Cred ca tu confunzi. Uniunea Sovietica ERA Rusia. Niciuna din tarile anexate de Imperiul Rus nu avea vreun cuvant de spus si toate se supuneau Kremlin-ului. Nicunul din "statele" membre nu aveau optiunea sa paraseasca uniunea.
Singura asemanare cu UE este ca ambele au "Uniunea" in denumire
Nu era RUSIA.
Era SOVIETICA!
Iosif Stalin a fost georgian.
Nikita Hrușciov s-a născut la 11 km de Ucraina.
Leonid Brejnev a fost ucrainean.
Konstantin Chernenko a fost ucrainean născut în Siberia.
Yuri Andropov și Mihai Gorbaciov s-au născut prin Caucaz, departe de Moscova. Gorbaciov nici nu mi se pare că ar fi avut trăsături de rus, părea mai armen-ish așa.
Vladimir Lenin, Boris Ieltzin și Vladimir Putin (original din Sankt Petersburg) s-au născut ca ruși autentici.
Niciuna din tarile anexate de Imperiul Rus nu avea vreun cuvant de spus si toate se supuneau Kremlin-ului.
Și UE nu e la fel?
Nu ne supunem Berlinului?
Nu ne supunem legilor în mare parte proiectate de germani?
Nu e Germania motorul economic al UE?
Nu a fost Merkel cea care a dictat în ultimii 15 ani?
Nu e Ursula autoritatea centrală?
pentru cei mai tineri care nu cunosc personajul ... asta e Valentin Stan: https://youtu.be/cGv-RHJzBQE?t=16
singura intrebare pe care mi-o pun: de ce nu e inca internat intr-un balamuc si mai apare pe la tv?
Se numește pamflet jurnalistic la adresa unui președinte care ne-a reprezentat țara în mod precar și era ignorat de liderii europeni spre deosebire de Iohannis care măcar are prestanță pe plan extern (cu toate că pe plan intern a fost un eșuat ca președinte).
Acum sincer, tu încă mai ești nostalgic după Băsescu care e acum acuzat pentru colaborare cu Securitatea comunistă, care a recunoscut că a fost membru PCR și turnător, pentru că s-a asociat cu diverși corupți ca Udrea și Videanu și mafioți din lumea interlopă ca Bercea Mondialu, care ne îndemna să strângem cureaua prin 2010 în timp ce fiicele, fratele și prietenii lui se îmbogățeau din șpăgi și bani publici? Pe lângă atitudinea sa care numai prezidențială nu era. Cum să-i iei apărarea unuia ca Băsescu?
Știu că a fost un rău necesar la momentul lui în 2004 și în 2009, că măcar a permis să avem un grad mai mare de libertate, ne-a băgat în UE, și că se putea mai rău (Năstase care se visa dictator ca Erdogan,
Geoană, sluga mogulilor, pe care o să ajungeți să-l votați la toamnă ca să nu iasă Simion ) )
Și totuși, Băsescu nu e demn de băgat în lista marilor personalități politice în istoria românilor. Pe Băsescu, Năstae, Ponta și Iohannis i-aș băga la submediocri, pe Ilici , Cîțu, Dragnea și Ciolacu la catastrofe biblice.
Valentin Stan, în schimb, e profesorul care predă despre NATO și UE la Universitatea din București de vreo 20 ani și e unul dintre cei mai buni jurnaliști, istorici și analiști politici.
Majoritatea tinerilor studenți specializați pe relații internaționale au învățat despre NATO și UE de la el.