Author Topic: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co  (Read 5061 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline axxel4you

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #30 on: 29 October 2023, 11:57 »
Le-as desfiinta fasia gaza. Nici o fasie, nici o semi independenta nimic. La un moment dat trebuie sa stii ca ai pierdut si sa-ti accepti soarta. Daca nu sa mearga la cele 72 de virgine.
   Daca tot au interzis existenta Palestinei zici ca macar sa duca totul la bun sfarsit si sa interzica existenta palestinienilor ? E o vorba.. Ce semeni, aia culegi.

Post Merge: 29 October 2023, 12:11
@peacemaker . Problema nu este ca a fost ocupata Palestina, ea a mai fost ocupata si de alte tarii, de Turci, de Englezi ... diferenta este ca tarile alea nu au facut tot posibilul sa scape de populatia care era acolo, aici e marea problema care va ramane tot timpul o problema, ocupi o tara si incepi sa toci la populatia indigena cu suportul asa ziselor tari civilizate pana nu mai ramane. Nu mai considera ca este aceeasi situatie.
   Din ce ai scris mai sus am inteles ca tu consideri ca Isus era un evreu care omora Palestinieni sa le ia terenurile si casele?
   Vezi filmul de mai sus, problema e miscare Zionista .

Post Merge: 29 October 2023, 12:27
https://republica.ro/in-fasia-gaza-violenta-domestica-impotriva-femeilor-e-norma-mi-e-imposibil-sa-inteleg-cum-poti-sa-fii
Eu chiar am crezut ca HAMAS a castigat acolo alegeri ... cand colo tot AK-ul ramane baza.
Ai vazut ce usor esti de manipulat sa crezi ca toti palestinieni fac parte din Hamas, trebuie sa distrugem Hamas adica toti Palestinieni. Hamas detine controlul in fasia Gaza cu ajutorul miscarii Zioniste care are nevoie de o scuza sa toace la Palestinieni. E asa usor sa gasesti oameni needucati care pot face acte teroriste dupa ce sunt indoctrinatincu credinta extremista.
« Last Edit: 29 October 2023, 12:27 by axxel4you »
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline Meghido 1469 î.Hr.

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #31 on: 29 October 2023, 15:50 »

Eu ce nu inteleg e cum dracu au iesit de acolo si le-a reusit asa o mizerie de atac ?
Cum rahat au trecut atatia inarmati ?


1.  ;D Au stiut, toata lumea buna a stiut.
Doar ca aia erau ocupati sa il dea jos pe Dragnea lor.
Si, asa cum cunosti, tefelistul lasa si pe mamica sa crape doar sa isi atinga obiectivul.
Bine, nu prea credeau ca o sa incaseze mare lovitura...doar cat sa il faca pe Dragnea lor sa cada.
Dar lovitura a fost asa de mare incat Dragnea lor este nu cazut cat consolidat...deh, rezultate tefeliste normale.

2. Amerlocia tot priveste la simulari care zic ca sunt pe faras, trebuie sa elimine China, e  concluzia.
Au inceput incercand sa elimine pe mare aliat, Rusia, din schema. Dar au reusit sa o lipeasca si mai dihai de China. (bravos, felicitari)
Ba chiar nici macar nu au slabit aliatul Rusia, l-au intarit chiar si asta tiparind salbatic dolari si facand moneda lor tot mai mult hartie de WC.

Acum incearca sa scoata din schema aliatul nr 2 chinez, Iranul.
Din cauza asta portavioane pe acolo.
Doar ca asta nu musca, nu sare la bataie deloc. Latra pe acolo dat atat.
Uuu, supare mare. Se cauta solutii.
Sigur Israel gaseste "dovezi" ca Iranul e implicat si bombardeaza (ca asta o sa urmeze, 95%)

(Dupa alegeri se baga serviciul militar obligatoriu si la noi.
Au pierdut doi ani de productie pentru carnea de tun)

Ce urmeaza: simularile zic sa nu se bage Amerlocia in troaca ca ii trebuie carnea de tun pentru China.
O sa arunce europenii din est peste rusi si evreii peste iranieni.
Ei o sa astepte alte baloane chinezesti, batiste chinezesti, etc, orice care sa poata sa fie numita "o amenintare" (dar mai probabil ii pun pe taiwanezi sa faca ceva atat de grav incat China sa sara...ca asta este paternul: trebuie sa atace inamicul, noi suntem imaculati, etc)

Hai ca nu scapam de WW3.
E si normal.  ;D

« Last Edit: 29 October 2023, 16:04 by Meghido 1469 î.Hr. »
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #32 on: 30 October 2023, 13:30 »
Nu cred ca Iranul, si nici Turcia (oricat ar latra Erdogan, declarand razboi religios impotriva lumii crestino-iudaice)  s-ar putea implicat in mod direct.

Chiar si daca ar insemna sa aiba pierderi de 20,000-50,000 de militari si s-ar alege cu doua portavioane scufundate, America nu se va lasa pana nu va invinge si nu va trimite la cele 72 de fecioare toti jihadistii cu sentimente antisemite.
Pentru ca in cazul Orientului Mijlociu, America va avea mana libera si isi va permite sa faca tot ce poate si va folosi toata puterea sa de foc din moment ce nu este nicio putere nucleara de tip Rusia in regiune ....in afara de Israel desigur, care cu siguranta va apela la optiunea Samson daca se ingroasa gluma.

Si Iranul si cred ca nici Turcia nu vor soarta Libiei, a Irakului sau a Siriei.
Dar vor inarma Hamas si Hezbollah, vor trimite si forte expeditionare de voluntari la fel cum fac occidentalii cu Ucraina.

Inca nu s-a ajuns la gravitatea situatiei razboiului de Iom Kippur din 1973, nici macar la nivelul razboiului de uzura din 1970 nu s-a ajuns din moment ce Egiptul nu bombardeaza Israelul, nici Rusia nu e implicata in mod direct si nici Siria nu are putere mare de foc si inca suntem departe de scenariul in care s-ar putea ca toata lumea araba + Iran sa intre in razboi direct cu Israel ca in 1948.
Razboaiele din anii 70 au fost un cosmar mai mare, se putea ajunge la un razboi direct SUA-URSS, iar in 1970, erau 15,000 de soldati sovietici care atacau  cu tancuri si avioane sovietice. 

Inca nu am ajuns la nivelul razboaielor arabo-israeliene din 1948-1973, dar cu siguranta ca ceea ce experimentam acum e cel mai grav conflict de la razboiul din  Liban (2006) si cred ca se intrevede ceva la scara razboiului din Irak din 2003 daca  Israelul trimite 529,500 de soldati. 


« Last Edit: 30 October 2023, 13:36 by peacemaker »
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
« Last Edit: 31 October 2023, 19:00 by peacemaker »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #34 on: 31 October 2023, 23:32 »
Pacat de amaratii ce HAMAS nici nu-i lasa sa plece, ii folosesc pe post de scuturi umane ca niste gunoaie. Nu exista cale de intors, trebuie gazat fiecare tunel si intrat din casa in casa si exterminati pana la ultimul. Acum vor sa elibereze cica ostatecii. Sa-i tina bine ca o sa fie ultimii ostateci si de acum incolo sa nu mai fie nici o negociere bazata pe luat de ostateci. O sa fie o baie de sange, sa fie siguri ca e ultima.
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #35 on: 01 November 2023, 03:15 »
Palestinienii au deja un stat........pardon, patru state in care se pot integra usor, cu aceleasi steaguri si culturi similare

Primul e Iordania, care are exact acelasi steag. Si sunt 2 milioane de palestinieni.



Al doilea e Libanul, care are 5 milioane populatie, din care 170,000 sunt palestinieni.




UAE - o tara foarte bogata, si cu steag care are aceleasi culori. Si 150,000 de palestinieni.

 
Kuweit

Si ce mai vor ei?
Sa aiba al cincilea  stat arab in Gaza si in West Bank cu drapel cu aceleasi culori ros-verde-alb.


De ce trebuie sa ia foc intreaga planeta si sa moara oameni  pentru Gaza, pentru vreo 590,000 de palestinieni care pot fi usor stramutati in statele astea, pentru ca n-au niciun istoric si nationalitate concrete, care sunt de fapt arabe toata ziua?
La fel si aia 3 milioane de palestinieni de pe West Bank.

Ce asteapta americanii de 80 ani? De ce nu au fost stramutati?

I-ar putea primi si Arabia Saudita, Irakul, Siria, Turcia......pe bune acum, si sa nu aiba 8 milioane de israelieni dreptul de a exista ca stat? 

Daca citim bine in Biblie, este dreptul evreilor de a pretinde teritoriul lor ca Taramul Fagaduintei, iar musulmanii din intreaga lume ar trebui sa-si aduca aminte ca Avraam este parintele lor, iudaismul este religia dupa care au plagiat si au creat islamul, exista dovezi clare care arata ca a existat regatul Israelului in antichitate, in schimb.........ce face Israelul sfant pentru musulmani? Ca exista o povestioara stupida in care profetul Mahomed s-a dus cu un cal inaripat la Ierusalim, intr-o noapte, poveste care nu poate fi veritificata cum este in cazul vestigiilor israeliene antice ce demonstreaza clar exista unui regat iudaic antic.


Also.........Canaanitii care au locuit acolo in Levant ca semiti..........au disparut demult. Nu mai exista canaaniti de la colapsul epocii bronzului, de cand i-au nimicit popoarele marii, si apoi, asirienii.
Fenicienii din Liban,  la fel, nu mai exista de cand au venit ocupantii asirieni, babilonieni si persi, iar fenicienii au sfarsit prin a coloniza Tunisia de azi si a crea Cartagina, exterminata de romani.

Iar filistenii, din care se trag cica palestinienii in mod fals, au fost de fapt un popor al marii, niste migranti care au venit de prin Grecia, din Turcia de azi, din insulele grecesti, si au devastat Levantul si regatul israelului.

Nici macar egiptenii antici  sau hititii nu mai exista, nici babilonienii sau asirienii, nici persii...........toate popoarele antice au disparut, in afara de israeliti, care au supravietuit tocmai din cauza ca romanii i-au alungat de acolo, ei au format o diaspora si au fost uniti datorita religiei iudaice monoteiste care a dus la crearea crestinismului.

Toti cei care au ocupat Levantul inainte sa vina israelitii lui Avraam si Moise acolo au disparut.

Cei care ocupa tot orientul mijlociu sunt ARABI din peninsula araba. Chiar si persii, pentru ca in locul lor sunt iranienii, un popor nomad din Asia Centrala.



Israelitii sunt unicul popor antic, genetic, cultural si lingvistic vorbind, care a supravietuit a 4 milenii, din care 3 au fost prin pribegie,  si a trecut prin antichitate, evul mediu, modernitate si epoca contemporana, avand acelasi zeu Yaweh si aceleasi 10 porunci si aceleasi datini si traditii (circumcizie, pastele, nunta, retetele culinare) de peste 3 milenii.
 


Unde sunt canaanitii si zeul lor Baal, cu toate tradiile lor de sacrificarea copiilor?
Unde sunt filistenii originali?
Egiptenii cu zeii lor cu capete de animale, cu mumiile si piramidele lor, babilonienii, persii si asirienii cu barbile lor stilate, ziggurate si creaturi inaripate, hititii cu zeul lor al furtunii si templele lor..............toti au murit si au fost inlocuiti de niste arabi cu camile, moschei, turbane si minarete si semiluni de prin secolul 7 d.Hr.

Nu mai exista nici grecii, nici cartaginezii, nici romanii, nici dacii si tracii, celtii in numar foarte mic prin  Irlanda.

Doar israelienii  au supravietuit antichitatii.
Israelienii sunt singurul popor antic, cu zeu, cu o istorie, cu o religie existenta care s-a extins in toata Eurasia, ambele Americi, in toata Africa si Australia prin crestinism si islam,  cu Torah, cu traditii si cu o capitala, care inca mai exista.
Si sa mai spui ca nu sunt poporul ales.

Denumirea  de palestinian e chiar  o bataie de joc la adresa evreilor, folosita de Khalil Beidas in 1898 dupa ce a spus ca arabii care traiesc in Levant sunt filisteni arabi.
Aia care locuiesc in Gaza si West Bank sunt ARABI toata ziua!
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Palestinians

Istoria reala a palestinienilor se intinde doar pana in secolul 20, dupa ce Imperiul Otoman s-a desfiintat si britanicii au facut imparteli teritoriale la modul superficial.

Israelul trebuia creat imediat dupa Primul Razboi Mondial.
 
« Last Edit: 01 November 2023, 03:45 by peacemaker »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #36 on: 01 November 2023, 08:29 »
Iti zic eu mai pe scurt cum a fost. :)
Evreii au fost destul de inaintati in vremurile biblice. In primul rand au descoperit scrisul cand altii se jucau cu putulica in nisip, foarte important ! Apoi au descoperit ca banii si comertul bat la fund detinerea de pamanturi, vaci, boi si constructii de cetati, asta e si mai important ! In timp ce altii isi luau gatul pt o bucata de teren arabil ei se mutau fara probleme dintr-o zona in alta invatand limba locala si facand negot si camata. Desi s-au corcit si ei si limba lor de origine araba(seamana, ei zic ca sunt aceeasi familie semitica) au pariat in continuare pe invatamant, camata si comert. Multe populatii locale i-au futat in timp mai mult sau mai putin ca nu le-a placut stilul lor de viata considerat parazitar si in multe locuri amestecul lor in politicile statale. Sa mai amintim ca s-au corcit vertiginos pe unde au fost cu populatiile locale, si-au corcit si limba dar asta e ceva normal.
Pe la 1900 s-au trezit ca aveau atatia bani ca nu mai stiau ce sa faca cu ei. Capitalismul a fost pt ei o mega rampa de lansare. Pe langa bani au avut si au multa infuenta in SUA si UK in special. Si atunci ce au zis ? Hai coaie sa ne tragem un stat pe persoana fizica. Chestia asta cu siguranta o sa ne ajute pe viitor.
Exodul din Egipt, cele 12 triburi sau cate sunt, monoteismul lor, niste pietroaie pe unde zic ei ca au fost temple, povesti inflorite nu schimba faptul ca ce i-a ajutat cu adevarat a fost camata si comertul.
--
Dar acum nu mai conteaza povestile nemuritoare si de ce a murit baba. Sunt acolo, au investit o gramada de bani in zona, s-au batut, au castigat, arabii din zona trebuie sa-i accepte, nu au de ales. Istoria curge, nu poti sa te bati la nesfarsit. Le-au facut drumuri si autostrazi, utilitati, scoli, chiar si facultati. Ii lasa sa-si pastreze religia si araba,  autonomie locala, trebuie sa accepte, asta este. Problema e ca isi baga multi coada din extern si intretin conflictul.
 

Offline oldshooterman

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #37 on: 01 November 2023, 14:06 »
Palestinienii au deja un stat........pardon, patru state in care se pot integra usor, cu aceleasi steaguri si culturi similare ....
Inainte de a continua cu aberatiile, citeste ultima rezolutie ONU pe tema asta: Tenth Emergency Special Session (31 October 2023)
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #38 on: 02 November 2023, 09:44 »
Palestinienii au deja un stat........pardon, patru state in care se pot integra usor, cu aceleasi steaguri si culturi similare ....
Inainte de a continua cu aberatiile, citeste ultima rezolutie ONU pe tema asta: Tenth Emergency Special Session (31 October 2023)

S-a ajuns aici pentru ca civilii au ales sa coopereze cu teroristii Hamas, pe care ii considera eliberatori, in loc sa coopereze cu israelienii, care le-au mai dat si bani.
Ce au facut palestinienii cu banii?
Au cumparat rachete in loc sa modernizeze Fasia Gaza si au cumparat arme de pe piata neagra de la rusi si iranieni.
Sa-si asume deciziile tampite luate in ultimii 30 ani.

E prea tarziu acum, Israelul isi vrea Fasia Gaza si ca vrei sau nu vrei, va castiga razboiul impotriva teroristilor Hamas si a celor care ii sustin si ii gazduiesc, in stilul lui Bush in Irak si Afganistan. Doar ca spre deosebire de americani, israelienii isi vor duce treaba la capat.  Masacrul de pe 7 octombrie a fost ultima picatura si e clar ca nu se mai poate convietui pasnic. Dupa Gaza, urmeaza West Bank si Cisiordania sa fie ocupate.
Si nu cred ca o sa fie vreun israelian care sa fie adus la Haga pentru bombardamente. Ca sa stii, operatorii israelieni suna anticipat militantii Hamas ca sa le spuna ce cladiri bombardeaza, cladiri in care sunt gazduiti teroristii Hamas de catre civili, de bunavoie........spre deosebire de rusi care bombardeaza deliberat teatre, scoli si mall-uri unde sunt doar civili adapostiti.
« Last Edit: 02 November 2023, 09:46 by peacemaker »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #39 on: 02 November 2023, 15:23 »
Chestia care iti scapa e ca americanii hotarasc ceea ce se intampla acolo.

"Vorbind cu Comisia de credite din Senat, Blinken a subliniat că Hamas nu poate continua să conducă Fâșia Gaza, dar a adăugat că nici Israelul."

Si nici vorba sa mai fie ocupate si alte zone...
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #40 on: 02 November 2023, 18:13 »
Chestia care iti scapa e ca americanii hotarasc ceea ce se intampla acolo.

"Vorbind cu Comisia de credite din Senat, Blinken a subliniat că Hamas nu poate continua să conducă Fâșia Gaza, dar a adăugat că nici Israelul."

Si nici vorba sa mai fie ocupate si alte zone...


Blinken ar face bine sa-si reaminteasca care-i este originea si apoi sa vorbeasca.  Ar trebui sa fie cel mai pro-Israel dintre toti si sa-i dea si una lui Sleepy Joe pe spate sa-l trezeasca din somn si sa-i reaminteasca ca mare parte din economia Americii traieste datorita evreilor.
Israel, daca esueaza (si ezita sa aplice optiunea Samson) si este coplesit si cucerit de musulmani, se va instaura haosul in toata lumea. Iar jihadistii, avand toate echipamentele israelienilor capturate, vor porni la cucerirea Europei intr-o campanie de jihad global cum nu s-a mai vazut de la  Suleiman Magnificul incoace. Osama bin Laden si Al Baghdadi vor fi nimic pe langa ce vor face jihadistii daca pun mana pe echipamentele si rachetele israeliene, fie si distruse, si le vor reproduce in masa. 
 
Iar Gaza, Cisiordania si West Bank sunt parte a Taramului Fagaduintei daruit de Dumnezeu (Yahweh) lui Avraam si urmasilor sai acum 4000 ani, punct.

Quote
17. Dupa ce a asfintit soarele, s-a facut un intuneric adanc; si iata ca a iesit un fum ca dintr-un cuptor, si niste flacari au trecut printre dobitoacele despicate.
18. In ziua aceea, Domnul a facut un legamant cu Avram si i-a zis: "Semintei tale dau tara aceasta, de la raul Egiptului pana la raul cel mare, raul Eufrat,
19. si anume: tara chenitilor, a chenizitilor, a cadmonitilor,
20. a hetitilor, a ferezitilor, a refaimitilor,
21. a amoritilor, a canaanitilor, a ghirgasitilor si a iebusitilor."


https://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/15/11/



« Last Edit: 02 November 2023, 18:20 by peacemaker »
 

Offline astateofmind

Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #41 on: 02 November 2023, 19:41 »
Primul e Iordania, care are exact acelasi steag. Si sunt 2 milioane de palestinieni.

Al doilea e Libanul, care are 5 milioane populatie, din care 170,000 sunt palestinieni.



Invata ceva istorie: si Jordan si Lebanon s-au ars cu palestinienii pe care i-au primit in trecut si nu cred ca le surade idea.
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #42 on: 03 November 2023, 07:43 »
Primul e Iordania, care are exact acelasi steag. Si sunt 2 milioane de palestinieni.

Al doilea e Libanul, care are 5 milioane populatie, din care 170,000 sunt palestinieni.



Invata ceva istorie: si Jordan si Lebanon s-au ars cu palestinienii pe care i-au primit in trecut si nu cred ca le surade idea.

Cu siguranta le e mai bine acolo, intre musulmani, decat printre israelieni iudaici.

Israelienii nu-i mai inghit, palestinienii trebuie sa plece din Gaza si West Bank spre Iordania si oricare tara araba. Pana la urma,  palestinienii sunt tot arabi.
 

Offline axxel4you

Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #44 on: 03 November 2023, 15:21 »
https://gettr.com/post/p2tv1obc1b5



A cautat-o pana la urma. Cand tara ta e atacata (si sunt clipuri cu tineri rapiti, atacati si omorati la un festival muzical dedicat pacii), tie iti arde de manifestatii anti-razboi?  Pai e normal sa fii tratat ca un tradator.

Pacifistul ala ar trebui sa zica mersi ca nu e pe front la ora asta, la batalion disciplinar,  dar ii arde de iesit pe strada sa protesteze pe timp de razboi impotriva razboiului.
Adica cum, daca protestezi pasnic, inseamna ca terorisiti Hamas si Hezbollah se opresc din atacat civili israelieni si tras rachete in Tel Aviv ?   

Nu e doar tradare, e si prostie la modul inconstient.

Cu teroristii jihadisti sinucigasi nu poti sa negociezi niciodata, aici nu e Ucraina-Rusia unde sa existe ambasade si diplomati sa se aseze la masa, de disputat teritorii, unde poti sa manifesti impotriva razboiului si sa-ti alegi taberele sau sa refuzi sa lupti si sa o arzi neutru.

E vorba de niste jihadisti jegosi si sinucigasi  care folosesc scuturi umane si doresc exterminarea poporului israelian si mobilizarea lumii islamice pentru un jihad global impotriva crestinitatii. Teroristii jihadisti duc un razboi impotiva umanitatii moderne. Aia n-au mila si nici educatie.  Nu pot fi decat rasi de pe fata planetei pentru ca civilii din Israel sa traiasca in siguranta.
« Last Edit: 03 November 2023, 15:27 by peacemaker »