Author Topic: Razboiul Ucraina-Rusia  (Read 104772 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #840 on: 29 May 2023, 10:19 »
Nemtii sunt nemtii. Nu le stergi gena. Fac minuni ca nimeni altii cand dau de greu. Le-au trebuit fix doua decenii se treaca de la o ruina la sperietoarea omenirii in WW2 si tot doua decenii sa ajunga o putere a lumii tot dintr-o ruina.
Toti s-au pus de acord ca razboaiele nu se mai poarta acum in transee, ci economic. China a inteles, nu si Putin. China isi va continua expansiunea economica, Rusia a primit un asa sut in noada ca ii trebuie decenii ca sa ajunga unde era inainte de inceperea razboiului.
Germania, ca intodeauna, se adapteaza. Cand a inteles cat de nociva este relatia cu Rusia, a sarit cu cal si purcel in caruta americanilor. Puterea lor vine de la fiecare individ al acestei natiuni si am avea ce invata de la ei.
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #841 on: 29 May 2023, 17:32 »
Eu nu stiu daca ce locuieste in Germania mai este de sange nemtesc. Plus ca germanii sunt descurajati sa mai fie mandri de natiunea si cultura lor. Sunt permanent indoctrinati sa le fie rusine si sa se umileasca pentru ce au comis in WW2....spre deosebire de rusi, italieni si chiar britanici.
Ei si japonezii au fost redusi la stadiul .....la care sunt acum - dezvoltare, bunastare, dar niste popoare lipsite total de agresivitate, fara vreun viitor.

Si pe buna dreptate pentru ca germanii au fost pana la 1945 un popor de warmongersi.


Ce a reusit in ultimii 70 ani, mai ales pe partea vestica, e pentru ca a fost o colonie americana.

 
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #842 on: 29 May 2023, 23:55 »
Poate ca au descoperit ca pot trai mai bine si fara razboaie, concentrandu-se pe industrie. Nici japonezii nu mai sunt razboinicii de odinioara, dar nu inseamna ca sunt mamaligi.
Sunt popoare care au demonstrat ca pot renaste din propria cenusa, ceea ce noua ne este imposibil. Sau poate ca ne place sa ne scaldam in mocirla.

Revenind la topic, ce-o fi ingurgitat Lukashenko?
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #843 on: 30 May 2023, 00:19 »
Poate ca au descoperit ca pot trai mai bine si fara razboaie, concentrandu-se pe industrie. Nici japonezii nu mai sunt razboinicii de odinioara, dar nu inseamna ca sunt mamaligi.
Sunt popoare care au demonstrat ca pot renaste din propria cenusa, ceea ce noua ne este imposibil. Sau poate ca ne place sa ne scaldam in mocirla.
 


1. Ma, si eu vreau sa traiesc intr-o lume pasnica, unde concurenta sa fie doar economica, sa nu mai existe arme, cursa inarmarii si razboaie.  Sa fie o lume a comertului si a diplomatiei. Dar nu prea se poate cand exista tari agresoare cu popoare violente precum Rusia, China, Turcia, Iran, chiar si America (sa nu negam asta) care vor sa-si impuna dominatia sau interesele pe plan global.

2. Cand exista batausi mari, nu poti sa lasi garda jos. Te inarmezi. Si vis pacem, para bellum!
Si te aliezi cu un bataus, ala care pare mai rezonabil - adica America.
Ca numai asa iti poti vedea linistit de comert, progres, dezvoltare economica si de cercetare. 
Nu ai de ales, oricat de pacifist ai fi. Ca mori cu pacifismul in brate daca nu faci ceva, pierzandu-ti libertatea.

3. Nu-mi place s-o spun, dar in mare, razboaiele majore au cauzat cele mai mari salturi tehnologice in istorie, inclusiv cresterea semnificativa a nivelului de trai si progresul medical. Vezi cum arata lumea la 1900 si cum arata in 1950 dupa doua razboaie mondiale, pe urma in 1990 dupa 45 de ani de razboi rece si o serie de razboaie proxy.  De la primul avion al Fratilor Wright pana la primul astronaut pe Luna au trecut cam 60 ani.  Asta pentru ca avioanele au fost utilizate la razboi, la scara mare, ca numai asa li se puteau descoperi utilitatea.
De la 1950 pana la 1990 s-au dezvoltat computerele, internetul, televiziunea, telefoanele portabile, satelitii.    Asta a fost a treia revolutie industriala.....pentru ca noi sa ajungem sa discutam pe forum, au trebuit sa moara peste 100 milioane de oameni in doua razboaie mondiale, plus inca vreo 100 milioane din cauza comunismului postbelic.

Inclusiv micile razboaie ale Americii de la inceput de secol 21 au ajutat la raspandirea smartphone-urilor, televizoarelor plate, dronelor si robotilor la scara globala. 
Din razboiul din Ucraina, care ar putea evolua oricand intr-un razboi NATO-Rusia, ar putea sa rezulte anihilarea civilizatiei.......sau o a patra revolutie industriala accelerata, oricat de tragic va fi bilantul. S-ar putea sa colonizam Luna si Marte, sa robotizam cu adevarat societatea ca-n filmele SF, sa apara noi super-arme pe baza de laser si arme cinetice ce pot face armele nucleare sa fie obsolete.

Uita-te sa vezi cum arata lumea la 1740, pe vremea lui Frederick cel Mare al Prusiei, si la 1815, dupa razboaiele lui Napoleon. Trenurile, aparatele foto, becul s-au dezvoltat dupa alte cateva razboaie sangeroase pe parcursul secolului 19. Toate astea erau SF la 1740. 




4. Apropo de armele nucleare....vrei sa stii cate razboaie mondiale au fost prevenite datorita lor in ultimii 70 ani?

PESTE VREO 10!!!


Daca nu existau armele  nucleare si conceptul de M.A.D., Stalin nu se oprea la Berlin. Ar fi ocupat mai mult ca sigur si Grecia, Austria....si mai mult ca sigur ar fi dus un WW3 sangeros cu americanii pentru Franta si Italia.

Fara arme nucleare, Israelul nu mai exista....era demult o tara proaspat aparuta, rapid desfiintata....de toate fortele tarilor musulmane. Fara arme nucleare, musulmanii s-ar fi razboi fara nicio jena cu americanii si britanicii pentru a ocupa Israelul si poate chiar sa fi declansat un Jihad ca lumea impotriva Europei.

Fara arme nucleare,   sovieticii ar fi avut tupeu sa invadeze America, folosindu-se de America de Sud si Cuba.

Fara arme nucleare, am fi avut niste razboaie mult mai sangeroase in Coreea si Vietnam.

Si razboaiele din Iugoslavia si din Golful Persic ar fi fost oportune pentru un razboi mondial.

Probabil ca si  dicatorii africani ar fi avut cojones sa invadeze Europa.

N-ar fi existat nicio epoca postbelica, iar a doua jumatate a secolului 20 ar fi fost mult mai sangeroasa decat prima jumatate cand s-au petrecut cele doua razboaie mondiale. Cu bilant de 500 milioane de oameni ucisi, poate chiar 1 miliard. Cred ca cu greu mai ajungeam sa traim in pace si prosperitate, si sa fi ajuns la 8 miliarde.

Faptul ca nu am avut WW3 la 1966 (asa cum era programat) si  pana azi e multumita armelor nucleare.






« Last Edit: 30 May 2023, 00:31 by joedonald »
 

Offline coradux

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #844 on: 30 May 2023, 23:23 »
Ucraina prea se joaca cu focul dat fiind cine ii este adversarul: cea mai mare tara si a doua putere militara din lume.
In cazul asta, nu cred ca merge sa faci giumbuslucuri cu barcutele pe apele rusesti.
Observati din clipuri ca asta fac, vrand sa-i enerveze si sa-i sfideze pe rusi.
 
Poroshenko e foarte nebun fiindca isi doreste razboi mondial ,  mizeaza pe asta sperand ca poate, poate ii provoaca pe rusi sa le atace in forta tara si sa atraga Statele Unite si restul statelor NATO in conflict de partea lor in marea lupta navala din Marea Neagra  impotriva Rusiei.
Mizeaza prost ca ucrainenii isi vor lua un viol de zile mari de la rusi cat de curand, iar Statele Unite, acum conduse de Trump si de elitele care isi doresc izolationism  nu vor interveni deloc (si republicanii si democratii isi doresc asta, vazandu-se de la Obama incoace ca SUA nu mai intervine in asemenea chestiuni) . 



Nimeni nu va risca un razboi mondial si nici unul de tip Vietnam   pentru Ucraina  care nici macar  nu-i stat membru NATO.    Si nici nu va fi cat va domni Putin, poate nici la mult timp dupa ce se va pensiona pentru ca ucrainenii stau mai prost cu coruptia, saracia, instabilitatea sociala fiind si acum la nivelul aniilor 90', neindeplinind criterii pentru aderare. 
Oficialii de la Bruxelles se fac ca le pasa fiindca pentru asta sunt platiti, dar in realitate nu are nimeni nevoie de ucraineni. Va imaginati, in timp ce rusii ii violau pe ucraineni, (re)anexandu-le Crimeea si ocupandu-le Donbass-ul, oficialii europeni si americani ripostau doar cu simple sanctiuni. Nu mai puteau oligarhii rusi  de sanctiuni.
In timp ce pentru alde tari din orientul mijlociu  se fac dracu in patru cum sa bombardeze, ca vorba aia, au petrol. Politicienii americani si industria militara au alte tinte mai prioritare: Venezuela, Yemen, Irak, toate avand un lucru in comun -  petrolul. Eventual poate le livreaza  baietii din complexul industrial militar ceva arme ucrainenilor, le da o bataie pe umar ,  le  ureaza succes si aia e. 
Nu mai merge ca-n anii 60 ca SUA sa duca un razboi intr-o tara pentru a-si apara aliatii cum a facut-o in Vietnam pentru tarile aliate din zona, acum  ca exista scutul antiracheta si sisteme defensive mai performante. 

Noi romanii nici n-ar trebui sa dam o ceapa degerata pe ei pentru  ce ne-au facut cu Basarabia/Bucovina si Insula Serpilor.
Nu   ca m-as omora   pentru reunificarea cu teritoriile respective, doamne-fereste, ci pentru atitudinea lor in general fata de romani in ultimii zeci de ani. 

Daca ajungem prin absurd la razboi si noi romanii vom lupta in prima linie pentru ucraineni prin Donbass si Caucaz, ne meritam reputatia de "prostii planetei".
A îmbătrânit urât rău postarea asta. Hehei, anii 2018 când lumea încă mai punea botul la “Rusia, a doua putere mondială” și “NATO nu va interveni”.


Sent from my iPhone using Tapatalk
« Last Edit: 30 May 2023, 23:32 by coradux »
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #845 on: 31 May 2023, 01:15 »
Partea cu anexarea Basarabiei si Bucovinei de catre ucraineni chiar ca a imbatranit urat. RUSII le-au ciordit! Defapt, nici macar nu le-au ciordit de la noi, caci Bucovina de Nord era a Austro-Ungariei si Basarabia a intrat in componenta Rusiei dupa declinul Imperiului Otoman. Ca fapt divers, actuala granita de sud a R. Moldova cu Ucraina a fost stabilita de ... Stefan cel Mare. El a fost insarcinat de turci sa o traseze. Din istorie il stim ca mare luptator contra otomanilor, dar a domnit aproape jumatate de secol datorita relatiilor lui excelente cu Poarta Otomana. A primit chiar ajutor militar de la acestia in anumite momente.
Si tot ca fapt divers: domnitor = duce. Nu rege, nici imparat. Doar un simplu duce, care stapaneste o felie de pamant cu incuvintarea unei sau unor puteri si carora le plateste tribut. Ne cam umflam aiurea in plamani cu racnetele patriotarde, tunelurile dacice si buricul universului.
In toata istoria noastra, calariti de toti, abia acum suntem in alianta care ne fereste de rele. Privim acest razboi cu o oarecare detasare pentru ca suntem in UE si NATO. Am fost si sub "protectia" rusilor si nu a iesit nimic bun pentru noi. Daca nu au plecat cu teritorii, ceva de furat din tara tot s-a gasit.
« Last Edit: 31 May 2023, 01:22 by Cyberseller »
 

Offline coradux

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #846 on: 31 May 2023, 01:27 »
Partea aia s-a născut bătrână. La fel și aia cu masacrul de la Fântâna Albă comis nu de sovietici ci de ucrainieni. Care sunt ucraineni doar când omoară români, când invadează Putin Ucraina sunt ruși iar Putin nu vrea nimic altceva decât reîntregirea nației.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #847 on: 31 May 2023, 04:03 »

A îmbătrânit urât rău postarea asta. Hehei, anii 2018 când lumea încă mai punea botul la “Rusia, a doua putere mondială” și “NATO nu va interveni”.
 

Toti am subestimat Ucraina si supraestimat Rusia. Tratam Ucraina ca pe o Romanie mai corupta, mai slab aparata si mai saraca. 
Chiar si americanii.

In 2011, dupa jocul Modern Warfare 3, Rusia ocupa toata Europa si invada America si Marea Britanie.
 

Francezii si nemtii, cumparatori de gaz rusesc, inca supraestimeaza Rusia si subestimeaza Ucraina chiar si acum.
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #848 on: 31 May 2023, 09:21 »
Partea aia s-a născut bătrână. La fel și aia cu masacrul de la Fântâna Albă comis nu de sovietici ci de ucrainieni. Care sunt ucraineni doar când omoară români, când invadează Putin Ucraina sunt ruși iar Putin nu vrea nimic altceva decât reîntregirea nației.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Masacrul de la Fantana Alba a fost comis de armata sovietica. Daca cucerim Moscova si intram in posesia arhivelor secrete, poate aflam si etnia ucigasilor. Poate ca au fost rusi, poate ucraineni, cine stie. Dar se stie cu certitudine ca ordinul a venit de la Moscova, inima Rusiei. Tot de acolo a venit si ordinul de anexare a Insulei Serpilor. De la Stalin, etnic georgian. Putem oare spune ca Georgia ne-a ciordit insula?
Intre genocidul Holodomor si acest masacru sunt doar 8 ani diferenta. Ucrainenii ii iubeau pe rusi chiar mai mult cum ii iubeam noi. Atat de mult incat i-au considerat salvatori pe nemtii care i-au invadat.

Rusii isi fac iar de cap invadand un stat independent, cu granite recunoscute chiar si de ei. In ultimii 30 de ani au mai semanat moarte si prin Moldova, Georgia si Cecenia. Pretexte se gasesc, insa realitatea de necontestat este ca aceasta natie agresiva, criminala si nesatula va continua sa raspandeasca moarte daca nu este pusa cu botul pe labe. Avem multe clinciuri cu ucrainenii, dar raul cel mare e dincolo de ei. Rezistenta lor ofera protectie Moldovei, daca tot am amintit de Fantana Alba.
 

Offline coradux

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #849 on: 31 May 2023, 21:46 »
Partea aia s-a născut bătrână. La fel și aia cu masacrul de la Fântâna Albă comis nu de sovietici ci de ucrainieni. Care sunt ucraineni doar când omoară români, când invadează Putin Ucraina sunt ruși iar Putin nu vrea nimic altceva decât reîntregirea nației.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Masacrul de la Fantana Alba a fost comis de armata sovietica. Daca cucerim Moscova si intram in posesia arhivelor secrete, poate aflam si etnia ucigasilor. Poate ca au fost rusi, poate ucraineni, cine stie. Dar se stie cu certitudine ca ordinul a venit de la Moscova, inima Rusiei. Tot de acolo a venit si ordinul de anexare a Insulei Serpilor. De la Stalin, etnic georgian. Putem oare spune ca Georgia ne-a ciordit insula?
Intre genocidul Holodomor si acest masacru sunt doar 8 ani diferenta. Ucrainenii ii iubeau pe rusi chiar mai mult cum ii iubeam noi. Atat de mult incat i-au considerat salvatori pe nemtii care i-au invadat.

Rusii isi fac iar de cap invadand un stat independent, cu granite recunoscute chiar si de ei. In ultimii 30 de ani au mai semanat moarte si prin Moldova, Georgia si Cecenia. Pretexte se gasesc, insa realitatea de necontestat este ca aceasta natie agresiva, criminala si nesatula va continua sa raspandeasca moarte daca nu este pusa cu botul pe labe. Avem multe clinciuri cu ucrainenii, dar raul cel mare e dincolo de ei. Rezistenta lor ofera protectie Moldovei, daca tot am amintit de Fantana Alba.
Șanse mari să nu fi fost ucrainieni, în general în Uniunea Sovietică armata nu se făcea în zona din care erai. Oricât de mult ai spăla pe creier un cetățean e destul de dificil să-l pui să-și omoare vecinii ba chiar poate și rudele. Dar cei care știau și considerau că la stânga Prutului și deasupra Bucovinei e Rusia au descoperit brusc cum îi sabotau ucrainenii pe ruși în iubirea nemărginită pe care au avut-o și o au față de români. Rușii nu voiau și se uitau disperați cum ucrainenii ba rupeau o halcă din România, ba făceau un mic masacru.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #850 on: 02 June 2023, 07:13 »
Contraofensiva de primavara a Ucrainei si ofensiva de iarna a Rusiei s-au dus pe apa sambetei, acum ca suntem in iunie, si niciuna nu s-a desfasurat.

Pierderile de vieti, distrugerile materiale, pierderile economice si riscurile de escaladare in razboi nuclear/chimic pentru ambele tabere sunt prea mari ca sa se mai duca lupte directe in perioada asta.

Acum s-a trecut la o noua faza a razboiului - razboiul dronelor.

Ucraina a doborat 30 de drone rusesti, intre timp ce rusii au doborat drone la Kursk, venite dinspre Ucraina. 

S-ar putea ca pentru tot restul anului asa sa se duca razboiul pana se pregatesc ucrainenii si isi primesc toate tancurile si avioanele americane.
« Last Edit: 02 June 2023, 07:15 by joedonald »
 

Cyberseller

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #851 on: 02 June 2023, 09:05 »
Sunt cativa observatori care au spus din iarna ca nu poate fi vorba de contraofensiva in primavara. Unii au plusat spre august, chiar septembrie. Argumentele sunt logice caci una este sa primesti armament, alteva este sa inveti sa il folosesti eficient si cu totul altceva sa sincronizezi toate jucariile pentru un contraofensiva eficienta. Militarii care s-au intors de la pregatire stiu sa foloseasca tancul sau alte scule pentru care au fost la acele pregatiri, dar trebuie sa invete sa lucreze in echipa, altfel fac ca rusii cand s-au facut de kko anul trecut cu armata lor "invincibila". Rusii au destui sclavi de trimis la abator sau lasati in foame acasa pentru ca resursele se duc pe industria de razboi. Ucrainenii nu au o a doua sansa. Daca o dau in bara cu controfensiva, rusii raman cu cel putin ce au ciordit. Reusita inseamna sa ii impinga pe rusi in spate cel putin cat au reusit anul trecut la Harkov si Herson. Putin va fi pus intr-o postura extrem de incomoda.

Dupa Zelenski, Maia noastra este figura acestor doi ani. Eram departe daca aveam si noi oameni ca ea. Ea, cu Howard, noi cu plagiate si probleme la bac pentru majoritatea "elitei" din politic.
Il infrunta pe Putin, iar ai nostri stau ascunsi prin boscheti chiar si in fata unui protest pasnic. Pentru ca se stiu hoti si ca acesta este singurul lor scop in viata.
Ca de obicei, ca musca atrasa de kkt, au venit si "patriotii" Sosoc si Simon in apararea profesorilor. Bineinteles ca stiau de problemele lor (LOL), dar au fost ocupati de dat cu metrul pe Bistroe.
« Last Edit: 02 June 2023, 09:16 by Cyberseller »
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #852 on: 04 June 2023, 13:49 »
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,
 

Offline coradux

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #853 on: 04 June 2023, 16:12 »

Săracii ruși, cum au fost ei provocați să atace Ucraina, să omoare și să violeze cetățenii ucrainieni.  În fond toată lumea știe că e dreptul divin al Rusiei să hotărască ce au dreptul să facă țările din jurul ei. Ucraina trebuie să țină cont de ce tratate fac alții peste capul ei, nu are dreptul să facă ce vor cetățenii ei.
Trecem peste faptul că băiatul e un utilizator de heroină și fondator de ONG care ia banii la fraierii ce se vor convinși că vaccinurile nu sunt bune.

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Last Edit: 04 June 2023, 16:17 by coradux »
 

Offline axxel4you

Razboiul Ucraina-Rusia
« Reply #854 on: 04 June 2023, 19:40 »
Inteleg de la tine ca era mai ok daca Rusi mergeau intr-o tara indepartata sa o elibereze de resurse.
Ryzen 7 1700 3.8Ghz, 16Gb(4x4Gb) DDR4 3000Mhz Corsair Vengence LPX, Radeon PRO DUO HBM, Silverstone Raven 2, Corsair TX850 V2, Scythe Ashura Shadow,