Author Topic: Guvernul Orban nu va mai plati salariile bugetarilor angajati prin pile  (Read 940 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

noobmaster69

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Flat, sper ca esti bine.

In cazul in care esti esti bugetar la o institutie publica de stat si te incadrezi la urmatoarele :
-angajat prin pile
-angajat prin nepotism
-angajat pe carnet de partid, in special PSD
-ai performanta scazuta si nu esti deloc productiv
-esti nesimtit cu clientii
...te-ai lins pe bot de salariu. 

Ia uite ce anunta baiatu' aici: 
https://www.digi24.ro/stiri/economie/orban-salariile-si-pensiile-vor-fi-platite-la-termen-nu-vom-mai-plati-salarii-celor-care-au-intrat-pe-usa-din-dos-1217328


Cred ca o sa votez PNL la anu' cu ambele maini daca se intampla asta.  Era si timpul.

Orban e chiar un premier destept. Nu concediaza bugetarii, nu va scadea salariile, nu va  introduce masuri de austeritate, insa tot va face economie si isi va pastra reputatia intacta prin a crea conditii in asa maniera incat ca sobolanii sa plece voluntar cand vor vedea ca nu le vor intra salariile pe luna noiembrie/decembrie.
 

Offline ixtl

Frumos, dragut, dar:
Quote
In cazul in care esti esti bugetar la o institutie publica de stat si te incadrezi la urmatoarele :
-angajat prin pile
-angajat prin nepotism
-angajat pe carnet de partid, in special PSD
E al dracului de multa munca sa dovedesti treburile astea si sa inchizi cu ele curat si legal un contract de munca.
Mult succes.
Mie mi-a trecut de PR si marketing politic (whatever the fuck that means).
Quote
Orban e chiar un premier destept. Nu concediaza bugetarii, nu va scadea salariile, nu va  introduce masuri de austeritate, insa tot va face economie si isi va pastra reputatia intacta prin a crea conditii in asa maniera...
Am dat sa rad. Dar...
Quote
... incat ca sobolanii sa plece voluntar cand vor vedea ca nu le vor intra salariile pe luna noiembrie/decembrie.
Vorbim de incalcarea unor contracte de munca. Cat de pilosi, incompetenti, mizerabili ar fi respectivii, cata vreme nu ai o justificare legala nu le poti opri plata salariilor.
O justificare legala poate fi un sistem de evaluare a performantei, cu efecte via legea muncii in cazul bugetarilor nationali sau locali.
Pot doar banui ca daca exista deja un asemenea sisem de evaluare a performantei, respectivii mizerabili s-au aranjat cu calificative macar OK si de trecere. Asta presupune schimbarea sistemului de evaluare si folosirea pe cat posibil unui sisem de evalaure/evaluatori/auditori extern/i. Alti bani, alta distratie. Nu e imposibil dar, din nou, mult succes.

Daca le iese macar chestia asta i urmatorul an, cat mai au pana in alegerile urmatoare, poate se spala in ochii mei, dupa ce au aglutinat mizeria aia de PDL.
« Last Edit: 16 November 2019, 23:30 by ixtl »
 

noobmaster69

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Glumesti?
Daca o sa-i vad pe bugetarii angajati prin pile/nepotisme   zvarcolindu-se ca nu si-au primit salariile pentru o luna de munca  (presupunand frecat menta pe facebook/olx/filme online, sforait,    , facut pedichiura, jucat pe telefon etc.)    o sa votez PNL la toate alegerile pentru urmatorii 10 ani.

Si o sa-i iert pentru ca s-au aliat  cu PSD formand mizeria aia de USL  acum cativa ani.


 

Offline ixtl

Quote
Daca o sa-i vad pe bugetarii angajati prin pile/nepotisme   zvarcolindu-se ca nu si-au primit salariile pentru o luna de munca
Cum? In ce mod legal nu-i platesti unui angajat la administratia locala sau de stat salariul?
Lasandu-i de-o parte pe imbecilii care nici macar nu au semnat condica, aia da.
In rest, cum faci diferentierea?
Nu, nu e o intrebare retorica.
 

noobmaster69

  • Guest
  • Feedback Score: (0)

Cum? In ce mod legal nu-i platesti unui angajat la administratia locala sau de stat salariul?
 

Daca are performanta slaba, daca se poarta nesimtit cu clientii (si reclamatiile depuse pe internet pot dovedi) , daca nu da randament, daca are atitudine zeflemitoare, se poate afla imediat printr-o evaluare . Si  i se scade din salariu sau nu mai e platit pe luna respectiva. 
La privat ti se da jet instant fiindca esti evaluat constant , dar macar iti plateste zilele de munca dupa ce te da afara, chit ca n-ai dat randament.
La stat, daca guvernul si institutiile stau cam prost cu bugetul, poate foarte bine sa nu te plateasca, chiar sa-ti ceara despagubiri (asa cum ar fi firesc) pentru neperformanta ce a comis prejudicii, mai ales ca vorbim de institutii publice!
Poate asa multi nu s-ar mai ingramadi sa se angajeze la stat stiind cata raspundere au. 


Si daca bugetarul  de banuit si anchetat  ca s-a angajat prin pile, spaga,  , nepotism sau angajare prin intermediul  unui partid la respectiva institutie publica ,   nu cred ca pentru respectivul bugetar neplata salariului pe aceea luna ar trebui sa fie cea mai mare problema a sa.  Aia ar fi ultima lui  problema.
Pentru ca angajarea prin pile e infractiune PENALA in orice tara membra UE.

Daca s-a angajat prin spaga sau pile (care tot aia e, fiindca presupune ca cineva sa fi avut parte de avantaje materiale), poate sa ia condamnare de 2-7 ani pentru dare de mita + despagubiri  + inapoiat toti banii cu care a fost platit.   Plus ca si angajatorul din institutie va fi tras la raspundere.

Daca s-a angajat prin nepotism , la fel, poate fi incriminat pentru favoritism, abuz in serviciu, trafic de influenta. Si la fel, e tras la raspundere si cel care si-a angajat ruda. 

Valabil si pentru concursuri aranjate care intra la angajari fictive si recent chiar insusi Dragnea a primit 3 ani de inchisoare.
 

Offline oldshooterman

Povesti. ;D  Poate or sa dea afara cativa din esaloanele superioare.
 

noobmaster69

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Povesti. ;D  Poate or sa dea afara cativa din esaloanele superioare.
Ba dimpotriva,  in timpuri de criza, cel mai mult sufera saracii si subalternii.

Eu vreau ca masura sa se aplice in toate ierarhiile din cadrul institutiilor.
Ca tot am auzit de nesimtiti care au platit spaga 1000 euro ca sa se angajeze ca paznici sau  ca femei de serviciu in cadrul institutiilor de stat ca sa ia salariu de 2000-3000 lei. 
Nu mai zic de curvele care au supt-o si au platit spaga ca sa ajunga secretare sau consultante prin institutii diplomatice sau prin ministere.

Nu mai zic de nesimtitii care au dat spaga si au intrat pe ochi frumosi dupa concursuri aranjate, au pupat in cur ori s-au angajat prin pile si nepotism  ca   supraveghetori in muzee,profesori- asistenti, ofiteri securisti     si arhivari  pentru 3000 lei  in  timp ce eu cu diploma de studii superioare  o ard pe 1200 lei prin call-centeruri, supermarkete, caserie si alte joburi mizerabile dead-end.


Trebuie facuta o epurare generala. Sa suporte cu totii consecintele.
Si sa eliminam odata tot ce inseamna nepotism, pupincurism,  pile si spagi din institutiile de stat. 
 
Sa eliminam si concursurile cu probe scrise la care se copiaza la greu.
Si sa fie inlocuite cu interviuri si probe ca-n firmele private + sistem de evaluare  ca-n mediul privat. 
« Last Edit: 17 November 2019, 15:07 by noobmaster69 »
 

Offline Ciocanul

Au mai fost la putere, ce i-a impiedicat sa faca asta(PNL) ? Ba chiar au criticat dur PDL-ul cand se dadea afara in plina criza. E retorica intrebarea si nu le mai face reclama ca nu crede nimeni gogomaniile astea.