Author Topic: Situatiunea  (Read 83225 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline daveWalter

Situatiunea
« Reply #405 on: 08 February 2025, 19:05 »
@Ciocanul Rusia a pierdut sute de mii de soldați, mii de tancuri, mii de avioane, dar încă are mii de rachete cu care poate distruge întreaga Europă.  Încă are milioane de bărbați cu care să-și refacă armata. Are destul fier vechi. destul gaz și aliați puternici ca China și Iran pentru a-și reface stocul de tancuri, avioane și artilerie.  Ucraina nu are!

Nu e nevoie să te uiți la Tucă și nici la Valentin Stan (care apropo, n-a mai fost de câteva luni la emisiune, e înlocuit de H.D. Hartmann și Dungaciu), îmi dau seama singur dacă te uiți și observi că Rusia a câștigat războiul, iar Ucraina l-a pierdut. Îmi dau seama cât am plătit ca țară pentru URSS după  WW2.  Prin urmare, e inevitabil ca cei înfrânți să suporte toate costurile. VAE VICTIS, cum am spus. Nu contează că victoria Rusiei e una a la Pyrrhus.   Și costurile vor fi uriașe pentru cei învinși. N-aș exclude ipoteza ca tezaurul să fi fost pierdut/jefuit intenționat în Olanda pentru a fi dat la ruși, ca prima tranșă pentru despăgubiri de război.

Noi am fost naivi să credem că 2020-2024 sunt cei mai nasoli ani pentru că au venit la pachet cu pandemie, inflație și războaie. Dimpotrivă, mulți am dus-o bine, nivelul de trai chiar a crescut.  NU, ce-i mai rău vine de acum încolo.
Vorba aia, în pandemie și cu război la graniță, aveam un job în telemuncă, privilegiul de a comanda mâncare prin Glovo și Netflix and chill.
În anii următori, s-ar putea să nu mai avem absolut nimic din toate astea.
Că tot vă văd pe topicul cu Criza din 2025 cum începeți să vă văitați de niște concedieri din IT, pe motiv că România, ca și restul statelor care au fost guvernate de liberali și socialiști prieteni cu fosta administrație Biden, nu mai sunt fezabile economic pentru corporațiile care își mută asset-urile în India, China și prin Argentina, Brazilia, Turcia etc.

Anii de supraîndatorare, corupția, irosirea banilor în bugetari și pensii speciale, ratarea multor oportunități sunt principalele cauze pentru care vom intra în incapacitate de plată. 
Dar ANULAREA alegerilor prezidențiale din 2024.........prin asta, ne-am condamnat la dispariție!

Ne-am pus rău și cu Rusia pentru că l-am acuzat pe Georgescu pentru legăturile cu Putin, deși nu n-au găsit dovezi.
Ne-am pus rău cu China pentru că ne-am apucat repede să ne ducem la Ursula să cerem investigarea și blocarea TikTok în UE.
Ne-am pus rău și cu America pentru că în ochii lui Trump, după anularea alegerilor în mod abuziv, nu mai suntem o democrație capabilă să poarte relații bilaterale cu Washington. Și pentru că am ascultat orbește de Biden. Asta ne pune într-o poziție foarte proastă.

Și Elena Lasconi a zis-o bine: „O astfel de abatere ne va costa scump în anii care vin”.

Trebuiau să iasă și AUR-iștii și USR-iștii în stradă, în număr de câteva milioane, să cerem reluarea turului 2. Și așa, am fi contat în noua ordine trumpistă. România, dacă nu are un președinte care să bată cu pumnul în masă și să știe să vorbească pe limbajul lui Trump și să se impună la masa negocierilor pentru a avea ceva de câștigat din încheierea războiului din Ucraina, e terminată!

« Last Edit: 08 February 2025, 19:12 by daveWalter »
Ignored list- ericmario

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #406 on: 08 February 2025, 21:44 »
Deja o iei pe aratura rau. Fix asta ca Ucraina a pierdut razboiul vad ca il repeteta si CG. Ti-ai gasit idolul, ai intrat in secta ? Care razboi l-au pierdut. Ai vazut ceva capitulare ? Fabulezi ? Ai toate stirile din toate partile pe masa, unde ai citit ca Ucraina a pirdut razboiul ?
Faci trolling acum sa obtii emotie de la noi ?

Offline ZorracK

Situatiunea
« Reply #407 on: 08 February 2025, 21:47 »
am mai zis, omu e dus bine cu pluta! Dar  posteaza des, repeta ineptii si neadevaruri. Troll in toata regula de mult e!

The following users liked or thanked this post: puiutu

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #408 on: 09 February 2025, 01:38 »
Și acum cine te oprește să comanzi mâncare prin Glovo și Netflix and chill?
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline daveWalter

Situatiunea
« Reply #409 on: 09 February 2025, 02:58 »
Deja o iei pe aratura rau. Fix asta ca Ucraina a pierdut razboiul vad ca il repeteta si CG. Ti-ai gasit idolul, ai intrat in secta ? Care razboi l-au pierdut. Ai vazut ceva capitulare ? Fabulezi ? Ai toate stirile din toate partile pe masa, unde ai citit ca Ucraina a pirdut razboiul ?
Faci trolling acum sa obtii emotie de la noi ?

Războiul e pierdut.
Crimeea e pierdută și irecuperabilă.
Donetk, Lugansk,părți din Zaporojie și Herson sunt pierdute.
Ucraina nu are demografie suficientă și nici resurse să-i mai țină piept Rusiei. E la pământ economic. Ajungem să-i dăm din gazul nostru acum.
10 milioane de ucraineni tineri, buni de luptă, care sunt prin Europa, nu se mai întorc niciodată. Țipau unii oficiali ucraineni că vor trupe europene NATO în Ucraina să reziste.
Trump a suspendat ajutoarele pentru 90 zile. USAID e pa.
Rusia a pierdut 800.000 de soldați, Ucraina vreo 400.000-500.000 (răniți sau morți), diferența fiind că pentru Ucraina e o adevărată tragedie, iar pentru Rusia - doar cifre.
Mai vrei?

Capitulare sau nu, Ucraina a pierdut războiul!  Nu mai recuperează teritoriile alea pentru mulți ani, nu mai are nicio șansă să înceapă o contraofensivă serioasă până moare Putin și se prăbușește Federația Rusă economic....și până vine un președinte ca Biden.   
« Last Edit: 09 February 2025, 03:01 by daveWalter »
Ignored list- ericmario

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #410 on: 09 February 2025, 08:28 »
Cand rusii si aliatii au infipt steagul in Berlin si s-a semnat capitularea, Germania a pierdut WW2.
Ucraina a pierdut teritorii si nu razboiul. E o mare diferenta.
Nu cred ca ai inteles miza razboiului din punct de vedere al rusilor. Ei vor toata Ucraina nu doar cateva teritorii. Deocamdata Ucraina sta in picioare. Si sta de 3 ani.
Cand o sa vezi capitulare atunci o sa discutam, pana atunci hai sa vorbim realitati si nu inventii si ca pana in 2030 vom vorbi rusa si ne vor bombarda rusii ce abia cuceresc niste sate si hambare din porumb cu pierderi colosale.
Tie chiar ti se pare ca rusii au rupt gura targului in razboiul asta ?
Si daca USAID a fost suspendat in multe domenii cel mai probabil le vor trimite bani si ajutoare sub alte forme. Armament inca le trimit desi putea sa opreasca asta Trump din pix.

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #411 on: 09 February 2025, 09:24 »
Lui îi place ce zice nulitatea aia de CG.
El ar vrea să fim sclavii Rusiei, doar ca să nu treacă el prin armată. Frica e mare.
Restul comentariilor sale se duc în direcția asta.

Un fricos, un pișărcos pe el,  dar un curajos din tastatură.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

The following users liked or thanked this post: puiutu

Offline daveWalter

Situatiunea
« Reply #412 on: 09 February 2025, 14:34 »
Cand rusii si aliatii au infipt steagul in Berlin si s-a semnat capitularea, Germania a pierdut WW2.
Ucraina a pierdut teritorii si nu razboiul. E o mare diferenta.
Nu cred ca ai inteles miza razboiului din punct de vedere al rusilor. Ei vor toata Ucraina nu doar cateva teritorii. Deocamdata Ucraina sta in picioare. Si sta de 3 ani.
Cand o sa vezi capitulare atunci o sa discutam, pana atunci hai sa vorbim realitati si nu inventii si ca pana in 2030 vom vorbi rusa si ne vor bombarda rusii ce abia cuceresc niste sate si hambare din porumb cu pierderi colosale.
Tie chiar ti se pare ca rusii au rupt gura targului in razboiul asta ?
Si daca USAID a fost suspendat in multe domenii cel mai probabil le vor trimite bani si ajutoare sub alte forme. Armament inca le trimit desi putea sa opreasca asta Trump din pix.

Ți-a explicat oldshooterman de 1 milion de ori că Putin nu vrea toată Ucraina, că războiul nu e doar cu Kievul, ci cu NATO, că Rusia duce un război de uzură cu scop economic pentru falimentarea Europei care vrea acces la zăcămintele de gaz, petrol și cărbune din Crimeea și Donbas. Iar America sub Biden și Obama a lucrat demult la asta tocmai pentru a ține Europa separată de Rusia și de gazul ei.
De ce a început Putin să invadeze Ucraina? Pentru că a vrut garanții să nu se mai extindă NATO, ba chiar a cerut revenirea la situația geopolitică din 1996, pentru că nu vrea baze și trupe NATO la graniță cu Rusia.
Că a eșuat în privința asta - Finlanda, Suedia - aia e.

Dar momentan, Europa cam dă să moară de foame mai rău decât o să o pățească Rusia.  Așteaptă 1 aprilie când îți vin  facturile.   Efectele sancțiunilor asupra Rusiei și întreruperii importului de gaz rusesc  deja se simt din vara lui 2023 și se vor simți și mai rău în anii care vin pentru țările care se vor încăpățâna să mențină agenda liberală a lui Biden și relațiile cu Ursula.
Între timp, rușii o vor duce bine când vor vinde gaz din nou către nemți. Dacă noi nu o să avem un CG președinte și Nicușor nu e un negociator bun să convingă Germania condusă de guvernul CDU/AfD să ne dea și nouă o porție de gaz rusesc, suntem beliți la iarna următoare.

Te plângi de ce sunt concedieri în IT.....poftim!  Pentru că Europa a pierdut logistic și economic războiul din Ucraina cu Rusia. 

Și să mai vorbești în termeni de WW2 despre steaguri fluturate, capitulări semnate...........tu te mai crezi în 1945 când țările se cucereau cu bombardamente, tancuri, soldați și avioane?  Noi încă nu conștientizăm gravitatea războiului din Ucraina și o să fie prea târziu când o s-o facem. A fost, pur și simplu o RULETĂ RUSEASCĂ într-un bar,  în care  Stoltenberg, Ursula, Macron, Iohannis, Scholz, Rutte etc., la îndemnul lui Biden, au pariat prost pe Zelenski care a jucat împotriva lui Putin.
Zelenski a pierdut, prin urmare, toate pariurile europenilor se duc către Putin. 

Ucraina chiar are amploarea unui front de WW3 care va schimba ordinea internațională, chiar dacă nu noi am dus luptele . Așa se duceau războaiele pe un câmp de luptă în secolele 17-19. Pierdea o țară bătălia, la revedere, pierdea teritorii. Citește despre războiul de 30 ani, de războiul american  de independență, despre războiul de 7 ani, despre războaiele napoleoniene. Nu trebuie să fie ca în WW1 sau WW2, ci ca la șah sau poker. Pariezi pe o țară, pe Ucraina împotriva Rusiei. Trimiți arme, bani, voluntari.  A pierdut Ucraina războiul, ai pierdut totul și tu. 
Efectele economice vor fi catastrofale, de amploarea unui război mondial. Noi încă nu realizăm că am fost implicați într-un război cu mize mari dus după secolele 17-19.

« Last Edit: 09 February 2025, 14:45 by daveWalter »
Ignored list- ericmario

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #413 on: 09 February 2025, 15:37 »

De ce a început Putin să invadeze Ucraina? Pentru că a vrut garanții să nu se mai extindă NATO, ba chiar a cerut revenirea la situația geopolitică din 1996, pentru că nu vrea baze și trupe NATO la graniță cu Rusia.
Că a eșuat în privința asta - Finlanda, Suedia - aia e.
Mișto, nu?
Zeul tău s-a pișat pe papuci.

Nu știu cum naiba ai ajuns să ai zei ca Putin și Trump, care teoretic sunt în antiteză, sau îmi scapă mie ceva?

Offline daveWalter

Situatiunea
« Reply #414 on: 09 February 2025, 16:44 »
Nu sunt zeii mei.

Și nu vreau să mă închin la zeii tăi,  Biden și Ursula. :)
Ignored list- ericmario

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #415 on: 09 February 2025, 17:13 »
Nu sunt zeii mei.
Nu pe drac...
Dacă unul dintre ei scârțâie ceva, tu ești deja cu știrea.

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #416 on: 09 February 2025, 20:41 »
La ce prostii ai amestecat cu IT-ul, cu logistica, cu gazele, cu scumpirile trag o singura concluzie. Nici nu are rost sa combat toate aiurelile ce le-ai insirat ca e pierdere de vreme de timp de spatiu de memorie. Razboiul nu e vreo mare cheltuiala pt Vest, e insa o cheltuiala ENORMA pt Rusia si economic si morti cu ghiotura.
--
Eu iti spun doar de ce Putin isi doreste toata Ucraina. I s-a propus CLAR ca toate teritoriile luate raman la rusi. Razboiul inceteaza pe granitele actuale, se mai misca probabil putin incoace si incolo.
Unde ne "sare siguranta" ? Ca la orice conflict sau post conflict trebuie garantii de securitate, logic. Fie Ucraina intra in NATO cu ce a ramas din teritorii fie vin forte de securitate europene si se pun pe granita. Chestia nu e noua, s-a mai intamplat in trecut si a functionat cu succes in mojarotatea conflictelor. Apoi ne dam mana si ne vedem fiecare de p**** ma-si.
--
De ce insista rusii pe dezarmare partiala sau completa a Ucrainei si nici o armata straina acolo ? Ca nu o sa te atace cat sunt soldati straini pe granita si rusii oricum o sa-si pastreze armata la noile frontiere. S-ar fi renuntat si la ideea de NATO.
Nu exista decat un singur motiv logic. Sa poata navali oricand peste ei sub un nou pretext si sa-i puna complet cu botul pe labe.
--
Si din nou te rog nu mai amesteca dampulea lucrurile, ramai la fapte clare si concrete. Te rog vorbeste la subiect si nu mai bate campii.

Offline taxon

"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline mache

Offline daveWalter

Situatiunea
« Reply #419 on: 10 February 2025, 15:09 »
Cea mai mare țeapă trasă României postdecembriste. Nimeni nu poate să ne aducă cei 10 ani irosiți înapoi. M-au tot avertizat unii că mai bine stăteam acasă sau votam cu Ponta. Zău dacă nu era mai bine, pentru că Colectivul tot se întâmpla și Ponta ar fi ajuns la demisie. Și probabil că traseul României ar fi arătat altfel în ultimii 10 ani. Poate venea altcineva de la PNL sau de la USR între timp.
Nu de alta, dar cam din cauza prestației lui Iohannis din primii doi ani de mandat ne-am trezit cu Dragnea la butoane. Și din cauza prestației lui catastrofale din pandemie, AUR, CG, SOS și POT au luat avânt.

În cărțile de istorie nu se va scrie mai bine despre el decât s-a scris despre Băsescu care „a tăiat salariile bugetarilor”, Iliescu cu lovitura de stat de la 89 și mineriadele.....despre el se va scrie că a fost un miserupist și un turist.

Ghinionul lui a fost că a condus în cei mai grei ani de după revoluție: cele mai mari proteste de după revoluție (OUG 13, 10 august), cei mai mulți premieri schimbați (9 premieri + 5 interimari), scandaluri mari de corupție și crize politice, pandemia de COVID cu peste 60.000 români morți, inflație, război la graniță, ascensiunea mișcărilor suveraniste eurosceptice și anularea alegerilor.

Următorul președinte care vine o să aibă un mandat și mai greu, clar va fi mai detestat decât Iohannis și cu siguranță nu va fi reales.

Lucrurile bune care s-au întâmplat în ultimii 10 ani, precum digitalizarea, dezvoltarea e-commerce, întărirea aviației și a sistemului defensiv, și aderarea la Schengen  - astea nu sunt realizările lui.
« Last Edit: 10 February 2025, 15:39 by daveWalter »
Ignored list- ericmario