Nu, nu trebuie "eliberat" nimic. Orice ofensiva ucrainiana ar insemna soldati morti ucrainieni care nu prea mai sunt. Exclus sper eu.
Trebuie tinuti in sah orcii pana o sa le iasa razboiul pe nas. Pana se retrag singuri.
Trebuie strans latul sanctiunilor economice pe de o parte. Pe de alta parte as lovi in ei din toate partile. Le-as distruge rafinariile, petrolierele, sondele de petrol, instalatiile de gaz, centralele de curent, etc. Bombardati zi si noapte pana se retrag inapoi sau pana ajung in epoca de piatra.
--
Sa nu le vina iar idei crete sa-i trimita la tocator aiurea. Da, s-ar putea si aia dar ar trebui sa ai in primul rand superioritate aeriana serioasa ceea ce nu e cazul.
Mă refeream doar la bombardamente făcute cu escadrile F-16.
Too bad că le-au primit prea târziu.
Știu cât timp durează să antrenezi un pilot pe F-16, de au antrenat numai șase..... dacă se investea mai mult și se grăbeau cu avioanele F-16, îi goneau pe ruși de ceva timp.
Eu cred că încă din dimineața zilei de 24 februarie 2022 s-a gândit Biden să le zică europenilor să le trimită avioane F-16 ucrainenilor și a ținut secret un an și ceva ca să nu escaladeze treaba, dar birocrația europeană, discuțiile cu europeni pentru a le garanta că le oferă la schimb F-35 dacă le donează F-16 ucrainenilor și procesul îndelungat de instruirea piloților a întârziat livrarea avioanelor.
Și totuși, un pilot învață să piloteze F-16 timp de 2-3 ani dacă ar lua-o de la 0.
Unui pilot ucrainean de MiG-29 experimentat sigur i-ar lua mai puțin.
Mă tot mir......de ce doar 6 piloți??? Când ucrainenii urma să primească vreo 60-140 de avioane F-16?