Author Topic: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co  (Read 49636 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
« Reply #345 on: 16 January 2025, 17:43 »
Ostaticii vor fi eliberați până la ziua inaugurării lui Trump  în maniera cum s-a întâmplat cu eliberarea ostaticilor americani din Irak în 1980, chiar în ziua inaugurării lui Reagan și în ultima zi de mandat a lui Carter.

Sunt uimit să citesc că Biden a cooperat cu Trump în rezolvarea crizei ostaticilor din Gaza.

Cred că putem spune  că faza activă a războiului proxy din Orientul Apropiat dintre Israel și Iran s-a încheiat.

Offline ericmario

« Reply #346 on: 19 January 2025, 06:44 »
Ostaticii vor fi eliberați până la ziua inaugurării lui Trump  în maniera cum s-a întâmplat cu eliberarea ostaticilor americani din Irak în 1980, chiar în ziua inaugurării lui Reagan și în ultima zi de mandat a lui Carter

Cu ghiocei în mână sau fără?
Și eu sunt uimit...
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

daveWalter

• Guest
« Reply #347 on: 24 February 2025, 14:37 »
Eu cred că Bibi, chiar și cu mandat CPI, poate să meargă în orice țară creștină în care vrea și nu-l arestează nimeni.
Mai puțin în țările islamice ca Turcia, Iordania sau Emiratele Arabe, poate Franța, UK și  Canada unde e val mare de antisemitism și minorități semnificative  - acolo riscă mult mai mult decât arestare.

Dar nu cred că nemții, polonezii, rușii și americanii îl vor aresta, românii nici atât.

Offline ericmario

« Reply #348 on: 25 February 2025, 16:14 »
Ostaticii vor fi eliberați până la ziua inaugurării lui Trump ...
Cum mai e treaba cu ostaticii, nea´ profetu´?
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

Offline oldshooterman

« Reply #350 on: 18 March 2025, 09:38 »
Peste 350 morti, in crestere.

daveWalter

• Guest
« Reply #351 on: 18 March 2025, 14:45 »
S-a dus pe apa sâmbetei toată pacea mondială promisă de Trump. I-a bombardat pe rebelii Houthi, ei au ripostat prin a lovi un portavion american, iar acum,  Trump amenință Iranul cu bombardamente.

Offline oldshooterman

« Reply #352 on: 18 March 2025, 14:48 »
Tu ai luat in serios povestile cu "pacea lui Trump"?

Offline ericmario

« Reply #353 on: 18 March 2025, 15:09 »
Cu toții ți-am zis că trump e un clovn mincinos, dar tu nimic, Batman Batman!

daveWalter

• Guest
« Reply #354 on: 18 March 2025, 18:27 »
Nu e vina lui Trump. Vinovații care încearcă să provoace WW3 sunt Putin, Ayatollahul și cu Xi, dar și cu elitele franco-germane din UE care au contribuit la provoarea Rusiei în criza ucraineană.

Trump nu poate fi învinuit decât pentru că a fost naiv să creadă că va putea face pace cu dictatorii ăștia spurcați, tocmai când armatele lor fac progrese în a declanșa operațiuni militare la scară largă, iar producătorii industriali militari fac bani.

Și în mod sigur nu are ce să facă în privința lui Bibi, care la rândul său, e pe punctul de a câștiga războiul din Fâșia Gaza și Cisiordania și de a extermina Hamas după ce a pus Hezbollahul la punct în Liban.

În mod cert, Trump are și o datorie de plătit către evrei pentru realegerea sa ca președinte- să accepte atragerea inevitabilă a Americii într-un război cu Iranul. În cel mai bun caz - va bombarda Iranul la scară largă pentru denuclearizare.  Pentru demilitarizare însă, va trebui să trimită „boots on the ground”, adică câteva sute de mii, poate chiar 1 milion de soldați americani, asta însemnând ca Congresul să emită „The Draft” pentru a șaptea oară în istoria SUA, cum n-a mai fost de la Vietnam încoace.
« Last Edit: 18 March 2025, 18:30 by daveWalter »

Offline ericmario

« Reply #355 on: 18 March 2025, 19:31 »
Nu e vina lui Trump. Vinovații care încearcă să provoace WW3 sunt Putin, Ayatollahul și cu Xi, dar și cu elitele franco-germane din UE care au contribuit la provoarea Rusiei în criza ucraineană.
De ce spui așa ceva?
Din plictiseală?

Ce anume a făcut Franța-Germania de au provocat Rusia, ca să invadeze Ucraina?
Vezi că evenimentele astea nu s-au întâmplat acum 1000 de ani, ca noi să nu știm adevărul.
Și anume: Rusia a invadat Ucraina pentru că așa a vrut plua lui Putin. (Aici nu cred că ai ceva de comentat.)

Post Merge: 18 March 2025, 19:35
Trump nu poate fi învinuit decât pentru că a fost naiv să creadă că va putea face pace cu dictatorii ăștia spurcați, tocmai când armatele lor fac progrese în a declanșa operațiuni militare la scară largă, iar producătorii industriali militari fac bani.
Eu nu știu de ce încerci să-i iei apărarea trădătorului.
Crezi că nu are consultanți care-i explică non-stop cum stă situația?
Eu cred că are cei mai buni consultanți din lume, și totuși ne dovedește că e doar un gunoi.
« Last Edit: 18 March 2025, 19:35 by ericmario »

Offline oldshooterman

« Reply #356 on: 18 March 2025, 21:52 »
Cine-i gunoi in razboiul dintre Israel si palestinieni plus restul despre care se discuta pe topicul asta?

Offline ericmario

« Reply #357 on: 19 March 2025, 08:24 »
Netanyahu+Hamas+Trump.
Ăsta-i gunoiul.

daveWalter

• Guest
« Reply #358 on: 30 March 2025, 19:22 »
Trump amenință că va bombarda Iranul.

Offline oldshooterman

« Reply #359 on: 30 March 2025, 20:06 »
Trump ameninta cu pacea peste tot.