Author Topic: Situatiunea  (Read 133557 times)

axxel4you and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #660 on: Today at 08:53 »
Ca si femeie de serviciu castigi bine in Romania daca te tii de treaba.
Eu platesc 200 de lei sa-mi vina o femeie acasa sa-mi faca curatenie. In 2 ore de lucru ia 200 de lei. Dar baga, nu se joaca.
Daca are 2-3 sedinte dintr-astea pe zi face intre 400 si 600 de lei/zi. Sa lasam 2 sedinte ca este obositor sa zicem.  5 zile pe saptamana daca face asta are 20 X 400 lei = 8000 de lei/luna.
--
@ericmario , crede-ma ca orasele mari din Romania si nu numai sunt de mult in UE ca si venituri. Cand mai vii in tara intreaba cunoscutii cam ce venituri au dar nu direct si treji... asa dupa cateva beri sau spritz.
Romulanii se plang foarte mult, mult mai mult decat e cazul. :)

Offline taxon

Situatiunea
« Reply #661 on: Today at 10:52 »
Ca femeie de serviciu o avem și pe Maria, care locuiește undeva la țară, la 45 km de oraș. Se trezește în fiecare dimineață de zi lucrătoare la 4:30, că să fie la 6:30 la firma unde este angajată pe salariul minim.
Dă cu mătura si spală scări de bloc de la 7 la 15, ajunge acasă în jur de ora 18. Acolo are și gospodărie, copii, samd - și toată treaba de femeie care trebuie făcută intr-o familie.
E mulțumită că "ăsta e patron bun, îmi platește și transportul" si, ajunsa la aproape 40 de ani, își dorește să vada și ea marea "de-adevaratelea". Ar mai vrea și la dentist, să îsi puna niste dinti, dar "cine are atîția bani?"

Si uite așa se face media...
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline KodiaK

Situatiunea
« Reply #662 on: Today at 18:43 »
...cam asa si Kodiak cu proba lui impecabila de whataboutism.
Nu de alta, dara aia cu GDP-ul e doar un colt al tabloului.
Coltul ala care ii place lui.
Altii insa ... cam asa:

Nu cred ca exista tara in lumea asta care sa nu aiba datorie externa. Deci nu inteleg ce anume ai vrut sa zici cu articolul ala. La fel de bine puteai sa zici ca apa e uda sau vara e cald.
Articolul este clar click-bait, baga mare si pompos in titlu 1000 de miliarde si prostimea musca, ca "cifrele mari da bine". Tine cont ca a pus in lei, ca daca era in euro nu suna la fel de bine. Datoria tarii in mod sigur nu este in lei, ci in euro :D

Da, 4 din 10 romani traiesc de pe o zi pe alta, dar din aia 4, 3 aleg sa traiasca asa. Pt ca educatie financiara 0, se indatoreaza mult mai mult decat le permit veniturile, toarna copii pe banda rulanta cu un salariu minim pe economie. Ca sa nu mai zic de toti asistatii sociali care nu vor sa munceasca pt ca mai e mai comod sa stai degeaba pe somaj.

Laso-o pe Maria ca aia este exceptie, majoritatea nu sunt asa.

Asus TUF X670E-PLUS | 9800X3D | Lian-Li GA II Trinity Perf 360 | 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO 6000Mhz CL30 | MSI Ventus RTX 5080 | Samsung 870 EVO 250GB + XPG 512GB+1TB+2TB + 2xSeagate 2TB | Audigy RX | Sennheiser HD559 | Corsair RM850x | be quiet! Silent Base 802 | AORUS FO27Q3