Poll

Cum l-ai evalua pe Klaus Iohannis?

Ca un președinte excelent cu multe realizări pozitive pentru tara. Va rămâne în istorie ca noul Ion IC Brătianu
0 (0%)
Ca un președinte bun cu realizări benefice, dar se putea mai bine
1 (33.3%)
Ca un președinte mediocru care a avut inițiative și a realizat o parte din ce si-a propus
0 (0%)
Ca un președinte incompetent  care mai mult a greșit
0 (0%)
Ca un președinte lenes si egoist care n-a realizat nimic pentru tara, dar a fost un rău necesar
1 (33.3%)
Ca un președinte distructiv care m-a dezamăgit profund și a făcut mult rau tarii
0 (0%)
Nu știu, am votat cu Ponta si cu Dancila
0 (0%)
Nu l-am votat: Îl preferam pe Crin Antonescu
0 (0%)
Nu stiu/Nu răspund/N-am votat niciodata PNL/Nu-mi pasa : Traian Băsescu a fost un președinte liberal mai bun
1 (33.3%)

Total Members Voted: 2

Author Topic: Klaus Iohannis în istorie  (Read 1565 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Klaus Iohannis în istorie
« on: 26 September 2024, 07:45 »
Știm ce i s-a întâmplat ieri. Si da, o merita din plin.

Cu toate astea, l-am votat în 2014 și în ciuda regretelor, as face-o din nou daca as retrăi momentul. Nu se putea cu altcineva.  Poate cu Macovei, dar nu era populara, iar Udrea....lol

Ponta, sau mai bine spus, Dragnea a fost principalul motiv pentru care am votat Iohannis în turul 2  și l-am suportat 10 ani ca presedinte.
Nu-i suportam mutra mustaciosului afișată în afara Bucureștiului, unde clar avea influenta. Din 2012 îmi imaginasem ce se va întâmpla dacă ajungea la butoane necromancerul.

Ceea ce s-a întâmplat în Ungaria lui Orban, Belarusul lui Lukaka, Turcia lui Erdogan si mai nou, Slovacia lui Fico, ne confirma temerile multora dintre cei care l-am votat ca să nu iasă Ponta.
Sau mai rău, puteam sa ajungem ca UK după Brexit.
Ne-a trecut glonțul la ureche în  2014.
România e acum  mult mai sigura, mult mai libera și mult mai prospera acum decât tarile enumerate.
Da, o ducem mai bine chiar și după pandemie si cu un război la granita decât în 2012-2018, când eram in sărăcie lucie.

Ponta nu era nimic altceva decât un instrument al baronilor locali din PSD, Voiculescu , Dragnea si cu Valcov.
Mandatul de trei ani de premier ai lui Ponta sunt motivul pentru care nu avem zgârie nori în București si încă arătăm ca un oraș falimentat.

Și cei 4 ani de mandat ai Firei ca primar + cei 7 ani ai lui Oprescu.

Alde Dragnea era  în stare să ne dea pe mana rusilor.

Covirgarul o fi covrigar, poate o sa ne devina presedinte, dar măcar e mai pro-european decât Dragnea sau Ponta.

Alegerile cu adevărat decisive au fost așadar in noiembrie 2014 , 2016 (din păcate a fost un an nenorocit de PSD-ist, iar din cauza multora care au absentat, am irosit inca 4 ani ) și alegerile europarlamentare din mai 2019 unde l-am trimis pe mustaciosul țăranus afumat la unde ii era locul. Pentru scurt timp, dar l-a terminat politic.
Alegerile din noiembrie 2019 au fost atât de nesemnificative ca nici nu m-am dus în turul 2 sa votez. Adică, era evident ca o s-o rupa ficusul pe raza la pătrat/make a photo/20-20/he-he.
Nu prea conta cine câștiga, pandemia, inflația și razboiul erau inevitabile.

Și cu siguranță au fost decisive alegerile din 1990 pana în 2009, în ce privește traseul euro-atlantic al României.

Alegerile din 2024 s-ar putea sa nu fie mai decisive sau în mod egal atât de importante pe cât au fost cele din 2004 și 2014.

Pentru ca situația de acum e altfel. Cu PNRR și la un pas de Schengen, și mai ales, cu Ursula care e cu ochii pe noi, nu cred ca își mai permite careva sa facă ce-i taie capul, iar oricine e  pro-Rusia ...se ocupa sistemul de el.

A meritat sa suportam 10 ani pe acest arogant comod sa calatoresca pe bani publici și sa fie un simplu dulap?

Numărul mai mare de tineri romani care stau pe Discord și TikTok noaptea și cozile lungi la shaormerii, cluburi, restaurante si statiuni si faptul ca ne-am umplut de mașini.....ne arata ca da.

La scara istorica- cred ca o sa i se facă statuie peste 100 ani, poate și o biblioteca, obsa numeasca dupa el un bulevard, o stație, o școală,  sigur și vreun muzeu din Sibiu.  Nu se va știi de ce porcarii a făcut la fel cum mulți nu știu porcăriile lui Brătianu.

Heck, cred ca și lui Băsescu i se vor dedica străzi sau instituții, dar cu siguranță nu se va numi o nava după el. :)))
« Last Edit: 26 September 2024, 08:16 by daveWalter »

Offline Ciocanul

« Reply #1 on: 26 September 2024, 11:22 »
Singura lui realizare pe langa munca normala de plimbat ar fi episodul Dragnea. Daca legea aia facuta cu dedicatie sa-l scape trecea era nasol, eram in tabara Orban, Slovacia, Austria cu mai putine investitii si mai multe probleme.
Chestia asta nu e sigura dar ne-am asezat atunci pe linie.
In rest cu plimbatul trebuia sa se plimbe. :) Face parte din fisa postului.
Ce nu a facut:
Dupa momentul Dragnea putea sa profite de momentum si sa faca putina curatenie in justitie. O sa sara unii ca nu e treaba lui dar e si treaba lui ca moderator sa aiba grija ca lumea isi face treaba. Ca justitia la ora asta e pe aratura. E independenta dar ei din asta au inteles ca e liber la tergiversat dosare si dat pedepse minime la jaful asta ce nu se mai termina.
Putea sa preseze sa se faca o noua administrare teritoriala(regiunile, mai putine primarii si oameni in administrare) ca asta de acum e veche, depasita si energofaga.
Ce se mai aude cu scaderea nr de parlamentari la 300 ? Nimeni nimic ?

daveWalter

• Guest
« Reply #2 on: 26 September 2024, 16:59 »

In rest cu plimbatul trebuia sa se plimbe. :) Face parte din fisa postului.

Și Băsescu s-a plimbat pe bani mulți. Cred că nu era seară să nu-l ia Antena 3 la rost. Și Iliescu s-a plimbat, și Năstase.....păi ca să ne bage în NATO, a trebuit să se plimbe. Doar că atunci, lumea nu avea cojones să-i critice.
Asta cu plimbatul e doar mondenitate. Toți liderii de stat trebuie să călătorească. Nu poți acum să-i pui să vină pe trotinetă, bicicletă sau cu autobuze km întregi pentru a participa la summit.
Ce ai punctat tu la urmă, da, aia e grav.
Și faptul că a dat până la urmă țara pe mâna Peee-Seee-Deeee-ului, fapt pentru care românii o să-l urască pentru multe generații.
Dar și Băsescu a făcut-o când a pierdut controlul, însă, el a mai încercat să le bage bețe-n roate lui Ponta și Crin cât a putut. La Iohannis, marele său defect a fost miserupismul accentuat din al doilea mandat.
Măcar a salvat țara de la un traseu periculos.
Reorganizarea teritorială, reducerea numărului de parlamentari,  reducerea birocrației prin digitalizare și curățenia generală în justiție - astea vor fi sarcinile viitorului președinte. Una din ele sigur va fi rezolvată. Trebuie, este impus chiar din afară, de către Bruxelles.
Ce nu o să se întâmple în mod sigur și de la care va trebui să ne luăm gândul pentru vreo 5-10 ani este aderarea la Schengen terestru. La noile configurații politice din Olanda și cele pe care le va avea Austria din toamnă....cred că nici în timpul mandatului viitorului președinte nu se va putea.

Despre Iohannis poți să spui că în timpul mandatului său:
1. s-au făcut investiții și au avut loc evoluții majore  în IT, marketing, bănci, industria alimentară, supermarket, curierat,  restaurante, hoteluri,  videochat, precum și pași mari în digitalizare - mulți plătim acum cu cardul bancar sau cu telefonul, chiar și cu smartwatch-ul față de cum arăta situația acum 10 ani, când era vai și amar:  țepe la toți pașii, poștă, sărăcie lucie, proxenetism la nivel îngrijorător, HoReCa într-o stare mult mai deplorabilă;
2. avem o flotă de avioane F-16, rachete HIMARS, sisteme Patriot și un scut antirachetă funcțional la Deveselu, motiv pentru care încă nu suntem cotropiți și bombardați de ruși;
3. am aderat la Schengen aerian și maritim;
4. avem parteneriate mai strânse cu Washington și Bruxelles;
5. avem un nivel de securitate mult mai crescut decât acum 10 ani, când era estul sălbatic;

Post Merge: 26 September 2024, 17:57
Also, femeile, minorii, bătrânii și alte persoane vulnerabile sunt mult mai bine protejate decât erau acum 10 ani.

Acum 10 ani, vedeam părinți bătându-și copiii în parcuri și în fața blocului, vedeam femei bătute și violate de bărbații lor și rar intervenea poliția sau cineva.
Acum, datorită feminismului importat din vest, femeile au un cuvânt de spus. Vezi Alfred Bulai.  Copiii se pot duce la poliție fără frică. S-au luat în sfârșit măsuri anti-bullying în școli. Eu am fost agresat și bătut în școală, nu știți ce înseamnă să treci prin asta.
S-au luat măsuri împotriva rasismului. Acum, și comunitatea LGBT are mai multe drepturi și libertăți, vezi tot mai mulți transexuali .....aia e, dar mai bine îi lași să-și facă de cap decât să-și pună capăt zilelor pentru că nu se simt confortabili cu sexul biologic cu care s-au născut.

Bătrânii pensionari o duc mult mai bine decât acum 10 ani. Mulți au învățat să folosească un telefon ca să apeleze la un 112.

Acum 10 ani, își făceau de cap trollii și neonaziștii pe internet cu hate speech și fake news.
Acum, moderarea e mult mai dură, algoritmii Google sancționează site-urile care nu respectă reguli de bun simț. Era haiducie pe internet, dincolo de warez, care și acum e existent și nesancționat.
Ce o să-mi lipsească e libertatea de exprimare cum era la nivelul de atunci.

Acum 10 ani, erau sute de mii de prostituate. Era bine oare? Pentru un virgin ca mine, da, că dacă ai fost un nerd ce și-a luat bullying la școală și nu e în stare să vorbească cu femeile face to face, a fost cea mai bună opțiune dacă aveai banii.
Că a fost imoral, fiindcă multe dintre ele erau femei traficate de proxeneți periculoși, e o problemă. Dar am mers la peste 10 femei 9-6-9 care arătau ca niște asistente TV.
Acum, există Tinder și Bumble pentru cine poate.......pentru cine nu poate, sex-shop-uri cu sexboți din TPE și jucării sexuale , 400.000 de videochatiste care lucrează într-un mediu confortabil și Onlyfans.Iar puținele lucrătoare sexuale care au mai rămas sunt foarte ale dracu de selective și independente.

ACUM 10 ANI mulți nu știam de Comic Con, de Discord. Nu erau  TikTok,   YouTube, Netflix, Disney+,Prime, HBO Maxx, SkyShow, Glovo, Tazz, Bolt, Uber, Rakuten. Plățile online prin ING Home Bank, Google Pay, Vodafone și bonurile de masă online Pluxee erau un VIS!

Acum 10 ani, salariul minim era 1.000 - 1.200 lei, chiar și pentru un absolvent de facultate. Azi, e  2.363 lei pentru cine nu are studii superioare. 

Da, viața e mult mai bună în România decât în 2014. De 10 ori mai bună.

Nu-i atribui lui Iohannis, ci echipei din spatele lui că s-au luptat cu baronii locali și cu toți rusofilii ca să nu ne aducă înapoi în timp. Și mai ales, datorită echipei lui Băsescu.

Se putea și mai bine. Ca în Polonia de acum. Sau țările baltice. Cehia. Croația, care deja arată a stat mai vestic decât toate țările din vestul Europei.

Dar se putea și mai rău - vezi Ungaria unde era înainte și unde  e acum. Bulgaria. Slovacia. Turcia. Republica Moldova. UCRAINA.   
« Last Edit: 26 September 2024, 17:57 by daveWalter »

Online ZorracK

« Reply #3 on: 26 September 2024, 19:34 »
si tu ai evoluat vad bai peacemaker sau ce clona mai esti ca nu mai stiu! dar as vrea sa stiu ce inseamna femeie 9-6-9 ca m-ai facut curios!

The following users liked or thanked this post: taxon

daveWalter

• Guest
« Reply #4 on: 28 September 2024, 14:17 »
Măcar nu termină mandatul ca o mare RUȘINE istorică.

Klaus Iohannis: Nu demisionez și nu candidez la alegerile parlamentare

Sigur are o funcție promisă undeva. Greu de spus dacă în viitorul guvern pentru că niciun alt candidat în afară de Ciucă nu-l vrea ca premier.  Și puțin probabil să-l mai vrea careva într-o funcție politică în următorii ani la cum o să se prăbușească PNL sub Rareș Bogdan.
Poate să ajungă șef într-un institut cultural, științific (că e prof de fizică), la tabieturile și pregătirile lui.
În niciun caz nu poate să ajungă în securitate, energie, finanțe, diplomație.....e de muncă acolo și necesită competențe.

Posturile din UE și NATO sunt închise pentru el. S-a băgat ca mucea peste candidatura lui Mark Rutte și râvnea și la postul Ursulei. Nu știu cum de a putut să facă atâtea tâmpenii chiar la final de mandat.
« Last Edit: 28 September 2024, 14:24 by daveWalter »

Online ericmario

« Reply #5 on: 28 September 2024, 14:48 »
El să fie sănătos, că noi le aveam pe ale noastre.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

daveWalter

• Guest
« Reply #6 on: 01 October 2024, 13:10 »
Să fie sănătos, că în mare, din cauza miserupismului său și a aroganței exprimate din funcția de președinte, dar și a compromisurilor făcute cu PSD în al doilea mandat, mai toți candidații de azi o ard cu populism ieftin.

Nu e populism din ăla extremist cum îl practicau alde Vadim sau Iliescu, nici la nivel moderat pe care îl practica Băsescu. 

Ce avem la runda asta de alegeri e un  populism din ăla ieftin la nivel de Ponta și Geoană (lol).

Când mă uit la Ciolacu, Ciucă, Lasconi, Șoșoacă, Geoană (lol again) și Simion, parcă văd 6 pontănei mititei.

Pe Iohannis l-am votat în 2014 tocmai pentru că nu era deloc, dar absolut deloc populist. Detest populismul! El și cu Constantinescu au fost singurii care au demonstrat că se pot câștiga alegerile și fără populisme.

Că m-au dezamăgit ulterior, asta e.

Până la urmă, parțial are dreptate Lasconi - nu o să mai conteze cine o să fie președinte. Dar nu „de bine ce trăiesc românii” cum zice ea, ci pentru că indiferent cine va câștiga pe 8 decembrie, va avea grijă să transforme funcția de președinte într-o mare batjocură. În așa hal încât că va deveni irelevant ce va mai scrie sau va mai declara.

Probabil că greii din PSD, UDMR, AUR, USR și PNL deja se gândesc să schimbe constituția printr-un referendum și să transforme România într-o republică parlamentară în care președintele să fie doar formal, cu rol decorativ, ales de parlament.

Funcția de prim-ministru  nu a ajuns o batjocură, e pur și simplu în PRĂPASTIE....fiindcă am schimbat 12 premieri în 10 ani de zile!  Să schimbi guvernele atât de des e  grav pentru economie . De aia nu avem autostrăzi terminate și încă în fază de proiectare, că unele nu au nici contracte semnate.

« Last Edit: 01 October 2024, 13:25 by daveWalter »

Online ericmario

« Reply #7 on: 02 October 2024, 21:10 »
Să fie sănătos, că în mare, din cauza miserupismului său și a aroganței exprimate din funcția de președinte, dar și a compromisurilor făcute cu PSD în al doilea mandat, mai toți candidații de azi o ard cu populism ieftin.

Eu cred că ai așteptări exagerate de la președinte, oricare ar fi el.
Ce ai fi vrut să facă? Punctual!
Și ține cont de ce atributele lui conform Constituției României.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline mache

« Reply #8 on: 02 October 2024, 22:00 »
oki, hai sa ne nu ne mai agitam, subiectul e aproape inchis... daca vreti sa mai discutati despre personaj, continuati pe Situatiunea

The following users liked or thanked this post: ericmario