Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 106539 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline KodiaK

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #225 on: 11 October 2022, 12:13 »
Bah da Putin chiar nu-si da seama cat de penibil este deja.
Adica acuza Ucraina de act de terorism ca a bombardat podul spre Crimea, dupa care vine si bombardeaza civili in Kiev...
Sa fie draq asumat si sa recunosca odata ca tot ce-l intereseaza sunt resursele din teritoriile ocupate.
Asus TUF Z590-PLUS | 10700KF | be quiet! Dark Rock Pro 4 | 32GB HyperX Fury 3600Mhz | Asus TUF RTX 3080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG Gammix S11 PRO 512GB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | ASUS ROG PG27AQDM
Reducere 1% PcG: G6TPRZ4K
 

Online taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #226 on: 11 October 2022, 13:49 »
Ohoho, ce de talibani si pe aici! Din aia de miros a "Je suis Charlie" si "Eu ma vaccinez sa o protejez pe bunica!".
Ia, sa luam masuri...

altfel,
"Analizând cât se poate de cinic situația, din perspectiva costurilor materiale, ce constatăm? Forțele ucrainene au aplicat o singură lovitură, remarcabil de precisă, și au distrus în mare parte nu numai un pod-simbol, realizat în patru ani de Federația Rusă, ci și o cale de aprovizionare pentru armatele sale din sudul statului ucrainean. Paguba este imensă. Dar rușii cum au replicat? Au trimis sute de rachete extrem de scumpe la sute de kilometri distanță, pentru a lovi imprecis, la trosneală, orașe ale Ucrainei și obiective civile, în special din Kiev. Au reușit în acest fel să enerveze și ambasadele, care s-au aflat și se află în continuare în pericol.

E ca și când Putin și-a fi administrat singur un picior în fund. Reacția lui este departe de a fi suita de mutări pe tabla de șah pe care am aștepta-o de la un mare jucător."
http://www.corectnews.com/politics/vladimir-putin-c-zut-din-nou-n-capcan

Oricit nu l-as suferi pe SRS, acum ii cam dau dreptate.
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline slicker

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #227 on: 11 October 2022, 15:32 »
Ahahaha ruZZia a cerut vot secret pentru declararea ilegalitatii anexarii, aici sunt cei care au votat impotriva votului public :

Against: Belarus, Cuba, DPR Korea, Egypt, Eritrea, Ethiopia, Iran, Nicaragua, Russia, South Sudan, Tajikistan, Zimbabwe, (12)

Abstention: Algeria, Bahrain, Bangladesh, Brunei, Burundi, Central African Republic, China, Congo, Gabon, Honduras, Indonesia, Jordan, Kenya, Kuwait, Kyrgyzstan, LAO, Libya, Malaysia, Mali, Mauritania, Mongolia, Mozambique, Namibia, Nigeria, Oman, Pakistan, Philippines, Qatar, Rwanda, Saudi Arabia, Sri Lanka, Thailand, Togo, Tunisia, Uganda, UAE, Uzbekistan, Yemen (38)

India, Afghanistan voted in favor as for Armenia or China, I don't know. (if they've never casted their votes, it's counted in the abstention category) . Iran voted late and against.


La creme de la creme. Unu' si unu, mancatori de caini, violatori de copii si fundamentalisti. Daca nici lista asta nu le da de gandit ca se afla de partea gresita a istoriei, atunci nu stiu...
Ignored: axxel4you, Meghido 1469 î.Hr. ,narayanhd, oldshooterman, taxon
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #228 on: 11 October 2022, 22:28 »
.................

"Analizând cât se poate de cinic situația, din perspectiva costurilor materiale, ce constatăm? Forțele ucrainene au aplicat o singură lovitură, remarcabil de precisă, și au distrus în mare parte nu numai un pod-simbol, realizat în patru ani de Federația Rusă, ci și o cale de aprovizionare pentru armatele sale din sudul statului ucrainean. Paguba este imensă. Dar rușii cum au replicat? Au trimis sute de rachete extrem de scumpe la sute de kilometri distanță, pentru a lovi imprecis, la trosneală, orașe ale Ucrainei și obiective civile, în special din Kiev..."

Oricit nu l-as suferi pe SRS, acum ii cam dau dreptate.
Vezi ca povestea din media (de la noi) s-a schimbat intre timp.
Acum e cu rusii care au facut si fac pagube imense Ucrainei ca represalii contra unor pagube mai mult simbolice (cu referire la podul spre Crimeea).
« Last Edit: 11 October 2022, 22:37 by oldshooterman »
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #229 on: 11 October 2022, 22:37 »
Asa si? Fac si NATO o "operatiune militara speciala" ;)

  Nato a tot facut operatiuni militare speciale, tot asa cu bombardatul civililor pentru pace.

  https://en.wikipedia.org/wiki/NATO_bombings

    Daca chiar ar avea cohones Nato ar putea sa intre in Ukraina sa aduca si acolo pacea .
     
       
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #230 on: 11 October 2022, 22:41 »
"Administrația americană nu caută un conflict cu Rusia și nu dorește ca ostilitățile din Ucraina să ajungă la o situație nucleară, a declarat marți (astazi) coordonatorul Consiliului Național de Securitate pentru comunicare strategică, John Kirby."
Adica nu cauta conflict direct cu Rusia, iar NATO = SUA.
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #231 on: 11 October 2022, 22:43 »
NU cauta, dar in situatia corecta vor reactiona.
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #232 on: 11 October 2022, 22:52 »
Nu are curajul sa reactioneze, prea multe state au o problema cu SUA. Prea multe state au ajuns puteri nucleare motivate de activitatile americanilor.
   O sa-si faca Putin de cap in Ucraina pana cand o sa dispara Zelensky din scena. America nu o sa intre intr-un conflict de unde nu are cum sa iasa invingatoare.
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #233 on: 12 October 2022, 00:51 »
Putin nu prea mai poate sa faca ceva pe plan conventional.

Tancuri si artilerie de sacrificat in Ucraina nu prea mai are.  Tancurile T-90 le pastreaza in depozite sau la frontiere, menite doar pentru aparare. Aeronavele SU-35 doar pentru aparare in caz de razboi cu NATO. "Robo-tancurile" T-14 sunt prototipuri care nici nu functioneaza si sunt putine la numar.
Benzina pentru aeronave nu prea mai are.
Incearca sa rationalizeze resursele pe care le are la dispozitie si sa pastreze tot ce are mai bun si tot ce arata la parada de 9 mai strict pentru apararea Moscovei si a frontierelor. Doar nu e nebun sa trimita in Ucraina  soldatii aia rusi frumosi pe care ii vedem la parada, blonzi cu ochi albastri, adica fii si nepoti de demnitari, generali, securisti, diplomati.  Aia sunt bagati in razboi numai cand Rusia e in stare de asediu.
Iar crema Moscovei si Sankt Petersburgului (lucratorii din IT, marketing, invatamant) nu prea poate s-o trimita ca e esentiala pentru economia aia subreda care i-a mai ramas ca sa sustina razboiul, si mai ales regimul sau de teroare.  Inroleaza doar din tinuturile sarace ale Rusiei si din Siberia, adica numai rusi ordinari, saraci si infractori pe care ii baga la batalioanele disciplinare drept carne de tun + mercenari din Mongolia si Cecenia.
Numai ca trupele alea au  fost secerate- se vorbeste de 80.000 orci morti. A incercat sa inroleze inca 300.000 prin mobilizarea sa "partiala",   au fugit din Rusia 1 milion de barbati.
Acum doar mai lanseaza rachete anti-nava fara precizie spre blocurile de civili ucraineni.

Propagandistii zic ca o noua contraofensiva e posibila in 2 luni, adica e nasol pentru Putin, pentru ca asta inseamna ca oficial a esuat din punct de vedere conventional sa ocupe Donbassul cu trupe de infanterie. Rusia nu mai are capacitate de o noua operatiune ofensiva pentru multi ani de acum inainte, ci doar pentru aparare acum.


Treaba e ce o sa facem cu totii cand Putin nu o sa mai aiba pe masa decat trei optiuni:
1. demisia de onoare  - se retrage  din viata publica  intr-un buncar din Siberia sau intr-o vila de lux intr-o insula, dar ramane presedinte formal si pune pe altcineva sa-i execute atributiile si sa-si bata capul cu Ucraina si cu falimentul Rusiei, dar asta ar fi un gest de lasitate, iar Putin e orice, dar numai LAS nu e. 

2. bombe nucleare tactice in Ucraina, dar asta baga Rusia imediat in razboi cu NATO

3. DEATH WISH - declara direct razboi NATO si lanseaza toate rachetele nucleare strategice intercontinentale spre Europa (in special tarile cu arsenal nuclear si cu interceptori, adica UK, Franta, Romania, Germania, Turcia si Polonia) si SUA, si se baga in buncarul sau de lux, adapostind alti sute de mii de rusi in tunelurile de metrou si buncare,  si  in ciuda anihilarii Rusiei si declansarii iernii nucleare la nivel global, macar va trai pentru tot restul vietii in buncarul sau de lux cu mandria ca a distrus occidentul si America, si va intra in istorie, ma rog, cine va mai putea scrie istoria aia....




Daca nu alege niciuna, atunci o sa-i faca vant pe fereastra cei din FSB sau ii vor servi fie un glont de argint, fie un ceai cu poloniu.

Iar Putin isi doreste sa nu iasa din istorie ca un las si va face orice pentru asta.

Acum, optiunea  3 cu death wish s-ar putea sa nu se intample pentru ca exista si in Rusia sistem ca la americani, adica dictatorul rus sa nu poata sa faca de capul lui si sa lanseze rachete nucleare strategice cum are chef, si sa existe proceduri birocratice si structuri de comanda si de ofiteri care pot sau nu sa aprobe ordinele sale, fiindca au familii si nici ei nu prea isi doresc sa petreaca restul zilelor in buncare.  Ofiterii aia s-ar putea sa fie special angajati sa nu lanseze niciodata rachetele nucleare strategice de pe submarine si din silozuri, nici daca  Rusia ar fi bombardata de aeronave americane B-2,  doar va amintiti de cazul lui Stanislav Petrov si incidentul din 1983.

Pe langa asta, americanii pot bruia electronic bazele rusesti si submarinele de la distanta, iar mare parte din rachetele intercontinentale sunt vechi si ar putea exploda chiar la lansare.

Asa ca optiunea 3  e exclusa, la fel si prima optiune avand in vedere ca Putin nu e un las sa-si dea demisia.

Asa ca  mai ramane optiunea 2 - atacarea Ucrainei cu bombe nucleare tactice, eventual teste nucleare inainte.  Asta nu poate fi prevenita pentru ca Putin poate da comanda directa, iar mare parte din armele nucleare tactice pot sa fie lansate si pe cale non-electronica,  dintr-un simplu tun.
Bine, poate sa detoneze si centrala nucleara de la Zaporojie, cu riscul de  a iradia teritoriul si populatia rusa, dar cum pe el in doare undeva, s-ar putea sa o faca.

Dar oricum, vestea buna e ca in cazul in care Putin intentioneaza sa declanseze razboiul nuclear tactic in Ucraina, vom afla de la americani cu multe zile inainte ca el sa o faca. 

Vestea proasta e ca va trebui sa ne pregatim sufleteste pentru razboi cu Rusia  fiindca toate statele membre NATO vor declara razboi Rusiei, si batalia finala se va duce in Ucraina si posibil in  Polonia, Belarus si tarile baltice, poate si in Finlanda, intre toate trupele flancului estic al NATO si toate trupele militare rusesti din perimetrul vestic al Rusiei, adica alea pe care le vedem la paradele anuale, si atunci s-ar putea sa fie mai dificil.

Toti cei care aveti sub 35 ani trebuie sa va asteptati sa faceti serviciul militar obligatoriu (statele baltice si Polonia au de gand sa o faca din 2023, si cred ca nici Romania nu va fi scutita) si in caz de razboi cu Rusia, sa fiti trimis nu pe front in Ucraina, ci la granita   Moldovei de exemplu i, ori prin posturi-cheie si la pazit depozitele din provincie.

Pe front vor lupta doar soldatii profesionisti cu ani de zile de instruire militara.


Razboiul NATO-Rusia din Ucraina, tarile baltice, Belarus si Finlanda va fi conventional la inceput, in mare parte aviatic si naval (SUA vor nimici toata aviatia si flota Rusiei), apoi  chimic si apoi nuclear, dar strict cu  arme nucleare tactice.
E de asteptat din pacate sa moara milioane de oameni, posibil si in Romania   daca Rusia ne ataca cu rachete hipersonice pentru a viza Scutul de la Deveselu.
Dar apararea Moscovei va pica in cateva saptamani, urmand apoi ani de lupte cu insurgentii rusi pentru ca trupele NATO sa supuna si restul regiunilor din Siberia, eventual sa provoace un razboi civil si sa finanteze regiunile si populatiile etnice sa se separe de Rusia, si sa devina colonii NATO pentru extragerea gazului.

 
« Last Edit: 12 October 2022, 01:13 by bombardieru »
 

Offline slicker

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #234 on: 12 October 2022, 11:35 »
Nu are curajul sa reactioneze, prea multe state au o problema cu SUA. Prea multe state au ajuns puteri nucleare motivate de activitatile americanilor.
   O sa-si faca Putin de cap in Ucraina pana cand o sa dispara Zelensky din scena. America nu o sa intre intr-un conflict de unde nu are cum sa iasa invingatoare.

Normal ca multi au probleme cu SUA si probleme cu civilizatia si libertatea in general. Sa zicem sarumana' nenea murica', sa nu mai fim vreodata carne de tun pentru alde orcii de la est sau cu burca pe moaca. Zeli nu pleaca din scena pana nu crapa Putinel sau ii inchidem ca pe cei din NK.

De reactionat o fac zilnic prin proxy si fac asta pentru a da un mare mumu' lui putinel, pe ideea "fraiere noi nu avem un bocanc pe sol si v-o dam de va cacati pe voi"
Ignored: axxel4you, Meghido 1469 î.Hr. ,narayanhd, oldshooterman, taxon
 

Offline oldshooterman

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #235 on: 12 October 2022, 13:38 »
Vezi ca RO a ajuns un stat esuat in combinatie doar cu vestul in ultimii zeci de ani. Adica se poate ajunge in groapa si fara contact cu estul.
 

Offline Raziel01

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #236 on: 12 October 2022, 15:48 »
Vezi ca RO a ajuns un stat esuat in combinatie doar cu vestul in ultimii zeci de ani. Adica se poate ajunge in groapa si fara contact cu estul.

Romania a ajuns cum a ajuns pentru ca e condusa in continuare de fosti comunisti si oameni ridicati in politica de fosti comunisti. E un pattern in estul Europei pe care te faci ca nu-l vezi.

Bah da Putin chiar nu-si da seama cat de penibil este deja.
Adica acuza Ucraina de act de terorism ca a bombardat podul spre Crimea, dupa care vine si bombardeaza civili in Kiev...
Sa fie draq asumat si sa recunosca odata ca tot ce-l intereseaza sunt resursele din teritoriile ocupate.

De ce sa fie asumat? Asta functioneaza la un popor care se lasa condusi ca niste oi, plin de imperialisti nostalgici si fascisti mascati.

https://twitter.com/JuliaDavisNews/status/1579820810751324160
« Last Edit: 12 October 2022, 15:55 by Raziel01 »
 

Offline slicker

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #237 on: 12 October 2022, 17:11 »
Holy fuck man, deci e ala e nazist cu acte si cu poze lmao. what a fucking vile cunt. Fuck you russia and fuck your
 orc friends.
« Last Edit: 12 October 2022, 17:24 by slicker »
Ignored: axxel4you, Meghido 1469 î.Hr. ,narayanhd, oldshooterman, taxon
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #238 on: 12 October 2022, 18:52 »

Romania a ajuns cum a ajuns pentru ca e condusa in continuare de fosti comunisti si oameni ridicati in politica de fosti comunisti. E un pattern in estul Europei pe care te faci ca nu-l vezi.


NU se face ca nu vede, old si-a asumat de mult pozitia de comunist.

Vezi ca RO a ajuns un stat esuat in combinatie doar cu vestul in ultimii zeci de ani. Adica se poate ajunge in groapa si fara contact cu estul.

RO a fost un stat esuat deja in 1989. S-a afundat si mai mult prin alegerea comunistlor. Romania a inceput sa fie stabila si s-a mai ridicat cat de cat DUPA atasarea la UE. Your statement is a lie (ca mai toate pozitiile politice pe care le adopti - lectie invatata de la parintii comunisti presupun) 
« Last Edit: 12 October 2022, 18:55 by astateofmind »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline slicker

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #239 on: 12 October 2022, 20:05 »
Vezi ca RO a ajuns un stat esuat in combinatie doar cu vestul in ultimii zeci de ani. Adica se poate ajunge in groapa si fara contact cu estul.

Bruh what?? Vestul ti-a bagat civilizatie cu forta, altfel erai si acum la internet cafe cu 20 ron ora, 128 kb/s cu CRT, acasa nu aveai lumina. Vestul pompeaza bani in tine, bani care se duc in buzunarele baietilor votati de kila de orez si litrul de ulei (cam la fel cu despagubirile de la rusi pentru mortii de pe front)


In alta ordine de idei, what bridge logistics doing:
 
https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1580230919306502151?s=20
Ignored: axxel4you, Meghido 1469 î.Hr. ,narayanhd, oldshooterman, taxon