Author Topic: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co  (Read 22427 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline daveWalter

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #180 on: 07 August 2024, 02:43 »
Statistici  ....fără a adăuga forțele pe care le-ar putea disloca SUA , UK și Franța
Ignored list: ericmario, ZorracK

Offline daveWalter

« Reply #181 on: 09 August 2024, 13:39 »
În Iran se petrece o chestie.

E o scindare socială între iranienii liberali și iranienii conservatori, cam ca peste tot.

Președintele ăl nou care l-a urmat pe Ebrahim, cel „picat” cu elicopterul, e moderat și chiar deschis negocierilor cu Occidentul.

Ieri, Masoud Pezeshkian a început să pună piciorul în prag și să-i spună ayatollahului Ali Khamenei să o lase mai moale cu amenințările și să anuleze atacarea Israelului, că s-ar putea să urmeze kkt-uri pentru Iran, să se trezească cu o revoltă sau cu război civil+ ce distrugeri le va face aviația israeliană asupra infrastructurii.

Se anunță vremuri interesante dacă Ali Khamenei autorizează atacul.

Poate apucăm să vedem prăbușirea regimului teocratic. Care oricum sucomba din cauza revoltelor interne de prin 2021, încă cu mult înainte de uciderea Mahsa Amini. De când Trump l-a ars  pe generalul Soleimani (una dintre singurele chestii bune pe care le-a făcut ca președinte), Iranul e în prag de prăbușire. 
« Last Edit: 09 August 2024, 13:41 by daveWalter »

Offline Hideyoshi

« Reply #182 on: 17 September 2024, 20:57 »

Offline daveWalter

« Reply #183 on: 18 September 2024, 19:53 »
desi nu e de ras nu ma pot abtine sa nu zambesc: https://www.reuters.com/world/middle-east/dozens-hezbollah-members-wounded-lebanon-when-pagers-exploded-sources-witnesses-2024-09-17/

tre sa recunosc ca au imaginatie
Din păcate, au fost și civili răniți. Cam în jur de 1000. Numărul morților e mult mai mare după cum au raportat martorii oculari, dar presa libaneză  e cenzurată.  Victime colaterale care nu aveau nicio legătură cu Hezbollah sau cu Hamas.
Acu poți să vii cu replica aia tâmpită „da,dacă știau că sunt în război cu Israelu, de ce n-au plecat demult, gohârț, gohârț ?”
Păi unde să plece libanezii dacă nu-i mai primește nimeni? Se îneacă cu miile musulmanii care traversează Mediterană.
Irakul și Siria sunt încă zonă periculoasă de război, Turcia și Arabia Saudită nu-i vor pe libanezi că deja sunt plini de palestinieni, sirieni și irakieni, Ungaria, Austria nu-i vor, Grecia e plină, Germania și-a închis frontierele...poate ar trebui să-i găzduim noi....ah, nu vreți!

Nu am devenit eu iubitor de muslimi. Eu îi consider pe mulți  neintegrabili  în societatea occidentală și cei mai fundamentaliști sunt dușmani ai stilului nostru de viață. E o tragedie faptul că de 24 ani, regiunea aia a devenit un focar de război, și automat, o mare amenințare la adresa Europei. Nu s-ar fi ajuns la toate războaiele culturale care se întâmplă acum în Europa din cauza că mulți arabi sunt neintegrabili, iar mulți europeni conservatori sunt intolerabili.

Dar nu pot să mă bucur de faptul că s-a recurs la tactica asta. Fiindcă am putea ajunge din clipa asta și noi în postura lor.
Chestia asta „ingenioasă” imaginată de israelieni ar putea constitui un precedent periculos pentru războaiele viitorului în care civilii vor fi ținte.
Dacă Ucraina o să apuce să lovească cu rachete de rază lungă Moscova, nu mă aștept sub nicio formă la bombardamente nucleare de la Putin. Nici măcar la lovituri convenționale. Dar mă aștept ca rușii să se răzbune cumva prin sabotaje, și anume, să se inspire după israelieni și să ne-o facă nouă, polonezilor și balticilor.

Rușii ar putea și ei să intercepteze cu ceva ajutor al serviciilor chineze niște transportatoare de smartphone-uri made in China, să  bage explozibili și aia e. Și în alte produse comandate de pe Temu, Alibaba și Shein de exemeplu....și care ajung în casele noastre.
Sau să ne-o tragă chiar chinezii dacă explodează mămăliga prin strâmtoarea Taiwan sau peninsula coreeană. Probabil că deja sunt explozibili implementați de ani buni sau ceva anume care să le provoace scântei de la distanță lungă, chiar și după un timp!!!

S-ar putea să recurgă chiar jihadiștii la asemenea tactici. Și la ce treabă de mântuială se face prin unele țări din Europa  când vine vorba de verificarea coletelor, s-ar putea să le iasă.
« Last Edit: 18 September 2024, 20:06 by daveWalter »

Offline Ciocanul

« Reply #184 on: 18 September 2024, 20:27 »
Nu era nici un nevinovat acolo.
Abonamentele la telefon sunt si la ei 3-5 euro, are si libanezul bani de o ciocolata. Toti care foloseau mizeriile alea din 90 sunt Hezbollah/Hamas/etc. 
Va veni si randul Iranului o data ca ei sunt sursa de probleme in zona.

Offline daveWalter

« Reply #185 on: 18 September 2024, 20:45 »
Abonamentele la telefon sunt si la ei 3-5 euro, are si libanezul bani de o ciocolata. Toti care foloseau mizeriile alea din 90 sunt Hezbollah/Hamas/etc. 
Va veni si randul Iranului o data ca ei sunt sursa de probleme in zona.

Nu prea contează când și smartphone-urile, radiourile portabile și chiar computerele sau televizoarele pot fi folosite.
Parcă am uitat de incidentul cu bateriile de la telefoanele Samsung de acu câțiva ani.

Mi-e groază fiindcă s-ar putea să ajungem și noi victime dacă ajungem la război hibrid sau asimetric, iar rușii și chinezii se inspiră de la israelieni. 

Post Merge: 18 September 2024, 22:58
Doi minori libanezi uciși.
Lucrători medicali uciși.
Aveau ăștia o legătură cu Hezbollah?
https://en.wikipedia.org/wiki/2024_Lebanon_pager_explosions

Post Merge: 18 September 2024, 23:00
@Ciocanul  când o să înceapă și chinezii și rușii să treacă la astfel de atacuri, o să fii ok cu faptul că mulți oameni și-ar putea pierde ochii, organe, degete, mâini sau vor muri? 
S-ar putea ca tocmai tastaturile luate de prin China să aibă deja explozibil.

Oricum, Cutia Pandorei a fost deschisă! La fel ca dronele și atacurile cibernetice, vor fi și electrocasnicele cu explozibil implantat o armă a războaielor viitorului.

Post Merge: 18 September 2024, 23:01
LOOOL
fabricate în UNGARIA. Lângă noi!
https://www.digi24.ro/stiri/externe/pagerele-folosite-in-atacul-din-liban-au-fost-fabricate-in-europa-sustine-compania-taiwaneza-despre-care-s-a-spus-ca-le-ar-fi-produs-2933887
« Last Edit: 18 September 2024, 23:01 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #186 on: 18 September 2024, 23:14 »

Blackberry baby! Z10 al meu încă merge!
Voi vă jucați cu Samsung-uri și i-Phone-uri de mii de euro, dar fie.
E alegerea voastră. Banii oricum sunt aruncați pe fereastră.
Că viața nu mai vine înapoi, ca-n filme.

LE. Ideea e să evitați pe cât posibil călătoriile în Israel.
Azi am vorbit cu o verișoară care-și propusese o vizită la Ierusalim cu fiu-su, dar Lufthansa a oprit iar zborurile acolo.
I-am zis că ocazii vor mai fi, dar riscul ca vizita asta să fie prima și ultima, e prea mare.
Și dacă nu, nu-i nici o pierdere.
Dar de trăit trăim doar o dată.
« Last Edit: 18 September 2024, 23:26 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

“bleach blonde, bad built, butch body.”

Offline daveWalter

« Reply #187 on: 18 September 2024, 23:56 »
Eu am renunțat să mai cumpăr Samsung nou sau să trec pe iPhone - numai și gândul că le fac punga groasă la chinezii comuniști, dușmanii supremi ai Occidentului,  nu-mi dă pace. În fond, ei le ansamblează.
Chiar îmi doresc nespus să fie reconstruite fabricile europene de telefoane.

Ideea e să evitați pe cât posibil călătoriile în Israel.
Azi am vorbit cu o verișoară care-și propusese o vizită la Ierusalim cu fiu-su, dar Lufthansa a oprit iar zborurile acolo.
I-am zis că ocazii vor mai fi, dar riscul ca vizita asta să fie prima și ultima, e prea mare.
Și dacă nu, nu-i nici o pierdere.
Dar de trăit trăim doar o dată.

Nu cred că o să putem călători liniștiți în Israel pentru cel puțin 10-15, poate chiar și 20 ani. Riscurile de escaladare într-un război total cu Iran, Liban, Turcia,  Siria și chiar cu Egipt au crescut.
După bombardamentele israelienilor asupra Fâșiei Gaza care au dus 40.000 de morți, nu cred că o să mai fie pace pe acolo decât după ce intervin americanii cu vreo câteva sute de mii de trupe și îi pun la punct pe toți jihadiștii. Pentru asta ne trebuie un nou Bush jr. ceea ce nu-i cazul la candidații actuali.

Nu se vor lăsa iranienii cu una, cu două, nici după încheierea unui armistițiu menit să elibereze toți ostaticii. Pace clar nu va mai fi decât dacă îi extermină israelienii cu totul și își extind teritoriul în The Great Israel, așa cum se voia de la bun început.

Ceea ce-i păcat pentru că toate monumentele istorice din toată regiunea aia ar putea fi distruse, inclusiv piramidele egiptene, ruinele templelor romane din Siria, biserici, cetăți medievale, moschei abbaside din Israel etc.

« Last Edit: 19 September 2024, 00:04 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #188 on: 19 September 2024, 00:02 »
Eu n-am de gând să călătoresc acolo oricum.
Adică pentru ce?
Nu stau eu mai bine acasă?
Să se ducă ăia kamikadze, pe banii lor.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

Offline daveWalter

« Reply #189 on: 19 September 2024, 00:39 »
Eu n-am de gând să călătoresc acolo oricum.
Adică pentru ce?
Nu stau eu mai bine acasă?
Să se ducă ăia kamikadze, pe banii lor.

Nici dacă ai vrea nu vei putea.
Problema și mai mare e că o să fie un LUX să mai fii ATEU.

Ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie ar putea începutul acelui „război” profețit de sioniști, cât și de jihadiști.
Israelienii sioniști cred că atunci când va începe războiul, se va ridica un Mesia, un descendent al lui David care îi va cârmui, le va extinde teritoriul din Egipt până în Irak și le va construi al treilea templu după ce-și vor nimici toți dușmanii antisemiți.
Arabii musulmanii, ăia mai jihadiști, la fel, ei cred că anticristul (al dajjal) va fi un evreu, iar după armaghedon, va veni Iisus pe Pământ, și împreună cu noul calif global Al-Mahdi, vor aduce pacea islamică pe pământ.

Noi europenii, care și noi avem Apocalipsa noastră biblică, ne-am cam dezis de religie datorită progresului tehnologic. Dar ghici ce, cu atâția jihadiști care vor să te omoare pentru că ești un ateu infidel care crede în știință, care se uită la anime-uri cu femei despuiate și fumează, consumă alcool și mănâncă burgeri cu carne de porc, nu prea o să ai de ales decât să te alături taberei creștine conservatoare „Deus Vult” și până la urmă, se va ajunge la Cruciada Absolută - A Zecea Cruciadă.
Nu cred că o să mai fie pace acolo decât după ce se instaurează un guvern mondial, iar Israelul va căpăta control asupra întregului Pământ Promis lui Avraam de către YAHWEH în Geneza.
Tot procesul ăsta poate să dureze 40 ani, nu 4 ani. 

Războiul Israel-Hamas/Hezbollah e doar începutul. Puteți să considerați acordurile de pace de la Camp David drept EXPIRATE! Israelul nu se va lăsa până nu-și va dobândi tot teritoriul cuvenit dintre Nil și Eufrat, conform Legământului Avraamic din Geneză. Va fi război permanent și intensificat. Perioada de pace care a fost din 1948 până în 2023, întreruptă de războaie ocazionale, s-a terminat!

Iar Kamala și Trump sunt dispuși să sprijine Israelul până la obținerea victoriei împotriva mișcărilor Hamas și Hezbollah, controlarea deplină a Fâșiei Gaza și a Cisiordaniei, care da, vor fi terminate în 4 ani. Pe urmă va urma restul: Iordania,  Libanul, Siria, Irakul, Egiptul, Arabia și Iranul.
Pe parcurs, o să apucăm și vremea când o să fie construit cel de-al treilea templu. 
« Last Edit: 19 September 2024, 00:53 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #190 on: 19 September 2024, 18:01 »

Israelienii sioniști cred că ...

M-am oprit aici.

Offline daveWalter

« Reply #191 on: 19 September 2024, 23:41 »

Israelienii sioniști cred că ...

Ar trebui să citești tot ca să înțelegi situația.  Tu degeaba te declari ateu dacă 10 milioane de evrei sunt iudaici care îl așteaptă pe  Mesia,  iar un 1 miliard de alți arabi sunt musulmani îl așteaptă pe Mahdi să creeze un nou califat global cu care să convertească întreaga planetă la ISLAM.
Asta e realitatea. NU e nicio conspirație.
E istoria reală a relațiilor israeliene-arabe care derulează de vreo  80 ani, conflictul în sine fiind RELIGIOS!

E un război religios, etnic și teritorial, dar mai mult  religios.
« Last Edit: 19 September 2024, 23:43 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #192 on: 20 September 2024, 19:22 »
Și ce ar trebui să facem?
Să ne plângem de milă?
Mi-amintești de povestea cu drobul de sare care va omorâ copilul, a lui Ion Creangă.

Sigur nu suferi de gândire catastrofală?

Offline daveWalter

« Reply #193 on: 21 September 2024, 01:10 »

Sigur nu suferi de gândire catastrofală?
Probabil că da.
Nu știu, nu sunt psiholog și cu siguranță nici tu.
Dar cel puțin, mai mult ca sigur pot să spun că nu sufăr de TDS.

Offline ericmario

« Reply #194 on: 21 September 2024, 15:05 »
Atac la persoana.
« Last Edit: 22 September 2024, 17:33 by oldshooterman »