Ai folosit ChatGPT să-ți scrie toată polologhia asta? Și ai dat copy-paste cu tot cu emoticoane aici? Cam e lipsă de respect față de mine și de orice coleg de discuții.
Eu din 2010-2011 discut politică pe Computer Games. Mă documentez, citesc o știre, apoi îmi dau cu părerea....că e dă topor, că e agramată, că e de un meltenism grețos ...nu contează! E părerea mea, compusă de creierul meu biologic, nu de un chatbot electronic. Stau și 5-10 minute să gândesc o postare mai lungă. Compară postarea dumitale scrisă de ChatGPT cu prima mea postare și ai să observi cât de umană pare postarea mea în comparație cu ....compunerea lipsită de suflet a unui chatbot cu AI.
P.S. eu recunosc repede orice este scris de ChatGPT și Bing AI pentru că am lucrat cu ăștia doi vreo 7-8 luni (plus că am testat vreo 2 luni și Midjourney până am realizat că e un rahat care doar îmi mănâncă banii - am plătit 300 lei abonamentul premium și regret și acum). Grok, cel puțin, se străduiește să fie mai captivant și mai puțin plictisitor, dar tot îl sesizez de la o poștă. Bing AI, cel puțin, modul creator, e din ăla care îți provoacă diabet cu emoticoane cu inimioare, că în rest, e foarte nesuferit (îți blochează conversația dacă scrii ceva ce i se pare lui nasol, chiar și un simplu eseu despre istoria WW2 prezentată la modul obiectiv).
Post Merge: 10 March 2025, 04:32
Dar hai, dacă tot îl lași pe ChatGPT să discute în locul tău cu mine....
1. Economia nu va încetini decât în SUA. E perioada de tranziție de la politica economică tâmpită a lui Biden de a imprima dolari ca să dea pomeni , împrumuturi, donații sau granturi la comunități LGBT, etnici, feministe, categorii cu nevoi speciale, Ucraina, țări africane prin USAID). Se face tranziția de la politica leftoidă tâmpită a lui Biden la economia rightoidă a lui Trump bazată pe capitalism sălbatic, scăzut taxe, concedieri, scăzut cheltuielile pentru chestii sociale și intervenționism, anulat tratate comerciale, crescut tarife, adică un protecționism cretin. Dar cel puțin, politica cretină a lui Trump nu e tâmpită ca cea a lui Biden pentru că va aduce economia Americii pe plus și nu în faliment. Abia pe la finalul lui 2026- începutul lui 2027 o să simtă americanii efectele pozitive, așa cum și în primul mandat au durat cam tot doi ani ca americanii să fie pe BOOM în 2018-2019.
2. Trump nu o să mai bage niciun CENT pe dezvoltare militară, nici măcar pe apărare cum a fost pe vremea lui Biden sau Bush. El se așteaptă ca europenii să cotizeze cu bani - cu 3-5% din PIB (pentru unele țări ar însemna pensii și salarii întârziate cu lunile) dacă Rusia le face felul. Însă Trump îți va livra doar arme, nu armate. Pe el îl interesează ca atâta timp cât o să fie președinte, America să nu mai fie în conflict direct cu Rusia și să facă afaceri cu ea. După el, potopul, n-are decât să se preocupe viitorul președinte democrat de războiul ruso-european. Dar îți spun că nu va trimite picior de soldat în Europa.
3. După ce-l termină pe Zelenski și o să-și consolideze ocupația în Donbas, o să fie război ruso-european, în intervalul 2027-2029. Și o să fie, altfel Ursula, Macron, Starmer, Merz și Rutte nu bagă 800 miliarde - o să devină foarte curând 1-2 miliarde de euro - doar ca să ne uităm la sisteme antirachetă și drone doar ca să ne uităm la ele.....o să fie folosite. Războiul o să fie asimetric și de uzură, cam ca în Ucraina de Vest de prin 2022 încoace. Ce înseamnă asta? Nu o să ne invadeze, că n-are nici măcar armată de 2 milioane de soldați ruși. Dar o să comită sabotaje, o să ne bombardeze din când în când cu câteva drone kamikaze și rachete hipersonice încercând să lovească ținte militare....și atât. Știe că europenii nu sunt proști să bombardeze Rusia sau să intre într-un război la scară largă. Maxim o să vezi niște trupe prin Ucraina sau pe la frontiera estică care vor sta ca în WW1 prin tranșee, comandând drone. Timp de 5 -6 ani, așa o să fie, până pleacă Trump și până se pensionează și Putin. Adevărata confruntare o să fie dată între succesorii lor. Oricum, nu Rusia va fi principala problemă.
Vor fi probleme mult mai mari decât plictiseala de pe flancul de est.
Englezii și francezii o să fie mai preocupați de anexarea Canadei de către SUA, care se va realiza cumva anul ăsta sau anul viitor. Danezii și ceilalți scandinavi, mai preocupați de anexarea Groelandei.
Dar stai să vezi când Giorgia Meloni și Viktor Orban vor începe să facă manevre de tip Mussolini prin Europa și chiar în spațiul afro-mediteranean.
Nu mai spun de Erdogan care salivează la Cipru și insulele grecești.
4. Pentru Europa o să fie catastrofă dacă o abandonează America, atât pe plan economic, cât și pe plan militar. Mi-ar lua o grămadă, dar atât îți zic - o să fie un film HORROR, un COȘMAR care nu o să se termine nici peste 30 ani ceea ce a început odată cu pandemia. Problema ta nu o să fie deficitul bugetar. Problema ta o să fie că în vara asta s-ar putea să asistăm la prăbușirea industriei auto în Germania. Și apoi, se vor răsturna toate, ca niște piese de domino. Ce ați văzut în seara asta cu Georgescu și legionarii...o să fie mai rău când tot mai mulți europeni o să aibă de suferit din cauza scăderii traiului datorat abandonului SUA.
5. Tarifele impuse Chinei de către SUA sunt IRELEVANTE! China produce și își permite să intre chiar pe pierdere, dar tot bate America și Europa la producție. Și da, China va impune blocadă Taiwanului pentru a o anexa prin 2027, așa cum a zis Xi Jinping. Și la fel cum au estimat generali americani.
Bineînțeles că Trump nu o să ridice un deget pentru TAIWAN. Dar o să ia din trupele americane din Europa ca să le trimită în Japonia, Singapore, Coreea de Sud, Thailanda, Vietnam, în Filipine, în aliații asiatici care contează.
De ce crezi că Trump vrea să reducă bugetele și trupele din EUCOM, din AFROCOM și CENTCOM? Și vrea să bage mai mulți bani și trupe pentru INDOPACOM, pe NORTHCOM și pe SOUTHCOM?
Pentru că are nevoie de trupe pentru America de Nord ca să anexeze Groelanda și Canada.
Are nevoie de trupe pentru a stopa imigrația ilegală de la frontiera cu Mexicul și a anexa Canalul Panama și să-și consolideze controlul asupra Golfului American.
Are nevoie de trupele din Eurpopa ca să-și apere aliații asiatici de amenințarea chineză.
În rest, nu-l mai interesează soarta Europei care s-a pus de una singură rău cu Rusia din 2014, nu-l mai interesează războaiele costisitoare din Somalia și Irak, iar Israel poate să-și ducă și singur luptele cu Iranul.
Post Merge: 10 March 2025, 04:34
6. Also, RIP Five Eyes. America se retrage chiar și din rețelele de spionaj! Și asta e grav! S-ar putea termina cu toate assets-urile CIA. De asta spun că pe Europa o paște vremuri HORROR.