General Stuff => Politică => Topic started by: skyfallout on 05 December 2018, 14:03

Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: skyfallout on 05 December 2018, 14:03
Si se pare ca Liviu Dragnea nu mai este seful camerei deputatilor pentru ca a pierdut majoritatea dupa ce cativa deputati PSD s-au mutat la miscarea lui Ponta. A incercat Iordache sa mai scuture ceva, dar degeaba.  Fara functie, Dragnea si-a pierdut imunitatea si ar putea fi arestat fiind condamnat cu executare. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/parlamentarii-psd-convocati-de-urgenta-opozitia-pregateste-ofesniva-la-liviu-dragnea-1043223

Saptamana viitoare guvernul Dancila va fi demis prin motiune de cenzura  , Firea va fi si ea demisa de consilierii USR-PNL.
https://evz.ro/pnl-pregateste-motiunea-de-cenzura-aceasta-ar-putea-fi-depusa-ca.html
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-22829157-usr-cere-demisia-primarului-gabriela-firea.htm

Ar trebui sa ne bucuram ca in sfarsit am scapat de PSD ?

Nu chiar.

In primul rand, faptul ca Dragnea este dat jos din cauza unor conflicte intre clanuri care se bat pentru ciolan si nu pe care democratica sau juridica demonstreaza cat de nedezvoltat suntem ca stat dupa normele europene.  Nici justitia si nici protestatarii nu l-au invins pe Dragnea. Dragnea a fost invinsi de ai lui.    Inca suntem un stat barbar si cleptocratic   in care niste infractori sunt batuti de alti infractori mai tari. Iar grupurile de interese din fosta Securitate, mafie  si  lumea interlopa    raman in continuare la conducerea tari, deci nu se schimba nimic.
Apoi, degeaba scapam de PSD daca in 2020 vor castiga triumfator alegerile si vor reveni la guvernare cu un alt lider si PSD chiar nu duce lipsa de personalitati.
Probabil se va forma un nou guvern tehnocrat sau un guvern de coalitie USR-PNL-PSD, mingea e la Iohannis oricum si se pare ca nu prea ar mai fi dispus sa numeasca un alt premier PSD...sau poate ca da, dar de data asta unul care sa nu mai fie supus clanului teleormanez, cine stie. Oricum reputatia lui e cam sterpelita fiindca s-a dovedit un presedinte foarte slab si sansele sa fie reales sunt mici daca PSD-ALDE  sau alt partid  aduc   candidati potenti si carismatici.  Iar daca e sa fie reales, nu mai are vreo relevanta.
Dar daca numeste un alt guvern tehnocrat sau PNL-USR, acestia vor trebui sa dea piept cu greaua mostenire, cu problemele economice lasate in urma de PSD, vor trebui sa repare toate stricaciunile din justitie,   apoi ca se anunta izbucnirea unei crize in primul trimestru al anului viitor.  Sobolanii din PSD profita de ocazia asta ca sa se retraga fix la momentul ideal inainte sa explodeze mamaliga. Asa au facut si in 1996 inainte de criza economica de l-au lasat pe Constantinescu sa fie compromis, asa au facut si cu Basescu cand l-au lasat sa castige alegerile (va dati seama, l-au scos la inaintare pe Prostanacu' lasandu-l sa-si ia bataie) ca el sa scada salariile.  Strategic s-au retras de la guvernare in 2015 dupa Colectiv sa-i lase pe PNL-isti sa se compromita si sa fie incapabili sa castige alegerile, iar tehnocratii sa nu scoata rezultatele dorite pentru ca romanii sa doreasca continuarea guvernarii Ciolos. 
Rezultatul:
PNT si PDL si PNL au ajuns istorie.
Nu m-ar mira ca si compromiterea partidului  USR   sa faca parte din planul malefic al PSD-ului daca acesta va obtine conducerea primariei capitalei si guvernarea. 
 
2019-2020  se anunta niste ani foarte dificili pentru Romania,   deci vai de cel care va fi la guvernare atunci fiindca protestele pe teme economice sunt mult mai violente decat cele pe teme juridice.  O spun multi analisti economici,  romanii vor fi in urmatorii doi ani mai saraci decat au fost in anii 2010-2012.
Sunt semne ca piata imobiliara  se va destabiliza, preturile la produse au crescut enorm chiar daca am scapat de cateva taxe si au crescut salariile,  au crescut accizele si facturile la utilitati,  rata emigrarii  a crescut, 500 000 de romani emigrand in ultimii 6 ani de guvernare PSD ceea ce a dus la o criza a fortei de munca, sunt zvonuri ca nu mai sunt bani pentru plata pensiilor si salariilor bugetare si ca se anunta inghetarea posturilor cat si disponibilizari masive, plus ca sunt semne de la inceputul acestui an ca va izbucni un nou crah bursier peste ocean.

https://www.digi24.ro/stiri/economie/consumatori/minicriza-imobiliara-confirmata-tranzactiile-in-scadere-cu-aproape-un-sfert-1043492

Pana la urma, ne-am facut-o cu mana noastra. 
Am avut o sansa ca popor sa schimbam ceva in 2012 si in  2016, n-am vrut, am stat acasa sau am petrecut  si ne-am distrat  in loc sa votam,   si uite de asta  ne-am indreptat vertiginos spre colaps.
Efectele stricaciunilor PSD-ului pe termen lung , dar si al indolentei noastre o sa ne doara mai mult decat ne-au durut stricaciunile PSD-ului in acesti doi ani.
 





Si cand  va spunea AxA ca o sa regretati vremurile cand il injurati pe Basescu  la birou in fata calculatorului cu cafeluta langa voi nu l-ati crezut. 
O sa regretati si austeritatea impusa de Basescu pentru ca ce va urma va fi mai nasol.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 05 December 2018, 21:07
Liviu Dragnea e in continuare seful camerei deputatilor, restul sunt povesti. Deocamdata.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 06 December 2018, 14:38
E aceeasi masa amorfa ce PSD, PNL, ALDE, partidul lui Ponta, PMP si ce o mai fi. Oameni de nimic. Aceleasi fete le cam vezi de zece ani si nu ai cum sa scapi de ei ca acum altii nu ai. Tot ce trebuie e control dur si legi dure, pur si simplu sa-i ingradesti in a mai fura. Toate achizitiile publice, toate contractele, DNA la fundul lor si atunci se mai linistesc.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 06 December 2018, 16:00
Eu nu inteleg de ce trebuie alt topic separat pentru PSD ? si nu inteleg de ce se tolereaza dezinformarea asta barbara ? topic`ul cu iohannis a fost inchis instant iar mizeriile astea sunt tolerate desi aceeasi informatie putea fi pusa lejer pe topicul vechi.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: astateofmind on 06 December 2018, 18:32
Pt ca pesede-uk e de kko. Ca sissustinatorii lui ;)
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Rover on 08 December 2018, 08:43
Lasă-ne, mă, cu poporul!
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Monier on 08 December 2018, 09:00
Hey rover, am vorbit deja in locul nou?? anyway, ma bucur sa iti vad nickname-ul..
..unde-i Ran, doppelganger.. thor something... fratilor, veniti! acu e timpul, cu plugusorul alealea :)

si eu propun merge topics. sa tinem cateva threaduri active asa cum era odata. sa nu imprastiem discutiile pentru ca se dizolva treaba..
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 10 December 2018, 20:28
E aceeasi masa amorfa ce PSD, PNL, ALDE, partidul lui Ponta, PMP si ce o mai fi. Oameni de nimic. Aceleasi fete le cam vezi de zece ani si nu ai cum sa scapi de ei ca acum altii nu ai.
Corect. In plus "altii" care ar putea sa faca ceva pozitiv nu au nici o sansa sa intre printre ei si sa faca o majoritate, pentru ca masurile care ar trebui luate nu convin nimanui. Astia au facut deja praf si viitorul previzibil.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: nimicinfinit on 11 December 2018, 20:59
Am avut o sansa ca popor sa schimbam ceva in 2012 si in  2016, n-am vrut, am stat acasa sau am petrecut  si ne-am distrat  in loc sa votam,   si uite de asta  ne-am indreptat vertiginos spre colaps.

Iar daca ne indreptam spre vot, in loc sa ne distram care era invarteala?
Hm? Care?

In Camera de Razboi situatia arata ingrozitor: Romania pierde masiv populatie mergand saltaret spre punctul fara intoarcere.
Da, salarizarea este vinovata.

Acum fa un efort sa intelegi ca ajofm-urile sunt disperate sa gaseasca gulere albastre, ca la albe are 50 pe un loc...adica cauta manipulanti, femei de servici, etc, ca astia lipsesc tot mai acut. Pentru birouri e plin de doritori.

Mergeam la vot si veneau la conducere super desteptii si inteleptii universului (nu-i asa?)
Ok.
Astia analizau si disecau, se miorlaiau si decretau ca tara nu suporta minim mai mare de x lei...bla, bla, bla.
Sigur. Intelepte vorbe cat timp nu eu sunt pe minim, nu asa?
Sa stranga amaratii cureaua, sa fie inca y generatii de sacrificiu ca si asa nu au pus burta pe carte ca mine si oricum eu merit ca eu muncesc...bla, bla, bla.
Iar dupa bla si inca un bla trebuia sa iti maturi biroul sau sa cobori in curte sa descarci camionul ca deh, minimalul aduca gunoi in Londra pe dublul sefului tau.

Dar uite ca e dragnea staroste. Urat, nu-i asa?
De frica, de calcul sau din toate motivele lasa un minim gonfrat cat a putut el iar dincolo de el a saltat la bugetari si la pensionari in asa fel incat sa fie presiune cat mai mare.
Brovos. Nu a miorlait ca sacrificiu, ca nu permite economia, ca stelele nu sunt propice.

Ba chiar e foarte destept: a ridicat stacheta la importul de forta de munca (din putinele tari care stau mai rau ca noi). Acum pot sa fie platiti si cu minimul romanesc ba chiar si cota este marita.
La asistati a conditionat nimicul ala de 120lei/luna cu nerefuzul unui loc de munca...ca prea crapa fierea in cativa epileptici.

Etc ca este inca mult de spus insa concluzia e tot aia: traim in cea mai buna lume posibila, inclusiv lumea politica romaneasca.
E ok.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Rover on 13 December 2018, 01:12
Hey rover, am vorbit deja in locul nou?? anyway, ma bucur sa iti vad nickname-ul..
..unde-i Ran, doppelganger.. thor something... fratilor, veniti! acu e timpul, cu plugusorul alealea :)
si eu propun merge topics. sa tinem cateva threaduri active asa cum era odata. sa nu imprastiem discutiile pentru ca se dizolva treaba..

Probabil nu se mai complica sa discute. Ce sa mai discuti cand totul merge atat de bine?
https://www.youtube.com/watch?v=hQ4Y_I4Myqs
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: TrevorArthur on 13 January 2019, 23:06
La cate porcarii mi s-au intamplat in ultimii patru ani, am ajuns la concluzia ca romanii (majoritatea) chiar ii merita pe PSD-isti la guvernare. La modul serios vorbesc.
Sunt asa de nervos incat ca la alegeri o sa stampilez pe candidatul PSD (Dragnea, Tariceanu,  Firea, Valcov, Dancila, Ponta...whatever) numai asa din ura pe care o am fata de multi melteni  cu care am avut neplacerea sa interactionez in viata reala oriunde. Sau  imi anulez votul si n-am sa absentez doar  din respect pentru revolutionarii care au murit in 1989 ca eu sa am drept de vot!  Poate pana la urma Dragnea presedinte  si Dancila premier vreo 10 ani ar fi tocmai dusul rece necesar pentru ca poporul asta sa progreseze si sa se trezeasca din prostie. In caz contrar, ultimul cui.Dar tara asta, majoritatea populatiei, inclusiv internetul "romanesc" m-a sictirisit in asa hal incat ca pana la urma tarii asteia ii convine calea dezastruoasa spre care se indreapta. 30 de ani au trecut si tot acolo jos suntem pe cand alte tari ca Albania, Serbia,  Bulgaria ne depasesc la infrastructura, invatamant, locuri de munca, justitie  si sistem medical.  Am ajuns ULTIMII din Europa!  Si ne complacem in mizeria asta. 
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: RaijinRoh on 27 January 2019, 19:19
La cate porcarii mi s-au intamplat in ultimii patru ani, am ajuns la concluzia ca romanii (majoritatea) chiar ii merita pe PSD-isti la guvernare. La modul serios vorbesc.

Multumesc, si eu simt la fel, bine ca au venit PSD-istii la putere sa imi mareasca si mie salariul ca sa nu mai rada elevii de mine ca ma intorceam la tabla cu pantalonii rupti in cur.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 27 January 2019, 22:06
Poate pana la urma Dragnea presedinte  si Dancila premier vreo 10 ani ar fi tocmai dusul rece necesar pentru ca poporul asta sa progreseze si sa se trezeasca din prostie.

2020 is a hard deadline. There’s no turning back if we don’t bend the emissions curve within three years.”
“There are no jobs on a dead planet.” - Popular Science/2017

2020 inseamna peste doar un an. Dragnea si Dancila sunt cea mai mica problema tinand cont de ceea ce urmeaza foarte curand, nu peste 10 ani, si nu doar in RO. ;D ;D ;D

Taierile din veniturile bugetarilor facute de Boc la vremea lui sunt doar o gluma fata de ceea ce se va cere a fi facut "cand ajunge cutitul la os" la nivel global. ;D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 27 January 2019, 23:22
In 2000 trebuia sa vina sf lumii pt ca iesea satana sa ne termine, era si an rotund, calculatoarele cu .00 dadeau eroare si rachetele trebuiau sa declanseze din eroare razboiul mondial. Prin 2004 trebuia sa se termine petrolul in cativa ani. Va mai amintiti isteria ca se termina petrolul si belim belingherul ? Uite ca e plin de petrol. Apoi in 2008 criza frate, se prabuseste banca: luati aur, pusti, conserve, fugiti in munti. Intre timp trebuia sa ne vine si ceva asteroizi, ne-au ratat. Acum au disparut albinele si insectele. Ce mai urmeaza ? Apocalipsa asta se vinde bine. :D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 28 January 2019, 00:04
Ce mai urmeaza ?
Urmeaza continuarea devalorizarii monedei nationale, niste mariri de preturi pe toata linia si o noua majorare a veniturilor bugetarilor din pixul lui Dragnea... Adica "o țâră" din bunastarea la care multi viseaza. ;D

In 2018: "Earth Overshoot Day— the point in a year at which our demand for natural resources exceeds what the planet can renew — occurred on August 1."(HSBC)

Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: TrevorArthur on 28 January 2019, 21:50
Ce mai urmeaza ?
Urmeaza continuarea devalorizarii monedei nationale, niste mariri de preturi pe toata linia si o noua majorare a veniturilor bugetarilor din pixul lui Dragnea... Adica "o țâră" din bunastarea la care multi viseaza. ;D

In 2018: "Earth Overshoot Day— the point in a year at which our demand for natural resources exceeds what the planet can renew — occurred on August 1."(HSBC)


 


Pana o sa ne loveasca schimbarile climatice, o sa ne doboare hiperinflatia provocata de socialism si consumerism. 

Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 29 January 2019, 06:49
https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22939430-efectul-ordonantei-lacomiei-inca-data-bancile-nu-sunt-interesate-oferta-finantelor-titluri-stat.htm

O sa inceapa o mini futere. O sa se opreasca creditarea si asta va avea impact dur.
"În semestrul II din anul 2018, dar și în luna ianuarie a anului 2019, AMR v-a solicitat în mod repetat demararea procesului de consultare a structurilor asociative, pentru identificarea unei soluții privind finanțarea administrației publice locale în anul 2019, conform Programului de Guvernare 2018-2020, dar și promisiunilor anterioare ale Guvernului. "
http://www.tion.ro/nicolae-robu-si-30-de-primari-de-municipii-cer-urgent-o-intalnire-cu-dancila-e-prima-data-in-29-de-ani-cand-au-fost-ignorati/2186376

Primariile nu mai au bani deoarece si-au marit dampulea salariile si sacul e tot mai gol.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: TrevorArthur on 29 January 2019, 15:05
De asta ma tot intreb daca vor mai exista alegeri democratice in aceasta toamna.
Sau daca va mai exista un stat roman guvernabil  sau daca vom mai avea presa libera, internet liber si dreptul la libera exprimare in urmatorii 5 ani.
Sau daca mai exista bani de salarii si pensii in urmatorii 10 ani si nu vom ajunge la troc si sa muncim voluntar pentru un colt de paine.
Sau daca peste doi-trei ani vom mai avea alimente in supermarkete sau daca curentul electric/caldura/gazul vor mai fi utilitati accesibile.
Sau daca va mai fi pace si stabilitate in tara  asta si nu o sa ajungem sa ne  luptam intre noi  intr-un razboi    la anu' pe vremea asta, sa fim imbracati in uniforme militare, cu pusti, cu tancuri, cu tot tacamu', sa ne razboim  fie intre noi, fie cu rusii  si cu turcii. 

Venezuela 2.0 scrie pe noi in orice caz.




Ca idee, se preconizeaza ca nationalistii de extrema dreapta    vor castiga  alegerile europarlamentare si ca Romania va intra in sfera Rusiei.
Romanilor care isi doresc o viata normala/decenta cu munca platita cinstit le spun doar atat: mai aveti doar patru luni sa emigrati in vest!
Dupa alegeri s-ar putea sa nu mai puteti ca vor fi impuse restrictii pe frontiere. Si nu cred ca vest-europenii mai au chef sa primeasca inca vreo cateva milioane de romani rupti in fund cand au si asa destui musulmani, africani si indieni.
Daca Brexitul e efectuat fara acord si in Franta, Spania si Germania vin extremistii nationalisti la putere, s-ar putea chiar ca milioane de romani sa fie deportati, in special cei care nu si-au putut schimba cetatenia.  Deci in final, si UE s-ar putea sa insemne o mare teapa.
Cine a fost destept in ultimii 12 ani  a emigrat demult cu viza prin SUA, Australia, Canada, Elvetia, Dubai,  Singapore,  Japonia sau si-a deschis ceva afacere mare prin China sau oricare paradis fiscal din  lumea a treia .

Important e ca daca nu trecem de provocarea  asta  initiata de Dragnea si nu ne  desteptam dupa,  nu meritam sa mai  vietuim  ca popor si ca stat unitar si autonom, meritam sa disparem printr-o extinctie lenta si dureroasa si sa vina strainii sa ne populeze teritoriile.
 
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 30 January 2019, 02:09
Povesti.
- Romanii mai bine mor lingand bocancul american decat sa se dea cu rusii (doar ca idee, nu ca alt bocanc ar fi de preferat). Asta cu rusii e doar o poveste MSM cu "bau-bau" pregatita sa justifice un eventual conflict major intre NATO si Rusia+China, care n-are nici o treaba cu RO care e ceva neglijabil in "marele proiect".
- Indiferent de cine castiga alegerile se va merge pe aceeasi reteta de "bunastare pe datorie", pana se sparge buba la nivel mondial. Din nou, situatia din RO urmeaza doar trendul, o sa continuati sa fiti nemultumiti de orice se intampla si o sa visati la venituri si nivel de trai in crestere perpetua.  ;D
- Nici vorba de "Venezuele 2.0" in RO. In Venezuela vor sa puna laba pe resursele de petrol, treaba impiedicata de Maduro. De la noi au luat deja tot ce au vrut si pot sa ia in continuare, indiferent cine e la guvernare.  ;D
- Marele beneficiu al democratiei (dpdv al marilor puteri) e ca au posibilitatea de a sustine pe cine slujeste mai bine (marea problema care ii impiedica sa destabilizeze China, de ex...).  ;D
- So, totul va merge in continuare ca si pana acum, indiferent de cine castiga alegerile, dintr-un motiv foarte evident: Cei care o duc bine, o duc bine pe spinarea altora care trebuie sa o duca mai rau. Nu se poate ca toti sa o duca bine... Iar RO nu are pe spinarea cui sa o duca mai bine...  ;D

Legea lui Liebig (generalizata) spune ca: "Creșterea nu este dictată de resursele totale disponibile, ci de resursele cele mai puține (factor limitator)."

Asta inseamna ca, un sistem complex precum e societatea umana se poate prabusi brusc si repede dintr-o gramada de motive cand se ajunge la un punct critic pe oricare din resursele pe care se sprijina.  ;D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 30 January 2019, 07:01
Este ianuarie si deja visteria e goala. Lasa vrajeala cu Venezuela, petrolul, aurul si ardelenii. Ai un buget si nu iti ajunge sa dai salarii si pensii marite dampulea pt voturi, aia e tot, nu e multa matematica. Si incepi sa tanjesti la datorii si mai mari, la rezerva BNR, la taxe ampulea. E ca si cand ai un betiv in casa ce nu da nimic in casa, bea toti banii si baga la pacanele. Si tot satul te trage de maneca si noua ni se pare ok. Cat crezi ca merge ?
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 30 January 2019, 10:56
Merge mult mai mult timp decat iti imaginezi...

"În 26 iulie 2012, într-un discurs ţinut la Londra, Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene a spus că BCE va face totul (Whatever it takes) pentru a prezerva şi a susţine moneda unică europeană, euro. Dacă vă amintiţi, criza grecească a pus la îndoială euro, iar extinderea ei către Italia şi Spania ar fi însemnat prăbuşirea monedei unice şi căderea economică şi politică a Uniunii Europene.

În martie 2015 a început procesul de tipărire de bani, care ar fi trebuit să ţină un an şi să coste 1.000 de miliarde de euro. Această operaţiune a ţinut trei ani şi a costat 3.000 de miliarde de euro."(zf)

Se face orice care poate sa tina consumul ridicat la nivel mondial, indiferent de repercusiuni. "PSD va face totul (Whatever it takes)" ca sa stea la ciolan... ;D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 02 February 2019, 12:13
Cat crezi ca merge ?

Daca la altii merge, merge si la noi.  ;D
Uite cum functionaza la partenerul strategic: America's Apocalyptic Debt Crisis: 63 Of America's Largest 75 Cities Are Completely Broke (https://www.zerohedge.com/news/2019-01-31/americas-apocalyptic-debt-crisis-63-americas-largest-75-cities-are-completely-broke)

"By the end of Fiscal Year 2017, 63 cities did not have enough money to pay all of their bills, the report states, meaning debts outweigh revenue. In order to appear to balance budgets, TIA notes, elected officials “have not included the true costs of the government in their budget calculations and have pushed costs onto future taxpayers.”"

Adica exact ce fac si alesii nostri, respectiv paseaza cheltuielile nesustenabile pe seama viitorilor contribuabili.

Situatia de la americani e doar un exemplu, situatia fiind probabil similara in multe alte tari. Traiul pe datorie e la moda la nivel global.  ;D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 02 February 2019, 18:53
Bucurestiul bugetator:
https://www.news.ro/politic-intern/firea-scrisoare-deschisa-catre-locuitorii-din-bucuresti-prin-proiectul-bugetului-capitalei-i-se-taie-aproape-un-sfert-din-buget-trag-concluzia-ca-domnul-dragnea-ii-uraste-pe-bucuresteni-1922401402022019021818837257
Se taie 1/4 din bugetul normal. Nu conteaza ca orasul se sufoca pt ca nu centura e praf, nu e gata metroul, RADET e praf, o groaza de investitii gen spitale, scoli, se opresc.
--
Deocamdata s-a rezolvat cu banii de salarii si pensii. Statul nu s-a putut imprumuta de pe piata interna pt ca bancile nu vor sa dea bani, posibil din cauza taxei sau … nu conteaza. Dar s-a gasit solutia. 6 luni rezistam fara pb tocand banii din rezerva strategica. Aia in mod normal sunt bani de care nu te atingi decat in caz gen cutremur din 77, inundatii, molime, calamitati, etc.
Misca misca din buric !!! :D
---
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 02 February 2019, 20:25
Nu mai sunt la curent cu modificarile din legislatie, dar din cate stiu, salariile si pensiile nu pot fi micsorate. Se mai pot taia din sporuri si altele asociate veniturilor, dar nu din salarii si pensii.

Deci, daca niste iresponsabili ridica nivelul salariilor si pensiilor la un nivel nesustenabil, ce se mai poate face daca nu mai pot fi platite si nici reduse?
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: TrevorArthur on 02 February 2019, 22:38
din cate stiu, salariile si pensiile nu pot fi micsorate. Se mai pot taia din sporuri si altele asociate veniturilor, dar nu din salarii si pensii.

 

Ce sa mai micsoreze bre daca efectiv nu vor mai avea cu ce sa plateasca salariile si pensiile?
In momentul in care nu vor mai fi bani, statul va trebui sa-i concedieze pe toti bugetarii (pe TOTI, adica aia 1-2 milioane cat sunt), pe pensionari ii vor lasa la mila copiilor si nepotilor  lor sa-i hraneasca si sa-i ingrijeasca cum pot  si toate institutiile de stat, scoli, spitale, politie, pompieri, armata vor fi puse la vanzare sau privatizate.
E matematica simpla fir-ar a naibii sa fie,  ca in cazul tarii asteia nici de economie elementara de clasa a 11-a nu mai poate fi vorba.

Viseaza frumos cat vrei ,   dar  in 1-2 ani, maxim 5 ani, fie o sa iasa de  anarhie, foamete si razboi civil pe aici ca intr-o tara latina/africana, fie de o  dictatura militara corporatista tehnocrata cum a fost prin Coreea de Sud/Singapore    , ori ne dam pe mana rusilor si ungurilor sa ne administreze.  Una din astea trei variante  o sa se intample!
 Intr-un fel e bine, chiar as vrea ca PSD sa-si continue "planul maret". 


Poporul asta imbecil nu-si merita tara pentru ce au facut in  iunie si decembrie 2016, sa nu-si exercite cel mai fundamental drept democratic pentru care au murit 1000 de romani la revolutie- dreptul la vot!   11 MILIOANE DE ROMANI ELIGIBILI CU DREPT DE VOT N-AU FOST SA VOTEZE IN 2016!   Nici macar sa-si anuleze votul macar sau sa deseneze ceva urat  pe buletinul de vot, sa scrie o injuratura, sau sa joace X si 0.
Nu vor romanii sa voteze si nu le prieste democratia, foarte bine, vor decide altii pentru ei si vor manca dictatura pe paine, tratati asa cum merita un popor de bovine si de oi.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Monier on 03 February 2019, 10:33
toata lumea e dezamagita de democratie. aici ea n-a fost niciodata in deplina viata, nu a prins sa respire in voie.
prin alte parti a fost hacuita, furata, deturnata. numai ca acolo au ramas oamenii buni. aici ..
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: nimicinfinit on 03 February 2019, 12:53
Dezamagita din lene.

Instructiunile de folosire sunt simple doar ca aproape nimeni nu le baga in seama.
Lene pur si simplu.
E mult mai lesnicios sa abordeze problema ca pe stadion (partizanat, spume, istericale si apocalipse ca nu sunt la ciolan aia de ii consideram noi buni)

Sa convingi, sa aduni partizani, sa implici si sa te implici?
Fleosc, prea greu. Facil este sa arborezi mutra de mafalda ofuscata, sa te consideri tu destept si oponentul prost.

Zastrisirea imbuibarii e cauza principala (plus o consistenta mana de catalizatori, care naturali care construiti de cei interesati)

Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: fent on 07 February 2019, 18:40
Slaba miscare ... unde sunt Mandea, Diablo, Radu, RAN, Irencius si restul basistilor travestiti in iohanoboti ? Ce bine le ziceau ei !
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 17 February 2019, 04:26
 Uite aici sunt. Tocmai vroiam sa las 2 randuri despre ultimele mizerii. Deci s-a ajuns ca taraful infractorilor de la TV sa formuleze acuzatiile in real, prin fata lu' Tudorele. Restauratia e aproape finalizata. Mai au de rezolvat cu judecatorii si gata, pot sa-i bage pe dusmanii poporului la puscarie. Deocamdata pare dificil s-o condamne pe Kovesi, dar nu m-ar mira sa ajungem si acolo. Desi cred ca scopul e doar un fault grosolan, ca daca ajunge procuror european o sa fie iar deranj. E acuzata c-ar fi cerut si primit mita de la Ghitza, in forma asigurarii transportului lui Popa din Jakarta in Romania. Adica in loc sa ceara o viloaca, un Mertzan, o valiza cu bani... ea-i cere sa-l aduca pe Popa. Bine, acum daca zabovesti pe site-ul A3 aflii ca sunt vreo 10-20 acuzatii formulate la adresa lui Kovesi, deci o s-o tina destul de ocupata de acum inainte.

 Cinismul si tupeul borfasilor e inegalabil. Fata asta, Florea, e candidatul la DNA - sa nu uitam. Propusa, respinsa si raspropusa. Limpede. Cu toate astea se gasesc multi sustinatori ai restauratiei.

 Oameni vulnerabili, care se tem de viitor din diverse motive, care nu vor sau nu pot sa evolueze sau sunt parte a acestui mecanism corupt > impostori catarati pe joburi cu putere si venit mult peste ce-ar primi intr-o lume normala. Luati la bani marunti cam orice functionar la stat si o sa vedeti ca e un mare zero. Unii se si lauda cu asta. Unii o fac chiar public, fara rusine. Despre asta e vorba.

 Romania e o tara condusa stramb, pe curs accelerat de coliziune cu valorile europene. Romania a primit nenumarate sanse (si bani) pentru a-si rezolva problemele. Multi romani au profitat de asta si au evoluat. Sunt oameni de success in Romania, fara indoiala. Iar unele zone au progresat mai mult decat altele. Vezi Cluj, Sibiu, Brasov, Oradea sau Timisoara. Coincidenta sau nu... toate-s din Transilvania. Nu stiu daca idiotii de la putere au capacitatea minima de gandire pentru a realiza ca split-ul devine din ce in ce mai clar. O parte a Romaniei gandeste, voteaza si se misca cu totul altfel decat restul tarii. Inca cativa ani de restauratie si s-ar putea sa nu mai avem nici tara. Ca poporul e oricum pe jumatate plecat.


 
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 17 February 2019, 20:20
E acuzata c-ar fi cerut si primit mita de la Ghitza, in forma asigurarii transportului lui Popa din Jakarta in Romania. Adica in loc sa ceara o viloaca, un Mertzan, o valiza cu bani... ea-i cere sa-l aduca pe Popa.
Si nu transportul integral, ci doar diferenta de la cat avea la dispozitie institutia statului raspunzatoare de operatiunea asta, la cat a costat transportul integral. Adica statul nu avea bani destui, ar fi trebuit sa se mai astepte pana "face rost" de toti banii necesari (situatie cunoscuta de Kovesi care i-ar fi cerut lui Ghita doar diferenta).  ;D

Oricum, cei de la A3 sunt gretosi rau de tot la faza asta, indiferent daca Kovesi e vinovata sau nu.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 18 February 2019, 10:40
Kovesi e vinovata ca a facut dosare politice nu pentru rahatul ala...aia cu banii este o treaba irelevanta in tot ce s a intampla. Oricum, eu nu inteleg cum dupa atatea evenimente se discuta daca saracuta procuroare este vinovata.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 18 February 2019, 11:00
Ahahah, eu nu inteleg de ce atata agitatie in pesedistan. Cum dintr-o data scot mizerii fix cand e pe cale sa fie numita procuror european, sunt chiar draguti. Stati sa vezi ce de dosare politice o sa apara dupa numirea ei, ca s-au facut cacaturi destule si cu bani europeni. Primul dosar pe ordinea de zi va fi probabil... tada ... Teldrum. Si sa speram ca judecata dosarului va fi scurta, incisiva si pedeapsa exemplara. In armonie cu valorile europene. :D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 19 February 2019, 09:19
Cand Kovesi a procedat la fel nu te a deranjat. De care valori europene vorbesti ? alea de acum 30 de ani sper, ca astea de acum au transformat europa intr`o manea.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: burtal on 19 February 2019, 10:43
pe mine ma amuza cum niste nemti si niste francezi nu isi sustin proprii candidati si se dau de ceasu mortii sa sustina un alt candidat....sigur ca nu bate la ochi deloc.   La fel cum franta l-a sustinut pe ciolos sa fie comisar pe agricultura...

sunt sigur ca ii intereseaza doar justitia si nu au nici un alt motiv ascuns
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 19 February 2019, 11:29
https://www.news.ro/politic-intern/timmermans-ritmul-luptei-anticoruptie-nu-trebuie-incetinit-in-romania-kovesi-este-un-procuror-excelent-1922403318002019022218885876
si
https://www.news.ro/politic-extern/guy-verhofstadt-ii-cere-presedintelui-garanteze-kovesi-isi-sustine-candidatura-postul-procuror-sef-european-consternati-atacurile-autoritatilor-romane-asupra-acestui-candidat-timmermans-kovesi-e-1924404918002019021518885480
Eu cred ca UE o vrea. Pb e ca bubosul s-a turat si vrea sa scoata un OUG sa o opreasca.
Kovesi a procedat la fel... lol. In fine, sa luam popcorn-ul ca se pare ca vom avea ce vedea in urmatoarea perioada.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: burtal on 19 February 2019, 12:12
da mai, o vrea dar intrebarea e de ce o vrea (pe principiul toate ma place, toate ma vrea ) ..... in defavoarea unor candidati proprii
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 19 February 2019, 12:36
"Bocancul" si-a exprimat sustinerea pentru Kovesi, deci trebuie sa o vrea si UE.  ;D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 19 February 2019, 12:58
Care candidati ? Aia care tin dosare cu anii in sertare ? Slugoii din pesedistan ? Ce bine era cand era liniste si pace...
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: burtal on 19 February 2019, 13:09
Care candidati ? Aia care tin dosare cu anii in sertare ? Slugoii din pesedistan ? Ce bine era cand era liniste si pace...

cum care candidati? ....aia pt parchetu european interstelar ....parca zicea lumea ca sunt 3 candidati ca in bancuri: un roman, un german si un francez.  Insinuezi ca in germania si franta se practica statul cu curu pe dosare ?

PS: nu sunt chiar la zi cu toate poreclele ....cine e Bocancul ?
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 19 February 2019, 13:19
 O vor pentru ca e si-a dovedit calitatile in lupta anti-coruptie intr-o tara super-corupta. S-a luat la tranta cu marii corupti si i-a pus cu botul pe labe. Are ceva palmares. Cred ca e un CV bun. E infinit mai usor sa faci anticoruptie in Germania sau Franta decat in Romania.

 Repet: daca continuati cu restauratia asta infecta o sa ajungeti mai rau ca in '89. Lumea se schimba, mereu. Dar - daca e sa invatam de la altii - sa privim la Brexit: baetii aia din orasele paupere au votat masiv pentru Brexit. Acum Honda pleaca. Maine Nissan. 3000 de job-uri pa-pa! E un excelent exemplu de cum sa-ti dai cu tesla in oo.

 Prea multi luati chestia asta cu UE ca un dat. Ca alearga astia dupa noi sa fim in UE & shit. O sa vedeti ca nu e chiar asa. Iar electoratul asta pesedist e tocmai ala vulnerabil, care si-o ia primul in freza. Ca de obicei.

 Eu unul sper sa se ajunga la regionalizare in UE, in 10-20 ani. Si sa avem o oaza de Romania normala macar in Transilvania. Sa am unde merge daca vreau sa fiu "acasa". Nu ma deranjeaza sa cedez restul tarii la pesedistan, sa faca ce vor din el. Praful sa se aleaga, daca atata ne duce mintea! Daca supravietuieste un coltz de tara in care sa poti respira aer curat, sa poti vorbi limba ta si sa fii respectat, e suficient.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 20 February 2019, 09:27
Se poate trai bine si fara UE in plus e comic sa ii plangi pe englezi.

Singurul atribut a lui kovesi e ca raspunde perfect la ordin, nu are nici un dram de moralitate sau bun-simt. E perfecta pentru mizeria aia de functie. Lupta anticoruptie in romania este atat de eficienta incat psd a fost votat masiv in ciuda "justitiei" care a demonizat nonstop psd`ul.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 20 February 2019, 10:06
E prea tarziu pentru orice. Nu se mai poate face mare lucru dupa ce tara a fost jefuita se resursele naturale si umane. Deocamdata continua distractia cu bunastarea bugetarilor pe datorie. ;D

Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 20 February 2019, 10:37
3 mil de voturi e masiv la ultimele alegeri parlamentare ? Avem 5 mil de pensionari si 1.3 mil de bugetari ce balesc la orice marire de salar si pensie pt ca depind de ele ca de aer. Sincer mi se par putine voturi pt un partid social intr-o tara saraca si cu valorile morale la pamant.
Le tzatzaie curul:
https://www.news.ro/justitie/dancila-cream-baza-legala-juridica-pentru-a-selecta-trei-candidati-pentru-o-functia-de-procuror-european-1922404619212019021418891057
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 20 February 2019, 13:00
Masiv fata de locul doi. N ar strica sa ganditi putin, nu faci asa comparatii in abstract.
A mai fost discutia asta de zeci de ori, componenta votantilor in functie de studii se gaseste pe google, trebuie doar sa cauti. Psd nu este votat doar de pensionari sau bugetari si nu ti trebuie decat un minim interes ca sa te informezi.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 20 February 2019, 15:32
Da man, PSD e super-votat. D-aia si zic ca nu vad prea multe solutii... Cam asta e viitorul Romaniei: http://www.contributors.ro/fara-categorie/interviu-maia-sandu-%E2%80%9Daceste-alegeri-sunt-cele-mai-nedemocratice-din-toata-istoria-republicii-moldova-abuzurile-guvernarii-sunt-sufocante-noi-liderii-opozi%C8%9Biei-suntem-urmari%C8%9Bi-de/

Am facut calculul pe alt thread... sunt prea putini oameni care mai gandesc normal in Romania. Matematica e destul de clara. Insa exista un split pe criterii geografice. Transilvania a fost si este singura regiune unde PSD e pe locul 2. Cand s-or tampi si ardelenii, om vedea... Pana mea.

Eu zic ca poate fi o solutie... de ce pana calului sa stai in Bucuresti? Te poti muta linistit la Cluj, la Brasov, etc... Unde oamenii's mai ok un pic, primarii mai pun osul, etc.

Dragnea chiar e capabil sa ne aduca in situatia din Ucraina sau Moldova, n-am nici o indoiala. Tot ce trebuie sa se intample e un curs nefericit de evenimente > gen o criza economica in UE indusa de Brexit, amplificata de Trump si Putin... si gata! sa vedeti ce bine o sa fie!
Insa si in situatia in care totul e parfum, restauratia isi va urma cursul. Nu se impiedica de (mai) nimic. Daca as trai in Romania m-as cam stresa de chestiile astea, oricat de caldutz mi-ar fi job-ul.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: nimicinfinit on 20 February 2019, 23:09
O vor pentru ca e si-a dovedit calitatile in lupta anti-coruptie intr-o tara super-corupta.
 S-a luat la tranta cu marii corupti si i-a pus cu botul pe labe.
Are ceva palmares. Cred ca e un CV bun. E infinit mai usor sa faci anticoruptie in Germania sau Franta decat in Romania.

Adica e specialista in lupta cu coruptia ciobaneasca. Coruptii vestului nu se iau la tranta si nici bot nu au sa il puna pe inexistente labe. Deci CV-ul ei e cam degeaba la functia asta din moment ce coruptii vestului nu alearga cu mita prin cimitire, nu?  ;D

Dar partea nasoala este ca dama s-a purtat atat de pesedist cand a pierdut scaunul. 
A silit presedintele sa o demita. In loc sa renunte eroic ea a tooot tacut si asteptat doar doar mai apuca si cele cateva luni ramase din mandat (nu ca presedintele e vreo minunatie)

Insa cel mai mult conteaza ca in functia respectiva nu se ajunge pe merit. Grupuri si interese au fost in joc.
Si zau daca cred ca grupul care o sustine pe ea musteste de patriotism sau este vreo culme de corectitudine (in fond a socializat cu toata crema respectiva pana la nivel de batut pe burta)



Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 21 February 2019, 04:51
 In principiu fraudele se intampla prin estul salbatic, deci ai nevoie de un copoi specializat in manarii d-astea cu flagrante, cimitire, etc... Oricum, dupa tranta asta cu Ghitza nu vad cum ar putea s-o aleaga pe Kovesi la parchetul european. Ar fi o manevra foarte riscanta, sa incepi constructia asta cu un procuror pus sub acuzare, nevoit sa se prezinte la audieri, poate chiar proces, etc...
 
 In tari ca Romania, unde democratia si institutiile ei sunt fragile, oamenii de la varf sunt foarte importanti. Ai unul care vrea sa faulteze sistemul sau sa si-l aserveasca? Uite... totul se intampla, pas cu pas. Nu exista cine stie ce rezistenta. In mod realist, singura problema pentru Dragnea/PSD e cu UE, nu e interna. Cele cateva sincope interne le-a rezolvat relativ usor.
 La fel, una e sa pui in fruntea unui parchet un om independent, cum a fost Kovesi, alta sa pui niste carpe gen manivele ca Toader, Florea sau fetele alea din CSM.

 Pe hartia Romania are toate institutiile ca la carte: CCR, CSM, separatie, etc... In fapt totul se rezuma la oameni. PSD-ul/sistemul a fost mai mereu atotputernic in Romania pentru ca a controlat toate aceste institutii democratice, numind diverse unelte. Si cat rezerva de Tudorei e inepuizabila, ba chiar nu gasesti altceva in sistem, lucrurile nu se vor schimba.
 Ceea ce s-a intamplat acum cativa ani, acest "accident" de exces democratic in Romania este acum anulat deplin, justitiei i se pune zabala. Sigur, e greu. Dupa ce-ai gustat libertate nu-ti mai vine sa te pui capra. E dureros pentru profesionistii din justitie. Ei nu pot pleca din Romania, precum doctorii sau inginerii.

 Urmeaza ani grei. Dupa ce Dragnea-si va rezolva problemele penale, va trece la ofensiva. Deja o face. Isi va consolida puterea si va limita libertatea presei si a opiniei. Plus manipularea alegerilor, la nevoie. Oricum, au suficienta masa de manevra iar opozitia e formala. Priviti la Ungaria lui Orban. Romania lui Dragnea.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: burtal on 21 February 2019, 10:01
Copoi-ul specializat in general are si un stapan :))  ca doar nu pleca la vanatoare asa de capu lui

http://www.ziare.com/laura-codruta-kovesi/parchet-european/cursa-pentru-procuror-sef-european-kovesi-pe-locul-al-doilea-dupa-votul-statelor-membre-ale-parchetului-european-1550593

:)))

Monica Macovei considera ca "sansele Codrutei Kovesi de a ocupa functia nu s-au diminuat, avand in vedere ca, la aceste voturi indicative, tarile iau o anumita pozitie, tocmai in vederea unei viitoare negocieri".

Parca era pe competente si pe cat de buni profesional sunt candidati (mapa profesionala and shit )nu pe jocuri politice si negocieri ..... acu ne explicam oarecum  si de ce era in pozitia de favorita ... pentru ca experienta ei in negocieri si jocuri politice capatata la Bucuresti se aplica si acolo. 

Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 21 February 2019, 11:57


In principiu fraudele se intampla prin estul salbatic, deci ai nevoie de un copoi specializat in manarii d-astea cu flagrante, cimitire, etc... Oricum, dupa tranta asta cu Ghitza nu vad cum ar putea s-o aleaga pe Kovesi la parchetul european.


Ma tot intreb daca esti naiv sau doar rau intentionat. Sa spui ca romanii au inventat coruptia sau ca suntem vreo problema europeana sau planetara...iti trebuie mari resurse de ceva. Noi ne batem pe resturi, suntem aia care cauta prin tomberoane cand e vorba de bani furati.

Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 21 February 2019, 12:56
Nu cred ca LCK mai are vreo sansa. La voturi a luat mult dupa francez si indiferent ca dadeau nota mare sau mica ambasada Romanistanului tot acolo eram.
--
Genul asta de gandire TOXICA il au cam toti pesedistii vizavi de furat. E gandire de Escobar de duminica. Care Escobar ? Pablo Escobar. E justificarea hotului infect: ce daca am furat, altii fura mai mult. La fel gandeste si ultimul gainar de hot de buzunare din tramvai.
Coruptie este peste tot. Acum cateva zile vb cu unul si dadea exemplu ca uite Google au fost prinsi cu mata in sac si au primit 5 miliarde amenda pt practici anticoncurentiale. Adica fratelo... iti dai seama cat fura google ? Omul era idiot rau si comparatia cu faptul ca primarul face o buda de 100k de euro ca sa bage in buzunar 50k si sa mai dea 20k la partid nu are nici o treaba.
La nivelul nostru si pt saracia de aici este catastrofala gandirea asta banditeasca si furtul. Nu ai autostrazi, nu ai scoli, nu ai dinti in gura si nu ai chestii de bun simt. Dar cum zic pesedeii... e bine si asa...
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 21 February 2019, 13:35
 Pe mina ma doare-n cot daca Kovesi ajunge procuror sef. Valorea sta in recunoasterea la nivel european. As prefera totusi sa nu ajunga carpa de spalat pe jos a sculelor de joasa spetza. Kovesi nu merita asta! Se poate retrage elegant pe un job de europarlamentar sau senatoare in Romanica, fara probleme. Si apoi poate reveni ca ministra a justitiei, sefa de comisie parlamentara, pe la CSM sau asa ceva, cand/daca Romania revine la normalitate.

 Din toata povestea asta retin agitatia tampa, disproportionata si infurietoara a pesedimii: de la arma propagandistica, la unealta de la sectie si aia de la MJ. Disperare maxima, masuri imbecile, masacrarea inutila a aparentelor, etc... Toti infectii agitandu-se frenetic sa faca ceva, sa se faca utili, ca niste viermi intr-o caldare. Ce mare problema era daca se parca Kovesi pe jobul ala?! Daca stateau un pic sa gandasca, si-ar fi dat seama ca e chiar mai bine pentru ei, parcata la Bruxelles. Dar mentalitatea pesedista nu lasa loc la asa ceva. Niste penibili sinistri.
 
 Acum, va dati seama ca nu orice profesionist ajunge coarda pesedista. Un om care a depus ceva eforturi in viata, care a luat ceva examene pe propriul merit, care isi stie valoarea, nu se baga la pornache d-asta pesedist cu ravna. Trebuie sa fii un gen special de ticalos arivist incompetent/lenes, lipsit de orice morala ca sa prestezi in halul asta: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22986734-situatie-hilara-sectia-speciala-pentru-anchetarea-magistratilor-inregistrat-plangere-luju-impotriva-lui-timmermans-vera-jurova-angela-cristea.htm
 
 Va dati seama ce cum decurge viata la Sectie... trist, frate... trist. Sa ne bucuram ca inca mai putem scrie pe forumuri, zic...
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 21 February 2019, 13:53
...cand/daca Romania revine la normalitate.

Sa ne bucuram ca inca mai putem scrie pe forumuri, zic...
Asta e "normalitatea". Unde sa "revina"? ;D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: nimicinfinit on 21 February 2019, 14:56
... e bine si asa...

Eu sunt unul din aia care zic ca "e bine si asa".
Poti sa ma acuzi de pesedism sau banditism, ce conteaza? :)

Insa sincer vorbind chiar nu se poate mai bine practic (teoretic sigur, e loc berechet)
Deoarece practic ai o tara in care populatia majoritara nu are ce sa munceasca iar ce are este platit mizerabil (deja sub China si trei sferturi de Africa)

Paradoxal stratul subtirel de gulere albe si-a tras salarizari europene sau cat mai europene (e un fapt asta) chiar daca nu e cazul tuturor e totusi cazul majoritatii zdrobitoare.
Bineinteles suparare maxima pe aceste straturi ca norodul nu voteaza cum nazuiesc ele.

Dar zau daca nu este normal.
Normal sa nu vrea populatia sa fie iar sacrificata in asteptari fara rost.
Pur si simplu este aritmetica elementara ca un leu azi este mai bun decat 10 vrabii ipotetice raspoimane.
Sa adaug ca straturile astea de gulere albe au si un discurs mizerabil legat de minimul pe economie, de moartea saracimii, de turbare efectiva cand e vorba de ajutorul social (ala de 150 lei luna)?

Saracii au drept de vot si voteaza taman pe interesul lor si taman pe calapodul construit de discursurile pomenite.
Sperii saracimea, umilesti saracimea, nici macar nu promiti nimic saracimii dar o faci si de pe pozitii platite suculent ?
Apoi te si enervezi de rezultat?  ;D (desi mataluta, guler alb, nu ai vrut sa astepti si repede te-ai invartit de venit vartos de parca numai matale muncesti)

Asa ca saracimea se face frate cu dracu sa treaca si ea puntea cumva.
Ca dupa ingeri nici o salvare. Nici macar promisiunea ei.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 21 February 2019, 16:44
Eu inteleg partea asta. E firesc, asa e. Asta e bazinul electoral traditional al PSD si n-ai ce-i face, ei sunt stapanii acestor oameni - cei mai vulnerabili. E complicat de explicat si de inteles de ce saracia i se datoreaza tot PSD-ului, in toate formele sale istorice.
 Dar asta face parte din jocul democratic - sunt cele 2 eterne miscari ce se contreaza peste tot: socialisti vs dreapta.
 Prea putini din masa asta de votanti au capacitatea de a intelege raul pe care coruptia generalizata il cauzeaza. E un fapt banal, dar da... lipsa infrastructurii (de exemplu) aduce lipsa de joburi. Furtul fondurilor europene destinate ridicarii nivelului de viata in Romania (prin diverse programe, incurajarea initiativei private, etc) rezulta tot in lipsa de joburi. Daca dintr-un milion de euro destinati Romaniei isi cumpara 10 bastani niste Mertzane ultimul racnet asta inseamna tot saracie. Sigur, poate ca dealerul face un business bun, creste vanzarile (si economia!!) dar efectul e 0. De fapt, e -1 milion.
 
 Mai e o chestie... traim o perioada buna. Nu e criza, UE pompeaza bani, business-urile n-au de ce sa nu creasca, etc. Totul ne e favorabil! Si totusi, gratie guvernarii PSD, nu reusim sa evoluam. Imaginati-va o familie careia ii merge bine, vin primele, bonusurile, se strang banutii in casa dar se cearta ca chiorii, ascund banii unul de altul, barbatul ii arde la ruleta, nevasta pe papuci si genti, dar ei stau in chirie si de abia isi platesc ratele la bolizi... ce ziceti, pare sustenabil modelul asta? Exact asa e Romania azi. Ba mai mult, ca sa puna capac, incep sa se abereze pe la servici, sa nu-si faca treaba, etc...

Dar nimeni nu explica asta electoratului PSD. Nimeni. Opozitia se masturbeaza in cerc pe Internet, si-si dau like unul altuia pe facebook.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: nimicinfinit on 21 February 2019, 19:11
Prea putini din masa asta de votanti au capacitatea de a intelege raul pe care coruptia generalizata il cauzeaza.

Intelege si gulerul albastru ca nu e buna coruptia. Sincer vorbind poporul roman nu e atat de prost pe cat il zugravesc cei suparati pe votul poporului (nu mai departe francezii si englezii cu a lor Paris si Londra)
Dar cand 40% stau pe minim (plus inca cateva zeci de procente abia au ceva peste) e si firesc ca rezoneaza la singurii care vorbesc si fac ceva pentru ei (chiar daca sunt corupti si o fac din frica)

Ce le spune opozitia? Pai sefule nu ai invatat, nu ti-ai tocit coatele apoi rasete si bascalie plus acuza de prostie (de parca exista vreo tara in lume unde nu e nevoie de brutari, soferi, dulgheri, coafeze, etc)

Ok, politrucii vechi sunt fara speranta.
Dar astia noi?
USR. Bun. Care e mesajul lor pentru poporul prost platit?
Ca jos coruptia, astia sunt rai...Asa. Ok. Si daca te votez ce faci?
A, infrastructura, investitii.
Stop. Sunt bune dar astea sunt fumuri. Pana le faci, daca le faci, pana vin investitorii la marginea autostrazilor (daca vin) etc, etc.
Pana una alta gulerul alb nu a asteptat infrastructura, investitia guvernamentala, el si-a tras salarizare aproape europeana si imi povesteste mie ca eu trebuie sa votez ce vrea el ca atunci vine binele si pentru mine.

Na pardon. Chiar nu vad cum tu seful meu ai productivitate europeana (si salariu pe masura) iar eu subalternul tau nu am productivitate buna si ma platesti mizer ca doar tu esti sefu` mai sefule si execut ceea ce tu spui.

Romania: neurolog 5000 euro, femeie de servici 230 euro.
Germania: neurolog 7000 euro, femeie de servici 1600 euro.

Neurologul roman afiseaza saturatie si critica fatarnic acest popor de gloabe care voteaza hoti si borfasi.
Oh, da. Nu uita sa isi dea ochii peste cap si sa spuna ca e probabil sa plece din cloaca asta infecta...intre timp trimite femeia de servici sa ii spele masina in parcare, nu?  ;D ca sigur e doar o pesedista imputita care il supara pe el cu votul ei inept, vot care il lasa pe el fara autostrada mult dorita.

Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 22 February 2019, 00:22
 Eu cred ca "alesii" si-au marit salariile si pensiile pana la un nivel nesimtit ca sa nu le vina si lor ideea sa plece...  ;D ;D ;D

Oricum, cu Dragnea candidat la presedintie o sa fie un circ epic, raritate la nivel istoric...(lipseste emoji-ul potrivit)
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 22 February 2019, 07:10
@nimicinfinit > daca realizeaza treaba cu coruptia, atunci realizeaza si ca PSD minte de rupe. Ca in cazul alocatiilor pentru copii. Sau in cazul mutarii contributiilor. Cata incredere sa ai intr-unul care te minte non-stop? Cata incredere poti avea in corupti? Dragnea e prabusit la capitolul incredere, se scalda pe la 10%, cam ca Basescu acum cativa ani.
 In mod normal politicienii sunt votati pe baza capitalului de incredere. Altfel, e stupid. De ce l-ai vota pe unul care te minte in fata? Doar pentru ca o face frumos?

 Corect, USR nu vorbeste pe limba poporului. E clar ca situatia de acum se datoreaza si opozitiei foarte slabe (lipsa de strategie, de mesaj, etc). Dar a pune accentul doar pe asta e foarte eronat. In Romania ultimilor ani au aparut multe chestii similare, bazate pe o logica stramba:
- ai nostri fura, dar ati vazut cat fura X?
- coruptii or fi rai, dar procurorii sunt si ei nashpa
- PSD promoveaza coruptia, dar ne-a crescut salariul minim
si tot asa...

Toate promovate de masina de propaganda si impinse in masele pesediste cu rabdare si perseverenta. Orice om de buna credinta si suficient de naiv insa sa puna botul la ceea ce se debiteaza trompetele pesediste e transformat in pion al coruptilor. Ii va sustine fidel de la cabina de vot pana in Piata. Si-i va ajuta sa puna mana pe Romania, bucata cu bucata. Apoi - poate? - peste ani se va intreba cum naiba de nu-s autostrazi, joburi, cum de lichelele-s tot la putere, etc...

S-a ajuns in punctul in care nu mai e mare lucru de spus. De vreo cativa ani suntem in plin proces de restauratie, se intampla chestii foarte nasoale si lumea ridica din umeri cu indiferenta. Asta e...
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: nimicinfinit on 22 February 2019, 09:12
Ai dreptate. Nu este cum trebuie sa fie dar ce ai mentionat cu liniuta este dreptatea cum o vede poporul.

Pentru ca asa si este:
- chiar ca fura si X,
- chiar ca procurorii care sunt platiti super bine (in topul pensiilor romanesti astia din justitie sunt pe podium) fac nasoale,
- chiar ca mincinosul PSD a marit minimul.

E ciudat dar mincinosul PSD are atata intelepciune incat sa stie ca dincolo de sosele pline de masini sau de cosurile burdusite din magazine exista o masa mare si tacuta care priveste si asteapta.

Asta inseamana a te face frate cu dracul.
Sigur minte PSD dar daca era numai minciuna nici nu intra in Parlament.

Insa contra oferta la PSD este formata tot din mincinosi dar mincinosi cu staif.
Explica sofisticat ca tara nu poate sustine crestere de minim sau pensie.
Ca este periculos sa faci asa ceva. Plus ce bine era cu infrastructura.
Tabele, grafice, istoric. Logistica berechet.

Iti imaginezi poporanul privind la astia dupa 30 de ani de sperante?
A draqu nu e deloc periculos pentru tara ca mincinosii astia au deja salariu european. E periculos doar daca si munca poporanului e platita european.

Legat de nasoalele care se intampla. Restauratie?
Deh, opozitia la PSD are ca obiectiv unic pe Dragnea si vietuirea sa.
Nu ca asta e marele corupt. Ca nu e. Stim sigur asta.
Dar e vinovat in ochii contestatarilor ca e prea bun in organizarea partidului sau si in mesajul pentru electorat.
Asta e vina maxima. De ce sa nu recunoastem?

Si evident ca asta vrea sa scape de ce este acuzat si actioneaza.
Contestatarii nu si nu, sa nu scape.
El modifica legi sa scape. Etc.
(practic pe asta il anima instinctul de supravietuire iar pe contestatari doar ambitia aia care in popor e numita ambitz clasa batut din picior cu ochii inrositi. Ghici care este vazut empatic)

Mie imi pare ca indiferent de rezultat legile cam raman modificate. De aici si comportamentul opozitiei care tace atat de "colaborativ" (ca maine conduc ei si de ce sa nu aibe portite de scapare ca doar nu face nici el politica de dragul tarisoarei)

Principiul minimei rezistente spune ca mai bine era facut asta scapat decat sa ramai cu legile modificate pentru scapare.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 22 February 2019, 13:56
Ceea ce spui tu, pe ocolite (de ce?) este cam asa:

Toti fura, toti mint dar PSD mareste salariul minim.

PSD mareste salariul minim (vrabia din mana), ceilalti vorbesc - "cu staif" si cu "tabele, grafice, istoric, logic" (deci nashpa) - de investitii si infrastructura (cioara de pe gard). In plus astia deja au bani, pe cand noi nu avem (dar noroc ca ne da PSD).

Dragnea nu e corupt. E un abil politician si organizator si opozitia vrea sa-l infunde cu dosare si procese (via statul paralel, desigur). De ce sa nu recunoastem?

Dragnea/PSD nu fac praf justitia, actioneaza in legitima aparare si face si el ce poate (modifica legi).

De vina nu e Dragnea/PSD ca a facut pizdarie din justitie, ci opozitia/statul paralel ca a incercat sa-l infunde (ca e prea bun politician).

Era mai bine sa-l lase in pace (ca oricum nu e corupt, toata lumea se stie cine e marele corupt) si atunci ramanea si legile virgine.

Am scapat ceva? Ca se pare c-ai marcat BINGO. Poate mai mergea un "Basescu" sau basisti, n-ai zis nimic de statul paralel (dar am completat eu).

Vezi... oamenii care chiar gandesc asa nu stiu cum mai pot fi recuperati. Ce fel de reset sa le mai dai? Poate doar un soc maxim, doar o super criza care sa aduca foamea in burti ar mai ajuta... dar si atunci vor exista alte prostii debitate de propaganda. Cumva tot vina basistilor va fi, tot USR si astia cu "staif" vor fi de vina. Daca nu, cu siguranta UE si Timmermans. By the way, pe cand ii vedem in catuse alaturi de Kovesi?

Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 22 February 2019, 14:52
Ceea ce spui tu, pe ocolite (de ce?) este cam asa:

Toti fura, toti mint dar PSD mareste salariul minim.

PSD mareste salariul minim (vrabia din mana), ceilalti vorbesc - "cu staif" si cu "tabele, grafice, istoric, logic" (deci nashpa) - de investitii si infrastructura (cioara de pe gard). In plus astia deja au bani, pe cand noi nu avem (dar noroc ca ne da PSD).

Aia cu marirea salariului minim impusca mai multe vrabii dintr-o lovitura:

1. Isi maresc lor masiv veniturile, pentru ca se calculeaza ca multiplu de salariu minim (asta convine la maxim si opozitiei, oricat latra impotriva).
2. Obliga si privatii sa mareasca salariile pentru a plati mai multe contributii la CAS, CASS si taxe.
3. Creste si valoarea punctului de pensie, unde tot ei si pensionarii lor castiga cel mai mult.

Daca opozitia reuseste sa ajunga la putere dupa faze de genul asta, n-are nici o sansa sa se mentina mai mult de un mandat daca incearca sa "repare" ceva. Pana acum s-a demonstrat ca opozitia doar a profitat de situatie ca sa fure si mai mult daca ajunge la ciolan. Exemplu e epic in combinatia aliantei D.A. plus E. Constantinescu cand cei 15.000 de specialisti cu care se laudau au fost folositi exclusiv pentru jaf...

Pentru cei care mai viseaza RO la nivelul tarilor mai dezvoltate, e o cauza pierduta. :D
.......................
Asta nu vrea sa sugereze ca mai bine ramane PSD la putere, doar ca alternativa nu se arata cu nimic mai buna. Opozitia nici macar nu se poate organiza intr-o formula viabila.
.......................
Doar o formula extrateritoriala ar putea salva situatia. Ceva de genul control total pe baza de AI/supercomputere cu program centralizat la nivel de UE sau guvern unic mondial (care nu se arata in viitorul previzibil). :D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Jim Beam on 22 February 2019, 14:53
Mi-am facut cont doar ca sa intreb daca dobitocul de ild12 mai modereaza politica. Mai exista jigodia?
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: nimicinfinit on 22 February 2019, 16:44
@sradu: combati bine.

Eu spun: NU le cere celor cu foamea in burta sa voteze altfel decat ii impinge foamea (ca muncesc chiar daca gandesc sau nu gandesc...oricum ganditul nu ajuta la baza societatii prea mult)

Cei care gandesc si-au rezolvat foamea DESI nu au facut productivitate cu cei din subordine. Iar asta nu e merit, e tot o forma de furt.
Nu e nici macar cerere/oferta pentru ca inclusiv in corporatii nepotismul e pe cai mari daca nu pe cai foarte mari.



Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 22 February 2019, 17:17
 OK, si daca in corporatii nepotismul/lenea sunt pe cai mari atunci de ce sa nu fure niste romani ?! Si apoi, cand se constata fapta, se da pedeapsa, de ce sa nu beneficieze de clementa ?!

Oameni buni... nici in Japonia (sau unde credeti voi ca oamenii-s niste sfinti, incoruptibili, etc) nu exista 100% productivitate. Si acolo mai pica unu' cu capu' pe masa, mai pierde 2 ore intr-un excel, etc... Asta cautioneaza cumva infractorii?! Cum ziceam, oamenii si-au pierdut reperele logice. S-a ajuns la fracturi de ratiune uriase. In ritmul asta vom da legi ca matematica e subiectiva, ca legile fizicii se aplica doar dupa-amiaza.

 Daca s-a facut un drum de 10km care masoara doar 8 (sau asa ceva)... cine defineste ce e ala kilometru mai nene?!?! Aia de la Paris? Imbuibatii aia?! P-aia ii credem noi, popor roman independent si stingher?
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 22 February 2019, 17:27
Ce legatura are postul tau cu abuzurile Dna spre exemplu ? Ai insirat o gramada de clisee inutil.
Dragnea e de porc dar e infinit mai bun decat tot ce produce opozitia, asta e adevarul trist.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: nimicinfinit on 22 February 2019, 17:51
OK, si daca in corporatii nepotismul/lenea sunt pe cai mari atunci de ce sa nu fure niste romani ?!

Simplific intrebarea: cum de singurul partid care face ceva pentru minimali si pensionari e PSD?
Cum de restul partidelor nici macar nu observa aceasta majoritate zdrobitoare de electorat?

Raspuns posibil: se apleaca asupra lor doar aia putrezi de corupti?
Dar cum asta? Sunt ciumati?
Asta-i poporul. De unde clasa de mijloc cu trotinete si starbucks in mana cand fondul de salarii este acaparat majoritar de cei care au cutitul in corporatii? (in Cehia, de exemplu, ajunge 800 euro si la ala de face cablajele auto)

Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 23 February 2019, 06:45
 Opozitia ar trebui sa-si concetreze comunicarea pe electoratul PSD. Asta e o treaba. Alta e ca tu vorbesti de dreapta vs stanga. Pe stanga (unde activeaza PSD) nu activeaza nimeni. Poate pentru ca toti oamenii "de valoare" se duc la PSD, nu stiu...
Se pot face multe discutii despre doctrina, despre solutii, etc. Insa cand ai o putere care distruge fundatia statului chestiile astea-s cam irelevante. Sau, altfel spus, ar trebui ca toti cetatenii - indiferent de statut social, putere financiara sau orientare politica (dreapta/stanga) sa adere la un set de principii comune, care nu se pot discuta, negocia, altera, etc. Gen:

- garantia libertatii
- garantarea propietatii
- independenta justitiei (parte din separarea puterilor)
- pedepsirea hotilor, criminalilor, coruptilor, etc (altfel spus > domnia legii)
- infractorii (in special coruptii) n-au ce cauta in structurile de putere (locale sau statale) sau pe liste electorale, de orice fel
- independenta si corectitudinea presei
- independenta organismelor de control/feedback (avocatul poporului, AEP, CCR, CNA, CSM, etc) > fara numiri politice, ce e rahatul asta?!
etc

 Problema cu PSD-ul nu e ca e de stanga. Este ca incalca toate chestiile astea si se comporta ca un grup mafiot. Acum o fac pe fata, insa mereu s-a intampla asa. In trecut o faceau tacit, isi exercitau o influenta asupra a tot ce misca. Pana la urma nici nu e nevoie sa numesti politic pe cineva... exista si alte parghii de control pentru a-ti pune uneltele in functiune si a controla. Uite, biserica merge mana-n mana cu PSD, de exemplu. Si nu se fac numiri politice acolo...
 
 E un drum foarte lung pentru ca Romania sa iasa cu adevarat de sub influenta politicului, pentru ca institutiile sa se elibereze de influenta asta. Si chestia asta s-a intamplat dupa 2004 incoace. Taras, grapis, cu sincope, etc... Romania a evoluat spre independenta institutionala. Insa de cativa ani asistam la o ofensiva totala a recuperarii controlului. Restauratie.
 Justitia e doar cea mai vizibla pentru ca e frontul cel mai important. Cum zicea dom' profesor? Daca ai justitia, ai totul So... this is it.


 
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 23 February 2019, 16:19
Nu a fost nici o independenta institutionala, era celalalt grup la butoane. Si din pacate pentru ei n au reusit decat sa enerveze pe toata lumea iar ce se intampla  acum este perfect normal.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 23 February 2019, 16:29
Simplific intrebarea: cum de singurul partid care face ceva pentru minimali si pensionari e PSD?
Cum de restul partidelor nici macar nu observa aceasta majoritate zdrobitoare de electorat?
Refuzi sa intelegi ce face PSD.  Aia cu maresc salariul nimim, valoarea punctului de pensie si alte chestiuni de la baza e ca sa-si dea in primul rand mai mult lor (mult mai mult decat le dau amarastenilor). Ca nu pot sa-si dea numai lor, ca daca ar putea si-ar da (cum fac parlamentarii). Sunt o gramada de salarii a caror cuantum e multiplu de salariul minim. E asa de greu de inteles ce-i aia "multiplu de salariu minim"?

Le da la aia cu salariul minim 100 de lei in plus si ei se aleg cu "n"x100 in plus. Cei care stau pe pozitie cu "n"=10 se aleg cu de 10x mai mult la oricat le dau celor de la baza.
Si asta pe langa avantajele pe care le speculeaza cu colectarea banilor de la privati, de unde isi trag ei banii de mariri (pe langa imprumuturi).
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 25 February 2019, 11:10
Si din pacate pentru ei n au reusit decat sa enerveze pe toata lumea iar ce se intampla  acum este perfect normal.

Daca au reusit sa enerveze pe toata lumea inseamna ca n-aveau nici un stapan. Sau, altfel spus, erau independenti de puterea politica. Exact asta e treaba justitiei > sa enerveze pe toata lumea (daca toata lumea fura).
Ceea ce se intampla acum e atat de departe de normalitate incat ti-e imposibil sa realizezi asta. Daca fanilor psd li se pare "perfect normal" e o indicatie clara pentru restul.
Altfel, aruncati un ochi pe Recorder: https://youtu.be/PXOf_mJRFSg
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: burtal on 25 February 2019, 16:04
Si din pacate pentru ei n au reusit decat sa enerveze pe toata lumea iar ce se intampla  acum este perfect normal.

Daca au reusit sa enerveze pe toata lumea inseamna ca n-aveau nici un stapan.

:) si atunci base (ca tot ziceai ca nu a fost adus in discutie) de ce zicea ca 3 ai lui i-au arestat pe ceilalti 3 ? :)) ca nu  nu aveau stapan, nu ? 

nimeni nu zice ca nu se fura ...dar sa zici ca doar psd-ul fura si restu sunt curati si perfect uscati  mi se pare ca frizeaza nebunia .....  Kovesi, oare chiar sa fie ea singura neatinsa de coruptie in timp ce TOTI din jurul ei sunt dubiosi ? 
Matemetic care ar fi probabilitatea sa fie asa ?

Hai sa zicem ca la asta cu PNDL-ul e mai noua si ca deja era cu un picior afara din parchet .... dar pana la astea? cat a fost procuror general ce a facut ? cat a fost la DNA ce a facut ?

Bombonica mare dosar  wow (sa nu mai zic de termopanele lu nastase).... ok si acolo e furt dar un cacat in comparatie cu Petrom, Alro, Hidroelectrica, Microsoft .....etc etc etc  si in multe altele in care au participat TRANSPARTINIC TOTI

Da da stiu ca nu va plac antenele and shit dar poate mai vedeti si din partea ailalta de bula

https://www.youtube.com/watch?v=E9U2f-iYQJs
 

PS. un lucru a facut bine Base ... sa ne arate ca cam cu 6-10 oameni pusi in puncte cheie se poate conduce o tara ... tot ce mai tre sa facem noi acu e sa ii gasim pe aia 10 curati si incoruptibili  care sa ne scoata din rahatul in care ne-au bagat astia
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 25 February 2019, 16:50
nimeni nu zice ca nu se fura ...dar sa zici ca doar psd-ul fura si restu sunt curati si perfect uscati  mi se pare ca frizeaza nebunia .....
Sa fim seriosi, in RO se fura ca la concurs, indiferent de cine a ajuns la ciolan.  Problema e cu cei care se angajeaza la cheltuieli nesustenabile cu veniturile bugetarilor si pensiile de tot felul, in special la cele speciale.

Ca daca nu ajung banii pentru investitii, pentru armata si altele, se pot taia/reduce pana se face rost de bani. Dar salariile si pensiile nu mai pot fi reduse dupa ce au fost crescute, iar daca nu ajung banii devine o problema foarte serioasa pe termen lung.

Iar la angajamentele astea aberante cu cresterile de venituri (salarii + sporuri + altele) si pensii, cei de la PSD sunt campionii, asta e marea problema relativ la risipa de resurse bugetare..
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: burtal on 25 February 2019, 17:28
Ei nu se taie....cum sa nu se taie, ai uitat ca s-au taiat si nimeni nu a guitzat prin piata?
Sau vrei sa imi zici ca romanu a fost mai intelegator cu taiatu din propriu buzunar decat cu ceva relativ mai abstract cum e justitia.

O fi domle,nu zic....

PS.  Problema nu e ca se promite si se angajaza cheltuieli....cei din viitor vor taia si aia e, ciclul se repeta.

Problema e ca justitia nu ii "paradeste ca pe soareci" pentru ca au furat ci pt ca i-a injurat de mama.
E subordanata politic...cand de unii cand de ceilati...aia e problema

Poate o soluție ar fi alegerea unui procuror general prin vot....desi stim si acolo ca nu conteaza cine voteaza, conteaza cine le numara
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 25 February 2019, 22:24

Daca au reusit sa enerveze pe toata lumea inseamna ca n-aveau nici un stapan. Sau, altfel spus, erau independenti de puterea politica.

Nu stiu de unde ai interpretarile astea, o fi de la lipsa de experienta sau poate ca tu crezi ca binele invinge sau alte clisee d`astea. Da, astia care se agita acum gen usr, pnl, si mizeria numita rezist sunt dependenti de politicul de afara. Inainte a fost basescu si gasca.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 26 February 2019, 01:29
 Prietene brutal... poate n-ai fost atent, dar de cand a venit PSD la putere nu doar ca se fura, se fac si legi pentru a sprijini hotia! D-aia vorbim de restauratie, adica de revenirea la situatia din anii '90, cand justitia era complet subordonata Partidului. Acum se dau legi, ordonante, se modifica CP, se instaleaza unelte la CCR, AP, CSM, la Sectie, etc... control politic direct, pe fata, prin lege.

 Mizeriile alea din PNDL vor fi (daca nu chiar sunt) perfect legale, intelegi?

 @taribo > cool, deci ai identificat pe cei care controleaza treaba> politicienii din afara! Nu, nu din Rusia. Ei sunt prietenii democratiei :) Excelent, tot ce trebuie sa faci e sa pleci in Moldova, se pare ca e in afara controlului mafiei UE. Macar tu ai sansa asta, de a gasi un loc romanesc unde sa nu ruleze mafia. Sper, ca atunci cand transformarea Romaniei va fi completa (tu citeste "eliberata de sub jugul strainilor") sa avem si noi Moldova noastra, macar.

Iar voi, pesedistanul, sa aveti nevoie de viza. Ca asa era pe vremuri.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 26 February 2019, 10:58
Eu am crezut ca stirea cu Timmermans cercetat penal e stire de timesnewroman. Dar nu e, am ajuns la un nou milestone de soric gros si penibilitate.
Apoi vine vaca cu cabina la TV si zice cu nonsalanta ca e totul ok, nimeni nu o evita. Vai de sula noastra, oare se mai poate mai jos ?
https://twitter.com/PES_PSE/status/1099248515941847040?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1099248515941847040&ref_url=https%3A%2F%2Fcetin.ro%2Fcaldura-care-primit-timmermans-dancila%2F
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 26 February 2019, 11:14

 @taribo > cool, deci ai identificat pe cei care controleaza treaba> politicienii din afara! Nu, nu din Rusia. Ei sunt prietenii democratiei :) Excelent, tot ce trebuie sa faci e sa pleci in Moldova, se pare ca e in afara controlului mafiei UE. Macar tu ai sansa asta, de a gasi un loc romanesc unde sa nu ruleze mafia. Sper, ca atunci cand transformarea Romaniei va fi completa (tu citeste "eliberata de sub jugul strainilor") sa avem si noi Moldova noastra, macar.

As intreba care democratie dar e inutil. Fa o numaratoare simpla, ce firme predomina in ro ? alea din lumea civilizata sau alea rusesti ?
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: burtal on 26 February 2019, 11:20
Prietene brutal... poate n-ai fost atent, dar de cand a venit PSD la putere nu doar ca se fura, se fac si legi pentru a sprijini hotia! D-aia vorbim de restauratie, adica de revenirea la situatia din anii '90, cand justitia era complet subordonata Partidului. Acum se dau legi, ordonante, se modifica CP, se instaleaza unelte la CCR, AP, CSM, la Sectie, etc... control politic direct, pe fata, prin lege.

Lol .... Ce facea luptatoarea si patrioata Macovei cand a fost misnistru justitiei ? .....infiinta cumva ANI  (care ca pe fond sa zicem ca era o institutie OK ca si DNA-ul) si il folosea in scopuri politice ?  Pe vremea aia nu mai sarea nimeni de cur in sus ca se infiiteaza supra institutii sau se instaleaza unelte la CCR, AP, CSM

Sau cand a schimbat legea ca procuroru general si procurorul DNA sa fie NUMITI in functie de presedinte, adica control politc direct   prin lege ....de astea ai uitat nu ?

Asta nu e subordonare ?  Ce o recomada pe madam Kovezi ca procuror general ? ... in vorbele lui base...ca era tanara si a avut vro 3-4 dosare .....serios ? sau poate pentru ca era tanara si facea ce i se zicea orbeste. 

Inteleg ca orice soldat are in rucsac bastonul de maresal ... da plm,  lasa-o dracu ca macane 

Astea sunt vro 2 asa din ce imi aduc aminte ca nu stau acu sa fac research, sa nu mai zic de ce ordonante a dat ciolos cand a fost premier

Chiar crezi ca motivatia acestor modificari a fost alta decat furtul acoperit de lege sau de oamenii pusi in functii cheie care au pus batista pe tambal, sau ca vezi doamne la pasa lor de tarisoara Romanica.

Mizeriile alea din PNDL vor fi (daca nu chiar sunt) perfect legale, intelegi?

Eu inteleg ca poate fi legala, ....ce nu inteleg eu este cum de o firma despre care se zice ca are 0 angajati, poate ajunge in Sistemul de achizitii ... poate partea cu atribuirea o fi legala, dar cine lasa firme de genul sa ajunga in sistem ar trebui  intrebati de procurori de una alata , nu crezi ? 
Cazuri de genul asta au tot fost relatate in presa din 90 incoace, toate similare indiferent de cine era la putere ....si ?  Luptatori anticoruptie ce au facut ?

Este exact ca in cazul medicului cu 8 clase ... cineva, undeva este corupt ca altfel nu ar merge sa faci chestii de astea .... eh,da lasa ca ne preocupam cu PRIORITATE de prejudicii gen termopane sau bombonele (cum am mai zis sunt ok si alea )  ca ne ajuta maxim politic,luam ochii la fraieri si adevaratele furturi nici macar nu sunt investigate sa nu mai zic doamne fereste sa ajunga in faze avansate sau procese   


Inteleg ca acum in 2019 PSD-ul e raul absolut, ciuma rosie, bla bla bla .... ca asta e acu in fata noastra, dar nu poti sa vii sa imi zici cacaturile astea si sa ii sustii pe aia de inainte ca pe niste albi si curati  ca alternativa.

Stii cum e aia cu cine uita istoria e condamnat sa o repete.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: johnycash on 26 February 2019, 14:58
Cum sa isi aduca cineva aminte ce se petrecea pe guvernarea PDL cand ii sustineau cu tarie. Acum sa spui ca ai sustinut PDL e cam de porc si memoria slabeste cand e vorba de negarea fostelor optiuni.
Oricum tendinta este sa injuri pe cei care au alte pareri decat ale tale considerand ca cei ce gandesc diferit sunt niste prosti , idioti... Astia sunt oamenii .
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 26 February 2019, 15:26
Voi ati ramas intepeniti in meciurile de fotbal vechi, antice si de demult. PSDR vs CDR, PSD vs PDL, porci vs mistreti, constipatie vs diaree. Meciurile astea nu mai conteaza acum. Ce conteaza acum e sa se respecte legea si sa nu se mai fure. E chiar asa de greu ? Din partea mea sa ramana PSD dar sa respecte legile. E greu ? E usor ?
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: burtal on 26 February 2019, 15:56
da prietene suntem intepeniti de meciuri vechi si de demult (10 ani nu e chiar asa de mult si sa nu uitam ca PDL=PNL au schimbat doar o litera) .... ca de atunci sunt multe din problemele care sunt acum in dezbatere.

Evident ca trebuie toti ssa respecte legile...si daca nu le respecta sa ii salte bajeti. Dar pe toti, intocmai si la timp nu dupa ani si ani si irelevant daca cineva are de castigat politic din asta.  Dar pentru asta trebuie sa ai sistemul de justitie liber ...asta e nodul gordian.

Da, da, stiu ca zic platitudini si truisme,  whatever

Ma minunez cum poate lumea sa fie atat de partizana si isterica de ambele parti si sa se dea de ceasu mortii ca sunt unii sau altii la putere

As mai zice ceva si de cum nu respecta legea si alti ...dar vad ca esti atat de in rosu cu PSD-ul incat prefer ma abtin ca nu are rost
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 26 February 2019, 16:06
Stai usor, ca PSD fura respectand legile. Deja am ajuns in situatia asta. Iote aci exemplu: https://www.petreanu.ro/atacul-pilonul-pensii-banii/

Pentru burtal infiintarea ANI = infiintarea Sectiei. Fiecare a infiintat o institutie. La fel, fiecare a modificat legi. Fiecare a numit procurori. Ca e tot aia Kovesi sau scula asta sinistra de la Sectie. Oameni care fac astfel de echivalente nu mai au nici o sansa sa inteleaga ce li se intampla. Sunt ca aia care sustin ca vaccinurile sunt rele, ca Pamantul e plat, etc...

Prietene, ia zii, ti se pare tie sincer ca modificarile din ultimii ani ajuta la o justitie libera sau nu? Cand toooooaaaaataaaaa lumea zice ca NU. Ca se urmareste controlul politic. Chestiile astea chiar nu te pun pe ganduri? Ca vad ca incerci sa gandesti, totusi...

Ramane doar o aritmetica simpla: cati sunt ei, cati suntem noi. Daca pierdem la matematica, hales bules Romania. Si cu clopotul lui Gauss, cu milioanele plecate si cu indiferenta (oarecum justificata, ca reflex de autoaparare), iaca cum peremistii pesedisti is mai multi. Plus minus. Plus frauda inerenta, ca deh... tot n-am fixat evidenta populatiei, tot umblam cu suveici, cu ulei si bere...

Si, cand te gandesti ca cel mai fericit caz se numeste panarama aia de Orban.... serios. Despre ce vorbim aici? Va dati seama ca Orban - Ponta este un fel de USL minor. Si asta e maxim ce poti spera in Romania dpdv alegeri. Ne tavalim degeaba.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: burtal on 26 February 2019, 16:29
Pentru burtal infiintarea ANI = infiintarea Sectiei. Fiecare a infiintat o institutie. La fel, fiecare a modificat legi. Fiecare a numit procurori. Ca e tot aia Kovesi sau scula asta sinistra de la Sectie. Oameni care fac astfel de echivalente nu mai au nici o sansa sa inteleaga ce li se intampla. Sunt ca aia care sustin ca vaccinurile sunt rele, ca Pamantul e plat, etc...

Prietene, ia zii, ti se pare tie sincer ca modificarile din ultimii ani ajuta la o justitie libera sau nu? Cand toooooaaaaataaaaa lumea zice ca NU. Ca se urmareste controlul politic. Chestiile astea chiar nu te pun pe ganduri? Ca vad ca incerci sa gandesti, totusi...

Bingo .... este fix acelasi lucru...dar nu tin minte sa fi fost lume in strada pe vremurile alea ....ok,poate s-a mai desteptat lumea intre timp, doamne ajuta...

Si, cand te gandesti ca cel mai fericit caz se numeste panarama aia de Orban.... serios. Despre ce vorbim aici? Va dati seama ca Orban - Ponta este un fel de USL minor. Si asta e maxim ce poti spera in Romania dpdv alegeri.

Bingo again ..... si de ce ?  De ce acesti vajnici aparatori ai dreptatii (astia cu dreapta) nu se unesc intr-o singura forta? Poate pentru ca si ei sunt lacomi si in eventualitatea in care ajung sus nu vor sa imparta ciolanu? sau de ce ?

Daca interesul national e ste atat de mare si tara sare in aer si europa sare in aer acesti patrioti ce fac ?  se cearta ca p***le proaste pe cine are culoare de unghii mai frumoasa   

Ne tavalim degeaba.
Bingo ... 3 for 3 ... sunt jocuri la care noi doar ne putem uita si eventual vota cand vine vremea ...dar cam atat.   De aia si ziceam ca ma mir cum lumea poate sa fie atat de isterica si de o parte si de alta
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: johnycash on 26 February 2019, 16:56
@sradu iti spun eu ce imi place la ce face PSD cu legile astea ale justitiei. Oricare dintre noi face tampenii este judecat pentru ceea ce a facut. Judecatori si procurorii de ce nu ar avea parte de acelasi tratament ? Chiar nu vrei sa vezi cazurile in care procurorii DNA santajau judecatorii cu dosare ca sa le faca pe plac ?
Ma uit la USR,PNL si cand ii aud ca vor desfiintarea sectiei de anchetare a magistratilor mi se face greata. Sectia asta ar fi trebuit infiintata de la revolutie nu de acum.
Nu ti se pare ca rolul magistratilor nu este sa faca legi ci sa le aplice ? Daca vor drept la initiativa legislativa sa candideze la parlamentare .
Nu vezi nimic suspect in sustinerea asta oarba a PNL si USR fata de dna.K ? Chiar au fost loviti asa de corectitudine in detrimentul interesului propriu ? Nicidecum ei doar aveau in dna.K arma cu care puteau sa traga gloante in PSD in lipsa orcarei idei , doctrine ...

Asa cum iarna trecuta adevaratul motiv al prostestelor nu a fost ordonanta ci marirea salariului minim pe economie , acum miza este desfiintarea sectiei de anchetare a magistratilor. Numai cine nu vrea nu isi da seama.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 26 February 2019, 21:41
Cine drecu lucreaza pe minimul pe economie ? In toate tarile civilizate procurorii si judecatorii sunt controlati de un "organ" al lor, gen Consiliul Superior al Magistraturii. Nu are rost sa reinventam roata. Asa merg lucrurile peste tot. Exista un parlament, face legi. Ezista un guvern, guverneaza si administreaza. Si mai exista o justitie oarba care aplica legile si fute pe toti care nu le respecta. E asa de simplu si asa trebuie sa ramana. E in armonie cu UE, cu SUA, cu toata lumea civilizata, bogata si devreme acasa. Dar NU, hai sa futem meciul. Sa gasim ceva cacat intermediar sa furam in continuare, sa facem sa fie bine, sa prostim lumea ca suntem buni si nu exista altceva. Sa dam niste legi penibile sa futem magistratura, democratie originala. Si PSD stie asta, voi stiti asta, noi stim asta, hai sa nu mai facem pe prostii. Mai bine ziceti: ba, mie imi place PSD ca tata ia o pensie de 5000 de euro speciala, lucrez la stat si PSD ma reprezinta, am o firma ce linge contracte cu statul si sunt PSD, chestii normale si firesti.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 27 February 2019, 04:19
pentru domnu' cu bingo.. Ne tavalim degeaba pentru ca oameni ca tine - cu access la informatie dar cu ochiii strans inchisi - nu vor/pot sa inteleaga chestii simple. Gen: http://www.ziare.com/stiri/justitie/dorneanu-paraditorul-de-la-ccr-voi-ignora-articolul-33-1551433

Cum zice si Ciocanul, lucrurile sunt clare. Cine nu vrea sa inteleaga poate are motivele lui... prostia/neinformarea nu pot actiona ca scuze pe forum. Poate badea Vasile are scuza asta, dar cred ca si de acolo se vede praduiala. Cu atat mai mult de pe un forum obscur. Cu alte cuvinte > daca poti sa-ti faci un user pe acest forum (si pe alalalt), sa urmaresti o discutie si chiar sa-ti expui un punct de vedere inseamna ca esti suficient de inteligent sa pricepi.

Deci NU. Nu e acelasi lucru. ANI != Sectie. Kovesi != Florea, etc... De fapt, deciziile sunt diametral opuse. De exemplu: ANI a fost infiintata pentru a limita coruptia, Sectia lui Tudorel pentru a pedepsi magistratii incomozi.

Hai, ca niciodata lucrurile n-au fost mai limpezi ca acum, oameni buni! Daca nici acum nu pricepeti, n-o s-o faceti niciodata.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: johnycash on 27 February 2019, 10:33
@Ciocanul nu te face ca nu intelegi. DNA avea in componenta si o sectie de anchetare a magistratilor . Ea a fost scoasa de acolo si lasata independanta. Daca tie sau altcuiva nu ii place chestia asta e problema voastra. DNA era asa o chestie universala . Ancheta pe oricine si facea dosare oricui vroiau ei. L-ai uitat pe ala de inventa dosare pentru ca il injurase cineva de mama ?
Stii ce mi-ar placea mie ? Sa fi intrat oricare dintre voi intr-un malaxor din asta al procurorilor . Sa fi vazut atunci ce mai ziceati.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 27 February 2019, 11:57
pentru domnu' cu bingo.. Ne tavalim degeaba pentru ca oameni ca tine - cu access la informatie dar cu ochiii strans inchisi - nu vor/pot sa inteleaga chestii simple. Gen: http://www.ziare.com/stiri/justitie/dorneanu-paraditorul-de-la-ccr-voi-ignora-articolul-33-1551433

Cum zice si Ciocanul, lucrurile sunt clare. Cine nu vrea sa inteleaga poate are motivele lui... prostia/neinformarea nu pot actiona ca scuze pe forum. Poate badea Vasile are scuza asta, dar cred ca si de acolo se vede praduiala. Cu atat mai mult de pe un forum obscur. Cu alte cuvinte > daca poti sa-ti faci un user pe acest forum (si pe alalalt), sa urmaresti o discutie si chiar sa-ti expui un punct de vedere inseamna ca esti suficient de inteligent sa pricepi.

Deci NU. Nu e acelasi lucru. ANI != Sectie. Kovesi != Florea, etc... De fapt, deciziile sunt diametral opuse. De exemplu: ANI a fost infiintata pentru a limita coruptia, Sectia lui Tudorel pentru a pedepsi magistratii incomozi.

Hai, ca niciodata lucrurile n-au fost mai limpezi ca acum, oameni buni! Daca nici acum nu pricepeti, n-o s-o faceti niciodata.

Da, de obicei motivele sunt d`alea de bun simt, gen "te informezi". Tu spre exemplu nu faci diferenta intre scopul unei institutii si ce face ea in realitate, ANI/DNA s`au "luptat" cu "coruptii" care nu serveau grupului de interese pe care il reprezinta, asta e marea realizare a ultimilor 15 ani.
Ai putea sa te uiti la ce minciuni a debitat Kovesi in parlamentul european, e clar ca institutia asta e doar un simulacru de "democratie" si orice valori de bun-simt au disparut de mult.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 27 February 2019, 17:03
 Oare cati dintre cei care sustineti ideiile, initiativele si votati pe aceti oameni va simtiti reprezentati de tiganii din Paris, Londra sau Roma care smenesc la alba-neagra: http://www.ziare.com/maria-grapini/europarlamentar/maria-grapini-contrata-de-o-colega-din-pe-dupa-ce-a-numarat-gresit-voturile-pentru-kovesi-scuza-ma-dar-lasa-ma-pe-mine-sa-fac-asta-video-1551514

 Cat despre Kovesi, e important ca e recunoscuta la nivel european. Am mai spus-o, omul asta a condus unul din putinele departamente ale statului roman care functioneaza la standarde normale. Sa speram ca in sistem au ramas si altii ca ea. Justitia are nevoie - in primul rand - de acesti oameni. Daca ei sunt o masa critica, daca sunt dispusi sa mearga pana la capat, atunci mai exista speranta, chiar si in ceasul al 12-lea.

 Sigur... in conditiile in care baietii si fetele care voteaza cu praduitorii se mai si trezesc...
 
 Si da, nu conteaza daca Kovesi va primi si job-ul ala. Conteaza recunoasterea. Lupta ei cu sistemul asta infect. Daca va ajunge procuror european zic ca e bine si pentru Romania. Pentru ca e un job important, pentru ca vom avea pe cineva acolo, cineva care va creste, va invata si apoi se va intoarce in tara si va aplica toate astea. Va fi un mentor pentru alti oameni corecti, si uite asa poate ca da... intr-un tarziu mai invinge si binele.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 27 February 2019, 21:46
https://www.news.ro/justitie/kovesi-castigatoare-votul-comisia-libe-postul-procuror-sef-european-sosirea-bucuresti-e-vot-sistemul-justitie-romania-toti-magistratii-europa-lucreaza-presiune-video-1924400427002019021218918253

Da, nu imi vine sa cred, nu mai speram sa o voteze. Asta e un nou turning point si pesedeaua si mizeria din tara asta si-o iau in bot inca o data. O sa inceapa sa-i futa din exterior, clar si metodic. Ei nu inteleg ca trebuie sa se schimbe, vine murga la traista. :D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: mache on 05 March 2019, 00:28
@johnycash, @burtal & co daca mai continuati cu whataboutisme ieftine (vedeti pe wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism daca va prefaceti ca nu stiti ce faceti) s-ar putea sa nu mai postati pe acest forum... vi s-a mai atras atentia ca aberati cu stil dar voi tot in stil Badea™ postati...

Daca nu stiti sa faceti diferenta dintre subiectul threadului si vesnica idee sa moara si capra vecinului v-as ruga sa va abtineti.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Monstru on 05 March 2019, 07:17
// off topic. Just passing by... Oameni buni, nu va adunați voi la o bere și niște semințe în parc? Ultimele 2 pagini suna fix ca o discuție la bodega din sat, dar e fun :)

//on-topic ptr mine urmarea e simpla și nu doar datorita lor - am plecat din România
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: mudpie on 06 March 2019, 21:06
Am dat peste o stire care mi-a atras atentia:
https://www.stiripesurse.ro/a-fost-desemnat-castigatorul-licitatiei-pentru-lotul-i-al-autostrazii-sibiu-pitesti-9-7-mil-euro-va-costa-un-kilometru-de-autostrada_1331700.html

Pe scurt, daca nu vor fi contestatii (cand toata lumea stie ca vor fi), luna asta se va semna contractul pentru primul lot al autostrazii Sibiu-Pitesti. 13 kilometri care se vor realiza in 4 ani - 1 an pentru proiectare si 3 pentru executie. Proceseaza cineva ce scrie acolo?? 13 km de autostrada realizati in 4 ani, ffs! Daca punem la socoteala contestatiile si procesele inevitabile, ma astept ca intervalul sa se dubleze, macar. Si vorbim de primul lot, probabil si cel mai simplu de realizat din punct de vedere al configuratiei terenului.

Tot acolo se vorbeste si de lotul 4, de vreo 10 km, intre care si un tunel, pentru care nici nu s-a ajuns la faza de ofertare. Iar realizarea va dura... 5 ani!! Normal, ai tunel, frate! Se incumeta cineva sa aprecieze in cat timp va fi gata intreaga autostrada care va conecta sudul tarii la granita de vest? 10 ani mi se pare un termen ultraoptimist.

Multumesc pe aceasta cale superbului nostru guvern analfabet (sunt securist daca zic asta, nu?) pentru eficienta si operativitate in constructia de autostrazi. De spitale nu ma mai apuc sa pomenesc...
Oricum, constat cu scarba ca asta e o problema minora. Pentru chestii de genul asta nu se iese in strada. Bine ca se iese pentru "justitie" si DNA, obsesia noastra nationala si absolut singura grija pe care o mai avem la ora actuala. Nu-i problema sa murim cu zile prin spitale si pe drumuri ca vai de ele, cata vreme Kovesi ajunge procuror european (acum sunt si ciuma rosie, nu?)
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 06 March 2019, 21:51
"13 km de autostrada realizati in 4-5 ani" e un scenariu foarte optimist. Parerea mea. 8)
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: mudpie on 06 March 2019, 22:15
In 8 ani, chinezii au facut un pod de 55 km peste ocean.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hong_Kong–Zhuhai–Macau_Bridge (https://en.wikipedia.org/wiki/Hong_Kong–Zhuhai–Macau_Bridge)
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 06 March 2019, 23:17
Nu se pune nici o comparatie cu ce fac chinezii, mai ales in domeniile transporturi si constructii. ;D

Problema e ca ritmul de dezvoltare va trebui redus in cativa ani, si la ei, si la noi. Deci n-ar trebui sa va faceti iluzii de mult mai bine fata de ce este acum. De asta zic ca "13 km de autostrada realizati in 4-5 ani" nici n-ar fi rau pana la urma.  ;D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: sradu on 07 March 2019, 12:18
Asta e funny: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23014141-tudorel-toader-publicat-scrisoare-anti-kovesi-financial-times-nu-nimic-personal-dar-nu-trebui-numita-functia-procuror-european.htm

Disperarea astora e tragicomica. Dar arata ca DNA-ul si-a atins scopul.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Strumfii loveste din ou on 07 March 2019, 23:22
Nu se pune nici o comparatie cu ce fac chinezii, mai ales in domeniile transporturi si constructii. ;D

Problema e ca ritmul de dezvoltare va trebui redus in cativa ani, si la ei, si la noi. Deci n-ar trebui sa va faceti iluzii de mult mai bine fata de ce este acum. De asta zic ca "13 km de autostrada realizati in 4-5 ani" nici n-ar fi rau pana la urma.  ;D


Clar! ar trebui sa stam unde ne e locul si sa ne comparam cu Angola ! Sau ma rog Ucraina ... ultima gluma din Ucraina este : In Great Britain they drive on the left, in Ukraine we drive on what`s left :) Un fel de olimpics for the retarded. Cum sa il pui pe Ionel cu bale la gura sa concureze cu Xiu Tiomping triplu campion mondial :) E o rusine si sa aspiri la medalie ! Problema e alta : ca banii se iau si te alegi c-o p....Nu pui problema corect deoarece banii sunt !  Daca nu aveai posibilitati materiale puteam sa inteleg. Da frate, nu ne da nimeni o coaja de paine, nu creste nimic aici, e desert, toti suntem la regim pe baza de cozi de soparle. DAR banii dispar misterios deci exista o singura explicatie : HOTIA !
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 18 March 2019, 00:55
Ma uit cum o groaza de detractari PSD si fani ai altor echipe gen PNL sau USR/PLUS se bucura ca broasca la inundatie ca Dragnea nu se mai poate da jos din pat, asa de tare il doare spatele. Ce nu inteleg ei si multi altii e ca daca Dragnea moare azi, maine ii ia altul locul fara pb, hidra are multe capete. Nu e X sau Y de vina, e tot sistemul asta clientelar de 2 lei ce ne-a adus aici I care trebuie distrus. Atat am invatat noi din democratie: trebuie sa ajung sus ca sa fur si sa ajut si pe cei din jur, sa facem sa fie bine. Pasi s-au mai facut: nu se mai fura atat, e mai mare frica dar mai e vreo 10-20 ani de lucru cel putin.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 18 March 2019, 10:55
Adica mai au ce fura pentru inca vreo 10-20 de ani? Inseamna ca am avut o tara bogata. Cred ca o sa fie inghesuiala si mai mare la ultimele firimituri spre sfarsitul perioadei. ;D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: astateofmind on 19 March 2019, 17:29
Adica mai au ce fura pentru inca vreo 10-20 de ani? Inseamna ca am avut o tara bogata. Cred ca o sa fie inghesuiala si mai mare la ultimele firimituri spre sfarsitul perioadei. ;D

Nu chiar. Dragnea e cam apogeul, unul la fel sau mai rau ca el nu prea are cum sa produca PSD-ul. Avem destul de clar indivizi in PSD care s-au "rasculat" si chiar au refuzat sa se coboare atat de jos pe cat le-a cerut Dragnea.

Dupa tine nu avea rost sa facem revolutie pt ca daca nu e Ceausescu e altul in locul lui. Nu e chiar asa. Cateodata sistemul e reprezentat si impus chiar de lider. Cum este cazul acum.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 19 March 2019, 17:32
Asa am zis si de basescu, unul mai rau n are cum sa fie. Dragnea e doar un nene, nici mai bun nici mai rau ca restul.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: astateofmind on 19 March 2019, 18:50
Asa ai zis TU de basescu. Parerea altora e total diferita despre basescu. Ala nu si-a dat legi sa fie scapat de justitie. Si nici nu s-a dat bolnav cu 2 zile inainte de sentinta.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 19 March 2019, 21:58
Azi ma uit pe Wikipedia la Dragnea. Ce gasim ? "În 1997 a urmat un curs de specializare la Școala de Înalte Studii Administrative din Roma. Între 1999 și 2002 a urmat cursurile Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune din cadrul Universității „Alexandru Ghica” din Alexandria, fără a susține și examenul de licență.[13] Ulterior, procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 au anulat foaia matricolă a lui Liviu Dragnea, întrucât universitatea a fost înființată oficial în 2001, iar situația școlară emisă de universitate a fost falsă." :D :D :D
Ce babuini au ajuns sa ne conduca…
Daca Pablo Escobar se nastea in Romania 100% ajungea presedinte. Poporul nostru nu are pic de compas moral. Pt 2 lei la pensie l-ar vota si pe Ramaru presedinte. In SUA e scandal ca unii care au dat sute de mii sau milioane de dolari sub forma de donatii si-au bagat odraslele la scoli prestigioase. Toata lumea e revoltata. La noi asemenea poveste nu ar merita nici plata internetului pt publicarea stirei.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 19 March 2019, 22:30
Asa ai zis TU de basescu. Parerea altora e total diferita despre basescu. Ala nu si-a dat legi sa fie scapat de justitie. Si nici nu s-a dat bolnav cu 2 zile inainte de sentinta.
A nu, doar si a facut un sistem care sa faca politie politica. N avea nevoie de legi. Apropo, de care legi vorbesti ? Alea in care magistratii tre sa raspunda ? Sau alea prin care unii scapa de dosare facute la comanda sri ?
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 19 March 2019, 22:46
Ce babuini au ajuns sa ne conduca…
Daca Pablo Escobar se nastea in Romania 100% ajungea presedinte. Poporul nostru nu are pic de compas moral. Pt 2 lei la pensie l-ar vota si pe Ramaru presedinte.
Asta nu e ceva specific Romaniei.
Si cam toti ar sari ca muscati de vipera daca li s-ar taia ceva din venituri, ca sa se mai echilibreze balanta cu veniturile si cheltuielile bugetare (precum a fost in perioada cu Boc premier). De ex. ar trebui introdus impozitul progresiv, sa vezi atunci scandal. Impozitul progresiv nu se introduce dintr-un singur motiv (desi se vehiculeaza "n" motive impotriva), respectiv ca in primul rand i-ar afecta cel mai mult tot pe "ei" si pe "specialii" lor. ;D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: TrevorArthur on 20 March 2019, 01:04
Eu m-am convins demult ca toata tarasenia asta cu #REZIST, USR-PLUS si Societatea Civica sunt diversiuni marca SRI-SIE  aka vechea Securitate care si acum e condusa de comunisti  care  sunt mana-n mana cu PSD.
Tipul asta a spus-o bine: 
https://opencube.ro/brigada-de-agitatie-cenaclul-flacara-reddit-si-presa/
Tara asta este deja controlata de Serviciul Informational Extern al Rusiei prin intermediul PSD care  joaca dupa interesele serviciilor rusesti   .   Toate protestele au fost organizate ca sa dea aparenta ca  inca exista opozitie in tara asta. 
Tot ce se intampla acum in presa  e cel mai prost teatru politic  din istoria curenta! Lupta e doar de ochii pulimii, in realitate e dictatura toata ziua pentru ca pe la spate toti sunt prieteni, cum am vazut in pozele cu Dragnea si Kovesi si  Maior la petrecere.
Inclusiv sa spui ca PNL  e rival al PSD-ului cand acum 5 ani se tineau de mana denota naivitate. 

Nu mai exista deloc opozitie reala, s-a cam terminat cu democratia in aceasta tara... si asta din cauza prostilor care n-au fost la vot. .
Oficial, ne aflam sub dictatura din 2016, primita in aplauze. cu trandafiri  si urale. Pe zi ce trece, conducatorii reali  ai PSD-ului isi instaureaza dictatura prin mascotele lor Dragnea, Toader si Dancila.Ca pleaca Dragnea, vine imediat altul.

Singura optiune decenta care a mai ramas e sa te adaptezi sistemului si sa furi ca si altii, sa-ti gasesti pile, sa te orientezi, sa te inscrii in partid, sa-ti gasesti "prieteni" care sa te acopere, practic sa devii o SLUGA a PSD-ului si al Rusiei. 

Sau sa emigrezi daca vrei sa muncesti cinstit si sa fii platit corespunzator sa poti duce un trai decent.
S-a terminat cu perioada democratica, asa scurta cum a fost.
Eu va zic ca o sa-i ducem dorul lui Basescu care mai mica ceva democratie.
Pai Dragnea ne duce direct inapoi in .......ce comunism? In  feudalism tata!
Cu baroni la carma, printi la sefie  si printese in parlament.
 


Un lucru e cert: fiecare o sa fie pentru el de acum inainte.
Gata cu miscarile, cu organizatiile, cu solidaritatea,   fiecare traieste, rezista si se descurca cum poate.  Ca vin niste vremuri salbatice rau!
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: johnycash on 20 March 2019, 09:29
@TrevorArthur spui ca PSD ne aduce inapoi in comunism. Eu am o parere diametral opusa si am sa iti explic parerea mea. Cine a apucat comunismul cred ca este imposibil sa nu fi vazut sau sa nu fi auzit cum lucra securitatea si justitia.
Daca cineva era incomod, se imbraca mai fistichiu, avea o frizura neconforma , spunea vreun banc ... era saltat de vreun militian sau securist. Era dus la procuror si i se inventa un dosar si tarat prin puscarii.
Acum se intampla cam acelasi lucru. Oamenilor incomozi pentru grupuri de interese de orice fel sunt saltati si li se intampla acelasi lucru ca si celor din regimul anterior. Din fericire unii dintre ei au norocul sa nimereasca si judecatori integri care ce sa vezi constata ca fapta nu exista.
Tatal meu a fost prigonit pana la revolutie pentru ca bunicul din partea mamei avusese niste pamanturi asa ca ca stiu ce inseamna prigoana comunista si nu pot sa asist indiferent cand vad ca ea a renascut sub alta forma dar in esenta aceiasi.
Cariera si viata acestor oameni este distrusa iar PNL si USR aplauda toate aceste mizerii. Imi doresc justitie dar nu asa . Cei care au furat sa fie judecati corect si daca sunt vinovati sa stea in puscarie mult mai multi ani decat stau acum iar pedepsele sa fie cumulate.
Spui ca PNL si PSD nu sunt rivali. Ba sigur ca sunt. Erau mana in mana inaintea infestarii PNL-ului cu PDL-isti.

Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 21 March 2019, 18:42
Ca PDL s-a nascut din matraguna... sigur.... PDL e din PD si PNL aripa Stolojan sau ceva de genul. Stolojan a fost cu Iliescu pe felie pana in 2000 cand a trecut la PNL. PD e din PSD sau PSDR, PDSR sau PLM...
Nu vi se pare ca e cam aceeasi mocirla din care iasa toti ? Toti sunt din acelasi aluat ?
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 21 March 2019, 19:19
Nu vi se pare ca e cam aceeasi mocirla din care iasa toti ? Toti sunt din acelasi aluat ?
Tocmai asta e motivul pentru care eliminarea PSD de la putere nu va schimba nimic radical, ci doar poate va aduce ceva stabilitate in mediul economic si legislativ. Dar tot ar fi ceva mai bine.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: TrevorArthur on 22 March 2019, 16:00
Ca PDL s-a nascut din matraguna... sigur.... PDL e din PD si PNL aripa Stolojan sau ceva de genul. Stolojan a fost cu Iliescu pe felie pana in 2000 cand a trecut la PNL. PD e din PSD sau PSDR, PDSR sau PLM...
Nu vi se pare ca e cam aceeasi mocirla din care iasa toti ? Toti sunt din acelasi aluat ?

Fix astia, PSD-ALDE, PNL si PMP au inceput primii sa puna afise si corturi cu mutrele lor de gangsteri si slugile lor pe care ii trimit in Parlamentul european.
Din punctul asta de vedere, toti astia patru sunt din acelasi aluat.

Problema e ca si alternativa USR-PLUS se anunta la fel de nasoala, ca si astia miros a neocomunisti si corupti cu masca de progresisti.
 

In cazul asta ce preferi?
Comunisti batrani si  FSN-isti cu experienta in a guverna fura ?
Sau neocomunisti tineri, fara experienta, dar care vor s-o arda pe porcarii gen homosexualitate si feminism cand tara arde si baba se piaptana  ?
 
Nu vi se pare ca e cam aceeasi mocirla din care iasa toti ? Toti sunt din acelasi aluat ?
Tocmai asta e motivul pentru care eliminarea PSD de la putere nu va schimba nimic radical, ci doar poate va aduce ceva stabilitate in mediul economic si legislativ. Dar tot ar fi ceva mai bine.

Singura sansa pentru a ne dezvolta si asigura viitorul   ca tara e o catastrofa majora.  Ceva faliment care sa convinga poporul roman ca clasa politica actuala e un rahat si ca ar trebui sa dam guvernarea unor afaceristi si corporatisti cu experienta, cu cazier curat si pusi pe treaba.
Adica, o dictatura corporatista tehnocrata justitiara  de dreapta daca e nevoie.
Care sa scada toate salariile bugetarilor si sa inghete pensiile, sa concedieze  toti bugetarii incompetenti si putorile,   care sa privatizeze toate institutiile, care sa aduca model singaporean la noi in tara, sa atraga  investitii straine, sa recladeasca industria si agricultura pentru export ca sa putem plati toate datoriile,   si sa puna toti politicienii corupti la munca in folosul comunitatii pe viata!
Si o sa se intample, fie ajungem la asta, fie ajungem colonie ruseasca. 
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 22 March 2019, 16:09
Bad post
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: TrevorArthur on 22 March 2019, 16:14
Nu vi se pare ca e cam aceeasi mocirla din care iasa toti ? Toti sunt din acelasi aluat ?
Tocmai asta e motivul pentru care eliminarea PSD de la putere nu va schimba nimic radical, ci doar poate va aduce ceva stabilitate in mediul economic si legislativ. Dar tot ar fi ceva mai bine.
Eu nu inteleg unde anume e instabilitatea? Sau se considera instabilitate daca incerci sa corectezi niste legi aberante?
Ce legi aberante?
Sa corecteze legile ca sa te lase sa  furi 200 000 euro?
Sa dai spaga sa poti sa te angajezi la stat sau sa obtii o functie inalta?
Sa dai sau sa iei mita? 
Sa fraudezi voturile la alegeri ?
Sa mituiesti alegatorii cu faina si ulei?
Sa faci evaziune fiscala si alte afaceri frauduloase?
Sa poti mitui judecatorii?
Sa managerieze statul toata industria si economia ca-n comunism?
Sa ne izoleze de restul lumii si sa ne scoata de pe piata europeana?
Daca se poate, sa fie eliberati toti criminalii, violatorii si hotii si sa se desfiinteze penitenciarele?
Sa poata oricine cu avere sa comita abuzuri asupra altor oameni mai saraci   ?

Pentru ca asta vrea PSD de fapt! 

Bre, nu stiu daca esti ceva functionar sau membru  mare de prin PSD, sau un simplu simpatizant total dezinformat,   dar te avertizez ca intr-un asemenea regim va functiona doar legea junglei, respectiv legea pumnului. Doar cei cu bani si cu muschi vor conduce societatea asta. 
Tu si cu alti propagandisti ca alde Flat nu o sa supravietuiti unui asemenea regim, mark my word!

In regimul asta rau justitiar DNA-isto/basist sau cum vreti sa-i spuneti (eu ii spun liberalism), voi doi ati primit mai mult decat ati merita.
Intr-un regim PSD-ist asa zis "social-democrat" care e cleptocratie toata ziua  pentru ca asta vor Dragnea , Valcov, Codrin si gasca ,  nu o sa primiti nimic, o sa fiti mult mai saraci decat sunteti acum!   
Se vede ca n-ati trait in comunism,  pentru ca va vad de fiecare data cand va plangeti ca sunteti "exploatati" la munca. Voi nu stiti ce-i aia "exploatare", sa stiti cum era sa  muncesti intr-o fabrica comunista si sa traiesti infometat  , sa fiti obligati de stat sa traiti in saracie, nici  nu stiti cum e sa fii persecutat de o justitie folosita ca instrument politic de o dictatura.
O sa ajungeti sa plangeti in pumni dupa democratia din timpul lui Basescu si Kovesi.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 22 March 2019, 16:17
Am citit aiurea si am sters.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: fent on 23 March 2019, 19:42
Nu ca vreau sa zic, dar vreau sa spun:
****************************
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: TrevorArthur on 09 April 2019, 17:01
Logica  romaneasca
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 09 April 2019, 17:16
Poza asta e pentru astia din rezist ca ei sunt sensibili la fraze d`astea goale si lipsite de sens. Si sa nu uitam, neaparat un font mare, ceva sa fie vizibil din avion si sa scrie Dragnea pe el.

Iohannis chiar nu a facut nimic in viata lui, a facut 16 case din meditatii iar apoi si`a expus public imbecilitatea devenind presedinte. E drept, la ce votanti avem fix asa presedinte, complet imbecil si prost.
De partea cealalta Dragnea, a furat de a rupt si a ajuns cumva sa adune psd`ul atunci cand erau cu creierii imprastiati pe toti peretii. Foarte grea alegerea, sa votezi un prost care fura sau unu mai putin prost care oricum fura.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: TrevorArthur on 09 April 2019, 20:54
Poza asta e pentru astia din rezist ca ei sunt sensibili la fraze d`astea goale si lipsite de sens. Si sa nu uitam, neaparat un font mare, ceva sa fie vizibil din avion si sa scrie Dragnea pe el.

Iohannis chiar nu a facut nimic in viata lui, a facut 16 case din meditatii iar apoi si`a expus public imbecilitatea devenind presedinte. E drept, la ce votanti avem fix asa presedinte, complet imbecil si prost.
De partea cealalta Dragnea, a furat de a rupt si a ajuns cumva sa adune psd`ul atunci cand erau cu creierii imprastiati pe toti peretii. Foarte grea alegerea, sa votezi un prost care fura sau unu mai putin prost care oricum fura.


Asa e, dupa logica ta, ai sa votam cu ala care ne fura mai mult si ne baga in faliment mai repede.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 09 April 2019, 21:02
Nici nu-mi imaginam ca ar fi ceva de discutat si argumentat daca ar fi de ales intre cele doua optiuni (Iohannis vs Dragnea)...
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 14 May 2019, 14:11
https://www.news.ro/politic-intern/update-comisia-europeana-avertizeaza-mcv-inlocuit-mecanism-dur-modificarile-codurilor-penale-intra-vigoare-le-transmite-timmermans-autoritatilor-romane-reactia-video-1924404113002019050819002196
No, ce e mare branza ? Daca ne dau afara din ue va curge cu lapte si miere, habar nu aveti.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 14 May 2019, 18:18
1. Nu ne dau afara din UE. Nu scapa nimeni din UE, orice face  ;D. UE are nevoie de resurse, consumatori si piata de desfacere cat mai mare, ca sa mai traga de timp cu politica nesustenabila de crestere permanenta a nivelului de trai si de a forta amestecarea culturilor si religiilor, chiar si a celor incompatibile...
2. Daca se activeaza articolul respectiv o sa ni se ia dreptul de vot (ca tara membra a UE). Adica zero la patrat si oricum nu a reusit nimeni performanta asta pana acum, nici chiar polonezii care s-au luat la harta rau cu birocratii de la conducerea UE.  ;D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: mache on 15 May 2019, 00:07
1. Nu ne dau afara din UE. Nu scapa nimeni din UE, orice face  ;D. UE are nevoie de resurse, consumatori si piata de desfacere cat mai mare, ca sa mai traga de timp cu politica nesustenabila de crestere permanenta a nivelului de trai si de a forta amestecarea culturilor si religiilor, chiar si a celor incompatibile...
2. Daca se activeaza articolul respectiv o sa ni se ia dreptul de vot (ca tara membra a UE). Adica zero la patrat si oricum nu a reusit nimeni performanta asta pana acum, nici chiar polonezii care s-au luat la harta rau cu birocratii de la conducerea UE.  ;D
1. ori esti copil / ori neumblat / ori indoctrinat / ori neinformat... marota cu UE are nevoie de noi e vanduta de oameni cu agenda proprie, nu de oameni care stiu cum se misca piata economica europeana
2. nu e deloc zero la patrat ci e egal 0 fonduri europene care conteaza masiv in bugetul anual; comparatia cu Polonia care are o absorbtie muuult peste noi este puerila
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 15 May 2019, 01:38
Mie mi-e mai mult decat evident faptul ca indoctrinat si neinformat esti tu, si naiv pe deasupra. Nu-si bate nimeni capul cu bunastarea "ta" daca nu are ca scop principal cresterea bunastarii "lui". Ca urmare, au grija cei de la Bruxelles ca toti cei care fac parte din schema sa se supuna regulilor. Deci:
1. Nu pleaca nimeni din UE si se vor baga bani in continuare ca "tu" sa o duci tot mai bine, indiferent ce face PSD-ul.
2. Tocmai de aia se insista pe democratie, pentru ca cei care o iau pe ulei (raportat la regulile stabilite), PSD-ul de ex., sa poata fi inlaturati prin sustinerea opozitiei. Se baga bani in tot ce trebuie pana se rezolva problema.  ;D
Deocamdata gargara si distractia sunt la maxim.

P.S. Proiectul UE are nevoie de absolut toate tarile care pot fi "integrate"/asimilate...(precum si NATO)...
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 15 May 2019, 09:39
1. ori esti copil / ori neumblat / ori indoctrinat / ori neinformat... marota cu UE are nevoie de noi e vanduta de oameni cu agenda proprie, nu de oameni care stiu cum se misca piata economica europeana
2. nu e deloc zero la patrat ci e egal 0 fonduri europene care conteaza masiv in bugetul anual; comparatia cu Polonia care are o absorbtie muuult peste noi este puerila

Piata europeana se misca in felul urmator, tarile alea de prima mana folosesc tarile ca romania, bulgaria, croatia etc ca piata de desfacere si zona de exploatat resurse. Poli de putere existenti sau potentiali sunt distrusi/supusi sistematic. Yugoslavia a spus mue UE/Germania si ghici ce a urmat, multa bunastare evident.
Fondurile europene sunt nimic in comparatie cu beneficiile pe care le are UE de pe urma noastra spre exemplu.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 15 May 2019, 10:16
Se descurca si PSD-ul, nu-ti face griji. Mai are cativa asi (Electrica, Nuclearelectrica, Romgaz, de ex.). Daca cotizeaza gras, imediat se rezolva si cu supararea de la Bruxelles, se gasesc solutii, explicatii, se coafeaza orice problema.  ;D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 15 May 2019, 10:27
In postul de mai sus e un "nu" in plus, minunat timpul asta de editare.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 15 May 2019, 11:22
OK, s-a corectat.  :)
O parte din fosta Yugoslavie deja a fost asimilata, a mai ramas doar Serbia (ca entitate semnificativa), care si ea (mare parte din populatie) se vrea asimilata. Aia se mai dau rotunzi ca nu vor in NATO ci doar in UE, dar nu cred ca vor rezista prea mult timp.

Sa nu uitam ca PSD a negociat si semnat tratatul de aderare. Atunci li s-a parut o afacere foarte buna, acum trebuie sa se tina de intelegere. ;D

Dar am auzit ca se discuta din nou de impozitul progresiv. Nu le dau un vot impotriva daca ii tine sa implementeze impozitul progresiv (o solutie care ar mai putea astupa din gaura pe care au creat-o cu maririle nesustenabile de salarii si pensii). ;D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: taribo on 15 May 2019, 17:11
Multumesc pt corectura.

Serbia nu este formal in UE in rest e tot acolo. Dar macar la ei n`au miliarde de magazine de desfacere europenii astia civilizati de la bruxelles.
Cine este probabil interesat nu cred ca uita aspecte de genul asta, dar ca mai mereu, in situatii de genul ala se alege raul cel mai mic iar noi oricum suntem un neam de mamaligi. Unde exista caractere mai tari, gen Ucraina, Yugoslavia s.a.m.d a fost un mic razboi ca sa se aseze lucrurile pe drumul agreat de UE si NATO.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 15 May 2019, 22:39
Nu este solutie fara UE si NATO. Trebuie sa te obisnuiesti cu ideea si sa te adaptezi, indiferent daca-ti place sau nu. Daca ai simtul umorului mai dezvoltat, chiar poti sa te distrezi in campaniile astea electorale care au devenit un deliciu.  ;D
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: bistritzeanul on 16 May 2019, 09:41
Eu din cate vad, guvernarea 2017-2019 e cea mai buna de la revolutie incoace. Salarii si pensii marite, 102 taxe anulate, tva scazut, subventii la agricultori platite in avans, lupta cu abuzurile din justitie si cu statul paralel, facilitati pentru angajatori. Au facut chiar mai multe lucruri bune decat imi imaginea eu ca pot face. Dragnea e un mare patriot si un om bun la suflet. Ma bucur ca se lupta si cu aia de la ue care nu ne vor binele.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: gurusenior on 01 June 2019, 12:41
Deja se prefigureaza o noua condamnare pentru Dosarul Tel Drum si ar putea lua vreo 10 ani.

Insa probabil ca Kovesi va lovi bine de tot in el pentru ce i-a facut anul trecut si nu mai iese in veci din inchisoare.

I s-ar putea face un dosar mare pentru schimbarea legilor, ordonante de urgenta frauduloase,   obstructionarea justitiei, impiedicarea infaptuirii justiei,   tentativele de subjugare  si politizarea  a curtii judecatoresti, a magistraturii si a altor institutii precum DNA, s-ar putea sa primeasca inca vreo 15-20 de ani acumulat.   
Iar Tudorel Toader si Iordache vor fi si ei condamnati, fiind atunci ministri ai justitiei.
https://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-263-cpen
https://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-264-cpen
https://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-263-cpen



Daca si el si Melescanu se gasesc vinovati pentru cozile la vot din diaspora,  au incalcat niste principii ale democratiei si dreptul de vot al cetatenilor, deci se poate lasa cu sentinte mari .

Pentru subminarea economiei nationale prin maririle de venituri abuzive si persecutarea companiilor private multinationale  si daca se dovedeste ca a avut intermediari care au aservit Rusia,  o sa ia inca vreo 15 ani:
https://legestart.ro/subminarea-economiei-nationale-reintrodusa-codul-penal-printr-un-proiect-de-lege/
https://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-165-cpen



Si daca se dovedeste ca si el si Carmen Dan au stat in spatele Jandarmeriadei , pentru abuz de putere, tendinte totalitare, vatamare corporala a protestatarilor pasnici sau a altor cetateni care nu participau la proteste, ambii ar putea lua sentinte  pe zeci de ani.

S-ar putea ca Dragnea sa nu mai iasa pe viata din celula. Acolo moare. Ar putea cel mult  sa se dea bolnav cum au facut guvernantii PCR-isti din timpul lui Ceausescu  si sa iasa din viata asta ca un prost   intr-un spital mizerabil.




Vorbim deja de infractiuni foarte grave, demne de regimuri totalitare.
Toti guvernantii  PSD  si coruptii   ar trebui trimisi in judecata  si la  Curtea Internațională de Justiție si Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

 Daca isi vedea de fieful lui din Teleorman si nu accepta functia de sef al PSD in 2015, asa cum a zis-o, probabil ca acum era lasat in pace, nu ajungea cel mai urat politician din tara, lua cu suspendare sau o condamnare mai mica.
 
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: Ciocanul on 01 June 2019, 14:44
Eu din cate vad, guvernarea 2017-2019 e cea mai buna de la revolutie incoace. Salarii si pensii marite, 102 taxe anulate, tva scazut, subventii la agricultori platite in avans, lupta cu abuzurile din justitie si cu statul paralel, facilitati pentru angajatori. Au facut chiar mai multe lucruri bune decat imi imaginea eu ca pot face. Dragnea e un mare patriot si un om bun la suflet. Ma bucur ca se lupta si cu aia de la ue care nu ne vor binele.
Pe bune, mizerii dintr-astea nu prind nici macar la electoratul penal din PSD, aia cu 2 clase. Nici femeia de serviciu din primaria din Videle nu inghite asa tampenii. Uite inca una sa ai idei crete in continuare. Din categoria am paula mica si moale ca sa nu te doara.
Title: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
Post by: oldshooterman on 02 June 2019, 00:54
 Tare de tot!  ;D ;D ;D