Polonia anunță că vrea să doneze Ucrainei "o companie" de tancuri Leopard 2. Sau, altfel zis, un escadron. Maimuțele care se cred ziariști au scris "o escadrilă". Maimuțe de alea de care e plină lumea în ziua de azi. " Noi muncim, nu gîndim!". Puah!
Mai la obiect, era vorba de 14 tancuri.
Germania sare in sus "Halt! Asta nu se poate!".
Contractul prin care au furnizat leoparzii Poloniei le dă dreptul ăsta.
Apoi, minune, în mai puțin de o saptamînă de la "Halt!", Ana Leana cea războinică își dă demisia, cu mîna sucită la spate.
Cică se va sui pe tanc, mă rog, în fotoliu, un alt mîncător feroce de rusnaci, mai potrivit scopului și momentului. Unul de ăla de mănîncă numai litera Z la micul dejun, la prînz și la cină. Cum ziceați că îl cheamă? Că nu l-am trecut în catalog încă.
Deci, 1-0 în meciul ăsta, pentru Ucraina. Arbitrul a ținut cu ei. "Normal!", veți zice.
Ba chiar 2-0, pentru că și inglejii sar la cap (așa cum bine știu să o facă pe Wembley) cu 12 Challenger-uri.
Credeți că 26 de tancuri mai spoite îi înfrigurează pe mujici? Aș, guralivul lor cel mustăcios o dă pe rever: "Ard la fel!".
Bine, mă, curajosule, ia trage-ți chiloții mai spre gît! Că moșul senil de peste ocean numai ce a debarcat la Vlissingen peste 1250 de piese blindate de toate felurile. Trocarice Bradley în principal, dar printre alea toate și cîteva Abrams-bau-bau.
Cum??? Abrams în Ucraina?
Dacă da, se schimbă joaca. Grav.