Și tot așa.
Nu merită nicio compasiune niște forme de viață lipsite de inteligență, de altfel, și foarte agresive și iraționale când le ajunge cuțitul la os.
Dar nu-ți trebuie studii superioare ca să realizezi că situația în care te afli e în mare parte din vina ta, din cauza deciziilor pe care le-ai luat la toate alegerile din ultimii 34 ani și pe care o să le iei și anul ăsta, prin a vota cu jeguri corupte și incompetente.

Dacă mare parte din votanții provinciali aveau măcar nivelul de inteligență cu cel raportat în Germania, partidele ca PSD, PNL, PNȚ erau istorie demult, iar AUR nici nu s-ar fi înființat. 

Dar nu au.

Și o să tot mergem așa până vine un nou comunism, vreo nouă dictatură euroasiatică sau până ne extermină vreun război.
Că e clar că și dacă am vota cu extratereștrii să ne conducă, românii tot nu se vor schimba în bine.
În secunda doi ar ieși în stradă împotriva guvernului extraterestru că de ce nu pot asculta manele la 2 noaptea și de ce nu pot face grătare în fața blocurilor.
Și ar vota iar cu un partid mioritic ca PSD.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 27 January 2024, 17:17
...usor...usor ... un pic ici, un pic colo...
https://www.oradesibiu.ro/2024/01/26/protest-pe-strazile-sibiului-zeci-de-oameni-la-marsul-impotriva-masurilor-fiscale-video-foto/               
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Ciocanul on 27 January 2024, 19:59
De aia vorbea mieuros Ciolacu ieri ca prea putin s-a facut pt mediu privat si prea mult pt bugetatori.
In '90 Romania avea 800000 de bugetari la 23 de mil de locuitori. Acum avem aproape 1.300.000 de bugetari cu toata informatizarea la 20 de mil de locuitori. Toata lumea ridica din umeri vad si se vorbeste rar despre asta dar asta e cea mai mare problema rezolvabila a Romanistanului.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 27 January 2024, 20:23
De aia vorbea mieuros Ciolacu ieri ca prea putin s-a facut pt mediu privat si prea mult pt bugetatori.
In '90 Romania avea 800000 de bugetari la 23 de mil de locuitori. Acum avem aproape 1.300.000 de bugetari cu toata informatizarea la 20 de mil de locuitori. Toata lumea ridica din umeri vad si se vorbeste rar despre asta dar asta e cea mai mare problema rezolvabila a Romanistanului.

Nu e rezolvabilă pentru că s-ar putea să ne trezim într-un scenariu de tip Purge. Dacă scuturi bine fiecare instituție și partid, o să descoperi că sunt chiar interlopi și mafioți periculoși care sunt în spatele birocrației.
Milionul ăla de bugetari nu știu să facă nimic dacă-i concediezi din posturile pe care le-au plătit sau pentru care au pupat în fund pe cineva. Vor fi muritori de foame  ce vor ieși  în stradă  și o să iasă același rahat ca în 1989 cu mulți oameni nevinovați uciși, tot cu o lovitură de stat, iar PSD aka PCR 2.0. o să ne guverneze, cu altă culoare, dar în profunzime, același PCR 3.0/PSD 2.0.

Crezi că bugetarii ăia care trândăvesc degeaba pe bani publici o să se descurce la privat? 
Mă îndoiesc că vreun bugetar ar putea fi în stare să îndeplinească atribuțiile jobului meu și să reziste presiunii, dar să facă față prin IT sau customer support.   La orice job de la privat există presiune și muncă multă, ori bugetarii nu fac față la așa ceva. 
Și sigur nu vreți ca bugetarii să vă prepare și să vă livreze mâncarea.


Dacă era o problemă rezolvabilă, rezolva Băsescu din 2010, când era la cârmă și putea să dea afara toți bugetarii și să privatizeze tot, inclusiv școlile și spitalele.
N-a făcut-o.
Și de atunci, orice politician care se atinge de posturile sau de salariile bugetarilor, riscă să-și arunce cariera politică și reputația în aer.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Ciocanul on 27 January 2024, 23:46
Nu a vrut sa rezolve nici Base dar la un moment dat trebuie transata problema. Nu zice nimeni ca trebuie facuta peste noapte sau calcat pe cadavre dar nu putem continua asa. La ora actuala se inchid fabrici si firme pe banda rulanta. Guvernul nu va mai avea de unde sustine atatia bugetari. Pur si simplu si-au batut joc.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 28 January 2024, 01:12

Dacă era o problemă rezolvabilă, rezolva Băsescu din 2010, când era la cârmă și putea să dea afara toți bugetarii și să privatizeze tot, inclusiv școlile și spitalele.
N-a făcut-o.
Pentru că funcția de președinte nu-i permitea.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 28 January 2024, 01:17
. La ora actuala se inchid fabrici si firme pe banda rulanta. Guvernul nu va mai avea de unde sustine atatia bugetari. Pur si simplu si-au batut joc.


Și mai îmi zice lumea că sunt nebun când spun că suntem o țară postapocaliptică.
Se închid fabrici, firme, ne pleacă medicii, meseriașii, profesorii, cercetătorii, frizerii, coafezele, instalatorii, mecanicii, IT-iștii,  bucătarii, chiar și prostituatele. În curând o să ne plece și fermierii care o să-și bage picioarele.

Rămânem cu bugetarii, pensionarii și cu niște ghișee, școli și spitale rămase prin anii 70 care continuă să absoarbă bani.

Noroc că ăștia care mai suntem prin țară încă mai avem haleală comandată prin Glovo, Netflix, fast-fooduri, farmacii, cazinouri, videochat și televiziuni de știri.  Ah, și trotinete cu luminițe. Viitorul glorios! 

Până la urmă,  tind să cred că filmele americane distopice SF din anii 70-80  nu erau despre America viitorului. Doar că nu suntem prea Cyberpunk, deși la câte românce își pun silicoane și implanturi de botox, aș zice că suntem pe aproape.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 28 January 2024, 02:42
Știe lumea ce zice.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 28 January 2024, 02:49
Știe lumea ce zice.
Mai bine nebun decât ignorant.

Ignoranta este o binecuvantare pentru cei ca tine, oameni simpli cu gandire simpla care mai cred ca traim intr-o lume simpla in vremuri simple.

Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 28 January 2024, 09:50
Niciodată nu m-am considerat mai mult decât un om simplu.
Viața-i complicată, dar trece.

Memento mori.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 30 January 2024, 11:21
... adica ce, sa defileze tractoare numai sub turnul Eiffel?
Sub Timpa nu e bine?
https://evz.ro/proteste-brasov-fermierii-centru.html
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 30 January 2024, 11:39
Momentan avem doar defilări.
Momentan.

O să fie o problemă când nu vor mai vrea să muncească. Să vezi atunci prețuri la pâine și produse agricole din vară încolo.
Probabil că asta o să fie catastrofa anului 2024.

Vorbim de război cu Rusia, de furtuni solare, de boala X, de criza gazului,  dar nu știm dacă o să mai avem ce mânca în următorii ani.

Că și greierii, lăcustele și viermii pe care ne obligă Klaus Schwab să-i mâncăm vor avea nevoie de fermieri pentru a fi hrăniți și crescuți.


Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 30 January 2024, 16:08
... intra si moldovenii in hora?
https://md.agrointel.ro/fermierii-moldoveni-sunt-furiosi-statul-a-redus-cu-27-tariful-pentru-trazitul-cerealelor-din-ucraina/
Unde esti, mai cyberseller, sa ne explici tu cum ca toti agricultorii din Europa asta sunt niste hoti ... ?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 30 January 2024, 19:27
Cyberseller încă urmărește cu atenție și îngrijorare contraofensiva de vară a Ucrainei, care pentru el, nu s-a terminat.
Și numără și măsoară cele 14 sate capturate de ucraineni ca să ne zică că de fapt erau sate foarte mari.


Luptăm și câștigăm până la ultimul ucrainean. Slavă Ukraini!
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 31 January 2024, 14:15
Alta tara, aceleasi probleme:
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 31 January 2024, 15:20
În Belgia au blocat un portul, paralizând comerțul cu UK.
În Paris zici că e Comuna dn Paris de la 1870.

La noi, protestele încă sunt la stadiul de carnaval.
Nu cred că le-a ajuns cuțitul la os așa tare.
Până la urmă, românu se mulțumește mereu cu puținul. Pe zi ce trece, apar indicii că extrema dreaptă și Kremlinul stau în spatele protestelor, după cum zic liberalii.  E o formă de „război hibrid”.

Post Merge: 01 February 2024, 04:21
.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 01 February 2024, 13:58
Zvîrcoleală și la Brusel:
"Protestele agricultorilor s-au înmulţit în ultimele săptămâni în Uniunea Europeană, ei fiind nemulţumiţi de restricţiile impuse prin politicile europene privind mediul, de pătrunderea liberă pe piaţă a produselor ucrainene şi de creşterea costurilor, în special ca urmare a sporirii accizelor la combustibil ori a eliminării unor subvenţii."
https://www.agerpres.ro/mondorama/2024/02/01/summitul-ue-o-mie-de-tractoare-blocheaza-strazile-din-bruxelles--1241520
Sefimea de la Brusel, profund preocupată de revendicările fermierilor, ține cont de ele (nu):
"Comisia Europeană prelungeşte cu un an suspendarea taxelor pentru importurile din Ucraina "
https://www.g4media.ro/comisia-europeana-prelungeste-cu-un-an-suspendarea-taxelor-pentru-importurile-din-ucraina.html
Vouă nu vi se pare că ceva este profund greșit în politica agrara a UE?

Post Merge: 01 February 2024, 14:24
...si o stire pe care Latrina Giginius inca nu a dat-o, daca o da-o:
"Farmers block roads in Greece, Italy as protests spread across Europe"
https://www.msn.com/en-gb/news/world/farmers-block-roads-in-greece-italy-as-protests-spread-across-europe/ar-BB1hyx9c
Azi in Timisoara, maine-n toata tara :)
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 01 February 2024, 18:16
Dacă intră ăia în parlament cum au intrat trumpiștii în Congres în 2021, zilele Ursulei și ale UE sunt numărate. Pentru că înseamnă că oamenilor le-a ajuns cuțitul la os și singura chestie ce ar putea ameliora situația pe moment ar fi schimbarea totală a șefiei UE după alegeri, indiferent de rezultate.

Klaus Schwab trebuie să pună urgent alt șef comisar european.

Și nu, nu cumva să-l pună pe al nostru Iohannis șef al Consiliului European.
Ar fi o greșeală fatală.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 01 February 2024, 20:16
... și singura chestie ce ar putea ameliora situația pe moment ar fi schimbarea totală a șefiei UE după alegeri, indiferent de rezultate.

Cum adică ”indiferent de rezultate?
Tu te auzi ce debitezi?
Păi după dracului mai faci alegeri dacă tot nu ai de gând să ți cont de rezultate?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 01 February 2024, 22:17
... și singura chestie ce ar putea ameliora situația pe moment ar fi schimbarea totală a șefiei UE după alegeri, indiferent de rezultate.

Cum adică ”indiferent de rezultate?
Tu te auzi ce debitezi?
Păi după dracului mai faci alegeri dacă tot nu ai de gând să ți cont de rezultate?

Băi PISA 42% care nu înțelegi ce scriu, adică  indiferent dacă câștigă Popularii Europeni alegerile, Ursula trebuie schimbată de la șefia Comisie.
Nu mai e plăcută de nimeni, mai toți europenii o detestă. 
Trebuie să fie adus altcineva, poate mai plăcut, mai populist, dar care să-i continue agenda lui Klaus Schwab în continuare.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 01 February 2024, 22:25

Băi PISA 42% care nu înțelegi ce scriu

Așa poți să vorbești cu familia ta, cu apropiații tăi, cu cei care-ți scriu textele spuntnikcești, dar nu cu mine, tinere padawan.
Capisci?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 01 February 2024, 22:26

Băi PISA 42% care nu înțelegi ce scriu

Așa poți să vorbești cu familia ta, cu apropiații tăi, cu cei care-ți scriu textele spuntnikcești, dar nu cu mine, tinere padawan.
Capisci?
Ce sputnik..........bă, tu scrii în chirilică?
Uite cine e rusofilul. Recunoaște că ai făcut rusa la școala ta comunistă.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 01 February 2024, 22:28
Calmează-te, ambasada rusiei îți va trimite noul text de postat în cel mai scurt timp.
Iar referitor la limbaj, încearcă să te controlezi, simioane!
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 01 February 2024, 22:32
Calmează-te, ambasada rusiei îți va trimite noul text de postat în cel mai scurt timp.
Iar referitor la limbaj, încearcă să te controlezi, simioane!
FAKE NEWS, FAKE NEWS!



Post Merge: 02 February 2024, 00:53
On-Topic

Fermierii sunt mai periculoși decât credeam.
Dacă intră într-un parlament, fac dezastru!

https://www.youtube.com/watch?v=d2kWnsLe01U
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Ciocanul on 02 February 2024, 10:40
Astia sunt powerlifteri/strongmen, scopul sporturilor e total diferit. La tara multi au sali amenajate acasa, sunt mai rudimentare si se bazeaza mai mult pe forta decat pe hipertrofiere ca si "fetele" de la oras care vor sa arate bine pe strand si Tinder. Dar e alta discutie. :D
E greu sa nu le dai dreptate fermiierilor si pt ce demonstreaza. Nu e ca si cand i-ar da banii din casa afara. Majoritatea traiesc decent dar munca e nasoala. Nu e ca si cand s-ar lafai in masini de lux si iahturi. Ma uitam pe un documentar decent, la 40+ arata de 50+ sau 60 multi din ei pt ca stai mult afara in vant si soare.
Imi amintesc de Ursula ca era nervoasa ca nu stiu ce lupi i-au omorat un ponei la ferma unde merge din an in pasti la calarie pt distractie si relaxare.
--
Deci tu poti sa tii ponei pt distractie si frumusete dar fermierii trebuie sa-si reduca efectivele de vaci ce le pun o paine pe masa ? Vacile caca si distrug atmosfera si polueaza. Ponei ei se basesc prin matase ?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 02 February 2024, 18:53
 Or avea filtre DPF, mai știi?  ;)
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 02 February 2024, 21:33
https://www.stiripesurse.ro/exporturile-agricole-ale-ucrainei-au-ajuns-in-2023-in-principal-in-romania-china-si-turcia_3219583.html
As vrea totusi o confirmare si din alte surse. De la ANAF/Vama ar fi ideal, dar asta ar insemna probabil ca Johannis si "guvernul meu" sa isi dea foc la valiza.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 03 February 2024, 03:18
Astia sunt powerlifteri/strongmen, scopul sporturilor e total diferit. La tara multi au sali amenajate acasa, sunt mai rudimentare si se bazeaza mai mult pe forta decat pe hipertrofiere ca si "fetele" de la oras care vor sa arate bine pe strand si Tinder. Dar e alta discutie. :D
E greu sa nu le dai dreptate fermiierilor si pt ce demonstreaza. Nu e ca si cand i-ar da banii din casa afara. Majoritatea traiesc decent dar munca e nasoala. Nu e ca si cand s-ar lafai in masini de lux si iahturi. Ma uitam pe un documentar decent, la 40+ arata de 50+ sau 60 multi din ei pt ca stai mult afara in vant si soare.
Imi amintesc de Ursula ca era nervoasa ca nu stiu ce lupi i-au omorat un ponei la ferma unde merge din an in pasti la calarie pt distractie si relaxare.
--
Deci tu poti sa tii ponei pt distractie si frumusete dar fermierii trebuie sa-si reduca efectivele de vaci ce le pun o paine pe masa ? Vacile caca si distrug atmosfera si polueaza. Ponei ei se basesc prin matase ?

Păi să nu le vină fermierilor să trântească tot, să rupă, să distrugă și să dea foc?
Să nu-ți vină ție să votezi cu AUR să mai umpli Parlamentul European cu niște eurosceptici naționalisti în plus?
Nu că ar avea șanse naționaliștii să preia ei cârma UE, dar așa, să le bagi puțină frică liberalilor cretinoizi, să mai se trezească dracu la realitate. 

Ursula nu mai poate să fie președintele Comisiei Europene.
Femeia aia a stat în funcție și a distrus destul Europa, să mai lase și pe altcineva, cineva mai empatic, populist, dar să ducă subtil agenda mai departe.
Măcar să nu fie iritant.
La Ursula n-am rezistat să ascult în întregime vreun discurs.
Când începe cu „The Europeaaan Uniooon.....”, închid imediat.






Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 03 February 2024, 07:58
Astia sunt powerlifteri/strongmen, scopul sporturilor e total diferit. La tara multi au sali amenajate acasa, sunt mai rudimentare si se bazeaza mai mult pe forta decat pe hipertrofiere ca si "fetele" de la oras care vor sa arate bine pe strand si Tinder. Dar e alta discutie. :D
E greu sa nu le dai dreptate fermiierilor si pt ce demonstreaza. Nu e ca si cand i-ar da banii din casa afara. Majoritatea traiesc decent dar munca e nasoala. Nu e ca si cand s-ar lafai in masini de lux si iahturi. Ma uitam pe un documentar decent, la 40+ arata de 50+ sau 60 multi din ei pt ca stai mult afara in vant si soare.
Imi amintesc de Ursula ca era nervoasa ca nu stiu ce lupi i-au omorat un ponei la ferma unde merge din an in pasti la calarie pt distractie si relaxare.
--
Deci tu poti sa tii ponei pt distractie si frumusete dar fermierii trebuie sa-si reduca efectivele de vaci ce le pun o paine pe masa ? Vacile caca si distrug atmosfera si polueaza. Ponei ei se basesc prin matase ?
Să nu-ți vină ție să votezi cu AUR
Nu, sub nici o formă.
De ce aș vota un partid rusofil care vrea să ne scoată din UE?
Ba chiar din NATO!

Neah, hAUR e pentru cei cu școală puțină sau deloc.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 03 February 2024, 10:29
Astia sunt powerlifteri/strongmen, scopul sporturilor e total diferit. La tara multi au sali amenajate acasa, sunt mai rudimentare si se bazeaza mai mult pe forta decat pe hipertrofiere ca si "fetele" de la oras care vor sa arate bine pe strand si Tinder. Dar e alta discutie. :D
E greu sa nu le dai dreptate fermiierilor si pt ce demonstreaza. Nu e ca si cand i-ar da banii din casa afara. Majoritatea traiesc decent dar munca e nasoala. Nu e ca si cand s-ar lafai in masini de lux si iahturi. Ma uitam pe un documentar decent, la 40+ arata de 50+ sau 60 multi din ei pt ca stai mult afara in vant si soare.
Imi amintesc de Ursula ca era nervoasa ca nu stiu ce lupi i-au omorat un ponei la ferma unde merge din an in pasti la calarie pt distractie si relaxare.
--
Deci tu poti sa tii ponei pt distractie si frumusete dar fermierii trebuie sa-si reduca efectivele de vaci ce le pun o paine pe masa ? Vacile caca si distrug atmosfera si polueaza. Ponei ei se basesc prin matase ?
Să nu-ți vină ție să votezi cu AUR
Nu, sub nici o formă.
De ce aș vota un partid rusofil care vrea să ne scoată din UE?
Ba chiar din NATO!

Neah, hAUR e pentru cei cu școală puțină sau deloc.


Vreo 10-15 eurodeputați AUR, plus vreo câte 20 de naționaliști de la fiecare țară,  sunt impulsul de care au nevoie popularii europeni aka LIBERALII EUROPENI ai lui pește prăjit  să pună umăru la treabă și să se mai trezească din somn.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 03 February 2024, 10:57
Asta e corect.
E nevoie de o motivație, mulți chiar sunt degeaba pe acolo.
Sau sunt acolo doar ca să ne facă de rușine, ca Adrian Severin.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 04 February 2024, 01:01
La noi s-au cam  fâsâit protestele
https://www.antena3.ro/actualitate/guvern-acord-fermieri-transportatori-proteste-699833.html
https://www.youtube.com/watch?v=JmmkG90CdY4
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 04 February 2024, 08:36
”Nu-mi trebuie ajutorul lui” (Simion). :)))
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 05 February 2024, 20:42
Se cam sting protestele în toată Europa.
Până la urmă, își dau demisia cu toții sau se întorc conștincioși la muncă să muncească în condiții mizere, că nu mai are Putin ruble să le dea ca să ia cu asalt Parlamentul European? 
https://www.euractiv.com/section/agriculture-food/news/european-farmers-protest-change-speed-but-discontent-continues-smouldering/
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 06 February 2024, 09:54
Ieri au fost blocate cu tractoare autostrazi la granitele dintre Belgia-Olanda si Belgia-Franta.
Tot ieri, convoaie de tractoare se indreptau spre Roma: Italy's farmers head to Rome in tractor convoy as European anger spreads (https://www.reuters.com/world/europe/italys-farmers-head-rome-tractor-convoy-european-anger-spreads-2024-02-05/)
Iar azi "Fermierii bugari vor bloca cinci puncte de trecere ale frontierei cu România (https://www.hotnews.ro/stiri-international-26880309-fermierii-bugari-vor-bloca-cinci-puncte-trecere-ale-frontierei-romania-mae.htm)"
In Spania "O adunare a fost convocată pentru data de 13 februarie în Catalonia de un alt sindicat, Unio de Pagesos, care vrea să recurgă cu această ocazie la blocări de autostrăzi. La apelul mai multor sindicate, la Madrid este prevăzută pe 21 februarie o manifestație în fața Ministerului Agriculturii"

Asa ca ...


Post Merge: 06 February 2024, 10:31
:

Post Merge: 06 February 2024, 14:19
Dăm legătura acoperitului nostru de serviciu, Pădurar Prelipuțeanu:
Europa fierbe. Fermierii au venit cu tractoare la Parlamentul European de la Strasbourg. Autostrăzi blocate în Spania, Belgia și Olanda (https://www.digi24.ro/stiri/externe/europa-fierbe-fermierii-au-venit-cu-tractoare-la-parlamentul-european-de-la-strasbourg-autostrazi-blocate-in-spania-belgia-si-olanda-2676973)
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 06 February 2024, 14:36
Au reizbucnit din nou protestele fermierilor, acum și în Spania. :)))

Și au reînceput și amenințările cu războiul și înrolarea obligatorie. :)
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 10 February 2024, 10:09
"Les agriculteurs polonais bloquent les routes et la totalité des points de passage à la frontière ukrainienne pour protester contre la concurrence deloyale des produits ukrainiens, mais plus largement contre la hausse des coûts de production et la crise du secteur.
Plus de 250 points de blocages et manifestations sont recensés à travers le pays. Des blocages à la frontière doivent durer au moins 30 jours."

Asta in timp ce la noi presa pupincurista-propagandista guita ca importurile din Ucraina nu au afectat preturile produselor agricole de la noi. Ba chiar ca "nu au existat importuri de cereale din Ucraina", astfel incercind sa induca ideea ca protestele fermierilor sunt neavenite.
Niste jegosi. Nu fermierii, ci Latrina Giginius, ProstTV si toti cei ca ei, sugatori de parale din ejaculatii guvernamentale.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 10 February 2024, 10:49
Propaganda putinistă e clar împotriva exporturilor de cereale ucrainiene.
De asta amestecă protestele fermierilor cu Ucraina.

De fapt fermierii protestează pentru cu totul altceva, dar na, când direcțiile vin de la ambasada rusiei...
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 10 February 2024, 12:24
Tu i-ai da copilului tău să mănânce pâine dintr-un grâu cultivat pe lângă Zaporojie și carne dintr-o găină de lângă Harkov? Dintr-o zonă de război unde ucrainenii folosesc muniție cu uraniu sărăcit, mai dau rușii cu fosfor sau cu termobarice, mai e și plumbul care e toxic?
Adică, n-am putut importa nimic  comestibil sau cu mare greutate din  Irak, Libia, Siria, Egipt, chiar și din Turcia,  pe motiv că tot ce e produs acolo „încalcă normele europene”, și importăm din Ucraina care e în zonă de război unde se dau cu toate tipurile de muniție?

Dacă îți place să ai un pic cancer provocat în mod misterios, e ok. Până la ultimul român „liberal” și slava ukraini.  Cu cât mai mulți, cu cât mai bine pentru planul Kalergi. Că nici cu AUR-iștii și PSD-iștii care cică mănâncă legume bio de la țărani care le stropesc cu pesticide nu o să-i fie careva dor. :)))

Oricum, românii sunt și au fost mereu un popor de cobai.

Pe când polonezii, ungurii și slovacii, cu o istorie ceva mai glorioasă, au demnitatea lor să nu mănânce pâine radioactivă și carne întoxicată, plus că țin la fermierii lor să nu dea faliment.


 
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 10 February 2024, 14:48
”pâine radioactivă” , ”carne intoxicată”

De unde le scoți frate???
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Adi on 10 February 2024, 14:56
Asta e ca aia de la rtv, daca ai termometru cu mercur acasa, esti sigur intoxicat. Toti cretinii au devenit savanti.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 10 February 2024, 17:19
Eh, simioni.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 10 February 2024, 18:37
”pâine radioactivă” , ”carne intoxicată”

De unde le scoți frate???
 
Uranul sărăcit (DU): Acesta este un produs secundar al procesului de îmbogățire a uraniului și este utilizat în muniția pentru armamentul greu datorită densității sale mari. Când muniția cu DU este folosită, ea poate genera praf care poate fi inhalat sau ingerat de oameni sau animale, sau poate contamina solul. În interiorul corpului, DU este toxic și poate provoca daune rinichilor. De asemenea, există preocupări cu privire la posibilele efecte pe termen lung ale expunerii la DU, inclusiv riscul de cancer.

Așadar, să ai poftă!
Quote
As early as 1997, British Army doctors warned the Ministry of Defence that exposure to depleted uranium increased the risk of developing lung, lymph and brain cancer, and recommended a series of safety precautions.  According to a report issued summarizing the advice of the doctors, "Inhalation of insoluble uranium dioxide dust will lead to accumulation in the lungs with very slow clearance—if any. ... Although chemical toxicity is low, there may be localised radiation damage of the lung leading to cancer." The report warns that "All personnel ... should be aware that uranium dust inhalation carries a long-term risk ... [the dust] has been shown to increase the risks of developing lung, lymph and brain cancers."

In 2003, the Royal Society called, again, for urgent attention to be paid to the possible health and environmental impact of depleted uranium, and added its backing to the United Nations Environment Programme's call for a scientific assessment of sites struck with depleted uranium.[notes 2] In early 2004, the UK Pensions Appeal Tribunal Service attributed birth defect claims from a February 1991 Gulf War combat veteran to depleted uranium poisoning.[98][99] A 2005 epidemiology review concluded: "In aggregate the human epidemiological evidence is consistent with increased risk of birth defects in offspring of persons exposed to DU." Studies using cultured cells and laboratory rodents continue to suggest the possibility of leukemogenic, genetic, reproductive, and neurological effects from chronic exposure.

Chemical toxicity
The chemical toxicity of depleted uranium is identical to that of natural uranium and about a million times greater in vivo than DU's radiological hazard,[100] with the kidney considered to be the main target organ.[101] Health effects of DU are determined by factors such as the extent of exposure and whether it was internal or external. Three main pathways exist by which internalization of uranium may occur: inhalation, ingestion, and embedded fragments or shrapnel contamination.[102][103] Properties such as phase (e.g. particulate or gaseous), oxidation state (e.g. metallic or ceramic), and the solubility of uranium and its compounds influence their absorption, distribution, translocation, elimination and the resulting toxicity. For example, metallic uranium is less toxic compared to hexavalent uranium(VI) uranyl compounds such as uranium trioxide (UO3).
https://en.wikipedia.org/wiki/Depleted_uranium

Asta e ca aia de la rtv, daca ai termometru cu mercur acasa, esti sigur intoxicat. Toti cretinii au devenit savanti.

Iar tu ai report pentru insulte.

https://www.biologicaldiversity.org/campaigns/get_the_lead_out/pdfs/health/Human_Health_Risks_from_Lead_Ammunition.pdf

Plumbul expus pe termen lung, adică gloanțele,sunt toxice pentru organismul uman.

Quote
When lead is ingested it attacks organs and many different body systems. Lead
poisoning can damage the brain, central nervous system and reproductive system, and
cause kidney disease, cancer, high blood pressure, anemia, impotence, birth defects,
miscarriage, nerve disorders, memory and concentration problems, and a host of other
health disorders. In large enough doses, lead can cause brain damage leading to
seizures, coma and death. Even very low levels of lead exposure can decrease IQ and
cause learning disabilities and behavioral problems in children or increase the probability
of dying from a heart attack or stroke in adult
Pe românește -  Muniția de plumb poate contamina mediul și alimentele atunci când este lăsată în natură. Plumbul este toxic și poate provoca o serie de probleme de sănătate, inclusiv daune la nivelul sistemului nervos și al sistemului reproductiv, boli de rinichi, cancer, hipertensiune arterială, anemie, impotență, defecte de naștere, tulburări nervoase, probleme de memorie și de concentrare și o serie de alte tulburări de sănătate. Plumbul din muniție poate contamina carnea animalelor vânate, reprezentând un risc pentru oamenii care consumă această carne. Particulele de plumb pot fi inhalate sau ingerate și pot contamina solul și apa. Acest lucru poate afecta recoltele și animalele domestice, care la rândul lor pot afecta sănătatea umană prin consumul de alimente contaminate.

În timpul războiului, bombardarea facilităților industriale poate cauza daune semnificative mediului, cu scurgeri chimice care contaminează zonele înconjurătoare. În funcție pe unde mai trag handicapații de ruși. 

Pe lângă faptul că rachetele hipersonice, dronele kamikaze, rachetele patriot, proiectilele Javelin și proiectilele trase de tancuri și de artilerie

Post Merge: 10 February 2024, 18:49
Also, întrebați-i pe irakieni ce bine o duc la 20 ani după război. Rata cancerului a crescut semnificativ. (https://www.aljazeera.com/features/2013/3/15/iraq-wars-legacy-of-cancer#:~:text=Official%20Iraqi%20government%20statistics%20show,1%2C600%20out%20of%20100%2C000%20people.)
Quote
Official Iraqi government statistics show that, prior to the outbreak of the First Gulf War in 1991, the rate of cancer cases in Iraq was 40 out of 100,000 people. By 1995, it had increased to 800 out of 100,000 people, and, by 2005, it had doubled to at least 1,600 out of 100,000 people. Current estimates show the increasing trend continuing.
https://www.youtube.com/watch?v=RNi_1pbSqGY&pp=ygUmZGVwbGV0ZWQgdXJhbml1IGlyYXEgd2FyIHR1bW9ycyBjYW5jZXI%3D
https://www.youtube.com/watch?v=wnGz51kjHnE
Și că tot credeți că războiul e safe pentru alimentație, vietnamezii și acum resimt efectele Agentului Orange, după 50-60 ani.

https://www.youtube.com/watch?v=kMzJvwG2rsQ&themeRefresh=1
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Adi on 10 February 2024, 19:26
Deci ... nu esti savant, sa inteleg.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 10 February 2024, 20:32
”pâine radioactivă” , ”carne intoxicată”

De unde le scoți frate???
 
Uranul sărăcit (DU): Acesta este un produs secundar al procesului de îmbogățire a uraniului și este utilizat în muniția pentru armamentul greu datorită densității sale mari. Când muniția cu DU este folosită, ea poate genera praf care poate fi inhalat sau ingerat de oameni sau animale, sau poate contamina solul. În interiorul corpului, DU este toxic și poate provoca daune rinichilor. De asemenea, există preocupări cu privire la posibilele efecte pe termen lung ale expunerii la DU, inclusiv riscul de cancer.

Așadar, să ai poftă!
Tu mânânci ”pâine radioactivă”?
Știi pe cineva care să fi mâncat așa ceva?

Sau ”carne intoxicată” cu ce?
N-ai primit mesajul complet?

Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 12 February 2024, 14:40
Un weekend agitat, din Spania pina in Moldova:
https://newsmaker.md/ro/agricultorii-ies-cu-tractoarele-la-protest-in-5-locatii-din-tara-inclusiv-la-vama-forta-fermierilor-nu-excludem-ca-sunt-si-altele/

Post Merge: 13 February 2024, 14:07
Ca si ieri, fermierii din moldova au blocat drumul de acces spre vama Leușeni (https://tv8.md/2024/13/02/video-fermierii-au-blocat-drumul-de-acces-spre-vama-leuseni-vezi-ce-au-declarat-protestatarii-pentru-tv-8/251277).
Latrina Giginius inca n au primit ordin sa zica ceva despre asta. Asa ca dormiti linistiti si informati-va numai din surse oficiale!
Nici despre faptul ca portul Anvers e blocat de catre fermierii belgieni nu se zice pe nicaieri.
Vorba lui Iliescu, avem nevoie de liniste!

PS: ia, sa va vaz, care ati prins 1990-ul si care inca erati la mamica pe vremea aia?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 13 February 2024, 18:08


PS: ia, sa va vaz, care ati prins 1990-ul si care inca erati la mamica pe vremea aia?
Eu recunosc că nici nu eram născut. :)
Dar ce m-a frapat din copilărie e că de ce fermierii, profesorii, medicii, taximetristii, transportatorii, studenții, minerii, polițiștii au răbdat 35 ani? Vedeam din 1999-2000, când aveam 6 ani,  că românii erau săraci, o duceau rău chiar dacă munceau din greu,  și mi se spunea de revoluția împotriva comunismului din 1989 că a fost cauzată din motive precum stat la coadă, cenzură la TV, foamete și raționalizare.
Bun, și dacă atunci eram democrație, dar lipsurile erau la fel de mari din cauza veniturilor foarte mici, este corupție, este cenzură la greu, faci foamea dacă ești muncitor cinstit și m-a bulversat încă de atunci de ce românii nu au mai pus de încă o revoluție. De ce nu au ieșit în stradă dacă disperarea e atât de mare? De ce ne place să suferim? Suntem sado-masochiști? 

Ai motive pentru care merită să ieși în stradă la fel ca în 1989.

Cu proteste așa zise „spontane” organizate de sindicate sau de ONG-uri, confiscate de Secu așadar, nu rezolvi nimic.

Vorba aia, francezii au trebuit să treacă prin trei revoluții franceze și să schimbe cinci republici până să ajungă la un trai cât de cât decent, până să fie cât de cât mulțumiți și să aibă o clasă politică cât de cât mai grijulie față de nevoile populației.   Noi românii, în mod clar, nu suntem mulțumiți și nu am fost deloc mulțumiți în ultimii 35 ani și nu avem o clasă politică. Ce am avut noi în ultimii 35 ani nu a fost o clasă politică. Au fost camarile specifice unui sistem oligarhic ca-n RUSIA post-sovietică.
Că ne place sau nu, ăștia suntem, o Rusie mai mică și mai liberă,  aderată la UE și NATO.

Și cred că sunt mai multe șanse să prindem o a șasea republică franceză în următorul deceniu decât să mai fie vreo revoluție în România.  O revoluție împotriva corupției! 

Dar parcă abia acum descoperim democrația (deși am mai avut-o în perioada monarhiei, cam 60 ani), și nu prea e o scuză în epoca internetului și a globalizării. Francezii și americanii s-au descurcat mult mai bine în primele lor trei decenii de democrație când nici nu exista electricitate, automobile, iar ziarele erau încă principalele surse de informare.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Ciocanul on 13 February 2024, 22:53
Daca nu era foamete si saracie Ceasca ar fi murit presedinte de batranete.
Orice revolutie se cam face cu foamea-n matze, extrem de rar fara. Tot timpul asa a fost.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: peacemaker on 14 February 2024, 03:29
Daca nu era foamete si saracie Ceasca ar fi murit presedinte de batranete.
Orice revolutie se cam face cu foamea-n matze, extrem de rar fara. Tot timpul asa a fost.

Să înțeleg că atâta vreme cât românul sărac de la țară își permite un mic și o bere la un weekend, iar săracul de la oraș are pentru o șaormă și o Cola la o săptămână, nu o să mai avem vreo revoluție? 
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 14 February 2024, 20:00
Tu oricum înțelegi doar ce vrei.
Uită-te pe stradă și vezi ce mașini conduc ”săracii” ăia de care vorbești.

N-o să fie nici o revoluție și n-o să fie nici un Simion președinte, dar speranța moare ultima.
Continuă să speri, e gratis.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 28 February 2024, 10:30
Despre protestul fermierilor belgieni de luni, presa "de calitate" a reusit sa spuna cite ceva. Bravo, Latrina Gigi24 & Co.!
Despre cel de ieri, de la Varsovia, cu zeci de mii de participanti ...cam mucles. Pai, da, cum sa arati niste "putinisti" (nu-i asa, Minte Neagra?) care striga printre altele "Nu, importurilor din Ucraina!"
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 28 February 2024, 13:29
Când deep fake-ul e luat drept adevăr, ajungi să te comporți ca polonezii.
Să distrugi 160 de tone de cereale e noaptea minții.
Arată cât de eficientă e propaganda rusească, pe care unii cu neuronul bolnav, o consideră purul adevăr.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 06 March 2024, 15:28
Fermierii francezi nu se astîmpără, aproape în fiecare zi fac cîte o trăznaie pe la uși de prefectură, poliție, supermarket. Samd.
Azi, polonezii s-au adunat iarăși ca să arate pisica guvernului lor.
Latrina3, Gigi24, Hoitnius și restul ziaricilor tac ca viermii-n curul porcului, pentru ei tema zilei e bîlciul politic de la Romexpo. Că exact asta ne doare, doar.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Ciocanul on 06 March 2024, 16:14
Nu a mai fost de mult seceta, toti au marit productiile si avem la ora actuala o supraproductie. Eu ma intreb ce o sa se intample dupa ce se termina razboiul si Ucraina intra in UE. In Ucraina e un pamant extrem de bun si manos, ies recolte mari. :)
Si ma intreb de ce dracu s-a scumpit atata mancarea ? As vrea sa vad o analiza de ce costuri si cat adaos exista pe tot lantul de productie dar nu o arata nimeni.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: oldshooterman on 06 March 2024, 20:13
Pamantul ala "extrem de bun si manos, unde ies recolte mari", e de mult timp cumparat de americani si chinezi. Chinezii isi duc recoltele la ei acasa si americanii le cultiva la greu cu GMO de unde rezulta cerealele ieftine si non conforme cu normele UE, in jurul carora se invart scandalurile popularizate in media. ;D
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 06 March 2024, 20:21
@ oldshooterman bănuiesc că poți și proba afirmațiile astea, nu?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: oldshooterman on 06 March 2024, 20:55
Nu trebuie decat sa te uiti la TV. Doar daca nu vrei nu ajunge info si la tine.
.............................................
Sau niste citate din presa internationala:

"S-ar putea ca Ucraina să nu arate ca o investiție financiară bună după un an de război fără sfârșit, dar Harvard, Arabia Saudită, o mână de oligarhi și managerul de investiții din Statele Unite, The Vanguard Group, o văd diferit. Ei sunt doar câțiva dintre investitorii care au cumpărat în masă pământ ucrainean – și solul său bogat și fertil..."(Al Jazeera)

"În urmă cu câțiva ani, China a cumpărat aproape o zecime din terenurile agricole arabile ale Ucrainei..." (The Wall Street Journal)

"Există 6,9 milioane de proprietari de terenuri în Ucraina și 48% sunt fermieri precum Larysa Boden, care intenționează să cumpere terenul pe care îl cultivă cât de repede pot..." (USAID)
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 07 March 2024, 13:45
S-a trezit hoitniusu: Fermierii cehi au reluat protestele în Praga, aruncând bălegar în fața clădirilor guvernamentale (http://Fermierii cehi au reluat protestele în Praga, aruncând bălegar în fața clădirilor guvernamentale)

Post Merge: 07 March 2024, 14:45
In plus:
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 07 March 2024, 20:03

"S-ar putea ca Ucraina să nu arate ca o investiție financiară bună după un an de război fără sfârșit...”
1 an de război? 1 an?

Post Merge: 07 March 2024, 20:04

"Există 6,9 milioane de proprietari de terenuri în Ucraina și 48% sunt fermieri precum Larysa Boden, care intenționează să cumpere terenul pe care îl cultivă cât de repede pot..." (USAID)
Oare cine mai cultivă ceva  pe acolo?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: oldshooterman on 07 March 2024, 22:38
Tu chiar te bagi in discutii fara sa intelegi nimic din ce se afirma si se intampla.

1. Oare de ce mentioneaza aia doar "un an de razboi"?
2. Oare unde se duc lupte in Ucraina si cat din suprafata tarii e afectata? (hint: Ucraina e cea mai mare tara din Europa, daca excludem Rusia care se intinde mai mult dincolo de Europa)
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 08 March 2024, 15:24
1. Ținând cont de faptul că tocmai am intrat în cel de-al 3-lea an de război, chiar nu știu de ce menționează ăia doar ”un an de război”.
2. În estul țării se duc lupte, dar nu există nici o garanție că orcii nu vor avansa. De fapt e clar că obiectivul lui putin e cucerirea întregii Ucraine.

Dacă mi-a scăpat ceva, te rog să-mi explici ce anume.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: oldshooterman on 08 March 2024, 17:44
1. Cand a fost scris articolul, trecuse doar un an de razboi.
2. In afara zonei de conflict, care se intinde pe mai putin de 25% din suprafata Ucrainei, lumea isi vede de treaba si munceste inclusiv in agricultura.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 08 March 2024, 19:19
1. Aaaa, păi ai lăsat să se înțeleagă că articolul ăla ar fi de actualitate, altfel de ce ai cita ceva care s-a autoanulat?
Acum da, înțelege și neuronul meu cel răcit.

2. Lumea își vede de treabă, dar investitorii ăia cred că sunt mai rezervați un pic.
Adică ar putea face campania de primăvară, dar sunt șanse mai mult decât mari să nu aibă nici o recoltă.

Oricum, eu îmi doresc ca războiul ăsta să se încheie cu rușii trimiși acasă și totul să intre în normalitate.
Îmi doresc oare prea mult?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: taxon on 10 March 2024, 08:55
Evreii au reusit sa transforme un val planetar de sustinere si simpatie intr-unul de dezgust si dispret.
Protestul de ieri de la Londra a adunat mai multe semintii, toate strigind impotriva genocidului din Gaza.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 10 March 2024, 15:52
N-aș spune ”evreii”, ci mai degrabă Netanyahu.

Mă întreb dacă faza aia cu ”no genocide” funcționează într-o singură direcție?!
Adică Hamas pot face câte un raid, ocazional, în Israel?
Atunci nu mai e genocid?

Exodul 21:23-25.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: axxel4you on 10 March 2024, 18:10
Hamas nu face nimic fara binecuvantarea evreilor. Incearca sa vezi cine are de castigatat din atacurile astea a lui Hamas.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 10 March 2024, 18:14
Hamas nu face nimic fara binecuvantarea evreilor. Incearca sa vezi cine are de castigatat din atacurile astea a lui Hamas.
Eu chiar nu am  nimic de a face cu nimeni, dar cine a câștigat după atacul Hamas?
Te întreb că pari informat, dar nu spui tot.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Ciocanul on 10 March 2024, 20:13
Iranul are de castigat cel mai mult din atacul HAMAS. Conflictul in zona ii ajuta si ii scoate din izolare si le sufla vant in pupa. Daca raman foarte singuri in zona poate iesi nasol pt dictatura lor infecta.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: axxel4you on 10 March 2024, 20:54
Cand Gaza o sa fie plina de evrei ca Palestinieni, pardon...toti teroristi au fost ucisi sa-mi spui atunci cine a avut de castigat din activitatile Hamas.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Ciocanul on 11 March 2024, 11:32
Palestinienii de rand nu au chef de razboi, acolo sunt o trupa bine platita de iranieni si altii(unii sauditi, turci poate si rusi) care vor intretine mereu conflictul. E un joc murdar practicat de toti. Asa cum americanii au sustinut cartelurile sa faca praf comunistii prin America de Sud si alte meciuri prin Asia si Africa...  la fel si aici ai altii ce incerca sa tempereze influenta americana din zona.
Nu pot sa cred ca fix evreii sustin HAMAS sa le faca zile fripte. :)
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: axxel4you on 12 March 2024, 12:25
Sa-mi zici ce scuza mai buna decat Hamas au evreii pentru a ucide civili Palestinieni ?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 17 April 2024, 23:31
Iranul are de castigat cel mai mult din atacul HAMAS. Conflictul in zona ii ajuta si ii scoate din izolare si le sufla vant in pupa. Daca raman foarte singuri in zona poate iesi nasol pt dictatura lor infecta.
Ai avut dreptate.
Acum trebuie să așteptăm răspunsul israeliților.
Pentru că nu poate rămâne fără un răspuns.
Urmează să vedem dacă iubitorii de capre sunt chiar atât de buni, sau dacă atacul lor a însumat avuția lor pe mai mulți zeci de ani.

Ideea e următoarea: nu te mai lăsa influențat de ruși mizerabili, nu mai finanța celule teroriste, vezi-ți de treaba ta, de bunăstarea ta și aia e.


Post Merge: 17 April 2024, 23:33
Cand Gaza o sa fie plina de evrei ca Palestinieni, pardon...toti teroristi au fost ucisi sa-mi spui atunci cine a avut de castigat din activitatile Hamas.
Rusia lui Putin.
Pentru că ei sunt vânzătorii de armament către Hamas și nu numai.
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Asth on 18 April 2024, 00:00
Urmează să vedem dacă iubitorii de capre sunt chiar atât de buni, sau dacă atacul lor a însumat avuția lor pe mai mulți zeci de ani.

Încă nu ți-a spus absolut nimeni că iranienii au anunțat practic pe toți cei din zonă, că vor ataca în data x și ora y, pentru simplul motiv că nu doreau să facă rău, pe bune, tuturor caprelor din zonă?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: ericmario on 18 April 2024, 00:31
Nu, că eu nu primesc fițuici de la ambasada rusiei, cum primesc alții.
Nah mean?
Title: Despre proteste in Romania si in lume
Post by: Asth on 18 April 2024, 06:28
Doar aici (https://forum.softpedia.com/forum/116-poiana-lui-iocan/) te vei simți ca peștele-n apă!