Vezi ca este o mare sincopa in logica ta. Rusia folosea de anul trecut "nucleara" tactica daca nu primeau avertismentul cel mai serios ca astfel se trece linia rosie si ca NATO va interveni direct in conflict.
Nu o sa loveasca niciun stat membru NATO, caci din momentul acela are zilele numarate. Chiar zile, nu luni sau ani.
Esti sigur ca e o chestiune de cateva zile?
Rusia are teritoriu vast de 17,098,242 Km², cu o armata de 1 milion de soldati, 2 milioane de rezervisti, cu 46 milioane de rusi fit for service, cu rezerve de 80 miliarde de barili de petrol , 700 miliarde de metri cubi de gaz, 4000 de aeronave (ce-i drept, pica ca mustele), 12 000 de tancuri, 151, 000 de vehicule blindate si de transport, mii de piese de artilerie. 600 de nave, 60 de submarine si un portavion.
Spune-mi tu cum pui Rusia cu botul pe labe in cateva zile. Nu trebuie sa imi spui efectivele NATO, le stiu..... NATO are cu siguranta o armata mai mare, mai multe nave, aeronave si vehicule blindate. Dar problema e ca nu are cum sa dureze cateva zile cand:
1. unele state membre NATO s-ar putea sa nu se bage sa apere Europa de Est (Turcia mai ales, Germania, Olanda, Franta care e intr-o criza acum si mi-e sa nu fie orchestrata special)
2. SUA au cucerit un teritoriu mai mic, Irakul, in 2 saptamani acum 20 ani, dar chiar si asa, au trebuit apoi sa cheltuiasca 1 trilion de dolari pentru a mentine stabilitatea acolo pentru 10 ani dupa insurgente, fara a mai pune operatiunile anti-ISIS.
Estimativ, daca va incepe razboiul si va fi conventional, poate si asimetric cu Rusia, ca sigur va implica drone si atacuri cu rachete conventionale la distanta, va dura 5-10 ani sa punem Rusia cu botul pe labe. Hai minim 2-3 ani daca iese de o revolutie la Moscova si populatia rusa iese in strada impotriva lui Putin.
Vom avea pierderi chiar si asa si vor trece zeci de ani sa ne recuperam economic dupa un asemenea razboi.
Problema e ce se va intampla daca intra si China in hora si ataca Taiwanul, Coreea de Nord bombardeaza Coreea de Sud si Japonia, Iranul bombardeaza Israelul si India si Pakistan se iau la tranta....asa, printr-un complot de o dimineata.
Ghici ce, SUA vor trebui sa-si disperseze fortele pentru a duce razboaie pe mai multe fronturi. Noi va trebui sa ne descurcam pe cont propriu la aparare.
Si Rusia o sa provoace distrugeri.
Rusia si China + Iran au resurse sa duca un razboi mondial conventional pentru 20-30 ani.
Si da, prefera sa-si arda toate rezervele de combustibil pe razboi decat sa le cedeze de bunavoie Vestului, fie si prin comert.
Chiar si daca le ocupam in 10 ani, o sa ne lovim cu criza globala de combustibil.
@joedonald mai bine ai tacea.
Ai zis, textual, "Am zis doar DISTRUS!"
Tu ai idee ce inseamna ca Rusia distruge nato? Nu, nu inseamna ca trimite cateva rachete. A distruge e mai rau decat a bate. Invata limba romana.
Si nu, daca ar ataca un membru NATO s-ar activa tratatul instantaneu si toata alianta ar fi gramada pe Rusia. America nu ar avea cum sa nu se implice TOTAL in conflict.
Esti cam pe langa, rau.
Da
@astateofmind , stiu ce inseamna Rusia distruge NATO - distruge infrastructura, distruge scoli, distruge mall-uri, distruge benzinarii, efectiv rachetele rusesti ne vor aduce in starea Ucrainei.
Si asta ar insemna ca o sa ne ia decenii bune ca sa ne revenim la nivelul actual, si asta cu inflatia de acum.
Razboiul cu Rusia ne-ar afecta economic enorm, pe langa distrugerile de trilioane de dolari provocate de rachetele rusesti..................ghici ce, rusii nu vor da nicio copeica sa ne despagubeasca, ca nu vor avea de unde!
Cat despre implicarea totala a Americii, ia in calcul ca China, Iran si Coreea de Nord ar putea intra si ele in hora. Asta ar prelungi razboiul si ar mari gradual nivelul de distrugere si bilantul victimelor.