Author Topic: Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?  (Read 5101 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

skyfallout

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?
« on: 31 August 2018, 23:34 »
Ati observat ca in majoritatea tarilor vestice  bogate si dezvoltate, vest-europenii  sunt manierati, inteligenti, progresisti,  educati, loiali pana la capat, ambitiosi, veseli,  relaxati, toleranti, sociabili si deschisi la orice. Ii respecta pe ceilalti indiferent de statut social, aspect, comportament si nivelul de inteligenta,   sunt dispusi ca in situatii dificile sa fie diplomati si rabdatori,  nu fac niciodata caterinca sau misto de altii fiindca legile nu le permit  Toti sunt egali in fata legii indiferent de statut social si stiu sa se respecte unul pe altul de la egal la egal. Culmea, nu sunt state socialiste, ci chiar ultra-liberale sau conservatoare.  In orice caz, in tarile vestice, poti tu sa fii si boschetar sau un gunoier vai de el, tot se gaseste cineva care sa-ti zambeasca, sa te salute cu respect,  eventual sa te ajute.  Iar schimburile sunt cinstite, sistemul cererii si ofertei fiind respectat.


Observati in tari in curs de dezvoltare ca Romania pesedista   unde majoritatea romanilor  care traiesc la limita subzistentei de pe o zi pe alta ca sunt egoisti, aroganti, mitomani, tradatori si barfitori pe la spate,  mitocani de multe ori, inculti,  tristi, plictisiti, deprimati,  lipsiti de motivatie, intoleranti, introvertiti, iar cei din pozitiile sociale superioare sunt si autoritari, manipulatori si despotici, fie ca vorbim de politicieni, de patroni sau de autoritati.Si cel mai ales, toti sunt  TRISTI ,  toti avand o moaca din aia de zici ca sunt pe front de razboi !  Se poarta urat din start  cu altii mai saraci, mai prosti si mai urati, iar cand interactioneaza cu altii mai bogati, fie capata o pozitie lingusitoare, fie ii barfesc pe la spate si eventual il fura, neavand niciun respect pentru superiori, nici pentru cei inferiori. Nu mai zic ca ti se intampla deseori ca atunci cand platesti pentru ceva, exista riscul constant de a-ti lua teapa (eMag de exemplu cand curierul iti aduce cu totul altceva fata de ce ai comandat, agentul imobiliar care te pacaleste, casierita care nu-ti da restul sau ghiseistele de la posta sau spitalele romanesti care iti cer spaga daca vrei sa te bage in seama ).  Iar fortele de ordine se poarta abuziv deseori chiar si cu cetateni inofensivi cum s-a vazut la protestele recente.

Parca e obligatoriu sa fii marlan in Romania, sa-l insulti pe altul inferior tie, sa-i dai si teapa  si sa-l furi, altfel nu supravietuiesti.  Romania, care cica-i condusa de un partid socialist "pro-european" se poarta mai ceva ca o republica bananiera care se ghideaza dupa legea junglei, nu dupa legi constitutionale si democratice.  Nu de alta, dar vezi mai mult respect chiar si in haitele dintre cainii maidanezi.

Fiinda n-am vazut popor ca cel roman sau cele de prin orient sau de prin Africa in care sa existe atata divizare si atata dusmanie reciproca.  Pana si tiganii, musulmanii, indienii si asiaticii in general se respecta intre ei. Evreii conduc lumea justificat fiindca sunt solidari intre ei si se ajuta reciproc. 

Si din pacate, la ritmul cum se dezvolta tara asta, o sa mai fim in situatia asta inca multi zeci de ani.
Asta in Europa, dar ia sa vorbim de comportamentul populatiilor din statele subdezvoltate precum cele din Africa unde-i mult mai rau.
In comportament  este asadar  reflectat nivelul de dezvoltare al unui stat.Chiar si fericirea e un indicator al nivelului de dezvoltare al unui stat.




Suntem intr-un cerc vicios:
educatie precara>lipsa de oameni competenti si performanti> nivelul de dezvoltare  in continuare scazut pe toate planurile> saracie si coruptie> meltenism la nivel generalizat >se repeta   
« Last Edit: 31 August 2018, 23:43 by skyfallout »
 
The following users liked or thanked this post: Wagram

Offline astateofmind

Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?
« Reply #1 on: 03 September 2018, 11:56 »
Nu, din cauza mentalității, schimbate radical de către comuniști și ceea ce au promovată ei. Prostie, incultura, țărănisme, manelism, etc - asta in timp ce au distrus intelectualitatea țării.
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

skyfallout

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?
« Reply #2 on: 03 September 2018, 18:46 »
Si inainte de comunism romanii erau considerati drept codasii Europei. Cate documente si jurnale ale strainilor (aia care au nimerit sa calatoreasca prin Muntenia sau Moldova si nu prin Ardeal evident)  povestesc despre hotia si lenea  specifica la romani, despre drumurile proaste sau absente, despre nivelul medieval in care se afla Romania pe la 1880-1900 in general. 
Pe vremea "Micului Paris" si casei regale era coruptie generalizata, saracie,  incompetenta si o democratie defectuoasa  (exact ca acum)  fiindca premieri de la diferite partide erau schimbati ca sosetele periodic , iar unii ca Ion I. C. Brătianu mai reveneau la guvernare sa repare prostiile comise de altii.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Prime_Ministers_of_Romania


Deci e clar ca de la meltenismul taranesc ni se trage, cum a scris si bloggerul asta care a fost poate mai sincer decat toti academicienii istorici de la noi:
 
https://opencube.ro/istoria-romaniei/



Comunismul a fost doar ultimul cui batut.
« Last Edit: 03 September 2018, 18:52 by skyfallout »
 

Offline johnycash

Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?
« Reply #3 on: 03 September 2018, 22:03 »
Nu are legatura comportamentul cu comunismul sau altceva. Are legatura cu aplicarea legii. Omul este un animal care nu intelege decat de constrangeri . Crezi ca americanii au fost cine stie ce civilizati ? Nicidecum . Legea si mai ales aplicarea ei este esenta. Cum iti explici ca romanii plecati afara sunt mielusei si cand ajung aici redevin melteni ? Iti raspund tot eu . Stiu ca nu ii intreaba nimeni de nimic. Nu ii intreaba nimeni la ora 6 dimineata daca a strans rahatul cainelui pe care il plimba prin parcare sau pe strada, nu il intreaba nimeni de ce sta pe strada in cartier la bere pe banca, nu il intreaba nimeni de acordarea prioritatii in trafic ... Nu il intreaba nimeni de nimic si atunci el face asa pentru ca se poate fara sa il intereseze ca asta afecteaza viata altora.
Nu iti trebuie facultate ca sa integi ca daca injuri sau vorbesti urat pe strada primesti o amenda zdravana de ramai sportiv. Ia sa vezi atunci cum dispare meltenismul.
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?
« Reply #4 on: 06 September 2018, 07:09 »
let me just..

astea sunt timpuri confuze, exista prea prea multi naivi care cred in.. bune intentii. e momentul sa ne privim direct in oglinda.

crimele cuantificabile sunt uriase.
mai greu de apreciat e catastrofa sociala, ori culturala.

nu a lasat decat prostime. saracie si parvenitism. bisnitari hoti pungasi, corupti. puturosi. oameni cu capul in nisip.  15 ingineri la 1 meserias. incompetenti.
cel mai important: a ridicat minciuna la o forma de arta. opera comunista de capatai fiind programul "revolutia in direct".

nu cadeti in iluzia ca a murit comunismul. s-a metamorfozat, a suferit ceva mutatii si o duce bine mersi.

comunismul e o stare a mintii!

are legatura cu comunismul.

are legatura cu incapacitatea cronica a romanilor de a se uni pana hat in 1918, desi erau un popor bine definit de sute de ani, sa nu zic mileniu.
are legatura cu supunerea fata de turci, era fanariota asoasf.
are legatura cu intarzierea civilizatiei si culturii, cuvantului scris - fata de restul europei.

adica putem pune toate astea impreuna, asa cum trebuie.


dar in final scuza nu e saracia. ea reprezinta un mare simptom.
iara scuzele nu ne duc inainte. not afaifk.
« Last Edit: 06 September 2018, 07:14 by Monier »
 

Offline taribo

Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?
« Reply #5 on: 06 September 2018, 17:16 »
Da, pune le tu impreuna si fa un bold mare la comunism.

Are legatura cu lipsa educatiei si disciplinei. Exista in scolile actuale de stat sau private un meltenism incredibil, ce se intampla acum este nimic fata viitorul reprezentat de astia care cresc acum.
 
The following users liked or thanked this post: oldshooterman

Offline c6t9

Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?
« Reply #6 on: 06 September 2018, 19:48 »
+100. Am experiențe directe.
 

Offline astateofmind

Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?
« Reply #7 on: 06 September 2018, 21:19 »
Are legatura cu lipsa educatiei si disciplinei.

Deah, si mare parte e vina comunismului pt asta, inclusiv a celui de după 89, if you know what i mean.
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline taribo

Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?
« Reply #8 on: 06 September 2018, 23:34 »
Cum asa ? explica cu un exemplu.

Sunt 28 de ani de cand numai suntem comunisti, oficial macar, iar nivelul invatamantului este mai jos decat in anii 90.
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?
« Reply #9 on: 07 September 2018, 20:48 »
nu pot spune cat de mare e aportul erei comuniste, dar pot certifica ca se resimte. coruptia si-a gasit un popor potrivit, dar comunismul a facut din spaga mita pile si povesti din astea un stil de viata. care ..ghici ce..
acum e amplificat de cateva ori.
deci nu stiu ce trebuie blamat mai intai: poporul sau ideologia. problema e ca se confunda lucrurile.. e problema grava cand incepi sa crezi ca poporul e schimbat definitiv de o ideologie si o era trecuta.

si inca ceva -
"apusa".. ma, cum a apus, mai exact? cu un bolsevic la putere cati ani??
sa fim seriosi, se poate?

cred ca nivelul invatamantului din era comunista tine mai mult de pretul mic al mediatiilor. uite ca stiu si asta.
 iara majoritatea cifrelor statistice sunt mai sus pentru ca intr-adevar au luat toti analfabetii sii i-au fortat in scoli.
dupa ce au citit trei randuri cu chiu cu vai, au fost declarati "cu x clase" si dati inainte.
« Last Edit: 07 September 2018, 20:50 by Monier »
 

Offline taribo

Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?
« Reply #10 on: 08 September 2018, 22:43 »
Noi suntem un neam de tradatori si lingai din antichitate, iar aia care au scos vreodata capul au fost rapid eliminati de sistem. Cine a fost stapan pe zona asta a exploatat si intretinut starea de fapt. A zis la un moment dat un europarlamentar, suntem singura tara din UE care a fost "criticata" de oamenii ei.
 

Offline Strumfii loveste din ou

Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?
« Reply #11 on: 11 September 2018, 05:28 »
Nu este ceva genetic, asta e clar. Nici nu prea ar avea cum, poporul roman a fost prea calarit de toti deci varietatea genetica este enorma :-) o iesi unu asa dar nu un popor intreg. Deci inseamna ca factorii sunt externi. Oamenii sunt aceiasi peste tot. E usor sa fii civilizat cand ai lumina caldura si bani de buzunar. Cand se stinge lumina incep ciupiturile pe sub patura. Nu am avut vreo alta vina decat ca am fost mereu inconjurati de borfasi, aceiasi ce dupa ce au construit palate pe carca altor state, acum vin si ne tin predici despre valorile democratice. Aceiasi stra stra nepoti ai prostilor care au dat iama la Nicopole cu bidiviul in tarusii turcilor apoi s-au cacat pe ei si s-au facut ca ploua cand turcii au inceput sa vina in Europa trecand bineinteles pe la noi. Care apropo de turci si otomani au fost adusi de fraieri din imperiul bizantin ca sa se serveasca drept carne de tun in razboaiele lor civile. Apoi s au gandit ca nu e cazul sa se intoarca. Cine plm ar vrea sa se intoarca la capre.  Aia ce ii vezi tu zambind si razand de prostii nostri fara dinti in gura sunt la a douazecea generatie, pe cand flamandul tau abia descopera ce e ala un boarding pass. Ai putea totusi ca in loc de generalizari sa aduci exemple si din tabara adversa, romani saraci ce au reusit in numeroase domenii sa se descurce onorabil. Probabil  ca ala ce iti repara masina bine in Spania si multumeste si zambeste, nu mai este roman, este spaniol, nu? A dracu ea de natie, e ca virginitatea, ai pierdut-o nu te mai uiti in urma. Romanii au avut o sarcina mult prea grea, sa supravietuiasca si aici nu e ca in jocurile video, e ca in jocurile foamei cand te duci la debara si vajaie vantul.Cu lingura de lemn si racait pe fundul ceaunului dupa coji de mamaliga. Invata tu codul bunelor maniere cu matele chioraind de foame, cu imaginea pruncului luat in sulita de tatari ce nu lasau decat femeile in viata, cu lagarele rusesti si amenintarea pistolului rusesc in ceafa si alaturi de astia pune si craii polonezi si unguri ce mereu  credeau ca Moldova si Transilvania erau un fel de provincii de li le-au lasat ma-sa mostenire. Daca tu crezi ca asta e putin, e problema ta. Ca tara e vraiste, e altceva. Oricum ai pierdut ce e mai important, nu mai exista roman francez, neamt. Este Ue, globalizarea este reala iar romanii se integreaza perfect. Daca tu crezi ca suntem vai curul nostru, mergi in un mall mare in o destinatie turistica majora si vezi cum se comporta altii. Am vazut natii ce luau hainele de pe umerase si le aruncau pe jos daca nu le placeau. Deci crede-ma, suntem ok. Si aia nu stiau ce e aia foamea, ti-o garantez. Plange-l pe ala ce traieste in lux si se comporta ca un magar, nu pe amaratul ce descopera lingura de argint.

Sent from my ASUS_P00I using Tapatalk

I’m not wise at all…I’m just a joker!
 

Offline Ciocanul

Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?
« Reply #12 on: 11 September 2018, 12:09 »
Eu zic ca ne vaitam prea mult :) . Suntem la coada UE la toate capitolele dar la vaitat suntem fruntasi. Oricum am mai evoluat. Stiu ca va e greu sa le vedeti/simtiti dar daca inchizi TV-ul si online-ul si te plimbi vezi ca anumite chestii au evoluat vizibil chiar si in ultimii 10 ani. Strazile nu mai au atatea gropi, avem cartiere noi, masini noi, lumea e mai spalata, spitalele sunt mai ok, poti sa mai manci si altceva decat parizer dintr-un salar, mai poti sa bagi un munte, o mare. Nu esti la nivelul neamtului sau francezului dar decalajul a mai scazut per total.
 

Offline astateofmind

Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?
« Reply #13 on: 11 September 2018, 12:52 »
Din plimbat m-a luat putin depresia umblând prin capitala, nu de la tv.

Culmea, in Tg-Jiu mi se pare lumea mai civilizata și orașul mai curat/aranjat ca capitala. In bucuresti parca s-au adunat toți țăranii și meltenii, in general populatia e mai nesimțita in capitala.
« Last Edit: 11 September 2018, 12:54 by astateofmind »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Romanii se comporta urat din cauza saraciei ?
« Reply #14 on: 12 September 2018, 08:00 »
Nu este ceva genetic, asta e clar. Nici nu prea ar avea cum, poporul roman a fost prea calarit de toti deci varietatea genetica este enorma :-) o iesi unu asa dar nu un popor intreg. Deci inseamna ca factorii sunt externi. Oamenii sunt aceiasi peste tot.
no.
..no
& no.

take a look around. look around you. si alte cuvinte intelepte.. ideea e ca popoarele sunt diferite.
foarte.
[/quote]
Noi suntem un neam de tradatori si lingai din antichitate, iar aia care au scos vreodata capul au fost rapid eliminati de sistem. Cine a fost stapan pe zona asta a exploatat si intretinut starea de fapt. A zis la un moment dat un europarlamentar, suntem singura tara din UE care a fost "criticata" de oamenii ei.
trecand peste exagerare, toate defectele se dezvolta pe teren fertil.
terenul e foarte fertil. pentru invidie, ura, desconsiderare, dispret, negativism.. lucruri care se oglindesc in deturnarea oricarei etici i.e. coruptie pana la os.


Eu zic ca ne vaitam prea mult :) . Suntem la coada UE la toate capitolele dar la vaitat suntem fruntasi. Oricum am mai evoluat. Stiu ca va e greu sa le vedeti/simtiti dar daca inchizi TV-ul si online-ul si te plimbi vezi ca anumite chestii au evoluat vizibil chiar si in ultimii 10 ani. Strazile nu mai au atatea gropi, avem cartiere noi, masini noi, lumea e mai spalata, spitalele sunt mai ok, poti sa mai manci si altceva decat parizer dintr-un salar, mai poti sa bagi un munte, o mare. Nu esti la nivelul neamtului sau francezului dar decalajul a mai scazut per total.
te imbeti cu apa rece.
radacina e infipta pe acelasi teren fertil.
adanc
-
autovictimizarea si mila vin de la sine btw.

se intampla ca gramezi de popoare au fost asuprite, si intr-o masura sau alta toti ne vaitam. toate sunt naturale. numai ca de la un punct defectele creeaza boli. sindromuri & shit.
..bubele se infecteaza si fac puroi..
cand iti pleaca cei mai buni din tara definitiv, e ca un fel de cangrena imo.
-

PS
am vrut sa zic "meditatii" mai devreme. sorry4mytypo