Author Topic: Donald Trump - un presedinte controversat  (Read 36903 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #135 on: 19 January 2019, 08:51 »
sprijinul latinos a crescut de la 30s la 50 % in ultimele saptamani.

zilele astea vor defini anul abia inceput. trump nu mai poate ceda. daca o face, e ars.
seriously
 

TrevorArthur

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #136 on: 21 January 2019, 16:52 »
Trump e cam mancat  chiar in acest moment

1. pentru ca riposta Chinei/UE/Canadei/Mexicului la tarifele sale au dus la efecte negative ce s-au manifestat chiar in statele sudiste, adica in fiefurile republicanilor.UE a bagat tarife pe  motocicletele Harley Davidson si whisky,  Canada a bagat tarife pe sucul de artar, China pe blugi si carnea de porc. Ghici unde sunt produse toate astea....si poate ca LEVI are sediul in California, dar afla unde se produce bumbacul.Producatorii sudisti au ramas fara vanzari si profit de pe urma produselor vandute in UE. Trump poate sa bage tarife pe metalul chinezesc si pe parfumurile frantuzesti, pe europeni si pe chinezi ii vor durea undva ca oricum americanul de rand nu prea le cumpara produsele.  Se aude ca in Rust Belt nu s-a rezolvat mai nimic, e aceeasi situatie ca dinainte, tot mai multe companii care emigreaza in China si tot mai multi someri in randul somerilor care sperau ca Trump le va oferi joburi. 
Cine crezi ca are mai mult de pierdut aici?China,UE, Canada si Mexic?  Sau SUA?


2. Daca Mexicul si Canada se unesc si baga tarife pe cantitatile de petrol cumparate de americani, SUA vor intra in criza energetica. Din totalul petrolului importat,16% vine de la canadieni, 10% de la mexicani. Nu e mult, dar tarifele ar putea fi dureroase semnificativ pentru americanul de rand care va trebui sa plateasca mai mult la benzina .   Unirea Mexicului si Canadei impotriva SUA ar putea fi lovitura fatala pentru administratia Trump si consumatorii de rand, inclusiv alegatorii sai. 
Si  mai mult ca sigur  Julian Castro o sa fie candidatul democrat multumita fazei asteia cu ZIDUL.


3. faptul ca preseaza pentru construirea zidului e bine. Faptul ca milioane de angajati federali nu-si vor primi salariile nu e bine. Si parca, parca Trump a promis ca zidul il va construi MEXICUL pe banii lui  , nu va fi construit de americani pe taxele lor. Trump a zis ca zidul va fi construit in PESOS, nu in dolari.   
Treaba asta o sa-l ucida electoral daca pana luna viitoare nu se rezolva blocajul federal si nu incepe construirea zidului la care sa contribuie Mexicul, nu Congresul american.
Nu stiu ce naiba l-a apucat, dar cred ca era suficient daca trimitea niste drone, amplasa trupele acolo, mai recruta din americanii sudisti someri sa impuste in imigrantii ilegali, eventual mai construia niste garduri electrice.  Eu asa as fi facut. Dar el vrea neaparat ZID, desi e depasit daca ne uitam la zidul chinezesc. 


4. populatia hispanica din statele sudiste a crescut enorm  , iar multi copii hispanici nascuti in 2000 din parinti imigranti ilegali  au deja drept de vot. 
Texasul va deveni  "purple state"  cu siguranta, poate chiar democrat in 2020.
Iar din 2016 pana acum, in urma alegerilor midterms si alte alegeri  ,  republicanii au pierdut deja  Alabama,   Arizona ,  Montana,  Wisconsin,  Michigan,  Ohio, West Virginia, Kansas, Pennsylvania la senat si guvernare.Degeaba are suportul garantat al Floridei daca va pierde masiv celelalte state.
Daca la alegerile prezidentiale din 2020, statele astea + Texas voteaza cu candidatul democrat Julian Castro,   Trump o sa-si ia adio de la   134 de voturi electorale din 304 pe care le avea in 2016.   
Asta ar insemna ca in 2020 va obtine doar  170 de voturi electorale  pe cand  Julian Castro va obtine......  361 de voturi electorale.  O adevarata infrangere istorica.

5. e posibil chiar sa nu apuce alegerile din 2020 daca il suspenda democratii si cativa republicani neoconi si va fi bagat in judecata, posibil sa devina primul presedinte american care va ajunge la inchisoare.


Astea cinci chestii il cam ingrijoreaza pe Trump. 



In ce priveste alegerile, ar putea fi reales, macar cu 270 de voturi electorale  daca americanii n-au memoria scurta dupa experimentul Obama si il vor vota pe Trump ca pe raul mic si necesar. Doar   alegatorii din statele sudiste si centrale  vor decide soarta lui Trump, chit ca politicile sale i-au fost cam nefavorabile daca si-ar aduce aminte cat de nocivi au fost democratii. Asta daca electoratul sudist nu se divizeaza si s-ar putea sa se apuce sa voteze cu  GALBENII- adica Partidul Libertarian.   ::) :D
Depinde in mare masura de afro-americani, nu doar de albi. 
Afro-americanii , majoritatea, n-ar   vota niciodata cu politicieni hispanici ca au un trecut de rivalitati rasiale cu populatia latino.

In mare masura, depinde si de caracterul  si prestatia lui Castro.
Fiind un nimeni fata de Obama, ar putea sa piarda, insa originea sa hispanica si suportul populatiei hispanice l-ar putea primejdui pe Trump.   

Post Merge: 21 January 2019, 17:17
Trump se poate lauda ca a dus o politica externa de succes:
-a incheiat un acord militar istoric de 170 de miliarde dolari cu Arabia Saudita
-a nimicit in mod indirect ISIS, lasandu-i mana libera lui Putin
-relatiile cu Rusia s-au mai imbunatatit fata de cum erau pe vremea lui Obama. Si indiferent ce zic  Mueller, presa si democratii, Trump vorbeste de la egal la egal cu Putin fata de nataraul de Obama
-a promis ca va diminua implicarile SUA la nivel international prin a se retrage din Siria, Irak , Afghanistan   si asta a facut, ba chiar e pus sa scoata SUA din NATO si sa lase europenii pe cont propriu, sa fie independenti militar  in sfarsit. A scos SUA dintr-o gramada de tratate internationale mancatoare de bani, tratate si organizatii internationale care nu fac nimic 
- e primul care a ripostat dur impotriva Chinei si impotriva Coreeii de Nord. Acum uite, Coreea de Nord s-a liberalizat, Kim a facut pace cu Coreea de Sud dupa 70 de ani de conflict
-a pus piciorul in prag in fata imigratiei ilegale si a infractionalitatii transfrontaliere
- a stabilit ambasada la Ierusalim
Per total, a dus cea mai buna  politica externa de la Bush sr. incoace. 

Cu siguranta are deja locul asigurat in istorie.

Dar pe americanii de rand nu-i intereseaza politica externa, nu prea ii mai intereseaza de rolul SUA in lume, ii intereseaza agenda interna si problemele lor interne.


Izolationismul va continua indiferent daca alegerile din 2020 vor fi castigate de un democrat.  Ba chiar a inceput dinaintea lui Trump, inca de pe vremea lui Obama.
Multi ani de acum inainte, SUA nu va mai fi jandarmul global. Intr-un fel e bine pentru ca incalca oricum dreptul la autodeterminare al natiunilor, insa in altfel nu e pentru ca ar insemna ca Rusia,Turcia si China sa devina jandarmi globali.
« Last Edit: 21 January 2019, 17:17 by TrevorArthur »
 

Offline oldshooterman

Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #137 on: 26 January 2019, 13:52 »
Trump a Threat to US, Intelligence Strategy Report Says

"The document reveals that 17 intelligence agencies of the U.S. are against President Donald Trump’s impulsive behavior on war and peace."
 

Offline oldshooterman

Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #138 on: 02 February 2019, 12:19 »
Trump: I lost massive amounts of money doing this job

Dar mai spune ca totusi: “I love this job.”  ;D
 

TrevorArthur

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #139 on: 02 February 2019, 12:28 »
Trump: I lost massive amounts of money doing this job

Dar mai spune ca totusi: “I love this job.”  ;D

Chiar nu-ti inteleg dezamagirea.
Aveai asteptari de la el  ?
Avand in vedere  ca a promis ca va imbunatati relatiile cu Rusia, ca va acorda mai multa autonomie Europei, ca-l va lasa pe Assad sa conduca Siria in continuare, ca e anti-imigratie ilegala, incearca sa combata China , e pro-capitalism protectionist pentru binele poporului american si nu pentru binele corporatiilor, establishmentului, lobbystilor globalisti, presei main-stream, deep-state si industriei militare.

Gandeste-te ca era ori el ori Hillary, iar  asta era mult mai nasoala.


Si daca Trump esueaza lamentabil, tot o sa ma bucur ca el a castigat alegerile din 2016,   nu Hillary , nu vreun alt Bush,  nu vreun alt neocon ca Rubio sau Cruz si nici un bolsevic ca Sanders.
In mare, esecurile sale sunt din vina elitelor.
« Last Edit: 02 February 2019, 12:30 by TrevorArthur »
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #140 on: 10 February 2019, 14:37 »
trump a puierdut in medie vreo 30% din profituri fata de perioada inaintea intrarii in politica.

trump a castigat enorm de mult prin state of the union. a castigat rata de aprobare in actiuni, in ce spune, a castigat independenti.
ce ma bucura e ca s-a cam lasat de twitter!
si ce imi da curaj e ca a deschis guvernul, si ca incet-incet va porni zidul.

de partea cealalta democratii se infunda nebuneste intr-o Irealitate incredibila. complet rupti de popor. de la candidat la candidat se fac de ras si bat campii. si cand ma gandesc ce ma distram la randul de republicani, inainte sa fie daramati ca niste popice de trump.
nu exista sansa ca stanga sa devina un partid al oamenilor normali. unii din ei vor sa puna mana pe texas, si inping candidatul ala care a pierdut acolo.. beto o'rourke. numai ca e la fel de palid si plapand precum hillary.. nu are tragere la multime. he's a nobody. se pare ca vor defila cu joe biden, o prada usoara pentru trump btw. poate ca vor lasa pe altcineva sa ia prim planul prin competitie dreapta.. mda, si pamantule plat.. la cum ii cunosc eu pe socialistii astia INFECTI, vor aranja si mai mult alegerile dinnauntru.
atm, fauxcahontas e innumarata la podea; virginia in shambles, cu vreo patru din functiile de guvernator in black face ori hartuire. fapte reale, nu vorbe goale (ca la kavanaugh).
so yeah.. trump arata bine. scuze ca va trag cu picioarele pe pamant, dar vorbim fapte, nu vorbe.
« Last Edit: 10 February 2019, 14:41 by Monier »
 

Offline amtct

Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #141 on: 11 February 2019, 20:04 »
trump a puierdut in medie vreo 30% din profituri fata de perioada inaintea intrarii in politica.

trump a castigat enorm de mult prin state of the union. a castigat rata de aprobare in actiuni, in ce spune, a castigat independenti.
ce ma bucura e ca s-a cam lasat de twitter!
si ce imi da curaj e ca a deschis guvernul, si ca incet-incet va porni zidul.

de partea cealalta democratii se infunda nebuneste intr-o Irealitate incredibila. complet rupti de popor. de la candidat la candidat se fac de ras si bat campii. si cand ma gandesc ce ma distram la randul de republicani, inainte sa fie daramati ca niste popice de trump.
nu exista sansa ca stanga sa devina un partid al oamenilor normali. unii din ei vor sa puna mana pe texas, si inping candidatul ala care a pierdut acolo.. beto o'rourke. numai ca e la fel de palid si plapand precum hillary.. nu are tragere la multime. he's a nobody. se pare ca vor defila cu joe biden, o prada usoara pentru trump btw. poate ca vor lasa pe altcineva sa ia prim planul prin competitie dreapta.. mda, si pamantule plat.. la cum ii cunosc eu pe socialistii astia INFECTI, vor aranja si mai mult alegerile dinnauntru.
atm, fauxcahontas e innumarata la podea; virginia in shambles, cu vreo patru din functiile de guvernator in black face ori hartuire. fapte reale, nu vorbe goale (ca la kavanaugh).
so yeah.. trump arata bine. scuze ca va trag cu picioarele pe pamant, dar vorbim fapte, nu vorbe.

Cat a tinut guvernul inchis a crescut economia ,inca o dovada ca in capitalism statul incurca.
Nu s-a lasat de Twitter si nu vad ca e de bucurat in a se lasa.
Democratii sunt exact politicienii europenii...adica vesnicii comunistoizi cu aere elitiste si plini de interdictii si taxe. Trump la ora asta poate ramane presedinte pana crapa daca i-ar permite legea. In timpul asta in Europa socialistii vor armata UE si mai multe interdictii ....vechiul forum a disparut tot din cauza cretinitatilor UE care din uniune economica s-a transformat in organism ce reglementeaza TOT .Or sa se erodeze libertatile pana fiecare tara o sa isi faca rost de un Trump.
 

TrevorArthur

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #142 on: 11 February 2019, 22:52 »
Sa speram.
Dar iata ca elitele sunt mai puternice, dispunand de resurse si suportul total al maselor de saraci prosti, care sunt tot mai multi, si asta datorita importului de imigranti, care reprezinta forta de munca ieftina si masa de livrat voturi pentru stangoizi. 
 
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #143 on: 12 February 2019, 00:23 »
Nu s-a lasat de Twitter si nu vad ca e de bucurat in a se lasa.
yuh dude, n-am vazut tweets prin stiri si am presupus ca tace. cum nu ma ocup cu asa ceva, am gasit via google, si mi-am pus piciorul in gura de rusine.
trump ciripeste ca o privighetoare, intr-adevar. tocmai din cauza asta a pierdut sprijin - de doi ani incoace. ca sa nu zic midterms.
 

Offline oldshooterman

Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #144 on: 12 February 2019, 02:54 »
E foarte periculos jocul de-a presedintele care nu face ce i se spune...

Warren: Trump 'may not even be a free person' by 2020

"By the time we get to 2020, Donald Trump may not even be President."
"In fact, he may not even be a free person." - Democratic Sen. Elizabeth Warren

 

Offline astateofmind

Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #145 on: 13 February 2019, 07:20 »
Cine dreaq o baga  pe baba in seama? ;)
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #146 on: 13 February 2019, 16:08 »
^.. cat pe-aci sa dau karma celui de mai sus. aw fuck it, dac-am recunoscut e ca si data..ia-o.
-

asadar, alegerile se anunta incredibil de fascinante, niciodata nu am fost asa curios. pentru ca dau tonul si directia europei btw. sa nu zic lumii..

principala problema se rezuma la mediu! se duce pestele din mari, se duc insectele din aer.. va fi mult mai repede si mai grav pe plan mondial daca se duc si bursele.
e deci supraincalzirea globala. incorect spus climate cange si global warming. fyi!

acum ca am atins singura problema reala, sa trecem la distractie..

care-s datele: electoratul se schimba, dar si partidele se schimba. in ce sens?
electoratul devine mai conservator adica liberali de dreapta. de la tineri la imigranti. = bad for dems.
directia partidelor se schimba si ea, este mai degraba o mutare fortata, ca un decalaj de sine.. o sucire catre stanga, in afara directiei societatii. =bad for all, politica nu se intelege cu socialul.
directia democratilor este cea ingrijoratoare. daca poate fi numita directie, este alunecarea catre.. bingo: socialism.
pare paradoxal, dar trebuie privita la origini: e o miscare economica nu politica, venita de la globalisti, corporatii si banci, catre centralizare .

uite unul cu sondaje, l-am cunoscut din JRE. good channel!
 

Offline oldshooterman

Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #147 on: 14 February 2019, 01:44 »
Baba Clinton vrea sa candideze din nou in 2020, sa-si ia revansa... E greu de scapat de cotoroanta aia... ;D

"Clinton "will come full circle" and "fight this out until the last dog dies.""
"She won't let a little thing like two stunning defeats stand in the way of her claim to the White House." (Mark Penn)  ;D
« Last Edit: 14 February 2019, 01:57 by oldshooterman »
 

Offline oldshooterman

Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #148 on: 14 February 2019, 02:40 »
Tucker Carlson: There was no Russian collusion -- It was all fake. It's negligence on a stunning scale

Macar daca ar fi singura "tema" in care au aruncat fara jena tone de praf in ochii credulilor... ;D
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Donald Trump - un presedinte controversat
« Reply #149 on: 15 February 2019, 19:44 »
ah, cate batai de tastatura mi-a mancat rusia lor... mama ma-sii de viata.

hillary, aceasta catea bampira a colidat cu toata cainimea din partea asta a lumii, din africa pana in china si inapoi.