Author Topic: Nationalismul extremist si Euroscepticismul  (Read 902 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

anonym

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Nationalismul extremist si Euroscepticismul
« on: 06 September 2020, 03:11 »
In timp ce la noi, presa romaneasca mananca rahat cu niste alegeri care nu conteaza absolut deloc (ca castiga PNL, ca castiga PSD, mi-e totuna, tot aceiasi interlopi si securisti   ne conduc),  eu ma uit cu atentie si ingrijorare la alegerile din tarile care chiar conteaza. Tari gen Franta, Germania, Italia,   adica fix tarile cele mai mari si cele mai bogate care aduc contributii cele mai mari functionarii Uniunii Europene.
Si pot sa spun ca e ...GROASA rau treaba.


 
Franta

La ultimele alegeri, turul 2 a fost intre liberalul Macron care a castigat cu 66% si nationalista Le Pen care a pierdut cu 33%.  Va suna cunoscut, nu?  Am avut si noi fix acelasi spectacol si in toamna lui 2019 intre Iohannis si Dancila, si culmea, au obtinut fix aceleasi procente. Insa nu asta e important.

Spre deosebire de Dancila care a fost doar o marioneta proasta de moment, Le Pen e totusi un LIDER al unui partid nationalist de extrema dreapta, Adunarea Nationala,    din ala anti-imigratie, crestin-conservator, islamofob, anti-imigratie, anti-NATO, eurosceptic. E clar ca nebuna aia, daca  castiga alegerile, ar putea convoca referendum pentru iesirea Frantei din UE. Si s-ar putea sa treaca la cati nebuni nationalisti s-ar duce sa voteze fiindca ii detesta pe imigrantii noi veniti din orient. 
Asa stramba cum e, uite ca a fost votata de  vreo 10 milioane de francezi in raport cu liberalul   Macron care a fost votat de 20 milioane. 
Pare un fel de Robbespierre in fusta, genul care ar re-legaliza pedeapsa cu moartea si executiile prin ghilotinare. 
Mai ia si bani de la Putin...pe fata, asa! 


Acum insa,  Macron e extrem de detestat.
La francezi e un obicei ca presedintele sa nu mai fie reales daca a dat-o cu mucii-n fasole.
Intrebati-l pe republicanul   Sarkozy, intrebabi-l pe socialistul  Hollande.  Francezii nu uita si nu iarta ca romanii.
Dupa liberalul Macron, s-ar parea ca francezii vor avea cat de curand un presedinte nationalist.

Daca Brexit a fost devastator pentru UE, un FREXIT ar insemna efectiv sfarsitul UE. Plecarea unui stat membru fondator ar insemna ca si cum s-ar darama unul din marii piloni de sustinere al uniunii.

Ma ingrijoreaza ca Le Pen nu renunta.
A candidat si in 2012, a ajuns in turul 1 unde a obtinut doar 17%.
In 2017 a obtinut 33%.
Acum, in sondajele din 2020, de cand cu protestele cu vestele galbene si pandemia, si cresterea somajului,   Marine Le Pen, daca ar candida acum in turul 2 impotriva lui Macron, ar putea sa obtina 45%. 
Atat de mult a crescut conform unui sondaj din iunie 2020.   
 
Ganditi-va ca alegerile prezidentiale sunt in 2022, adica peste doi ani.
Daca mai obtine inca 10 procente in sondaje, s-a cam terminat. E game over pentru UE. 
Nu sunt sigur daca va castiga in 2022, e posibil ca Macron sa fie reales de vreo 15 milioane de francezi printr-un miracol,  poate ca vor fi ultimele alegeri pentru Marine Le Pen.
Dar cu siguranta nationalistii vor castiga la alegerile din 2027 cu 60% cand vor veni cu un nou lider, si posibil barbat, gen Hitler.   Istoria Germaniei Naziste pare sa se repete in cazul Frantei, doar ca in loc de evrei avem imigranti musulmani, iar in loc de nazisti avem nationalisti de extrema dreapta.
Liberalii, aia cu galben, sunt in cadere, pe cand nationalistii, aia cu albastru inchis, sunt in crestere. 







Trecem la Italia.  Dupa ce italienii i-au taxat dur pe conservatorii ca Berlusconi de la Forza Italia, cam cum au facut francezii cu republicanul conservator Sarkozy, s-au pus pe votat socialisti.
Au trecut  vreo cativa ani si socialistii sunt cam in cadere. Italienii sunt deja extrem de nemultimiti de ei. 
E un flacau acolo , Matteo Salvini, care conduce Lega Nord, un partid nationalist de extrema dreapta, tot asa, anti-imigrationist, patriot, crestin, islamofob, eurosceptic.
Nu pare un nou Berlusconi, dar daca ajunge asta premier, s-ar putea sa se cam complice treburile prin UE.
Ca daca si asta pune de un referendum Italexit, e nasol.
Ori e suficient sa nu mai aprobe fonduri europene si .....asta ar insemna sfarsitul UE.
Italia nu e mare putere economica, dar sunt totusi ceva milionari in euro cu afaceri transnationale.

Flacaul ala, Salvini, a castigat alegerile  generale din 2018, votat de 12 milioane de italieni.
Socialistii condusi de Matteo Renzi?  Au ajuns pe locul 3, votati de 7 milioane.
Cine a obtinut locul 2?
Miscarea 5 STELE condusa de Luigi Di Maio , adica tot un partid nationalist populist extremist anti-globalizare si eurosceptic.

Teoretic, Salvini putea sa fie premier acum.
Dar parlamentul italian l-a propus pe un independent,Giuseppe Conte,  care sa conduca un guvern tehnocratic. Gen Ciolos! 
Este exact evolutia Romaniei  in 2012-2016.
Tot asa,  romanii l-au pedepsit pe Basescu cum l-au pedepsit italienii pe Berlusconi la alegerile generale , ambii lideri politici conservatori de dreapta,  pentru masurile de austeritate,   majoritatea romanilor au votat cu PSD asa cum si italienii au votat cu socialistii lor,  noi l-am avut pe Ponta, italienii pe Renzi, noi l-am avut o perioada pe Ciolos premier tehnocrat, ei il au pe Conte.
Iar in 2016 romanii au votat la modul retardat cu nationalistii de tip Dragnea, si s-ar parea ca italienii au de gand sa repete prostia asta.

In 2023 urmeaza noi alegeri si am presimtirea ca Matteo Salvini ar putea sa reuseasca sa devina un Dragnea de Italia. 
Si asta are afinitati spre Rusia, ba face selfie cu Putin, intr-un fel, asa inofensiv cum pare, e mult mai al dracu decat Dragnea.
Fiindca asta ar putea ingropa UE definitiv!

Ma apuca groaza cand stiu ca Lega Nord, aia cu verde,  si Miscarea 5 Stele, aia cu galben,   ar putea sa se uneasca intr-o  alianta  eurosceptica.
Dupa cum se vede, nationalistii au sanse sa castige alegerile si in 2023,  si ar putea sa puna de o coalitie.  Ce mi-e groaza e ca italienii au de ales intre niste socialisti idioti si nationalisti.   

 





In Germania, momentan,  CDU/CSU e in top, dar in cadere libera.
Pensionarea lui Merkel ar putea pune capat indelungatei guvernari social-conservatoare si coalitiei cu socialistii din SPD.
Nationalistii de la Alternativa pentru Germania, aia cu albastru,  sunt in crestere.
Au obtinut 5% la alegerile federale in 2013, au obtinut 13% si 96 locuri in parlamentul german, cam cat au luat Hitler si Nazistii prin 1930.  Trei ani mai tarziu, Hitler devenise cancelarul Germaniei si nazistii instaurasera dictatura.

In cazul Germaniei de azi, evolutia e lenta, dar s-ar parea ca la alegerile federale din 2021,   sunt sanse mari ca nationalistii sa obtina  150  locuri  in defavoarea socialistilor incat ca vor ajunge sa negocieze de la egal la egal cu conservatorii din CDU/CSU incat ca se va ajunge la o coalitie patetica care va narui si mai tare pozitia partidelor CDU/CSU. 
Merkel nu are niciun succesor capabil care sa o urmeze. 
De aia cred ca  in 2026 e posibil ca nationalistii de extrema dreapta de la AfD sa ajunga sa guverneze de unii singur.
Si astia ar  bate ultimul cui pe capacul de sicriu al Uniunii Europene.






Intre timp, in Marea Britanie, proaspat iesita din UE,  s-ar parea ca laburistii, dupa o indelungata opozitie, se pregatesc sa intre la guvernare pana in 2024.
Se incheie ciclul conservatorilor. 
De obicei, cam asa alterneaza cele doua partide, vreo 10-15 ani, guverneaza laburistii de stanga,  alti 10-15 ani guverneaza conservatorii de dreapta.
Iar laburistii lasa mizerie mare cand isi incheie ciclul.





In Spania, dupa ce ca mai are probleme cu Catalanii care si-au declarat independenta, ba cu bascii separatisti,  acum au si un partid ultra-nationalist, eurosceptic, anti-islam, care se numeste  VOX, aia cu verde,   care e in crestere in sondaje. Urmatoarele alegeri sunt prin 2023. 







In  Olanda,  Mark Rutte si liberalii au castigat la mustata, in fata lui Geert Wilders si al nationalistilor de extrema drepata in 2017. Nu stiu daca in 2021 vor mai avea norocul asta. 




In Belgia,   pare sa fie in ascensiune partidul flamand nationalist si eurosceptic, Vlaams Belang, ala cu portocaliu. 

« Last Edit: 06 September 2020, 03:19 by anonym »
 

Offline ReActiv

  • Feedback Score: (0)
  • Newbie
  • Posts: 6
    • View Profile
Nationalismul extremist si Euroscepticismul
« Reply #1 on: 13 September 2020, 20:48 »
Libtarzii stangisti sunt cauza principala. Doar pt ca sunt cei mai vocali nu inseamna ca sunt majoritari si lumea s-a cam saturat de tampeniile lor. Au infestat tarile vestice cu migranti musulmani veniti pt ajutoare sociale si infractiuni.
 

anonym

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Nationalismul extremist si Euroscepticismul
« Reply #2 on: 16 September 2020, 03:42 »
Libtarzii stangisti sunt cauza principala. Doar pt ca sunt cei mai vocali nu inseamna ca sunt majoritari si lumea s-a cam saturat de tampeniile lor. Au infestat tarile vestice cu migranti musulmani veniti pt ajutoare sociale si infractiuni.
Cam asa e, dar asta e doar varful icebergului.
Cauza in mare e de natura economica. 
Toate guvernele neoliberale si socialiste care au fost la conducere in tarile vestice in ultimii 30 ani au externalizat productia industriala in China.
Intre timp, diferentele dintre bogati si saraci au accentuat, in timp ce clasa de mijloc cam dispare,  generatia mileniala de azi e mult mai saraca decat toate generatiile anterioare , multi abia daca isi permit sa-si ia o locuinta sau o masina ca prefera sa stea cu parintii,   coruptia a luat-o la vale,  institutiile publice  birocratice sunt efectiv degeaba, dar  tot platim impozite degeaba , am ajuns sa platim bani multi pentru produse de calitate proasta.

UE a ajuns sa traiasca doar din sistemul tertiar (servicii),  consumerism, import, datorii,  nu mai producem nimic decat oferim servicii si marketing,  gen europeanul sa lucreze la birou  ,  iar chinezu sa dea cu tarnacopul, cu sapa si la banda.
Parea frumos pana cand a dat covidul si somajul totul peste cap.
Chinezu a iesit bine, ca are de munca, are toate fabricile europene la el,  europeanul insa a iesit sifonat nemaiavand nimic  si in perioada ce urmeaza, o sa  ajunga muritor de foame. 

Stam mai rau decat in perioada aniilor 1920-1930:  industrie nu mai avem, militar, depindem doar de SUA (dar ce faci daca maine-poimaine Trump retrage SUA din NATO si isi ia toate jucariile acasa?), in timpul asta Rusia si China se inarmeaza si isi dezvolta INDUSTRIA, asa cum ar trebui sa faca orice tara condusa inteligent, cultural, ne cam ducem in cap si la capitolul asta din cauza corectitudinii politice si islamizarii. 

De la criza economica din 2008, si liberalii si socialistii si conservatorii (aia moderati de centru dreapta) au fost catastrofali la economie: 
-liberalii si conservatorii au facut austeritate la misto, dar doar pentru patura clasei mijlocie , dar numai ca sa fure de-ai lor si sa se imbogateasca din offshore-uri din Panama de exemplu sau din  contracte cu armament cu America   in razboaie gen Siria, Afghanistan, Libia sau Irak, nefacand nimic pentru  micii afaceristi si clasa de mijloc, eventual au mai adaugat ceva taxe  pe productie sau de valoare adaugata, mai niste amenzi ridicate, numai ca sa mai ciordeasca ceva
- socialistii au dat pomeni la toti saracii , bugetarii , pensionarii si asistatii sociali, bagand taxe idioate precum taxa verde  pe carca clasei de mijloc si a micilor intreprinzatori.
Ambele tabere, de stanga sau de dreapta, au continuat sa dezindustrializeze Europa, externalizand tot, europeanul de rand iesit cel mai pagubit. 



Observi ca din toata rocada asta dintre socialisti vs liberali/conservatori, au de castigat paturile superioare de corporatisti si afaceristi mari cu monopol pe piata, fie paturile de saraci care mai primesc o pomana, un salariu marit, ceva bani moca de la stat.
Toate astea  in  carca europeanului din clasa de mijloc care plateste taxe pentru parazitii, guvernantii  si birocratii din institutii si ajunge sa plateasca bani multi pentru un produs de calitate produs de o corporatie de  marca europeana, ajungand chiar sclav la banci  prin rate.............. in caz contrar are optiunea de a cumpara ceva prost si ieftin  "made in China".
Vedem tot mai multi muncitori din industriile care au mai ramas si constructori care ajung someri.


Ne miram apoi de ce tot mai multi europeni din clasa de mijloc si intreprinzatori mici, inclusiv freelanceri, ajung sa voteze nationalisti de extrema dreapta.

 Protestele "vestelor galbene" declansate la Paris  in urma masurilor luate  dupa acordul climatic  de catre Macron a fost doar " trailerul"  a ceea ce o sa urmeze. 
Pandemia nu face decat sa amplifice lucrurile.
Aia care ies in  strada impotriva mastilor in Germania, incendiaza, produc ravagii, nu o fac pentru ca nu suporta mastile, ci pentru ca au ramas someri, mor de foame.
In 1-5 ani s-ar putea sa se ajunga la razboaie civile dintre protestatari si autoritati in UE. 

Idiotenia de a muta industria europeana in China si de a depinde doar de ea  o sa ne coste enorm in viitor. 
« Last Edit: 16 September 2020, 03:50 by anonym »
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Nationalismul extremist si Euroscepticismul
« Reply #3 on: 17 September 2020, 09:35 »
poti pune aici tone de chestii, nu ma ingrjoreaza decat comunismul din state.

carry on
 

anonym

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Nationalismul extremist si Euroscepticismul
« Reply #4 on: 19 September 2020, 01:45 »
poti pune aici tone de chestii, nu ma ingrjoreaza decat comunismul din state.

carry on

Si inteleg ca preferi varianta nationalismului? 
Nationalismul si comunismul sunt cam la fel, ambele presupun economie inchisa, protectionism si cam duc spre dictatura si militarism. 

A mai experimentat lumea regimuri nationaliste (Germania lui Hitler, Italia lui Mussolini,   Romania lui Ceausescu, Coreea de Nord a lui Kim) si sincer, nu cred ca ar mai fi cineva care sa-si doreasca sa experimenteze asa ceva pe propria piele, doar daca e prea idiot sau rupt de foame.


Ca ideologie, a fost ceva bun in secolul 19 cat lupta impotriva colonialismului si feudalismului, dar aplicat in guvernare, e o idee proasta intr-o epoca in care progresul tehnologic, economia de consum si stilul de trai actual  depind foarte mult de comunicarea la distanta, libera circulatie transfrontaliera ,  afacerile transnationale, comertul online global  si de diplomatia internationala. 
Intr-un stat nationalist cu economie inchisa nu ai nici progres, nici nivel de trai crescut.

Suna socant, dar pana si China de azi, care e un mixt intre comunism ca sistem politic  si capitalismul salbatic ca sistem economic,  pare mai  locuibila decat ......Romania national-ceausista sau Germania hitlerista.
Dictaturile cu economia inchisa dintotdeauna s-au terminat prost.