Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 98980 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #30 on: 08 March 2019, 01:31 »
Corect. In plus poti sa fii sigur ca nu ataca pe nimeni, pentru simplul motiv ca n-au nici un motiv si nu-s nici idioti.

Right. Nici nu au intrat pana acum cu armata si suport. Pt ca nu au nici un motiv si nici nu-s idioti. Ce caterinca.
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline ixtl

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #31 on: 10 April 2020, 02:23 »
Holy men - How Russian Orthodox priests helped annex Crimea
Quote
“They called me and they said: we’ve got a situation in Crimea, we need you, come over,” recalls a veteran of the Special Forces unit of Russia’s military intelligence service. He had taken part in the negotiations with the Ukrainian military in Crimea in 2014. According to him, in March 2014, Russian Orthodox priests joined the negotiations. “A decision was made to call Father Dimitry over from Saint Petersburg. We started to visit all the bases that were Ukrainian at the time,” he recalls.
[...]
The Cossacks came to Crimea from Krasnoyarsk in order to participate in the 2014 operation. Ukrainian military units were more receptive to talking to this strange group of people than to Russian military personnel without insignia, recalls the special forces veteran. “They would open their gates thanks to the priest,” he says. “Otherwise they would have just kicked us out. The Cossacks were responsible for general commotion: if you have a group of weird Russian citizens crowding around, you already have the responsibility to do something about it.”

The organizer of this group said that their main goal was to get the Ukrainian military that was stationed in Crimea to lay down their arms peacefully. “Just imagine: a priest, Cossacks, the New Testament…” recalls the man. “They were scared too. You ask them, ‘Hey, guys, do we really need to start killing each other?’ And they’d answer, ‘We wouldn’t like that.’”
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #32 on: 15 January 2022, 02:27 »
Au esuat negocierile pentru pace.
Nici rusii nu vor sa  o dea inapoi, nici americanii.
Lavrov a dat un utimatum pentru saptamana viitoare -  ori revine NATO la dimensiunile din 1997, ori iese de razboi.    Adica ne priveste si pe noi romanii, si pe polonezi, si pe slovaci, baltici, bulgari , unguri, cehi, albanezi, croati, macedoneni,  muntenegri  si sloveni. 
Statutul de stat tampon al Ucrainei s-a incheiat.  Ucrainenii din vest si din centru insista sa adere la NATO si UE, si sa gazduiasca baze si trupe americane, in vreme ce rusii si ucrainenii estici + separatistii pro-rusi vor sa fie sub influenta rusa. 

Ultimele stiri spun ca Putin vrea sa orchestreze un false flag in Ucraina ca sa justifice invazia.  De  o luna incoace are 100.000 de soldati la granita cu Ucraina pentru care cheltuie  sume uriase de bani - echivalentul a sute de milioane de dolari pe zi.

Americanii sustin ca vor combate agresiunea rusa prin orice mijloc.   N-au specificat daca va  fi un razboi conventional, dar majoritatea oficialilor americani vor sanctionarea economica  drastica a Rusiei incat sa o duca spre faliment, sau  sa finanteze insurgenta ucraineana intr-un razboi de gherila impotriva ocupantilor rusi in asa fel incat sa le provoace pierderi colosale.

Cel mai realistic scenariu e ca Putin sa invadeze doar estul Ucrainei si sa avanseze pana la Nipru pentru a face legatura cu peninsula Crimeea, si acolo in Donbass sa instaureze republicile artificale Luhansk si Donetk. 
Probabil stie si el ca daca s-ar apuca sa invadeze in totalitate Ucraina, ar iesi prost rau de tot.   Un fel de invazia sovietica a Afganistanului, dar la patrat, ce  ar putea falimenta si destrama Federatia Rusa si ar face Rusia si mai mica.

Ar fi bine sa nu iasa de confruntare America-Rusia fiindca automat va deveni un razboi nuclear.  Ar fi ideal sa se bata doar in Marea Neagra, sa-si distruga reciproc navele (desi cred ca pe plan naval, americanii castiga), dar cum rusii nu sunt rezonabili, se va ajunge la rachete. 


Era ideal sa se ajunga la impartirea Ucrainei , dar si asa ar fi o problema, pentru ca noua cortina de fier va fi amplasata pe Nipru, si acolo vor sta americanii si rusii cu rachetele bot in bot pe ambele maluri ale fluviului, ceea ce ar marca inceputul unui al treilea  razboi rece si mai tensionant. 

 
« Last Edit: 15 January 2022, 02:35 by bombardieru »
 

Offline Nosferat

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #33 on: 24 February 2022, 18:36 »
Ignore list :astateofmind
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #34 on: 26 February 2022, 00:18 »
Nu m-as bucura la pierderile rusilor.

Au trimis in fond niste tancuri sovietice T-80 vechi, au trimis niste MiG-uri  si 100.000 de soldati rusi din aia saraci luati cu arcanul, pe post de carne de tun + rachetele de croaziera.
Rusia mai are insa vreo 1 milion de soldati activi si 2 milioane de rezervisti si cu siguranta tehnica mai avansata.  N-am vazut nimic din ce aratau rusii la paradele anuale,  nici macar un T-90, si alea sunt foarte nasoale (si mai nasoale ar fi T-14 Armata), nu mai spun de avioanele Su de generatia a patra si a cincea. 
Pesemne ca astea le lasa pentru mai tarziu....sau pentru NATO.   

Asta a fost faza 1 pentru ocuparea Ucrainei. A atacat cu forte prost echipate si cu tancuri inapoiate ca sa le confere ucrainenilor sentimentul ca "nu e asa dracu negru " la inceput.  Dar cred ca nici nu are de gand sa le trimita. Probabil stie ca va castiga si cu ce a folosit pana acum. 

Faza 2- cecenii la Kiev -care  urmeaza in noaptea asta. Si cred ca din pacate vor reusi.

Faza 3 - dupa ce termina de macelarit prin Kiev, si vede ca Ucraina nu se preda, o sa dea cu "nucleara", in sensul ca o sa se foloseasca de Cernobil  fie pentru a santaja tot Estul Europei sa se retraga din NATO si sa trimita trupele americane acasa (inclusiv Romania o sa fie fortata sa-si dezasambleze scutul anti-racheta si sa iasa din NATO) pentru a reveni la situatia din 1997 cum cere Putin. Asta ar fi scenariul extrem.

Scenariul realistic - Va folosi Cenobilul pentru a dezvalui ca "ucrainenii dezvolta arme nucleare", si avand dovezi reale sau fabricate, o sa aiba castig de cauza in fata multor tari. UE cu Germania nu o sa cracneasca nimic, America o sa aiba imaginea si mai patata ca n-a gasit nici acum WMD-urile in Irak.
Cam aici s-ar putea incheia invazia rusa. Scopul invaziei asta a fost - a atacat din est si din sud ca sa-i distraga pe ucraineni si sa-i rasfireze in toata tare ca rusii din nord sa ocupe Cernobilul.

Biden, care n-are chef si nu e combativ, nu o sa mai zica nimic de Ucraina, o sa se retraga din chestiunea asta  la fel cum a facut si in Afganistan.
Nici englezu si nici americanu n-are chef de razboi nuclear si trait pentru multe generatii in buncare, francezu si germanu nici atat.
Iar renuntarea Americii la  Ucraina   va da imbold Chinei sa ocupe Taiwanul in scurt timp. 
Si atunci democratii vor fi terminati la alegerile legislative, Biden va fi  pensionat ca  o sa faca 80 ani anul asta, o sa vina Kamala presedinte care va face praf totul pe plan intern (sa speram ca nu si pe plan extern) si in 2024  o sa revina fie Trump, fie un alt presedinte republican din randul conservatorilor izolationisti carora nu o sa le mai pese de Europa  si vom trai intr-o lume in care ONU, NATO si UE nu vor mai valora nimic. Si din pacate spre asta ne indreptam.

Cu siguranta Rusia va invada Europa de Est  mai devreme sau mai tarziu, dar nu cred ca Putin va fi acela.   Probabil ii va lasa in seama succesorului sau (100% va fi un nepot) sa recreeze Imperiul Rus.

Nu cred ca Putin sa fie dobitoc sa se bage intr-un razboi in care sa piarda cum cred multi.  KGB-istul a  pregatit razboiul asta de  de multi ani, cred ca inca din 2011 cand era premier si a anticipat ca in Ucraina o sa aiba loc vreo alta revolutie portocalie  si cu siguranta   si-a calculat toate miscarile, a   anticipat toate sanctiunile economice, inclusiv decuplarea de la Swift si de la comertul international.
Castigurile pe care le-ar putea obtine in urma folosirii Cernobilului ca pe un ASSET  va compensa toate pierderile suferite de Rusia in ultimele zile de dupa sanctiuni. 

Acum sa ne rugam sa nu fie asa, sa ne rugam sa fie dobitoc, dar nu....din pacate asta e realitatea. Faptul ca nu s-a gasit nimeni sa-l dea jos sau sa-l asasineze denota ca are sprijin si toti il stiu de frica.

« Last Edit: 26 February 2022, 00:30 by bombardieru »
 

Offline slicker

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #35 on: 26 February 2022, 12:11 »
La asta cu tech-ul trimis ma gandam si eu, pare un bullshit sa tatoneze starea, isi arunca la gunoi stifturile si vechiturile, mai scapa de niste ghiolbeni adunati de prin satele alea uitate de lume, e win-win-win. Nici macar niste drone serioase nu am vazut pe acolo.
Ma uitam zilele trecute la ce tehnica militara au Turcii, pai aia daca vor rad Europa cu tot cu NATO intr-o saptamana.
Ignored: axxel4you, Meghido 1469 î.Hr. ,narayanhd, oldshooterman, taxon
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #36 on: 26 February 2022, 12:46 »
Ucraina e pierduta oricum! Chiar si cu Azovul si cu bravii ucraineni care rezista si primesc echipamente de la occidentali, nu cred ca va castiga.....imi pare rau pentru ucraineni care aspira la mai mult, dar au avut ghinionul sa se naste in tara gresita, in epoca gresita, cu un vecin gresit.  Ultima stire interesanta e ca rusii sustin ca au gasit BOMBE MURDARE la Cernobil, a spus-o ambasadorul rus la ONU, exact dupa cum ma asteptam. Cu asta o sa-si justfice rusii  invazia spre deosebire de americanii care n-au gasit WMD-uri chimice in Irak nici acum.
 

Nu cred ca Putin vrea WW3 cu NATO, ci vrea strict sa-si securizeze sfera de influenta, sa refaca imperiul rus macar cu statele care n-au aderat la NATO -Moldova, Georgia si Ucraina  si cu ce mai are - Belarus, Kazahastan, Uzbekistan, Kyrgyzstan, Turkmenistan,  sa le includa pe toate in Uniunea Euroasiatica. Asta o sa fie noul URSS sau noul Imperiu Rus.

Prutul o sa fie noua cortina de fier si de aici o sa inceapa noul razboi rece.


Sa vedem ce va face NATO, pe unde se va mai extinde.  Aderarea Finlandei si Suediei ar insemna automat invadarea si bombardarea lor de catre Rusia in cateva zile. Vor prefera statutul de neutralitate. 

Serbia nu cred ca adera ca e suparata pe americani si e mai degraba rusofila, ba e posibil ca Rusia sa faca cumva sa construiasca baze rusesti pe acolo.  Japonia si Coreea de Sud nu vor in NATO ca nu vor sa supere China. Taiwan nu e tara recunoscuta.

Cred ca doar Egiptul ar mai fi singurul loc catre care sa se extinda NATO fara sa produca zanzanie, si posibil sa-i dea arsenal nuclear pe mana.
 

Offline slicker

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #37 on: 26 February 2022, 20:21 »
Ceva pute absolut aici. Ucraina se lauda azi ca au in total 100+ tancuri, jde avioane, 3k+ morti, blindatele rusilor distruse cu sutele. Unde sunt filmarile? Sa spui ca ai in palmares 100+ tancuri distruse e absolut fenomenal, fara nici o imagine macar.
Al2lea lucru, nu s-a vazut nici macar o urma de T14 sau T90, doar niste oboseli de Jeepuri si ceva T80s rupte in cur. Drone, echipamente sofisticate, ZERO.
Al3lea lucru, cica alea cateva videos cu soldati rusi capturati, niste mucosi de 20-25 de ani de vai de mama lor.

Totul pute clar. Banuiala mea e ca Putinov tatoneaza prin trimiterea Rabla+ la macel, daca tine tine si cu ocazia asta vede si ce poate si pana unde merge Nato.
Ignored: axxel4you, Meghido 1469 î.Hr. ,narayanhd, oldshooterman, taxon
 

Offline Cylix

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #38 on: 26 February 2022, 21:18 »
Putin a pierdut oricum o da, si daca rastoarna democratia in Ucraina si pune guvernul ala marioneta cat o sa tina pana vine maidanu2? 2 3 ani. Ucranienii uresc pe rusi si ii vor uri pana la atomice. Singura scapare ar fi sa se retraga pana la Dontesk..isi ia cele 2 regiuni si Crimea si aia e, oricum pe plan international s-au expulzat complet. Odata ce Europa o sa devina indepedenta de gazul lor, cu costuri mari cei drept, s-au dus..nu au nimic ce sa ofere mondial.
« Last Edit: 26 February 2022, 21:21 by Cylix »
7950X3D | Zotac 4090 AMP Extreme Airo | MSI MPG B650 Edge Wifi | 32GB Kingston Renegade RGB Z 6000 |  SSD: Kingston KC3000 2TB+Fury Renegade 2TB+Samung Evo 1TB |Lian Li O11 Dynamic Evo | Lian Li Galahad 360 V2 | Corsair HX1500i | Samsung Odyssey G9 Neo + Zephyrus G15
 

Offline slicker

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #39 on: 26 February 2022, 22:25 »
Ha inca o duma, cica au respins un atac de 200 elicoptere rusesti. bwahahaha unde ma? nu e nici un boschetar pe acolo cu telefonul sa faca un film? 200 de elicoptere? wha the flying fuck.
Care gasiti links de war footage fucking post ca incep sa cred ca Putin e de fapt in Bali si astia fac deep fakes cu el de juma' de an.
Ignored: axxel4you, Meghido 1469 î.Hr. ,narayanhd, oldshooterman, taxon
 

Offline Cylix

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #40 on: 26 February 2022, 22:56 »
Sunt destule pe twitter, chiar adineauri am vazut cum au dat jos un Mi24 Hind, probabil cu Stinger

https://twitter.com/SmokeSinseLoud/status/1497654369407225859?t=iavgfD4kzfBQFQVcRyL6Fg&s=08

https://twitter.com/berojag59060636/status/1497545965628440576?t=hOigRaOAWxS8_gZNHHFYqg&s=08

Si aici NLAW britanic in actiune:

https://twitter.com/BilancieriNews/status/1497608821904232449?t=TcbttWFzyif3ViHkqnIKMQ&s=08

In orice caz Putin nu s-a asteptat la atatea pierderi. Daca erau mai mult sustinuti de EU cu arme gen Stinger si Javelin vedeam mult mai multe daune printre aviatia USSR
« Last Edit: 26 February 2022, 23:01 by Cylix »
7950X3D | Zotac 4090 AMP Extreme Airo | MSI MPG B650 Edge Wifi | 32GB Kingston Renegade RGB Z 6000 |  SSD: Kingston KC3000 2TB+Fury Renegade 2TB+Samung Evo 1TB |Lian Li O11 Dynamic Evo | Lian Li Galahad 360 V2 | Corsair HX1500i | Samsung Odyssey G9 Neo + Zephyrus G15
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #41 on: 26 February 2022, 23:49 »
Faza 1 - Razboiul fulger cu rachetele de croaziera,vechiturile de tacuri T-80, Suhoaiele Su-30,   elicopterele cu parasutisti  si cei zeci de mii de soldati Yokeli trimisi pe post de carne de tun oarecum a dat roade, cu toate ca a pierdut mii de soldati Yokeli  deja.  Au cucerit cateva teritorii, dar sub asteptari.

Faza 2 - CECENII dinspre Belarus
-   Cred ca ucrainenii le tin piept cu succes. Liderul secundar al cecenilor  a fost omorat.  Ceea ce ma mira.  Barbarii aia ucigasi le-au provocat dureri de cap americanilor in Afganistan.  Tin sa amintesc ca Putin i-a batut in 2000 dupa ce i-a mituit pe o parte dintre ei.

Faza 3 - povestile cu "ucrainenii fabrica bombe murdare  la Cernobi
l - se pare ca nu functioneaza, presa nici nu-i baga in seama, politicienii vestici n-au zis niciun cuvant despre asta,  deci e picata.  Au incercat rusii o figura in Bush/Irak/WMD style  pe la ONU aseara  si nu le-a  iesit. 


Faza 4 -  TERMOBARICELE.    Astea sunt nasoale rau. Abia acum vorbim de niste masinarii serioase/   Ceva echivalent cu napalmul americanesc in Vietnam.   Astea au fost folosite de rusi chiar in al doilea razboi cecen.  Daca ucrainenii tin piept si la astea, mi-e ca dupa termobarice o sa scoata tancurile T-90 si alte masinarii  mai odioase la inaintare.   Mi-e ca e suficient sa castige razboiul cu vreo 3-4 tancuri T-14.  Daca le scoate si pe alea, e Game Over pentru ucraineni.
De asta nu-mi fac sperante ca ucrainenii ii vor respinge pe rusi.




Post Merge: 27 February 2022, 01:12
Pana la termobarice insa, s-a intamplat ceva neasteptat!


5000 DE SOLDATI RUSI SE REVOLTA SI REFUZA SA EXECUTE ORDINELE PENTRU ATACAREA UCRAINEI!

Ultima oara cand s-au mai revoltat soldatii rusi a fost prin 1917.


Post Merge: 27 February 2022, 01:12

5000 DE SOLDATI RUSI SE REVOLTA SI REFUZA SA EXECUTE ORDINELE PENTRU ATACAREA UCRAINEI![/b][/size]
Ultima oara cand s-au mai revoltat soldatii rusi a fost prin 1917.

 
« Last Edit: 27 February 2022, 01:12 by bombardieru »
 

Offline Cylix

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #42 on: 27 February 2022, 03:12 »
Incet incet se transforma in Afghanistan 2 ptr rusi😂😂.

In sfârșit trimit Europeni arme de ultima generatie. Germania contribuie cu panzerfaust 3 si stinger.
Tancurile t90 si armata o sa faca poc in Kiev. Fara ajutor din partea Infanteriei Tancurile in teren urban sunt zero barat.. Mai ales cand sunt condus de copii de 20 21 care habar nu aveau cas trimisi ca si carne de tun de tatucu Putin.

https://twitter.com/ycbernier/status/1497720175843594244?t=SNo1cn6oyksGGsZ7Mx7_aw&s=19
7950X3D | Zotac 4090 AMP Extreme Airo | MSI MPG B650 Edge Wifi | 32GB Kingston Renegade RGB Z 6000 |  SSD: Kingston KC3000 2TB+Fury Renegade 2TB+Samung Evo 1TB |Lian Li O11 Dynamic Evo | Lian Li Galahad 360 V2 | Corsair HX1500i | Samsung Odyssey G9 Neo + Zephyrus G15
 

Offline slicker

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #43 on: 27 February 2022, 11:51 »
Sunt destule pe twitter, chiar adineauri am vazut cum au dat jos un Mi24 Hind, probabil cu Stinger

https://twitter.com/SmokeSinseLoud/status/1497654369407225859?t=iavgfD4kzfBQFQVcRyL6Fg&s=08

https://twitter.com/berojag59060636/status/1497545965628440576?t=hOigRaOAWxS8_gZNHHFYqg&s=08

Si aici NLAW britanic in actiune:

https://twitter.com/BilancieriNews/status/1497608821904232449?t=TcbttWFzyif3ViHkqnIKMQ&s=08

In orice caz Putin nu s-a asteptat la atatea pierderi. Daca erau mai mult sustinuti de EU cu arme gen Stinger si Javelin vedeam mult mai multe daune printre aviatia USSR

Da le-am vazut pe alea, prea mici, prea de nisa, scala  1:100000 astia au jdemii de soldati totusi. In fine, sper ca nu e totul manipulare idioata si daca intr-adevar masinaria de razboi a lui Putin consta in copchii si tancuri/blindate-helis de acum 25-30 de ani...lmao he dumb.
Ignored: axxel4you, Meghido 1469 î.Hr. ,narayanhd, oldshooterman, taxon
 

Offline Nosferat

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #44 on: 27 February 2022, 12:21 »
Prea multa propaganda. Dar cam asa era si cu Siria,sau protestele euromaidan.  Pe moment e prea multa confuzie si dezinformare. Te uiti pe o pagina, arata ca rusii vor castiga in max 1 zi, te uiti pe alta pagina, ucrainienii castiga si ii toaca pe rusi fara problema.  Pe langa aia pe social media e plin de tot felul de fake sau old footage. Am vazut destule filmari care erau din 2014 sau din total alta tara. Refugiati insa sunt destui, si m-as fi asteptat la mai mult de la puterile vestice.

Am inteles, morcovul in cur ca Putin taie gazul si e bai asa ca nu prea trimitem arme sau soldati. Ok,dar pentru refugiati ai putea porni o campanie mai serioasa la nivel european nivel de uniune etc, deja sunt cu sutele de mii care au trecut granita prin diferite tari si vor fi milioane in curand.
Ignore list :astateofmind
 
The following users liked or thanked this post: taxon