Un război ruso-european ar fi catastrofal pentru Trump, chiar dacă America nu s-ar implica. Afacerile pe care vrea să le facă cu Rusia ar fi compromise de un război extins în Europa. Cred că ....o să urmeze cel mai probabil noi presiuni asupra lui Zelenski pentru a semna acordul de pace și de la Bruxelles și de la Washington. Zelenski cam zicea ieri că refuză, dar acum zicea că ar fi gata să meargă din nou la Casa Albă.
Haideți să ne punem în locul lui. Probabil știți cum funcționează treburile în Ucraina și cum e să fii președintele acestei țări. Știți că Ucraina e o țară coruptă, plină de oligarhi, asasini, rakeți, prostituate, doar am avut și noi o fază din asta prin anii 90. Și știți că un președinte care își trădează țara la ruși sau la americani nu mai poate să stea în Ucraina pentru că viața lui ar fi în primejdie.
Iușcenko a fost otrăvit pentru că a spus că vrea ca Ucraina să se alieze cu SUA, să se desparăt de Rusia și să adere la UE și NATO. Ianukovici, pentru că a fost marionetă rusească, ar fi pățit-o rău dacă nu fugea la Moscova. Ucrainenii sunt foarte patrioți și foarte răzbunători.
Gândiți-vă că Zelenski, dacă semna acordul ăla vineri prin care ceda resursele Americii și teritoriile Rusiei , era acum un președinte vânat de cei mai de top asasini ucraineni.
Dar ca „vânzător de țară”, chit că ar putea ajunge vânat pentru tot restul vieții de conaționalii săi ucraineni pentru că a cedat resursele Americii și teritoriile Rusiei, ar putea primi protecție și chiar locuință securizată permanentă în SUA.
Dacă nu semnează, ce pot să zic e că....de obicei...când Washington și Moscova cooperează, șansele de reușită sunt 100%. A se vedea ce a pățit Hitler în aprilie 1945 sau Ceaușescu în decembrie 1989 după ce SUA și URSS și-au dat mâna. Eu cred că e mai nasol să fii vânat de agenți CIA și GRU pentru că te opui intereselor unor oameni foarte puternici fiindcă o arzi patriotic decât să fii vânat de niște asasini angajați de oligarhi ucraineni care să te caute pentru că ți-ai vândut țara.
Pe lângă faptul că o să te urască o Europă întreagă dacă se ajunge la WW3. Sincer, nu merită să moară 700 milioane de europeni într-un război nuclear pentru 4 județe și o peninsulă. Și cred că până și Trump și Putin știu asta. Părerea mea e că în clipa de față, Zelenski își plânge în pumni că n-a rămas la actorie și a candidat la președinția Ucrainei dintr-o glumă, nu Putin care tocmai s-a ales cu teritorii noi și cu o Rusie mai fioroasă și mai puternică decât era înainte de 2022.
Da, omu riscă să-și piardă viața acum și îl compătimesc. Era să și-o piardă de la începerea războiului, înfruntând multe tentative de asasinat din partea rușilor.