Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 107134 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #600 on: 22 March 2023, 19:58 »
"Alors qu’une vidéo présentée comme l’exécution d’un soldat ukrainien tourne depuis plusieurs jours sur les réseaux sociaux et fait la une des journaux occidentaux, d’autres faits impliquant des exécutions de soldats russes par des soldats Ukrainiens ont bien moins été couverts. Deux poids, deux mesures?"
https://www.francesoir.fr/opinions-politique/execution-de-prisonniers-dans-la-guerre-en-ukraine-la-guerre-de-l-information
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #601 on: 22 March 2023, 21:40 »
Ar putea sa existe Nato fara US ?

Ar putea sa existe NATO fara Rusia?

Ce e hilar e ca vestici incepusera sa cam creada ca NATO e cam degeaba si sa inceapa sa nu le mai pese. Noroc cu Rusia ca le-a adus aminte de ce NATO exista si de ce astia micii au plans ani de zile ca vor si ei in.
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 
The following users liked or thanked this post: slicker

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #602 on: 22 March 2023, 22:44 »
"Alors qu’une vidéo présentée comme l’exécution d’un soldat ukrainien tourne depuis plusieurs jours sur les réseaux sociaux et fait la une des journaux occidentaux, d’autres faits impliquant des exécutions de soldats russes par des soldats Ukrainiens ont bien moins été couverts. Deux poids, deux mesures?"
https://www.francesoir.fr/opinions-politique/execution-de-prisonniers-dans-la-guerre-en-ukraine-la-guerre-de-l-information
Pot sa nu prezinte nimic, nici din o parte, nici din cealalta. Intr-un razboi se comit orori greu de imaginat pe langa care executiile sumare sunt bețe de chibrit. De aceea trebuie condamnat criminalul care a pornit razboiul, nu sa il aplaudati.
 

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #603 on: 22 March 2023, 22:59 »
"The war didn't start in February last year, it started in 2014."
https://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_212041.htm
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #604 on: 23 March 2023, 02:49 »
Cei minoritari nu se pot numi "rusofili" doar pentru ca incearca sa exprime o parere neutra, sau cel putin diferita.
 

Traiesti in Romania, in flancul estic al NATO, cu trupe si aeronave americane stationate. Tara vecina, Ucraina,  e invadata de Rusia care e pusa pe genocid impotriva a orice nu e putinist (inclusiv la Moscova), iar dictatorul rus ameninta zilnic NATO cu agresiunea.

Cum poti sa fii NEUTRU in cazul asta?

N-ai voie sa fii neutru intr-o  zona de razboi.

Esti ori cu o tabara, ori cu cealalta. Asta e realitatea.
 

Post Merge: 23 March 2023, 03:05
3500 ani de spintecari documentate.
Si inca mai sunt imbecili care tin partea unora.
Tii cu tabara cea mai rezonabila - aia care nu comite crime de agresiune, aia care iti confera mai multe libertati si mai multa bunastare.
Quote

Eu vreau informatii, nu propaganda.

Informatia e ca Rusia isi ia bataie de un an incoace si e impotmolita in Donbass. Nu poate trece mai departe. Singurul care face propaganda e regimul putinist.
Quote


Asta pentru ca vreau sa stiu cand sa scot ultimul leu din banci si cand sa fug cat pot de departe ca sa nu mor ca prostul pentru orice inventie propagandistica (patrie, democratie, etc alt rahat cu perje)
Vreau sa am aur atat de mult incat sa nu conteze tipul de monede care inca exista si sa pot achita spaga care sa ma fereasca de participare.

Daca o sa inceapa razboiul NATO-Rusia-China, crede-ma ca nu cred ca o sa vrei sa fii in Argentina, Brazilia sau orice alta tara din lumea a treia.
Pentru ca e evident ca America, odata implicata in razboi, pe  toate continentele o sa se instaleze haosul, pe langa faptul ca si comertul global va intra in colaps.

O sa-si faca cu totii de cap, o sa iasa de anarhie, iar eu pe tine si familia ta nu te vad bine, nici macar cu aurul sau cu toate bacnotelele, intr-o tara bananiera unde o sa fie doar legea junglei.

Teroristii, mafiotii, traficantii o sa-si faca de cap peste tot pe toate continentele pe durata WW3.

Iar in caz de razboi nuclear, crede-ma ca e mai bine sa  intampini ciuperca atomica cu bratele deschise  decat sa traiesti intr-o lume devastata de foamete, radiatii si iarna nucleara.

In primul rand, roaga-te sa nu se intample asta, in al doilea rand, depinde numai de Putin. Ca el e agresorul care tot ameninta cu arme nucleare, nu BIDEN!
Quote


Altfel:
- rusii rai? Baaa, turcii au luat pe strabunica ta in harem si pe starbunicul tau la ieniceri, ce fras vrei de la rusi?...sute de ani, basca te-au penetrat cu fanariotii.

Rusul te-a tinut in saracie 45 ani si erai fortat sa locuiest intr-un apartament mohorat in frig intr-un bloc gri, sa te rogi la partid sa-ti dea un TV alb negru si un frigider est-german, o dacie amarata si mancai salam cu soia si supa cu gheare de gaina, si traiai cu frica de militieni, in timp ce francezul manca croissanturi, vita cu cartofi prajiti, isi zugravea casa cu culori vii,  bea o varietate de vinuri, conducea masini straine, facea plaja in tari tropicale unde manca pizza cu ananas  si cand nu-i convenea ceva, vota alt partid.

Si asta multumita americanilor.



Quote


Au luat rusii paltonul si ceasu` dupa bunutul tal? Cand? Dupa ce a tras cu tunul 3 ani in tara lor?...hai, sobolane sictir, ca nu ia luat viata desi merita.
...basca esti caucazian, bolovane.  ;D

Rusii ne-au luat mult mai mult. Mult mai mult.
Degeaba ne-au construit ei blocuri comuniste, sosele, porturi, baraje, fabrici, scoli, spitale, care acum sad in ruina, cand ne-au rapit cele mai de pret lucruri - cultura, libera initiativa, libertatea si spiritul competitiv.

Quote
Amerlocii si-au trait malaiul.

Amerlocii o s-o mai duca mult si bine, cam inca 200 ani pana s-o termina petrolul, si posibil sa conduca si dupa aceea planeta cu noi energii alternative, intr-o forma sau alta.

Vestul a fost  apanajul civilizatiei umane  de 2000 ani (si chinezii, dar pana la un moment dat). Si tot Vestul va conduce lumea inca atat.


Quote

10 ani nu au gasit pe suprafata planetei pe cel mai mare dusman avut vreodata.
Asta e un argument?
Important e ca l-au gasit.

Rusii sunt condusi de un dictator terorist de 20 ani si nu sunt in stare sa-l rastoarne.
Quote

Vrajitori in congres au avut.

Vrajitorii aia au niste averi si putere....mult mai mult decat au alde Sosoaca.
 
Quote
Au lipit cea mai bogata tara in resurse cu cea mai numeroasa tara si cea mai harnica.

O tara supraaglomerata care fara investitiile occidentale ar face foamea mai rau ca pe vremea lui Mao, si o tara cu fieratanii vechi si friguroasa. Poti sa mai adaugi Iranul cu ayatollahul cu turbanul, Kim cel grasun care arunca rachetele in apa ....si ai alcatuit o echipa ideala de circ.

 

Post Merge: 23 March 2023, 03:10
Quote
- amerlocii sunt brici? Cand? Intre fuga din Saigon si cea din Kabul?

Vietnamul nu s-a dorit un razboi castigat. A fost doar o strategie pentru a crea un scut impotriva expansiunii comununiste in Australia, Japonia, Coreea de Sud,  Singapore, Thailanda, Taiwan, si mai ales, sa-si securizeze controlul total asupra Pacificului.  Si ca sa-si testeze armele.
Afganistanul la fel. Miza era Irakul (si posibil Iranul) pentru petrolul saudit ieftin.
Si mai ales, pentru contracte, afaceri si testare arme.

Altfel, americanii au reusit in cateva saptamani sa-l dea jos pe Saddam si pe talibani de la putere.
Quote

- ucranii victime? Zau? Dar au timp de legi pentru minoritati care chiar sunt fasciste sau sa sape canale cand au brisca la beregata? Zau? Chiar zau, astia sunt victime? cei mai rai dintre rusi?..."pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti" => la dracu cu ucranii si cu mama lor.

Ucraina nu este ruseasca.
Este de origine vikingos-slavo-lituaniano-polono-nemteasca.

Faptul ca sunt minoritari rusi infiltrati pe acolo in Donbas  si limba e ruseasca e din cauza rusilor care au ocupat-o 200 ani.
Dar mongolii, otomanii, cumanii, pecenegii , polono-lituanienii au controlat Ucraina sute de ani!
« Last Edit: 23 March 2023, 03:13 by joedonald »
 
The following users liked or thanked this post: Meghido 1469 î.Hr.

Offline Meghido 1469 î.Hr.

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #605 on: 23 March 2023, 09:43 »

Ucraina trebuie ajutata sa castige acest razboi, in caz contrar, daca intra sub controlul Rusiei, o sa avem de-a face cu 11 milioane de barbati ucraineni ce isi vor indrepta armele impotriva noastra la comanda Rusiei. O sa ne  atace ucrainenii pe noi daca nu ii ajutam sa castige razboiul.


Vezi? Unde sunt acum astia 11 milioane ucrani?
Daca ataca cu furculita ar alunga invadatorul in 3, hai 4, secunde. (la ultimul razboi unul din cateva sute mii gloante a ucis, restul rateuri...deci rusii nu ar avea munitie destula ba chiar cu mult inainte sa ramana fara ar avea tevile armelor topite  ;D )

De ce nu stim cum se face ca o tara cu 44 milioane nu are 5 milionae, macar, pe front?
Basca babele doboara aviatie cu muraturi iar ucranul impuscat in inima merge 2 zile prin paduri, pune OB-u` in buba si e langa camarazi pana la cina.
(suprema a fost stirea: "fantoma din Kiev a doborat 35 din cele 23 avioane trimise de rusi"  ;D ;D ;D)

Pff, astia nu prea vor sa isi apere tara, bag seama.
10.5 milioane sunt in baraje stradale si patrule care incearca sa tina 0.5 milioane pe front? Ca asa pare.
Ori sapa canale la Dunare, incropesc meme-uri si vaneaza orice critica de pe mapamond?

Ok, dincolo de amuzament spun ca apreciez munca depusa sa imi raspunzi, dat like, dar reciteste cu ce lozinci mi-ai raspuns.
Inteleg ca esti fan propaganda oficiala dar mie niciodata nu mi-a placut propaganda oficiala. Ca minte prea scarbos si inventeaza niste aberatii (ca cele citate) de te care fac sa gandesti ca sunt facute chiar de putinisti la cat sunt de antiproductive.
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #606 on: 23 March 2023, 09:50 »
Sosoaca declara razboi Ucrainei!
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sosoaca-vrea-ca-romania-sa-invadeze-ucraina-a-depus-un-proiect-de-lege-pentru-anexarea-mai-multor-teritorii-2289605
Fiinta aceasta penibila (am scarba si fata de sustinatorii ei, caci trebuie sa ai iq subunitar sa crezi ceea ce delireaza), mi-a intors matele pe dos cand si-a cerut scuze "in numele romanilor" pentru protestul pasnic din fata Ambasadei Rusiei la comemorarea masacrarii romanilor de catre sovietici la Fantana Alba.
Dupa arma cutremuratoare din Turcia - folosita, evident, de catre americani - o alta gogoasa populista este lansata norodului (nărodului) de aceasta supradimensiune parlamentara. Toate actiunile ei se bat cap in cap, insa trebuie sa risti cand numarul idiotilor utili se subtiaza in tabara ta.

Post Merge: 23 March 2023, 10:04
Vezi? Unde sunt acum astia 11 milioane ucrani?
Observ ca doar numele tarilor cu dictaturi feroce il rostesti corect. Pe cei din tabara adversa ii pocesti intr-un mod care nu denota multa inteligenta pentru ca acest mod de manifestare iti tradeaza afinitatile pro-ruse.
Incearca intr-un mod mai inteligent sa atragi fani in tabara pro-rusa, o minoritatea care abia ar prinde loc in Parlament in eventualitatea unor alegeri.
Se numesc ucraineni, iar pe front sunt atatia soldati cat este nevoie. In spatele combatantilor sunt rezervele active si pasive, cele pasive asigurand mentinerea statului pe linia de plutire.

Ca idee, limba materna a lui Zelenski este rusa.
« Last Edit: 23 March 2023, 10:10 by Cyberseller »
 

Offline Meghido 1469 î.Hr.

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #607 on: 23 March 2023, 10:18 »
Vanzatorule: le scurtez voit pentru ca eu nu vad nici un folos, pentru noi, in victoria ucranilor.
O Ucraina (iti place acum?) castigatoare inseamna alte zeci milioane cu acces la Europa si joabele ei, inseamna ca firmele (toate oportuniste) pleaca la ei ca o sa aibe parte de salarizare redusa, inseamna cheltuieli sa ii scoti din ruina, inseamna o tara foarte artagoasa si belicoasa ca e victorioasa (daca acum fac tampenii sa vezi ce fac cand sunt pe cai mari)
Iar Europa fara energie ieftina de unde sa mai tina nivelul de trai bun, reconstructie si faramituri pentru noi? Doar tiparind moneda si scazand asa valoarea economiilor mele...asta nu imi place.
(parol, nici bani pentru securisti nu o sa fie ca acum, zau...stai numai sa vezi)

Stiu, sunt idiot util, dar sa vezi cum rad eu de cei inutili.
Aia, focile aplaudace ce chiuie si se zbenguiesc.
« Last Edit: 23 March 2023, 10:19 by Meghido 1469 î.Hr. »
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #608 on: 23 March 2023, 10:47 »
Iar cu Rusia castigatoare va fi liniste, pace si prosperitate. Inteligent, n-am ce spune.
O sa imbatranesti (destul de urat, din ce vad) pana adera Ucraina la UE. Si daca adera, este obligata sa se supuna regulilor Uniunii. Vezi bine ca lui Orban ii stau in gat aceste reguli.
Cat priveste reconstructia unei tari distruse de niste criminali, economistii ti-ar spune ca sunt oportunitati de afaceri si nicidecum cheltuieli, dar tu nu esti afectat de "propaganda" sub scutul lui Simion.
 
The following users liked or thanked this post: slicker

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #609 on: 23 March 2023, 11:22 »
economistii ti-ar spune ca sunt oportunitati de afaceri si nicidecum cheltuieli

"In discussing the costs of the current conflict between Russia and NATO via the proxy war in Ukraine, the discussion often focuses on the procurement costs of the weapons and ammunition being transferred from U.S. and NATO arsenals to the Ukrainian military.  This cost has been characterized as follows: "Our [U.S] total aid to Ukraine from January 24, 2022, to January 15, 2023, is $76.8 billion. [and] $46.6 billion was for military purposes."

In this post I want to discuss just the $46.6 billion portion.  This largely represents weapons that were purchased decades ago, are serviceable for about 20 years, and are about to leave the U.S. arsenal.  When these weapons normally leave active service, they must be demilitarized and disposed of, which incurs a substantial cost to the U.S. and allies."

https://www.americanthinker.com/blog/2023/03/a_secret_reason_for_ukraine_war_funding.html

PS: madam Sosoaca nu ar trebui bagata neam in seama, cu circul ei cu tot. Cine o face, da apa la moara ambelor tabere.
« Last Edit: 23 March 2023, 11:25 by taxon »
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline Meghido 1469 î.Hr.

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #610 on: 23 March 2023, 13:28 »
Iar cu Rusia castigatoare va fi liniste, pace si prosperitate. Inteligent, n-am ce spune.
O sa imbatranesti (destul de urat, din ce vad) pana adera Ucraina la UE. Si daca adera, este obligata sa se supuna regulilor Uniunii. Vezi bine ca lui Orban ii stau in gat aceste reguli.
Cat priveste reconstructia unei tari distruse de niste criminali, economistii ti-ar spune ca sunt oportunitati de afaceri si nicidecum cheltuieli, dar tu nu esti afectat de "propaganda" sub scutul lui Simion.

Logic da, Rusia castigatoare pare un lucru mai bun pentru Europa. Nu avem nimic de reconstruit, nu mai avem milioane de noi cautatori de munca penduland prin Europa, rusul a pus miile ale de km pe care le vrea in plus intre el si rachetele NATO, etc.
Ba trebuie sa faca frumos sa ii facem hatarul sa ii luam energia (desi, nu stiu cu ce caricatura de bani o sa o platim, dar, in fine) apoi oligarhii lor iar o sa dea o caruta de bani pe posetute de firma si barcute de lux (alt avantaj pentru noi)
Desi aici e totusi un schepsis: sa nu vina unul chiar rau la conducerea lor.

Unul care sa isi aduca aminte de astfel de discursuri:
https://www.cotidianul.ro/lider-nato-rusii-trebuie-reeducati-istoria-lor-rescrisa/
 Rusia trebuie sparta in bucati, poporul rus bagat in lagare de reeducare, etc.
Asta e dementa din liga superioara.
Adica iti spun ca trebuie sa te fac bucati, sa iti vand organele interne si pe plozi sa ii bag in lagar...apoi, iui, cum de ameninti cu nuclearele, cum iti permiti?

La rusi doar Medvedev (dintre politruci) spune mascarii dar cam mereu raspunde doar la ghidusii de genul celor din articol.
Noi radem de liderul lor (cancere, nu misca mana sau misca prea mult piciorul) in timp ce liderul nostru cade pe scara avionului si vorbeste cu mortii in direct ba se si opereaza de un cancerut minor, maruntel, o galma acolo.

Pare ca la noi e cam mare doza de bolunzenie.
Numai cocosi, numai razboi visam doar ca abia ne tinem, cu ambele maini, nadragii pe noi.

A, oportunitati de afaceri? Noi?
Ca mastile din pandemie? Ca dupa un an tot din Asia au venit.




 

Offline astateofmind

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #611 on: 23 March 2023, 17:22 »
Logic da, Rusia castigatoare pare un lucru mai bun pentru Europa. Nu avem nimic de reconstruit, nu mai avem milioane de noi cautatori de munca penduland prin Europa, rusul a pus miile ale de km pe care le vrea in plus intre el si rachetele NATO, etc.

De unde pana unde tu si logica??? Indiferent cine invinge Ucraina trebuie reconstruita. Tu te auzi ce tampenii scoti pe gura? Indiferent cine invinge Ucraina (cat ramane din ea) va avea aceasi relatie cu EU. O vctorie NU ii asigura apartenenta la EU si nici o infrangere nu o elimina din cursa.

Rusia ESTE facut din bucati, care bucati marea majoritate NU sunt Rusesti. Cecenii de exemplu NU sunt rusi. Cecenii chiar au luptat pentru independenta cu ... Rusia. O spargere a "maretei federatii" ar fi benefica pentru fiecare. Estul federatiei este departe de a fi ruseasca.
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #612 on: 23 March 2023, 17:25 »
Logic da, Rusia castigatoare pare un lucru mai bun pentru Europa.
Nu te agita, Simioane!
Stai linistit, caci nu esti inteleptul planetei si toti vecinii Rusiei niste ingramaditi. Sunteti la fel de criminali ca criminalul pe care il sustineti si scuip pe voi cum scuipati voi pe mormintele inaintasilor nostri care au suferit de pe urma acestui flagel slav.
 

Offline taxon

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #613 on: 23 March 2023, 17:32 »
Bea o gura de apa rece, ca sa te linistesti.
Apli sa poata continua discutia, fiecare cu argumentele lui.
Dar fara scuipati si invective, ca altfel suntem Simioni in galerie si nimic mai mult.
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 
The following users liked or thanked this post: axxel4you

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #614 on: 23 March 2023, 17:32 »
Rusia ESTE facut din bucati, care bucati marea majoritate NU sunt Rusesti. Cecenii de exemplu NU sunt rusi. Cecenii chiar au luptat pentru independenta cu ... Rusia. O spargere a "maretei federatii" ar fi benefica pentru fiecare. Estul federatiei este departe de a fi ruseasca.
Granitele Rusie sunt la cel putin 200 kilometri de coastele Marii Negre. Eczema aia, care se vede ca o p bip a pe harta, este adaosul Ecaterinei. Fiecare nou teritoriu cucerit a fost saracit de bastinasi, apoi au plantat rusi fara capatai pentru a le revendica... istoric. Ca un neg rusesc este si Transnistria. Cu negul acela au controlat si vor sa controleze Moldova. Pe moldoveni ii inteleg ca o parte insemnata dintre ei vad lumina de la Moscova, doar au fost supusi 200 de ani unei politici dure de deznationalizare. Insa astia de la noi, care o vad tot acolo, nu au nicio scuza. Ori sunt mizerii de oameni, ori duc lipsa cronica de neuroni viabili.
Si cum dracului sa ai incredere in parteneriatul cu un stat care nu da doi bani pe hartiile pe care le semneaza?

Post Merge: 23 March 2023, 17:36
Bea o gura de apa rece, ca sa te linistesti.
Apli sa poata continua discutia, fiecare cu argumentele lui.
Dar fara scuipati si invective, ca altfel suntem Simioni in galerie si nimic mai mult.

Nu ati face bine sa emigrati un Rusia? Daca ii pupati bine dosul lui Putin, primiti chiar si o pusca langa care sa crapati in Ucraina.

Pana la urma care dintre voi sunteti administrator al acelui cont i.hr? Este clar creat pentru falsa impresie ca sunteti mai multi fani Putin decat sunt in realitate. Lasitate, dar nu poti cere prea multe de la un fan al criminalilor.
« Last Edit: 23 March 2023, 17:47 by Cyberseller »