Am notat, este războiul care ar putea fi războiul.
Genial!
Ar trebui s-o lași mai ușor cu miștocăreala. E serioasă treaba.
Războiul ăsta chiar este unul RELIGIOS! Chiar dacă tu și nici eu nu prea credem în prieteni imaginari, creștinii, israelienii și arabii+ iranienii cred!
Fiecare crede că teritoriul ăla din Levant li se cuvine, îl consideră sacru pentru că s-au perindat Avraam, Iisus și Mahomed pe acolo. Fiecare are viziunea lui spirituală asupra lumii și istoriei. Musulmanii vor să lupte pentru a-și păstra Domul și Moscheea acolo, pentru că cică ar fi zburat Mahomed într-o noapte pe un covor zburător sau vreo creatură înaripată ca să se roage la Allah. Israelienii luptă să-i alunge sau să-i subjuge pentru a-și apăra Zidul Plângerii, să dărâme moscheea și domul și să-și construiască noul Templu, fiindcă consideră Levantul drept pământul făgăduit lor și lui Avraam de către YHWH. Creștinii mai fanatici cred că li se cuvine lor Ierusalimul pentru că acolo a fost răstignit și a înviat Iisus, fiul lui Dumnezeu, unde se găsește și mormântul gol. Israelienii nu-l recunosc pe Iisus ca Mesia și refuză să creadă în autenticitatea Noului Testament.
Și ascultă la mine, s-ar putea ca războiul să se extindă și în Europa în următorii 10 ani. Poate ai uitat de atacurile teroriste comise/coordonate de ISIS de la Paris din 2015. Se poate întâmpla din nou, dar la o scară mai mare, de război civil.
Serviciile israeliene chiar au avertizat anul trecut UE că să fie pe fază, un masacru ca cel de la 7 octombrie 2023 în care jihadiștii să omoare spectatori la un concert se poate întâmpla și în Europa și să ne trezim cu enclave de musulmani jihadiști prin cartierele islamice din marile orașe unde să impună Sharia și să se înarmeze pentru a ține piept armatelor europene.
Nu e de glumit.
Taylor Swift și-a anulat un concert din Austria unde aveau să vină 200.000 de spectatori. Autoritățile au arestat niște jihadiști care aveau explozibili și arme la ei.