Author Topic: Serviciul militar ar putea redeveni obligatoriu in toata Europa de Est. Sunteti pregatiti?  (Read 1441 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Dincu, ministrul Apararii de la PSD, zice ca serviciul militar nu va redeveni obligatoriu.

Doar ca Dincu s-ar putea sa nu mai fie ministrul Apararii de anul viitor, mai precis din mai 2023, cand urmeaza ca Ciolacu sa devina noul premier in locul lui Ciuca, si sa se faca rocada intre ministere.
Ministerele pe care le are PSD-ul se vor duce la PNL, iar ministerele pe care le are PNL se vor duce la PSD.

Asta ar insemna ca ministerul Apararii sa-l ia vreun PNL-ist (si nu cred ca Ciuca, ca Ciuca s-ar putea sa fie pensionat de tot dupa scandalul de plagiat).

Daca vine un liberal din ala mai morocanos ce uraste Rusia, s-ar putea sa vrea sa se  reintroduca serviciul militar obligatoriu, si atunci o sa urmeze votul in Parlament.

Iar PNL-istii si USR-istii vor vota toti cu ambele maini, ca nah, Puie Mutin, si cred ca si mare parte din PSD-isti ca sa spele bani. 

Cica n-am avea cazemate, armament, uniforme, baze militare pentru instruire, dar resurse exista, suntem pana la urma un  stat membru NATO, iar politicienii pot face imprumuturi si achizitii, suficient pentru a instrui obligatoriu macar un milion de barbati tineri anual cum au implinit 18 ani, vreme de 3 luni. 

Si in afara de AUR-istii platiti de Putin si de UDMR-istii care sunt aliati cu Viktor Orban, cam tot parlamentul o sa voteze pentru revenirea la stagiul militar obligatoriu in 2023.
 

Pana la urma, toata Europa de Est (in afara de Ungaria cea tradatoare) se pregateste de razboi cu Rusia.

Preşedintele Letoniei vrea introducerea serviciului militar obligatoriu pentru toți cetățenii țării, indiferent de gen
https://www.digi24.ro/stiri/externe/presedintele-letoniei-vrea-introducerea-serviciului-militar-obligatoriu-pentru-toti-cetatenii-tarii-indiferent-de-gen-2008281

Polonia anunță că își va antrena militar toți cetățenii
https://www.digi24.ro/stiri/externe/polonia-anunta-ca-isi-va-antrena-militar-toti-cetatenii-2095873

In Lituania, armata e obligatorie din 2015, iar in Estonia a ramas obligatorie din 1991.
https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/lituania-revine-la-serviciul-militar-obligatoriu-363628

Armata mai e obligatorie in Finlanda, Elvetia si Austria.
https://www.dcnews.ro/state-europene-unde-armata-este-obligatorie-stagiul-militar-activ_860960.html


Parerea mea, cand te stii vecin cu rusul, si stii ca rusul a cam luat-o razna de prin 2014,  e cam aiurea sa nu stii sa tragi cu arma, sa nu cunosti instructiuni de baza pentru supravietuire, sa nu stii sa acorzi primul ajutor.

Pe astea trei ar trebui sa se axeze serviciul militar obligatoriu in cele 3 luni, ca sa alergi de nebun sa faci 50 de ture, sa faci 200 de genoflexiuni si 500 de flotari, astea le poti face  la oricare sala de fitness sau in parc.

Instruirea nu trebuie sa insemne nici umilinte zilnice de la caporali, nici curatat cartofi, nici lustruit bocancii si spalat wc-uri ca astea le poti face la un fast-food. 

Se poate chiar si fara uniforma militara, nu ca in vremurile sovietice....... ca in fond, civilii ucraineni care au primit arme si s-au luptat in suburbiile Kievului cu rusii asta-primavara, nici nu aveau uniforme sau casti la ei. 

In caz de bombardament si invazie, lupti cu ce ai pe tine, numai sa stii sa tragi cu arma.


« Last Edit: 12 October 2022, 01:43 by bombardieru »
 

Offline slicker

Nu e o idee rea, dar hai sa vedem ce se intampla cu Mordor.
Ignored: axxel4you, Meghido 1469 î.Hr. ,narayanhd, oldshooterman, taxon
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Nu e o idee rea, dar hai sa vedem ce se intampla cu Mordor.

Mordorul cam da chix conventional si nu mai e mult pana cand Sauron va ajunge in situatia de a avea de ales intre doua optiuni: bombe nucleare tactice, sau glontul.

Numai azi au inceput analistii si oficialii NATO sa ameninte Rusia cu riposta conventionala daca ataca nuclear Ucraina.

Ieri, secretarul NATO a zis ca urmeaza ca SUA, Franta si UK sa faca un test nuclear pentru descurajarea Rusiei.

E clar ca urmeaza ceva urat si va trebui sa ne pregatim sufleteste pentru razboiul cu Rusia.

Ma rog, eu "psihic" vorbind, sunt pregatit din 2009, de cand am jucat MW2 si cand am vazut ca Putin a luat-o razna cand era premier si atacase  Georgia.

Nu stiu sa trag cu arma, n-am fost decat o data la un poligon improvizat,  dar in ultimii ani am adormit si m-am trezit mereu cu gandul la un razboi NATO-Rusia.

Este un eveniment care trebuie sa se intample odata si odata si sa speram ca va fi cineva care va povesti si va scrie istoria acestui razboi. E firesc si natural dupa evolutiile geopolitice din ultimii ani.  Partea proasta e ca cu cat se amana, cu cat va fi mai groaznic. Era mai bine daca se intampla din 2008, daca NATO sanctiona Rusia pentru crimele din Georgia si era inca slabita militar.  Si pana la urma, America vrea sa redevina singura superputere globala si trebuie sa o faca, altfel va fi sfasiata de un razboi civil dupa divizarea sociala, politica si culturala din ultimii ani dintre progresisti si conservatori.
Daca se intampla asta, atunci chiar o sa sfarsim iar sub bocancul rusului pentru multi ani.


There is no room for two (three if I include China). Only one must survive!

Si asa a fost mereu, in toata istoria.
Daca sunt prea multi jucatori, iar lumea e prea multiporalizata, iese haos cum a fost pe toata durata evului mediu.

Umanitatea a progresat cel mai mult cand a existat un singur imperiu, dar mai ales cand concurenta cu ceilalti rivali a devenit mai acerba.  Insa cand sunt prea multe puteri, e anarhie totala.
 
« Last Edit: 13 October 2022, 04:05 by bombardieru »
 

Offline taxon

Mno, cred ca nu cumpar ce vinzi matale pe aicea.
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Mno, cred ca nu cumpar ce vinzi matale pe aicea.

Las ca vezi tu in curand.

O interventie NATO in Rusia e inevitabila, indiferent ca va fi cu Putin la putere sau intr-o epoca post-Putin (si cu atat mai mult va fi necesara in caz de razboi civil intre ultranationalistii putinisti si rusii globalisti navalnisti).

Vestul are nevoie de gazul rusesc la fel cum a avut nevoie de petrolul saudit ieftin cand a dus razboaie la comanda in Orientul Mijlociu.
« Last Edit: 17 October 2022, 11:33 by bombardieru »
 

Offline oldshooterman

O interventie NATO in RUSIA inseamna ploaie cu nucleare strategice (adica din alea mari, nu din alea despre care se vorbeste pentru Ucraina) pe toate orasele mari din UE, printre altele. Si ploaia ar fi foarte scurta (ore), fara timp de gandire pentru mai multe "valuri".
Rusia a conceput un sistem de siguranta automata, controlat de AI, care preia initiativa si rezolva problema (cu un atac nuclear total) in cazul in care conducerea militara umana e neutralizata.
Problema e cunoscuta si nu cred ca se joaca nimeni cu focul doar ca asa viseaza niste amatori de CS.
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
O interventie NATO in RUSIA inseamna ploaie cu nucleare strategice (adica din alea mari, nu din alea despre care se vorbeste pentru Ucraina) pe toate orasele mari din UE, printre altele. Si ploaia ar fi foarte scurta (ore), fara timp de gandire pentru mai multe "valuri".
Rusia a conceput un sistem de siguranta automata, controlat de AI, care preia initiativa si rezolva problema (cu un atac nuclear total) in cazul in care conducerea militara umana e neutralizata.
Problema e cunoscuta si nu cred ca se joaca nimeni cu focul doar ca asa viseaza niste amatori de CS.


Faptul ca te temi de razboiul nuclear denota ca esti victima a propagandei si dezinformarii din partea Kremlinului. 

Si eu am fost, dar m-am desteptat dupa ce m-am informat si am realizat ca este exact  ceea ce vrea Putler- SA-MI FIE FRICA DE EL! In momentul cand ajungi sa-ti fie frica de Putler, ai pierdut!
Toata dezinformarea asta ca o sa facem dus in doi, ca o sa mancam greieri, ca o sa purtam doar denim si  o sa traim in intuneric ca pe vremea lui Ceasca, ca ucrainenii sunt nazisti, ca lumea e condusa de Klaus Schwab, ca URSULA, ca evreii, ca o sa fie razboi nuclear..................este exact opera Kremlinului!

Dezinformarea e menita  sa te faca sa te revolti impotriva guvernului sa nu mai livreze armament Ucrainei. Si aiuritii aia care si-au pierdut rationalitatea si ies  in strada din cauza scumpirilor si temerii fata de rationalizare, care tot de Kremlin a fost indusa, sunt victime ale dezinformarii.

Cum a spus si CNA, razboaiele de azi nu se poarta doar cu arme!

Ce face Putler cu Occidentul e razboi psihologic si informational, iar asta poate produce mai multe pagube daca lumea intra in panica!

Din fericire, Occidentul e condus azi de oameni mult mai inteligenti si nu vor pica prada unor victime ale dezinformarii, si vor continua operatiunea de distrugere a Rusiei pana face implozie si dispare creatura aia odioasa de Putler.
Tu realizezi ca daca cedam amenintarilor cu nuclearele si santajului cu gaze, Putler o sa continue sa anexeze alte teritorii din tarile baltice, Moldova, Polonia si chiar din Romania, acolo  unde considera el ca sunt minoritati ruse? 

O confruntare NATO-Rusia e inevitabila, si da, cu cat intarziem mai mult, cu atat o sa fie mai grav, cu mai multe victime, din punct de vedere conventional. Pentru ca razboiul va fi doar conventional.

Daca Putler indrazneste sa dea cu o nucleara strategica, o sa fie ultima lui decizie pe care o va mai face ca dictator si ca om in viata. Pentru ca:
1. trebuie sa treaca 3-4 zile pana incarca si pana transporta ICBM-urile. Cum au vazut satelitii americani ca Putler nascoceste ceva, deja vor fi 20 de bombardiere B-2 Spirit si alte aeronave stealth pe cerul Rusiei care o sa faca silozurile praf.  In cateva ore, au nimicit toata armata ruseasca si toate bazele.

2. Poate o sa incerce si cu submarinele, dar cred in mod sigur ca in 40 ani americanii au instrumentele cu care le pot bruia. Sigur s-au gandit la asta. Cine stie cate chestii secrete mai au, dar important e ca nu ai sa vezi nicio arma nucleara lansata asupra NATO. Niciodata!


3. Putler nu e de capul sau. Sunt mii de oligarhi si agenti KGB care nu-l vor lasa sa declanseze un razboi nuclear. Da, vor prefera chiar sa vada Rusia separata si anexata,  numai de dragul de a lasa viitoarele generatii sa se razbune apoi prin rascoale, dar nu vor permite niciodata ca viata de pe aceasta planeta sa fie anihilata.

Poate ai auzit de Stanislav Petrov. Daca nu era el, planeta mai era populata de gandaci radioactivi din 1983. 


4. O sa riste Putler probabil sa dea cu nucleare tactice, dar cum am spus, va fi ultima lui decizie ca dictator si ca om in viata. Iar Rusia nu o sa mai existe ca stat pe harta planetei in secunda doi daca apare si o ciupercuta mica in Ucraina. Americanii, englezii, polonezii, ucrainenii, balticii si francezii vor ocupa si coloniza Rusia in cateva zile, in vreme ce romanii si restul vor fi inrolati sa stea de paza  la frontiera estului Europei.

5. China o sa-si ia mana de pe Putin daca apeleaza la nucleare tactice, ba chiar s-ar putea sa-si trimita marea armata sa anexeze Siberia. Nu m-ar mira ca Deep State-ul american sa fi negociat demult cu el si asteapta momentul potrivit.

6. Deja, toate statele din Asia Centrala s-au saturat de Putler si l-au dojenit pe fata ca vor respect si egalitate, ca nu mai vor sa fie tratate ca republici sovietice.

7. Nu cred ca Putler mai prinde 2023. Sanctiunile isi fac in sfarsit efectul in Rusia. 


Si apropo, daca conspirationistii zic ca Klaus Schwab conduce lumea, crezi ca Putler poate sa starneasca apocalipsa nucleara dupa capul sau?
Afla ca Rusia este....sau a fost chiar membru la forumul economic mondial!
Daca teoriile conspirationiste ale rusilor ca Klaus Schwab si evreii conduc lumea si vor agenda NWO, la ce dracu sa ne mai temem de razboi nuclear?  Tu realizezi ca Putler nu are ce sa faca in fata unor evrei care sunt invincibili.



 
« Last Edit: 19 October 2022, 04:37 by bombardieru »
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
https://www.digi24.ro/stiri/externe/letonia-reintroduce-serviciul-militar-obligatoriu-ca-raspuns-la-invadarea-ucrainei-de-catre-rusia-2306461
Parlamentul leton a votat miercuri reintroducerea serviciului militar obligatoriu pentru bărbaţi, începând de anul viitor. Serviciul militar va fi obligatoriu pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani.
 
In Polonia sunt deja recrutari masive din ianuarie.
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26049850-armata-poloniei-inregistreaza-nivel-record-recrutari-declansarea-invaziei-ruse-ucraina.htm

In Lituania, serviciul militar a devenit obligatoriu din 2015 dupa ce rusii au inceput sa fie agresivi in Ucraina.

In Estonia e in vigoare din 1991. 


Si serviciul militar la modul profesionist.

Dintre tarile de pe flancul estic al NATO,  Romania si Bulgaria, care sunt in vizorul Rusiei, dorm linistite pe ideea ca le protejeaza americanii, britanicii si francezii. De Ungaria nu mai zic, cumpara gaz rusesc in ruble si se falimenteaza de una singura. 

Bombardieri cu sase patratele si cu inaltime de 1,70-1,80 din Bucale, in loc sa se antreneze pentru razboi, se duc in cluburi si dau la buci sau se dau in stamba cu mertzane cu pitipoancele lor. Cel mult, doar nerzii  se antreneaza prin Call of Duty si Counter Strike.  Intre timp, armata noastra e compusa din vreo cateva mii  de prastieri coordonati de generali burtosi.

Toti merg pe ideea ca "noua nu ni se poate intampla".

Pana o sa ne trezim intr-o dimineata cu niste sirene si nu o sa stim ce sa facem.


Iar daca ar fi sa reintroducem serviciul militar obligatoriu, ar fi instruiti la modul sa fie carne de tun cu kalasnikoave si 100 de flotari si gata soldatii, nu sa devina artileristi si piloti de avioane, ca intr-un razboi modern cu Rusia, noi de avioane si de artilerie anti-aeriana si anti-rachete avem nevoie.
« Last Edit: 05 April 2023, 22:04 by joedonald »
 

Offline Ciocanul

Eu stiu ce fac. Fac plinul si direct spre granita. Lasam bugetarii sa apere tara. :D
 

Offline taxon

Cica n-am avea cazemate, armament, uniforme, baze militare pentru instruire, dar resurse exista, suntem pana la urma un  stat membru NATO, iar politicienii pot face imprumuturi si achizitii

Articolul ăsta mi se pare că descrie cel mai complet punctul în care suntem acum:
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/avioane-invizibile-submarine-sateliti-si-alte-ozn-uri-cum-a-ajuns-romania-campioana-la-achizitii-militare-pe-hartie-2312141
Citind printre rînduri, în momentul ăsta suntem cam în curul gol, ne bazăm doar pe bunăvoința și putința aliaților.
Art. 30 – Libertatea de exprimare
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
https://playtech.ro/2023/revine-serviciul-militar-obligatoriu-in-romania-nicolae-ciuca-sa-se-revina-la-armate-de-masa-cu-rezerve-la-nivelul-intregii-societati/

https://www.mediafax.ro/politic/premierul-vorbeste-despre-reintroducerea-serviciului-militar-obligatoriu-ciuca-epoca-armatelor-mici-de-profesionisti-s-a-incheiat-revine-epoca-armatelor-de-masa-21882077

https://www.antena3.ro/actualitate/nicolae-ciuca-reintroducere-serviciu-militar-obligatoriu-674809.html

Suna bine declarația premierului...........până a ajuns partea cu "ARMATE DE MASĂ".... că cică s-a încheiat epoca armatelor mici și profesionale.

WTF man?
ARMATĂ DE MASĂ?
Este exact modelul sovietic/rusesc de azi, care se dovedește total necâștigător în Ucraina. 

O armată mare, prost dotată și prost antrenată ca în vremurile comuniste, cum e armata rusă și grupul Wagner de mercenari, e instant ciuruită de o armată mică și profesională, dotată cu tehnologie militară high-tech, cum s-a văzut la Bahmut!

România nu-și permite financiar și logistic armată mare ca America, care să fie și bine echipată.

Decât model sovietic, mai bine lipsă.

Înțeleg că trebuie să facem un serviciu militar obligatoriu.  Dar nu  neapărat în uniformă, nici cu ture  lustruit bocancii cu periuța și flotări, și alte elemente sovietice, nu cu formalități  patriotarde cu salutări militare.


Serviciul militar obligatoriu modern ar presupune mai puține cheltuieli, fără uniforme, să se desfășoare doar la poligon, atât.   
Flotările le faci la sală.
Că nu cred că trebuie să cotizeze statul român pentru condiția ta fizică.

Statul român ar trebui să investească doar în capacitatea ta de autoapărare, atât!
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Acolo era Romania in cel mai critic moment al pandemiei, in toamna 2021.  Nu m-ar mira sa fie la fel si in cazul unui razboi cu Rusia in toamna 2023.
 

Offline Ciocanul

Wagnerii au facut treaba buna. :D
Ca programator cu multa experienta cred ca pot lucra mai bine la drone autonome decat sa mor degeaba intr-un sant.  :D
Serios acum, nu s-a gandit nimeni la asa ceva ? Drone autonome ce odata pornite gasesc tinte dupa anumite sabloane/patern-uri fara a se mai intoarce la "vatra", fara multa ghidare ca poate fi bruiata, doar un program de "seek and destroy" si facute la scara larga.
Chiar as avea idei. :D
« Last Edit: 09 September 2023, 01:37 by Ciocanul »
 

peacemaker

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Wagnerii au facut treaba buna. :D
Ca programator cu multa experienta cred ca pot lucra mai bine la drone autonome decat sa mor degeaba intr-un sant.  :D
Serios acum, nu s-a gandit nimeni la asa ceva ? Drone autonome ce odata pornite gasesc tinte dupa anumite sabloane/patern-uri fara a se mai intoarce la "vatra", fara multa ghidare ca poate fi bruiata, doar un program de "seek and destroy" si facute la scara larga.
Chiar as avea idei. :D

Da, și eu după specializare ar trebui sa ma puna  tipograf,  dactilograf , corespondent de război,   cartograf sau strateg sa coordonez trupele după temele abordate la licența și disertație. 



Vise nenea @Ciocanul
Posturile la care visezi tu vor fi rezervate doar pentru beizadele, bugetari  și copiii de politicieni și securiști.
Noi o sa fim carne de tun pe front  ca jarheads, indiferent de specializare , indiferent câte taxe am plătit și cât de mult am muncit la privat.

S-ar putea sa nu avem nici norocul sa ajungem la artilerie . Cel puțin la artilerie , aviație și tancuri nu se întra pe pile și necesita numai experimentați.

La drone poți sa fii tu programator știutor de multe limbaje, nu e asa simplu ca trebuie sa fii și tehnician și sa știi sa operezi o drona , ca nu e chiar ca și cum ai pilota-o în jocuri sau te-ai juca cu o mașinuța cu telecomanda. Îți trebuie luni de simulatoare și exerciții,  poate ani.



Din păcate,  din cauza pilelor , coruptiei si oamenilor nepotriviti pusi in posturi  nepotrivite , România va incasa foarte multe pierderi, la fel ca și în ultimele doua războaie mondiale.

Cel mai bine e sa o tirezi in  Elveția sau Austria sau prin tari non membre NATO dacă  exista semne ca se extinde razboiul.
Și sunt deja semne .