Poate ar trebui să se mute în Canada....dar stai că sondajele de acolo proiectează o victorie a conservatorilor de la anu. Caz în care îi invit să se mute pe unde mai e stânga la putere și risc de colaps financiar/război civil, adică UK, Franța, Spania și Germania, poate și în România dacă câștigă PSD. Deși s-ar putea să avem surprize în următorii 2-3 ani.
Că în rest, până și statele scandinave i-au scuipat pe socialiști de la guvernare. Mulți nu înțeleg că nu poți să o arzi pe stânga și cu progresisme când omul average se plânge că plătește mai mult la mâncare, electrocasnice, facturi și credite, dar ce să mai vorbim de de recreere?
Ce să mai zic de propaganda de stânga băgată cu forța care ruinează toate artele și de cenzura online?
Sigur nu mă aștept ca progresismul lăsat moștenire de Obama o să dispară. Amintiți-vă de 2017-2020 - mi s-a părut că a fost mai multă CENZURĂ online pe vremea lui Trump decât pe vremea lui Obama.
E greu de explicat, dar atunci au acaparat controlul IT-iștii pro-democrați, iar toți jurnaliștii, muzicienii, artiștii, actorii și producătorii erau amenințați cu excludere permamentă din breaslă dacă nu scriau pe rețele de socializare decât la comandă și nu promovau progresismul.
S-a umplut și mai tare internetul de reclame, jocuri, filme și seriale cu DEI/PC/Inclusion/Woke - ce-i drept, erau mai bine scrise. Și a început nebunia cu #REZIST.
În 2018 a fost apogeul #METOO. Antisemitismul a început să fie tratat ca o infracțiune gravă în Europa și America cu Trump fiind pro-Israel.
În 2019, deja vedeai steaguri curcubeu peste tot.
Să mai spun că pe YouTube nu găseai nimic despre naziști, nici documentare, nici parodii, inclusiv subiectul despre islam era tratat cu mare grijă de frica atacurilor teroriste.
În 2020 - cenzura COVID.
Și nu știu cum se face, dar din 2021 am simțit că internetul a devenit mai liber cum a venit Biden președinte. Găseai parodii, documentare și clipuri cu svastici pe YouTube, clipuri cu profetul Mahomed caricaturizat. Își permiteau unii să scrie de rău despre Vechiul Testament.
În schimb, am văzut din 2023, de la războiul din Gaza, foarte multă propagandă antisemită și propagandă pro-islam. În rest, DEI și WOKE cât cuprinde, iar filmele, jocurile și muzica au ajuns în fază precară pentru că scenariștii de calitate și-au băgat picioarele.
De asta zic, nu mă aștept la „golden age”.
Se anunță doar vremuri interesante în care luptele dintre cele două tabere de conservatori și progresiști se vor intensifica și mai tare.
Eu mă așteptam de la noua epoca Trump să avem jocuri, filme și muzică ca pe vremuri, plus libertate de exprimare într-un grad și crescut.
Dar cred că m-am înșelat.
Pe vremea lui Bush și Obama am avut mai multă libertate de exprimare pe internet, „ciopârțită” treptat ce-i drept. De la Trump încoace, internetul a devenit un front de război virtual și noi devenim victime colaterale.