2025 e stresant pentru mine. Deși s-au încheiat alegerile, parcă e mai mult scandal acum...și stres. Economic, suntem în cădere - au fost concedieri de la început de an. Alegerile ar putea fi câștigate de CG din primul tur pentru că ceilalți candidați pro-europeni dezamăgesc.
Trump încearcă să încheie masacrul din Ucraina, dar Zelenski a zis că nu cedează și luptă până la ultimul ucrainean - asta e perspectivă de sinucigaș. Iar UE condusa de Ursula continuă să susțină acest război care omoară în mod inutil oameni și irosește resurse.
O să ne rupă tarifele lui Trump.
Și daca mai începe ceva, intra toată Europa in faliment.
O sa ne rupă facturile de la 1 aprilie când încetează plafonarea.
Pe partea economică:
Să-ți iei mașină e un lux, chiar și una electrică. Să-ți iei casă? Păi îți trebuie salariu de 5000 lei ca să-ți faci credit ipotecar. Ca IT-ist, plătești creditul cam 2000 lei lunar pe 30 ani pentru un apartament cu două camere în București care costă 90.000 eujro, rămâi cu 3000 lei în mână - good luck și la întreținere, mâncare și alte costuri esențiale. Ce concedii, ce distracție, ce vicii? Ce iubită? Ce întemeiat familie? Păi vrei o femeie decentă, dar afli că are cont onlyfans, ba prestează servicii sexuale cu 1000 lei/ora, ba are pretenții uriașe la vacanțe în Dubai și Ibiza și mașini de lux.
Făcut copii? Când mă gândesc câtă prostie e în învățământul de azi din toată lumea (în afară de Asia), mă ia cu fiori. E foarte scump să crești un singur copil. Nu mai suntem în anii 10.000 î.Hr. -1999 d.Hr. să crești 10 copii în sărăcie lucie. Ajungi la concluzia că îți trebuie un al doilea job dacă vrei să trăiești decent, dar renunțând la viața personală, în același domeniu....în 2024 mi-ar fi luat o lună, în 2023 chiar 2 săptămâni. În 2025 s-ar putea să-mi ia 6 luni.
Și că tot suntem pe un forum de jocuri. Am cumpărat o placă video RTX 4070 - la preț de 3.000 lei. Face treabă bună, dar prea scump. Trebuia să iau RTX 5080, dar costă peste 7000-8000 lei. Aștepți vreo 2-3 ani ca să-ți cumperi o placă video nouă să ajungă la un preț decent. Nici dacă aveam 2000 euro salariu nu aș da 7000 lei pe o placă video.
Jocurile apărute anul ăsta nu prea mă încântă:
1. Kingdom Come Deliverance 2 e pur și simplu un expansion la preț de 60 euro
2. Civilization 7 - cea mai mare dezamăgire din întreaga serie. Mai au tupeul să ceară 130 dolari pentru ediția Founder
3. GTA 6? Cică se lansează în toamnă, dar nu există trailer 2 nici acum. De 450 zile nu avem nimic, niciun info, nicio imagine. Și oricum, s-ar putea să fie o dezamăgire față de GTA 5. Ah, și o să coste 100 dolari
4. Borderlands 4, Mafia 4, Doom Dark Ages - poate singurele jocuri cu potențial pe anul ăsta. Dar apoi îmi amintesc ca vin la pachet cu DLC-uri și micro tranzacții și îmi trece.
5. Call of Duty Black Ops 7 - o să fie plasat în viitor, în 2035. Nemaipomenit.
6. Assassins Creed Shadows- e woke.
7. Blizzard n-a mai lansat un StarCraft nou sau un Warcraft, o tine intr-una cu Overwatch-ul vieții.
8. Au trecut 20 ani de la Half Life 2 si nu avem Half Life 3.
9. EA a facut praf Dragon Age 4, urmează Mass Effect 5 și Battlefield 6.
10. Anul trecut aveam Helldivers 2 și Stalker 2. In 2023 era Baldurs Gate 3. In 2022 - Elden Ring. Așa se întâmplă când nu apreciezi la maximum ce este bun la momentul respectiv.
Post Merge: 19 February 2025, 13:24
Am dubii ca GTA 6 o sa fie jocul anului 2025.