Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 109964 times)

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #60 on: 03 March 2022, 23:45 »
Nu are nicio treaba cu Moldova. S-a dus pe Ucraina dpdv strict strategic. Il doare in cur de rusii de acolo, ci vrea ca sa exista o zona buffer cat mai mare intre Rusia si NATO. 

Strategic si economic. Se leaga de NATO ca pretext pentru a anexa regiunile cu o industrie functionala si access la resursele descoperite in Ucraina/Marea Neagra. Chiar tu ai postat videoul :D :D :D

Da, si economic. Ideea era ca in Moldova/Romania nu are astfel de interese, deci din punctul asta de vedere nu avem de ce sa ne facem griji.

Sper insa ca nu cumva, intr-un gest de razbunare sinucigasa, sa nu lanseze rachetele nucleara, doar pt ca daca el nu poate avea Ucraina, atunci nimeni sa nu o aiba. Dar ma gandesc ca ar mai trebui sa existe niste altii care trebuie sa aprobe asa ceva, si nu are doar el controlul.
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

Offline USB.next2USA

  • Feedback Score: (1)
  • Newbie
  • Posts: 8
    • View Profile
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #61 on: 04 March 2022, 00:50 »
S-a mai spus de catre partea rusa, e vina rusilor ca si-au lipit marea lor tara de sutele de mici baze de rachete...
Economicul zice-se ca ar fi inca o motivatie a "invaziei"...Posibil si asta dar numai in perspectiva unei campanii victorioase a rusilor. Caci altfel intrebarea este ce ii opreste si acum pe cei care dirijeaza marele comert cu arme(si nu numai) sa intrerupa fluxul de resurse spre si dinspre Rusia ? Aaah...deci si pentru manipularea asta au nevoie de figuranti in roluri mari : https://www.veteranstoday.com/2022/03/02/blockbuster-drag-queen-zelensky-found-a-billion-dollars-and-a-villa-in-miami/
Aici un titlu foarte incorect politic : https://www.zf.ro/companii/intrebare-grea-afacerile-alro-tmk-lukoil-gazprom-romania-grupurile-20578917

Totusi, de ce se insista pe ipoteza folosirii armelor nucleare ? Ce s-ar mai putea face cu parcelele distruse si contaminate pentru o vesnicie, filme SF ? "Vestul" chiar le-a folosit de cateva ori si multimea a acceptat minciunile fara mustrari  http://stateofthenation.co/?p=108494
 E clar ca amenintarile au rolul lor, mai degraba ca sa aduca aminte exaltatilor cine joaca aici rolul principal si cine-i artistu' care-i danseaza pe tocuri.
« Last Edit: 04 March 2022, 01:13 by USB.next2USA »
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #62 on: 04 March 2022, 01:30 »
Sunt sanse de 60% ca Putin sa dea cu nucleara  in Ucraina din pacate. Cel mai probabil va lovi doua orase neinsemnate, dar cu scopul de a intimida. 

Rusia (sau mai bine spus, segmentul ala ultranationalist ramas in epoca bolsevica) e inca invidioasa si ofticata ca America are doua orase bombardate nuclear (Hiroshima si Nagasaki) si ea nu are niciuna.
Rusii n-au consumerism si trai ca-n America.
N-au Hollywood, muzica si gaming ca-n America.
N-au trimis cosmonauti de 6 ori pe Luna.

Dar sunt foarte invidiosi pe americani ca nu sunt si ei la fel. 
Nu le mai ramane decat sa faca exact la ce exceleaza - crime de razboi.  Posibil sa bombardeze nuclear si trei orase, sa depaseasca recordul Americii.

Tocmai un ambasador UE a estimat ca e posibil ca Putin sa foloseasca arme nucleare TACTICE (cel putin nu va folosi intercontinentale) si nu crede ca va ataca UE, ca nu-i atat de idiot.
O sa dea doar in Ucraina, in niste orase neinsemnate,  ca sa  intimideze pe rezistenta pro-europeana de la Kiev, dar mai ales sa constranga NATO sa nu mai intervina.
Negocierile de pana atunci sunt inutile, n-ai ce negocia cu un nebun care lanseaza bombardamente surpriza peste tinte civile dupa ce anterior ne asigura ca doar efectueaza exercitii.


Abia dupa nucleare va fi dispus sa inceteze invazia, iar Zelenski (daca o mai trai pana atunci si nu ajunge asasinat) va trebui sa cedeze estul Ucrainei si Crimeea definitiv rusilor, care vor avea statut international de BUFFER ZONE (neoficial, vor apartine Federatiei Ruse).

Preconizez cel putin un final dulce-acrisor razboiului astuia  multumita ucrainenilor care au reusit sa apere Ucraina de Vest.
Partea buna e ca Ucraina de Vest o sa adere la NATO si UE cat de curand, posibil si Moldova si Georgia, desi nu cred ca UE le va accepta pentru ca nu reprezinta un interes pentru vestici, dar pentru rusi. 
Partea proasta e ca Rusia o sa aiba un mare avantaj strategic avand Crimeea si Donbassul pentru ca atunci vor domina Marea Neagra, si SUA, UE ONU si NATO vor parea slabe dupa ce au avut 8 ani la dispozitie sa previna razboiul asta pe cale diplomatica.

Nu cred ca regimul putinist va cadea prea curand, poate in vreo 5-10 ani, pentru ca inca dispune de destule resurse, plus de parteneriatul cu China care ii cumpara gazele.
Si nu cred ca va plati o rubla Ucrainei pentru reparatiile de dupa razboi.
Partea si mai proasta e ca sanctiunile ne vor afecta si pe noi, va lovi economia mondiala din Africa pana in Rusia.  Vor creste preturile enorm.

Si chiar si daca pica Putin, el oricum va supravietui ascunzandu-se intr-un buncar siberian si va muri in patul sau fara sa raspunda vreodata pentru faptele sale - orice s-ar zice, majoritatea dictatorilor cei mai cruzi au murit in paturile lor.

Poate sa vina si Alexey Navalni presedinte, majoritatea rusilor tot vor avea infatuarea si mandria ultranationalista oricat de saraci vor fi ....as zice ca mai degraba se vor radicaliza tot mai mult.
Rusia va continua si in epoca post-Putin sa reprezinte o mare bataie de cap pentru Europa, orice am face.


Alexey Navalni oricum nu va rezista mult la conducere. Ori se radicalizeaza si el si devine un nou PUTIN, ori o sa fie asasinat sau inlaturat de aceasta infectie numita FSB/KGB.

« Last Edit: 04 March 2022, 01:43 by bombardieru »
 

Offline USB.next2USA

  • Feedback Score: (1)
  • Newbie
  • Posts: 8
    • View Profile
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #63 on: 04 March 2022, 01:38 »
Pai "Ukraina de vest" e data, dupa cum s-a stabilit deja. Stirile sint cum ca Polonia umbla la rabla numita UE, cu acordul tuturor, de fapt. Ungaria isi cere partea pe fata, ei sint consecventi. Probabil c-or sa le dea si partea noastra odata cu Ardealul, sa le integreze asa cum trebuie nu doar cu numele ca doar au platit...
Intre timp, in razboi : https://www.veteranstoday.com/2022/03/03/ukraine-day-eight-hammer-and-anvil-reputed-pro-russia-source/
Si cum se face ca ultra-ortodocsii lupta impotriva ortodocsilor care-i ataca pe fratii lor crestini cu ajutorul musulmanilor : https://www.veteranstoday.com/2022/03/01/israeli-commandos-fighting-against-russia-in-ukraine/
Probabil tot stiri de senzatie in pauzele de reclame dintre atacurile din Marea Azov...

Rusia ESTE inca mina de aur pentru UE, nu e vina lor ca o gasca de talhari ne revand noua gazul lor + al nostru la un pret de 14 ori mai mare decat il vand germanilor. C-asa-i in tenis !
« Last Edit: 04 March 2022, 01:51 by USB.next2USA »
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #64 on: 04 March 2022, 01:58 »
Legat de Tarile Baltice, Polonia si Finlanda, celelalte tari vizate de expansionismul rus, nu cred ca Rusia se va risca in deceniul asta sa le atace.  Nu are cojones sa se bata cu NATO.   
 
Cred ca urmatoarea miscare a Rusiei va fi Turcia lui Erdogan.

Rusul KGB-ist nu o sa uite in veci tradarea pe care i-a facut-o Erdogan pe la spate in zilele astea  cand nu i-a lasat flota sa patrunda in Marea Neagra.

O sa trimita pe acolo niste turci Spetsnaz  care sa-l asasineze pe Erdogan ori sa forteze o "primavara turceasca" ca sa destabilizeze Turcia.  Evident ca pentru americani nu o sa fie o mare paguba, dar cred ca destabilizarea Turciei va afecta enorm Europa.
Pe urma o sa incerce din nou sa finanteze partidele extremiste si nationaliste din Europa care odata ajunse la guvernare, sa scoata cateva state din NATO si UE.

Spun din nou pentru ca au mai incercat in 2016-2017 si le-a iesit magnific -   Brexitul care a destabilizat Regatul Unit,  papusarii Ponta, Dragnea, Simion si Sosoaca instalati in  Romania , au reusit sa divizeze si societatea franceza mai rau, Ungaria lui Orban si Polonia lui Kaczyński care reprezinta ghimpe in coasta pentru UE,  in Italia au reusit sa aduca niste nationalisti la guvernare, inclusiv Trump ales presedinte in America e tot o reusita a lor.


Rusii sunt mult mai periculosi la spionaj, subversiuni politice, razboi psihologic si propaganda cibernetica decat la razboi. Sa nu fie cumva Ucraina o distragere, zic si eu.
« Last Edit: 04 March 2022, 02:04 by bombardieru »
 

Offline USB.next2USA

  • Feedback Score: (1)
  • Newbie
  • Posts: 8
    • View Profile
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #65 on: 04 March 2022, 06:46 »
Distragere zici ??! De la privitul la specialistii lu' maciuca...aia care dezbat razboaiele din jocurile video(atacurile aeriene din Marea Azov s.a.).
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #66 on: 04 March 2022, 18:25 »
Cum e frate sa conversezi cu tine insuti pe un forum ??? Trippin', eh?
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline Dundee

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #67 on: 04 March 2022, 19:06 »
Mi se parea dubios la ce chestii scoteau astia doi din ei.
Dupa aia mi-am adus aminte de tactician shooter si clonele lui.
Pare acelasi pattern.
 

Offline USB.next2USA

  • Feedback Score: (1)
  • Newbie
  • Posts: 8
    • View Profile
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #68 on: 04 March 2022, 21:34 »
     Ca de obicei, cum nu marseaza corespunzator careva p-aci la gargara neomarxista cum apar instigatorii cu stampila : ala-i clona, alalalt ii comunist, rusofil etc. E clar ca bombardieru este tacticianu', amatorul de jocuri si de istorie rescrisa si reinterpretata.
  Are omul o opinie...citim si trecem mai departe. La fel si peste abjecta propaganda pro-occidentala de tip nou.
Ia d-aci, tacticiene : (Ass0m & dandii, ignorati !) :
Asta le zice si mai pe sleau, nu face politica :
 

Offline slicker

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #69 on: 05 March 2022, 00:56 »
Depinde un cacat de Putin lmao. Retardatu' nu e in stare sa isi miste tancurile pe strada, in afara de a da cu bombe nu poate altceva. E absolut mancat daca numai se uita inspre Romania/Polonia, asta e clar. 20 de ani o sa manance toata Rusia paine cu margarina dupa atatea sanctiuni.

Azi a iesit milogul sa ceara oprirea sanctiunilor ahahaha. Am crescut cu teama de ruskia si armatele lor super mega awesome, ca sa vedem de fapt ca prostu' prostilor nu isi poate nici macar hrani soldatii. Ma asteptam la jdemii de T14 armata, MIG35-uri, T90+, asta nici T80 nu are de ajuns.

Puck Futin.
Ignored: axxel4you, Meghido 1469 î.Hr. ,narayanhd, oldshooterman, taxon
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #70 on: 05 March 2022, 02:32 »
Nu prea are cum sa faca o invazie in forta, ii pica toata propaganda de "peacekeeper".  Deocamdata are sustinere din partea populatiei pt ca "nazisti in Ucraina, nazisti in Vest, nazisti peste tot, Putin e singur impotriva nazistilor".

E drept ca la logistica sunt la pamant ...
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #71 on: 05 March 2022, 21:17 »
Si eu stau si ma gandesc: asta e toata logistica rusiei de razboi, niste tancuri triste, ceva rachete de raza medie si bombardiere clasice ? Daca s-ar pune NATO pe ei intr-un razboi clasic i-am face varza cu 1/10 din forte. Cred ca Franta + Anglia daca se pun singure fac praf mareata armata a Rusiei. Rusia parca a ramas impietrita in 1980 cu tehnica militara. Sau se scapa de vechituri si dupa aia baga "noutatile" in meniu ?
 

Offline Monier

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #72 on: 06 March 2022, 09:43 »
Putin a pus impreuna niste unitati aiurea si le-a trimis la drum, cam asa cum ar face-o un .. bucatar. Nici nu stiu daca ei s-au antrenat impreuna, se pare ca nici planul nu exista, de sus in jos. Problema rusilor e fereastra de oportunitate ce se inchide incet incet, pentru ca de la zi la zi rusii pierd mult, fara castiguri pe masura.

Va trebui sa se ingroape si mai mult in razboi, nu poate misca acul in stilul asta. Aici de fapt e problema.. sa nu ajungi la acel punct fara intoarcere. Fereasca sfantul sa vezi divizii intregi aruncate in Ucraina.
Deocamdata Rusul inca se poate retrage, poate negocia ceva chiar avantajos.
 

Offline Adi

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #73 on: 06 March 2022, 10:05 »
Offtopic : La cum ai inceput fraza, am crezut ca vb de don Jiji B.
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #74 on: 06 March 2022, 22:03 »
Eu zic ca urmeaza pacea in curand. Ucraina ar vrea pace cu teritoriile actuale si fara NATO. Rusii probabil vor rupe cele 2 republici de carton de pe granita unde oricum e plin de rusi si le vor baga in federatie. Credc a pe Mariupol nu se inteleg.