Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 105952 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #120 on: 10 August 2022, 21:35 »
Oh, roger waters, the greatest politician alive ;)

Hilar cum un idiot ca asta se leaga de orice altceva dar nu de invazia ruseasca.

Making peace with the Russian neighbors? E atat de imbecil incat se refera la Ucrainieni sa se predea si nu la rusi sa se retraga in pmea acasa.

Vrei pace in Ucraina? E SIMPLU: Iesi in p*** mea afara (Rusia)!!!

Atentie la limbajul folosit pe un forum public...
« Last Edit: 10 August 2022, 22:38 by oldshooterman »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline Nosferat

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #121 on: 11 August 2022, 18:42 »


Un pic de context , desi nu este tocmai impartial, dar arata si un "alt punct de vedere" adica de ce ungurii voteaza cu Orban la acest capitol, si aici chiar a avut un rol major razboiul din ucraina. Sincer, cred ca fara razboi, Orban ar fi picat,insa au fost niste lideri de........sa scriu Orban a fost raul mai mic.

Ungurii nu sunt cu "Slava Ukraini" pentru ei, pentru minoritatea din ucraina asta ar insemna in timp ce pe vrema lui Funar in Cluj se striga "M%e bozgorilor" ungurii ar spune "da Funar, adevarat, dai-i in plmea, sa moara toti bozgorii de imputiti ce sunt ei".

Cand ai niste cetateni care din niste cauze,acuma sa nu intram in istorie si sa acuzam cine pe cine,cine cu cine si tot asa,ca ar deveni prea lung subiectul.  Insa cand s-a intamplat ce s-a intamplat,si in loc de diplomatie si un dialog normal, ai niste discutii mai ca Funar, nu prea ai ce. La acest capitol chiar nu pot sa ii acuz pe unguri, ba chiar, luand in considerare ca acelora care li s-a spus "M%e bozgorilor" tocmai aia te accepta, iti dau o masa calda, iti dau un loc unde sa dormi, nu stiu, oare si ei ar fi facut la fel?. Si au fost niste chestii similare si la noi, oare ucrainienii ar fi la fost de......"DUIOȘI" si cu noi?.

Adica inteleg si chiar nu as avea ceva cu oamenii care fug de razboi, insa hai sa nu trecem din o extrema in cealalta. Ca pe net mereu asta e treaba, niciodata nu cumva sa existe o cale de mijloc,dumnezeule cum sa faci asa ceva,esti prost? Cum sa fii impartial, ori esti cu mine ori esti prost.

Trebuie si un anumit context, nu doar asa ca Putin a zis ca gata de maine m-am saturat si m-am decis sa distrug o tara. Oare chiar asa s-a intamplat? Nu a avut nimeni,dar absolut nimeni nici o vina nimic in spate? Nu? Nimic? Deci putin e un fel de satana +10000, nimic, deci oricine ar zice orice altceva e un prost, un bou si un habarnist.

Trebuie si un context,adica de ce s-a intamplat ce s-a intamplat,de ce nu sunt ucrainienii ceva ingeri, de ce ne aflam in situatia in care ne aflam, de ce a fost votat Orban din nou desi in mod normal pica fara probleme., si tot asa. Are putin vina aici? Evident, l-as impusca personal de mi s-ar da sansa, insa nu despre asta e discutia.
Ignore list :astateofmind
 

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #122 on: 12 August 2022, 10:06 »
@axxel4you
Dar cine mai da macar o ceapa degerata pe CNN? Eu nu ...
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #123 on: 17 August 2022, 20:05 »
De la Daily Telegraph New Zealand Thursday, August 18, 2022: "Experții americani: Misiunea NZ de instruire a ucrainenilor este lipsită de sens, având în vedere victoria iminentă a Rusiei"

"Toți analiștii cinstiți și inteligenți sunt de acord în mod covârșitor că operațiunea militară a Rusiei este în esență o victorie militară, iar Rusia se află acum într-o etapă de curățare."(Scott Bennett, fost ofițer de război psihologic al armatei americane și analist antiterorism al Departamentului de Stat)

Interesant. Se pare totusi ca actiunea de "curatare" o sa mai dureze o vreme si ca rusii nu se vor multumi cu ce au rezolvat pana acum.
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #124 on: 18 August 2022, 04:39 »
Va fi aproape imposibil pt Ucrainieni sa castige razboiul. Dar, dau si ei cat pot.

Aproape as vrea ca NOT sa fi zis "niet comrade rusnachi" si sa fi trimis trupe in Ucraina.

Apropo de ce nu poate trimite ONU trupe de mentinerea pacii?? :D
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #125 on: 20 August 2022, 20:58 »
Au trimis rusi trupe sa mentina pacea in Donbas, ONU e Rusia and good friends.
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #126 on: 24 August 2022, 05:49 »
Nu o sa castige ucrainenii niciun razboi cata vreme sunt lideri  europeni ca Macron, Orban si Olaf care fac afaceri cu rusii.
Pe termen scurt si mediu, ucrainenii sunt pierduti.


Cel mai mult i-au ajutat pe ucraineni tocmai sultanul Erdogan cu drone, premierul Boris petrecaretul  cu armament si instructie (care in 2 saptamani o sa plece), si ai ales Sleepy Joe cu cei mai multi bani si armament. 
Riscul ca ucrainenii sa piarda razboiul pe termen mediu e si mai mare daca pana in 2025 se schimba culoarea politica a guvernelor UE daca tot mai multi nationalisti finantati de rusi au priza la public cu discursuri populiste in toiul crizei energetice.

In UK, Liz Truss ar fi cea mai devotata cauzei ucrainenilor, dar scoate niste prostii pe gura de iti pui mainile pe cap pe plan economic.Iar britanicii o duc foarte prost si sunt satuli de razboaiele altora si vor un premier care sa se preocupe doar de politici interne, deci cam o sa castige indianul Rishi Sunak.
Daca Trump castiga al doilea mandat in 2024, nu doar ca o sa sisteze ajutorul militar pentru Ucraina dupa ce acum 3 ani l-a santajat pe Zelenski, dar el si cu republicanii lui sustinatori din Congres o sa scada considerabil fondurile pentru NATO pentru a forta o iesire a Americii din alianta.
Iar Erdogan e cu doua fete, odata il vezi dand mana cu rusul, in alta zi il vezi ca bombardeaza Siria si livreaza drone ucrainenilor.  Sigur urmareste ceva si cred ca o sa aiba cel mai mult de castigat fiindca e viclean.

In Europa o sa fie vai si amar la iarna incat ca populatia nu o poata indura frigul pentru cauza ucrainenilor si o sa preseze guvernele sa cada la pace cu Rusia, chiar daca ar insemna sa plateasca mai scump pentru gaz. Caz in care o sa vedem si mai multi nationalisti in Parlamentul European  dupa alegerile din 2024, si pana in 2028, mai multe guverne nationaliste.
 
Francezii, belgienii si olandezii probabil o sa reziste si o sa continue sa ajute Ucraina fiindca ei au reactoare nucleare, englezii cam vor sa fie independenti de cand cu Brexitul si sa se concentreze mai mult pe comert si revenire economica,  in schimb, germanilor o sa le fie foarte greu din moment ce Merkel le-a demolat reactoarele nucleare de au ajuns sa fie dependenti de gazul rusesc.  In orice caz, in iarna asta o sa se termine cu Motorul Europei.

Post Merge: 24 August 2022, 05:59
Pe termen lung insa, Rusia o sa piarda razboiul si o sa falimenteze, si o  sa se destrame federatia, la fel cum a patit URSS dupa Afganistan.

Ucrainenii isi vor recupera candva teritoriile pierdute....incet...dar sigur, dar asta numai dupa ce Rusia va fi vulnerabila, indiferent ca vestul va mai livra sau nu armament Ucrainei.  Atunci o sa fie momentul oportun ca si NATO sa atace Rusia fara frica.

In vreo 10 -15 ani, poate cine stie, cu alti lideri politici mai puternici (sper ca cu o America care sa aiba un presedinte mai bun decat Sleepy Joe si Orange Man), cu noi tehnologii de aparare si de atac, cu noi surse de energie care sa faca Europa independenta energetic,  si dupa ce o sa trecem caliti peste crizele aniilor 2020, sper sa apucam ziua cand NATO va declansa o operatiune speciala pentru demilitarizarea si denuclearizarea Rusiei, si mai ales, pentru inlaturarea definitiva a regimului KGB-ist de la putere.

Chiar imi doresc ca Moscova sa plateasca cu varf si indesat pentru cei 100 ani de crime, sa luam stelele rosii de la Kremlin drept suvenire si sa ardem mumia lui Lenin.

 Tot Occidentul va invinge in cele din urma oricat de greu va fi deceniul asta. A mai trecut occidentul peste astfel de momente prin 1968-1982 cand au fost crize petroliere, razboaie culturale, esecul din Vietnam si inflatie, si tot a castigat pana la urma primul razboi rece prin ingeniozitate.   
« Last Edit: 24 August 2022, 06:04 by bombardieru »
 

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #127 on: 24 August 2022, 09:29 »
Eu nu m-aș aventura să fac predicții pe termen lung, nici la astea pe termen scurt nu mă mai încumet. Aștept să vad ce rezultat vor avea alegerile din toamnă de la americani, iar pînă atunci sper să nu se întîmple vreo neîntîmplată.
Cert e ca e o ditamai bulibășeala în toată lumea, pe toată planeta, iar razboiul din Ucraina e doar vîrful puroiului care dospește în adîncurile bubei.
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #128 on: 25 August 2022, 04:18 »
Aștept să vad ce rezultat vor avea alegerile din toamnă de la americani, iar pînă atunci sper să nu se întîmple vreo neîntîmplată.
Cert e ca e o ditamai bulibășeala în toată lumea, pe toată planeta, iar razboiul din Ucraina e doar vîrful puroiului care dospește în adîncurile bubei.

E o bulibaseala in toata lumea de vreo 20 ani, de cand cu 9/11.  Nu ca anii 90 erau mai pasnici, dar atunci America avea suprematie si nimeni nu indraznea sa se mai puna cu ea, dar 9/11,   Bush juniorul si modul cum a dus razboaiele in Irak si Afganistan a facut-o sa para vulnerabila in fata Rusiei si Chinei. Si alea normal ca au trecut la inarmare.

Si nu Ucraina ar trebui sa fie cea mai mare grija a noastra, asta e adevarat. 

Cat despre alegerile din toamna, stii bine ca o sa castige republicanii. Asa se intampla in America de vreo 200 ani. Dupa ce un nou presedinte vine la Casa Alba, dupa doi ani se satura americanii, multi devin foarte nemultumiti ca el si congresmenii din partidu sau nu s-a tinut de promisiuni, si automat ajung sa voteze cu partidul rival.
Si uite asa presedintele intampina opozitie din partea partidului rival, si cand un partid vrea o lege buna sau o lege absurda, vine partidul rival sa voteze impotriva.

Cu toate ca suna haotic si in mare incetineste progresul, asta-i democratia americana, ca daca e acelasi partid si la presedintie/guvernare si cu majoritate in parlament, cam iese de dictatura.

Si tindem si noi sa o adoptam.

De aia e bine cand ne stim cu PSD majoritar in parlament sa avem un presedinte liberal, ca le mai blocheaza tampeniile.
Iar daca urmatorul presedinte o sa fie vreun psihopat nationalist cu tendinte spre fascism, trebuie musai sa votam cu ce putem ca sa se formeze o coalitie de partide care sa se opuna nebunului si sa-l suspende chiar, cum au facut americanii cand era Trump presedinte.




Intorcandu-ma la Ucraina, da, o sa fie nasol daca republicanii obtin majoritatea in Congres, asta cam inseamna la revedere armament pentru Ucraina, fiindca congresmanii pot sa ia decizia de a livra arme, nu presedintele care o fi el comandantul suprem al armatei, dar nu prea poate sa faca multe fara autorizatia Congresului decat daca o face  clandestin prin CIA, dar cam iese de scandal gen Iran-Contras sau Operatiunea Ciclonul cum a fost in cazul lui Reagan.


Partea interesanta e ca daca republicanii preiau majoritatea, s-ar putea ca sansele lui Trump pentru realegere sa scada considerabil in 2024, si sa fie reales Biden/ori sa vina Kamala/Blinken/vreun alt democrat.

Acum nici nu e bine ca democratii sa aiba suprematie totala in Congres si la Casa Alba pentru ca s-ar ajunge la extreme, de aia e bine sa fie si niste republicani sa-i mai traga de maneca, ca altfel ar taxa companiile si ar irosi o gramada de bani pe ajutoare sociale pana ar intra America in faliment, si in timp ce baga bani gramada in educatie si sanatate, neglijeaza total securitatea si infrastructura, rezultand crime, homelessi si val de imigranti mexicani care vin sa faca trafic de droguri.

Cum nici republicanii nu trebuie sa aiba suprematie totala si trebuie sa fie niste democrati sa-i mai traga de maneca sa nu neglizeze total invatamantul si sistemul de sanatate  , ca altfel ar rezulta poate o tara mai bogata si mai avansata tehnologic, dar cu capitalism mai salbatic, cu procent urias de needucati, primitivi in gandire, fanatici religiosi si politia ar avea unda verde la persecutat categoriile etnice defavorizate, si doar albul sa beneficieze de bunastare.

 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #129 on: 03 September 2022, 05:41 »
Cred ca ar trebui ca trupele NATO sa intre acum in UCRAINA sa alunge trupele ruse, cu riscul de a declansa WW3 cu Rusia.  Luna asta ar fi ideala. In octombrie e prea tarziu.

Ori americanii, francezii si britanicii sa bombardeze Iranul si sa-i ia petrolul, ori sa-i cumpere pe aliatii Rusiei - Kazahstan, Uzbekistan, Turkmenistan, si sa importe gaz de acolo.

Altfel, politicienii care sunt acum la putere in UE si SUA nu vor avea un final frumos de cariera politica daca nu fac ceva sa previna penuria de energie de la iarna.
« Last Edit: 03 September 2022, 05:43 by bombardieru »
 

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #130 on: 03 September 2022, 14:45 »
Asta ar fi cea mai proasta idee. Un WWIII nu ajuta pe absolut nimeni. Iar daca tu crezi ca o iarna cu mai putin gaz de la rusi e naspa, stai sa vezi cum e o iarna nucleara :D
Trebuie profitat la maxim de situatia curenta. Nu se mai poate sa depindem de combustili fosili (care sunt si pe terminiate) si trebuie sa ne mutam rapid spre surse regenerabile de energie (Solara, eoliana, hidro, etc.) sau chiar nucleara.
Chiar daca ar cadea toata lumea la pace cu Rusia si s-ar reveni la cum era inainte de invazie, tot nu ar fi decat o solutie temporara. Gazul ala se termina, si tot ce am face ar fi sa amanam inevitabilul.
Ca sa nu mai zic ca dependenta de o singura tara pt energie este o strategie extrem de proasta.
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #131 on: 03 September 2022, 19:06 »
Apparent mai avem gaz si petrol pentru cam 50 ani.

Consumam prea mult, un razboi nuclear ar putea fi o foarte buna idee ;D
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #132 on: 04 September 2022, 20:24 »
Acum 10 ani se zicea ca petrolul se termina, cred ca si gazul. Acum se pare ca tot gasesc pungi imense de petrol, este o gramada... dar tada... a aparut sperietoarea cu CO2. Mai tineti minte prin 90-2000 ziceau ca se subtiaza stratul de ozon si apar gauri in stratul de ozon si daca o sa creasca o sa murim prajiti de soare ? S-a renuntat la spray la subtrat si parfumuri ca distrugeai ozonul domne. Mai e gaura de ozon ?  Apoi a fost sperietoarea cu petrolul, sa consumam cat mai putin, sa trecem pe diesel ca consuma mult mai putin combustibil sa "lungim" petrolul. Acum e CO2 si incalzim clima cu efectul de sera si trecem pe electric. Ce cacat mai urmeaza in urmatorii 10-15 ani ?
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #133 on: 05 September 2022, 05:32 »
Apparent mai avem gaz si petrol pentru cam 50 ani.

Consumam prea mult, un razboi nuclear ar putea fi o foarte buna idee ;D

NU, ar fi o idee proasta.

Razboi nuclear nu inseamnna reducerea populatiei, inseamna anihilare totala a tot ce este vertebrat la suprafata.

Iarna nucreara o sa distruga vegetatia si o sa iradieze tot de nu o sa mai creasca nimic sute de ani.

Si nu stiu cum o sa supravietuiasca o mana de oameni, ralitatea  nu-i ca i Fallout sau Metro. Chit ca o sa aiba hrana si apa, oamenii vor lua razna pentru ca sunt o specie menita sa traiasca doar la suprafata, la lumina Soarelui, sa respire usor fara masa si costum antiradiatii. Nu o sa supravietuiasca nimeni pe termen lung in tuneluri si buncare, valabil si pentru spatiu.

Daca vrei doar o reducere de cateva miliarde, armele biologice si chimice sunt mai eficiente. Fac treaba mai buna pe suprafete limitate, nu lasa radiatii, si lasa infrastructura, orasele si resursele intacte sa se bucure invingatorii de ele.

De asta nu cred ca va fi vreodata un razboi nuclear in timpul vietilor noastre. Probabil niciodat si bombardementele nucleare din Japonia sa fie singurele.


Post Merge: 05 September 2022, 05:46
Asta ar fi cea mai proasta idee. Un WWIII nu ajuta pe absolut nimeni. Iar daca tu crezi ca o iarna cu mai putin gaz de la rusi e naspa, stai sa vezi cum e o iarna nucleara :D
Trebuie profitat la maxim de situatia curenta. Nu se mai poate sa depindem de combustili fosili (care sunt si pe terminiate) si trebuie sa ne mutam rapid spre surse regenerabile de energie (Solara, eoliana, hidro, etc.) sau chiar nucleara.
Chiar daca ar cadea toata lumea la pace cu Rusia si s-ar reveni la cum era inainte de invazie, tot nu ar fi decat o solutie temporara. Gazul ala se termina, si tot ce am face ar fi sa amanam inevitabilul.
Ca sa nu mai zic ca dependenta de o singura tara pt energie este o strategie extrem de proasta.


Rusii au spus ca nu o sa fie WW3 nuclear numai daca americanii ataca Rusia , Kalingradul sau Belarus. Valabil si pentru rusi daca ataca un stat NATO.

Daca intra in Ucraina, o sa fie doar un razboi conventional limitat la o tara.

Rusii abia asteapta sa-si masoare fortele intr- batalie dreapta.  Putin isi doreste duelul.

Americanii nu vor sa intre insa fiindca analizeaza.....sa nu  intre intr-o capcana, anticipeaza daca Putin o sa bage tancurile T-14, aeronavele SU-35 si trupele Spesnats.


Dar in mod sigur Pentagonul, CIA si Casa Alba numai la asta s-au gandit .....si nu de pe 24 februarie, ci din 2021.

Confruntarea ruso-americana (si Anglia) e pregatita demult si cred ca e o chestiunde de cateva saptamani pana se va intampla.

Se va ajunge cel mult la o confruntare conventionala de tip Caspian Border ca in BF3, fara arme nucleare STRATEGICE (intercontinentale)....doar alea tactice, dar numai in Ucraina, fara a extinde conflictul in Europa sau spre Rusia.

INCA CEVA:
Azi se va afla numele noului premier al Marii Britanii.

Daca castiga LIZ TRUSS, cred ca in maxim intr- o saptamana- doua,  o sa intre trupele NATO in Ucraina sa alunge orcii.

Si Putin o sa trimita artileria grea si aviatia.... o sa dureze cateva zile pana se ajunge la nucleare tactice sau va bubui o centrala nucleara  (radiatiile vor fi periculoase doar in Ucraina).........si pana urma se va ajunge la armistitiu prin a imparti Ucraina pe Nipru.

Rusii raman cu Donbassul , Crimeea devine stat independent sub mandat ONU, restul Ucrainei vestice adera la NATO si UE pana la sfarsitul anului.

Si gata razboiul !

Grija principala o sa ramana tot energia.

Post Merge: 05 September 2022, 05:59
Ce cacat mai urmeaza in urmatorii 10-15 ani ?

O sa ne oblige UE sa ne reciclam urina si sa mancam greieri, viermi si lacuste.

Nu glumesc.

Industria alimentara nu mai face fata, mai ales ca acum nu o sa mai avem gaz, deci pa pesticide si ingrasaminte, pe langa asta, a fost o vara a naibii de secetoasa.

S-ar putea chiar de la Craciunul asta sa mancam mai putin traditional.

In Romania nu cred ca o sa ne vina facturile de 1000 euro la electricitate si gaze pemtru ca achizitionam gaz de la companii turcesti si maghiare  intermediare ......fiindca Erdogan inca cumpara gaz de la Putin .
Plus ca noi nu suntem atat de maniaci ca  germanii si francezii sa fim ecologisti.

Trecem pe carbune , importam petrol de arabi, avem gaze de sist, in 2028 o sa construim reactoare nucleare modulare.


Mai nasol e ca nu o sa avem ce manca in urmatorii ani. O sa se scumpeasca alimentele rau de tot dupa vara asta caniculara. Nu energia e problema la noi ca nu avem infrastructura, iluminat stradal si zgarie nori ca vesticii.
« Last Edit: 05 September 2022, 06:01 by bombardieru »
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #134 on: 05 September 2022, 10:05 »
Rusii nu trebuie decat se prelungeasca conflictul in stare latenta, sa opreasca livrarile de petrol si gaze spre vest si sa reduca productia la necesarul de care au nevoie in est, ca sa prabuseasca vestul; sustin asta analistii de peste tot.

Chestia e ca au si rusii aliati dar inca n-au nevoie de ajutor. In Ucraina se descurca cu 1/5 din necesarul de trupe si armament la sol si au suprematia aeriana pe toata Ucraina. Fortele serioase si armamentul necesar le tin in rezerva pentru situatia in care se umfla fasolea in NATO.

Cei de la MI6 au organizat si instruit un comando ucrainean care se preia controlul la centrala de la Zaporozhye chiar inainte de a ajunge acolo inspectorii de la IAEA, ceea ce le-ar fi oferit ucrainenilor un avantaj cu totul deosebit daca le-ar fi reusit. Doar ca rusii i-au distrus complet (comandoul) cu tot sprijinul ucrainenilor de la cel mai inalt nivel dpdv tactic si material (de catre US/GB).
« Last Edit: 05 September 2022, 10:08 by oldshooterman »