Author Topic: Serviciul militar ar putea redeveni obligatoriu in toata Europa de Est. Sunteti pregatiti?  (Read 1483 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taxon

Articolul ăsta mi se pare că descrie cel mai complet punctul în care suntem acum:
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/avioane-invizibile-submarine-sateliti-si-alte-ozn-uri-cum-a-ajuns-romania-campioana-la-achizitii-militare-pe-hartie-2312141
Citind printre rînduri, în momentul ăsta suntem cam în curul gol, ne bazăm doar pe bunăvoința și putința aliaților.

"Avem o tara, o datorie, o misiune de indeplinit,
Dusmanii tarii si ei sa stie
Ca suntem stinca de granit!"
Zaauu??

"Sunt puține date concrete care să reflecte o imagine reală asupra sistemului militar din România. Armata se află în topul încrederii românilor, însă, în ultimii 30 de ani, în loc să se reformeze și să se deschidă, instituția mai degrabă s-a închis ermetic, în spatele unor canale de informare oficiale. Dincolo de acest zid al tăcerii, s-a creat un fenomen care a căpătat proporții greu de ignorat. Numărul de demisii din Armata României s-a triplat în numai trei ani. Valul de plecări a crescut, în ciuda anunțurilor despre investiții uriașe pentru înzestrare militară."
https://recorder.ro/adio-arme-armata-romaniei-in-fata-celui-mai-mare-val-de-demisii/
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

Offline torque49

E ceva de genul "Cum își dădeau demisia doctorii și asistentele la începutul pandemiei"...E bun salariul doar pe timp de pace...când trebuie sa faci ceva pentru el e mic și ne dam demisia
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Imaginati-va ce o sa se intample la urmatoarea catastrofa globala, gen   o ia razna ChatGPT si comite atacuri cibernetice.

Oare cine o sa-si dea demisia si tot o sa se planga pe la TV dupa ce in ultimii patru ani am avut medici, apoi militari?

IT-istii?
 
Dar daca o sa fie invazie extraterestra? Ce o sa avem in prim plan? Astronomi?

Bine ca la furtuni solare nu o sa mai avem net si nici TV ca sa-si dea careva cu parerea sau sa se planga, ca atunci ar trebui sa punem mecanicii, inginerii si electricienii la munca, meseriasi pe care nu prea ii mai avem.
« Last Edit: 12 September 2023, 22:02 by peacemaker »
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)

2. Spune clar în constituție.
Quote
Astfel, art. 83 din Constituţie precizează că prelungirea mandatului de Preşedinte al României poate fi făcută numai prin lege organică şi numai în caz de război sau de catastrofă
” și să bage armata obligatorie dacă Rusia intră în război cu NATO la anu.”

Ziceai că spune clar în constituție așa ceva?

La prima dronă sau rachetă rusească care lovește România intenționat, serviciul militar redevine obligatoriu în mod firesc!
Parlamentul României e obligat să voteze asta din momentul în care sunt puse viețile cetățenilor în pericol de proiectile rusești trase de la distanță. Și trebuie să trecem la economia de război, să începem să lăsăm cluburile, arfele și bârfele, manelele, grătarele,  jocurile video, mall-urile și videochatul și să trecem la minerit, la fabrici și la  produs muniție, arme, medicamente, truse de prim ajutor,  vehicule blindate, echipamente, unelte pentru reparații și hrană. Pentru că războiul asta înseamnă mai degrabă - MUNCĂ MULTĂ, nu doar luptă. 

Numai ca să susții o armată de 120.000 de soldați profesioniști în permanență, îți trebuie măcar 3-4 milioane de civili care să muncească pentru a susține economia. Fără economie, adio apărare.

Ca să susții 1 milion de soldați, îți trebuie 10 milioane, adică toți adulții de la 18 ani în plus vor trebui să muncească din greu pentru ca milionul ăla de soldați români să aibă măcar strictul necesar. În momentul ăla, nu mai e voie să existe ȘOMERI

Granițele se închid pentru toți cetățenii (mai puțin specialii din lumea interlopă și politică care vor da șpagă ca să fugă prin coclaurile din America de Sud, unde o să dea peste alte chestii dacă se încinge treaba și acolo...mulți s-ar putea să regrete, fiindcă la un război mondial se va împute treaba pe toate continentele odată ce comerțul global e paralizat). 

Toată populația sănătoasă trebuie să contribuie la efortul de război, fie cu pușca, fie cu lopata, fie cu banda, fie cu căratul, fie cu banii. Nu toți o să fim combatanți. Lucrătorii esențiali ca medicii, pompierii, lucrătorii din fabrici nu se vor duce, dar mai ales lucrătorii din supermarkete nu o să fie trimiși pentru că e nevoie de ei pentru depozitare, logistică și aprovizionare.

Teoretic, alegerile pot fi anulate sau amânate.
Ori se pot ține și cu votul online dacă rușii nu pătrund pe teritoriul țării noastre. Constituția României e și așa cam idioată, că e încă proiectată după realitatea de pe vremea războiului de independență.

Infanteria e încă făcută de parcă ne-am lupta cu Turcia, Ungaria sau Bulgaria ca la 1870-1940, nu cu o superputere nucleară care mai nou folosește rachete hipersonice, drone iraniene kamikaze și rachete nord-coreene, niște vechituri, dar încă suficient de mortale.


Eu tind să cred că războiul NATO-Rusia va fi de la distanță, unul asimetric cu rachete și drone, pentru câțiva ani.
Până când Putin nu înrolează vreo minim 30-50 milioane de ruși ca să invadeze și să ocupe măcar estul Europei până la Viena (nu cred că poate ajunge până la Berlin ca Stalin), nu cred că cea mai mare frică ar fi că o să fii trimis pe front, ci să nu te nimerească o rachetă sau vreo dronă, exact prin ce trece vestul Ucrainei de 2 ani.  Acolo, activitatea cotidiană încă se desfășoară normal.  S-a dat legea marțială, dar nu și armata obligatorie.
Momentan, luptă profesioniștii și voluntarii în estul Ucrainei împotriva a 200.000 -600.000 de orci, cu toate că s-au făcut greșeli masive de au fost trimiși carne de tun spre minele orcești anti-tanc. 


E cazul să ne îngrijorăm când Putin va avea armată de minim 10 de soldați ruși, ceea ce ar presupune resurse considerabile și ar presupune să fie război mondial total. NU ARE NICI MĂCAR 5 MILIOANE DE SOLDAȚI ca să facă față unei țări ca POLONIA sau FINLANDA! 
 ai degrabă ar trebui să ne temem de nucleare, de hipersonice, de chimice, de electromagnetice, de sabotaje, de atacuri cibernetice și de bruiaj etc. 

Singurele țări care ar trebui să se teamă acum de invazie orcească sunt Republica Moldova și țările baltice.
Cu 1 milion de soldați ruși, cred că Putin poate ocupa considerabil țările baltice și Republica Moldova.
« Last Edit: 08 February 2024, 00:22 by peacemaker »