Ce-si imagineaza Zelensky:
"Susțin ideea președintelui Trump de a discuta direct cu președintele rus Vladimir Putin. Am spus imediat că sunt pregătit pentru o astfel de întâlnire. Voi fi în Turcia și, bineînțeles, noi toți cei din Ucraina am dori ca președintele Trump să fie acolo cu noi - la această întâlnire din Turcia. Aceasta este mișcarea corectă", a scris Zelensky pe canalul său Telegram."
Ce spun rusii:
""Cred că condițiile noastre vor fi probabil mai dure decât în martie-aprilie 2022. Situația s-a schimbat drastic de atunci, deoarece Rusia a achiziționat noi teritorii, care au devenit parte a Federației Ruse, așa cum este consacrat în constituția noastră. Așadar, cred că vor exista condiții suplimentare”, a declarat Vladimir Dzhabarov, prim-vicepreședinte al comitetului internațional al Consiliului Federației Rusiei, sau camera superioară a parlamentului, pentru canalul de televiziune Soloviov Live."
"Potrivit senatorului, termenii Rusiei pentru pace vor include retragerea completă a tuturor trupelor ucrainene din Donbas și Novorossia, precum și retragerea tuturor mercenarilor străini de pe teritoriul Ucrainei și garanții scrise privind neparticiparea la activitățile NATO și nedesfășurarea trupelor NATO în Ucraina. În afară de asta, în cuvintele sale, ar putea fi necesară discutarea și a unei zone tampon."
"Comentând intenția lui Vladimir Zelenski de a călători la Istanbul și de a-l aștepta acolo pe președintele rus Vladimir Putin, Dzhabarov a remarcat: "Cred că își supraestimează oarecum rolul."
E de asteptat ca rusii sa trimita in Turcia o echipa "tehnica", Zelensky mai are de asteptat pana cand sa-i intalneasca pe Trump si pe Putin, respectiv dupa ce toate detaliile tehnice ale unui acord vor fi finalizate.