Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 99162 times)

taxon and 2 Guests are viewing this topic.

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #105 on: 14 May 2022, 22:22 »
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline slicker

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #106 on: 15 May 2022, 20:57 »
Oh look another fucking retarded pootin's bitch spreading shit with his mouth. Best bend over and take it from Pootin right?
Ignored: axxel4you, Meghido 1469 î.Hr. ,narayanhd, oldshooterman, taxon
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #107 on: 01 June 2022, 18:57 »
De unde pmea au aparut toti putinistii astia???
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #108 on: 05 June 2022, 02:02 »
Mai putinisti ca Macron, Olaf, Orban  nu cred ca sunt.

Pentru ca in acest moment, cine cumpara gaz rusesc finanteaza automat masinaria de razboi si crimele din Ucraina......ma refer evident la Germania, Austria, mai ales la Ungaria care cumpara gaz in ruble.   :)

Dupa 100 de zile de razboi, situatia din Ucraina tinde sa devina la fel ca-n Iugoslavia sau Siria, adica un razboi terestru de uzura.

20% din teritoriul Ucrainei, adica tot Donbassul si Crimeea sunt ocupate de rusi.
Economia si infrastructura Ucrainei sunt ruinate pentru multi ani de acum inainte. Nu poti sa negi asta, indiferent ca Ucraina are avantajul de a respinge rusii sa inainteze peste Nipru cu armamentul occidental. Multi ani de acum inainte nu cred ca au in plan sa inceapa o contraofensiva pentru recuperarea Donbassului si Crimeeii, si cred ca vest-ucrainenii nici nu le mai vor la cat de saracacioase si pline de pro-rusi sunt acum.
Pe neonazistii din Azov i-a trimis sa moara la Mariupol (oras distrus in intregime de 100%, mai rau ca Varsovia dupa WW2) numai ca sa scape de ei ca dadea prea rau la imagine in fata politicienilor progresisti.

 
Vesticii au spus clar ca Ucraina nu va adera la NATO si UE mai devreme de 20 ani.

Iar in Europa, situatia se anunta naspa economic si energetic. Suedia, Danemarca, Finlanda, pentru ca au fost conduse de idioti ecologisti si s-au bazat exclusiv pe gazul rusesc, o sa ajunga sa aiba pene de curent ca-n Liban sau ca in Romania ceausista. La fel ar fi patit si Germania care in timpul lui Merkel si-a demolat reactoarele nucleare, insa primeste gaz rusesc ca Olaf e mai putinist. E urat ce le-a facut polonezilor - adica le-a spus sa le livreze toate tancurile T-70 ca le dau ei tancuri germane Leopard....nu le-a dat nimic, efectiv Polonia e fara tancuri acum.

La cum se comporta Germania, ma tot gandesc daca nu cumva e vreun complot realizat de Merkel si Putin cu ani in urma, cum a fost si Pactul Ribentropp- Molotov.


Romania primeste si ea gaz rusesc de la austrieci, ca in rest se bazeaza pe carbuni si pe Cernavoda. La ce conducatori avem, o sa dureze mult si bine pana extragem gazele din Marea Neagra mai mult ca sa le exportam decat in folosul nostru de a deveni o putere energetica independenta, de reactoarele nucleare modulare cine stie cat o sa dureze sa fie construite....da, le vor construi americanii, dar imi amintesc de Bechtel si parca nu mai sunt asa entuziasmat.




Iarna care vine se anunta o sa fie friguroasa si costisitoare pentru europeni.
La anu' s-ar putea sa ne trezim cu milioane de africani flamanzi venind cu barcile peste Mediterana in Europa  ca refugiati.

Deci daca Putin a vrut sa distruga economic Europa, i-a cam iesit.

Bineinteles ca nici Rusia nu o sa supravietuiasca.
E o chestiune de cateva saptamani pana cand rusii vor ramane fara combustibil prelucrat de companiile occidentale care tocmai s-au retras, deci pa-pa avioane, atacuri aeriene si amenintari cu rachete nucleare.

Si cred ca in cateva luni Rusia o sa intre in colaps economic cum au spus multi analisti economici, dar ...........sa cada Putin anul asta sau la anu e putin probabil.
S-ar putea sa inceapa un razboi civil in Rusia si atunci gestul lui Navalni de a se duce acolo pentru a fi incarcerat nu a fost degeaba. Ar putea deveni un Nelson Mandela de Rusia.


Partea nasoala ar fi ca razboiul civil rus sa se extinda si sa inceapa un razboi dintre NATO, statele ruse anti-putiniste  si   state ruse pro-putiniste.



Post Merge: 05 June 2022, 02:05

O sa fim in situatia asta cu razboi la granita si in permanenta criza energetica 10-20 ani de acum incolo.
Doar uitati-va la cum a evoluat  Africa de Nord si Orientul Mijlociu dupa Primavara Araba si 9/11..........nici acum dupa 10 ani nu s-a terminat razboiul civil sirian, nici in Afganistan nu s-a rezolvat nimic dupa 20 ani de eforturi depuse de americani ca tot s-a talibanizat, si sanse reduse sa-si revina Irakul vreodata, asta daca nu apare vreo noua organizatie terorista de tip ISIS.


« Last Edit: 05 June 2022, 02:05 by bombardieru »
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #109 on: 09 June 2022, 23:14 »
Stai linistit ca rafinariile merg fara probleme in Rusia ca nu e o tehnologie iesita din comun.
 Nu cred ca rusi vand petrol si gaze doar europenilor ca am auzit ca mai sunt si alte tari in afara de ce se gaseste in EU.
  La Iarna s-ar putea sa avem de ales raul mai mic, sa dormi cu stomacul gol sau sa dormi in frig.
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #110 on: 11 June 2022, 21:49 »
Ne-am nascut si am copilarit in cele mai prospere vremuri din istoria omenirii (anii 1990-2000) si o sa imbatranim si o sa murim in cele mai mizere vremuri (anii 2070-2080).

 

Post Merge: 11 June 2022, 21:53
Acum 5-10 ani, ma vedeam in 2077 ca fiind batran,  inca muncind 12 ore pe zi pentru ca varsta de pensionare o sa creasca, probabil si fara copii si nepoti, traind cu roboti pe post de partenere sexuale, pe o planeta cu 10 miliarde de oameni, cu o atmosfera si mai poluata decat e acum, cu mancare si mai artificiala,  cu si mai putine drepturi si cu legi tot mai dure, si mai dependenti de tehnologia virtuala, poate si microcipati.....si asta ar fi scenariul cel mai bun la cum evolueaza situatia din 2010-2011, pe vremea cand Biden sau Trump ca  presedinte  SUA era o gluma, iar invadarea Ucrainei  sau pandemia erau scenarii dark de jocuri SF.

Noi visam ca viitorul sa fie ca-n Cyberpunk 2077 (cu toate ca ala e un scenariu de viitor cretin, demn de Idiocracy), dar  eu ma intreb daca o sa mai avem curent electric pana in 2030, si daca o sa mai existe vreo civilizatie pana in 2050, la cum evolueaza situatia acum din 2020-2022 dupa pandemie si razboi.

Serios, cred ca mai degraba ar trebui sa ne jucam mai degraba jocuri medievale decat alea futuriste, si sa  invatam sa tragem cu arcul.
« Last Edit: 11 June 2022, 21:58 by bombardieru »
 

Offline Ciocanul

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #111 on: 08 July 2022, 22:57 »
Au inceput sa apara stiri despre oboseala rusiei. Dupa ce au inceput sa se vada efectele armelor de raza medie livrate Ucrainei au inceput tanguielile de la Kremlin. Nu e nici o "odihna" in avansul rusiei, s-au oprit pt ca rachetele de raza medie HIMARS le-au distrus depozitele de armament si nu poti inainta fara multa munitie. Deja se vede fundul sacului datorita sanctiunilor ca altfel nu inteleg cum de Putin iese furibund la rampa si ameninta dampulea. Ca sa vina occidentul peste el, sa vada cum ne aparam... asa vorbeste un sef de stat cu spume la gura.Serghei Lavrov a venit sa reaminteasca ca rachetele de raza medie nu trebuie sa loveasca tinte din Rusia cum ar fi podul peste Strâmtoarea Kerci care leaga Rusia de Krimeea si care este o minune arhitecturala de 18km. Dar Rusia e ok sa inainteze in Ucraina, sa omoare civili, sa fure grane si alte mizerii... cat cacat mai pot manca ?
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #112 on: 11 July 2022, 22:33 »
Te uiti la alt "film", la unul ieftin facut de ucraineni. Doar ieri ucrinenii au pierdut mai mult de 200 de tone de lansatoare de rachete antitanc (NLAW si altele), cu doua zile in urma aproape 2000 de obuze pentru piesele de artilerie primite din vest, si rachete pentru HIMARS, doua lansatoare de rachete Harpoon anti-nava impreuna cu rezervele de rachete, etc...

Ghici cine e acolo unde e fumul din imaginea din atasament (de astazi), aproape de Slaviansk. Rusii sau ucrainenii?
 

Offline slicker

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #113 on: 11 July 2022, 23:12 »
Eu cred ca tu te uiti la alt film, facut de rusii beti. Plange tot telegramul, inclusiv nenorocitul ala de criminal  Girkin-Strelkov, plange de ii sare camasa de pe el ca C400-le nu pot intercepta HIMARS-urile. Ia vezi cate explozii de depozite de munitii/HQs ale orcilor au fost in ultimele 2 zile? Tu cred ca te uiti pe canalele alea unde orcii se lauda ca au distrus toate cele 400 de HIMARS ale SUA dintr-un foc :)

PS: de cand se numara NLAW si Javelins in tone? what the flying fuck bruv.
« Last Edit: 11 July 2022, 23:21 by slicker »
Ignored: axxel4you, Meghido 1469 î.Hr. ,narayanhd, oldshooterman, taxon
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #114 on: 11 July 2022, 23:57 »
Deci in filmul la care va uitati voi rusii au pierdut deja razboiul. Care-i problema?

In filmul la care ma uit eu se pregateste asaltul pentru Slaviansk, Artiomovsk si Seversk. Daca ucrainenii pierd Slaviansk, practic pierd tot Donbasul.
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #115 on: 12 July 2022, 05:44 »
In mod sigur e o gramada de propaganda de ambele parti so ... chill.

Vedem cand si daca rusii iau Slaviansk ..
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline Nosferat

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #116 on: 13 July 2022, 16:48 »
Depinzand de "stirile" la care se uita omul, ba rusii castiga ba "fortele nato" castiga. Om vedea la iarna, daca tine pana atunci, daca nu tine, si cat de bine va fi prin europa cand rusii se decid sa taie gazul la multi care au batut in gura mare.  Indiferent ca il urasti sau iubesti pe Putin. Cand tre sa te incalzesti, nu toata lumea isi poate cumpara centrala pe lemne si nu toata lumea are niste pile care face rost de lemne la pret bun. Gazul pe moment in mare parte de acolo vine pentru multe tari, ia sa vedem ce vor face, ce plan B au cand Putin inchide conducta.

Orban de felul lui a jucat chiar ok jocul. Prin ungaria curentul si gazul sunt cam la jumatate de pret fata de RO. Si de aia ca Orban+Putin=love? Da?? Serios?? sau poate de aia ca altfel s-ar putea ca la iarna sa fie probleme mari. Ungurii au si mai putine resurse,mai putin spate din acest punct de vedere decat romanii, ce sa faca, sa spuna M@e putin si la iarna cu ce se vor incalzi? Ziare si povesti calduroase despre imperiul austro-ungar?. That shit don't work fam.  Prin ungaria nu s-a votat Orban ca el e un fel de miezul din dodoasca sau ceva, e un corupt ca toti altii, s-a votat ca handicapatul alalat a dorit sa intre armata ungariei in ukraina. La care poporul a spus " ba esti nebun? Adica pe bune vrei invazie, vrei sa mergi cot la cot cu rusii? asa de stoeta nu ai dori eventual si o ciuperca frumoasa care sa acopere toata budapesta?". si s-a votat Orban din nou, daca ar fi fost o alternativa mai buna, s-ar fi votat. Insa singura alternativa cam asta a fost.
Ignore list :astateofmind
 
The following users liked or thanked this post: axxel4you

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #117 on: 19 July 2022, 08:59 »
Romanii,  la ce guvern au acum, ma astept sa se dea de partea rusilor.
Vorba aia, USR-istii sunt aruncati in opozitie, Citu a fost mazilit, Iohannis si cam orice element rusofob  e redus la tacere,  serviciile rusofile si PSD-istii conduc acum. Si nu prea au de ales ca sunt ori ei, ori AUR-istii in 2024.
Presa romaneasca, dar si aia europeana, incepe usor-usor sa se sature de situatia asta.
Parca nu se mai aude nimic de Slava Ucraina, de ajutat refugiatii ucraineni, ca s-au cam terminat banii.

Principile liberale nu tin de foame pana la urma cand nu mai ai resurse.

Pentru ca nimeni, cel putin din generatia decreteilor, nu vrea sa retraiasca penele de curent si rationalizarea de caldura ca pe vremea lui Ceasca. Da, cand vine vorba de supravietuire si sa ai lumina si caldura la iarna, multi romani o sa o lase balta cu "societatea civila", "principii", "liberalism" si "democratie" , "rezist"  ca astea nu tin de foame.
Pai sa renunte romanu la shaorma si la jocuri video   pentru ca "Slava Ucraina"?  Lasa-ne nene!
Nu ne vine sa credem, dar da, Putin o sa reuseasca sa distruga NATO si UE prin divizare.
Austria, la fel ca si Ungaria, continua sa cumpere gaz rusesc.
Polonia, Bulgaria si tarile baltice, o sa vedeti, se vor preda uso.
Cu Germania o sa fie nasol ca e foarte divizata - liberalii si ecologistii vor neaparat tranzitie spre energii verzi, chiar daca asta inseamna cale lunga si o iarna de rationalizari pentru ca foarte greu mai construiesti reactoarele nucleare demolate de Merkel, si sa livreze arme spre Ucraina.
Socialistii lui Olaf cred insa ca nu ar trebui sa se puna rau cu rusii pentru ca vor ajunge ca-n Liban cu rationalizare.

Intre timp, conservatorii lui Merkel din CSU savureaza showul savurand popcornul in timp ce guvernul "semafor" arde.
Lui Putin, chiar daca nu-i iese sa cucereasca Ucraina, oricum a reusit sa divizeze UE de ma astept la cateva exit-uri.
Vin "vremuri minunate", ce sa mai, le-a tras-o Putin vesticilor ca aia nu au coloana vertebrala ca ucrainenii sa indure bombardamente si sa stea la lumina lumanarii sa lupte pentru demnitate si libertate.
Va spun, daca nu se intampla vreun miracol, la anu pe vremea asta, jumatate din Europa o sa fie supusa de dictaturi pro-Putin disperate dupa gazul rusesc, iar cealalta jumatate o sa fie in plina anarhie si razboaie civile.

Radeau europenii in 2011 de arabi cand era primavara araba....nah, sa vezi acum cum vor rade arabii de  "iarna europeana". Au picat deja doua guverne europene in mai putin de o saptamana- Boris si Draghi.
Olaf nu mai are mult. Macron e deja bagat in  mizerie cu lobby-ul pentru Uber.

Oh, dar stati la anu' cand o sa vina milioanele de refugiati africani prin Europa cu barcile.

Pe americani nu o sa-i mai intereseze, ca la cum sta situatia cu pretul la benzina si la ei si la cum le-a intors spatele sauditii, in 2024 s-ar putea sa revina Trump si republicanii, cu politica si mai a naibii de protectionista si izolationista.
Au si asa de furca cu CHINA care se pregateste sa invadeze Taiwan, si in curand vor avea de furca si cu Iranul.
 
 
« Last Edit: 19 July 2022, 09:09 by bombardieru »
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #118 on: 20 July 2022, 22:00 »
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #119 on: 10 August 2022, 20:20 »
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,