Stalin nu a castigat niciun razboi de unul singur. Aliatii (ii includem si pe rusi, fireste) au facut-o. Doar tu si Putin sustineti contrariul.
Daca are vreun merit deosebit, este acela ca a reusit sa ucida mult mai mult rusi decat au reusit nemtii.
WW2 a fost primul mare razboi in care tehnica si-a spus cuvantul in fata numarului de soldati. Fara blocada navala, superioritatea neta aeriana a aliatilor si trecerea economiei SUA pe picior de razboi, poate ca ar fi existat Putin azi, dar vorbea nemteste de sub o mustata a la Hitler.
Inainte ca balanta sa incline in favoarea rusilor pe frontul de est, nemtii au pierdut accesul la petrolul din Africa si Orientul Mijlociu. Aici au luptat cu englezii. Au pierdut si superioritatea aeriana in propria tara si economia lor de razboi a fost grav afectata de bombardamentele zilnice. In paralel, Aliatii injectau masiv in Rusia tot ce aveau nevoie, inclusiv mancare, caci nici macar la potol nu excelau rusii, faceau foamea si fara invazia lui Hitler.
Ce dreac, imagineaza-ti ca SUA si Anglia ramaneau neutre, nici nu ajutau Rusia, iar nemtii se focusau strict pe rusii aia de care zici tu, cu o flinta la doi Ivani si cateva gloante. E cea mai mare gogomanie pe care am auzit-o cum ca rusii ar fi castigat acel razboi gratie numarului de oi trimise la abator.
De atunci tehnica a evoluat colosal. Poti distruge cei 20 de milioane de muritori de foame prost inarmati si neantrenati cu drone si rachete dirijate fix ca in jocurile de calculator.
Te-am trimis la razboaiele Israelului pentru ca acolo poti vedea clar ce poate face o armata mica, dar bine echipata si coordonata, in fata unor pampalai mult mai numerosi dar la care a contat doar numarul.
1. Asta stiu Sherlock
2. Contrariul, care e si ala adevarat, nu o spune neaparat Putin, o spun istoricii.
3. Exact. La fel va fi si la WW3 cand Rusia, cu China, Iran, Arabia Saudita si alte tari asiatice centrale se vor coaliza si vor bombarda.
4. Te pisi pe ea de tehnologie daca nu ai in primul rand oameni capabili sa o foloseasca. Vezi nazistii cu panzerele si tigerele facute praf, uita-te la ucraineni cu leoparzii, challenge-urile...si in curand cu abrams-urile facute praf
5. Pe Mama Rusie o cam doare undeva de blocada navala cand are control pe juma de continent euroasiatic si mai multe resurse si popor indoctrinat si sclav.
6. Asta cu rusii vorbeau nemteste o credeam si eu pana de curand......daca vrei sa fii la nivelul unor internauti care stiu istorie si geografie din meme-uri si proverbe.
In realitate, nazistii nu puteau cuceri Rusia, logistic, climatic si economic vorbind....e imposibil sa cuceresti Rusia in cateva luni sau ani.Si din start o operatiune esuata pentru ca rusii se retrag tactic, se regrupeaza, si ataca , profitand de ,,generalul iarna", cu sau fara ajutor extern.
Eu cred ca daca nu era Stalin si regimul draconic sa trimita la moarte 30 de milioane de soldati sovietici, poate ca da, nazistii reuseau sa cucereasca perimetrul vestic al Rusiei si probabil puneau ei mana pe echipamentele si dolarii americanilor. Dar iata ca mentalitatea la rusi e ca la chinezi.
Plus ca si Napoleon a incercat, s-a trezit nu doar cu pamantul parjolit de rusi, dar si cu ,,generalul iarna".
Sa nu fii socat ca in caz ca NATO si SUA vor efectua un atac preventiv asupra Rusiei, si-o vor lua pe coaja, doar atata zic.
7. Nu e gogomanie, e realism ca au castigat razboiul tocmai gratie numarului de oi trimise in laborator. La fel cum au castigat chinezii razboiul din Coreea in 1950.
E ca atunci cand tu si cu inca cativa ati avea mitraliere si tancuri in fata unor armate de sute de mii de zombies. Poate reusesti sa omorati 10,000 de zombies, dar in final ramaneti fara munitie si sunteti coplesiti de sutele de mii de zombies.
Rusii pot sa ne invadeze si calare pe cai, cu sulite, sabii si arcuri, in armuri, daca sunt 20-30 milioane.....e imposibil matematic sa-i omori pe toti cu arme moderne conventionale. Si pana la urma, in mod ironic, tot ei te coplesesc.
8. Te invit inca odata sa reflectezi asupra numarului de 34 de milioane de sovietici trimisi sa infranga 13 milioane de nazisti cu tehnologie net superioara.
Si apoi gandeste-te ca azi, NATO are doar 3,3 milioane de soldati activi, in vreme ce Rusia are 1,5 milioane de soldati activi, plus 2 milioane de rezervisti.
Doar ca daca PUTIN baga legea martiala si intra oficial in razboi cu NATO, el poate trimite imediat 5-6 milioane de rusi la lupta......pe cand NATO......cu greu o sa scoata 4 milioane ca ......drepturi, valori europene si ,,fac ce vreau eu, ca nu sunt obligat sa-mi apar tara" + birocratia europeana foarte fireasca.....plus ca europenii au frica mai mare de moarte decat au rusii.
Repet, gandeste-te ca Stalin , cu 30 milioane de sovietici, l-a invins pe Hitler cu o armata de 13 milioane de nazisti, sacrificand 11 milioane de sovietici.
Gandeste-te ce poate face Putin cu 5-6, poate chiar 7 milioane de rusi trimisi, fara frica, ca oile la moarte....in fata unei armate NATO cu 3-4 milioane de soldati profesionisti care au drepturi si teama de moarte.
Serios!
9. Israelul are arme nucleare din anii 50. Si ajutor american, fiind efectiv un stat militarizat cu femei si barbati care fac armata obligatorie, cu cantitati mai mari de munitie si arme moderne pe cm2 decat in Ucraina sau Afganistan.
E acelasi motiv pentru care americanii nu ataca Coreea de Nord - arme nucleare, plus ajutorul neconditionat al Chinei.
Motiv pentru care toti arabii s-au purtat cu manusi. La fel cum inca face Putin in Ucraina.
Arabii se tem de Operatiunea Samson, de aia s-au purtat cu manusi la razboiul de sase zile si la Yom Kippur.
Problema e ca daca Arabia Saudita si Iran vor avea arme nucleare, si vor fabrica mai multe decat are Israelul, inclusiv drone care sa transporte material radioactiv, si ambele se vor regasi in alianta BRICS cu Rusia, s-a terminat cu acel micut stat.
Israelul nu are nicio sansa matematica in momentul cand vor navali milioane de soldati arabi si iranieni si palestinieni si irakieni, intr-un Jihad Global. Si multi musulmani traiesc dupa profetii, ca e profetit jihadul in traditiile si credintele musulmanilor, se va intampla la venirea celui considerat Anticrist de catre musulmani si apoi la aparitia lui Mahdi si a lui Iisus.
Chiar si Iisus a prevestit cu 2000 ani in urma ce se va intampla cu Israelul, citeste Matei 24....te priveste daca nu vrei sa crezi, dar Iisus (sau autorul ala evanghelist) a descris cu amanunt un razboi nuclear...... cu 2000 ani urma. Inclusiv in Apocalipsa lui Ioan scrie cate ceva despre razboiul nuclear.
WW3 devine tot mai inevitabil de la an la an. Si cum nu prea sunt sanse sa apara un nou Gorbaciov in Rusia care sa detensioneze atmosfera si un nou Reagan in America care sa forteze lucrurile, din pacate, cred ca vom avea in proportie de 50-60% un WW3 pana in 2045-2050.
Post Merge: 29 September 2023, 08:27
De atunci tehnica a evoluat colosal. Poti distruge cei 20 de milioane de muritori de foame prost inarmati si neantrenati cu drone si rachete dirijate fix ca in jocurile de calculator.
Din nou, aburezi.
N-ai in primul rand sa produci atatea arme conventionale care sa aiba o asemenea putere de distrugere.......doar daca nu treci pe nucleare si alea tactice.....alea ar fi singurele care ar putea starpi hoardele de orci rusi......dar cu sacrificarea noastra.
Culmea, au facut chiar sovieticii prostia asta de a produce prea multe arme de au dat faliment dupa ce i-au speriat nitel Reagan cu programul Star Wars.