Author Topic: S-a impiedicat Dancila de motiune...si a cazut  (Read 1083 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ggtop

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
S-a impiedicat Dancila de motiune...si a cazut
« on: 12 October 2019, 20:05 »
He-he!  :D

Doamna Dancila e istorie.  Guvernarea PSD a luat sfarsit dupa 7 ani.  Insa nu ma bucur.   Nu prea am motive sa sarbatoresc. Raul PSD a fost facut deja.  Si ne va afecta multi ani de acum inainte.

Avand in vedere ca au votat doar patru pesedisti impotriva motiunii, e clara treaba ca PSD vrea sa iasa de la guvernare.  De ce? Pentru ca noua criza economica bate la usa, iar Romania e mult mai supraindatorata ca niciodata dupa maririle salariale  si pomenile PSD-iste.  Inflatia a crescut, scumpirile ne fac sa stam sa ne uitam la preturi ca la masini straine,  impozitele pe venit au crescut si ele,  investitorii ne ocolesc, companiile private si multinationalele sunt pe picior de plecare, o gramada de tineri romani emigreaza, somajul in randul absolventilor e tot mai mare, se anunta disponibilizari la stat (unele cifre arata ca vor fi 400 000 de bugetari concediati),  salariile si pensiile vor fi inghetate pentru multi ani,  inclusiv sistemul de pensii e cu un picior in groapa, tara e intr-un imens si permanent santier, agricultura e la pamant, situatia din spitale si scoli e din ce in ce mai mizerabila.  Asa ca PSD-istii vor sa o tuleasca ca niste sobolani ce sunt. Eventual sa-si ia banii si sa fuga din tara  . 

PSD-istii stiu ca e groasa treaba si din 2020 incolo ne paste pe toti vremuri mult mai cacacioase.  Trebuie sa fi prost sa vii in acest moment la guvernare pentru ca e clar cum se va incheia mandatul tau de premier- atarnat  cu chilotii  de un stalp din Piata Victoriei si scuipat.  Cei mai calculati  de la USR-PLUS stiu asta, de aia si fac eforturi sa piarda alegerile venind cu promisiuni aiurite  fiindca e mai misto acum sa  o arzi  in opozitie sa-ti iei in continuare banii de la ONG-uri si interviuri prin presa, sa stai la latrat si criticat guvernul, sa lasi prostii sa protesteze in frig si in caldura in timp ce tu o arzi pe liderul revolutionar de pe podium...decat sa fii la guvernare sa-ti explodeze venele din cap gandindu-te cum sa faci bugetul, cum sa-ti mai platesti datoriile la banci si la baronii locali, cum sa asiguri plata veniturilor.  De la PNL, Orban declara ca vrea sa devina prim-ministru. Poate ca e retardat sau poate ca o face la misto. Ce-i drept,  nimeni din PNL nu vrea la guvernare, ca de aia au si venit cu promisiuni absurde spre tampite ca sa se asigure ca nu vor fi votati. Pana la urma, cineva tot trebuie sa vina la guvernare sa-si ia o portie buna de MUIE in perioada asta, pana cand va dura criza, ca apoi , cand se mai imbunatateste situatia economica, sa revina PCR la guvernare reincarnat in PRO-Romania -ALDE , acelasi PCR care  s-a reincarnat anterior in   FSN, PSDR si apoi PSD.  Desi eu cred ca criza  care urmeaza  nu se va incheia niciodata. 
 
De asta zic ca   nu inteleg de ce liberalii se bucura de raul doamnei Dancila.  Dancila e foarte bine acum si nu-i deloc trista.  Doamna a  avut un noroc teribil ca a fost demisa din functie, ca a scapat ieftin. Mai trebuie sa-si joace rolul de proasta inca o luna si gata, se poate intoarce acum la Bruxelles ca ceva comisar european,sau chiar se poate retrage din viata politica si se poate apuca de   facut sarmalute, tricotat  si de invatat geografie si facut teme de gramatica cu  nepoteii , pe langa faptul ca s-a ales pentru cei doi ani de "premierat"  si cu niste pensie la batranete la care multi critici opozanti  doar viseaza.     Multe gagici  carieriste (inclusiv alea mai frumoase ca ea, chiar si Udrea) ar visa sa aiba norocul ei, salariul ei, pensia ei, si efectiv sa nu faca nimic,  nici sa munceasca, nici sa stea in genunchi.   Nu e deloc fraiera, ba cred ca e foarte inteligenta ca a scapat ieftin spre deosebire de Liviu Dragnea   care chiar a  mierlit-o ca un prost.  Pana la urma, Dancila a scapat de furia votantilor PSD cand se vor trezi cu salariile si pensiile neplatite.....rosiile stricate, huiduielile,  injuraturile,  scuipaturile  va trebui sa le   indure urmatorul premier care va fi clar unul scos la inaintare pentru sacrificiu , plus viitorii  premieri care vor veni in urmatorii  ani.

« Last Edit: 12 October 2019, 20:17 by ggtop »
 

Offline Ciocanul

S-a impiedicat Dancila de motiune...si a cazut
« Reply #1 on: 12 October 2019, 22:37 »
Asta seara si-a lansat candidatura in surle si trambite. In timp ce Ponta isi ia inapoi PSD bucata cu bucata, judet cu judet ea se lanseaza in Bucuresti la Romexpo:
"Nimeni nu va reuşi să ne distrugă sau să ne elimine, oricât s-ar chinui să să ne slăbească, să ne dezbine, oricâţi de Iohannnis, Ponta s-ar mai ivi noi suntem aici şi nu putem fi doborâţi decât atunci când vom renunţa, când vom depune armele şi asta nu se va întâmpla niciodată pentru că suntem cel mai mare şi mai puternic partid al României. Suntem stânga autentică şi suntem expresia social-democraţiei curate", a afirmat Viorica Dăncilă, în discursul de la lansarea candidaturii sale pentru campania prezidenţială.
Noaptea mintii...
 

ggtop

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
S-a impiedicat Dancila de motiune...si a cazut
« Reply #2 on: 13 October 2019, 00:32 »
Pana si doamna stie ca meciul e demult pierdut, ca  PSD-ul a fost ruinat din cauza luptelor interne pentru  putere dintre clanurile mafiote, ca n-are nicio sansa in fata lui Iohannis.
Ea tot ce mai poate face (si procedeaza bine) e sa se victimizeze intr-una si sa piarda alegerile prezidentiale cu gratie inca din turul 1.
Si atunci poate sa se retraga linistita. Pentru o proasta agramata chiar a avut o cariera politica de succes si are sanse sa obtina o functie pe la Bruxelles.....


Ponta nu a obtinut cam nimic. 
A obtinut  suportul pesedistilor la motiune, dar nu si controlul asupra lor. PSD-istii tind acum sa fie pe cont propriu, fiind acum un partid foarte dezbinat.   Ultimele ramasite PSD sunt acum  controlate   de  clanul Firea-Pandele dupa eliminarea clanului teleormanez   Dragnea-Codrin-Valcov-Dancila, sa nu uitam apoi de Teodorovici, Oprisan, Mitraliera, Nicolicea  si Fifor si alti baroni locali care nu-l vor mai accepta niciodata pe Ponta ca lider al lor.
O singura greseala si o sa aiba soarta lui Nastase, avand ceva dosare la activ.
Nu cred ca  Ponta o sa mai ajunga vreodata prim-ministru.  Ar fi o RUSINE pentru memoria victimelor  de la Colectiv si protestarii care au indurat frigul.  Probabil ca o sa prefere sa actioneze din umbra, dar pana cand ca am auzit ca Kovesi cam are pica pe el. 
Iar Tariceanu ca om politic e terminat, nu mai pupa nicio functie de acum inainte, poate o pereche de bratari.

 
 

PRO Romania-ALDE n-au nicio sansa sa devina prea curand o formatiune politica de stanga serioasa cu doar 10%. O sa sfarseasca ca un  PRM  si PP-DD daca nu vor avea o performanta la alegerile din 2020.
Cum nici nu cred ca PSD va disparea, avand totusi 500 000 de membri si 20% sustinere in teritoriu prin 30 judete sarace.   
Singura problema pe care o are e conducerea, dar pot gasi pana in 2020-2025 un nou lider si noi aliante.
   

Post Merge: 13 October 2019, 00:35
Sa nu uitam totusi ca in 2016 multi ii cantam prohodul PNL-ului si iata ca a avut o performanta la europarlamentare , a castigat/va castiga la prezidentiale prin persoana lui Iohannis si  are sanse mari sa vina la guvernare, cu toate ca n-au majoritate.

Teama cea mai mare ar fi ca ei sa puna de o alianta cu PSD si sa rezulte un USL, o adevarata dictatura   menita  sa combata USR-PLUS. 
« Last Edit: 13 October 2019, 00:35 by ggtop »
 

Offline Ciocanul

S-a impiedicat Dancila de motiune...si a cazut
« Reply #3 on: 13 October 2019, 21:40 »
PNL=ul ti se pare ca e pe cai mari ? Mie nu. A muscat mult USR din ei si va mai musca.
 

ggtop

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
S-a impiedicat Dancila de motiune...si a cazut
« Reply #4 on: 17 October 2019, 23:44 »
PNL=ul ti se pare ca e pe cai mari ? Mie nu. A muscat mult USR din ei si va mai musca.

Care USR? 

Aia care se cred imaculati si puri, dar in realitate sunt la fel de jigodii si la fel de patati  ca toti corupti din  celelalte mari partide romanesti? 
Nene, tu chiar pui botu' la propaganda unor fomisti care vor la ciolan?  E foarte usor in ziua de azi sa fii o jigodie corupta si sa  pacalesti electoratul cu niste texte progresiste si promisiuni lacrimogene.   Si multe alte aliante electorale ca    USL, si DA, si CDR si FSN  promiteau schimbarea.....si cand colo?

Eu unul sper sa nu suferi un soc cand vei vedea USR-ul facand alianta cu PRO-ALDE  in opozitie pe durata guvernarii peneliste, insa USR-PLUS e mai degraba de stanga decat de dreapta. Iar eu unul m-am saturat de partide stangoido-interventioniste care isi baga nasul in economie si in viata cetateanului.  Chiar n-am nevoie de moralistii lui peste prajit care sa-mi zica cum sa-mi traiesc viata la modul cinstit fiindca asta pot s-o fac si prin autoeducatie.


USR-PLUS nu o sa ajunga niciodata de unul singur la guvernare,  nu are fiefuri judetene, nici primarii, nici finantatori puternici, nici foarte multi sustinatori cand abia ii voteaza vreo 2 milioane. Mai ales cand ei o ard pe anti-coruptie, e firesc sa piarda in provincie pentru ca taranii, asistatii sociali, pensionarii si somerii nu-i vor vota niciodata decat daca USR-PLUS ar ajunge la fel de populist si corupt ca PSD, PDL sau PNL.  Pe deasupra, USR-PLUS nici nu e prea cunoscut in teritoriu, numai prin Bucuresti si cateva orase mari. Ar avea nevoie de multi ani pentru a se face cunoscuti la nivel national, plus ca ar insemna sa mai treaca timp sa se mai duca din generatia comunista pe lumea ailalta.   Iar Ciolos nu va mai ajunge niciodata premier, in scurtul sau mandat dovedindu-se un neica' nimeni fara nicio realizare. 

Ia-ti gandul ca astia vor aduce schimbarea.     
Schimbarea o vor aduce tot marile puteri internationale, trendurile consumeristo-culturale   si corporatiile capitaliste  din afara. Niciodata nu o vor aduce partidele.




Post Merge: 17 October 2019, 23:47
Parerea mea, dar decat sa votezi USR-PLUS, mai bine votezi cu UDMR   sau iti anulezi votul, macar ti-ai exprimat ideea ca actuala clasa politica nu te reprezinta. 



« Last Edit: 17 October 2019, 23:47 by ggtop »
 

Offline Ciocanul

S-a impiedicat Dancila de motiune...si a cazut
« Reply #5 on: 18 October 2019, 07:10 »
" abia ii voteaza vreo 2 milioane"
Pai si asta e putin ? Ce ma intereseaza pe mine populatia de la tara ? Aia e o populatie in scadere: cei tineri pleaca in marile orase, cei batrani se muta in cimitir si economic sunt praf, pulbere fina. "Teritoriul" ala se tot restrange. Ciolos nu a avut putere, las-o jos ca macane. A condus un guvern tehnocrat care nu ia decizii, e acolo ... sa fie. Activitatea lui principala nu a fost de PM, a fost de comisar european pe agricultura unde a facut o treaba buna. Cu hienele de aici nu avea ce sa faca. Hienele de aici trebuie restranse. Avem mult prea multi parlamentari si politicieni.
Parerea ta e sa votam liberalii, asta chiar nu o sa mai fac. Pt mine sunt la fel de compromisi ca si pesedistanul. Eu ma identific cu USR mai degraba decat cu bugetarii de cariera ai PNL<>PSD unsi cu toate relele din lume si corupti pana in maduva. In USR gasesc multi din ai mei: corporatisti IT, ingineri, patroni de firme mici, multi pe la 40 de ani cu idei si care vor sa muste din dusmani. :)
 

ggtop

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
S-a impiedicat Dancila de motiune...si a cazut
« Reply #6 on: 18 October 2019, 22:15 »
 
" abia ii voteaza vreo 2 milioane"
Pai si asta e putin ? Ce ma intereseaza pe mine populatia de la tara ? 
Ar trebui sa te intereseze fiindca cat timp traiesc aia,baronii PSD vor fi la putere mult si bine la nivel local/regional. 

Quote
Aia e o populatie in scadere: cei tineri pleaca in marile orase, cei batrani se muta in cimitir si economic sunt praf, pulbere fina. "Teritoriul" ala se tot restrange.

Cei tineri . intr-adevar,   pleaca in marile orase.  Dar nu in alea din Romania.
Ci prin  Frankfurt si Berlin  la spalat batranii la cur ,  pe la Madrid  la cules capsuni sau ca vanzatori ambulanti la Ibiza ,  la Paris  ca soferi Uber, constructori sau cofetari , in Londra si Manchester  ca instalatori , bucatari si electricieni ,  in Roma  ca chelneri, frizeri sau maturatori  etc.,  adica la munca de jos, dar  mai bine platita , inclusiv prostituatele  o iau la fuga prin Dubai.



Pana se muta toti batranii comunisti la cimitir o sa mai ai mult si bine de asteptat, cam vreo 15-30 ani.   

O sa fii surprins cat de mare e nostalgia fata de comunism si in randul romanilor cu varste cuprinse intre 45-60 ani care inca nu au iesit la pensie. Inclusiv si generatia nascuta dupa revolutie e la fel de comunista ca cea a parintilor lor crescuti in comunism , educati cu mentalitatea "statul sa le dea, sa aiba grija de ei", mentalitate inca existenta prin educatia oferita de scolile romanesti de azi. 

Pana nu creste varsta de pensionare la 80-90 ani ,  nu da faliment sistemul de pensii datorata emigrarii masive si imbatranirii populatiei,   nu se vor privatiza toate institutiile de stat si nu se vor da pedepse aspre  cu confiscarea averii pentru coruptie,  amenzi mari  si munca in folosul comunitatii pentru orice delict minor,     nu o sa scapam de  comunisti. 
 




Quote
Ciolos nu a avut putere, las-o jos ca macane. A condus un guvern tehnocrat care nu ia decizii, e acolo ... sa fie. Activitatea lui principala nu a fost de PM, a fost de comisar european pe agricultura unde a facut o treaba buna. Cu hienele de aici nu avea ce sa faca. Hienele de aici trebuie restranse. Avem mult prea multi parlamentari si politicieni.
ASTA NU E O SCUZA!
Basescu, care prin 2004 era primar de Bucuresti  s-a luptat cu un sistem pesedez mult mai agresiv, condus atunci cu mana de fier de dictatorul premier Nastase. 
Si a castigat!
Pentru ca a promis multe, pentru ca a fost proactiv, pentru ca s-a plimbat in toata tara, pentru ca a facut bai de multime, pentru ca si-a facut publicitate, pentru ca a fost bataios si implicat. 

Ciolos  ca premier  trebuia macar sa se implice in campanie electorala  in fruntea PNL si sa fi facut alianta cu USR si cu PMP,  sa vina cu un program realist de guvernare si chiar mai atractiv daca se pricepea la publicitate,  poate asa ne scuteau de 3 ani de PSD cu Dragnea si Dancila.
Dar e clar ca n-a vrut. Pentru ca a fost un loser numit accidental premier, nu un lider politic cu initiativa cum au fost Basescu si cu Dragnea. 

Quote
Parerea ta e sa votam liberalii, asta chiar nu o sa mai fac. Pt mine sunt la fel de compromisi ca si pesedistanul.



N-am uitat de USL, nici de momentul cand Iohannis era propus premier de Geoana.
Si cu toate astea il voi vota din nou pe Iohannis si voi vota si cu PNL.
De ce?
Pentru ca la ora actuala sunt singurii care ne pot scapa de PSD! 
La un moment dat o sa injuram si PNL-ul, dar pana atunci sa ne multumim cu ce avem.

Tocmai ca Orban care n-a venit cu niciun program il avantajeaza.
Nu e nici ca PSD-ul care promite minciuni si pomeni, nici ca USR-ul care promite multe fantezisme.
PNL e cel mai realist partid la ora actuala si merge pe principiul "vedem ce o sa fie si aia facem",  avand un caracter spontan , ceea ce-i vor face victoriosi la alegeri.


 
Quote
Eu ma identific cu USR mai degraba decat cu bugetarii de cariera ai PNL<>PSD unsi cu toate relele din lume si corupti pana in maduva. In USR gasesc multi din ai mei: corporatisti IT, ingineri, patroni de firme mici, multi pe la 40 de ani cu idei si care vor sa muste din dusmani. :)
Vorbesti de parca corporatistii si patronii ar fi niste imaculati.
Exista un grad mare de coruptie si in sectorul privat.
In orice multinationala o sa gasesti  avansari facute prin   pupincurism, nepotism, spaga aka facut cinste si  angajari facute prin pile aka networking +   evaziune fiscala la greu. 
Toata Romania pe toate planurile si in toate sectoarele  e MURDARA.
O sa mai treaca 50-70 ani pana cand ne vom descotorosi de toate elementele toxice si de mentalitatea comunista din societatea romaneasca. 
 
Iar USR nu e cu nimic diferit fata de PNL, PSD, PDL ,whatever....sunt tot niste jeguri si fripturisti care vor la ciolan.
Acum latra si vin cu promisiuni fanteziste pentru ca sunt  in opozitie, dar daca vor ajunge la putere (printr-un miracol)  vor uita tot  ce au promis si se vor purta la fel ca PSD-istii.  Si vor incepe si ei sa-si angajeze sotiile, amantele, beizadelele prin functii inalte, sa comita fapte de coruptie, sa primeasca mita, sa dea spagi, sa bage pomeni si tunuri, sa fure de la buget, sa dea legi abuzive. 



Parerea mea e ca USR-PLUS va esua si nu va ajunge niciodata la guvernare si va sfarsi asimilat de cei doi giganti conservatori:  PNL si respectiv PSD.

Ca vorbim de socialismul PESEDIST  sau  liberalismul PENELIST, Romania tot in sfera conservatorismului    se va perinda multi zeci de ani de acum inainte.
 
BIG TENT-ul , progresismul,  programul   USR-PLUS e o fantezie pentru o tara ca Romania.
Ar functiona mai degraba in  in Franta, Suedia, Canada  ,   in tari dezvoltate unde progresul e existent. 

Dar in Romania  actuala n-are nicio sansa.
 
 
« Last Edit: 18 October 2019, 22:24 by ggtop »
 

Offline Ciocanul

S-a impiedicat Dancila de motiune...si a cazut
« Reply #7 on: 18 October 2019, 22:55 »
"Iar USR nu e cu nimic diferit fata de PNL, PSD, PDL ,whatever...."
Inca nu e asa si sper sa nu fie in viitor. Nu sunt asa fomisti ca nu depind de tzatza directa de la stat ca PNL si PSD care fara stat sunt muritori de foame. Si nu, o corporatie nu va fi niciodata la fel de corupta sau la acelasi nivel de penibilitate/ineficienta cu ce se intampla la stat. Stii de ce ? Daca o corporatie nu are profit se duce in paula. Cat are profit se mai fac cacaturi. La stat nu evalueaza nimeni pe nimeni. Nu exista audit, nu exista target-uri, nimic.
PNL si PSD vor sa alterneze la putere, sa fie bine ca sa nu fie rau. E rau. Avem un aparat de stat supradimensionat. Trebuie rariti.
 

ggtop

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
S-a impiedicat Dancila de motiune...si a cazut
« Reply #8 on: 19 October 2019, 10:10 »


Quote

PNL si PSD vor sa alterneze la putere, sa fie bine ca sa nu fie rau. E rau. Avem un aparat de stat supradimensionat. Trebuie rariti.

Crezi ca numai la noi e Dictatura bipartida?   
In America sunt Republicanii vs Democratii.
In Marea Britanie sunt Conservatorii vs Laburistii.
In Franta sunt Republicanii si Socialistii.
In Italia  sunt crestin-democratii si socialistii. 
In Spania sunt conservatorii si socialistii.
In Germania sunt CDU - conservatorii, si SPD- socialistii. 
In Suedia sunt social-democratii si moderatii. 
Doar in Olanda mai gasesti un sistem tripartid cu confesionali, socialisti si liberali.  Si poate prin Elvetia.

Asta e situatia.  Mereu gruparile sociale  tind sa se  contureze  in doua mari tabere.  Si da, e o laba in cerc cum ar veni, o dictatura, dar una bipartida. 
Zii mersi ca avem si asta si nu sistem dictatorial monopartid ca-n China, cum aveam noi prin comunism   sau in Rusia unde e acelasi partid la guvernare de zeci de ani.

« Last Edit: 19 October 2019, 10:20 by ggtop »