Author Topic: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD  (Read 18472 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

TrevorArthur

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #15 on: 28 January 2019, 21:50 »
Ce mai urmeaza ?
Urmeaza continuarea devalorizarii monedei nationale, niste mariri de preturi pe toata linia si o noua majorare a veniturilor bugetarilor din pixul lui Dragnea... Adica "o țâră" din bunastarea la care multi viseaza. ;D

In 2018: "Earth Overshoot Day— the point in a year at which our demand for natural resources exceeds what the planet can renew — occurred on August 1."(HSBC)


 


Pana o sa ne loveasca schimbarile climatice, o sa ne doboare hiperinflatia provocata de socialism si consumerism. 

 

Offline Ciocanul

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #16 on: 29 January 2019, 06:49 »
https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22939430-efectul-ordonantei-lacomiei-inca-data-bancile-nu-sunt-interesate-oferta-finantelor-titluri-stat.htm

O sa inceapa o mini futere. O sa se opreasca creditarea si asta va avea impact dur.
"În semestrul II din anul 2018, dar și în luna ianuarie a anului 2019, AMR v-a solicitat în mod repetat demararea procesului de consultare a structurilor asociative, pentru identificarea unei soluții privind finanțarea administrației publice locale în anul 2019, conform Programului de Guvernare 2018-2020, dar și promisiunilor anterioare ale Guvernului. "
http://www.tion.ro/nicolae-robu-si-30-de-primari-de-municipii-cer-urgent-o-intalnire-cu-dancila-e-prima-data-in-29-de-ani-cand-au-fost-ignorati/2186376

Primariile nu mai au bani deoarece si-au marit dampulea salariile si sacul e tot mai gol.
 

TrevorArthur

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #17 on: 29 January 2019, 15:05 »
De asta ma tot intreb daca vor mai exista alegeri democratice in aceasta toamna.
Sau daca va mai exista un stat roman guvernabil  sau daca vom mai avea presa libera, internet liber si dreptul la libera exprimare in urmatorii 5 ani.
Sau daca mai exista bani de salarii si pensii in urmatorii 10 ani si nu vom ajunge la troc si sa muncim voluntar pentru un colt de paine.
Sau daca peste doi-trei ani vom mai avea alimente in supermarkete sau daca curentul electric/caldura/gazul vor mai fi utilitati accesibile.
Sau daca va mai fi pace si stabilitate in tara  asta si nu o sa ajungem sa ne  luptam intre noi  intr-un razboi    la anu' pe vremea asta, sa fim imbracati in uniforme militare, cu pusti, cu tancuri, cu tot tacamu', sa ne razboim  fie intre noi, fie cu rusii  si cu turcii. 

Venezuela 2.0 scrie pe noi in orice caz.




Ca idee, se preconizeaza ca nationalistii de extrema dreapta    vor castiga  alegerile europarlamentare si ca Romania va intra in sfera Rusiei.
Romanilor care isi doresc o viata normala/decenta cu munca platita cinstit le spun doar atat: mai aveti doar patru luni sa emigrati in vest!
Dupa alegeri s-ar putea sa nu mai puteti ca vor fi impuse restrictii pe frontiere. Si nu cred ca vest-europenii mai au chef sa primeasca inca vreo cateva milioane de romani rupti in fund cand au si asa destui musulmani, africani si indieni.
Daca Brexitul e efectuat fara acord si in Franta, Spania si Germania vin extremistii nationalisti la putere, s-ar putea chiar ca milioane de romani sa fie deportati, in special cei care nu si-au putut schimba cetatenia.  Deci in final, si UE s-ar putea sa insemne o mare teapa.
Cine a fost destept in ultimii 12 ani  a emigrat demult cu viza prin SUA, Australia, Canada, Elvetia, Dubai,  Singapore,  Japonia sau si-a deschis ceva afacere mare prin China sau oricare paradis fiscal din  lumea a treia .

Important e ca daca nu trecem de provocarea  asta  initiata de Dragnea si nu ne  desteptam dupa,  nu meritam sa mai  vietuim  ca popor si ca stat unitar si autonom, meritam sa disparem printr-o extinctie lenta si dureroasa si sa vina strainii sa ne populeze teritoriile.
 
« Last Edit: 29 January 2019, 15:26 by TrevorArthur »
 

Offline oldshooterman

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #18 on: 30 January 2019, 02:09 »
Povesti.
- Romanii mai bine mor lingand bocancul american decat sa se dea cu rusii (doar ca idee, nu ca alt bocanc ar fi de preferat). Asta cu rusii e doar o poveste MSM cu "bau-bau" pregatita sa justifice un eventual conflict major intre NATO si Rusia+China, care n-are nici o treaba cu RO care e ceva neglijabil in "marele proiect".
- Indiferent de cine castiga alegerile se va merge pe aceeasi reteta de "bunastare pe datorie", pana se sparge buba la nivel mondial. Din nou, situatia din RO urmeaza doar trendul, o sa continuati sa fiti nemultumiti de orice se intampla si o sa visati la venituri si nivel de trai in crestere perpetua.  ;D
- Nici vorba de "Venezuele 2.0" in RO. In Venezuela vor sa puna laba pe resursele de petrol, treaba impiedicata de Maduro. De la noi au luat deja tot ce au vrut si pot sa ia in continuare, indiferent cine e la guvernare.  ;D
- Marele beneficiu al democratiei (dpdv al marilor puteri) e ca au posibilitatea de a sustine pe cine slujeste mai bine (marea problema care ii impiedica sa destabilizeze China, de ex...).  ;D
- So, totul va merge in continuare ca si pana acum, indiferent de cine castiga alegerile, dintr-un motiv foarte evident: Cei care o duc bine, o duc bine pe spinarea altora care trebuie sa o duca mai rau. Nu se poate ca toti sa o duca bine... Iar RO nu are pe spinarea cui sa o duca mai bine...  ;D

Legea lui Liebig (generalizata) spune ca: "Creșterea nu este dictată de resursele totale disponibile, ci de resursele cele mai puține (factor limitator)."

Asta inseamna ca, un sistem complex precum e societatea umana se poate prabusi brusc si repede dintr-o gramada de motive cand se ajunge la un punct critic pe oricare din resursele pe care se sprijina.  ;D
« Last Edit: 30 January 2019, 02:11 by oldshooterman »
 

Offline Ciocanul

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #19 on: 30 January 2019, 07:01 »
Este ianuarie si deja visteria e goala. Lasa vrajeala cu Venezuela, petrolul, aurul si ardelenii. Ai un buget si nu iti ajunge sa dai salarii si pensii marite dampulea pt voturi, aia e tot, nu e multa matematica. Si incepi sa tanjesti la datorii si mai mari, la rezerva BNR, la taxe ampulea. E ca si cand ai un betiv in casa ce nu da nimic in casa, bea toti banii si baga la pacanele. Si tot satul te trage de maneca si noua ni se pare ok. Cat crezi ca merge ?
 

Offline oldshooterman

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #20 on: 30 January 2019, 10:56 »
Merge mult mai mult timp decat iti imaginezi...

"În 26 iulie 2012, într-un discurs ţinut la Londra, Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene a spus că BCE va face totul (Whatever it takes) pentru a prezerva şi a susţine moneda unică europeană, euro. Dacă vă amintiţi, criza grecească a pus la îndoială euro, iar extinderea ei către Italia şi Spania ar fi însemnat prăbuşirea monedei unice şi căderea economică şi politică a Uniunii Europene.

În martie 2015 a început procesul de tipărire de bani, care ar fi trebuit să ţină un an şi să coste 1.000 de miliarde de euro. Această operaţiune a ţinut trei ani şi a costat 3.000 de miliarde de euro."(zf)

Se face orice care poate sa tina consumul ridicat la nivel mondial, indiferent de repercusiuni. "PSD va face totul (Whatever it takes)" ca sa stea la ciolan... ;D
 

Offline oldshooterman

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #21 on: 02 February 2019, 12:13 »
Cat crezi ca merge ?

Daca la altii merge, merge si la noi.  ;D
Uite cum functionaza la partenerul strategic: America's Apocalyptic Debt Crisis: 63 Of America's Largest 75 Cities Are Completely Broke

"By the end of Fiscal Year 2017, 63 cities did not have enough money to pay all of their bills, the report states, meaning debts outweigh revenue. In order to appear to balance budgets, TIA notes, elected officials “have not included the true costs of the government in their budget calculations and have pushed costs onto future taxpayers.”"

Adica exact ce fac si alesii nostri, respectiv paseaza cheltuielile nesustenabile pe seama viitorilor contribuabili.

Situatia de la americani e doar un exemplu, situatia fiind probabil similara in multe alte tari. Traiul pe datorie e la moda la nivel global.  ;D
 

Offline Ciocanul

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #22 on: 02 February 2019, 18:53 »
Bucurestiul bugetator:
https://www.news.ro/politic-intern/firea-scrisoare-deschisa-catre-locuitorii-din-bucuresti-prin-proiectul-bugetului-capitalei-i-se-taie-aproape-un-sfert-din-buget-trag-concluzia-ca-domnul-dragnea-ii-uraste-pe-bucuresteni-1922401402022019021818837257
Se taie 1/4 din bugetul normal. Nu conteaza ca orasul se sufoca pt ca nu centura e praf, nu e gata metroul, RADET e praf, o groaza de investitii gen spitale, scoli, se opresc.
--
Deocamdata s-a rezolvat cu banii de salarii si pensii. Statul nu s-a putut imprumuta de pe piata interna pt ca bancile nu vor sa dea bani, posibil din cauza taxei sau … nu conteaza. Dar s-a gasit solutia. 6 luni rezistam fara pb tocand banii din rezerva strategica. Aia in mod normal sunt bani de care nu te atingi decat in caz gen cutremur din 77, inundatii, molime, calamitati, etc.
Misca misca din buric !!! :D
---
« Last Edit: 02 February 2019, 19:02 by Ciocanul »
 

Offline oldshooterman

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #23 on: 02 February 2019, 20:25 »
Nu mai sunt la curent cu modificarile din legislatie, dar din cate stiu, salariile si pensiile nu pot fi micsorate. Se mai pot taia din sporuri si altele asociate veniturilor, dar nu din salarii si pensii.

Deci, daca niste iresponsabili ridica nivelul salariilor si pensiilor la un nivel nesustenabil, ce se mai poate face daca nu mai pot fi platite si nici reduse?
 

TrevorArthur

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #24 on: 02 February 2019, 22:38 »
din cate stiu, salariile si pensiile nu pot fi micsorate. Se mai pot taia din sporuri si altele asociate veniturilor, dar nu din salarii si pensii.

 

Ce sa mai micsoreze bre daca efectiv nu vor mai avea cu ce sa plateasca salariile si pensiile?
In momentul in care nu vor mai fi bani, statul va trebui sa-i concedieze pe toti bugetarii (pe TOTI, adica aia 1-2 milioane cat sunt), pe pensionari ii vor lasa la mila copiilor si nepotilor  lor sa-i hraneasca si sa-i ingrijeasca cum pot  si toate institutiile de stat, scoli, spitale, politie, pompieri, armata vor fi puse la vanzare sau privatizate.
E matematica simpla fir-ar a naibii sa fie,  ca in cazul tarii asteia nici de economie elementara de clasa a 11-a nu mai poate fi vorba.

Viseaza frumos cat vrei ,   dar  in 1-2 ani, maxim 5 ani, fie o sa iasa de  anarhie, foamete si razboi civil pe aici ca intr-o tara latina/africana, fie de o  dictatura militara corporatista tehnocrata cum a fost prin Coreea de Sud/Singapore    , ori ne dam pe mana rusilor si ungurilor sa ne administreze.  Una din astea trei variante  o sa se intample!
 Intr-un fel e bine, chiar as vrea ca PSD sa-si continue "planul maret". 


Poporul asta imbecil nu-si merita tara pentru ce au facut in  iunie si decembrie 2016, sa nu-si exercite cel mai fundamental drept democratic pentru care au murit 1000 de romani la revolutie- dreptul la vot!   11 MILIOANE DE ROMANI ELIGIBILI CU DREPT DE VOT N-AU FOST SA VOTEZE IN 2016!   Nici macar sa-si anuleze votul macar sau sa deseneze ceva urat  pe buletinul de vot, sa scrie o injuratura, sau sa joace X si 0.
Nu vor romanii sa voteze si nu le prieste democratia, foarte bine, vor decide altii pentru ei si vor manca dictatura pe paine, tratati asa cum merita un popor de bovine si de oi.
« Last Edit: 02 February 2019, 22:57 by TrevorArthur »
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #25 on: 03 February 2019, 10:33 »
toata lumea e dezamagita de democratie. aici ea n-a fost niciodata in deplina viata, nu a prins sa respire in voie.
prin alte parti a fost hacuita, furata, deturnata. numai ca acolo au ramas oamenii buni. aici ..
 

nimicinfinit

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #26 on: 03 February 2019, 12:53 »
Dezamagita din lene.

Instructiunile de folosire sunt simple doar ca aproape nimeni nu le baga in seama.
Lene pur si simplu.
E mult mai lesnicios sa abordeze problema ca pe stadion (partizanat, spume, istericale si apocalipse ca nu sunt la ciolan aia de ii consideram noi buni)

Sa convingi, sa aduni partizani, sa implici si sa te implici?
Fleosc, prea greu. Facil este sa arborezi mutra de mafalda ofuscata, sa te consideri tu destept si oponentul prost.

Zastrisirea imbuibarii e cauza principala (plus o consistenta mana de catalizatori, care naturali care construiti de cei interesati)

 

Offline fent

  • Feedback Score: (1)
  • Jr. Member
  • Banned!
  • Posts: 63
    • View Profile
Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #27 on: 07 February 2019, 18:40 »
Slaba miscare ... unde sunt Mandea, Diablo, Radu, RAN, Irencius si restul basistilor travestiti in iohanoboti ? Ce bine le ziceau ei !
 

Offline sradu

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #28 on: 17 February 2019, 04:26 »
 Uite aici sunt. Tocmai vroiam sa las 2 randuri despre ultimele mizerii. Deci s-a ajuns ca taraful infractorilor de la TV sa formuleze acuzatiile in real, prin fata lu' Tudorele. Restauratia e aproape finalizata. Mai au de rezolvat cu judecatorii si gata, pot sa-i bage pe dusmanii poporului la puscarie. Deocamdata pare dificil s-o condamne pe Kovesi, dar nu m-ar mira sa ajungem si acolo. Desi cred ca scopul e doar un fault grosolan, ca daca ajunge procuror european o sa fie iar deranj. E acuzata c-ar fi cerut si primit mita de la Ghitza, in forma asigurarii transportului lui Popa din Jakarta in Romania. Adica in loc sa ceara o viloaca, un Mertzan, o valiza cu bani... ea-i cere sa-l aduca pe Popa. Bine, acum daca zabovesti pe site-ul A3 aflii ca sunt vreo 10-20 acuzatii formulate la adresa lui Kovesi, deci o s-o tina destul de ocupata de acum inainte.

 Cinismul si tupeul borfasilor e inegalabil. Fata asta, Florea, e candidatul la DNA - sa nu uitam. Propusa, respinsa si raspropusa. Limpede. Cu toate astea se gasesc multi sustinatori ai restauratiei.

 Oameni vulnerabili, care se tem de viitor din diverse motive, care nu vor sau nu pot sa evolueze sau sunt parte a acestui mecanism corupt > impostori catarati pe joburi cu putere si venit mult peste ce-ar primi intr-o lume normala. Luati la bani marunti cam orice functionar la stat si o sa vedeti ca e un mare zero. Unii se si lauda cu asta. Unii o fac chiar public, fara rusine. Despre asta e vorba.

 Romania e o tara condusa stramb, pe curs accelerat de coliziune cu valorile europene. Romania a primit nenumarate sanse (si bani) pentru a-si rezolva problemele. Multi romani au profitat de asta si au evoluat. Sunt oameni de success in Romania, fara indoiala. Iar unele zone au progresat mai mult decat altele. Vezi Cluj, Sibiu, Brasov, Oradea sau Timisoara. Coincidenta sau nu... toate-s din Transilvania. Nu stiu daca idiotii de la putere au capacitatea minima de gandire pentru a realiza ca split-ul devine din ce in ce mai clar. O parte a Romaniei gandeste, voteaza si se misca cu totul altfel decat restul tarii. Inca cativa ani de restauratie si s-ar putea sa nu mai avem nici tara. Ca poporul e oricum pe jumatate plecat.


 
 

Offline oldshooterman

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #29 on: 17 February 2019, 20:20 »
E acuzata c-ar fi cerut si primit mita de la Ghitza, in forma asigurarii transportului lui Popa din Jakarta in Romania. Adica in loc sa ceara o viloaca, un Mertzan, o valiza cu bani... ea-i cere sa-l aduca pe Popa.
Si nu transportul integral, ci doar diferenta de la cat avea la dispozitie institutia statului raspunzatoare de operatiunea asta, la cat a costat transportul integral. Adica statul nu avea bani destui, ar fi trebuit sa se mai astepte pana "face rost" de toti banii necesari (situatie cunoscuta de Kovesi care i-ar fi cerut lui Ghita doar diferenta).  ;D

Oricum, cei de la A3 sunt gretosi rau de tot la faza asta, indiferent daca Kovesi e vinovata sau nu.