Author Topic: Legile UE privind internetul  (Read 430 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

skyfallout

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Legile UE privind internetul
« on: 03 November 2018, 17:46 »


Articolele 13 si 15 privind reglementarile drepturilor de autor vor intra in vigoare in 2019.
Acestea ațintesc doar site-urile/societățile comerciale/organizațiile profitabile care plagiază conținutul informatic fara acordul autorilor , care de acumminainte pot cere taxe/despăgubiri.

Daca de exemplu ai un blog profitabil cu sistem Patreon sau un canal You Tube monetizat si citezi fragmente sau preiei materiale audiovizuale  al unui site de știri , trebuie sa plătești taxa sau poți fi dat in judecată. Inclusiv postarea link-ului va fi taxabil.
Inclusiv televiziunile, redacțiile de ziare, posturile radio care fac profit vor fi supuse noilor norme.
Deci doar daca ești jurnalist, blogger, creator de continut, artist sau videoblogger care își câștiga existența din profesia exercitata ar trebui sa te intereseze.



Contrar zvonurilor false împrăștiate de trolli sau indivizi neinformați, legea nu se aplica forumurilor, rețelelor de socializare ca Facebook, instagram, twitter, site-urilor cu conținut enciclopedic ca Wikipedia , serviciilor cloud, site-urilor educaționale, site-urilor de piraterie si niciunui site NON-PROFIT.


Putem ca persoane fizice sa citam fragmente, sa copiem articole, poze, sa postam meme-uri si Gif-uri sau clipurile postate de altii atata timp cat nu facem profit din asta si doar pe forumuri sau alte  rețele de socializare.





Post Merge: 03 November 2018, 17:52
Articolele respective au fost votate majoritar de grupul europarlamentar EPP.
« Last Edit: 03 November 2018, 17:52 by skyfallout »