In fine, eu cred ca nici nu are rost sa ne batem capul cu asa ceva, din punctul meu de vedere scrie sapa de lemn pe noi daca o dam in suveranism. Suntem foarte dependenti de UE.
--
Dependența aia de UE o să ne distrugă într-o bună zi. Ce faci dacă Parlamentul și Comisia UE devin contaminate de ....forțe politice care devin nocive pentru țara noastră?
Israelul e un exemplu de țară suverană, conservatoare, dar și democratică și bogată. Are serviciu obligatoriu și pentru femei și bărbați
@Ciocanul Discriminează musulmanii, israelienii de acolo sunt foarte patrioți când vine vorba de apărarea țării lor....și 1 cm dacă e atacat, ei rad comunități întregi de palestinieni. Și totuși, în ciuda crimelor de război, Israel e un stat mai funcțional și mai avansat și mai bine apărat decât o să fie vreodată România, cu tot social-liberalismul ei.
La fel ca Japonia, Coreea de Sud și Singapore. Nu sunt doar suveraniste, dar și omogene etnic.
Rusia și China sunt puteri nucleare, China e a doua economie a lumii, Rusia e cel mai mare producător de gaz.....dincolo că țăranii o duc rău acolo și că nu există democrație, cei din urban (Moscova, St Petersburg, Shanghai, Beijing) o duc bine. Cred că mai bine decât bucureștenii.
Iranul e mai degrabă teocratic. Nu e atât de omogen etnic pe cât e Japonia. Dar are o armată, are petrol și tehnologii la care România poate doar să viseze.
Lasă-mă cu exemplele de tip Ungaria și Belarus.
Dar sa revenim la USR. Toate cozile de topor gen Barna, Clotilde, Moșteanu care au dus partidul pe faras o mazilesc acum pe Lasconi care a ridicat de fapt partidul.
Asta este " alternativa liberala" a Romanistanului.
Cât despre
USR, era civilizat ca toți să se fi retras din viața politică și să fi demisionat din partid după ce au mazilit-o pe Lasconi și să-i fi returnat partidul lui Nicușor Dan.
Lasconi avea meritele ei: a fost realeasă primar, cu toate că la parlamentare, PSD a câștigat în teritoriu, a dus partidul de la 8 la 12%, a ajuns în turul 2 la prezidențiale, trebuia să se bată cu CG în turul 2, trebuiau să se decidă dinainte de 20 martie să o dea jos de la conducerea partidului și să nominalizeze pe altcineva înainte să o pună la strâns de semnături, la donații și să o mai bage și în buletin.
E bătaie de joc și față de ea și față de electorat. Nu că n-ar fi prima oară - l-au dat afară pe Nicușor în 2017, iar în 2021, s-au certat cu liberalii, și-au luat jucăriile și au plecat de la guvernare, lăsându-ne pe mâna PSD-ului.
Păi, mulțumim USR!
Că va câștiga Nicușor sau nu, USR, ca partid propriu zis, nu mai există din acest moment.