In rest cu plimbatul trebuia sa se plimbe.
Face parte din fisa postului.
Și Băsescu s-a plimbat pe bani mulți. Cred că nu era seară să nu-l ia Antena 3 la rost. Și Iliescu s-a plimbat, și Năstase.....păi ca să ne bage în NATO, a trebuit să se plimbe. Doar că atunci, lumea nu avea cojones să-i critice.
Asta cu plimbatul e doar mondenitate. Toți liderii de stat trebuie să călătorească. Nu poți acum să-i pui să vină pe trotinetă, bicicletă sau cu autobuze km întregi pentru a participa la summit.
Ce ai punctat tu la urmă, da, aia e grav.
Și faptul că a dat până la urmă țara pe mâna Peee-Seee-Deeee-ului, fapt pentru care românii o să-l urască pentru multe generații.
Dar și Băsescu a făcut-o când a pierdut controlul, însă, el a mai încercat să le bage bețe-n roate lui Ponta și Crin cât a putut. La Iohannis, marele său defect a fost miserupismul accentuat din al doilea mandat.
Măcar a salvat țara de la un traseu periculos.
Reorganizarea teritorială, reducerea numărului de parlamentari, reducerea birocrației prin digitalizare și curățenia generală în justiție - astea vor fi sarcinile viitorului președinte. Una din ele sigur va fi rezolvată. Trebuie, este impus chiar din afară, de către Bruxelles.
Ce nu o să se întâmple în mod sigur și de la care va trebui să ne luăm gândul pentru vreo 5-10 ani este aderarea la Schengen terestru. La noile configurații politice din Olanda și cele pe care le va avea Austria din toamnă....cred că nici în timpul mandatului viitorului președinte nu se va putea.
Despre Iohannis poți să spui că în timpul mandatului său:
1. s-au făcut investiții și au avut loc evoluții majore în IT, marketing, bănci, industria alimentară, supermarket, curierat, restaurante, hoteluri, videochat, precum și pași mari în digitalizare - mulți plătim acum cu cardul bancar sau cu telefonul, chiar și cu smartwatch-ul față de cum arăta situația acum 10 ani, când era vai și amar: țepe la toți pașii, poștă, sărăcie lucie, proxenetism la nivel îngrijorător, HoReCa într-o stare mult mai deplorabilă;
2. avem o flotă de avioane F-16, rachete HIMARS, sisteme Patriot și un scut antirachetă funcțional la Deveselu, motiv pentru care încă nu suntem cotropiți și bombardați de ruși;
3. am aderat la Schengen aerian și maritim;
4. avem parteneriate mai strânse cu Washington și Bruxelles;
5. avem un nivel de securitate mult mai crescut decât acum 10 ani, când era estul sălbatic;
Post Merge: 26 September 2024, 17:57
Also, femeile, minorii, bătrânii și alte persoane vulnerabile sunt mult mai bine protejate decât erau acum 10 ani.
Acum 10 ani, vedeam părinți bătându-și copiii în parcuri și în fața blocului, vedeam femei bătute și violate de bărbații lor și rar intervenea poliția sau cineva.
Acum, datorită feminismului importat din vest, femeile au un cuvânt de spus. Vezi Alfred Bulai. Copiii se pot duce la poliție fără frică. S-au luat în sfârșit măsuri anti-bullying în școli. Eu am fost agresat și bătut în școală, nu știți ce înseamnă să treci prin asta.
S-au luat măsuri împotriva rasismului. Acum, și comunitatea LGBT are mai multe drepturi și libertăți, vezi tot mai mulți transexuali .....aia e, dar mai bine îi lași să-și facă de cap decât să-și pună capăt zilelor pentru că nu se simt confortabili cu sexul biologic cu care s-au născut.
Bătrânii pensionari o duc mult mai bine decât acum 10 ani. Mulți au învățat să folosească un telefon ca să apeleze la un 112.
Acum 10 ani, își făceau de cap trollii și neonaziștii pe internet cu hate speech și fake news.
Acum, moderarea e mult mai dură, algoritmii Google sancționează site-urile care nu respectă reguli de bun simț. Era haiducie pe internet, dincolo de warez, care și acum e existent și nesancționat.
Ce o să-mi lipsească e libertatea de exprimare cum era la nivelul de atunci.
Acum 10 ani, erau sute de mii de prostituate. Era bine oare? Pentru un virgin ca mine, da, că dacă ai fost un nerd ce și-a luat bullying la școală și nu e în stare să vorbească cu femeile face to face, a fost cea mai bună opțiune dacă aveai banii.
Că a fost imoral, fiindcă multe dintre ele erau femei traficate de proxeneți periculoși, e o problemă. Dar am mers la peste 10 femei 9-6-9 care arătau ca niște asistente TV.
Acum, există Tinder și Bumble pentru cine poate.......pentru cine nu poate, sex-shop-uri cu sexboți din TPE și jucării sexuale , 400.000 de videochatiste care lucrează într-un mediu confortabil și Onlyfans.Iar puținele lucrătoare sexuale care au mai rămas sunt foarte ale dracu de selective și independente.
ACUM 10 ANI mulți nu știam de Comic Con, de Discord. Nu erau TikTok, YouTube, Netflix, Disney+,Prime, HBO Maxx, SkyShow, Glovo, Tazz, Bolt, Uber, Rakuten. Plățile online prin ING Home Bank, Google Pay, Vodafone și bonurile de masă online Pluxee erau un VIS!
Acum 10 ani, salariul minim era 1.000 - 1.200 lei, chiar și pentru un absolvent de facultate. Azi, e 2.363 lei pentru cine nu are studii superioare.
Da, viața e mult mai bună în România decât în 2014. De 10 ori mai bună.
Nu-i atribui lui Iohannis, ci echipei din spatele lui că s-au luptat cu baronii locali și cu toți rusofilii ca să nu ne aducă înapoi în timp. Și mai ales, datorită echipei lui Băsescu.
Se putea și mai bine. Ca în Polonia de acum. Sau țările baltice. Cehia. Croația, care deja arată a stat mai vestic decât toate țările din vestul Europei.
Dar se putea și mai rău - vezi Ungaria unde era înainte și unde e acum. Bulgaria. Slovacia. Turcia. Republica Moldova. UCRAINA.