Author Topic: Nicușor Dan - un nou președinte  (Read 3004 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taxon

Nicușor Dan - un nou președinte
« Reply #30 on: 29 May 2025, 19:39 »
Iar plecați după fente de tipul "Mircea, fă-te că lucrezi?"
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline ericmario

« Reply #31 on: 29 May 2025, 19:58 »
Citeste si tu presa, uita-te la TV. Si las-o mai moale cu atacurile la persoana si flame-ul pe teme despre care nu esti informat.

Stai liniștit că nu te atacă nimeni.
Te ataci singur.

ND e președinte.
Încearcă să treci peste decepție.

Post Merge: 29 May 2025, 20:08
"...am agreat ca doi oameni de la fiecare dintre partide să înceapă să lucreze începând de azi la o comisie de tăiere a cheltuielilor. (…)" (Nicusor Dan)
Și asta-i pe modelul lui Elon Musk???
« Last Edit: 29 May 2025, 20:08 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline endler

« Reply #32 on: 30 May 2025, 09:54 »

Offline taxon

« Reply #33 on: 02 July 2025, 11:13 »
Se pare ca maine vom vedea ce se alege si de promisiunile lui Nicusor Dan.
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline KodiaK

« Reply #34 on: 02 July 2025, 22:50 »
Promisiunea aia a fost o mare greseala. Nu pt ca nu ar avea de gand sa o respecte, ci pt ca presedintele nu are nici un control asupra TVA-ului.
Asus TUF X670E-PLUS | 9800X3D | Lian-Li GA II Trinity Perf 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | MSI Ventus RTX 5080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG 512GB+1TB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

Offline ericmario

« Reply #35 on: 02 July 2025, 23:40 »
Colegul taxon știe asta prea bine, dar ăsta e rolul său.
Dacă Simeon sau Țăcălin n-au ajuns președinți, atunci mai bine murim cu toții.

Sau taxoane?
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

Offline taxon

« Reply #36 on: 03 July 2025, 10:18 »
O avem si pe asta:
"Ce pot eu să promit este că nu se pune problema ca vreo pensie să scadă în România"
iar de ieri mosii sunt foc si para ca o sa le vina pensia mai mica.

Offline endler

« Reply #37 on: 03 July 2025, 14:15 »
O avem si pe asta:
"Ce pot eu să promit este că nu se pune problema ca vreo pensie să scadă în România"
iar de ieri mosii sunt foc si para ca o sa le vina pensia mai mica.

Bagi aiurea batul prin gard.. De fapt mosii aia inteleg mai bine care i treaba. Pensiile au sarit cu 30% la marire, in conditiile in care numarul celor care muncesc a ramas acelasi. Mama are acum 3700 lei, taxa de care vorbim este 3700-3000=700 din care 10% vine 70lei. In schimb la pensiile nesimtite.. armata.. etc.. etc.. acolo unde s discrepante evidente fata de salariul mediu va conta..

Offline taxon

« Reply #38 on: 03 July 2025, 14:42 »
Ba, te rog sa ma crezi, vecinii mei pensionari fac spume. Socrul si soacra la fel, mai ales ea.
Mama ta e multumita ca o sa ia aia 70 de lei mai putin, ce zice?
Voi nu socializati si cu cei de varsta a treia in the real life, mai la coada la paine, mai la aprozar, mai cind va intilniti pe strada? Faceti-va propriul sondaj de opinie.

Post Merge: 03 July 2025, 16:23
gen:
« Last Edit: 03 July 2025, 16:23 by taxon »

Offline Ciocanul

« Reply #39 on: 03 July 2025, 16:42 »
Virgil are pensie 5300 cred... o pensie de mizerie. :D
Cand ti se taie din bani totul devine emotional.

Offline KodiaK

« Reply #40 on: 03 July 2025, 17:34 »
In momentul in care se maresc aiurea pensiile cand nu sunt banii, nu aud pe unul sa protesteze.
Pensiile de stat sunt exclusiv platite din contributiile angajatilor. Deci daca nu creste contributia aia, sau nu creste numarul de angajati, este la mintea cocosului ca nu are cum sa creasca pensia.
Daca totusi se fac niste artifici sa creasca, este de asteptat ca in viitorul apropiat sa scada, ca este o creste artificiala, nesustenabila.

Si cum zicea si colegu mai sus, impactul este insesizabil la pensiile mici/medii.
Dar la op pensie de 10000 lei, imactul este de 700 lei...fata de 70 lei la una de 3700 lei. Deci 10x taxa pt o pensie de 2.7x mai mare.
Asus TUF X670E-PLUS | 9800X3D | Lian-Li GA II Trinity Perf 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | MSI Ventus RTX 5080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG 512GB+1TB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3

Offline endler

« Reply #41 on: 03 July 2025, 17:41 »
Ba, te rog sa ma crezi, vecinii mei pensionari fac spume. Socrul si soacra la fel, mai ales ea.
Mama ta e multumita ca o sa ia aia 70 de lei mai putin, ce zice?
Voi nu socializati si cu cei de varsta a treia in the real life, mai la coada la paine, mai la aprozar, mai cind va intilniti pe strada? Faceti-va propriul sondaj de opinie.

Post Merge: 03 July 2025, 16:23
gen:
PLM.. tot o arzi cu pensionarii.. boss.. lucru la o companie de stat.. inginer.. peste 25 ani vechime.. spor de vechime/fidelitate 23% adunat.. incerc sa expun tot.. pe fluturas in jur de 7500 macro.. in mana nu sare de 4500-4700 fctie de cate zile lucratoare are luna.. nu stiu ce a fost exemplul tau.. ideea e ca eu ai platesc pensia lui.. si sunt constient ca eu nu am cum sa ajung la pensie ca a lui. e militar cumva? a luptat in irak? pensiile marite cu 30% a fost o pomana(mai arata mi un precedent similar in alta tara.. nimeni nu sufla o vorba despre asta sa nu supere seniorii.. . suntem o tara imbatranita.. meseriasii sunt afara).. politicul la nivel micro au creat sinecuri.. institutiile sunt capusate cu protejati politici, handicapati la nivel profesional, beneficiari nestiuti de sporuri cretine. cand vine un nou sef, alta culoare politica, automat se mai angajeaza cativa pe langa care nu muncesc, ci doar raporteaza cu cine voteaza angajatii prin institutie si ce opinii politice au.. sunt extrem de multe anomalii in sistem insa f putini sunt dispusi sa le releve pt ca totul este controlat.. cacatii iti urmaresc fb.. fc.. fv.. tu esti unul dintre ei? taxoane?

Post Merge: 03 July 2025, 18:22
Tataie, ce ți-ai cumpărat din prima pensie?
– Un ziar… să caut ceva de muncă
« Last Edit: 03 July 2025, 18:22 by endler »

Offline ericmario

« Reply #42 on: 03 July 2025, 19:08 »
Dacă nu l-ați vrut pe Simeon sau pe ”de ce fugem”...
Shit happens!

Offline endler

« Reply #43 on: 03 July 2025, 19:58 »
Dacă nu l-ați vrut pe Simeon sau pe ”de ce fugem”...
Shit happens!
Eeeeei.. ericmario.. tu esti genul care pescuieste in groapa propriei tale curti inundata si ramasa de la camionul care ti a turnat fundatia, sti ca n ai peste acolo, dar iti plac stropii care sar din baltoaca cand la interval de 1 h bati cu undita baltoaca ca n are peste.

Offline ericmario

« Reply #44 on: 03 July 2025, 21:51 »
Analogiile tale sunt cel puțin vesele.
Sincer, mi-a foarte plăcut!

Dar cam asta e, la criticat suntem toți campioni olimpici.
La făcut ceva, Ilie Șerbănescu. (RIP)

Nu văd pe nimeni să spună cu subiect și predicat că e de acord că trebuie tăiat în carne vie.
Probabil că CCR-ul se va opune din nou, că dacă statul e obligat să-ți plătească salariul ăla absurd, aia e!

E bătaie de joc la ceea ce înseamnă ”banul statului”.
Acolo ar trebui intrat la os.
Deja sunt generații de bugetari, care au nevoie de ”spor de condiții grele” .
WTF?