Author Topic: Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD  (Read 18467 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nimicinfinit

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #45 on: 20 February 2019, 23:09 »
O vor pentru ca e si-a dovedit calitatile in lupta anti-coruptie intr-o tara super-corupta.
 S-a luat la tranta cu marii corupti si i-a pus cu botul pe labe.
Are ceva palmares. Cred ca e un CV bun. E infinit mai usor sa faci anticoruptie in Germania sau Franta decat in Romania.

Adica e specialista in lupta cu coruptia ciobaneasca. Coruptii vestului nu se iau la tranta si nici bot nu au sa il puna pe inexistente labe. Deci CV-ul ei e cam degeaba la functia asta din moment ce coruptii vestului nu alearga cu mita prin cimitire, nu?  ;D

Dar partea nasoala este ca dama s-a purtat atat de pesedist cand a pierdut scaunul. 
A silit presedintele sa o demita. In loc sa renunte eroic ea a tooot tacut si asteptat doar doar mai apuca si cele cateva luni ramase din mandat (nu ca presedintele e vreo minunatie)

Insa cel mai mult conteaza ca in functia respectiva nu se ajunge pe merit. Grupuri si interese au fost in joc.
Si zau daca cred ca grupul care o sustine pe ea musteste de patriotism sau este vreo culme de corectitudine (in fond a socializat cu toata crema respectiva pana la nivel de batut pe burta)



 

Offline sradu

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #46 on: 21 February 2019, 04:51 »
 In principiu fraudele se intampla prin estul salbatic, deci ai nevoie de un copoi specializat in manarii d-astea cu flagrante, cimitire, etc... Oricum, dupa tranta asta cu Ghitza nu vad cum ar putea s-o aleaga pe Kovesi la parchetul european. Ar fi o manevra foarte riscanta, sa incepi constructia asta cu un procuror pus sub acuzare, nevoit sa se prezinte la audieri, poate chiar proces, etc...
 
 In tari ca Romania, unde democratia si institutiile ei sunt fragile, oamenii de la varf sunt foarte importanti. Ai unul care vrea sa faulteze sistemul sau sa si-l aserveasca? Uite... totul se intampla, pas cu pas. Nu exista cine stie ce rezistenta. In mod realist, singura problema pentru Dragnea/PSD e cu UE, nu e interna. Cele cateva sincope interne le-a rezolvat relativ usor.
 La fel, una e sa pui in fruntea unui parchet un om independent, cum a fost Kovesi, alta sa pui niste carpe gen manivele ca Toader, Florea sau fetele alea din CSM.

 Pe hartia Romania are toate institutiile ca la carte: CCR, CSM, separatie, etc... In fapt totul se rezuma la oameni. PSD-ul/sistemul a fost mai mereu atotputernic in Romania pentru ca a controlat toate aceste institutii democratice, numind diverse unelte. Si cat rezerva de Tudorei e inepuizabila, ba chiar nu gasesti altceva in sistem, lucrurile nu se vor schimba.
 Ceea ce s-a intamplat acum cativa ani, acest "accident" de exces democratic in Romania este acum anulat deplin, justitiei i se pune zabala. Sigur, e greu. Dupa ce-ai gustat libertate nu-ti mai vine sa te pui capra. E dureros pentru profesionistii din justitie. Ei nu pot pleca din Romania, precum doctorii sau inginerii.

 Urmeaza ani grei. Dupa ce Dragnea-si va rezolva problemele penale, va trece la ofensiva. Deja o face. Isi va consolida puterea si va limita libertatea presei si a opiniei. Plus manipularea alegerilor, la nevoie. Oricum, au suficienta masa de manevra iar opozitia e formala. Priviti la Ungaria lui Orban. Romania lui Dragnea.
 

Offline burtal

  • Feedback Score: (0)
  • Old TR: 24 (100%)
  • Newbie
  • Posts: 17
    • View Profile
Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #47 on: 21 February 2019, 10:01 »
Copoi-ul specializat in general are si un stapan :))  ca doar nu pleca la vanatoare asa de capu lui

http://www.ziare.com/laura-codruta-kovesi/parchet-european/cursa-pentru-procuror-sef-european-kovesi-pe-locul-al-doilea-dupa-votul-statelor-membre-ale-parchetului-european-1550593

:)))

Monica Macovei considera ca "sansele Codrutei Kovesi de a ocupa functia nu s-au diminuat, avand in vedere ca, la aceste voturi indicative, tarile iau o anumita pozitie, tocmai in vederea unei viitoare negocieri".

Parca era pe competente si pe cat de buni profesional sunt candidati (mapa profesionala and shit )nu pe jocuri politice si negocieri ..... acu ne explicam oarecum  si de ce era in pozitia de favorita ... pentru ca experienta ei in negocieri si jocuri politice capatata la Bucuresti se aplica si acolo. 

« Last Edit: 21 February 2019, 10:05 by burtal »
 

Offline taribo

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #48 on: 21 February 2019, 11:57 »


In principiu fraudele se intampla prin estul salbatic, deci ai nevoie de un copoi specializat in manarii d-astea cu flagrante, cimitire, etc... Oricum, dupa tranta asta cu Ghitza nu vad cum ar putea s-o aleaga pe Kovesi la parchetul european.


Ma tot intreb daca esti naiv sau doar rau intentionat. Sa spui ca romanii au inventat coruptia sau ca suntem vreo problema europeana sau planetara...iti trebuie mari resurse de ceva. Noi ne batem pe resturi, suntem aia care cauta prin tomberoane cand e vorba de bani furati.

 

Offline Ciocanul

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #49 on: 21 February 2019, 12:56 »
Nu cred ca LCK mai are vreo sansa. La voturi a luat mult dupa francez si indiferent ca dadeau nota mare sau mica ambasada Romanistanului tot acolo eram.
--
Genul asta de gandire TOXICA il au cam toti pesedistii vizavi de furat. E gandire de Escobar de duminica. Care Escobar ? Pablo Escobar. E justificarea hotului infect: ce daca am furat, altii fura mai mult. La fel gandeste si ultimul gainar de hot de buzunare din tramvai.
Coruptie este peste tot. Acum cateva zile vb cu unul si dadea exemplu ca uite Google au fost prinsi cu mata in sac si au primit 5 miliarde amenda pt practici anticoncurentiale. Adica fratelo... iti dai seama cat fura google ? Omul era idiot rau si comparatia cu faptul ca primarul face o buda de 100k de euro ca sa bage in buzunar 50k si sa mai dea 20k la partid nu are nici o treaba.
La nivelul nostru si pt saracia de aici este catastrofala gandirea asta banditeasca si furtul. Nu ai autostrazi, nu ai scoli, nu ai dinti in gura si nu ai chestii de bun simt. Dar cum zic pesedeii... e bine si asa...
 

Offline sradu

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #50 on: 21 February 2019, 13:35 »
 Pe mina ma doare-n cot daca Kovesi ajunge procuror sef. Valorea sta in recunoasterea la nivel european. As prefera totusi sa nu ajunga carpa de spalat pe jos a sculelor de joasa spetza. Kovesi nu merita asta! Se poate retrage elegant pe un job de europarlamentar sau senatoare in Romanica, fara probleme. Si apoi poate reveni ca ministra a justitiei, sefa de comisie parlamentara, pe la CSM sau asa ceva, cand/daca Romania revine la normalitate.

 Din toata povestea asta retin agitatia tampa, disproportionata si infurietoara a pesedimii: de la arma propagandistica, la unealta de la sectie si aia de la MJ. Disperare maxima, masuri imbecile, masacrarea inutila a aparentelor, etc... Toti infectii agitandu-se frenetic sa faca ceva, sa se faca utili, ca niste viermi intr-o caldare. Ce mare problema era daca se parca Kovesi pe jobul ala?! Daca stateau un pic sa gandasca, si-ar fi dat seama ca e chiar mai bine pentru ei, parcata la Bruxelles. Dar mentalitatea pesedista nu lasa loc la asa ceva. Niste penibili sinistri.
 
 Acum, va dati seama ca nu orice profesionist ajunge coarda pesedista. Un om care a depus ceva eforturi in viata, care a luat ceva examene pe propriul merit, care isi stie valoarea, nu se baga la pornache d-asta pesedist cu ravna. Trebuie sa fii un gen special de ticalos arivist incompetent/lenes, lipsit de orice morala ca sa prestezi in halul asta: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22986734-situatie-hilara-sectia-speciala-pentru-anchetarea-magistratilor-inregistrat-plangere-luju-impotriva-lui-timmermans-vera-jurova-angela-cristea.htm
 
 Va dati seama ce cum decurge viata la Sectie... trist, frate... trist. Sa ne bucuram ca inca mai putem scrie pe forumuri, zic...
 

Offline oldshooterman

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #51 on: 21 February 2019, 13:53 »
...cand/daca Romania revine la normalitate.

Sa ne bucuram ca inca mai putem scrie pe forumuri, zic...
Asta e "normalitatea". Unde sa "revina"? ;D
 

nimicinfinit

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #52 on: 21 February 2019, 14:56 »
... e bine si asa...

Eu sunt unul din aia care zic ca "e bine si asa".
Poti sa ma acuzi de pesedism sau banditism, ce conteaza? :)

Insa sincer vorbind chiar nu se poate mai bine practic (teoretic sigur, e loc berechet)
Deoarece practic ai o tara in care populatia majoritara nu are ce sa munceasca iar ce are este platit mizerabil (deja sub China si trei sferturi de Africa)

Paradoxal stratul subtirel de gulere albe si-a tras salarizari europene sau cat mai europene (e un fapt asta) chiar daca nu e cazul tuturor e totusi cazul majoritatii zdrobitoare.
Bineinteles suparare maxima pe aceste straturi ca norodul nu voteaza cum nazuiesc ele.

Dar zau daca nu este normal.
Normal sa nu vrea populatia sa fie iar sacrificata in asteptari fara rost.
Pur si simplu este aritmetica elementara ca un leu azi este mai bun decat 10 vrabii ipotetice raspoimane.
Sa adaug ca straturile astea de gulere albe au si un discurs mizerabil legat de minimul pe economie, de moartea saracimii, de turbare efectiva cand e vorba de ajutorul social (ala de 150 lei luna)?

Saracii au drept de vot si voteaza taman pe interesul lor si taman pe calapodul construit de discursurile pomenite.
Sperii saracimea, umilesti saracimea, nici macar nu promiti nimic saracimii dar o faci si de pe pozitii platite suculent ?
Apoi te si enervezi de rezultat?  ;D (desi mataluta, guler alb, nu ai vrut sa astepti si repede te-ai invartit de venit vartos de parca numai matale muncesti)

Asa ca saracimea se face frate cu dracu sa treaca si ea puntea cumva.
Ca dupa ingeri nici o salvare. Nici macar promisiunea ei.
 

Offline sradu

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #53 on: 21 February 2019, 16:44 »
Eu inteleg partea asta. E firesc, asa e. Asta e bazinul electoral traditional al PSD si n-ai ce-i face, ei sunt stapanii acestor oameni - cei mai vulnerabili. E complicat de explicat si de inteles de ce saracia i se datoreaza tot PSD-ului, in toate formele sale istorice.
 Dar asta face parte din jocul democratic - sunt cele 2 eterne miscari ce se contreaza peste tot: socialisti vs dreapta.
 Prea putini din masa asta de votanti au capacitatea de a intelege raul pe care coruptia generalizata il cauzeaza. E un fapt banal, dar da... lipsa infrastructurii (de exemplu) aduce lipsa de joburi. Furtul fondurilor europene destinate ridicarii nivelului de viata in Romania (prin diverse programe, incurajarea initiativei private, etc) rezulta tot in lipsa de joburi. Daca dintr-un milion de euro destinati Romaniei isi cumpara 10 bastani niste Mertzane ultimul racnet asta inseamna tot saracie. Sigur, poate ca dealerul face un business bun, creste vanzarile (si economia!!) dar efectul e 0. De fapt, e -1 milion.
 
 Mai e o chestie... traim o perioada buna. Nu e criza, UE pompeaza bani, business-urile n-au de ce sa nu creasca, etc. Totul ne e favorabil! Si totusi, gratie guvernarii PSD, nu reusim sa evoluam. Imaginati-va o familie careia ii merge bine, vin primele, bonusurile, se strang banutii in casa dar se cearta ca chiorii, ascund banii unul de altul, barbatul ii arde la ruleta, nevasta pe papuci si genti, dar ei stau in chirie si de abia isi platesc ratele la bolizi... ce ziceti, pare sustenabil modelul asta? Exact asa e Romania azi. Ba mai mult, ca sa puna capac, incep sa se abereze pe la servici, sa nu-si faca treaba, etc...

Dar nimeni nu explica asta electoratului PSD. Nimeni. Opozitia se masturbeaza in cerc pe Internet, si-si dau like unul altuia pe facebook.
 

nimicinfinit

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #54 on: 21 February 2019, 19:11 »
Prea putini din masa asta de votanti au capacitatea de a intelege raul pe care coruptia generalizata il cauzeaza.

Intelege si gulerul albastru ca nu e buna coruptia. Sincer vorbind poporul roman nu e atat de prost pe cat il zugravesc cei suparati pe votul poporului (nu mai departe francezii si englezii cu a lor Paris si Londra)
Dar cand 40% stau pe minim (plus inca cateva zeci de procente abia au ceva peste) e si firesc ca rezoneaza la singurii care vorbesc si fac ceva pentru ei (chiar daca sunt corupti si o fac din frica)

Ce le spune opozitia? Pai sefule nu ai invatat, nu ti-ai tocit coatele apoi rasete si bascalie plus acuza de prostie (de parca exista vreo tara in lume unde nu e nevoie de brutari, soferi, dulgheri, coafeze, etc)

Ok, politrucii vechi sunt fara speranta.
Dar astia noi?
USR. Bun. Care e mesajul lor pentru poporul prost platit?
Ca jos coruptia, astia sunt rai...Asa. Ok. Si daca te votez ce faci?
A, infrastructura, investitii.
Stop. Sunt bune dar astea sunt fumuri. Pana le faci, daca le faci, pana vin investitorii la marginea autostrazilor (daca vin) etc, etc.
Pana una alta gulerul alb nu a asteptat infrastructura, investitia guvernamentala, el si-a tras salarizare aproape europeana si imi povesteste mie ca eu trebuie sa votez ce vrea el ca atunci vine binele si pentru mine.

Na pardon. Chiar nu vad cum tu seful meu ai productivitate europeana (si salariu pe masura) iar eu subalternul tau nu am productivitate buna si ma platesti mizer ca doar tu esti sefu` mai sefule si execut ceea ce tu spui.

Romania: neurolog 5000 euro, femeie de servici 230 euro.
Germania: neurolog 7000 euro, femeie de servici 1600 euro.

Neurologul roman afiseaza saturatie si critica fatarnic acest popor de gloabe care voteaza hoti si borfasi.
Oh, da. Nu uita sa isi dea ochii peste cap si sa spuna ca e probabil sa plece din cloaca asta infecta...intre timp trimite femeia de servici sa ii spele masina in parcare, nu?  ;D ca sigur e doar o pesedista imputita care il supara pe el cu votul ei inept, vot care il lasa pe el fara autostrada mult dorita.

 

Offline oldshooterman

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #55 on: 22 February 2019, 00:22 »
 Eu cred ca "alesii" si-au marit salariile si pensiile pana la un nivel nesimtit ca sa nu le vina si lor ideea sa plece...  ;D ;D ;D

Oricum, cu Dragnea candidat la presedintie o sa fie un circ epic, raritate la nivel istoric...(lipseste emoji-ul potrivit)
 

Offline sradu

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #56 on: 22 February 2019, 07:10 »
@nimicinfinit > daca realizeaza treaba cu coruptia, atunci realizeaza si ca PSD minte de rupe. Ca in cazul alocatiilor pentru copii. Sau in cazul mutarii contributiilor. Cata incredere sa ai intr-unul care te minte non-stop? Cata incredere poti avea in corupti? Dragnea e prabusit la capitolul incredere, se scalda pe la 10%, cam ca Basescu acum cativa ani.
 In mod normal politicienii sunt votati pe baza capitalului de incredere. Altfel, e stupid. De ce l-ai vota pe unul care te minte in fata? Doar pentru ca o face frumos?

 Corect, USR nu vorbeste pe limba poporului. E clar ca situatia de acum se datoreaza si opozitiei foarte slabe (lipsa de strategie, de mesaj, etc). Dar a pune accentul doar pe asta e foarte eronat. In Romania ultimilor ani au aparut multe chestii similare, bazate pe o logica stramba:
- ai nostri fura, dar ati vazut cat fura X?
- coruptii or fi rai, dar procurorii sunt si ei nashpa
- PSD promoveaza coruptia, dar ne-a crescut salariul minim
si tot asa...

Toate promovate de masina de propaganda si impinse in masele pesediste cu rabdare si perseverenta. Orice om de buna credinta si suficient de naiv insa sa puna botul la ceea ce se debiteaza trompetele pesediste e transformat in pion al coruptilor. Ii va sustine fidel de la cabina de vot pana in Piata. Si-i va ajuta sa puna mana pe Romania, bucata cu bucata. Apoi - poate? - peste ani se va intreba cum naiba de nu-s autostrazi, joburi, cum de lichelele-s tot la putere, etc...

S-a ajuns in punctul in care nu mai e mare lucru de spus. De vreo cativa ani suntem in plin proces de restauratie, se intampla chestii foarte nasoale si lumea ridica din umeri cu indiferenta. Asta e...
 

nimicinfinit

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #57 on: 22 February 2019, 09:12 »
Ai dreptate. Nu este cum trebuie sa fie dar ce ai mentionat cu liniuta este dreptatea cum o vede poporul.

Pentru ca asa si este:
- chiar ca fura si X,
- chiar ca procurorii care sunt platiti super bine (in topul pensiilor romanesti astia din justitie sunt pe podium) fac nasoale,
- chiar ca mincinosul PSD a marit minimul.

E ciudat dar mincinosul PSD are atata intelepciune incat sa stie ca dincolo de sosele pline de masini sau de cosurile burdusite din magazine exista o masa mare si tacuta care priveste si asteapta.

Asta inseamana a te face frate cu dracul.
Sigur minte PSD dar daca era numai minciuna nici nu intra in Parlament.

Insa contra oferta la PSD este formata tot din mincinosi dar mincinosi cu staif.
Explica sofisticat ca tara nu poate sustine crestere de minim sau pensie.
Ca este periculos sa faci asa ceva. Plus ce bine era cu infrastructura.
Tabele, grafice, istoric. Logistica berechet.

Iti imaginezi poporanul privind la astia dupa 30 de ani de sperante?
A draqu nu e deloc periculos pentru tara ca mincinosii astia au deja salariu european. E periculos doar daca si munca poporanului e platita european.

Legat de nasoalele care se intampla. Restauratie?
Deh, opozitia la PSD are ca obiectiv unic pe Dragnea si vietuirea sa.
Nu ca asta e marele corupt. Ca nu e. Stim sigur asta.
Dar e vinovat in ochii contestatarilor ca e prea bun in organizarea partidului sau si in mesajul pentru electorat.
Asta e vina maxima. De ce sa nu recunoastem?

Si evident ca asta vrea sa scape de ce este acuzat si actioneaza.
Contestatarii nu si nu, sa nu scape.
El modifica legi sa scape. Etc.
(practic pe asta il anima instinctul de supravietuire iar pe contestatari doar ambitia aia care in popor e numita ambitz clasa batut din picior cu ochii inrositi. Ghici care este vazut empatic)

Mie imi pare ca indiferent de rezultat legile cam raman modificate. De aici si comportamentul opozitiei care tace atat de "colaborativ" (ca maine conduc ei si de ce sa nu aibe portite de scapare ca doar nu face nici el politica de dragul tarisoarei)

Principiul minimei rezistente spune ca mai bine era facut asta scapat decat sa ramai cu legile modificate pentru scapare.
 

Offline sradu

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #58 on: 22 February 2019, 13:56 »
Ceea ce spui tu, pe ocolite (de ce?) este cam asa:

Toti fura, toti mint dar PSD mareste salariul minim.

PSD mareste salariul minim (vrabia din mana), ceilalti vorbesc - "cu staif" si cu "tabele, grafice, istoric, logic" (deci nashpa) - de investitii si infrastructura (cioara de pe gard). In plus astia deja au bani, pe cand noi nu avem (dar noroc ca ne da PSD).

Dragnea nu e corupt. E un abil politician si organizator si opozitia vrea sa-l infunde cu dosare si procese (via statul paralel, desigur). De ce sa nu recunoastem?

Dragnea/PSD nu fac praf justitia, actioneaza in legitima aparare si face si el ce poate (modifica legi).

De vina nu e Dragnea/PSD ca a facut pizdarie din justitie, ci opozitia/statul paralel ca a incercat sa-l infunde (ca e prea bun politician).

Era mai bine sa-l lase in pace (ca oricum nu e corupt, toata lumea se stie cine e marele corupt) si atunci ramanea si legile virgine.

Am scapat ceva? Ca se pare c-ai marcat BINGO. Poate mai mergea un "Basescu" sau basisti, n-ai zis nimic de statul paralel (dar am completat eu).

Vezi... oamenii care chiar gandesc asa nu stiu cum mai pot fi recuperati. Ce fel de reset sa le mai dai? Poate doar un soc maxim, doar o super criza care sa aduca foamea in burti ar mai ajuta... dar si atunci vor exista alte prostii debitate de propaganda. Cumva tot vina basistilor va fi, tot USR si astia cu "staif" vor fi de vina. Daca nu, cu siguranta UE si Timmermans. By the way, pe cand ii vedem in catuse alaturi de Kovesi?

 

Offline oldshooterman

Liviu Dragnea si urmarile guvernarii PSD
« Reply #59 on: 22 February 2019, 14:52 »
Ceea ce spui tu, pe ocolite (de ce?) este cam asa:

Toti fura, toti mint dar PSD mareste salariul minim.

PSD mareste salariul minim (vrabia din mana), ceilalti vorbesc - "cu staif" si cu "tabele, grafice, istoric, logic" (deci nashpa) - de investitii si infrastructura (cioara de pe gard). In plus astia deja au bani, pe cand noi nu avem (dar noroc ca ne da PSD).

Aia cu marirea salariului minim impusca mai multe vrabii dintr-o lovitura:

1. Isi maresc lor masiv veniturile, pentru ca se calculeaza ca multiplu de salariu minim (asta convine la maxim si opozitiei, oricat latra impotriva).
2. Obliga si privatii sa mareasca salariile pentru a plati mai multe contributii la CAS, CASS si taxe.
3. Creste si valoarea punctului de pensie, unde tot ei si pensionarii lor castiga cel mai mult.

Daca opozitia reuseste sa ajunga la putere dupa faze de genul asta, n-are nici o sansa sa se mentina mai mult de un mandat daca incearca sa "repare" ceva. Pana acum s-a demonstrat ca opozitia doar a profitat de situatie ca sa fure si mai mult daca ajunge la ciolan. Exemplu e epic in combinatia aliantei D.A. plus E. Constantinescu cand cei 15.000 de specialisti cu care se laudau au fost folositi exclusiv pentru jaf...

Pentru cei care mai viseaza RO la nivelul tarilor mai dezvoltate, e o cauza pierduta. :D
.......................
Asta nu vrea sa sugereze ca mai bine ramane PSD la putere, doar ca alternativa nu se arata cu nimic mai buna. Opozitia nici macar nu se poate organiza intr-o formula viabila.
.......................
Doar o formula extrateritoriala ar putea salva situatia. Ceva de genul control total pe baza de AI/supercomputere cu program centralizat la nivel de UE sau guvern unic mondial (care nu se arata in viitorul previzibil). :D