General Stuff => Politică => Topic started by: peacemaker on 07 October 2023, 09:46

Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 07 October 2023, 09:46
Israelul a intrat in stare de razboi dupa ce a fost bombardat de zeci de rachete din Gaza, atacurile incepand de azi noapte.
 
Comandantul militar al Hamas, Muhammad Al-Deif, a difuzat un mesaj înregistrat, anunțând operațiunea „Furtuna Al-Aqsa” și afirmând că gruparea militantă palestiniană „a țintit pozițiile inamice, aeroporturile și pozițiile militare cu 5.000 de rachete”. „Aceasta este ziua celei mai mari bătălii care pune capăt ultimei ocupații de pe pământ”, a spus acesta, potrivit Reuters.

Teroristi inarmati au patruns in Israel si trag in civili.

Citește mai mult la:
https://www.digi24.ro/stiri/externe/val-de-rachete-trase-din-fasia-gaza-spre-israel-o-persoana-a-murit-iar-cel-putin-alte-3-sunt-ranite-2533073

https://www.mediafax.ro/externe/baraj-de-rachete-lansat-din-gaza-impotriva-israelului-atacul-a-pornit-dimineata-cand-copiii-mergeau-la-scoala-sirenele-au-pornit-in-mai-multe-orase-sunt-lupte-intre-militanti-si-armata-israelului-22149137

https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/zeci-de-rachete-trase-dinspre-gaza-asupra-2306259.html


STIRE DE ULTIMA ORA:
Hamasul solicita Siriei, Iranului si Libanului sa i se alature in razboiul final impotriva Israelului.

Ii va potoli Israelul rapid pe teroristii din Hamas sau va escalada conflictul in ceva de tip Razboiul de 6 zile si Razboiul de Yom Kippur, cum pretinde comandantul Hamas?
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Hideyoshi on 07 October 2023, 22:47
fleoshc ... i-a mancat in cur ... in cateva zile o sa-si doreasca sa nu se fi trezit azi dimineata
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Ciocanul on 07 October 2023, 22:54
E mana Iran-ului. Dupa ce se termina cacatul cu Rusia va trebui "eliberat". :D
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 08 October 2023, 10:59
Ce se intampla acum de la atacul biologic al Chinei din 2020 asupra intregii lumi,  atrocitatile talibanilor in Afganistan in 2021, invazia rusa a Ucrainei in 2022 si acum, atacul surpriza pregatit de Hamas/Hezbollah/Iran asupra Israelului in 2023....si ce o sa mai se intample in 2024, posibil anexarea Taiwanului de catre China....

...se intampla pentru ca Occidentul doarme pe el. Efectiv, sforaie de vreo 20 ani deja de la atata bunastare!

Pentru ca America e condusa de un adormit ca Sleepy Joe.
Pentru ca Europa e condusa de adormiti ca Macron, Sunak, Olaf, Iohannis etc.
Iar alternativele la ei sunt babuini putinisti ca Trump, Le Pen, Farage, Weidel, Simion etc.

Pentru ca noi dormim, ne relaxam in confort si o tinem tot asa pana cand vom fi luati prin surprindere de un atac din partea coalitiei antioccidentale, noua Axa a raului care e in formare.

La un moment dat, Occidentul se va trezi, dar asta va presupune ,,brutalitate" pe care o tot condamna pacifistii , hipiotii si leftoizii lui peste prajit. 

Hipiotii ii tot critica pe unii presedinti americani ca de ce au fost atat de duri, ca de Truman a dat cu nuclearele la Hirosima si Nagasaki si le-au ras orasele germanilor si japonezilor...ca de ce alde Lynond B. Johnson si Nixon au dat cu napalm in Vietnamul comunist.
Leftoizii il tot critica pe Reagan si azi ca de ce a fost atat de dur cu comunismul, dar si cu leftoimea de acasa.
Sau de ce Bush senior si Bush jr. au bombardat Irakul si Afganistanul de le-au sarit alora capacele.




Te uiti apoi la ce fac chinezii, rusii, talibanii si palestinienii azi, la ce faceau ISIS si  al-Qaeda  prin 2000-2010,  sau la ce faceau Vietcong, japonezii si nazistii inainte.
Si realizezi ca asta s-a intamplat de fiecare data cand America a lasat garda jos in anii 1922-1941, in anii 1975-1981,  in anii 1993-2001, in anii 2009-2023... de fiecare data cand America a lasat garda jos, a inceput sa fie haos si suferinta in lume.


Inca sper sa apara la anu un presedinte american care sa readuca ordinea internationala.

Biden clar trebuie sa plece fiindca e cel mai catastrofa presedinte de la Jimmy Carter si Herbert Hoover incoace, Trump e o gluma proasta chiar daca se pretinde un though guy (macar el si cu Obama mai le dadeau cate o scatoalca ocazionala la bad guys cu drone), Kamala e o .:-&...., iar Blinken e el nitel inteligent, dar prea diplomat.
Ron DeSantis poate ar fi cel mai ideal, dar pe el il interesaza doar sa bombardeze cartelurile mexicane cu drone si AC-130. De Ucraina a zis clar ca nu-l intereseaza, dar in mod sigur se va conforma, si mai mult ca sigur are in agenda distrugerea Chinei si a Iranului.

La ora actuala, America are nevoie de un Bush senior, de un fost general ca Eisenhower, macar fie si un presedinte inteligent ca Reagan sau Roosevelt ar fi prea de vis, fie si un crook ca Nixon, dar macar  sa fie  tipul care duce lucrurile la bun sfarsit.

America trebuie sa redevina jandarmul mondial. Toti idiotii au criticat-o in 2003 ca de ce  o ardea ca jandarm mondial in Irak....eh, poftim, e mai bine acum?
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: axxel4you on 08 October 2023, 15:04
E mana Iran-ului. Dupa ce se termina cacatul cu Rusia va trebui "eliberat". :D


 Eu sunt sigur ca e implicat CIA-ul si Mossadul ca sa aiba scuza sa intre peste Iran.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: taxon on 08 October 2023, 19:14
Onciu are alta intrebare:
"Ar putea fi războiul israeliano-palestinian motivația perfectă pentru retragerea treptată a SUA din Ucraina?"
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: oldshooterman on 08 October 2023, 23:32
Nu. Americanii nu se lasa pana nu se baga si in razboi cu China. Deocamdata China trage de timp si se pregateste.
................................
Dar tragedia in discutie are ca motiv "declarat" niste incidente de natura religioasa, care din nefericire vor duce la pierderi masive de vieti omenesti in randul civililor de ambele parti.

"Hezbollah își exprimă sprijinul față de palestinieni prin declarații ale celui mai înalt oficial al său, la câteva ore după implicarea organizației militare în conflictele dintre Israel și Hamas."
"Aceste evoluții vin în plus față de îngrijorarea cu privire la jocurile de domino din regiunea Orientului Mijlociu și teama de un conflict generalizat între Israel și grupurile islamice care ar provoca victime civile incalculabile."

"Contrar retoricii Occidentului și în timp ce teroriștii Hamas au ucis cel puțin 600 de israelieni, Erdogan a vorbit despre necesitatea creării unui stat palestinian "bazat pe granițele anului 1967” și cu "Ierusalim ca capitală"."

Mai exact, președintele turc a declarat:

"Formarea unui stat palestinian independent, integrat geografic, bazat pe granițele din 1967 și cu Ierusalimul drept capitală, nu poate fi amânată."(TRT World)
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 09 October 2023, 15:38
E mana Iran-ului. Dupa ce se termina cacatul cu Rusia va trebui "eliberat". :D



 Eu sunt sigur ca e implicat CIA-ul si Mossadul ca sa aiba scuza sa intre peste Iran.
Aia ca ar fi implicat CIA/Mossad n-ar fi exclus ca sa-i spele imaginea lui Bibi si sa scape de povara autonomiei palestiniene.
Dar aia ca motivul ar fi sa invadeze americanii Iranul mi se pare o gogomanie.


Din simplul motiv ca Congresul, cu Senat democrat, nu o sa aprobe ever o interventie armata in Iran in stil BUSH/Irak/Afganistan.  Si nici Biden nu vrea asa ceva.   Pe langa faptul ca ar iesi milioane de americani in strada la proteste anti-razboi, costurile unui razboi clasic in Iran ar ajunge la 2-3 trilioane de dolari si pierderi de zeci de mii de soldati american si vreo 2-3 portavioane scufundate in primele zile. Pe americani ii asteapta un shutdown pe 17 noiembrie daca nu se ajunge la un acord, plus ca vine an electoral.


Daca situatia escaladeaza, desi nu cred si sper sa nu fie asa, in cel mai rau caz, americanii le impart tomahawkuri si moab-uri sirienilor, iranienilor, irakienilor pro-iran si palestinienilor, bonus bombardiere B-2 si drone. 

Ii termina pe toti intr-o noapte fara sa calce un american pe acolo.

Israelienii au 300,000 de soldati si tehnologie, cred ca matematica e cu ei si de data asta, ii pot termina pe cont propriu pe palestinienii agresivi din Gaza si sa curete fasia aia in 1-2 luni.
Naspa ar fi daca intervine Iranul, Siria si miliile irakiene.......si se transforma intr-un Yom Kippur 2.0., caz in care conflictul trebuie incheiat rapid de America.


Despre Iran pot sa spun ca americanii au mai multa nevoie de el acum, asa cum este, decat ar avea nevoie de un Iran democratic sau asa monarhic, asa cum era inainte.

Si pare logic. Pentru ca altfel, n-ar mai avea cui sa vanda armament si tehnologie daca Israelul si Arabia Saudita nu s-ar simti amenintate de Iran.

In anii 70, Sahul, care avea tendinte spre fascism si o ardea pe parade in stil hitlerist, voia sa transforme Iranul in cea mai mare putere economica si militara din Orientul Mijlociu, dar si in prima putere islamica nucleara dupa Pakistan, iar asta nu prea le conveneau americanilor. Ar fi ajuns ca Turcia, dusmanoasa, tradatoare, care s-ar fi dat cu rusii,   dar pe langa asta, ar fi avut si  arme nucleare....DE RAZA LUNGA.
Iranul, asa teocratic si medieval cum e acum, nu e capabil sa scoata rachete de raza lunga si nici nu face progrese semnificative in imbogatirea uraniului. De 20 ani sunt blocati. Si e bine, Ganditi-va insa ce se intampla daca Iranul era acum o putere militara avansata tehnologic cu Sahul la putere.
 
In 1979, serviciile secrete frantuzesti, care il gazduiau pe Ayatollahul Khomeini,  impreuna cu CIA-ul republican,   au declansat revolutia islamica pentru a-l rasturna pe Sah de la putere,  ducand Iranul in stadiul primitiv actual, iar americanilor le-a convenit de minune, nu numai ca criza ostaticilor le-a adus 12 ani de guvernare republicanilor, dar le-au adus legaturi comerciale mai stranse cu sauditi, s-au ales si cu profit de pe urma razboiului Irak-Iran, ruinand ambele tari si ducandu-le in stadiul de doua tari inofensive pe distanta lunga. 
Au facut apoi profit enorm de pe urma razboaielor din Irak si Afganistan..........si in mod sigur planuiau o expeditie si in Iran pentru 2005, dar:
-Iranul, asa primitiv cum e, are o armata mare ce poate sa provoace uriase americanilor
-relatiile cu Rusia inca erau bune si Bush n-a vrut sa-l supere pe Putin
-America era prea impotomilita in Irak si Afganistan ca sa mai se bage in Iran, plus ca trebuiau sa-si scoata banii din afacerile petroliere cu sauditii
-s-au facut exercitii militare cu trupe si portavioane - s-a estimat ca ar fi iesit un clusterfuck foarte mare, cat Coreea, Vietnamul, Irakul si Afganistanul la un loc
-Europa s-ar putea trezi cu inca alte milioane de refugiati iranieni + plus alti potentiali teroristi
-sunt zvonuri ca cica ar fi sleeper agents iranieni in SUA si in Europa, cu arme biologice nasoale
-au venit problemele pe plan intern din 2005 - Katrina, apoi primele semne de recesiune si  razboiul Israel-Liban din 2006, deci planul de invadare a Iranului a fost abandonat

Daca nu au putut americanii sa se bage in Iran in 2003-2005, cand erau vremuri mai bune economic si puteau sa profite de oportunitatea asta dupa 9/11, nici in 2020, imediat dupa ce l-au aruncat in aer pe generalul Qasem Soleimani, cand republicanii dominau Senatul si era Trump la Casa Alba,  cu siguranta nu o s-o faca nici acum, lasand garda jos in Europa si in Asia unde amenintarile sunt mult mai mari.

Nu zic ca americanii n-ar avea sanse sa castige in Iran......cu siguranta ar castiga de la distanta cu niste bombardamente aeriene, problema e ce va fi dupa pentru ca vor fi consecinte dureroase pentru Europa si pentru America. Ne-ar astepta 20 ani tragici, fara sa mai punem consecintele razboiului din Ucraina si la ce o sa se intample in Taiwan.

Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: astateofmind on 09 October 2023, 22:25
Haha, acyum democratii dau vina pentru atac pe ... trump :D :D :D
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 10 October 2023, 02:49
Dacă era Trump președinte acum....palestinienii ăia teroriști erau demult în raiul cu fecioare (sau mai bine spus, curmale).
Războiul era terminat de ieri....dar pentru că Sleepy Joe e președinte, o să iasă un fiasco ca-n Ucraina.
Am mare temere că Iranul, Rusia și China vor profita tot mai mult de pe urma prostiei lui Sleepy Joe, care nu face nimic decât joint statment și o arde cu ,,ajutoare internționale"....băi frate, mor oameni în ISRAEL, și tu stai cu portavionul Ford și toată aviația de avioane F-35 și F-16 în stand by. Nu e de mirare că Putin face ce face.

Și mai grav e că Arabia Saudită și Turcia au anunțat oficial că țin partea palestinienilor. inclusiv în Egipt, susținătorii palestinienilor sacrifică oi și miei în Tahir ca jihadul global anti-Israel să aibă succes. 
S-a aflat că Iranul a coordonat și pregătit atacurile prin Hamas și Hezbollah de 1 an de zile ca să-l răzbune pe Qasem Soleimani.
Și nici Irakul nu mai e de încredere.


E BELITĂ RĂU TREABA! 


Serios, încep să-l regret pe Trump. Dacă era Trump acum, numărul de israelieni care sunt uciși la ora asta/ și vor mai fi uciși în zilele următoare.....  era mult mai scăzut.

https://www.youtube.com/watch?v=cNzWfUMunz0
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 11 October 2023, 08:49
Hai ca o sa avem ceva actiune.
BIDEN A DECLARAT RAZBOI HAMAS!
Si pune portavionul Ford pe ei!

https://www.digi24.ro/stiri/externe/val-de-rachete-trase-din-fasia-gaza-spre-israel-o-persoana-a-murit-iar-cel-putin-alte-3-sunt-ranite-2533073\
https://www.digi24.ro/stiri/externe/joe-biden-a-declarat-razboi-teroristilor-hamas-vom-lua-masuri-clare-cetateni-americani-se-afla-printre-ostatici-2537149


Post Merge: 11 October 2023, 17:24
Desfăşurare de forţe în Mediterană. Gruparea Navală Permanentă a NATO (SNMG-2) s-a alăturat flotei americane conduse de portavionul USS Gerald Ford. În total, în estul Mediteranei sunt un portavion american, 7 distrugătoare, 4 fregate, un crucişător şi un număr necunoscut de submarine, nave de sprijin şi aeronave
https://monitorulapararii.ro/desfasurare-de-forte-in-marea-mediterana-fortele-navale-grecesti-au-dislocat-fregata-psara-din-clasa-hydra-in-estul-mediteranei-in-apropiere-de-1-51787

https://monitorulapararii.ro/sua-au-dislocat-unitati-speciale-delta-force-si-seal-team-six-intr-o-tara-europeana-din-apropierea-israelului-washingtonul-confirma-ca-20-de-1-51786


Băieți, cred că se anunță ceva serios!
O intervenție americană mai mare decât a fost în Libia/Siria/Yemen, dar nu la nivel Irak/Afganistan.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: oldshooterman on 11 October 2023, 20:16
Asta pare mai verosimil, respectiv ca au trimis forte speciale ca sa salveze ostaticii. Doar ca aia pot sa omoare toti ostaticii inainta ca fortele speciale sa ajunga la ei.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 11 October 2023, 20:25
Cred că sunt trimiși să efectueze operațiuni secrete să lichideze câți lideri HAMAS pot, și eventual, Hezbollah.
Și pot să o facă pentru că sunt la propriu și la figurat niște îngeri ai morții. Că lasă multă mizerie sau omoară curat, în orice caz, ăștia nu-și ratează niciodată obiectivele.
Sunt un fel de bridada Dirlewanger, brigada Azov sau Spesnatz, că e nasol dacă ajungi în vizorul lor.

Nu m-ar mira să avem și vreun politician greu asasinat zilele astea, posibil chiar Bashar al Assad, Ayatollahul însuși, sau vreun alt lider incomod dintr-o țară musulmană, care a sponsorizat atacul Hamas.

Caz în care nu m-ar mira să avem o retaliere.

Un ministru adjunct al lui Erdogan l-a avertizat pe Bibi că va fi asasinat într-o zi pentru ,,crimele pe care le face în Gaza".

Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: astateofmind on 12 October 2023, 21:14
De citit, pt cine are timp (cel putin nu sunt aberatii pe metru patrat)

https://www.reddit.com/r/worldnews/comments/1762ha0/israel_says_no_humanitarian_break_to_gaza_siege/
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 13 October 2023, 12:52
Nave britanice , doua portavioane americane si 7 distrugătoare,  cred ca trimit și ceva francezii.

....

Nu cred ca e vorba numai de bombardat  Gaza aici. Aia pot s-o facă și israelienii singuri.

Trebuie sa fie alte motive :
1. Ori bombardează Siria , Liban și Iranul în mod preventiv , probabil au descoperit un complot de jihad global
2. Ori cauta prin asta o scuza pentru prăbușirea  apararii Ucrainei sub tăvălugul rusesc care o sa urmeze

Sa trimiți atâtea forte navale acolo și sa lase flancul estic al NATO și Ucraina cam expuse suna cam fishy

În orice caz, dacă Ucraina pica în câteva zile sau săptămâni si vor incepe sa ne pice si noua si polonezilor niste rachete si drone rusesti, Biden o sa aibă scuze ca e ocupat cu alt razboi.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: oldshooterman on 13 October 2023, 17:46
Pentru americani Israelul are prioritate fata de oricine altcineva. Smenul din zona aia e mult mai important decat cel din Ucraina.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 17 October 2023, 21:49
Pentru americani Israelul are prioritate fata de oricine altcineva. Smenul din zona aia e mult mai important decat cel din Ucraina.
S-a cam fasait si cu contraofensiva israeliana in Gaza.
Initial, Biden le daduse unda verde, Bibi pregatise 300,000 de soldati, ultimatumul pana sambata seara la 20:00, apoi ras tot ce era palestinian.Dar...............

.........cand au observat ca Iranul a inceput sa ameninte cu interventie directa, cand in Irak sunt 60% siiti si militii irakiene pro-Iran, cand Egiptul special a interzis accesul refugiatilor palestinieni si straini, cand Siria, Liban si Hezbbolah au inceput sa se mobilizeze, dar si mai grav, de cand Arabia Saudita, Qatar si UAE au amenintat ca se dau de partea Iranului, Rusiei si BRICS-ului si au amenintat ca nu mai vand petrol si gaze americanilor......


.....Biden si cu Blinken i-au zis lui Bibi sa o mai incetisor, ca s-ar putea sa fie victime colaterale, ca ar trebui totusi creat un stat palestinian.  E drept, le trimite portavioane, avioane A-10 si puscasi marini pentru precautie.

Si acum, ramane de vazut ce face Biden .....pardon, Blinken,  de maine,  in Israel si in Iordania.

In cel mai bun caz, se termina ca la Oslo in 1993.......Blinken le da ceva si israelienilor si ceva palestinienilor....nu neaparat un stat palestinian, dar ceva sa compenseze.....si in 2024 e propulsat candidat la prezidentiale ca Biden a devenit cam senil si trebuie urgent retras.  Iar pe Bibi il paste parnaia pentru incompetenta si coruptie.

In cel mai realistic scenariu
, va rezulta un War of Attrition 2.0, sau un Yom Kippur 2.0. prelungit (Israel vs Iran/Siria/Liban/Hamas/Hezbollah) -  o sa dea Israelul cu rachete cativa ani in Hamas, Siria, Iran, Liban si Hezbollah printr-un razboi asimetric prelungit, iar  Bibi o mai arde cativa ani ca premier, iar portavioanele si mare parte din fortele americane raman acolo in regiune ca o scuza pentru pierderea Ucrainei.  O vor continua asa pana cand Iranul dezvolta prima bomba nucleara si prima racheta de raza lunga, si israelienii se potolesc si asa izbucneste primul razboi rece cu doctrina MAD in regiune.

In cel mai prost  scenariu
, va fi un 1948 remastered, cu toate tarile arabe declansand Jihad Global, adica Iordania+Liban+ Iran + Egipt + Turcia + Siria+ Irak+ Arabia Saudita  impotriva Israelului, iar atacurile antisemite din Europa si Europa, dar si cele islamofobe, vor lua amploare.
Occidentul se duce dracu, viata noastra o sa se cam inrautateasca,  iar Putin si Xi ies castigati si ocupa Ucraina si Taiwan, exact ce au sperat sa obtina cu ajutorul Hamasului si Iranului.
La un razboi din asta in care participa si Iranul, s-ar putea ca Israelul sa si-o ia daca America va fi coplesita de  coalitia jihadista. 
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Ciocanul on 17 October 2023, 23:49
Multe rachete ? Ce drecu sa dai ca toata Fasia Gaza este cat Damaroaia ? Cu 20 de rachete mai serioase ai terminat "razboiul".
S-au oprit ca nu au cu cine dracu sa se bata daca intra. Dupa ce au nenorocti spitalul ala plin de amarati deja trebuie sa fie gata, ajunge. Nu se stie cati palestinieni au murit. Probabil mii. Degeaba. E gata.
--
Eu ce nu inteleg e cum dracu au iesit de acolo si le-a reusit asa o mizerie de atac ? Pazeau tot timpul zona cu gramezi de drone si senzori. Am vazut o data un reportaj si chiar si un porumbel de trecea era alarma, asa glumeau. Cum rahat au trecut atatia inarmati ?
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 18 October 2023, 00:58
Multe rachete ? Ce drecu sa dai ca toata Fasia Gaza este cat Damaroaia ? Cu 20 de rachete mai serioase ai terminat "razboiul".


Ciocane, nu stiu cum sa iti explic ca sa intelegi, dar in momentul asta, tu o arzi cu optimism din ala talamb fix cand nu trebuie.  E umor de doi degeaba ce scrii tu acolo cu rachetele.


La ora asta, toata lumea islamica e incinsa din cauza ca Israelul ar fi bombardat un spital de raniti din Fasia Gaza
.Aia e considerata CRIMA DE RAZBOI, exact cam ce facea Rusia cand bombarda spitalele din Ucraina. Nu conteaza acum cine a atras, e important ca acum toata lumea islamica si-a gasit justificare sa intre peste Israel

https://www.digi24.ro/stiri/externe/val-de-rachete-trase-din-fasia-gaza-spre-israel-o-persoana-a-murit-iar-cel-putin-alte-3-sunt-ranite-2533073
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/hezbollah-anunta-o-zi-de-furie-fara-precedent-impotriva-israelului-chiar-in-ziua-in-care-joe-biden-e-asteptat-la-tel-aviv-2546277
https://www.digi24.ro/stiri/externe/surse-cnn-casa-alba-vrea-ca-israelul-sa-si-amane-ofensiva-in-gaza-pana-cand-joe-biden-pleaca-din-regiune-2546111




La ora asta, juma de America tine cu Palestina, inclusiv vedete ca Gigi Hadid, Mia Khalifa,Kardashian etc. Social media e foarte divizata. Asta pentru cine crede ca in America sunt numai evrei in cinematografie, in presa, in banci si in politica, uite ca sunt si arabi la greu. In schimb, HORECA-ul si turismul sunt conduse de musulmani.
Mare parte din democrati sunt pro-Palestina si pro-lumea araba spre deosebire de republicanii pro-Israel.
Abbas tocmai a anulat intalnirea cu Biden, Hezbollahul anunta ca se va razbuna, toata lumea islamica fierbe de furie.

Israelul poate sa castige numai daca ar fi un razboi cu Hamas si Hezbollah. Dar daca intra Irak, Iran, Liban,  Arabia Saudita, Egiptul, Siria, Turcia, UAE, Yemen si ...chiar talibanii din Afganistan, s-a cam terminat cu Israelul.
Caz in care nu mai se poate face nimic decat ca Israelul sa declanseze optiunea Samson  ori sa intre bine de tot America , dar asta ar insemna un razboi costisitor cu risc de WW3.
Quote
  Cum rahat au trecut atatia inarmati ?

Pentru ca asta a vrut Bibi si o parte din Mossad, zic unii conspirationisti.
Bibi spera ca isi salveaza pielea prin razboiul asta.  El era anchetat dinainte. Mare parte din israelienii liberali il vor demis din functie si acum.

E drept ca Hamas , Hezbollah si Iran sunt agresorii, dar 10/7 putea fi prevenit.
Salbaticii aia au fost lasati sa patrunda cu buna stiinta.

In timpul asta, cat occidentul e distras, Ucraina o incaseaza de la Rusia, iar Rusia e de sute ori mai periculoasa pentru Occident decat Hamas.

Post Merge: 18 October 2023, 19:56
https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/joe-biden-catre-israelieni-nu-va-lasati-coplesiti-de-ura-asa-am-fost-noi-dupa-11-septembrie-si-am-facut-greseli-2547541

Biden le zice israelienilor sa o ia mai usor
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: oldshooterman on 18 October 2023, 20:56
De astazi:

Reprezentantul Braziliei la ONU, Sergio Franca Danese, a declarat după votul Consiliului de Securitate:

"Textul nostru propus a condamnat fără echivoc toate formele de violență împotriva civililor, inclusiv actele odioase de terorism de către Hamas și luarea de ostatici. A cerut eliberarea lor imediată și necondiționată".

"Statele Unite au respins cu VETO la Consiliul de Securitate al ONU proiectul de rezoluție pentru Orientul Mijlociu elaborat de Brazilia, fiind singura țară care a votat împotriva proiectului. Rusia și Marea Britanie s-au abținut de la vot, în timp ce ceilalți doisprezece membri l-au susținut."
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: axxel4you on 25 October 2023, 23:12
https://www.youtube.com/watch?v=dp-m_c2buA8
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 26 October 2023, 02:08
Bibi trebuie să intre neapărat și cât mai repede în Fâșia Gaza. Era ideal dacă intra azi, când se aniversau 50 ani de la Iom Kipur.

Orice amânare a ofensivei îi va aduce repercursiuni celui mai longeviv premier israelian. 
Yitzhak Rabin a fost asasinat de un extremist evreu pentru acordul de la Oslo cu palestinienii, iar Ariel Sharon a fost blestemat de un rabin pentru întâlnirile cu Abbas și pentru că a făcut pelerinaj la Al-Aqsa.

Cred că ați auzit de blestemul Pulsa diNura.  Yitzhak Rabin și Ariel Sharon au fost blestemați cu Pulsa diNura sau blestemul care învocă ca Îngerul Morții să-l lovească.

Bibi cu siguranță va ataca și va ocupa Gaza și Cisiordania pentru că riscă să ajungă judecat pentru fapte de corupție.

El are misiunea sacră de la rabini pentru a pregăti calea noului premier/sau general care va fi considerat urmașul de sânge al regelui David și pentru a pregăti reinstaurarea monarhiei și a Casei lui David la conducere. 

Urmașul lui David va fi proclamat ca rege al Israelului.

Casa lui David va trebui în următorii 200 ani să cucerească Egiptul, Siria și Irak, drept pedeapsă pentru ce le-au făcut egiptenii când i-au luat în sclavie, asirienii, canaaniții și babilonienii când i-au luat în robie.
Mai puțin iranienii, că strămoșii lor perși i-au eliberat din robia babiloniană.
(https://i.redd.it/5ejv09sh0qt51.png)
 

Iar după ce vor termina de cucerit, în anul 2240, sau anul 6001 după calendarul evreiesc, care va marca cel de-al șaptelea mileniu de pace, odihnă și armonie (a șaptea zi, șabatul), când evreii vor crede că atunci vor fi iertați de Dumnezeu pentru păcatul strămoșesc, își va face apariția Mesia, un mare Profet evreu din tribul lui Dan care va dărâma moscheea Domului Stâncii cu cupola de aur și va construi cel de-al Treilea Templu.

Profetul, care va fi nu doar un lider spiritual, ci și un politician și un om de știință și afacerist carismatic, va apărea după ce ultimul urmaș/rege din Casa lui David va fi asasinat, dar el îl va readuce la viață cu ajutorul hologramei și AI , și geniul său va fi votat ca președintele Națiunilor Unite, în timp ce el îl va proslăvi.

 

Musulmanii prevestesc că el va avea un singur ochi, posibil un ochi bionic, cu un chip ca de fagure, dar foarte carismatic, plăcut la vorbe și convingător.

El va călători în întreaga lume intrând în fiecare oraș, cu excepția Mecca și Medina, pentru a promova pacea mondială.

Îl vor urma evreii, comercianții, afaceriștii, geneticienii, roboticienii,  mogulii de televiziune,  IT-iștii și prostituatele feministe, și se va folosi de programe software și tehnologii medicale cu viruși modificați pentru a vindeca bolnavii, pentru a readuce morții la viață, pentru a le reface trupurile și chiar a le reîntrupa creierul/conștiința în alte corpuri, va înverzi tot deșertul Sahara și deșertul Arabiei, va crea un nou soare artificial prin fuziune nucleară, va cultiva carne animală genetică în laborator pentru a stârpi foametea, va elimina banii și sărăcia unde va merge.

Și acest Profet va crea o nouă religie globală care va fi răspândită în Europa și America, dar și în părți din Africa și Asia, marcând o nouă eră, iar creștinismul,   islamul, budismul și hinduismul vor fi  interzise, iar bisericile creștine, temple budiste/hinduse  și moscheile islamice vor fi arse și distruse.

Interzicerea vechiilor religii și apariția noii religii vor marca zorii Noii Ordini Mondiale (lumea va fi împărțită în două, Euroafroasia și Oceania), iar Ierusalimul va fi capitala sfântă a lumii, iar Profetul va fi proclamat drept liderul politic și religios al lumii și făuritorul păcii mondiale care își va impune un simbol care va înlocui crucea creștină, steaua lui David sau semiluna islamică.

Cei care vor refuza semnul Marelui Profet vor fi respinși din noua societate, încât că nu vor putea nici măcar să cumpere sau să vândă.

Asta este Apocalipsa Iudaică.


(https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/wcm_upload/2023/07/25/BkntrGT93/shutterstock_1111722860.jpg)

Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: axxel4you on 27 October 2023, 21:39
https://www.youtube.com/watch?v=U2H-F0HVKDY
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 27 October 2023, 22:01
A început OFENSIVA
 
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Ciocanul on 28 October 2023, 09:56
Ii macelaresc ca pe vitele din abator pe HAMAS. Chiar nu inteleg pe ce s-au bazat si cum au crezut ca se va incheia mizeria asta ? Ii cauta din casa in casa si din tunel in tunel. Fasia GAZA ii mica, nu e Afganistan.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: axxel4you on 28 October 2023, 20:24
Doar pe Hamas, am auzit ca au rachete asa de precise ca reusesc sa-l omoare doar pe terorist chiar daca el e inconjurat de civili nevinovati si copii..... sau israelieni au acum o scuza sa toace la Palestinieni asa cum au facut de cand au inceput sa munceasca la infiintarea statului israel.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Ciocanul on 28 October 2023, 21:39
Le-as desfiinta fasia gaza. Nici o fasie, nici o semi independenta nimic. La un moment dat trebuie sa stii ca ai pierdut si sa-ti accepti soarta. Daca nu sa mearga la cele 72 de virgine.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: taxon on 28 October 2023, 23:17
Ești evreu, cumva?
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 29 October 2023, 02:40
Ești evreu, cumva?
Nu, și chiar dacă ar fi, are dreptate @Ciocanul
După teoria realismului, care presupune supraviețuirea marilor puteri în cadrul unui sistem internațional anarhic și în care statul caută în permanență menținerea și sporirea puterii, și securitatea în raport cu alte state mai slabe, da, are dreptate.

Cum Rusia are dreptul să ocupe (și deja a făcut-o, nu mai poate fi dat înapoi) Crimeea, Donbas, Transnistria, Abhazia și Ossetia pentru că așa consideră, că își protejează interesele istorice și naționaliste din cauza că sunt minorități rusești acolo.
Că Putin pretinde că a declanșat bombardarea întregii Ucraine în 2022 pentru că le-a răbdat OPT ANI DE ZILE toate atrocitățile comise de ucrainenii naziști împotriva minorității ruse din Donbas,  omorând civili și chiar minori ruși și încălcând acordul de la Minsk.
Putin invocă și istoria - faptul că estul Ucrainei a fost sub ocupația Imperiului Rus vreme de 400 ani în timp ce vestul Ucrainei a fost sub ocupația Poloniei și Crimeea a aparținut tătarilor și turcilor.

Eu zic atunci că și Netanyahu ar trebui să aibă dreptate, pentru că invocă în primul rând CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU, că evreii sunt poporul ales, că Levantul este Pământul Făgăduinței, dar mai ales, invocă istoria - israeliții au locuit și au creat un regat acolo între anul 1000 î.Hr. și au stat acolo până în 130 d.Hr., când au fost subjugați și alungați de romani.  În cei 2000 ani, n-a existat un alt stat național care să înlocuiască Iudeea/Israelul antic, ci au perindat imperii și alte popoare, de la romani la arabi la cruciați la egipteni la mameluci la otomani la britanici.
Iudaismul este apoi rădăcina creștinismului și islamului, este religia lui Avraam, părintele celor trei religii monoteiste care au același DUMNEZEU.

Prin urmare, Israelul, cu ajutorul Americii și a Europei creștino-iudaice, are tot dreptul să ocupe Fâșia Gaza, Cisiordania, și în viitor, să reia nu doar peninsula Sinai, ci chiar să pretindă teritorii de la Egipt, Siria, Irak, întreg Libanul , Iordania și Arabia Saudită.

Israelul este cel mai în măsură și cel mai puternic să ocupe întreg Orientul Apropiat. Până la urmă, dacă ești creștin, trebuie să știi că Iisus Hristos a fost evreu, și el a creat religia a 2 miliarde de oameni, religie care își are originile în Iudaism și la un moment dat, toate bisericile creștine și ramurile islamice susțin că Ierusalimul este centrul lumii spirituale.



Post Merge: 29 October 2023, 02:45
Dar dacă tu o arzi liberal și vrei ca palestinienii, care se pretind că se trag din filistieni, să fie un popor recunoscut care să aibă un stat numit PALESTINA (de fapt au deja, AU CHIAR FUCKING DOUĂ STATE - LIBAN ȘI IORDANIA), atunci....

....va trebui @taxon să recunoști și autonomia și integritatea teritorială a Ucrainei față de Rusia, a Taiwanului față de China și a lui Kosovo față de Serbia.

Și a Cataloniei față de Spania.
Și a Scoției față de Marea Britanie.
Și a Veneției față de Italia.
Și a Normandiei, Bretagne și Occitania față de Franța.
Și a Flandrei față de Belgia.
Și a Bavariei față de Germania.
Și Ciprul de Nord să revină Ciprului.
Și Texasul și California să iasă din SUA.
Și de ce nu, a Ținutului Secuiesc față de România.
Și statele cu minorități rusești care au fost anexate de Rusia de la Ucraina, Moldova și Georgia să devină republici independente și suverane, să nu fie nici sub ocupația Rusiei, nici a statelor agresate.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Ciocanul on 29 October 2023, 09:04
https://republica.ro/in-fasia-gaza-violenta-domestica-impotriva-femeilor-e-norma-mi-e-imposibil-sa-inteleg-cum-poti-sa-fii
Eu chiar am crezut ca HAMAS a castigat acolo alegeri ... cand colo tot AK-ul ramane baza.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: axxel4you on 29 October 2023, 11:57
Le-as desfiinta fasia gaza. Nici o fasie, nici o semi independenta nimic. La un moment dat trebuie sa stii ca ai pierdut si sa-ti accepti soarta. Daca nu sa mearga la cele 72 de virgine.
   Daca tot au interzis existenta Palestinei zici ca macar sa duca totul la bun sfarsit si sa interzica existenta palestinienilor ? E o vorba.. Ce semeni, aia culegi.

Post Merge: 29 October 2023, 12:11
@peacemaker . Problema nu este ca a fost ocupata Palestina, ea a mai fost ocupata si de alte tarii, de Turci, de Englezi ... diferenta este ca tarile alea nu au facut tot posibilul sa scape de populatia care era acolo, aici e marea problema care va ramane tot timpul o problema, ocupi o tara si incepi sa toci la populatia indigena cu suportul asa ziselor tari civilizate pana nu mai ramane. Nu mai considera ca este aceeasi situatie.
   Din ce ai scris mai sus am inteles ca tu consideri ca Isus era un evreu care omora Palestinieni sa le ia terenurile si casele?
   Vezi filmul de mai sus, problema e miscare Zionista .

Post Merge: 29 October 2023, 12:27
https://republica.ro/in-fasia-gaza-violenta-domestica-impotriva-femeilor-e-norma-mi-e-imposibil-sa-inteleg-cum-poti-sa-fii
Eu chiar am crezut ca HAMAS a castigat acolo alegeri ... cand colo tot AK-ul ramane baza.
Ai vazut ce usor esti de manipulat sa crezi ca toti palestinieni fac parte din Hamas, trebuie sa distrugem Hamas adica toti Palestinieni. Hamas detine controlul in fasia Gaza cu ajutorul miscarii Zioniste care are nevoie de o scuza sa toace la Palestinieni. E asa usor sa gasesti oameni needucati care pot face acte teroriste dupa ce sunt indoctrinatincu credinta extremista.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Meghido 1469 î.Hr. on 29 October 2023, 15:50

Eu ce nu inteleg e cum dracu au iesit de acolo si le-a reusit asa o mizerie de atac ?
Cum rahat au trecut atatia inarmati ?


1.  ;D Au stiut, toata lumea buna a stiut.
Doar ca aia erau ocupati sa il dea jos pe Dragnea lor.
Si, asa cum cunosti, tefelistul lasa si pe mamica sa crape doar sa isi atinga obiectivul.
Bine, nu prea credeau ca o sa incaseze mare lovitura...doar cat sa il faca pe Dragnea lor sa cada.
Dar lovitura a fost asa de mare incat Dragnea lor este nu cazut cat consolidat...deh, rezultate tefeliste normale.

2. Amerlocia tot priveste la simulari care zic ca sunt pe faras, trebuie sa elimine China, e  concluzia.
Au inceput incercand sa elimine pe mare aliat, Rusia, din schema. Dar au reusit sa o lipeasca si mai dihai de China. (bravos, felicitari)
Ba chiar nici macar nu au slabit aliatul Rusia, l-au intarit chiar si asta tiparind salbatic dolari si facand moneda lor tot mai mult hartie de WC.

Acum incearca sa scoata din schema aliatul nr 2 chinez, Iranul.
Din cauza asta portavioane pe acolo.
Doar ca asta nu musca, nu sare la bataie deloc. Latra pe acolo dat atat.
Uuu, supare mare. Se cauta solutii.
Sigur Israel gaseste "dovezi" ca Iranul e implicat si bombardeaza (ca asta o sa urmeze, 95%)

(Dupa alegeri se baga serviciul militar obligatoriu si la noi.
Au pierdut doi ani de productie pentru carnea de tun)

Ce urmeaza: simularile zic sa nu se bage Amerlocia in troaca ca ii trebuie carnea de tun pentru China.
O sa arunce europenii din est peste rusi si evreii peste iranieni.
Ei o sa astepte alte baloane chinezesti, batiste chinezesti, etc, orice care sa poata sa fie numita "o amenintare" (dar mai probabil ii pun pe taiwanezi sa faca ceva atat de grav incat China sa sara...ca asta este paternul: trebuie sa atace inamicul, noi suntem imaculati, etc)

Hai ca nu scapam de WW3.
E si normal.  ;D

Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 30 October 2023, 13:30
Nu cred ca Iranul, si nici Turcia (oricat ar latra Erdogan, declarand razboi religios impotriva lumii crestino-iudaice)  s-ar putea implicat in mod direct.

Chiar si daca ar insemna sa aiba pierderi de 20,000-50,000 de militari si s-ar alege cu doua portavioane scufundate, America nu se va lasa pana nu va invinge si nu va trimite la cele 72 de fecioare toti jihadistii cu sentimente antisemite.
Pentru ca in cazul Orientului Mijlociu, America va avea mana libera si isi va permite sa faca tot ce poate si va folosi toata puterea sa de foc din moment ce nu este nicio putere nucleara de tip Rusia in regiune ....in afara de Israel desigur, care cu siguranta va apela la optiunea Samson daca se ingroasa gluma.

Si Iranul si cred ca nici Turcia nu vor soarta Libiei, a Irakului sau a Siriei.
Dar vor inarma Hamas si Hezbollah, vor trimite si forte expeditionare de voluntari la fel cum fac occidentalii cu Ucraina.

Inca nu s-a ajuns la gravitatea situatiei razboiului de Iom Kippur din 1973, nici macar la nivelul razboiului de uzura din 1970 nu s-a ajuns din moment ce Egiptul nu bombardeaza Israelul, nici Rusia nu e implicata in mod direct si nici Siria nu are putere mare de foc si inca suntem departe de scenariul in care s-ar putea ca toata lumea araba + Iran sa intre in razboi direct cu Israel ca in 1948.
Razboaiele din anii 70 au fost un cosmar mai mare, se putea ajunge la un razboi direct SUA-URSS, iar in 1970, erau 15,000 de soldati sovietici care atacau  cu tancuri si avioane sovietice. 

Inca nu am ajuns la nivelul razboaielor arabo-israeliene din 1948-1973, dar cu siguranta ca ceea ce experimentam acum e cel mai grav conflict de la razboiul din  Liban (2006) si cred ca se intrevede ceva la scara razboiului din Irak din 2003 daca  Israelul trimite 529,500 de soldati. 


Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 31 October 2023, 18:58
Intra tancurile IDF in Gaza.  Pentru israelieni nu exista cuvantul ,,esec".
https://www.digi24.ro/stiri/externe/momentul-in-care-se-ordona-intrarea-in-gaza-mesajul-comandantului-idf-a-fost-inregistrat-2562071
https://www.youtube.com/watch?v=FnIP-gyuNS8&ab_channel=IndiaToday
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Ciocanul on 31 October 2023, 23:32
Pacat de amaratii ce HAMAS nici nu-i lasa sa plece, ii folosesc pe post de scuturi umane ca niste gunoaie. Nu exista cale de intors, trebuie gazat fiecare tunel si intrat din casa in casa si exterminati pana la ultimul. Acum vor sa elibereze cica ostatecii. Sa-i tina bine ca o sa fie ultimii ostateci si de acum incolo sa nu mai fie nici o negociere bazata pe luat de ostateci. O sa fie o baie de sange, sa fie siguri ca e ultima.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 01 November 2023, 03:15
Palestinienii au deja un stat........pardon, patru state in care se pot integra usor, cu aceleasi steaguri si culturi similare

Primul e Iordania, care are exact acelasi steag. Si sunt 2 milioane de palestinieni.

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c0/Flag_of_Jordan.svg/188px-Flag_of_Jordan.svg.png)

Al doilea e Libanul, care are 5 milioane populatie, din care 170,000 sunt palestinieni.

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/59/Flag_of_Lebanon.svg/188px-Flag_of_Lebanon.svg.png)


UAE - o tara foarte bogata, si cu steag care are aceleasi culori. Si 150,000 de palestinieni.
(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cb/Flag_of_the_United_Arab_Emirates.svg/188px-Flag_of_the_United_Arab_Emirates.svg.png)
 
Kuweit
(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/aa/Flag_of_Kuwait.svg/188px-Flag_of_Kuwait.svg.png)
Si ce mai vor ei?
Sa aiba al cincilea  stat arab in Gaza si in West Bank cu drapel cu aceleasi culori ros-verde-alb.
(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/00/Flag_of_Palestine.svg/188px-Flag_of_Palestine.svg.png)

De ce trebuie sa ia foc intreaga planeta si sa moara oameni  pentru Gaza, pentru vreo 590,000 de palestinieni care pot fi usor stramutati in statele astea, pentru ca n-au niciun istoric si nationalitate concrete, care sunt de fapt arabe toata ziua?
La fel si aia 3 milioane de palestinieni de pe West Bank.

Ce asteapta americanii de 80 ani? De ce nu au fost stramutati?

I-ar putea primi si Arabia Saudita, Irakul, Siria, Turcia......pe bune acum, si sa nu aiba 8 milioane de israelieni dreptul de a exista ca stat? 

Daca citim bine in Biblie, este dreptul evreilor de a pretinde teritoriul lor ca Taramul Fagaduintei, iar musulmanii din intreaga lume ar trebui sa-si aduca aminte ca Avraam este parintele lor, iudaismul este religia dupa care au plagiat si au creat islamul, exista dovezi clare care arata ca a existat regatul Israelului in antichitate, in schimb.........ce face Israelul sfant pentru musulmani? Ca exista o povestioara stupida in care profetul Mahomed s-a dus cu un cal inaripat la Ierusalim, intr-o noapte, poveste care nu poate fi veritificata cum este in cazul vestigiilor israeliene antice ce demonstreaza clar exista unui regat iudaic antic.


Also.........Canaanitii care au locuit acolo in Levant ca semiti..........au disparut demult. Nu mai exista canaaniti de la colapsul epocii bronzului, de cand i-au nimicit popoarele marii, si apoi, asirienii.
Fenicienii din Liban,  la fel, nu mai exista de cand au venit ocupantii asirieni, babilonieni si persi, iar fenicienii au sfarsit prin a coloniza Tunisia de azi si a crea Cartagina, exterminata de romani.

Iar filistenii, din care se trag cica palestinienii in mod fals, au fost de fapt un popor al marii, niste migranti care au venit de prin Grecia, din Turcia de azi, din insulele grecesti, si au devastat Levantul si regatul israelului.

Nici macar egiptenii antici  sau hititii nu mai exista, nici babilonienii sau asirienii, nici persii...........toate popoarele antice au disparut, in afara de israeliti, care au supravietuit tocmai din cauza ca romanii i-au alungat de acolo, ei au format o diaspora si au fost uniti datorita religiei iudaice monoteiste care a dus la crearea crestinismului.

Toti cei care au ocupat Levantul inainte sa vina israelitii lui Avraam si Moise acolo au disparut.

Cei care ocupa tot orientul mijlociu sunt ARABI din peninsula araba. Chiar si persii, pentru ca in locul lor sunt iranienii, un popor nomad din Asia Centrala.



Israelitii sunt unicul popor antic, genetic, cultural si lingvistic vorbind, care a supravietuit a 4 milenii, din care 3 au fost prin pribegie,  si a trecut prin antichitate, evul mediu, modernitate si epoca contemporana, avand acelasi zeu Yaweh si aceleasi 10 porunci si aceleasi datini si traditii (circumcizie, pastele, nunta, retetele culinare) de peste 3 milenii.
 


Unde sunt canaanitii si zeul lor Baal, cu toate tradiile lor de sacrificarea copiilor?
Unde sunt filistenii originali?
Egiptenii cu zeii lor cu capete de animale, cu mumiile si piramidele lor, babilonienii, persii si asirienii cu barbile lor stilate, ziggurate si creaturi inaripate, hititii cu zeul lor al furtunii si templele lor..............toti au murit si au fost inlocuiti de niste arabi cu camile, moschei, turbane si minarete si semiluni de prin secolul 7 d.Hr.

Nu mai exista nici grecii, nici cartaginezii, nici romanii, nici dacii si tracii, celtii in numar foarte mic prin  Irlanda.

Doar israelienii  au supravietuit antichitatii.
Israelienii sunt singurul popor antic, cu zeu, cu o istorie, cu o religie existenta care s-a extins in toata Eurasia, ambele Americi, in toata Africa si Australia prin crestinism si islam,  cu Torah, cu traditii si cu o capitala, care inca mai exista.
Si sa mai spui ca nu sunt poporul ales.

Denumirea  de palestinian e chiar  o bataie de joc la adresa evreilor, folosita de Khalil Beidas in 1898 dupa ce a spus ca arabii care traiesc in Levant sunt filisteni arabi.
Aia care locuiesc in Gaza si West Bank sunt ARABI toata ziua!
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Palestinians

Istoria reala a palestinienilor se intinde doar pana in secolul 20, dupa ce Imperiul Otoman s-a desfiintat si britanicii au facut imparteli teritoriale la modul superficial.

Israelul trebuia creat imediat dupa Primul Razboi Mondial.
 
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Ciocanul on 01 November 2023, 08:29
Iti zic eu mai pe scurt cum a fost. :)
Evreii au fost destul de inaintati in vremurile biblice. In primul rand au descoperit scrisul cand altii se jucau cu putulica in nisip, foarte important ! Apoi au descoperit ca banii si comertul bat la fund detinerea de pamanturi, vaci, boi si constructii de cetati, asta e si mai important ! In timp ce altii isi luau gatul pt o bucata de teren arabil ei se mutau fara probleme dintr-o zona in alta invatand limba locala si facand negot si camata. Desi s-au corcit si ei si limba lor de origine araba(seamana, ei zic ca sunt aceeasi familie semitica) au pariat in continuare pe invatamant, camata si comert. Multe populatii locale i-au futat in timp mai mult sau mai putin ca nu le-a placut stilul lor de viata considerat parazitar si in multe locuri amestecul lor in politicile statale. Sa mai amintim ca s-au corcit vertiginos pe unde au fost cu populatiile locale, si-au corcit si limba dar asta e ceva normal.
Pe la 1900 s-au trezit ca aveau atatia bani ca nu mai stiau ce sa faca cu ei. Capitalismul a fost pt ei o mega rampa de lansare. Pe langa bani au avut si au multa infuenta in SUA si UK in special. Si atunci ce au zis ? Hai coaie sa ne tragem un stat pe persoana fizica. Chestia asta cu siguranta o sa ne ajute pe viitor.
Exodul din Egipt, cele 12 triburi sau cate sunt, monoteismul lor, niste pietroaie pe unde zic ei ca au fost temple, povesti inflorite nu schimba faptul ca ce i-a ajutat cu adevarat a fost camata si comertul.
--
Dar acum nu mai conteaza povestile nemuritoare si de ce a murit baba. Sunt acolo, au investit o gramada de bani in zona, s-au batut, au castigat, arabii din zona trebuie sa-i accepte, nu au de ales. Istoria curge, nu poti sa te bati la nesfarsit. Le-au facut drumuri si autostrazi, utilitati, scoli, chiar si facultati. Ii lasa sa-si pastreze religia si araba,  autonomie locala, trebuie sa accepte, asta este. Problema e ca isi baga multi coada din extern si intretin conflictul.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: oldshooterman on 01 November 2023, 14:06
Palestinienii au deja un stat........pardon, patru state in care se pot integra usor, cu aceleasi steaguri si culturi similare ....
Inainte de a continua cu aberatiile, citeste ultima rezolutie ONU pe tema asta: Tenth Emergency Special Session (https://press.un.org/en/2023/ga12551.doc.htm) (31 October 2023)
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 02 November 2023, 09:44
Palestinienii au deja un stat........pardon, patru state in care se pot integra usor, cu aceleasi steaguri si culturi similare ....
Inainte de a continua cu aberatiile, citeste ultima rezolutie ONU pe tema asta: Tenth Emergency Special Session (https://press.un.org/en/2023/ga12551.doc.htm) (31 October 2023)

S-a ajuns aici pentru ca civilii au ales sa coopereze cu teroristii Hamas, pe care ii considera eliberatori, in loc sa coopereze cu israelienii, care le-au mai dat si bani.
Ce au facut palestinienii cu banii?
Au cumparat rachete in loc sa modernizeze Fasia Gaza si au cumparat arme de pe piata neagra de la rusi si iranieni.
Sa-si asume deciziile tampite luate in ultimii 30 ani.

E prea tarziu acum, Israelul isi vrea Fasia Gaza si ca vrei sau nu vrei, va castiga razboiul impotriva teroristilor Hamas si a celor care ii sustin si ii gazduiesc, in stilul lui Bush in Irak si Afganistan. Doar ca spre deosebire de americani, israelienii isi vor duce treaba la capat.  Masacrul de pe 7 octombrie a fost ultima picatura si e clar ca nu se mai poate convietui pasnic. Dupa Gaza, urmeaza West Bank si Cisiordania sa fie ocupate.
Si nu cred ca o sa fie vreun israelian care sa fie adus la Haga pentru bombardamente. Ca sa stii, operatorii israelieni suna anticipat militantii Hamas ca sa le spuna ce cladiri bombardeaza, cladiri in care sunt gazduiti teroristii Hamas de catre civili, de bunavoie........spre deosebire de rusi care bombardeaza deliberat teatre, scoli si mall-uri unde sunt doar civili adapostiti.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: oldshooterman on 02 November 2023, 15:23
Chestia care iti scapa e ca americanii hotarasc ceea ce se intampla acolo.

"Vorbind cu Comisia de credite din Senat, Blinken a subliniat că Hamas nu poate continua să conducă Fâșia Gaza, dar a adăugat că nici Israelul."

Si nici vorba sa mai fie ocupate si alte zone...
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 02 November 2023, 18:13
Chestia care iti scapa e ca americanii hotarasc ceea ce se intampla acolo.

"Vorbind cu Comisia de credite din Senat, Blinken a subliniat că Hamas nu poate continua să conducă Fâșia Gaza, dar a adăugat că nici Israelul."

Si nici vorba sa mai fie ocupate si alte zone...


Blinken ar face bine sa-si reaminteasca care-i este originea si apoi sa vorbeasca.  Ar trebui sa fie cel mai pro-Israel dintre toti si sa-i dea si una lui Sleepy Joe pe spate sa-l trezeasca din somn si sa-i reaminteasca ca mare parte din economia Americii traieste datorita evreilor.
Israel, daca esueaza (si ezita sa aplice optiunea Samson) si este coplesit si cucerit de musulmani, se va instaura haosul in toata lumea. Iar jihadistii, avand toate echipamentele israelienilor capturate, vor porni la cucerirea Europei intr-o campanie de jihad global cum nu s-a mai vazut de la  Suleiman Magnificul incoace. Osama bin Laden si Al Baghdadi vor fi nimic pe langa ce vor face jihadistii daca pun mana pe echipamentele si rachetele israeliene, fie si distruse, si le vor reproduce in masa. 
 
Iar Gaza, Cisiordania si West Bank sunt parte a Taramului Fagaduintei daruit de Dumnezeu (Yahweh) lui Avraam si urmasilor sai acum 4000 ani, punct.

Quote
17. Dupa ce a asfintit soarele, s-a facut un intuneric adanc; si iata ca a iesit un fum ca dintr-un cuptor, si niste flacari au trecut printre dobitoacele despicate.
18. In ziua aceea, Domnul a facut un legamant cu Avram si i-a zis: "Semintei tale dau tara aceasta, de la raul Egiptului pana la raul cel mare, raul Eufrat,
19. si anume: tara chenitilor, a chenizitilor, a cadmonitilor,
20. a hetitilor, a ferezitilor, a refaimitilor,
21. a amoritilor, a canaanitilor, a ghirgasitilor si a iebusitilor."


https://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/genesa/15/11/



(https://slideplayer.com/9078424/27/images/slide_1.jpg)
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: astateofmind on 02 November 2023, 19:41
Primul e Iordania, care are exact acelasi steag. Si sunt 2 milioane de palestinieni.

Al doilea e Libanul, care are 5 milioane populatie, din care 170,000 sunt palestinieni.



Invata ceva istorie: si Jordan si Lebanon s-au ars cu palestinienii pe care i-au primit in trecut si nu cred ca le surade idea.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 03 November 2023, 07:43
Primul e Iordania, care are exact acelasi steag. Si sunt 2 milioane de palestinieni.

Al doilea e Libanul, care are 5 milioane populatie, din care 170,000 sunt palestinieni.



Invata ceva istorie: si Jordan si Lebanon s-au ars cu palestinienii pe care i-au primit in trecut si nu cred ca le surade idea.

Cu siguranta le e mai bine acolo, intre musulmani, decat printre israelieni iudaici.

Israelienii nu-i mai inghit, palestinienii trebuie sa plece din Gaza si West Bank spre Iordania si oricare tara araba. Pana la urma,  palestinienii sunt tot arabi.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: axxel4you on 03 November 2023, 09:42
https://gettr.com/post/p2tv1obc1b5

Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 03 November 2023, 15:21
https://gettr.com/post/p2tv1obc1b5



A cautat-o pana la urma. Cand tara ta e atacata (si sunt clipuri cu tineri rapiti, atacati si omorati la un festival muzical dedicat pacii), tie iti arde de manifestatii anti-razboi?  Pai e normal sa fii tratat ca un tradator.

Pacifistul ala ar trebui sa zica mersi ca nu e pe front la ora asta, la batalion disciplinar,  dar ii arde de iesit pe strada sa protesteze pe timp de razboi impotriva razboiului.
Adica cum, daca protestezi pasnic, inseamna ca terorisiti Hamas si Hezbollah se opresc din atacat civili israelieni si tras rachete in Tel Aviv ?   

Nu e doar tradare, e si prostie la modul inconstient.

Cu teroristii jihadisti sinucigasi nu poti sa negociezi niciodata, aici nu e Ucraina-Rusia unde sa existe ambasade si diplomati sa se aseze la masa, de disputat teritorii, unde poti sa manifesti impotriva razboiului si sa-ti alegi taberele sau sa refuzi sa lupti si sa o arzi neutru.

E vorba de niste jihadisti jegosi si sinucigasi  care folosesc scuturi umane si doresc exterminarea poporului israelian si mobilizarea lumii islamice pentru un jihad global impotriva crestinitatii. Teroristii jihadisti duc un razboi impotiva umanitatii moderne. Aia n-au mila si nici educatie.  Nu pot fi decat rasi de pe fata planetei pentru ca civilii din Israel sa traiasca in siguranta.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: astateofmind on 03 November 2023, 19:06
Ce e si mai hilar e ca aia care protesteaza ar fi primi rapiti sau chir ucisi de Hamas daca ar avea ocazia :D
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: axxel4you on 03 November 2023, 19:41
Eu am impresia ca Hamas e un rau necesar pe care miscare Zionista il foloseste sa scape de toti Palestinieni. In Gaza probabil ca la fiecare terorist ucis mai mor pe langa el si vreo 300 civili nevinovati. Civili nu au unde sa fuga ca sunt tinuti de israelieni langa Hamasi de ani de zile si acum au scuza sa-i toace ca sa scape de ei.
   Daca Israel isi dorea sa omoare doar teroristi Hamas, lasa Palestinieni nevinovati sa iasa din Fasia Gaza si toca dupa aia la teroristi Hamas, putea sa faca acest lucru prin lasarea Palestinienilor sa se intoarca la caselel lor. Am inteles ca e interzis in Israel ca Palestinieni sa se intoarca la proprietatile lor dupa ce au fost furate de Zionisti ca sa formeze statul Israel .
  https://www.un.org/unispal/document/auto-insert-210170/
       E foarte dificil pentru voi sa vedeti mai departe de propaganda pe care v-o serveste mass-media.

https://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_right_of_return
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 04 November 2023, 00:33
Eu am impresia ca Hamas e un rau necesar pe care miscare Zionista il foloseste sa scape de toti Palestinieni. In Gaza probabil ca la fiecare terorist ucis mai mor pe langa el si vreo 300 civili nevinovati. Civili nu au unde sa fuga ca sunt tinuti de israelieni langa Hamasi de ani de zile si acum au scuza sa-i toace ca sa scape de ei.
   Daca Israel isi dorea sa omoare doar teroristi Hamas, lasa Palestinieni nevinovati sa iasa din Fasia Gaza si toca dupa aia la teroristi Hamas, putea sa faca acest lucru prin lasarea Palestinienilor sa se intoarca la caselel lor. Am inteles ca e interzis in Israel ca Palestinieni sa se intoarca la proprietatile lor dupa ce au fost furate de Zionisti ca sa formeze statul Israel .
  https://www.un.org/unispal/document/auto-insert-210170/
       E foarte dificil pentru voi sa vedeti mai departe de propaganda pe care v-o serveste mass-media.

https://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_right_of_return

Daca e s-o luam asa, si Holocaustul a fost orchestrat ca Israelul sa se formeze si evreii internationalisti sa formeze ONU ca instrument de control a populatiei globale.



Pana una alta, n-a zis nimeni pe aici ca Israelul ar fi un exemplu de democratie functionala.
In comparatie cu statele din UE si cu Canada, e chiar o dictatura militara feroce care obliga chiar si fetele, abia iesite de pe bancile liceului, sa faca armata de la 18 ani, varsta considerata frageda pentru psihologii din UE (la cum posteaza pe tiktok cum danseaza imbracate in uniforme militare, e clar ca numai la armata nu le e gandul).

Da, e o dictatura feroce.

Dar e o dictatura preferabila mie si altor europeni  decat dictaturile musulmane pe care le sustii dumneata.

Israelul nu interzice carnea de porc si alcoolul, nu interzice pornaciunile si sexul (dovada - tiktok-ul cu gagicile fierbinti din IDF), nu interzice filmele, jocurile video, picturile controversate,  muzica moderna (cu toate ca sa fiu sincer, tot ce e aparut dupa 1998 nu mi se pare placut urechii mele muzicale, dar aia e, cine sa fiu eu sa judec gusturile muzicale ale altora). Pentru o caricatura cu Moise nu ajungi luat ostatic, decapitat sau impuscat, in schimb....pentru una cu Mahomed....vezi Benghazi, Charlie Hebdo etc.

E si cel mai dezvoltat stat din Orientul Apropiat la   educatie, cercetare si sistem medical.

Ma lasa rece zgarie-norii din Dubai (UAE), Qatar si Arabia Saudita cand stiu ca au fost construite de muncitori subplatiti, multi chiar morti acolo. 


In ce priveste victimele colaterale, e adevarat ca multi sunt luati ostatici, dar sunt si multi care ii gazduiesc pe teroristii Hamas, crezandu-i eliberatori. Mare parte din civili si-au cam facut-o cu mana lor.

Bush a spus clar dupa 9/11 - daca cooperezi cu/ sau gazduiesti teroristi, esti si tu un terorist, deci o tinta vie.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: axxel4you on 04 November 2023, 09:06

Dar e o dictatura preferabila mie si altor europeni  decat dictaturile musulmane pe care le sustii dumneata.

   Eu nu prefer nici un fel de dictatura dar nici nu mi se pare normal sa nu observ cand unii isi creaza motive sa omoare civili nevinovati care sunt tinuti langa teroristi cu forta.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 07 November 2023, 01:53

Dar e o dictatura preferabila mie si altor europeni  decat dictaturile musulmane pe care le sustii dumneata.

   Eu nu prefer nici un fel de dictatura dar nici nu mi se pare normal sa nu observ cand unii isi creaza motive sa omoare civili nevinovati care sunt tinuti langa teroristi cu forta.


Nici mie nu-mi place ca sunt copiii din Gaza  ucisi sau mutilati pe viata de bombardamentele israeliene. Este nedrept ca o fetita sa traiasca fara picioare din cauza actiunilor unor teroristi Hamas care i-au provocat pe israelieni pe 10/7!

https://www.digi24.ro/stiri/externe/puneti-mi-picioarele-la-loc-groaza-copiilor-amputati-in-fasia-gaza-devastata-de-razboi-2567765

Sunt insa doua probleme.

1. israelienii au anuntat de pe 7 octombrie ca vor intra in Gaza si ca vor urma cele mai urate bombardamente de la WW2 incoace. Au avut civilii palestinieni 20 de zile la dispozitie sa paraseasca Gaza? Au avut! Le-au si transmis unde sa se duca.   De ce n-au parasit zona? Oare pentru ca s-au incapatanat ei sa ramana acolo, multi chiar prin a sprijini Hamas, fie n-au putut sa paraseasca fasia pentru ca sunt tinuti si ei ostatici sub amenintare. 

In orice caz, nu cred ca israelienii vor raspunde vreodata penal pentru victimele colaterale.
Cum nici americanii n-au raspuns in cazul irakienilor dupa ce Bush a emis ultimatum in 2003 impotriva lui Saddam si ei tot au ramas acolo.
Nu asculti sfaturile celui mai puternic care urmeaza sa te atace, pai in cazul asta, e raspunderea ta.
Adica, si Bush si Netanyahu au avertizat anticipat populatiile de civili ca le vor bombarda tarile. Nu trebuiau decat sa plece de indata daca tineau la vietile lor.  E ca si cum ai primi avertisment cu cateva zile ca se apropie un TSUNAMI sau un URAGAN .....ce faci, ramai acolo?
Nu poti sa spui ca astia sunt ca Putin sau ca liderii teroristi Hamas care au atacat si bombardat civili in mod neanuntat, fara ultimatum sau avertismente in prealabil.

Numai  teroristii ca Putin si Hamas fac asa ceva.


2. 1700 din liderii Hamas sunt milionari in dolari.
Si unii stau in strainatate si au sponsorizat atacul terorist de pe 7 octombrie 2023.
Mai degraba, liderii Hamas ar trebui sa plateasca despagubiri fetei palestinience care a ramas fara picioare. PENTRU CA E  70-80% VINA HAMAS-ULUI!   Daca teroristii si oligrofenii aia in pantaloni scurti si slapi nu navaleau peste tinerii israelieni la festivalul muzical si nu ucideau israelieni din casa in casa, poate ca fetita din articolul de mai sus ar fi avut si acum picioare!

https://www.digi24.ro/stiri/externe/cel-putin-1-700-de-lideri-ai-hamas-sunt-milionari-in-dolari-au-masini-de-lux-avioane-private-si-resedinte-numeroase-2568659


3. palestinieniii...sau mai bine spus, ARABII de acolo, au avut 80 ani la dispozitie sa se dezvolte, sa-si faca stat,  sa ajunga la intelegere cu israelienii pentru a convietui in pace, cu sau fara stat, asa cum convietuim noi romanii cu secuii si sasii si cu tiganii de sute de ani, fara sa fi ajuns la razboaie serioase cu ei care sa implice rachete

Faptul ca au investit in rachete in loc sa investeasca in agricultura, industrie, porturi, educatie, sanatate si infrastructura dupa ce au primit donatii de la Israel.....
Faptul ca au devenit antisemiti feroce.....
Faptul ca au acceptat sa fie condusi de niste teroristi.....
Si faptul ca citesti pe Telegram cum scriu unii ,,aoleu maica, suferim, suntem bombardati,  dar bine le-am facut-o evreilor pe 10/7, mai da-i in plm ca o meritau" si te infioara asta......

.........pai in cazul asta, imi pare rau, dar si-au facut-o cu mana lor!

O sa fie masacru, s-ar putea sa dispara ei ca populatie (si asa artificiala, pentru ca palestinienii nu au existat decat de la 1900 incoace, pe cand evreii au 4000 ani de existenta), si asta tocmai din vina lor pentru ca au fost intoleranti fata de evrei.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: axxel4you on 08 November 2023, 22:53
https://www.youtube.com/watch?v=TOaxAckFCuQ
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 09 November 2023, 08:40
Ce este al lui Dumnezeu este al lui Dumnezeu.
https://www.youtube.com/watch?v=8tIdCsMufIY&ab_channel=NinaPaley
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Ciocanul on 09 November 2023, 11:46
Prosti mai sunt daca o judeci la rece. Atatia oameni sa se bata orbeste pe o bucata de tarana din care un sfert e desert, multa zona muntoasa, zone semi-aride intinse. Niet petrol, niet haur, nimic. O saracie.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 10 November 2023, 08:21
Macar de ar avea Gaza potential de hub comercial.
Nu, e pur si simplu un razboi cultural, etnografic si religios!
Si mai ales, un razboi pentru securitatea populatiei israeliene.

Israelul, pentru a avea un viitor sigur, trebuie sa ocupe enclavele alea palestiniene artificiale si sa-si mareasca teritoriul, si sa-i stramute pe toti pales.....arabii din teritoriul israelian.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: oldshooterman on 10 November 2023, 12:12
Exact aia se intampla, precum documenteaza Erdogan. Evolutia zonelor populate cu palestinieni cu verde vs cele controlate de israelieni cu alb. Doar ca nu toti sunt de acord cu asta.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: axxel4you on 10 November 2023, 21:51
Zionist Support of Hamas

https://banned.video/watch?id=654e789f668ba733e3e12478
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 12 November 2023, 10:41
Exact aia se intampla, precum documenteaza Erdogan. Evolutia zonelor populate cu palestinieni cu verde vs cele controlate de israelieni cu alb. Doar ca nu toti sunt de acord cu asta.

Se numeste ,,SELECTIA NATURALA" :P

Israelul ocupa tot pentru ca are putere, are armata superioara numeric, are tehnologie americana, are suport, are afaceri in toata lumea, o religie  mai toleranta decat islamul  (care pana la urma se trage din Iudaism) si sunt adaptati la globalizare, normal ca arabii din asa zisa Palestina nu au nicio sansa,  pentru ca sunt primitivi, inapoiati tehnologic, 0 disciplina, sunt saraci, sunt intoleranti cu toti de religii diferite, sunt inadaptati la globalizare. Ei ar avea sanse doar daca ar navali peste Israel ca sovieticii in WW2 ,  maoistii in Coreea sau Viet Cong in Vietnam,  printr-un rush, in cooperare cu irakienii, egiptenii, turcii, sirienii, sauditii, libanezii si cu iranienii...dar apoi ar avea de furca cu americanii si europenii si cred ca toata lumea islamica ar fi rasa de pe fata planetei, de la Nil pana la Gange, daca i-ar aduce pe americani in stare (vezi ca scrie ceva despre razboiul de anihilare a lumii islamice din Orientul Mijlociu si a hinduismului din India,  in Apocalipsa lui Ioan, in capitolul 9, dupa ce trambiteaza al cincilea inger....e epic, cu elicoptere, avioane, tancuri, rachete, bombe).

Citeste Dialogul Melian  (https://de.wikipedia.org/wiki/Melierdialog)
Este ordinea firească a lucrurilor ca cei puternici să-i domine pe cei slabi, pana la urma, asta vor si Putin si Netanyahu....si Erdogan care duce campanii de cucerire prin Afrin, Libia si inca viseaza sa ia ceva insule grecesti si Ciprul.

Tu, ca sustinator al Rusiei, si mai ales Erdogan, ar trebui sa tineti cu ISRAELUL!   

Un imperialist care tine cu Rusia si Turcia  trebuie sa tina si cu Israelul in atingerea obiectivelor imperialiste.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: oldshooterman on 15 November 2023, 14:47
Anticipez ca "obiectivele imperialiste" din partea asta a baricadei o "sa-ti iasa pe nas" inainte de 2030. Sa vedem cum se descurca restul. 8)
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 15 November 2023, 16:11
Anticipez ca "obiectivele imperialiste" din partea asta a baricadei o "sa-ti iasa pe nas" inainte de 2030. Sa vedem cum se descurca restul. 8)
Dacă te referi la Ucraina, da, Rusia va câștiga, și asta din vina Occidentului condus de incompetenți, corupți și profitori.

Dar Israelul......Israelul va deveni MARE.
E profețit să-și îndeplinească destinul.

Până în 2030, Israelul va avea ocupate Gaza și Cisiordania și West Bank.
Toți arabii din Israel vor fi strămutați în țările învecinate....sau eliminați de israelieni, care nu mai vor să conviețuiască cu ei.
Va fi reinstaurată Casa lui David și va începe procesul construirii celui de-al Treilea Templu.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Ciocanul on 15 November 2023, 22:09
https://www.hotnews.ro/stiri-international-26684925-live-razboi-israel-armata-israeliana-efectueaza-operatiuni-interiorul-spitalului-shifa-cel-mai-mare-spital-din-gaza-spune-ingropat-cel-putin-170-cadavre-intr-groapa-comuna.htm
Cat de gainari pot fi sa se ascunda intr-un spital ?
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: astateofmind on 16 November 2023, 01:32
E perfect. Pot da vina pe Israel pt civilii morti, pot spala pe creier supravietuitorii (Israelienii l-au executat pe tactu' in spitalul ala, ia AK-ul asta si hai!!), etc

Le convine de minune ...
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: astateofmind on 18 November 2023, 19:31
https://qr.ae/pK4RnT

suna logic ...
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 18 November 2023, 20:49
E clar ca pe atacatorii arabo-palestinieni  i-au prostit religia si povestea cu virginele, saracia si lipsa de educatie, dar cred ca si Hamas i-a pacalit ca daca patrund in Israel si macelaresc, o sa li se alature Iranul, Egiptul, Siria, Arabia Saudita, Irakul si Libanul intr-un jihad global in lant (ceea ce nu s-a intamplat). Si ca asa au sanse mari de victorie.

 
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: astateofmind on 22 November 2023, 21:26
Aarabia Saudita si Egiptul prefera la ora asta afacerile si comertul cu Israel. Mai degraba ii tin pe aia din Gaza la distanta si isi vad de treaba. 

Libanul si-a luat-o in freza cu palestinienii iar ceilalti oricum sau au alte probleme sau nu-i intereseaza - exceptie Iranul.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: oldshooterman on 09 December 2023, 00:05
SUA se opune cu VETO rezoluției UNSC care cere încetarea imediată a focului în Gaza

"Consiliul de Securitate al ONU nu a adoptat vineri o rezoluție prin care se cere încetarea imediată a focului în Fâșia Gaza. Mișcarea a fost respinsă de un membru permanent și aliat al Israelului, Statele Unite, în timp ce războiul Hamas-Israel continuă fără răgaz pentru populația din Gaza.

În timp ce Regatul Unit s-a abținut de la vot, restul celor 13 membri temporari și permanenți ai consiliului format din 15 membri au susținut rezoluția, și anume Franța, China, Rusia, precum și Albania, Brazilia, Ecuador, Gabon, Ghana, Japonia, Malta. , Mozambic, Elveția și Emiratele Arabe Unite.

"Împingerea reînnoită pentru încetarea focului a venit după ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a invocat miercuri articolul 99 din Carta ONU într-o mișcare rară, îndemnând Consiliul de Securitate să evite o catastrofă umanitară în Fâșia Gaza.

Împingerea reînnoită pentru încetarea focului vine pe măsură ce numărul morților în Gaza depășește 17.000 și situația umanitară atinge cote catastrofale."

Într-o scrisoare către Consiliul de Securitate, Guterres a menționat "riscul sever de colaps al sistemului umanitar” din Gaza, adăugând: "Situația se deteriorează rapid într-o catastrofă cu implicații potențial ireversibile pentru palestinieni în ansamblu și pentru pace și securitate în regiunea."

Articolul 99 prevede: "Secretarul general poate aduce în atenția Consiliului de Securitate orice problemă care, în opinia sa, poate amenința menținerea păcii și securității internaționale.""

Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 09 December 2023, 04:51
https://www.euronews.ro/articole/razboi-israel-hamas-joe-biden-i-ar-fi-dat-termen-israelului-sa-incheie-razboiul-i
Quote
Deşi înalţi responsabili de la Casa Albă au negat, site-ul american Politico a relatat că preşedintele american Joe Biden ar fi fixat un termen limită Israelului - până la sfârşitului anului curent - pentru terminarea războiului în Fâşia Gaza, informează vineri postul de televiziune israelian i24News.

Dacă e așa + rezoluția 99 de la ONU @oldshooterman , sunt două opțiuni:

1. Ori dă Netanyahu cu nucleara (bineînțeles, cu ceva bombe slabe radioactiv, dar suficient să radă tot) în Fâșia Gaza, suficient să radă orice picior de terorist Hamas și palestinian....până la sfârșitul acestui an, ca să respecte deadline-ul boșorogului de Biden.

2. Netanyahu și Mossadul îi reamintesc lui Biden că fisu e un penal care riscă pârnaia pe viață pentru evaziune, droguri, arme și prostituate plătite din banii firmei sale+ afaceri dubioase prin Ucraina +  are niște alegeri la anu. Și e cam nașpa și pentru el să rămână fără imunitate. Că oricât a râs Biden de Trump și mugshot-ul lui, dar nah, dacă supără pe cine nu trebuie, s-ar putea să fie el ăl primu fost președinte care face închisoare. Că are o grămadă de scheleți în dulap.

 
Mingea e la Biden. Dar cred că o să facă exact cum îi cere Bibi - o să garanteze acordarea sprijinului Israelului în nimicirea Hamasului și Hezbollahului pentru următorii 5-10 ani. 
Adică, ori o va face el, ori o va face Trump...sau altcineva mai pro-Israel.

Cât despre neomarxistul de Guterres care e iubitor de musulmani, de iranieni, de ruși și de chinezi, dar mai ales de musulmani, eu sper să nu experimenteze pe pielea lui ce înseamnă barbaria jihadistă, așa cum au experimentat tinerii pe 7 octombrie. Sau cum au experimentat o grămadă de europeni, căzute victime atentatelor jihadiste din 2015 încoace,  în Franța, UK, Belgia. Germania, Suedia, Spania etc.
Sau să experimenteze bunătate din partea rușilor cum experimentează ucrainenii.

 
Nu ai ce negocia cu JIHADIȘTII! Sau cu RUȘII PUTINIȘTI. Sau cu chinezii.   Punct. Iar o populație care locuiește zeci de ani lângă teroriști jihadiști și nu face nimic să scape de ei sau să fugă de acolo, numai inocentă nu este. 

Mai știu că a existat unul așa ca Guterres, un secretar ONU iubitor de congolezi comuniști......

Dag Hammarskjöld dacă vă spune ceva. 
Visa să facă pace în Congo în 1961, când era JFK președinte în SUA și  era război civil între tabăra Republicii Congo susținută de SUA și ONU, tabără din care făcea parte și fascistul Mobutu, viitorul dictator, dar al dracu de capitalist pro-american........și de Katanga susținută de Belgia + tabăra Republicii Libere Congo, care era susținută, ghici de cine, de URSS și Cuba.


Dag ăsta voia să faca pace, un armistițiu și a refuzat să trimită trupe de menținere a păcii.  S-a dus cu avionul spre Congo...și avionul s-a prăbușit și toți la bord au murit prin Zambia - atunci era Rhodesia.
Asasinarea lui JFK din 1963 e nimica toată în comparație cu cazul ăsta.
https://en.wikipedia.org/wiki/1961_Ndola_Transair_Sweden_DC-6_crash

Cadavrul lui Dag, ditamai secretarul ONU în 1961,  avea o gaură pe frunte, ca de glonț. Avea niște iarbă și frunze pe mâinile lui, semn că ar fi supraviețuit accidentului și a apucat să iasă din aeronava prăbușită, târându-se.  Naiba știe cauza prăbușirii avionului, dar sunt zvonuri că cineva a implantat o bombă la bord.   Poate a pus-o vreun congolez comunist cu simpatii sovietice. Și l-o împușcat vreun rhodesian  iubitor de pace care era anti-colonialism. 
 
Doi ani mai târziu, după ce Kennedy a  refuzat să trimită trupe în Vietnam,  a pățit ce a pățit la Dallas.   
În 1968, au mai fost și alții care s-au împotrivit războiului din Vietnam, care trebuia să dureze zeci de ani.........gen Robert Kennedy, Martin Luther King......și au sfârșit asasinați.........sau au sfârșit demiși și cu cariera ruinată, gen Nixon, pentru că a retras trupele. Măcar Nixon a scăpat ieftin că a intensificat bombardamentele și a extins războiul în Cambodgia și Laos, permițând producătorilor de armament și elitelor din Complexul Industrial Militar să testeze cât mai multe aeronave de ultimă generație.
Că de aia a și trimis oameni pe fucking Moon în primul său mandat! 
S-ai făcut multe prostioare atunci. 

Deci, în principiu, nu prea poți să te opui războiului. Adică, e ok sa te opui războiului, crimelor, conflictelor umanitare, să spui că e rău, dar nu la modul ăla..........gen să te bagi aiurea să negociezi tu pace când ambele tabere au interesul comun, să se bată și să facă bani grei. Fiindcă sunt contracte grele cu armament și bani grei la mijloc...bro.
Adică, nu  vii tu cu propunere de pace fix acolo unde nu trebuie, unde TREBUIE SĂ FIE RĂZBOI!!!!  Pentru că așa vor CEI PUTERNICI!!!
Nu poți să te pui cu COMPLEXUL INDUSTRIAL MILITAR. Care e ceva internațional. A zis-o și Eisenhower chiar în ultimul său discurs. Te pui rău cu ăștia, ești mort...la propriu sau la figurat.

Just, don't fuck with God of War! 
Și sunt destui care au pățit-o după ce s-au opus războaielor, încercând să le stopeze. Din fericire, în cazul Irakului și Ucrainei, nu prea au fost voci așa puternice care să li se opună. Cum au fost Kennedy și cu Luther.

Și Guterres insistă, chiar și  după ce Israelul i-a cerut demisia că e prea iubitor de pace, deci iubitor de jihadiști Hamas. 
https://www.digi24.ro/stiri/externe/israel-cere-demisia-lui-antonio-guterres-dupa-un-discurs-calificat-drept-socant-2554743
 
Ce face Guterres?

în loc să susțină Israelul, eventual să și îl sprijine cu niște trupe de căști albastre și să condamne public  Hamas și să-i lase pe palestinieni în soarta lor (că până la urmă, majoritatea sunt niște antisemiți nenorociți, și-au căutat-o cu lumânarea),  ce face?

Bagă ARTICOLUL 99? de parcă crede că așa îl amenință pe Bibi. 
https://adevarul.ro/blogurile-adevarul/presiune-diplomatica-internationala-uriasa-la-2322253.html

Hahahahahahahahahahaha


Apropo, mai știe cineva de Greta Thunberg? Fata aia care se plimba și protesta peste tot împotriva climei și a apucat să vorbească la ONU și să dea mâna cu președinți?

Și presa îi tot făcea publicitate prin 2019-2022?


Eh, a cam devenit o anonimă. Și deseori, a ajuns arestată în UK, în Germania și în țările scandinave.  Iar companiile petroliere forează liniștite pentru că au nevoie de bani și pentru că populația Europei nu mai are gaz rusesc.
https://edition.cnn.com/2023/10/17/uk/greta-thunberg-arrest-london-climate-intl/index.html

Gen, dacă acum 4 ani toți o venerau ca pe împărăteasa globală a mediului înconjurător. EA, care social vorbind, e un plebeu ca noi!   
Acum nu mai dă nimeni un scuipat pe ea acum. 

Cazul ei e cea mai bună dovadă că celebritatea unei persoane venite din rândul plebei  ține atâta vreme cât susține  tabăra care trebuie. 
 


(https://pbs.twimg.com/media/F84qu2lXkAAISOM.jpg:large)
(https://media.cnn.com/api/v1/images/stellar/prod/231017140330-03-greta-thunberg-arrest-101723.jpg?c=16x9&q=h_653,w_1160,c_fill/f_webp)
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: ericmario on 10 December 2023, 16:29
 Or arestat-o pe Greta Energeta?
Porcii! 

  ;D
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 11 December 2023, 02:36
Acum suntem la faza când secretarul ONU e acuzat de Israel că ține cu teroriștii Hamas. WOW
https://www.digi24.ro/stiri/externe/israelul-il-acuza-pe-seful-onu-antonio-guterres-ca-se-aliaza-cu-teroristii-hamas-cerand-o-incetare-a-focului-in-fasia-gaza-2609147

Și secretarul zice că nu va renunța la inițiativa pentru încetarea focului.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/seful-onu-spune-ca-nu-va-renunta-sa-faca-apel-pentru-o-incetare-a-focului-in-gaza-din-motive-umanitare-2609991


Time to grab the popcorn!





Or arestat-o pe Greta Energeta?
Porcii! 

  ;D

Greta în 2019....toți o tratau ca pe o sfântă.
Acum...e nesemnificativă după ce.......din PROSTIE..sau poate din cauza că se lasă manipulată de părinți ori de ceva anturaj neomarxist care sprijină drepturile musulmanilor în Europa (și se știe că majoritatea suedezilor sunt anticapitaliști cu tendințe spre antisemitism și foarte pro-Islam la ce e pe acolo, că deja sunt no-way-zone- enclave de jihadiști)...a zis că e „stand with Gaza”.
LOL.....stand with Gaza înseamnă automat stand with Hamas!




 
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: ericmario on 12 December 2023, 23:53
Greta în 2019....toți o tratau ca pe o sfântă.
Acum...e nesemnificativă după ce.......din PROSTIE..sau poate din cauza că se lasă manipulată de părinți ori de ceva anturaj neomarxist care sprijină drepturile musulmanilor în Europa (și se știe că majoritatea suedezilor sunt anticapitaliști cu tendințe spre antisemitism și foarte pro-Islam la ce e pe acolo, că deja sunt no-way-zone- enclave de jihadiști)...a zis că e „stand with Gaza”.
LOL.....stand with Gaza înseamnă automat stand with Hamas!
Eu când aud de neofascism sau neomarxim mi-o ia mintea razna.
Care-i rolul prefixului neo?

Fătuca aia e defectă și beneficiază de prea multă atenție. (sau beneficia)

Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: oldshooterman on 13 December 2023, 01:35
Adunarea Generală a Națiunilor Unite tocmai a adoptat o rezoluție privind Palestina care cere încetarea imediată a focului. 153 de națiuni membre, inclusiv Rusia și China au votat în favoarea rezoluției, zece au fost împotrivă (inclusiv SUA), iar douăzeci și cinci s-au abținut.

In cazul rezolutiilor UNGA nu se poate aplica VETO.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 13 December 2023, 21:52
Adunarea Generală a Națiunilor Unite tocmai a adoptat o rezoluție privind Palestina care cere încetarea imediată a focului. 153 de națiuni membre, inclusiv Rusia și China au votat în favoarea rezoluției, zece au fost împotrivă (inclusiv SUA), iar douăzeci și cinci s-au abținut.

In cazul rezolutiilor UNGA nu se poate aplica VETO.

Bibi se șterge la fund cu rezoluția și cu voturile celor 153 state și va continua să nimicească toți teroriștii din Gaza.  Inclusiv cu avertismentele lui Biden (https://www.theguardian.com/us-news/2023/dec/12/biden-netanyahu-israel-gaza-international-support-declining).


Și oricum, chiar dacă Israel s-ar opri cu bombardamentele, ghici ce, Iranul, Hezbollah și Hamas vor pune iar de un atac. Și tot așa.  De asta cred că toate alea 153 de țări care au votat pentru încetarea focului sunt conduse de niște analfabeți funcționali care nu înțeleg cu adevărat situația reală.
Armaghedonul a început deja, e ori Israel, ori adversarii săi islamici.
Nu se mai poate da înapoi.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: ericmario on 16 December 2023, 15:17
Adunarea Generală a Națiunilor Unite tocmai a adoptat o rezoluție privind Palestina care cere încetarea imediată a focului.

Valoare zero.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 16 December 2023, 18:53
Între timp, Israelul duce operațiuni de succes și elimină lideri teroriști după lideri teroriști, militanții Hamas se predau în chiloți, țările musulmane stau și se uită că nu au de ales, iar Gutteres dă din gură degeaba când are alte lucruri mai importante de făcut?

 De fapt nu prea are, fiindcă nici putere reală nu deține măcar ca să facă ceva real în a combate poluarea, corupția, sărăcia, în a preveni războaiele.....ONU este absolut degeaba azi când vezi că până și Coreea de Nord e membră din 1991.

Gen sunt o grămadă de dictaturi oribile membre ONU, ori asta ar presupune să respecte Carta  Drepturilor Omului. Ceea ce nu fac.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 20 January 2024, 00:15
https://www.youtube.com/watch?v=ZI5CCnL-ZZE
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: ericmario on 20 January 2024, 08:34
Ar fi fost totul ok dacă Hamas nu ar fi bombardat Israelul.
Acum ar trebui ca israeliții să aibă milă față de ei?


Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: oldshooterman on 20 January 2024, 18:04
Israelul a finanțat Hamas pentru a slăbi Autoritatea Palestiniană, susține Josep Borrell (https://www.euronews.com/my-europe/2024/01/19/israel-financed-hamas-to-weaken-the-palestinian-authority-josep-borrell-claims), șeful politicii externe al Uniunii Europene (!)

"Vestea proastă este că Israelul, în special guvernul său, refuză complet – iar ieri Netanyahu a spus-o din nou de parcă ar fi anticipat cuvintele mele astăzi – să accepte o soluție (cu două state) pe care a boicotat-o personal în ultimii 30 de ani."

"Dar insist, Israelul, continuând să respingă această soluție, a ajuns până la a crea ei înșiși Hamas. Da, Hamas a fost finanțat de guvernul israelian în încercarea de a slăbi Autoritatea Palestiniană condusă de Fatah."

Asta ca sa nu mai fie dubii despre ce se intampla acolo.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Ciocanul on 20 January 2024, 21:29
Da, ei au finantat teroristii ca sa distruga autoritatea pe care tot ei au sustinut-o. A fost o extorsiune a unui degajament intr-o apa...
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 21 January 2024, 08:59
Cine crede că va exista  un stat palestinian care să coexiste  în armonie cu Israeul sau că o să mai existe pace  acolo în următorii zeci de ani  e naiv.

Israelul o să lichideze Hamasul și o să anexeze Gaza în câteva luni, urmând să înceapă lichiderea Hezbollahului și a Libanului.
După ce revine Trump la Casa Albă, o să înceapă să anexeze și Cisiordania. 
Până în 2048 trebuie rezolvată definitiv problema palestiniană pentru ca Israelul să devină un stat pur israelian de religie iudaică.

Apoi, un război cu Iranul, Egiptul și Siria de lungă durată e inevitabil apoi pentru ca Israelul să-și mărească teritoriul. 



Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 24 January 2024, 01:53
Cum un kkt de război dintr-o țară pe care mulți oameni nu știu să o localizeze pe hartă  (serios, cunosc personal oameni*) ne scumpește traiul.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/atacurile-din-marea-rosie-risca-sa-creasca-preturile-si-sa-incetineasca-economia-in-ue-2661107



* am avut o profă de geografie mai dură în liceu.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 30 January 2024, 01:08
Cel puțin, aici, treburile merg încă bine (momentan, până intră Iran în război).

Se termină acuși cu Gaza și Israelul anunță că va invada sudul Libanului  (https://www.digi24.ro/stiri/externe/alerta-la-granita-israelului-cu-liban-armata-israeliana-se-pregateste-de-actiune-impotriva-hezbollah-2668125)pentru a nimici Hezbollahul. Hai că nu a fost rău.
În 100 zile au făcut ce n-au făcut în 10 ani - au destructurat Hamas, o grămadă de șefi și generali au fost anihilați, Gaza și toate orașele sunt ocupate, au găsit tunelele, au demonstrat că întreaga populație de palestinieni e alcătuită din niște antisemiți nenorociți care atacă civili îmbrăcați doar în bermunde și în șlapi și care nu merită niciun cent de la UE, au depistat o agenție complice cu teroriștii chiar sub nasul ONU și au demilitarizat o suprafață enormă.

Sună dur, dar asta e, palestinienii au stat zeci de ani în sărăcie susținând Hamas și fabricând rachete, și au mai primit și ajutoare de la Israel. Ca palestinian, cine a vrut o viață bună și pașnică,  cu siguranță s-a tirat demult de acolo.
Abia aștept să ia și Cisiordania și în final, să alunge toți arabii  dacă nu vor să conviețuiască în pace cu israelienii, să-i deporteze în Iordania, Arabia Saudită, Siria, Liban etc. . Și pe urmă, să vedem cum o rezolva cu Assad și Ayatollah în următorii 10 ani.   

Un Israel reîntregit și întărit ar însemna un pas mare pentru pace și prosperitate în Orientul Mijlociu și Apropiat. Peste 20-30 ani, țările de acolo ar putea deveni atracții pentru europeni dacă situația de pe continentul european se împute. Dar pentru asta trebuie un Israel care să devină jandarmul regiunii, să-i pună pe toți arabii la respect și să eradice jihadiștii.

 
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 11 February 2024, 17:12
Israelul va intra peste Rafah, ultimul mare bastion Hamas pentru ocuparea deplină a Fâșiei Gaza.

https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/uae-jordan-join-egypt-saudi-arabia-in-warnings-to-israel-against-rafah-offensive/
Între timp, Arabia Saudită, Iordania, UAE și Egipt avertizează, iar Iranul amenință.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 12 February 2024, 20:22
Egiptul amenință că va anula tratatul de pace cu Israelul, semnate la Acordurile de la Camp David în 1979, dacă Israelul atacă Rafah (https://www.g4media.ro/egiptul-avertizeaza-ca-va-suspenda-tratatul-de-pace-cu-israelul-daca-acesta-incalca-protocoalele-militare-atacand-la-rafah.html).

Israelul a bombardat Rafah (https://www.aljazeera.com/news/liveblog/2024/2/12/israels-war-on-gaza-live-israel-planning-rafah-assault-as-talks-continue).

POPCORN?   ;D



Post Merge: 12 February 2024, 21:50
Biden l-a făcut ASSHOLE (https://www.timesofisrael.com/biden-reportedly-fed-up-with-netanyahu-calls-him-asshole-over-conduct-of-gaza-war/) pe Bibi.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: peacemaker on 16 February 2024, 03:17
La ora asta sunt bombardamente reciproce între Israel și Hezbollah
 https://news.sky.com/story/middle-east-latest-five-members-of-same-family-killed-in-deadliest-strike-on-lebanon-since-war-began-12978800

https://www.koha.net/en/boat/409452/Israel-kills-a-Hezbollah-commander-in-Lebanon/
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Asth on 24 April 2024, 01:20
O bază militară israeliană a fost atacată cu rachete Katiuşa! Ce spune Hezbollah (https://www.infofinanciar.ro/o-baza-militara-israeliana-a-fost-atacata-cu-rachete-katiusa.html)

Quote
Aliatul Hamas, Hezbollah, a declarat luni că a lansat „zeci” de rachete Katiușa asupra unui cartier general al armatei din nordul Israelului, ca răspuns la raidurile care au vizat sate din sudul Libanului.

De la atacul fără precedent al Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, care a declanșat războiul în Gaza, au avut loc aproape zilnic schimburi de focuri transfrontaliere între armata israeliană și Hezbollah, susținută de Iran.

În condițiile în care tensiunile dintre Israel și Iran sunt la un nivel record, grupul militant șiit libanez și-a intensificat atacurile asupra țintelor militare israeliene de peste graniță.

O declarație a Hezbollah a precizat că a bombardat „cartierul general al Brigăzii a 3-a de infanterie a Diviziei 91 de la baza Ein Zeitim cu zeci de rachete Katiușa”.

Aceasta a fost un răspuns la atacurile israeliene asupra „satelor din sud și a locuințelor civile”, cel mai recent în Srifa, Odaisseh și Rab Tlatin. Agenția națională de știri oficială din Liban (NNA) a raportat luni lovituri israeliene asupra celor trei sate, potrivit NDTV.com.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Asth on 25 April 2024, 00:24
Pune link!
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: ericmario on 25 April 2024, 19:18
Încet, încet o să-i facă să le pară rău că s-au născut.

https://www.youtube.com/watch?v=oUpFKSXgi5I (https://www.youtube.com/watch?v=oUpFKSXgi5I)
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Asth on 26 April 2024, 11:27
Cui?
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: ericmario on 26 April 2024, 21:44
Inshallah.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Asth on 27 April 2024, 22:38
Încet, încet o să-i facă să le pară rău că s-au născut.

Tu o să mai apuci momentul ăla sau vei lăsa cu limbă de moarte nepoților tăi, ca să urmărească ei?...
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: ericmario on 28 April 2024, 07:00
Cum am zis, Inshallah.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: Asth on 28 April 2024, 22:14
Deocamdată, cei de la care iei tu lumină nonstop, sunt la acest nivel real:

ONU acuză Israelul că împiedică transportul alimentelor în Fâșia Gaza mai mult decât orice altă formă de ajutor (https://www.digi24.ro/stiri/externe/onu-acuza-israelul-ca-impiedica-transportul-alimentelor-in-fasia-gaza-mai-mult-decat-orice-alta-forma-de-ajutor-2752943)
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: ericmario on 29 April 2024, 19:09
Ce-ți faci cu mâna ta se numește lucru manual.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: oldshooterman on 03 May 2024, 20:01
"Israelul spune că Patriot este un sistem vechi și, prin urmare, prost, care trebuie înlocuit."

"Interceptorul nu a rezistat întotdeauna provocării, nereușind să doboare numeroase ținte de-a lungul anilor, infam în timpul Războiului din Golf.

Pe fondul războiului care se desfășoară în Fâșia Gaza, Patriotul a fost folosit de câteva ori, deși în majoritatea cazurilor, interceptoarele au fost lansate din cauza unor identificări false.

Sistemul va fi acum înlocuit cu sisteme de apărare aeriană mai avansate, a spus IAF".(The Time of Israel)

"Bombshell de la Jerusalem Post dezvăluie că interceptorii americani au fost un eșec total în timpul atacului Iranului de luna trecută. Nu e de mirare că ei au anunțat brusc să-și pună la gunoi Patrioții lor "inutili"."

"Doar doi din opt interceptori americani au reușit să lovească rachete iraniene în timpul atacului cu drone și rachete care au vizat Israelul la mijlocul lunii aprilie, a informat miercuri Radioul Armatei."

Si-au dat termen de doua luni pentru a inlocui toate sistemele Patriot cu Iron Dome si altele.
Title: Razboiul Israel - Hamas/Hezbollah/Iran/Liban/Siria& co
Post by: ericmario on 08 May 2024, 20:52
Foarte bine.
Să-l înlocuiască cu ceva mai performant, mai bun.
Poate așa le trece pofta îndoctrinaților să mai atace Israelul.

La fel ar trebui să facem și noi, că amenințarea rusă ne bate la ușă.