Author Topic: Situatiunea  (Read 43274 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline astateofmind

ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline arkantosarthas

Situatiunea
« Reply #61 on: 29 January 2020, 03:47 »
Anul 2020    a inceput foarte prost. 
-incendii in Australia
-inundatii in Indonezia si Brazilia
-cutremur in Turcia  si in Caraibe
-criza in Iran
-eruptie vulcanica in Filipine
-invazie de lacuste in Africa 
-preturi mari la alimente si benzina
-Brexit
-impeach-ul lui Trump
-acum treaba cu Israelul
 
 
Si asta numai in luna ianuarie de unde mai punem ca e an electoral.
Cum de nu s-au intamplat in 2012 toate astea si se intampla in 2020?   ;D
Poate am masurat calendarul gresit, am omis 8 ani din istorie si de fapt suntem in 2012, iar calendarul maias se implineste.   
 


Post Merge: 29 January 2020, 03:53
plus ca ceasul apocalipsei a fost mutat la 100 de secunde de miezul noptii din cauza  poluarii, schimbarilor climatice, Trump, chestiunii nucleare si  epidemiei  din China 
https://thebulletin.org/doomsday-clock/
« Last Edit: 29 January 2020, 03:59 by arkantosarthas »
 

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #62 on: 29 January 2020, 10:19 »
Mereu este si o sa fie ceva. Inchide televizorul si site-urile de cacat cu stiri paranoide..
Schimbari climatice sunt ciclice si s-au intamplat mereu indiferent de ce facem noi, oamenii. E multa minciuna si manipulare legat de schimbarile climatice.
Razboaie ? Eu cred ca suntem in cea mai linistita perioada de la preistorie incoace. Cei mai putini morti in razboaie de cand ne stim.
Epidemie in China ? O gripa mai altoita, pistol cu apa fata de gripa spaniola sau ciuma bubonica ce a ras jumate de Europa.

Afara e soare, frigiderul e plin. Caut vacante pt la vara si totul e roz si frumos. Asta e situatiunea.
 

anonym

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Situatiunea
« Reply #63 on: 13 August 2020, 03:37 »
Este oricum cel mai prost an de la 1968-1975 incoace,  cand au murit o gramada  de oameni intr-un interval scurt de timp din cauza razboiului din Vietnam, din cauza epurarilor si persecutiilor comise de regimurile comuniste din Rusia si Europa de Est ,  din cauza  marelui salt si a revolutiei culturale din China maoista  si a foametei si epidemiei de HIV-SIDA din Africa.
Insa din perspectiva economica, cred ca nici in perioada razboaielor mondiale nu s-a ajuns ca economia mondiala sa paralizeze in halul asta.

Partea proasta e ca anii urmatori se prefigureaza oribili din cauza ca traim pe pielea noastra cea mai grava criza din ultimul secol, si mai avem si schimbarile climatice (ca sunt provocate de om sau ca sunt ciclice, sunt oricum grave, iar efectele de la uragane la secete sunt neplacute).  Poluarea atmosferica e oricum un fapt pentru ca aerul e tot mai murdar din cauza masinilor, avioanelor si fabricilor,  din cauza defrisarilor,  oceanele si marile la fel din cauza   deseurilor de plastic.

Se anunta decenii dificile din cauza suprapopularii, epuizarii resurselor, poluare, somajul tot mai crescut, discrepanta tot mai mare intre saraci si bogati, fanatismul anti-stiintific si conservatorismul religios din ultima vreme intalnit si la europenii  si la musulmani, progresismul fanatic al minoritatilor care si el devine o amenintare la adresa stilului de viata occidental,     terorismul care va deveni mai mult cibernetic cand exista deja multi hackeri care pot sparge date si pot ajunge sa viruseze calculatoarele bancilor si institutiilor, ba chiar a bazelor militare.  E suficient ca un hacker sa hackuiasca o drona militara si sa o manevreze intr-o zona aglomerata si aia e. Nu mai punem ca China si America dezvolta noi arme pe baza de laser, EMP si ultra-sunete, adica e grav pentru ca asta ar da unda verde  la un nou razboi mondial. 
Nu s-ar folosi arme nucleare si biochimice ce ar produce extinctia speciei umane , dar si astea de noua generatie pot fi foarte distrugatoare.   
Azi,  daca esti ceva mare investitor sau ceva mare presedinte,  cu un pix sau cu o tasta poti sa ruinezi economia unei tari mai mici si sa-i produci mai multe distrugeri decat i-ar produce un razboi.
Uitati-va la Putin ca pana si el a invatat ca mai nou ca   tarile se cuceresc cu valize de bani pentru mituit candidati  si multa propaganda pe internet, nu cu tancuri , avioane, soldati si rachete ca pe vremuri.   



As zice ca cea mai linistita perioada s-a cam terminat pentru occidentali.  S-a epuizat boom-ul. Acum vine declinul.
Nu cred ca o sa ne mai intoarcem la stilul de viata, la stabilitatea, prosperitatea si bunastarea aniilor 1991-2019 cand singurele probleme ale tinerilor  occidentali  erau like-urile de pe  Facebook,  reputatia sociala pe internet, harneli legate de propria imagine/aspect, corectitudinea politica,homosexualitate, transexualitate sau  depresia indusa de neindepliniri financiare/sexuale cauzate de niste mofturi inutile.

Vor da peste probleme adevarate precum grija ca n-ar avea ce sa manance maine pentru ca deja avem zeci de milioane de someri numai in America, fara viitor. 

Multe state din Europa si America ar putea ajunge in anarhie din cauza sistemului actual care e depasit de probleme.
Si asta e din cauza lacomiei corporatiste si a consumerismului bazat prea mult pe sectorul tertiar , un sistem putred din care a rezultat si o generatie de snowflakes educati de desene animate si jocuri,  cu facultati inutile. Avem tot mai putini  putini tineri cu serviciul militar incheiat, adica incapabili sa se auto-apere si tot mai putini meseriasi.
Nu mai pun ca tot ce inseamna solidaritate, camaraderie,  loialitate, casnicii bazate pe devotament ,  seriozitate si disciplina  a pierit de tot in occident din cauza individualismului neoliberal si al  feminismului.
Faptul ca   occidentalii si-au transferat industria in China e iarasi o mare greseala.   

Criza asta ne-a prins cu chilotii in vine si o sa suferim din cauza asta multe decenii.

Salvarea ar veni de la  o a patra revolutie industriala, dar una serioasa, care sa automatizeze toate muncile inutile si repetitive prost platite , sa creeze un nou sistem mai eficient de distributie a resurselor si venit minim universal, sa asigure un nivel de trai decent tuturor oamenilor din clasele inferioare cat sa nu mai existe nemultumiri si infractionalitate, si tehnologii ecologiste si energii alternative (ceva fuziune nucleara)  care sa previna poluarea, dar si sa distribuie cantitate mai mare de energie decat combustibilii fosili.
Macar daca tot nu va mai exista conceptul de familie alcatuit dintre un barbat si o femeie, sa se creeze un sistem  care  sa controleze natalitatea cu strictete sa nu ne mai inmultim in halul asta, sa fie conceputi bebelusi doar in laboratoare, si in rest sa dezvoltam ingineria genetica pentru a prelungi vietile oamenilor exceptionali cu calitati si abilitati, oameni  care merita sa traiasca si sute de ani.
O lume fara oameni  nesimtiti, prosti, lenesi, bolnavi, agresivi, egoisti,  fanatici religiosi ar fi chiar una mai buna, dar ca sa scapi de ei trebuie putina dictatura ca-n filmele SF distopice.

Din pacate,  s-ar ajunge tot la socialism, dar unul cibernetizat.
Dar iata ca o dictatura benevolenta e necesara ca  sa faca ordine , ar fi ultra-necesara ca sa continuam sa existam ca specie si ca civilizatie moderna sustenabila  vreo inca cateva milenii pana dobandim capacitatea de a explora si coloniza alte planete sau alte sisteme solare. 
In forma actuala, ne ducem pe copca intr-un nou  evul mediu si sunt slabe sanse sa mai supravietuim ca specie dincolo de 2100 cu ecosistemul la pamant si cu un aer irespirabil.

Capitalismul industrial, democratia in forma actuala cu  ideologii ca liberalismul    sau conservatorismul, si corporatismul consumerist   nu mai sunt fezabile  pentru secolul asta, mai ales ca consuma prea multe resurse si distrug tot mai mult planeta asta.
Trebuie ALTCEVA!
« Last Edit: 13 August 2020, 03:55 by anonym »
 

Offline astateofmind

Situatiunea
« Reply #64 on: 24 August 2022, 17:33 »
Nu s-a mai scris cam de mult pe aici si e interesant (ca nu s-a scris) pt ca situatiunea PUTE.

Deocamdata accentul pe ceva ce nu prea e in focus la momentul actual: China.









Cam toti ne cam asteptam ca China sa fie economia care sa suporte economia globala si sa fie un pct de sustinere pt restul lumii. Dar se pare ca situatia este mult mai grava.



Post Merge: 24 August 2022, 23:04
More:

« Last Edit: 24 August 2022, 23:04 by astateofmind »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

bombardieru

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Situatiunea
« Reply #65 on: 28 August 2022, 02:59 »
 

 In topicul de politica poate imi spuneti si mie cum putem face ca politicienii care iau decizii gresite sa plateasca cumva, in mod real, pentru actiunile lor.


@taxon
Cred ca toti politicienii romani care au facut rau tarii, cam toti in afara de Iliescu, au platit intr-un fel sau altul pentru faptele lor:  cu puscaria (Dragnea, Nastase, Udrea, Voiculescu, Oprescu, Diaconescu, Becali) , prin a ajunge saraci si cu propriul partid ingropat (Basescu)  sau prin a ajunge irelevanti politic (Orban, Citu, Videanu, Vadim, Ponta, Crin).  Faptul ca am enumerat atatia denota ca exista DREPTATE! Exista un Dumnezeu pana la urma!

Fii sigur ca si Iohannis, Firea, Ciolacu, Olguta, Virgil, Bode, Rares si ailalti care ne conduc acum  vor da socoteala intr-o buna zi.

George Simion, daca o s-o comita, o sa dispara din politica la fel de repede cum a aparut, la fel si Sosoaca.

Cu Iliescu nu-mi dau seama de ce nu este pedepsit sau de ce nu pateste ceva, dar la 90 si ceva de ani nu mai are nicio relevanta....deci poate are locul in iad asigurat.


@astateofmind : interesante clipurile, dar zic sa nu ne pripim.
China a mai trecut prin perioade din astea in ultimii 2300 ani.....bine, 5000 ani daca ne luam dupa istoria lor propagandista.

Isi va reveni mai repede pentru ca sistemul de acolo e mereu dispus sa sacrifice zeci de milioane de  chinezi pentru ca restul de cateva sute de milioane sa traiasca.

Ce daca e o seceta si seaca vreun lac?
Xi da ordine si imediat trec 1 milion de chinezi la munca sa sape un canal. Sau pune niste ingineri sa inventeze ceva cu care sa desalinizeze apa din mare si sa o foloseasca pentru agricultura.

Din pacate, civilizatia chineza va supravietui si celei americane asa cum i-a supravietuit civilizatilor romane, spaniole, franceze, britanice si germane, si asta datorita mentalitatii de stup.

« Last Edit: 28 August 2022, 03:11 by bombardieru »
 

Offline taxon

Situatiunea
« Reply #66 on: 08 November 2022, 10:24 »
Nu stiu unde sa pun asta, poate aici e cel mai bine pentru ca arata cam care e situatia:
https://inpolitics.ro/wp-content/uploads/2022/11/Barometru-securitate2022_final-1-2-1.pdf
erasing darkzone
 

Offline taxon

Situatiunea
« Reply #67 on: 15 November 2022, 07:30 »
Hai sa fiu eu mai iute decit ziaricii de la noi:
" The Commission for Justice in the Swedish Parliament gave a negative answer for Romania's accession to Schengen".
Deci?
erasing darkzone
 

Offline astateofmind

Situatiunea
« Reply #68 on: 15 November 2022, 18:25 »
Deci ...

Tu crezi ca daca aplici pt un job aia sunt obligati sa te acepte cand tu nu indeplinesti conditiile???

Nu e problema europei ci a romaniei, sa isi puna la punct situatiunea si sa indeplineasca conditiile de aderare.

"Dutch lawmakers argued the prevalence of corruption and organised crime in Bulgaria and Romania posed "a risk to the security of the Netherlands and the entire Schengen Area."
« Last Edit: 15 November 2022, 18:27 by astateofmind »
ignore list: monier, taribobo,narayanhd,wolfenste
 

Offline taxon

Situatiunea
« Reply #69 on: 22 November 2022, 15:24 »
Situatiunea la noi e cam asa:
"dintre toate rafinăriile noastre mai avem doar două funcționale, cu o capacitate cam jumătate din cea din 1990, nu mai producem locomotive Diesel și doar foarte puține locomotive electrice, industria metalurgică nu mai produce nici măcar un sfert din nivelul la care producea în 1990, nu mai producem nici măcar oțel beton, industria alimentară s-a redus simțitor, efectivele de porci și vite s-au redus la doar o treime din cât erau, dintre toate combinatele chimice a mai rămas unul singur deplin funcțional, fabricile de îngrășăminte s-au redus și ele la una singură, firme de construcții care să facă mari lucrări nu mai există.

Din 1990 până azi nu s-a mai electrificat niciun kilometru de cale ferată, nu s-a mai construit nicio mare hidrocentrală. Din toate grupurile energetice din 1989, nu mai funcționează nici jumătate astăzi. Cât despre poduri precum cele de la Fetești, s-au mai construit două, unul (la București), nerecepționat nici după 12 ani și unul la Brăila, neterminat încă.

Ei bine, o asemenea priveliște economică deprimantă  ar fi trebuit să aducă o mobilizare uriașă de resurse la nivel național, alimentată de entuziasmul de a reface capacitățile demolate ale economiei noastre. Poate în alt univers. Deocamdată, genialii noștri conducători își admiră opera de pe muntele de aroganță unde i-a dus stăpânirea a peste două treimi din Parlament: un deficit comercial de peste 25 de miliarde de euro, după numai nouă luni din 2022, depășind, astfel, cel mai rău an de după 1989."
https://www.gandul.ro/opinii/unde-se-sfarseste-iubirea-de-tara-si-unde-incepe-iubirea-de-arginti-19877759

Vine intrebarea: si eu cu cine votez?
erasing darkzone
 

Offline taxon

Situatiunea
« Reply #70 on: 17 May 2023, 14:56 »
"Conform unui sondaj recent, din luna martie, Parlamentul a ajuns la o cotă de neîncredere de 90%. Nu îmi amintesc să fi văzut niciodată cifre atât de rele. E concurat de Preşedinţie (89%) şi de Guvern (89%). Dezastrul e complet. Dar partidele politice stau mai rău (92%)."
https://www.bursa.ro/parlament-sau-circ-44997942

Ai zice ca politicienii stau pe un butoi de pulbere.
erasing darkzone
 

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Situatiunea
« Reply #71 on: 21 May 2023, 02:07 »
"Conform unui sondaj recent, din luna martie, Parlamentul a ajuns la o cotă de neîncredere de 90%. Nu îmi amintesc să fi văzut niciodată cifre atât de rele. E concurat de Preşedinţie (89%) şi de Guvern (89%). Dezastrul e complet. Dar partidele politice stau mai rău (92%)."
https://www.bursa.ro/parlament-sau-circ-44997942

Ai zice ca politicienii stau pe un butoi de pulbere.

Lasă că o să fie bine cu AUR la guvernare, în parlament și la președinție......epoca de AUR la pătrat!
 

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #72 on: 29 May 2023, 16:26 »
https://www.euractiv.ro/eu-elections-2019/suntem-campioni-in-ue-la-stat-degeaba-20-dintre-tineri-nici-nu-invata-nici-nu-lucreaza-62019
20% din tinerii din Romanistan o ard glorios.
Fac pariu ca jumate din ei sunt in categoria "Raducu"
 
The following users liked or thanked this post: taxon

joedonald

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Situatiunea
« Reply #73 on: 29 May 2023, 16:58 »
https://www.euractiv.ro/eu-elections-2019/suntem-campioni-in-ue-la-stat-degeaba-20-dintre-tineri-nici-nu-invata-nici-nu-lucreaza-62019
20% din tinerii din Romanistan o ard glorios.
Fac pariu ca jumate din ei sunt in categoria "Raducu"
 

Asta e rezultatul a 20 ani de ........."neoliberal parenting", consumerism,   30 de ministri la educatie, doar 2% din PIB investiti in invatamant si educatie, guvernare constanta de stanga marca PSD si lipsa unui partid real de dreapta care sa insufle valori si standarde morale, biserica corupta, modele proaste si manele, abolit serviciul militar etc etc. etc. 
Sa nu mai zic de piata imobiliara care a ajuns o specula mizerabila. Ca daca preturile la apartamentele jegoase din Bucuresti ar fi cat de cat rezonabile si piata muncii s-ar axa macar pe competente si nu pe pile, eu zic ca tatii le-ar face vant din casa odraslelor de la 18 ani sa-si caute de munca si sa-si ia apartamente in rate, sa se descurce cum pot mai departe. Asa, ce sa faca, sa-i lase pe drumuri, in secolul 21, cand majoritatea tinerilor la 18 ani au minte de retardati mintali de zici ca  au 8 ani?   Pai cine dracu sa-i angajeze fara macar o facultate si un masterat?

Inainte, standardul era sa-i faci vant plodului de la 16 ani, apoi la 18 ani trebuia sa fie o rusine pentru societate sa mai stai cu parintii...........acum observi ca mai toti stau cu parintii si dupa 30 ani, dupa 2 masterate si un doctorat.

Degeaba dam vina pe tineri daca asa au fost invatati.

Cel putin, noi astia mileniali care ne-am nascut pana in 1995 si suntem in campul muncii, ne descurcam cat de cat onorabil, ca inca am prins niste vremuri grele, constientizand ca nimic nu e gratis, dupa ce am copilarit  in perioada cand internetul inca nu prea exista, cand trebuia sa ai grija sa nu o incasezi  si ieseai afara sa bati mingea pe maidan  sa socializezi in real-life.

Zoomerii si alfa-istii in schimb....vai si amar!  Astia, in afara de pandemie (adica, doar stat in casa, vaccinare si respectat niste reguli de distantare) n-au avut greutati de infruntat. S-au nascut direct cu smartphone si internet la discretie. 
Au apucat sa copilareasca in cele mai frumoase vremuri.
« Last Edit: 29 May 2023, 17:15 by joedonald »
 

Offline ZorracK

Situatiunea
« Reply #74 on: 29 May 2023, 17:13 »
Tacticiene du-te bah la munca si lasa textele atotstiutorule de orice!