General Stuff => Politică => Topic started by: ild12 on 01 June 2018, 11:22

Title: Situatiunea
Post by: ild12 on 01 June 2018, 11:22
Pentru discutii politice care nu justifica un topic separat sau nu apartin 100% intr-un topic deja existent.
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 01 June 2018, 23:58
All hail Idl12 ! :)
Am stat si m-am gandit si cred ca pb cu justitia nu se mai poate transa decat in strada. My 2 cents. Tot o dam pe dupa gard cu constitutie, cu legi, cu mod de lucru cand treaba e simpla. E ciocnire intre vechi si nou. Vechiul e camarila de partide + cersetorii de traiesc din ce da statutul, noul e cine munceste si e turbat ca statul se pregateste deja sa ia mai mult de 50% si sa dea la primii. Vechiul e ce am vazut timp de aproape 30 de ani de la revolutie incoace si noul e ce vedem in tarile cu apa calda si nu mai reusim sa ajungem in veci.
Nu mai merge cu nimic. Ne vedem duminica in piata.


Title: Situatiunea
Post by: sepi on 03 June 2018, 09:20
                  De fapt, ce ofera bun pentru omenire, politica si politicienii ? Poate sa-mi raspunda cineva ? Ca de cand lumea si pamantul, politica a adus numai nenorociri inimaginabile omenirii: razboaie, dictaturi, natiuni rase de pe suprafata globului, dezbinare intre popoare, atrocitati cumplite, incalcari ale demnitatii umane si drepturilor omului etc. etc. etc. In concluzie, la ce sunt buni politicienii, in afara de a produce numai suferinte miliardelor de locuitori ai planetei ?
Title: Situatiunea
Post by: alex khan on 03 June 2018, 11:10
                  De fapt, ce ofera bun pentru omenire, politica si politicienii ? Poate sa-mi raspunda cineva ? Ca de cand lumea si pamantul, politica a adus numai nenorociri inimaginabile omenirii: razboaie, dictaturi, natiuni rase de pe suprafata globului, dezbinare intre popoare, atrocitati cumplite, incalcari ale demnitatii umane si drepturilor omului etc. etc. etc. In concluzie, la ce sunt buni politicienii, in afara de a produce numai suferinte miliardelor de locuitori ai planetei ?

Daca nu sunt politicienii, stai linistit ca iti ofera altii inegalitate, saracie,  razboaie, dictaturi, dezbinari, circ fara paine etc.
Nu  vor mai fi natiuni ca  SUA,  Rusia, China, poate sa fie  Exxon Mobile, Gazprom si PetroChina ca oricum, spre asta se indreapta omenirea. 
Nu vor mai fi politicieni ca Trump, Putin, Merkel,  Xi Jinping , vor fi  in schimb corporatisti afaceristi miliardari  ca Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Elon Musk, Larry Page,  Jack Ma,  Soros sau.....Putin   ce vor decide mersul pietei ,   progresul si cursul societatii. 



Asa se intampla de cand e omenirea fiindca si in secolul 21, specia umana si-a pastrat latura tribalica . 
Mereu vor exista grupulete si tabere cu specific cultural, politic, industrial, ideologic etc.,  pentru ca la baza societatii sta competitia pentru suprematie.

Gandeste-te ca din suferintele pricinuite castiga grupul ales si majoritatea care il voteaza.  Ai castigat alegerile, ai  guvernarea, parlamentul, justitia, serviciile secrete si presa la picioarele tale fiindca meriti totul pe tava daca esti un castigator,  ai pierdut alegerile, taci si inghiti pana la urmatoarele alegeri fiindca asta merita toti pierzatorii, umilinta si suferinta totala. 
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 09 June 2018, 23:39
Cat mai costa dreptatea in Romania ? Cam 10-20% la chenzina. Atat au crescut pensiile si salariile bugetarilor, a celor care ii vedeti in piata. Statul parandaratului a batut statul paralel. Azi e un turning point, nu suntem pregatiti de mers mai departe si de a evolua ca natie.
Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 29 June 2018, 07:56
http://www.cracked.com/blog/why-youre-being-kept-in-constant-state-impotent-rage/

Deci articolul asta descrie situatiunea chiar perfect.
Title: Situatiunea
Post by: sradu on 05 July 2018, 03:38
 OK, deci baetii a adoptat nou cod penal. Cool. Dragnea, de fericire, a scapat niste declaratii mai pe fata, "ca la Teleorman". Opozitia s-a impotrivit din rasputerile ei impotente. Presedintele s-a indignat. In strada au iesit cateva sute de rezistenti cu capul tare. Facebook-ul s-a umplut de meme. Hell, pana si eu m-am apucat sa postez pe fantoma forumului. Treaba e groasa!
 Intre timp un tanar a murit asteptand un transplant. Sistemul a ridicat indiferent din umeri. Alti tineri vor muri in zilele urmatoare pe soselele patriei. Niste batrani vor muri si ei tristi si uitati prin spitale sau la casele lor. Asa e viata. In weekend ne uitam la fotbal, facem gratare si planuri de vacanta in Thassos.
 Rezistentii isi cauta de zor joburi in Anglia sau Franta. Dragnea va scapa si se va constata ca fapta nu exista la recurs. Apoi va face ce stie el mai bine. Eu zic ca e bine pentru pesedei.

Cam asta e situatiunea.
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 05 July 2018, 08:54
”Vom examina textele legislative finale din punct de vedere al compatibilităţii cu legile UE din domeniul justiţiei, al cooperării cu poliţia şi al standardelor internaţionale. În calitate de gardian al tratatelor, nu vom ezita să luăm măsurile necesare pentru a asigura acestă compatibilitate”, a anunţat CE.
https://www.news.ro/politic-intern/comisia-europeana-nu-vom-ezita-sa-luam-masurile-necesare-pentru-a-ne-asigura-ca-modificarile-aduse-codului-penal-respecta-legile-uniunii-europene-1922401904002018071818216141

Nu e inca totul pierdut. Pot sa ne suspende toate fondurile, sa vezi atunci bucurie.

Post Merge: 05 July 2018, 11:50
Natie de oligofreni:
http://3dots.ro/actualitate/scriitoare-batuta-ambulanta-fantoma-video-9651.html
Au gasit o baba intr-o ambulanta si au zis: asta sigur rapeste copii pt organe. Si a fost la un pas de linsaj. Eu zic ca 80% sau mai mult din populatie crede in vrajitorie, in diavol, in ocult, in horoscop, in teoriile conspiratiei.
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 09 July 2018, 09:19
A fost spanzurat Shoko Asahara+alti 7 acoliti. A fost conducatorul Aum Shinrikyo, organizatia care a atacat metroul din Tokyo cu gaz sarin in 95. Prea mult a durat.
https://motherboard.vice.com/en_us/article/gy3xex/what-is-aum-shinrikyo-sarin-attack?utm_source=vicefbus
Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 10 July 2018, 00:04
Asta e 100% reprezentant pt tara noastra ...
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 28 July 2018, 12:39
Hungary officially pulls out of UN migration pact as it ‘encourages migration’ (https://voiceofeurope.com/2018/07/hungary-officially-pulls-out-of-un-migration-pact-as-it-encourages-migration/)

"Hungary’s position is that it would be unnatural to change the population of the continent and global efforts should instead be made to stop migration, he said."
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 30 July 2018, 00:13
Erdogan ar vrea ca Turcia sa se alature grupului BRICS. Propunerea de asociere a fost primita caldura in special de catre China.  Erdoğan suggests adding ‘T’ to BRICS (http://www.hurriyetdailynews.com/erdogan-suggests-adding-t-to-brics-135160)
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 01 August 2018, 12:57
Ceva de remarcat intr-un articol interesant:
* Preparation for a global reset - due to "the feeling of impending trouble in the world economy."

Russia Explains Why It Liquidated Its US Treasurys (https://www.zerohedge.com/news/2018-07-30/russia-explains-why-it-liquidated-its-us-treasurys)
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 11 August 2018, 12:28
Tot mai multa lume are probleme la creier:

Australian Nurses Are Being Asked to Apologize to Minority Patients for Being White Before they Treat Them (https://needtoknow.news/2018/08/australian-nurses-asked-apologize-minority-patients-white-treat/)
Title: Situatiunea
Post by: taribo on 11 August 2018, 17:32
Problema e ca pana acum ceva vreme astia cu probleme la cap erau izolati de societate, acum se intampla fix invers multumita in mare parte mediului online unde se pot coagula tot felul de dezaxati.
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 14 August 2018, 12:17
Un articol foarte interesant: Turkish State Media Exposes The American Empire & Its Media (https://www.zerohedge.com/news/2018-08-12/turkish-state-media-exposes-american-empire-its-media)

"Largely unbeknownst to the general public, executives and top journalists of almost all major US news outlets have long been members of the influential Council on Foreign Relations (CFR)."
"As a well-known Council member once explained, the goal has indeed been to establish a global Empire, albeit a “benevolent” one."

“Ruling Class Journalists”:

“The membership of these journalists in the Council, however they may think of themselves, is an acknowledgment of their active and important role in public affairs and of their ascension into the American ruling class. They do not merely analyze and interpret foreign policy for the United States; they help make it.

"They are part of that establishment whether they like it or not, sharing most of its values and world views.”

Adica informatiile reale pot fi declarate a fi "fake", si invers, in functie de ce se hotaraste acolo "sus". Deocamdata s-a hotarat ca "rusii sunt de vina". 8) ;D

Cica vor sa construiasca un imperiu “benevolent”...
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 15 August 2018, 19:31
Li s-a urat tinerilor americani de prea mult bine? ;D

Capitalism Is Being Rejected by Young Americans in Huge Numbers (https://www.newsweek.com/capitalism-young-americans-bernie-sanders-1071146)

"In the two years since Senator Bernie Sanders’s campaign for president, the image of capitalism among young Americans has taken a dramatic hit, a new poll has found. Less than half, 45 percent, of Americans between the ages of 18 and 29 have a positive view of capitalism, according to a Gallup poll released Monday."

Dar si alti americani incep sa aiba probleme cu capitalismul... ;D

"It is not only young people who are increasingly rejecting capitalism, however. The Gallup poll also indicated that 47 percent of Democrats, or those who lean Democrat, have a positive view of capitalism, compared with 57 percent who look favorably upon socialism."

Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 15 August 2018, 20:16
"It is not only young people who are increasingly rejecting capitalism, however. The Gallup poll also indicated that 47 percent of Democrats, or those who lean Democrat, have a positive view of capitalism, compared with 57 percent who look favorably upon socialism."

Problema e ca aia nu au idee ce este socialismul.

Zilnic vad pe cateva grupuri pe care le frecventez indivizi care confunda socialismul cu welfare state si politici sociale aplicate in capitalism. Pt ei universal health care sau faptul ca iei o pensie este "socialism". Bine, am vazut optica asta si pe aici.

Aici a fost si influenta lui bernie care a insistat pe idea ca modelul nordic este de fapt socialism. Nu este.
Title: Situatiunea
Post by: c6t9 on 15 August 2018, 23:23
Este, dar e Democratic Socialism de fapt. Și de multă vreme se tot zice că US ar trebui să adopte acest model și cum că este exact ce le lipsește americanilor.
Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 15 August 2018, 23:26
Este, dar e Democratic Socialism de fapt. Și de multă vreme se tot zice că US ar trebui să adopte acest model și cum că este exact ce le lipsește americanilor.

Exact ce spuneam, si aici sunt care nu au idee si confunda pruna cu aluna :D

Nu, nu este democratic socialism ci e social democracy.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nordic_model

"The Nordic model (also called Nordic capitalism[1] or Nordic social democracy)[2][3] refers to the economic and social policies common to the Nordic countries (Denmark, Finland, Norway, Iceland, the Faroe Islands and Sweden). This includes a comprehensive welfare state and collective bargaining at the national level with a high percentage of the workforce unionized, while being based on the economic foundations of free market capitalism.[4][5][6] "

Socialismul democratic este tot socialism (caracterizat prin proprietatea publica asupra mijloacelor de productie si lipsa unei piete libere), nu nu este capitalism.

https://en.wikipedia.org/wiki/Democratic_Socialists_of_America#Socialism

"Social ownership could take many forms, such as worker-owned cooperatives or publicly owned enterprises managed by workers and consumer representatives. Democratic socialists favor as much decentralization as possible. While the large concentrations of capital in industries such as energy and steel may necessitate some form of state ownership, many consumer-goods industries might be best run as cooperatives."

Foarte multi, si in america, confunda socialismul democratic cu democratia sociala. Mai ales pt ca asa le spune niste unii, printre care si bernie. Diferenta dintre cele 2 este imensa, unul este socialism altul este capitalism.

Title: Situatiunea
Post by: c6t9 on 16 August 2018, 00:22
Ai dreptate pe doctrina clasică nuanțată, doar că experiența Americii de Sud a făcut ca democrat socialii să se ajusteze spre social democrați. Până și ei folosesc Social Democracy. Iar la nivel de doctrină, chiar și la DSA văd că diferența esențială este proprietatea bilaterală (dorită, dar mai departe doar sugerată ca alternativă), față de țările nordice unde s-a menținut o formulă tripartită, cu implicarea evidentă a statului, într-o formulă care este mai mult socialistă decât orice altceva (un control mai puțin evident, dar prezent cu rezultate vizibile, plecând de la ideea că aduce cel mai bun echilibru declarativ, dar ai fost prin țările alea?). Dar cum spuneam, America de Sud a rezolvat definitiv asta. În rest citește și vezi că sunt mai toate punctele comune într-un fel sau altul.

Astea fiind spuse, ai dreptate și cu faptul că socialismul pur, așa cum de fapt este el receptat ca opus capitalismului, e complet străin celor care îl menționează și doresc. Deși trebuie să te gândești că foarte mulți oameni n-ar fi mult mai rău într-o inversare, pentru că sunt destul de rău și acum. Și masa parcă este într-o creștere. Și ce măsuri se iau?

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 16 August 2018, 00:53
Am citing destul și repet: unul este capitalism cu un control sporit al statului celălat este socialism fără economie planificata central - pana ;a un punct. La dsa proprietatea nu este bilaterala ci exclusiv socială, publica cu diferența ca micile societăți nu vor fi deținute de către stat ci de către cooperative - dar tot proprietate publica este, nu privată.

Diferența este destul de mare.

Cât despre America de sud ... Venezuela sunt socialiști și nu cred ca americanii o duc mai prost decât Venezuela. Bine, majoritatea Americii de sud o duce prost, mai prost decât americanii. Imigrația masiva nu se produce dinspre o US săracă spre o America de sud socialista și in bunăstare ci invers.

Nu cetățenii us își risca viața pe bărcuțe sa ajungă in raiul din Cuba.


Ce măsuri se iau? Global rata sărăciei a scăzut imens, datorita capitalismului. China a crescut imens datorita capitalismului, de exemplu. Și nu este singurul exemplu. Chiar si in Cuba economia incepe sa se dezvolte datorita schimbarilor in politica si acceptarea afacerilor private.

https://fee.org/articles/welfare-spending-did-not-decrease-poverty-capitalism-did/

https://www.brookings.edu/research/cubas-economy-after-raul-castro-a-tale-of-three-worlds/
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 16 August 2018, 01:44
De asta nu cred ca ati auzit ;D:

Albert Einstein Writes the 1949 Essay “Why Socialism?” (https://monthlyreview.org/2009/05/01/why-socialism/) and Attempts to Find a Solution to the “Grave Evils of Capitalism”

A sintetizat intr-un mod excelent problema socialismului si a economiei planificate!

"The economic anarchy of capitalist society as it exists today is, in my opinion, the real source of the evil."
Title: Situatiunea
Post by: c6t9 on 16 August 2018, 01:50
Sistem bilateral înseamnă stat - angajat. Dar și ei nuanțează ce înțeleg prin asta. Chiar și pe ce mi-ai dat.

Nu contest ce spui. Doar că diferențele dintre cele 2 nu mai există în practică. Nu mai sunt 2 sisteme cu finalități diferite, pentru că deja s-au văzut "beneficiile" în America de Sud. Și nu mai vrea nimeni asta. Am trecut de etapa asta.

Masa crește pentru că în dinamica ei are o evoluție mult mai lentă decât masa bogaților, care acum e tot mai expusă. Și astfel că nemulțumirea și reacțiile citate devin tot mai acute. Ideea este relativ la asta ce măsuri se iau. O chestie din țările nordice este faptul că nu simți că ești într-o clasă socială diferită.

Iar statistica e ceva foarte interesant. Sărăcia cunoaște un declin major pe hârtie și poate și real raportat la ce-a fost. Dar depinde din ce perspectivă privești. Dacă nu știi cumva, până acum câțiva ani, sărăcia extremă era delimitată de un venit (1$) zilnic. Dar dacă urmărești cifre, perspectiva este complet falsă. Chiar și cu ridicarea limitei la 2$ și procentual a scăderii masei săracilor, alte cifre arată că bogăția globală s-a concentrat tot mai mult în mâinile a tot mai puțini oameni, crescând echivalentul săracilor. Cu alte cuvinte, bogații chiar au devenit mai bogați su săracii, deși statistic nu se mai califică să fie desemnați săraci, au crescut ca număr. Uite fix de aici apare interesul pentru socialism. Pentru că dacă se spune că în 10 ani cel mai probabil statistic nu vor mai fi săraci după standardele actuale, nu mai puțin de 50% din populației balansează doar 1% cât este echivalentul bogaților. Previziunea? Că 1% va scădea, că va fi tot mai concentrată bogăția și tot mai mare masa echivalentă de la polul opus. Ce se face pentru asta? Oamenii percep tot mai mult diferența asta. Poate au ce mânca și o situație mai ok în general, însă nu e suficient comparativ cu ce văd dincolo de gard. Ok, asta pare o chestie subiectivă și o lipsă de înțelegere din partea omului de rând, care totuși trăiește ma bine. Discutabil ce înseamnă mai bine raportat la nivelul maxim. Dar și economic cifrele arată că o tendință naturală în capitalism este o polarizare tot mai pronunțată. Nu e ceva teoretic, sunt creșteri reale, înregistrate, palpabile. Și iar avem un mediu propice pentru atitudini pro socialiste. Ce se face ca masa asta de oameni să își reconsidere poziția?

Vezi, nu e atât de simplu să zici că lucrurile sunt bune.
Acum între noi fie vorba, nu cred că îmi place foarte mult sistemul plafonat al nordicilor. Dar ce-ar fi mai bun? Nu ideologic, ci practic. Cum vezi să se transfere de la 1% spre mai mulți. Nu că vreau naționalizarea a ce au ăia. Dar uneori este și aberant cât pot totuși lua în sistemul actual. Undeva e o hibă.
PS. 1% e privit global. La nivel mai restrâns se folosește un procent mai mare, dar ideea este aceeași și diferența dintre extreme este în continuă creștere peste tot.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 16 August 2018, 02:06
Nu contest ce spui. Doar că diferențele dintre cele 2 nu mai există în practică. Nu mai sunt 2 sisteme cu finalități diferite, pentru că deja s-au văzut "beneficiile" în America de Sud. Și nu mai vrea nimeni asta. Am trecut de etapa asta.

Diferentele exista si sunt imense. De baza ca sa zic asa ;)

Nu ai cum sa spui "in practica" pt ca niciunde nu a fost implementat socialismul democratic. Sa speram ca nici nu va fi.

Dar, revenim la idea initiala: americanii sustin socialismul fara a avea idee ce sustin.
Title: Situatiunea
Post by: c6t9 on 16 August 2018, 02:16
Păi nu au mai apucat. S-a năruit repede tot. Și nu va fi. Am trăit transformările incipiente. Și nu o dată. S-au lămurit și ei.

Și ai dreptate. Practic ca antidot la capitalism percep opusul sub forma socialismului. Să vedem dacă acest buboi are cele necesare să bubuie.


Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 16 August 2018, 19:22
Si de unde pana unde obsesia asta cu "hai sa nivelam totul"?

Daca un individ e inteligent si munceste e normal sa acumuleze din ce in ce mai mult, in timp ce unul prost si lenes sta la mila statului. Dupa tine e normal ca intr-o societate unul sa munceasca si sa se strufoace pentru ca tot ceea ce produce sa fie impartit in mod egal cu alti 20 trantori care stau cu burta in sus? Dupa mine nu e.

Daca tot ce inseamna profit s-ar imparti la toata lumea nu ai mai avea acum nimic. NU microsoft, nu apple, nu iphone, nu mercedes, nu o groaza de lucruri.

Socialism = cum sa impartim saracia intre mai multi. Si ce e funny? Ca aia din fruntea sistemului socialist in general isi trag partea leului si devin ei cei 1%.
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 16 August 2018, 20:22
Nu-i asa. Nici macar pe vremea lui Ceausescu n-a fost asa. N-a fost egalitate intre oameni ci doar o diferenta mai rezonabila intre venituri. Si daca citesti articolul lui Einstein despre socialism (care nici macar nu e lung), poate reusesti sa intelegi care ar fi ideea cu socialismul si ce impiedica implementarea lui.

Capitalismul actual va duce in cap toata civilizatia umana, repede, daca nu se gaseste o alternativa viabila in timp util. Iar analistii seriosi au ajuns la concluzia ca nu se va gasi. ;D

"Einstein was in favour of socialism and in opposition to capitalism, as illustrated by the following quote: "I am convinced there is only one way to eliminate these grave evils, namely through the establishment of a socialist economy, accompanied by an educational system which would be oriented toward social goals."
Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 16 August 2018, 20:47
pe vremea lui ceausescu a fost exact asa:

o droaie de angajati care nu faceau nimic - plimbau teava - de altfel e cam aceeasi situatie si astazi in multe din sinecurile de stat. Salariile egalizate, nu conta cat de bun esti in ceea ce faci sau ce faci. Aia de la fruntea partidului aveau averi uriase.

De la Einstein pana acum s-au tot implementat societati socialiste, au dat toate cu fail.

Nu capitalismul va duce in cap civilizatia umana ci insasi civilizatia umana o face.

Nu te ingrijora, stiu exact care e idea cu socialismul si ce impiedica implementarea lui cu success (elementul uman).
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 16 August 2018, 21:58
Nu erau egalizate salariile, decat pe categorii de munca si trepte profesionale, ceea ce se pastreaza si acum. Daca gasesti o gramada la angajati la McDonald's cu acelasi salar nu inseamna nici ca toti au acelasi salar si nici ca are legatura cu socialismul. Iar cei din fruntea partidului (mai depinde si de la ce nivel incepe discutia) n-aveau nici pe departe averi pe care le au smenarii de acum.

Acum, cateva zeci de mii de pensionari de lux cumuleaza pensii cat 5.000.000 de pensionari obisnuiti, situatie care o sa duca RO in cap (si in alte tari e aprox. la fel) pentru ca sistemul nu e sustenabil pe termen lung. Intr-un sistem socialist asemenea probleme se pot corecta din timp, chiar daca unora nu le place.
Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 16 August 2018, 22:46
Nu trebuie sa fie un sisten socialist pt a se corecta din timp. Si in sistemul socialist nomenclaturistii o duceau mult mai bine si acumulau averi imense raportat la restul populatiei.

Socialismul nu a adus egalitate ci a transferat avutia de la 1% la alt 1%. Mai degraba pensiile alea nesimtite sunt o ramasita a socialismului de la noi.
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 16 August 2018, 23:11
In situatia de fata, doar o dictatura globala ar mai putea corecta ceva.
In rest vorbesti doar din imaginatie, habar n-ai cum erau repartizate veniturile in socialism si care era raportul intre 1% de atunci si restul vs situatia de acum.
Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 16 August 2018, 23:42
Habar nu am? Iarasi vorbeste nomenclaturistul din tine? Mai degraba tu nu ai habar de cum era situatia reala atunci, care aveai pastrav saptamanal la masa in timp ce romanul de rand statea cu orele la coada pt o bucatica de carne. Sau o sticla de lapte.

uiti ca am trait in perioada si am chiar f mult habar. Vezi cum traia familia ceausescu de exemplu. Si am spus ca a transferat avutiile de atunci, nu de acum, nu vad de ce as compara cu ce e acum. Dar si pt acum: avutiile celor mai multi tot din comunism se trag sau din furtisaguri din proprietatea de stat. Gen voiculescu, becali, etc.
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 17 August 2018, 00:22
Chiar habar n-ai si ar trebui sa incetezi cu insinuarile si atacurile la persoana, pentru ca oricum nu stii tu ce aveam eu la masa saptamanal sau altele.

Salariile de pe vremea comuniştilor. Cât câştigau muncitorii, ce salariu avea Nicolae Ceauşescu şi ce făcea fostul dictator cu banii (https://evz.ro/salariile-de-pe-vremea-comunistilor-cat-castigau-muncitorii-ce-salariu-avea-nicolae-ceausescu-si-ce-facea-fostul-dictator-cu-banii.html)

Topul salariilor la stat. Cel mai bine plătit bugetar ia 30.000 euro pe lună (https://www.realitatea.net/topul-salariilor-la-stat-cel-mai-bine-platit-bugetar-ia-30-000-euro-pe-luna_1953329.html) (ex.)

Adica in '89 raportul dintre salariul lui Ceausescu (cel mai mare) si salariul mediu era de ~6:1, pe cand in 2016 (exemplu la intamplare) raportul dintre cel mai bine platit bugetar si salariul mediu a fost de ~50:1. De unde rezulta ca abuzurile si jaful de acum e cu mult peste cel din '89.

Si astea sunt date statistice, nu povesti scoase din imaginatia ta.

Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 17 August 2018, 00:29
Chiar habar n-ai si ar trebui sa incetezi cu insinuarile si atacurile la persoana, pentru ca oricum nu stii tu ce aveam eu la masa saptamanal sau altele.

Am mai mult decat tine. Si stiu ce aveai pt ca tu ai scris cu manuta ta pe forum.

Si astea sunt date statistice, nu povesti scoase din imaginatia ta.

Statistice? La fel de reale ca si "record peste record la productia de orice". Hai sa fim seriosi.

https://a1.ro/news/inedit/lux-de-neimaginat-iata-cum-arata-in-interior-palatul-in-care-au-locuit-sotii-ceausescu-id335274.html

https://www.romaniatv.net/vila-din-primaverii-a-sotilor-ceausescu-un-lux-la-care-romanii-nu-visau-vreodata-foto-video_48706.html

https://b1.ro/stiri/eveniment/trenul-de-lux-al-lui-ceausescu-nefolosit-de-ani-de-zile-vezi-si-tu-cum-arata-foto-8959.html

http://www.radiotimisoara.ro/2016/03/13/palatul-primaverii-resedinta-de-lux-a-lui-nicolae-ceausescu-a-fost-deschis/


Se vede ca nu ai habar de realitatea din teren cand tu aduci in discutii "statistici" comuniste.
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 17 August 2018, 01:20
Iarasi tragi discutia in afara subiectului. Toti sefii de stat au beneficiat de resedinte si case de protocol luxoase (beneficiaza inclusiv in prezent), nu e ceva specific lui Ceausescu. Castelul Peles e cu mult ca valoare si lux peste ce a avut Ceausescu, fiind resedinta regilor Romaniei.  Si ce-i cu asta?

Discutia e despre :

1. "...in sistemul socialist nomenclaturistii o duceau mult mai bine si acumulau averi imense raportat la restul populatiei", vs sistemul capitalist "democratic" in care "alesii" dau clasa fostilor nomenclaturisti cand e vorba despre acumulat averi si jaf la nivel national.
2. Un sistem socialist poate lua masuri mult mai usor pentru reglarea decalajului dintre bogati si saraci si cel putin teoretic poate sa impuna masuri pentru o societate sustenabila vs sistemul capitalist consumerist care se indreapta catre un deznodamant tragic pentru toata lumea.

La punctul 1 e clar ca aberezi si habar n-ai despre datele reale si nu poti da nici o alta sursa credibila dincolo de statisticile oficiale cunoscute din diverse documente.

Punctul 2 e o problema de principiu, nu comparatie cu ce a fost in urma cu 30-50-100 de ani, cazuri particulare de exceptie, exemple personale si off topic pe orice motiv.

Toate calculele serioase arata ca sistemul actual e catastrofal si nu e sustenabil nici macar pentru un viitor mediu (zeci de ani). In plus nu s-a gasit nici o solutie care sa convina macar unei majoritati moderate.
Title: Situatiunea
Post by: taribo on 17 August 2018, 16:47
Adica in '89 raportul dintre salariul lui Ceausescu (cel mai mare) si salariul mediu era de ~6:1, pe cand in 2016 (exemplu la intamplare) raportul dintre cel mai bine platit bugetar si salariul mediu a fost de ~50:1. De unde rezulta ca abuzurile si jaful de acum e cu mult peste cel din '89.

Asta ar trebui facut sticky.

pe vremea lui ceausescu a fost exact asa:
o droaie de angajati care nu faceau nimic - plimbau teava - de altfel e cam aceeasi situatie si astazi in multe din sinecurile de stat.

Se intampla in continuare peste tot, spre exemplu in institutiile UE.
Title: Situatiunea
Post by: Rover on 17 August 2018, 21:35
Sa vorbesti de bani pe vremea lui Ceasca este fie o cretinitate abisala, fie o manipulare ordinara.
Puteai sa ai bani sa te ingropi in ei, daca nu aveai cunostintele necesare (fie printre nomenclaturisti, fie pe piata neagra si aia insemna ca cunosteai prin politie sau secu, fiindca piata neagra era tolerata de ei) tot nu puteai sa cumperi nimic cu ei. Atat timp cat alimente puteai sa iei dupa ore bune de stat la coada, atat timp cat pt un tv color se faceau liste in magazin, atat timp cat pt orice electrocasnic de fapt trebuia sa ajungi pe liste, banii nu aveau nicio relevanta, ca sa citam din clasicii actuali.

"Averi imense raportat la restul populatiei" inseamna 2-3 tvuri color, video, combina muzicala, masina peste rand si mancare gramada fara sa stai la coada. Alea erau averile pe vremea aia, si ceea ce am enumerat insemna fix "imens" fata de restul populatiei.
Title: Situatiunea
Post by: Monier on 17 August 2018, 21:46
^ de acord cu rover. diferentele mari de atunci in calitatea traiului sunt acum mici. pentru ca nu gaseai hartie igienica de calitate, iar acum poti lua o tona la jumate pret din dragon. vorbesc de problema hartiei igienice inspirat de un film cu robin williams, altfel nu cunosc asemenea detalii importante.
va rog sa mutati posturile astea interesante la threadul comunist =)
Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 18 August 2018, 17:04
Olds, soluția nu e socialismul și plafonarea celor capabili. Limitarea tuturor in beneficiul celor prosti, Leneși, incapabili este o aberatie.

Nu conteaza inegalitatea veniturilor ci ca toți sa ducă o viața cel putin decenta. Soluția nu este socialismul ci implementarea unui basic income care sa asigure o nivel de bunăstare decent pt toți și lăsați cei capabili sa se desfășoare - bineînțeles in limite legale și preferabil morale. Adica tot un welfare capitalism și nu redistribuire a avuției personale. Cel mult o taxare superioară.
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 19 August 2018, 07:57
Basic income mi se pare comunism de cea mai inalta speta. Cand s-ar implementa asta ar urma dezastru. Pesedii din toate tarile ar promite basic income cat mai mare ca sa castige alegerile. Si ne-am ruina pt ca omul e un mamifer si mamiferele sunt lenese si puturoase in general.
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 19 August 2018, 14:07
(astateofmind) Eu n-am zis ca socialismul ar fi "solutia", chiar daca destul de multi ati interpretat asa. Am dat doar niste cifre care sa arate ca diferentele dintre vechiul socialism si situatia de astazi au fost mult mai mici decat se vehiculeaza. Uite inca un exemplu, daca mai conteaza: Ce salariu avea primul-ministru al României înainte de 1989 (https://arhivadepresa.wordpress.com/2012/02/20/ce-salariu-avea-primul-ministru-al-romaniei-inainte-de-1989/). Adica salariul premierului de atunci era doar de vreo cateva ori mai mare decat salariul unui inginer stagiar.
Oricum, ceea ce am vrut sa demonstraz (si n-am cui) e ca intr-un regim cu economie planificata se pot impune mai usor reguli care sa tina inechitatea intre limite mai mici decat in situatia actuala. Putem trece peste asta...

Momentan se cauta solutie pentru a se implementa tocmai ce spui tu, adica "nu conteaza inegalitatea veniturilor ci ca toți sa ducă o viața cel putin decenta". Dar una dintre principalele probleme chiar consta in inegalitatea excesiva (nu inegalitatea intre limite decente).

Nu s-a gasit nici o solutie viabila pentru supravietuirea ecosistemului pe termen lung, cu o populatie ca numar la nivelul actual si cu pretentii in crestere.
Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 19 August 2018, 19:11
Ce salariu avea primul-ministru al României înainte de 1989[/url]. Adica salariul premierului de atunci era doar de vreo cateva ori mai mare decat salariul unui inginer stagiar.
Oricum, ceea ce am vrut sa demonstraz (si n-am cui) e ca intr-un regim cu economie planificata se pot impune mai usor reguli care sa tina inechitatea intre limite mai mici decat in situatia actuala. Putem trece peste asta...

Ceea ce ai vrut tu sa demonstrezi e fals. Nu se statea in salariu nici atunci. Nici acum marile averi NU se fac din salariu. Crezi ca unul ca si Gates sta in salariul, daca are, pe care il ia de la M$? Mai era unul, propietar al unui lant de fast food, nu mai stiu care, individul lucra ca si casier in propriul lant. Ai cumva impresia ca pt salariu lucra?

In comunism am cunoscut destui "bastani" (gen doctor sau profesor care facea pregatire cu jde elevi si erau si membrii de partid cu greutate) cu 2-3 case in oras, 2-3 vile la tara si 3-4 masini. Da, romanesti gen ARO, dacia dar 3-4. Da, nu le aveau pe numele lor ci pe ale sotiei, copiilor, etc. Daca tu cumva crezi ca le faceau din salariul oficial de profesor esti cel putin naiv.

NU ai cu cine pt ca aberezi pe cifre "oficiale" fara legatura prea mare cu realitatea.

Nu s-a gasit nici o solutie viabila pentru supravietuirea ecosistemului pe termen lung, cu o populatie ca numar la nivelul actual si cu pretentii in crestere.

asta e alta problema. Probabil nici cu un socialism totalitar nu s-ar rezolva.
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 20 August 2018, 13:45
Voi nu stiu cum ganditi "inechitatea" asta. Va dati seama ca si ala care e multi milionar nu are o saltea de bani si restul saracilor stau si balesc. Si ala  bogat tot cu o gura manca, printr-o gaura se caca, tot intr-un pat doarme, tot o masina conduce, tot o gaura fwte(la un moment dat :D ). "Bogatia si inechitatea" de multe ori reprezinta valoarea activelor unor firme/corporatii ce dau de mancare la toti cei care lucreaza pt ele, nu sunt doar munti de bani. Tot ele varsa si in bugete banii, tot ele fac dezvoltare si imping economiile lumii mai departe. Cand le imparti la saraci ajungem la foamete si PSD.
Title: Situatiunea
Post by: taribo on 20 August 2018, 19:14
Tot ele varsa si in bugete banii, tot ele fac dezvoltare si imping economiile lumii mai departe. Cand le imparti la saraci ajungem la foamete si PSD.

Asa ceva... eu cred ca ar trebui sa fim recunoscatori ca au venit "corporatiile" la noi in tara, probabil muream toti de foame daca nu se intampla asta. "Dezvoltarea" se face in masura in care aduce profit in nici un caz invers.
Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 20 August 2018, 22:20
Normal, ce, tu muncesti degeaba? Iti dai certificare si te dezvolti (daca o faci, posbil sa nu) fara a urmari un salariu (profit) mai mare?

Problema e simpla: majoritatea oamenilor ii urasc pe ce mai inteligenti, dotati care reusesc in viata si ar vrea sa-i traga la nivelul lor. Problema nu e ca ala castiga f mult fata de restul ci "de ce ala are mult mai mult decat mine si eu nu pot sa am?".

Cam asta e esenta socialismului, deghizata in "sa fie bine pt toti". De fapt e "sa fim toti la acelasi nivel, chiar daca e rau pt toti. Si poate am noroc sa fie putin mai bine pt mine."
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 28 August 2018, 12:28
Foarte tare: UE pregateste o alternativa la SWIFT pentru a scapa de sub controlul american!

"Germany’s foreign minister has reiterated calls for the EU to free itself from dependence on the US and adopting its own international payments channel is one way of doing that."

"It is also highly likely that the EU will develop a system which mirrors the SWIFT functions but without the interference of the US administration."

Germany urges SWIFT end to US payments dominance (https://www.dw.com/en/germany-urges-swift-end-to-us-payments-dominance/a-45242528)



Title: Situatiunea
Post by: eugenius on 14 September 2018, 00:15
Doi englezi discută despre Uniunea Post-Europeană

https://www.youtube.com/watch?v=pXAlM2UosC0
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 01 December 2018, 17:01
La Multi Ani Romania!
Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 27 March 2019, 00:30
Directivă radicală privind drepturile de autor în online – votată în Parlamentul European. Detalii (https://cursdeguvernare.ro/reforma-privind-drepturile-de-autor-votata-in-parlamentul-european-detalii.html)

Incepe cenzura pe internet? Asa mai lent si finut? ;D
Title: Situatiunea
Post by: taribo on 02 April 2019, 14:35
A inceput deja si nu doar pe internet, usor usor, ce a fost URSS o sa devina UE doar ca sunt mai delicati si implicati in PR.
https://edition.cnn.com/2019/03/27/tech/europe-speed-limits-scli/index.html

Title: Situatiunea
Post by: c6t9 on 02 April 2019, 14:47
Știi cum e? Dacă ai libertate și nu o poți gestiona corect din punctul lor de vedere, atunci ți se limitează. Mergem spre înregimentarea maselor și uniformizarea lor. Erau și pe la noi niște personaje care doreau interzicerea mașinilor peste un anumit prag, afișarea cu bunuri care ar putea leza poziția socială a celorlalți etc. Este realizabil, dar asta va duce la segregare într-un mod mult mai brutal decât diferențele actuale. Însă foarte probabil ajungem acolo.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 02 April 2019, 15:03
Știi cum e? Dacă ai libertate și nu o poți gestiona corect din punctul lor de vedere, atunci ți se limitează. Mergem spre înregimentarea maselor și uniformizarea lor. Erau și pe la noi niște personaje care doreau interzicerea mașinilor peste un anumit prag, afișarea cu bunuri care ar putea leza poziția socială a celorlalți etc. Este realizabil, dar asta va duce la segregare într-un mod mult mai brutal decât diferențele actuale. Însă foarte probabil ajungem acolo.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk


Sigur ca da... UE e URSS copie fidela. Daca ieseai cu vesta galbena in Moscova sau Kiev te intampinau jandarmi cu garduri, ceva lacrimogene si flori probabil. Aveai si in URSS libertate de exprimare, opozitie politica, sindicate, puteai zice orice de oricine, puteai sa ai mai multe proprietati, sa calatoresti oricunde, sa urmezi ce scoala vrei. E fix ca in URSS.
Title: Situatiunea
Post by: taribo on 03 April 2019, 14:28
Știi cum e? Dacă ai libertate și nu o poți gestiona corect din punctul lor de vedere, atunci ți se limitează. Mergem spre înregimentarea maselor și uniformizarea lor. Erau și pe la noi niște personaje care doreau interzicerea mașinilor peste un anumit prag, afișarea cu bunuri care ar putea leza poziția socială a celorlalți etc. Este realizabil, dar asta va duce la segregare într-un mod mult mai brutal decât diferențele actuale. Însă foarte probabil ajungem acolo.

Daca nu o mai ai, nu se mai numeste libertate. Si hai sa fim seriosi, nu exista cineva care din plictiseala zice, hai sa facem sa fie bine si pentru amaratii astia, ca ne platesc taxe si whatever. Cine isi imagineaza controlul ca o forma de binefacere se poate uita in istoria nu foarte indepartata.
Title: Situatiunea
Post by: c6t9 on 03 April 2019, 14:38
Ești liber să faci ce vrei cât timp ai pielea de altă culoare decât albă, ești femeie și ești gay sau altceva în direcția asta. Și în fapt, asta e direcția în care merg toate, în numele egalității și corectitudinii și siguranței pe alocuri. Știi că pe aplicația mea de șah, în numele egalității, s-a propus ca negrele să înceapă primele? Bine ai venit în viitor!

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Title: Situatiunea
Post by: taribo on 04 April 2019, 12:36
Nu stiam dar am vazut prin oras niste afise de la ikea in care ziceau ca 54% dintre managerii lor sunt femei, pentru ca egalitatea e buna..sau ceva de genul asta.
Ma gandeam ca mai trec minim.5 ani pana apar si la noi porcariile astea.
Title: Situatiunea
Post by: c6t9 on 04 April 2019, 12:52
Da, prin toate companiile se evaluează procentele astea și dacă nu sunt satisfăcătoare, e bai. Problema este că nu se mai fac promovări pe bază de merit, ci este o nouă formă de supremație. S-a înlocuit un rahat, cu altul mai mare.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Title: Situatiunea
Post by: oldshooterman on 06 April 2019, 15:06
Pentru cine mai tine minte despre cine a distrus Libia in urma cu cativa ani:

Libya – Joint Statement by France, Italy, the UAE, the UK and the US (4 April 2019) (https://www.diplomatie.gouv.fr/en/country-files/libya/events/article/libya-joint-statement-by-france-italy-the-uae-the-uk-and-the-us-04-04-2019)

"Our governments oppose any military action in Libya and will hold accountable any Libyan faction that precipitates further civil conflict." 8)
Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 12 April 2019, 00:29
Da, prin toate companiile se evaluează procentele astea și dacă nu sunt satisfăcătoare, e bai. Problema este că nu se mai fac promovări pe bază de merit, ci este o nouă formă de supremație. S-a înlocuit un rahat, cu altul mai mare.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk



Meritocratia e o caracteristica a societatii western-patriarchal white supremacist ...
Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 11 May 2019, 01:06
https://adevarul.ro/locale/iasi/mesajul-ravasitor-unui-iesean-participat-mitingul-anti-psd-n-am-vazut-viata-atata-saracie-adunata-loc-1_5cd5b245445219c57e7a33ea/index.html


Asta este trista realitate.
Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 19 August 2019, 20:25
un articol f interesant:

https://www.economist.com/international/2019/08/15/the-global-gag-on-free-speech-is-tightening
Title: Situatiunea
Post by: arkantosarthas on 29 January 2020, 03:47
Anul 2020    a inceput foarte prost. 
-incendii in Australia
-inundatii in Indonezia si Brazilia
-cutremur in Turcia  si in Caraibe
-criza in Iran
-eruptie vulcanica in Filipine
-invazie de lacuste in Africa 
-preturi mari la alimente si benzina
-Brexit
-impeach-ul lui Trump
-acum treaba cu Israelul
 
 
Si asta numai in luna ianuarie de unde mai punem ca e an electoral.
Cum de nu s-au intamplat in 2012 toate astea si se intampla in 2020?   ;D
Poate am masurat calendarul gresit, am omis 8 ani din istorie si de fapt suntem in 2012, iar calendarul maias se implineste.   
 


Post Merge: 29 January 2020, 03:53
plus ca ceasul apocalipsei a fost mutat la 100 de secunde de miezul noptii din cauza  poluarii, schimbarilor climatice, Trump, chestiunii nucleare si  epidemiei  din China 
https://thebulletin.org/doomsday-clock/
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 29 January 2020, 10:19
Mereu este si o sa fie ceva. Inchide televizorul si site-urile de cacat cu stiri paranoide..
Schimbari climatice sunt ciclice si s-au intamplat mereu indiferent de ce facem noi, oamenii. E multa minciuna si manipulare legat de schimbarile climatice.
Razboaie ? Eu cred ca suntem in cea mai linistita perioada de la preistorie incoace. Cei mai putini morti in razboaie de cand ne stim.
Epidemie in China ? O gripa mai altoita, pistol cu apa fata de gripa spaniola sau ciuma bubonica ce a ras jumate de Europa.

Afara e soare, frigiderul e plin. Caut vacante pt la vara si totul e roz si frumos. Asta e situatiunea.
Title: Situatiunea
Post by: anonym on 13 August 2020, 03:37
Este oricum cel mai prost an de la 1968-1975 incoace,  cand au murit o gramada  de oameni intr-un interval scurt de timp din cauza razboiului din Vietnam, din cauza epurarilor si persecutiilor comise de regimurile comuniste din Rusia si Europa de Est ,  din cauza  marelui salt si a revolutiei culturale din China maoista  si a foametei si epidemiei de HIV-SIDA din Africa.
Insa din perspectiva economica, cred ca nici in perioada razboaielor mondiale nu s-a ajuns ca economia mondiala sa paralizeze in halul asta.

Partea proasta e ca anii urmatori se prefigureaza oribili din cauza ca traim pe pielea noastra cea mai grava criza din ultimul secol, si mai avem si schimbarile climatice (ca sunt provocate de om sau ca sunt ciclice, sunt oricum grave, iar efectele de la uragane la secete sunt neplacute).  Poluarea atmosferica e oricum un fapt pentru ca aerul e tot mai murdar din cauza masinilor, avioanelor si fabricilor,  din cauza defrisarilor,  oceanele si marile la fel din cauza   deseurilor de plastic.

Se anunta decenii dificile din cauza suprapopularii, epuizarii resurselor, poluare, somajul tot mai crescut, discrepanta tot mai mare intre saraci si bogati, fanatismul anti-stiintific si conservatorismul religios din ultima vreme intalnit si la europenii  si la musulmani, progresismul fanatic al minoritatilor care si el devine o amenintare la adresa stilului de viata occidental,     terorismul care va deveni mai mult cibernetic cand exista deja multi hackeri care pot sparge date si pot ajunge sa viruseze calculatoarele bancilor si institutiilor, ba chiar a bazelor militare.  E suficient ca un hacker sa hackuiasca o drona militara si sa o manevreze intr-o zona aglomerata si aia e. Nu mai punem ca China si America dezvolta noi arme pe baza de laser, EMP si ultra-sunete, adica e grav pentru ca asta ar da unda verde  la un nou razboi mondial. 
Nu s-ar folosi arme nucleare si biochimice ce ar produce extinctia speciei umane , dar si astea de noua generatie pot fi foarte distrugatoare.   
Azi,  daca esti ceva mare investitor sau ceva mare presedinte,  cu un pix sau cu o tasta poti sa ruinezi economia unei tari mai mici si sa-i produci mai multe distrugeri decat i-ar produce un razboi.
Uitati-va la Putin ca pana si el a invatat ca mai nou ca   tarile se cuceresc cu valize de bani pentru mituit candidati  si multa propaganda pe internet, nu cu tancuri , avioane, soldati si rachete ca pe vremuri.   



As zice ca cea mai linistita perioada s-a cam terminat pentru occidentali.  S-a epuizat boom-ul. Acum vine declinul.
Nu cred ca o sa ne mai intoarcem la stilul de viata, la stabilitatea, prosperitatea si bunastarea aniilor 1991-2019 cand singurele probleme ale tinerilor  occidentali  erau like-urile de pe  Facebook,  reputatia sociala pe internet, harneli legate de propria imagine/aspect, corectitudinea politica,homosexualitate, transexualitate sau  depresia indusa de neindepliniri financiare/sexuale cauzate de niste mofturi inutile.

Vor da peste probleme adevarate precum grija ca n-ar avea ce sa manance maine pentru ca deja avem zeci de milioane de someri numai in America, fara viitor. 

Multe state din Europa si America ar putea ajunge in anarhie din cauza sistemului actual care e depasit de probleme.
Si asta e din cauza lacomiei corporatiste si a consumerismului bazat prea mult pe sectorul tertiar , un sistem putred din care a rezultat si o generatie de snowflakes educati de desene animate si jocuri,  cu facultati inutile. Avem tot mai putini  putini tineri cu serviciul militar incheiat, adica incapabili sa se auto-apere si tot mai putini meseriasi.
Nu mai pun ca tot ce inseamna solidaritate, camaraderie,  loialitate, casnicii bazate pe devotament ,  seriozitate si disciplina  a pierit de tot in occident din cauza individualismului neoliberal si al  feminismului.
Faptul ca   occidentalii si-au transferat industria in China e iarasi o mare greseala.   

Criza asta ne-a prins cu chilotii in vine si o sa suferim din cauza asta multe decenii.

Salvarea ar veni de la  o a patra revolutie industriala, dar una serioasa, care sa automatizeze toate muncile inutile si repetitive prost platite , sa creeze un nou sistem mai eficient de distributie a resurselor si venit minim universal, sa asigure un nivel de trai decent tuturor oamenilor din clasele inferioare cat sa nu mai existe nemultumiri si infractionalitate, si tehnologii ecologiste si energii alternative (ceva fuziune nucleara)  care sa previna poluarea, dar si sa distribuie cantitate mai mare de energie decat combustibilii fosili.
Macar daca tot nu va mai exista conceptul de familie alcatuit dintre un barbat si o femeie, sa se creeze un sistem  care  sa controleze natalitatea cu strictete sa nu ne mai inmultim in halul asta, sa fie conceputi bebelusi doar in laboratoare, si in rest sa dezvoltam ingineria genetica pentru a prelungi vietile oamenilor exceptionali cu calitati si abilitati, oameni  care merita sa traiasca si sute de ani.
O lume fara oameni  nesimtiti, prosti, lenesi, bolnavi, agresivi, egoisti,  fanatici religiosi ar fi chiar una mai buna, dar ca sa scapi de ei trebuie putina dictatura ca-n filmele SF distopice.

Din pacate,  s-ar ajunge tot la socialism, dar unul cibernetizat.
Dar iata ca o dictatura benevolenta e necesara ca  sa faca ordine , ar fi ultra-necesara ca sa continuam sa existam ca specie si ca civilizatie moderna sustenabila  vreo inca cateva milenii pana dobandim capacitatea de a explora si coloniza alte planete sau alte sisteme solare. 
In forma actuala, ne ducem pe copca intr-un nou  evul mediu si sunt slabe sanse sa mai supravietuim ca specie dincolo de 2100 cu ecosistemul la pamant si cu un aer irespirabil.

Capitalismul industrial, democratia in forma actuala cu  ideologii ca liberalismul    sau conservatorismul, si corporatismul consumerist   nu mai sunt fezabile  pentru secolul asta, mai ales ca consuma prea multe resurse si distrug tot mai mult planeta asta.
Trebuie ALTCEVA!
Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 24 August 2022, 17:33
Nu s-a mai scris cam de mult pe aici si e interesant (ca nu s-a scris) pt ca situatiunea PUTE.

Deocamdata accentul pe ceva ce nu prea e in focus la momentul actual: China.

https://www.youtube.com/watch?v=gPS9EPjrARA

https://www.youtube.com/watch?v=YBBnQmRcRI4

https://www.youtube.com/watch?v=NNvAuPDJH7s

https://www.youtube.com/watch?v=zAln0kO5J9s

Cam toti ne cam asteptam ca China sa fie economia care sa suporte economia globala si sa fie un pct de sustinere pt restul lumii. Dar se pare ca situatia este mult mai grava.



Post Merge: 24 August 2022, 23:04
More:

https://www.youtube.com/watch?v=4JEdz1eA2vQ
Title: Situatiunea
Post by: bombardieru on 28 August 2022, 02:59
 

 In topicul de politica poate imi spuneti si mie cum putem face ca politicienii care iau decizii gresite sa plateasca cumva, in mod real, pentru actiunile lor.


@taxon
Cred ca toti politicienii romani care au facut rau tarii, cam toti in afara de Iliescu, au platit intr-un fel sau altul pentru faptele lor:  cu puscaria (Dragnea, Nastase, Udrea, Voiculescu, Oprescu, Diaconescu, Becali) , prin a ajunge saraci si cu propriul partid ingropat (Basescu)  sau prin a ajunge irelevanti politic (Orban, Citu, Videanu, Vadim, Ponta, Crin).  Faptul ca am enumerat atatia denota ca exista DREPTATE! Exista un Dumnezeu pana la urma!

Fii sigur ca si Iohannis, Firea, Ciolacu, Olguta, Virgil, Bode, Rares si ailalti care ne conduc acum  vor da socoteala intr-o buna zi.

George Simion, daca o s-o comita, o sa dispara din politica la fel de repede cum a aparut, la fel si Sosoaca.

Cu Iliescu nu-mi dau seama de ce nu este pedepsit sau de ce nu pateste ceva, dar la 90 si ceva de ani nu mai are nicio relevanta....deci poate are locul in iad asigurat.


@astateofmind : interesante clipurile, dar zic sa nu ne pripim.
China a mai trecut prin perioade din astea in ultimii 2300 ani.....bine, 5000 ani daca ne luam dupa istoria lor propagandista.

Isi va reveni mai repede pentru ca sistemul de acolo e mereu dispus sa sacrifice zeci de milioane de  chinezi pentru ca restul de cateva sute de milioane sa traiasca.

Ce daca e o seceta si seaca vreun lac?
Xi da ordine si imediat trec 1 milion de chinezi la munca sa sape un canal. Sau pune niste ingineri sa inventeze ceva cu care sa desalinizeze apa din mare si sa o foloseasca pentru agricultura.

Din pacate, civilizatia chineza va supravietui si celei americane asa cum i-a supravietuit civilizatilor romane, spaniole, franceze, britanice si germane, si asta datorita mentalitatii de stup.

Title: Situatiunea
Post by: taxon on 08 November 2022, 10:24
Nu stiu unde sa pun asta, poate aici e cel mai bine pentru ca arata cam care e situatia:
https://inpolitics.ro/wp-content/uploads/2022/11/Barometru-securitate2022_final-1-2-1.pdf
Title: Situatiunea
Post by: taxon on 15 November 2022, 07:30
Hai sa fiu eu mai iute decit ziaricii de la noi:
" The Commission for Justice in the Swedish Parliament gave a negative answer for Romania's accession to Schengen".
Deci?
Title: Situatiunea
Post by: astateofmind on 15 November 2022, 18:25
Deci ...

Tu crezi ca daca aplici pt un job aia sunt obligati sa te acepte cand tu nu indeplinesti conditiile???

Nu e problema europei ci a romaniei, sa isi puna la punct situatiunea si sa indeplineasca conditiile de aderare.

"Dutch lawmakers argued the prevalence of corruption and organised crime in Bulgaria and Romania posed "a risk to the security of the Netherlands and the entire Schengen Area."
Title: Situatiunea
Post by: taxon on 22 November 2022, 15:24
Situatiunea la noi e cam asa:
"dintre toate rafinăriile noastre mai avem doar două funcționale, cu o capacitate cam jumătate din cea din 1990, nu mai producem locomotive Diesel și doar foarte puține locomotive electrice, industria metalurgică nu mai produce nici măcar un sfert din nivelul la care producea în 1990, nu mai producem nici măcar oțel beton, industria alimentară s-a redus simțitor, efectivele de porci și vite s-au redus la doar o treime din cât erau, dintre toate combinatele chimice a mai rămas unul singur deplin funcțional, fabricile de îngrășăminte s-au redus și ele la una singură, firme de construcții care să facă mari lucrări nu mai există.

Din 1990 până azi nu s-a mai electrificat niciun kilometru de cale ferată, nu s-a mai construit nicio mare hidrocentrală. Din toate grupurile energetice din 1989, nu mai funcționează nici jumătate astăzi. Cât despre poduri precum cele de la Fetești, s-au mai construit două, unul (la București), nerecepționat nici după 12 ani și unul la Brăila, neterminat încă.

Ei bine, o asemenea priveliște economică deprimantă  ar fi trebuit să aducă o mobilizare uriașă de resurse la nivel național, alimentată de entuziasmul de a reface capacitățile demolate ale economiei noastre. Poate în alt univers. Deocamdată, genialii noștri conducători își admiră opera de pe muntele de aroganță unde i-a dus stăpânirea a peste două treimi din Parlament: un deficit comercial de peste 25 de miliarde de euro, după numai nouă luni din 2022, depășind, astfel, cel mai rău an de după 1989."
https://www.gandul.ro/opinii/unde-se-sfarseste-iubirea-de-tara-si-unde-incepe-iubirea-de-arginti-19877759

Vine intrebarea: si eu cu cine votez?
Title: Situatiunea
Post by: taxon on 17 May 2023, 14:56
"Conform unui sondaj recent, din luna martie, Parlamentul a ajuns la o cotă de neîncredere de 90%. Nu îmi amintesc să fi văzut niciodată cifre atât de rele. E concurat de Preşedinţie (89%) şi de Guvern (89%). Dezastrul e complet. Dar partidele politice stau mai rău (92%)."
https://www.bursa.ro/parlament-sau-circ-44997942

Ai zice ca politicienii stau pe un butoi de pulbere.
Title: Situatiunea
Post by: joedonald on 21 May 2023, 02:07
"Conform unui sondaj recent, din luna martie, Parlamentul a ajuns la o cotă de neîncredere de 90%. Nu îmi amintesc să fi văzut niciodată cifre atât de rele. E concurat de Preşedinţie (89%) şi de Guvern (89%). Dezastrul e complet. Dar partidele politice stau mai rău (92%)."
https://www.bursa.ro/parlament-sau-circ-44997942

Ai zice ca politicienii stau pe un butoi de pulbere.

Lasă că o să fie bine cu AUR la guvernare, în parlament și la președinție......epoca de AUR la pătrat!
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 29 May 2023, 16:26
https://www.euractiv.ro/eu-elections-2019/suntem-campioni-in-ue-la-stat-degeaba-20-dintre-tineri-nici-nu-invata-nici-nu-lucreaza-62019
20% din tinerii din Romanistan o ard glorios.
Fac pariu ca jumate din ei sunt in categoria "Raducu"
https://www.youtube.com/watch?v=OTtdtLiVCKw
Title: Situatiunea
Post by: joedonald on 29 May 2023, 16:58
https://www.euractiv.ro/eu-elections-2019/suntem-campioni-in-ue-la-stat-degeaba-20-dintre-tineri-nici-nu-invata-nici-nu-lucreaza-62019
20% din tinerii din Romanistan o ard glorios.
Fac pariu ca jumate din ei sunt in categoria "Raducu"
 

Asta e rezultatul a 20 ani de ........."neoliberal parenting", consumerism,   30 de ministri la educatie, doar 2% din PIB investiti in invatamant si educatie, guvernare constanta de stanga marca PSD si lipsa unui partid real de dreapta care sa insufle valori si standarde morale, biserica corupta, modele proaste si manele, abolit serviciul militar etc etc. etc. 
Sa nu mai zic de piata imobiliara care a ajuns o specula mizerabila. Ca daca preturile la apartamentele jegoase din Bucuresti ar fi cat de cat rezonabile si piata muncii s-ar axa macar pe competente si nu pe pile, eu zic ca tatii le-ar face vant din casa odraslelor de la 18 ani sa-si caute de munca si sa-si ia apartamente in rate, sa se descurce cum pot mai departe. Asa, ce sa faca, sa-i lase pe drumuri, in secolul 21, cand majoritatea tinerilor la 18 ani au minte de retardati mintali de zici ca  au 8 ani?   Pai cine dracu sa-i angajeze fara macar o facultate si un masterat?

Inainte, standardul era sa-i faci vant plodului de la 16 ani, apoi la 18 ani trebuia sa fie o rusine pentru societate sa mai stai cu parintii...........acum observi ca mai toti stau cu parintii si dupa 30 ani, dupa 2 masterate si un doctorat.

Degeaba dam vina pe tineri daca asa au fost invatati.

Cel putin, noi astia mileniali care ne-am nascut pana in 1995 si suntem in campul muncii, ne descurcam cat de cat onorabil, ca inca am prins niste vremuri grele, constientizand ca nimic nu e gratis, dupa ce am copilarit  in perioada cand internetul inca nu prea exista, cand trebuia sa ai grija sa nu o incasezi  si ieseai afara sa bati mingea pe maidan  sa socializezi in real-life.

Zoomerii si alfa-istii in schimb....vai si amar!  Astia, in afara de pandemie (adica, doar stat in casa, vaccinare si respectat niste reguli de distantare) n-au avut greutati de infruntat. S-au nascut direct cu smartphone si internet la discretie. 
Au apucat sa copilareasca in cele mai frumoase vremuri.
Title: Situatiunea
Post by: ZorracK on 29 May 2023, 17:13
Tacticiene du-te bah la munca si lasa textele atotstiutorule de orice!
Title: Situatiunea
Post by: joedonald on 29 May 2023, 17:16
Tacticiene du-te bah la munca si lasa textele atotstiutorule de orice!
Tocmai am venit de la munca iubito, du-te si adu bere din frigider pana nu te plesnesc peste fund. :)
Title: Situatiunea
Post by: taxon on 03 August 2023, 14:33
"Conform datelor oficiale furnizate de ministerul Muncii, în baza informațiilor incluse în sistemul REGES/REVISAL, în acest moment, în România lucrează legal 6.791.743 de oameni, dintre care 5.093.669 în domeniul privat, 1.573.979 sunt angajați la stat, în timp ce 123.979 lucrează în sistem mixt.
Paritatea privat/stat este, în consecință, de cca.3,23/1, adică un angajat la stat la fiecare 3,23 angajați la privat. Spre comparație, în SUA, cu 22 milioane de angajați la stat la un număr total de angajați de cca.135,8 milioane, paritatea e de cca.6 la 1, iar în Germania, cu 4,8 milioane angajați la stat la un total de 45,6 milioane, paritatea e de cca.9,5 la 1.
Conform acelorași date oficiale, în România există în acest moment 4.579.145 pensionari pe asigurări sociale de stat și 170.347 pensionari agricoli."
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 04 August 2023, 00:57
Voi ati vazut ce taxe obscene pregateste guvernul ? :D
Title: Situatiunea
Post by: taxon on 11 August 2023, 13:30
Sa vedem pina la urma ce va fi batut in cuie, ca pina acum ... "ce mai freamat, ce mai zbucium"! Precizare pentru chiulangiul ala guraliv, se stie el care: e un citat din Eminescu, "Scrisoarea III"
Dar revenind, via Onciu, iaca o lista faina:
https://gazetadecluj.ro/vezi-lista-capuselor-multinationale-din-cluj-care-nu-platesc-niciun-leu-impozit-pe-profit/
Zau ca impozitul pe profit ar trebui totusi inlocuit cu o alta metoda de taxare a afacerilor ...
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 11 August 2023, 15:12
Da sigur, iarasi aud marota asta comunista cu impozitul pe profit. Chiar si cei mici au devenit experti in profit zero.
https://iancuguda.ro/opinii-ad-hoc/care-sunt-marii-contribuitori-fiscali-in-romania-o-analiza-despre-industrii-sectoare-companii/
Uita-te si o sa regasesti mari contribuabili la bugetul de stat pe aia de platesc impozit zero pe profit. Acum ce vreti ? Sa suprataxati pe pe marii contribuabili ? Putem merge si in directia asta pana o sa plece si o te lase cu curul in balta si o sa ajungi inapoi in anii 90.
Problemele mari sunt la proasta colectare a taxelor de la cei mici si mijlocii(privat) si companiile de stat(da, surpriza !!!) si un aparat de stat supradimensionat si ineficient. Cei mari si privati nu fac evaziune si isi platesc tot la zi, cei mici fac firme fantoma si le inchid peste noapte si tot felul de tertipuri pt ca se poate si informatizarea este varza. Colectarea este praf, companiile de stat unele ar fi fost executate de mult dar na... corb la corb nu scoate ochii. Nu din cauza lui Dacia, Auchan,Cora, Microsoft, Intel, etc esti in gaura cu bani.
Title: Situatiunea
Post by: taxon on 16 August 2023, 18:52
"Cîinele nu pleacă de la măcelărie"
Title: Situatiunea
Post by: taxon on 26 August 2023, 23:35
30.10.2015
Colectiv
Johannis, Arafat, PSD, PNL, toti puliticienii: "Asa ceva nu trebuie sa se mai intimple, luam masuri, vom face totul, bla, bla, bla"

23.08.2023
Vom face, vom construi, pe dracu, pe lacu:
https://www.gandul.ro/actualitate/ministerul-sanatatii-incepe-constructia-centrului-de-mari-arsi-de-la-spitalul-clinic-de-urgenta-pentru-copii-grigore-alexandrescu-din-bucuresti-20038989

Azi, 26.08.2023, exploziile de la Crevedia.
Ce facem cu cei 46 de raniti? Tot ceea ce am facut acum aproape 8 ani cu cei de la Colectiv, da?
Johannis, Arafat, PSD, PNL, puliticieni - cum si cu ce raspund in fata noastra?
Title: Situatiunea
Post by: peacemaker on 27 August 2023, 12:48
Pentru  2 mai și Costinești ar trebui anchetat boul care a fost ministrul Internelor în ultimii trei ani, adică BODE, că din cauza lui nu mai există suficienți polițiști competenți în țara asta.

Pentru Crevedia, eu cred că mai degrabă Grindeanu ar trebui să iasă în față să dea explicații pentru că e și de domeniul lui, fiind ministrul INFRASTRUCTURII, nu numai al transportului, și el a guvernat în ultimii doi ani. Dar ghici ce. Tinerii de la 2 mai n-ar fi murit dacă existau trotuare și limitatoare de viteză în toată țara ca să opreasca șoferii desaxați.
Iar Crevedia e cam tot de domeniul lui............că ține tot de infrastructură verificarea stațiilor GPL.

Și cred că și Virgil Popescu ar cam trebui să răspundă ca fost ministru al Energiei, fiind datoria lui să se asigure că stațiile de benzinărie sunt sigure.


Pentru Urziceni, eu încă aștept ca Rafilă să-și dea demisia de onoare, că mi se pare inadmisibil pentru secolul ăsta într-o țară membră UE ce s-a întâmplat acolo. 


Title: Situatiunea
Post by: taxon on 31 August 2023, 13:11
"
O femeie de etnie minoritar-persecutată naște pe trotuar la Urziceni, că n-a fost primită în spital. Un fleac. Au ciuruit-o.
O femeie moare în chinuri la Botoșani, de probleme obstetrico-ginecologice, după ce a urlat o noapte întreagă de durere și nimeni din spital n-a băgat-o în seamă. Un fleac. Au omorît-o. Avea trei copii acasă.
O femeie e operată de hernie abdominală la Tîrgu Jiu, cînd de fapt ea era însărcinată în luna a noua. Un fleac. Niște profesioniști. Hernie, sarcină luna a noua, tot cam aia. Tot o umflătură. Ne mai încurcăm acuma în amănunte…
O femeie însărcinată în nouă luni e plimbată în București între spitale o zi întreagă cu ruptură de aortă. În mod previzibil, copilul moare. În mod la fel de previzibil, moare și mama. Un fleac. Doi morți. Are țara de unde. România lucrului bine făcut.
O adolescentă din București e momită la Piatra Neamț de un momitor, la fel de adolescent, care îi dă droguri, profită sexual de ea și o face praf. Fata moare în urma unei hemoragii masive. Da, acolo jos, unde se profită în general sexual. Nimic grav. Doar o fată moartă în floarea tinereții. România lucrului bine făcut. Pas cu pas, moarte cu moarte.
O adolescentă își omoară cea mai bună prietenă la Mangalia, tot adolescentă și ea, o tranșează o pune în valiză și o ascunde sub o bancă. Nimic grav. Doar un copil mort. România normalității necesare.
În Craiova, un adolescent înscris la școala de poliție își înjunghie în parc fosta iubită pe care o întîlnește plimbîndu-se cu noul ei prieten. Tatăl criminalului, și el tot polițist. Fata moare. Prietenul ei în comă. Poliția Română în acțiune. România lucrului bine făcut.
Un adolescent rupt de drogat omoară cu o mașină puternică doi tineri în Vama Veche și rănește grav alți trei sau patru, spulberîndu-i practic de pe șosea. Unul este rupt în asemenea hal de impact încît trupul zace într-un șanț iar picioarele în șanțul celălalt (nu vreți să vedeți pozele, sînt cutremurătoare). Poliția îl oprise pe șofer de două ori în acea noapte, îl găsise fără RCA și cu droguri în mașină și totuși îi dăduse drumul în ambele cazuri, testîndu-l doar de consum de alcool. Un fleac. România educată. Din nou Poliția Română în acțiune. Pas cu pas.
Un tînăr în Sîntimbru, jud. Alba, spulberă cu mașina un grup de tineri de pe șosea, tot noaptea. Trei tineri mor pe loc. Șoferul tînăr nu era drogat, era “doar” beat. Programul “România educată” continuă neabătut. De data asta Poliția nu are nici o vină. Doar de data asta.
În Brăila, o femeie care conducea drogată dă cu mașina peste un copil de trei ani și îl omoară. Deja a devenit un fapt banal. România normalității la cap.
În Botoșani – ce le pune, dom’le, ăstora în apă acolo la Botoșani? – o tînără mamă de 23 de ani se urcă la balconul unui hotel cu cei doi copii mici ai săi, unul de doi ani și celălalt de trei ani, și-i aruncă de la etajul întîi direct în cap. Era supi pe soțul ei, suferea profund emoții profunde de supărare profundă. Un fleac: și-a aruncat copiii de la balcon. Direct în cap. Evident că respectivii copii au murit, că doar nu erau din oțel inoxidabil. Mare lucru, doi copii morți. Are țara de unde. E generoasă, încă mai are copii de sacrificat. România lucrului bine făcut.
La Crevedia, jud. Dîmbovița, în marginea Bucureștiului, o stație clandestină GPL explodează, zice-se din cauza faptului că cel care manevra transferul dintr-o cisternă într-un rezervor subteran fuma, iar furtunul de mutat gazul dintr-o parte într-alta s-a desprins și, ce să vezi, gazul a ajuns la țigara aprinsă. Indiferent de cauză, urmează o explozie intensă, ard oameni pe stradă. Vin pompierii la fața locului, încearcă să stingă cisterna în flăcări. Alte două explozii și mai cutremurătoare distrug totul în jur. Aproape 50 de răniți, cei mai mulți dintre ei din rîndul pompierilor, care spun unii că n-ar fi avut ce să caute acolo, trebuia să lase gazul să bubuie, așa sînt procedurile, nu te bagi în apropierea cisternei ce stă să explodeze. Cei mai mulți dintre ei cu arsuri de gradul III pe tot corpul. Deja doi morți. Vor muri cu siguranță și alții, sînt arși pe părți oribil de mari de corp. Nu vreți să vedeți filmele care circulă în social media cu răniții tratați pe marginea drumului. Peisaj apocaliptic. Un fleac. România lucrului bine făcut.
Am uitat ceva? S-a mai întîmplat ceva în ultimul timp în țara asta? A, da. Un fapt minor. România nu mai are nici o instituție de învățămînt superior în Top 1000 Shanghai. Ete fleoșc. Ne mai încurcăm în amănunte. România educată, două mandate de împliniri mărețe. Am făcut workshopuri și planuri de acțiune în Powerpoint, am fraierit fraierii, ce ne mai trebuie și rezultate?
Noroc că, la schimb, marele artist la fel de minoritar Gheboasa rezolvă el problema educației deficitare și prezintă la vestitul festival meritocratic Untold un program valorico-educativo-ideologic plin de expletive și de conținuturi explicit sexuale, inclusiv încurajare de consum de droguri. Nu că ar fi avut nevoie micuții de vreun fel de încurajări, fiind bine știut că Untold este o mare academie de tras pe nas în mod colectivo-tefelist. Un fleac. Niște drogați. Niște deontologi. Niște morali de-ăia portocalii, necesari. Educație. Civism. Rezist, rezist. Rezistență pe bază de tras pe nas, evident.
A, că veni vorba de colectiv. De la Colectiv au trecut opt ani de zile și încă nu avem construit nici un spital de mare arși. Un fleac. România lucrului bine făcut. România educată. A trebuit să moară oameni ca să treacă opt ani să nu facă nimeni nimic. Pas cu pas. V-ați fi așteptat la altceva? După atîtea concedii epuizante și plimbări prin toată lumea, după atîtea medalii primite de la statul german, cînd să mai construim și spitale? Sînteți prea exigenți, aveți așteptări exagerate.
Cine e de vină? Cum cine? Mai întrebi? Nenorociții. Nasoii. Corupții. Mereu aceiași. Ciuma roșie. Corupțea ucide. Dragnea la pușcărie. Puie Monta. Ghinion.
Evident, concluzia este una optimistă. O știți deja. Românii merită tot ce e mai bun. Karma. Beți încet, căci conține meritocrație. Pas cu pas. Trăim o pe-re-oa-dă de împliniri mărețe.
Ah, ce-mi place de voi. Ah, ce vă mai meritați soarta. Ah, ce ghinion."
Autor: Mirel Palada
Title: Situatiunea
Post by: peacemaker on 04 September 2023, 15:16
De vina e cam toata populatia tarii care e impartita in  trei tabere:

1. o tabara fura la greu,  trage tepe, invarte bani cu lopata si se prostitueaza - aka mafia PSD-PNL/PDL-UDMR, in curand si AUR/securistii/televiziunile mari care le fac propaganda/ interlopii/BOR/bugetarimea/ANAF/proxenetii etc.  Asta e cea mai puternica tabara, e efectiv establishmentul.
2.  a doua tabara doar urla si protesteaza, dar cand vine vorba de facut, nu face nimic, doar se plange de salarii mici sau de coruptie, dar nu produc nimic  - adica falsii progresisti care doar se plang incepand cu jurnalisti independenti, ONG-isti,  activistii pro-LGBT si pro-mediu  si terminand cu bloggerii, membrii USR si cu IT-istii idealisti, dar in cele din urma se adapteaza sau emigreaza, ori chiar ajung sa se alature primei tabere pentru a putea trai
3. a treia tabara doar consuma si e indolenta - consumerii care sustin cu salariile lor mizere acest sistem, cumparandu-i produsele si serviciile, inclusiv aia care dau spaga, nu ies la vot sa voteze ceva serios si care dau bani la prostituate, ingrasa caracatita. Mai sunt si aia care se multumesc cu ce au din cauza educatiei si IQ-ului, si mai sunt saracii de la sate care se lasa prostiti de un kil de faina si de ulei, indirect ofera suport primei tabere. Mai sunt unii care ajung in tabara a doua cand o patesc din cauza incompetentei si coruptiei statului  si ajung sa se planga dupa aia, dar nu fac nimic fiindca nu pot, caracatita pe care au hranit-o cu indiferenta vreme de 30 ani a devenit prea mare!

Strainii? Astia vin doar ca sa faca evaziune, sa plateasca romanii cu salarii mici prin multinationale si sa scoata cat mai mult profit din tara. Nu dau ei doi bani pe extirparea coruptiei si reforme.....din contra, daca Romania ar deveni stat functional si de drept, ei n-ar mai face mega-profit cum fac acum, ba ar ajunge sa fie chemati prin tribunale, ca nici statele sud-americane cele mai corupte n-au ajuns atat de fraiere cum e Romania acum care se vinde ca o prostituata ieftina, dar a dracu de frumoasa.

Title: Situatiunea
Post by: taxon on 04 September 2023, 15:49
Fanarioții de altădată, parlamentarii de azi
Scris de Iulian Voicu
Duminică, 03 Septembrie 2023 08:45

Asemănarea nr. 1

Greci, membri ai elitei economice, stabiliți în cartierul Fanar din Istanbul, "fanarioții" s-au folosit de toate pârghiile pentru a ajunge domnitori în Moldova sau Muntenia. Prima pârghie a fost mita: candidații la tron trebuiau să "cotizeze" către reprezentanții Sublimei Porți Otomane. Pentru că amatorii nu dispuneau de destul cash, trebuiau să apeleze la creditori (cămătari), care aveau dreptul să își recupereze banii, cu prețul mazilirii (înlăturării) Domnului rău-platnic.

Ca să ajungă "aleșii poporului", candidații trebuie să cotizeze sume importante nu numai la partidul de proveniență, dar să și investească masiv în campania electorală. Odată intrat în Legislativ, grija numărul unu a parlamentarului este să-și recupereze cheltuielile.

Asemănarea nr. 2

Tronul era ocupat pe un mandat limitat. Au existat atitudini boierești autohtone care au dus la descăpățânarea Domnilor rebeli.

Parlamentarul nou-ales nu știe dacă va mai apuca un alt mandat, deci trage tare, ca și fanarioții, pentru a se îmbogăți rapid.

Asemănarea nr. 3

La sosirea în țară, fanarioții veneau la putere "cu cățel, cu purcel", adică cu toate neamurile, sfătuitorii apropiați, creditorii; poate zeci de lipitori care urmau să sugă sângele poporului.

Parlamentarii își instalează rudele și apropiații în posturi-cheie la diverse instituții mai mult sau mai puțin utile, le acordă acestora contracte bănoase cu statul, de pe urma cărora vor profita cu toții.

Asemănarea nr. 4


Birurile însă le-a plătit mereu și le plătește și acum tot poporul, această "națiune de idioți" (v. Petre Țuțea) obișnuită cu jugul și ciobanul ungurean care-i ia capul.

O cacialma politică inutilă

Cu ocazia alegerilor prezidențiale din 2009, Traian Băsescu instituia un referendum pentru: a) un Parlament unicameral și b) pentru un Parlament alcătuit din 300 de reprezentanți. Cu siguranță, Băsescu a aruncat o "fumigenă", ca să câștige capital electoral.

Oamenii au votat cu majoritatea necesară conform Constituției, act de voință sfânt, dar, ce să vezi, au trecut de-atunci 14 ani și voința Poporului (conform Constituției) a fost folosită drept hârtie de șters dosul Puterii. Mai mult, Parlamentul a ajuns la cea mai mare cifră de aleși din istoria țării: numai Camera Deputaților numără 329 de deputați, la o populație de 19.000.000 de locuitori, adică un "fanariot" la 57.000 de oameni (am băgat în ecuație toți românii).

În contextul marilor reduceri de personal, al reducerii balanței de venituri și cheltuieli a României, am avut curiozitatea să arunc o privire pe cifrele economice ale Camerei Deputaților.

Șoc și groază! Cât ne costă un deputat?

Potrivit datelor publicate pe website-ul Camerei, costurile totale doar pe luna mai 2023 (ultimele publicate) sunt compuse și se ridică la sumele următoare:

· indemnizații nete parlamentari - 3.624.654 lei
· diurne deplasare lunară la Parlament - 1.033.821 lei
· diurnă deplasare în circumscripția electorală - 65.772 lei
· cazare - 1.258.386 lei
· transport - 1.057.717 lei
· telefoane mobile - 16.572 lei
· cheltuieli de personal la cabinete - 3. 423.279 lei
· cheltuieli pentru bunuri și servicii cabinete - 7.658.780 lei

Total: 18.138.980 lei

Nu am mai luat în calcul pensiile speciale, personalul de rând din Camera Deputaților, care poate adăuga, împreună cu chirii, deplasări, diurne, cazări, sporuri, cantina socială a elitei politice etc. alte multe milioane de lei.
Vă rog să înmulțiți dumneavoastră 12 luni cu 18.138.980 lei/lună; să adăugați rata inflației, pensiile speciale și alte mizilicuri pe care și le permit pe spinarea noastră.
Ei, hai să vă fac un serviciu minimal! 12 luni x 18.138.980 lei/lună = 217.667.760 lei/an!!! Peste 43,5 milioane de euro!!!

Concluzie

Înțelegeți acum de ce fanarioții de azi, ciocoii mari și mici, au o lejeră jenă faţă de poporul român prin părțile dorsale și coate? Și de ce ar trebui ca toți analfabeții, hoții, mitocanii, demagogii să fie alungați de-acolo?

Ce loc ocupăm în lumea civilizată la numărul de deputați

Spania - populația 47,5 milioane, deputați 350, unu la 135.000;
Germania - populație 83 milioane, parlamentari Bundestag - 709, unu la 117.000;
Franța - populație 66 milioane, 567 deputați, unu la 116.000;
Marea Britanie - populație 68 milioane, parlamentari Camera Comunelor - 650, unu la 104.000;
Italia - populația 59 milioane, 630 deputați, unu la 94.000 ;
România . populația 19 milioane, 329 deputați, unu la 58.000.

Avem de 13 ori mai mulți deputați decât SUA şi de două ori mai mult decât țările europene cu care ne-ar plăcea să ne comparăm!
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 22 October 2023, 10:54
Eu am o teorie ca multi oameni care se simt naspa in societatea noastra o blameaza neincetat. Poate au si dreptate, poate au avut momente cand societatea le-a inchis usa in nas, cand asteptarile lor au fost prea mari sau au avut ghinion, cand etc. Dar nemultumirea nu trebuie sa te duca in spectrul "sa se duca dracului" sau "oricum e dusa dracului". Ca nu este. Societatea si lumea vestica din care facem parte inca functioneaza la modul decent.
Daca zidurile vor cadea si "barbarii" vor darama lumea vestica sa nu va faceti iluzii. Primii aruncati sub tanc vor fi cei "inadaptati".
Daca mai tineti minte  Schindler's List, cand evreii eliberati o iau spre est si se intalnesc cu primii sovietici decenti:
"Don't go to the East, that's for sure - they hate you there", said the Soviet to the Jewish man when asked where to go after being liberated in Schindler's List.
--
Daca maine am ajunge sub ocupatie "sovietica" ce s-ar intampla cu toti inadaptatii si somerii ?


Societatea corporatista occidentala e naspa pentru inadaptati, cei lipsiti de skill-uri,  pentru cei care care au pretentia la o viata decenta din munca corecta (ha, ha , ha , ce funny) si foarte frumoasa pentru cei corupti sau dispusi sa calce pe cadavre, adica cei cu mentalitate de sefi, capabili sa controleze societatea si sa se imbogateasca de pe urma ei....si pentru curve si pupincuristi.

Fireste ca alternativele - gen autoritarismul rusesc, totalitarismul chinezesc sau sharia islamica - sunt mult mai horror. Iar oamenii slabi si inadaptati vor fi ori primii sacrificati, ori vor trai mai rau decat inainte. Insa ce ofera in plus alternativele astea sunt loialitatea, sinceritatea,  cooperarea frate, asta ii lipsesc corporatismului occidental care se axeaza prea mult pe individualism, ipocrizie, minciuna, placere, egoism si lacomie.

Nu mai exista ca-n anii 50-80, cum era in America, valorile morale care defineau societatea democrata (macar inainte parea sa existe o democratie aparenta, acum se vede de la o posta ca e o simulocratie corporatista, unde doar smecherii ajung la putere prin marionete). In societatile autoritare macar stii ca dictatorul e ala care conduce, si serviciile din spatele sau.

Societatea occidentala, chiar daca e cea mai confortabila din intreaga istorie umana, e si cea mai mincinoasa, ipocrita, desfranata, explotatoare si pe an ce trece, tot mai lipsita de drepturi si libertati din cauza unor crize mult prea mediatizate si bagate pe nas in timp ce altii se imbogatesc de pe urma crizelor.
Mai ales ca a devenit prea axata pe concurenta in orice aspect, prea selectiva........si tot mai dezumanizanta.

Asta e adevarul crunt, e pretul confortului, pe care multi ajung sa nu-l obtina, oricat de corect ar munci.
Si orice are un cost.
Nu e nimic gratuit intr-o societate corporatista  pana la urma.


Occidentul este, inca, cea mai buna varianta daca vrei confort, dar nu poti sa negi ca e intr-o decadenta din cauza paranoiei cu terorismul, crizei imigrantilor, crizei financiare.........si nu stiu cum poti sa ignori efectele pandemiei si razboaielor din Ucraina, Israel si Taiwan asupra economiei occidentale.

E clar ca o ducem mai rau decat in anii 1990-2010.

Uita-te in jur, toata lumea e demoralizata, decese tot mai multe din cauza ca suntem tot mai bolnavi de la sedentarism, poluare si mancare proasta, despartiti si divorturi tot mai multe, sinucideri mai multe,  tot mai multi tineri tristi, neimpliniti, singuri, tot mai multi tineri care sufera de burnout de la 30 ani si e grav,  desi au tot confortul.

NU STIU CUM POTI SA IGNORI CE-I IN JURUL TAU.


Si fii sigur ca daca societatea nu se schimba, vom ajunge exact ca alternativele horror la un moment dat.
Eu inca am speranta ca declinul asta sa fie o faza temporara, desi slabe sanse la ce vremuri se anunta din cauza schimbarilor climatice si crizei resurselor.

Poate va rezulta o alta societate mai buna cu siguranta decat corporatismul actual, la fel cum a rezultat asta  corporatista  dupa prabusirea capitalismului de rit vechi (ala care trimitea copiii la munca, fara scoala, femeile erau doar la cratita si la care programul de 8 ore era ceva SF), asa cum s-au prabusit si colonialismul, feudalismul si sclavagismul.
Dar problema e ca pentru a crea o societate mai buna, trebuie sacrificiu si multa suferinta - cateva razboaie foarte sangeroase care sa faca tranzitia si revolutii industriale.
Continui aici ca sa nu fim offtopic cu razboiul. Tu compari ce e acum cu ceva ce nu a existat prin anii 50-80 in SUA.
Nu existau divorturi pt ca femeile nu-si permiteau divorturi sau interveneau cutume religioase. Ce rezulta ? O viata de cacat impreuna cu batai, alcool, droguri si umilinte la care participau de multe ori si copiii.
Mafie, droguri si SIDA/HIV erau la ordinea zilei. Rascoalele negrilor din LA si nu numai. Segregationism intrat in faza tarzie si rasism pe toate planurile. In NY si in marile orase in fiecare dimineata adunau cadavre impuscate cu farasul de pe strada.
In rest capitalismul a functionat la fel cum functioneaza si acum. Crezi ca nu exista burn-out, deprimare, saracie ? Ca nu se vorbea despre ele ca si acum e altceva.
Razboaie ? Pai ai prins in perioada asta de la crizele rachetelor din Cuba la o garla de razboaie, foametea din Africa, Vietnam, etc.... fara numar, fara numar !
Acum chiar cu razboiul din Ucraina si skrimish-ul din Israel(ca nu e razboi ca nu ai doua armate fara in fata) e parfum fata de ce a fost acum 50 de ani.
--
Nu am timp sa intru pe toate punctele dar cam la toate capitolele stam mai bine acum. Chestia e ca acum spre deosebire de acum 20 de ani sau si mai mult auzi de probleme non-stop si ai impresia ca doar probleme sunt, nu mai exista nimic altceva in lume. Ca asta consuma media. Cea mai mare greseala e sa stai sa te uiti toata ziua la canalele de stiri. Efectiv toarna venin non stop si iti strica ziua. Lasa TV-ul pe muzica mai bine. :D
Title: Situatiunea
Post by: taxon on 22 October 2023, 15:34
Cu asta ai dreptate. Insa, eu nu as folosi exemple din filme ca argumente intr-o discutie ca asta.
Mai ales citate din Uniunea Sovietica Ailaltă cu bataie la Uniunea Sovietica Singura Raspunzatoare.
Title: Situatiunea
Post by: peacemaker on 22 October 2023, 15:57

Continui aici ca sa nu fim offtopic cu razboiul. Tu compari ce e acum cu ceva ce nu a existat prin anii 50-80 in SUA.
Nu existau divorturi pt ca femeile nu-si permiteau divorturi sau interveneau cutume religioase. Ce rezulta ? O viata de cacat impreuna cu batai, alcool, droguri si umilinte la care participau de multe ori si copiii.
Mafie, droguri si SIDA/HIV erau la ordinea zilei. Rascoalele negrilor din LA si nu numai. Segregationism intrat in faza tarzie si rasism pe toate planurile. In NY si in marile orase in fiecare dimineata adunau cadavre impuscate cu farasul de pe strada.
In rest capitalismul a functionat la fel cum functioneaza si acum. Crezi ca nu exista burn-out, deprimare, saracie ? Ca nu se vorbea despre ele ca si acum e altceva.
Razboaie ? Pai ai prins in perioada asta de la crizele rachetelor din Cuba la o garla de razboaie, foametea din Africa, Vietnam, etc.... fara numar, fara numar !
Acum chiar cu razboiul din Ucraina si skrimish-ul din Israel(ca nu e razboi ca nu ai doua armate fara in fata) e parfum fata de ce a fost acum 50 de ani.
--
Nu am timp sa intru pe toate punctele dar cam la toate capitolele stam mai bine acum. Chestia e ca acum spre deosebire de acum 20 de ani sau si mai mult auzi de probleme non-stop si ai impresia ca doar probleme sunt, nu mai exista nimic altceva in lume. Ca asta consuma media. Cea mai mare greseala e sa stai sa te uiti toata ziua la canalele de stiri. Efectiv toarna venin non stop si iti strica ziua. Lasa TV-ul pe muzica mai bine. :D


1. Generalizezi. Au fost si familii reusite si cupluri care traiau in armonie, cu un nivel de trai mai scazut si cu putinul pe care il aveau si au reusit sa scoata personalitati istorice, inventatori si artisti. Acum e tot mai greu sa faci o familie, chiar daca inainte unii cresteau si 10 copii in mizerie. Pentru ca viata a devenit mai costisitoare, competitia mai acerba pe piata muncii, egoismul mai mare, dar uite ca si cu tot confortul, majoritatea tinerilor singuratici tot ajung la depresie si ganduri de suicid.

Pur si simplu nu poti sa opresti peste noapte ceva ce ti-a oferit evolutia in 300,000 ani tie ca specie - sex, dorinta de reproducere si de a crea o familie, statutul tau ca fiinta sociala.

2. Este si acum segregationism la greu, doar ca TV-ul vrea sa-ti dea senzatia ca traiesti in diversitate. Sunt crime rasiste la greu in SUA si acum, sau ai uitat de George Floyd, sau nu stiu ce negru eliberat dupa 30 ani de puscarie degeaba ca a fost acuzat in mod fals, ca imediat sa fie impuscat? Sunt doua stiri pe digi24 daca le cauti. 
Cati tigani realizati vezi tu in Romania, care sa munceasca cinstit, cati merg pe la facultate,  cati sunt prin politica romaneasca........nope, majoritatea abandoneaza scoala, ajung sa fure, sa traga tepe, sa umple puscariile , iar unele femei de etnie devin  prostituate vopsite cu pesti si boli venerice.
Societatea romaneasca nu vine cu nicio solutie ca sa combata discriminarea si nepasarea. 
La digi24 si USR, niciunul de etnie, nema.....so, ce diversitate in Romania? 
In Europa, milioanele de sirieni, irakieni, afgani, palestinieni si iranieni sunt deja o problema, pentru ca nu se pot integra in societatea moderna din cauza religiilor si incapatanarii lor de a vedea dincolo de islam si de niste rahaturi scrise de un profet epileptic acum 1444 ani.
Sunt enclave in care nu poti intra .....ce diversitate?


3. Nu mai e mafia italiana ca-n filmele de pe vremuri pentru ca acum e in politica, efectiv conduce lumea, alaturi de aia evreiasca si mafia nemteasca.

4. O existat, doar ca atunci nu erau 8 miliarde de oameni pe planeta si nici vreo criza a resurselor. Lumea era in general mai optimista decat acum. Mereu se descoperea ceva, mereu se inventa ceva si era imediat pus in aplicare. Vezi anii 50-90, cate s-au inventat si cat s-a schimbat viata. Adevarul e ca da, razboiul rece a fost benefic umanitatii, nu ca prostia asta de pre-WW3 pe care o traim.

5. Criza rachetelor cubaneze e nimica toata acum pe langa rachetele rusesti Iksander cu incarcatura nucleara tactica aduse in Belarus.

6. Africa e intr-o mare saracie si mizerie si acum, vezi loviturile de stat din Niger, Mali, Sudan, Gambia, Gabon...si numai in ultimii doi ani, toate orchestrate de rusi.

7. Vietnam a fost intr-adevar cu un bilant mai naspa.......Coreea si China cu un bilant si mai sangeros, pentru ca nah, asiaticilor le place sa moara in numar mare la razboi, ....pentru ca spirit de sacrificiu, colectivism si alte alea........ca si japonezii cu kamikaze si codul Bushido.

Doar ca diferentele intre anii 1960 si anii 2020 sunt urmatoarele:

- Vietnamul era la naiba in praznic prin Asia de Sud-Est, Ucraina e efectiv la portile Europei, la portile NATO, cu Rusia in coasta noastra
- America nu a dat arme Vietnamului de Sud cat a dat Ucrainei, plus ca s-au batut ei pe front cu 1 milion de nord-vietnamezii comunisti + 170,000 de chinezi intr-un razboi proxy cand inca nu aveau orezarii arsenal nuclear ca acum/ in cazul nostru, daca escaladeaza, o sa fie mult mai grav, fiindca va implica rachete hipersonice si balistice in prima faza. O sa fie mult mai horror cand se vor bate armatele NATO cu armata Rusiei in Europa de Est si prin Scandinavia in urmatorii 20 ani.
-economia occidentala era in crestere, mai ales a Americii , poate nu boomul din anii 50, dar erau perspective optimiste pana la prima criza petroliera, care a durat doar o iarna in octombrie 1973-martie 1974 dupa embargoul OPEC si razboiul de Yom Kippur, si in 1979-1980, dar mai degraba din cauza ca America era condusa de un presedinte idiot care acusi face suta de ani fiindca nu a facut nimic sa salveze monarhia iraniana 
Invadarea Vietnamului de America si invadarea Afganistamului de Uniunea Sovietica au dus poate la tensiuni, dar nu la o criza economica si energetica de amploare....cum am spus, Europa vestica nu depindea de gaz rusesc, America a sughitat putin dupa crizele din orientul mijlociu, insa un razboi de amploare cu Iranul si inghetarea relatiilor cu Arabia Saudita ar putea duce America in prapastie pentru multi ani.
Boomul din anii 1990-2010 in Europa si cresterea nivelului de trai a fost datorita gazului rusesc.

-viata din anii 60 nu era atat de confortabila si costisitoare ca acum. Europa vestica nu depindea de gazul rusesc, America nu depindea la fel de mult ca azi de petrolul saudit si irakian.

Pentru noi o sa fie un soc cand va incepe sa scada abrupt nivelul de trai in urmatorii 5 ani si abia dupa vreo 10 ani, cand o sa construim centrale nucleare, e posibil sa ne revenim.


- in anii 60 a fost o pandemie de gripa - gripa Hong Kong. Ai auzit de ea? Normal ca nu. Dar a omorat 4 milioane de oameni, inclusiv mii de romani......atunci nu te panica presa la nivel global, nu te obliga sa porti masca sau sa te vaccinezi, nu bloca intreaga economie globala sa te trezesti cu ditamai inflatia.

-revolutia culturala a lui Mao o sa fie parfum pe langa revolutia culturala din Europa de islamizare si indianizarea Marii Britanii, care e in plina desfasurare + revolutia sexuala din America de Nord din cauza feminismului, pentru ca tot mai multi inceli ajung sa comite crime, tot mai multi tineri singuratici ajung sa moara de cancer sau de depresie din cauza singuratatii
La final, multi vor apela la extrema dreapta si ne vom trezi cu dictatori fascisti in mai multe tari.

PE SCURT - traim cele mai proaste vremuri de la sfarsitul WW2.
Nu zic ca criza globala prin care trecem acum e comparabila cu WW2, dar as compara-o cu anii 1929-1938, cu marea depresiune, cu ascensiunea regimurilor autoritariste si izbucnirea mai multor razboaie - Abyssinia, Manciuria, Anschluss. Ce face Putin din 2014 e comparabil cu ce facea Hitler intre anii 1938-1939.

S-ar putea sa fim in perioada premergatoare a unui nou razboi modnial, intr-un pre-WW3, dar care o sa dureze ceva mai mult realistic vorbind......nu cred ca ar putea sa inceapa deceniul asta, ci undeva prin 2040-2045.

Si cred ca va fi tot Germania cauzatoarea.
La cum creste extrema dreapta acolo (cum a crescut si in Italia si in Franta si in Romania si in Suedia), eu cred ca o sa avem un nou Hitler in maxim 10 ani care va fi obsedat in principiu de  alungarea sau eliminarea musulmanilor, indienilor si africanilor din Europa.
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 29 October 2023, 09:13
Un punct interesant de vedere:
https://www.petreanu.ro/singularitatea-tehnologica-impinge-homo-sapiens-intr-un-nou-salt-evolutiv/
Prostia si inadaptarea la tehnologie vor constitui un handicap grav in viitor. Mii de ani am fost cam tot acolo, acum deja situatia se schimba accelerat.
Revenind la politica:
Ma gandesc la Putin si la gandirea lui adaptata pt anii 80-90, la fel si pt altii. Rusia, China si Iran-ul cu satelitii si ideile crete de anii 80 nu au cum sa mai castige pt ca au ramas pur si simplu in urma. O sa-i mance AI-ul, nu mai au ce cauta in secolul 21. :D
"Pentru că actori cinici, care-și urmăresc propriul interes, însoțiți de actori statali interesați de înlocuirea fragilei ordini mondiale bazate pe reguli și legi (câtă am putut construi în ultimii cincizeci de ani) cu o nouă ordine mondială, bazată pe legea pumnului, folosesc din plin debusolarea memetică a treimii rămase în urmă a omenirii pentru a submina democrația – așa subțire și palidă cum e ea la ora actuală – și a instaura legea pumnului de la vlădică până la opincă. De la cartiere până la nivel global. Iar pentru asta inundă spațiul public virtual cu „povești”/meme gândite să-i atragă pe cei care nu mai fac față lumii, promițându-le un loc ordonat, cu linii puține și clare, cu ierarhie socială strictă și delegarea dificilului proces de gândire către un Tătuc care ar urma să aibă grijă de toți și de toate.
--
Dacă ați observat, toți neo-fasciștii de rit tehnologic, teocrații și cristofasciștii (putiniștii, maga, evanghelicii de rit apocaliptic, jihadiștii de orice denominațiune) se erijează în „păstrători ai tradiției” tocmai pentru că știu că această treime de rămași în urmă, care pun în pericol întreaga specie, visează la o lume simplă, clară, fără ambiguități, în care ei sunt miezul din fanta. Iar fabricile de meme-uri antiumane le livrează, conform epistemologiei emoțiilor, ceea ce ei își doresc."
--
Probabil noi nu vom mai prinde dar natiunile vor disparea intr-un viitor nu foarte indepartat.
Title: Situatiunea
Post by: peacemaker on 31 October 2023, 19:13

--
Probabil noi nu vom mai prinde dar natiunile vor disparea intr-un viitor nu foarte indepartat.


NEVER.Asa ceva poate doar la roboti cu AI care n-au functii biologice, personalitate, educatie, individualitate, credinta, identitate proprie si emotii! 
Ce visezi tu nici cei mai fanatici progresisti si socialisti democrati nu mai cred.

Cata vreme va exista Homo Sapiens cu ADN-ul actual sau orice alta specie umana biologica care sa manance, sa doarma, sa respire, sa faca sex sau sa simta dorinta sexuala, sa elimine fluide etc., dar mai ales cu sentimente, emotii, personalitate, educatie, credinta, individualitate, cultura si identitate formate dupa locul in care s-a nascut sau in care traieste, mereu va exista diviziune intre oameni.

Poate vor disparea statele actuale, dar s-ar putea ca omenirea sa se intoarca la asezarea de baza din antichitate: orasul-stat asa cum era  Ur, Uruk, Atena, Sparta,  Babilon si Roma la inceput pana sa devina imperii, Mohenjo Daro sau  Harappa, Venetia si Florenta.

Tribalismul va exista intotdeauna, iar bisericutele nu vor inceta niciodata, se vor trasa granitele in continuare,  indiferent cat de evoluati tehnologic vor fi oamenii viitorului.  Ghici ce, daca oamenii nu vor disparea si vor avansa tehnologic, s-ar putea sa se formeze in urmatorii 200-500 ani:

1. natiuni selenare
2. natiuni martiene

.....care isi vor declara independenta fata de natiunile terestre.
Iar peste 1000 ani:
3. natiuni jupiteriene
4. natiunile saturniene
5. natiunile uraniene
6. natiunile neptuniene



...din care s-ar putea crea confederatii si imperii.

Iar creatorii Star Wars, Star Trek, StarCraft, Sins of the Solar Empire, Stellarium si Mass Effect ne ofera o perspectiva ca s-ar putea crea natiuni coloniale sau regate multiple pe alte planete,  confederatii sau imperii  galactice in viitorul indepartat, chiar si cand oamenii vor explora spatiul.
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 31 October 2023, 23:04
Natiunile sunt un concept tanar in istorie, multe natiuni s-au format prin sec 18 si mai multe in sec 19. Noi ne-am numit natiune acum 100 de ani, asta e nimic. Daca UE rezista si se consolideaza serios si fac un guvern si ajungem toti la un grad de dezvoltare asemanator s-ar putea in urmatorii 20-30 de ani sa devina o federatie. Da, tu o sa fii diferit in UE fata de neamt asa cum e ardeleanul diferit de muntean, fix aceeasi ciorba. Si federatiile viitoare vor fi foarte interconectate in viitor asa cum suntem si acum.
--
Peste ani de zile vom darama gardul ala de sarma ghimpata intre noi si federatia orceasca, dupa ce o sa moara orcul sef si o sa fie scandal mare de saracie o sa le vina poate mintea la cap. La fel va fi si cu arabi si cu chinezii. La final o sa fim un mare "Babilon". :D
De ce crezi ca vor si turcii si o groaza de alte tari sa intre in UE ?
--
Va fi foarte greu cu ajunsul pe alte planete si colonizatul. Nu ai ce dracu sa faci acolo, nu ai interes in primul rand economic sa mergi acolo. Universul e imens dar unde putem ajunge decent e un mare desert total neatractiv. Una a fost sa mergi in America si sa gasesti vanat/aur/petrol/minereu/teren fertil/etc si alta e sa mergi pe luna si abia sa gaseti 3 stropi de apa.
Title: Situatiunea
Post by: peacemaker on 01 November 2023, 07:43
Natiunile sunt un concept tanar in istorie, multe natiuni s-au format prin sec 18 si mai multe in sec 19. Noi ne-am numit natiune acum 100 de ani, asta e nimic. Daca UE rezista si se consolideaza serios si fac un guvern si ajungem toti la un grad de dezvoltare asemanator s-ar putea in urmatorii 20-30 de ani sa devina o federatie. Da, tu o sa fii diferit in UE fata de neamt asa cum e ardeleanul diferit de muntean, fix aceeasi ciorba. Si federatiile viitoare vor fi foarte interconectate in viitor asa cum suntem si acum.
--



Natiunile sunt ele mai noi, dar inainte, vreme de mii de ani, au existat regate, imperii, orase-state, republici, cu identitate proprie, si intre care se purtau razboaie.
Cata vreme vor exista oameni diferiti cu opinii diferite, de culori diferite, de religii diferite, de limbi diferite, vor exista intotdeauna gasti, triburi, bande si organizatii, si mereu vor exista razboaie. Pe bune, tu nu ai vazut deloc Star Trek sau n-ai jucat Mass Effect? Razboaie vor fi la greu si in viitor, cu arme mult mai avansate.
Violenta nu va disparea niciodata cata vreme vor exista oameni biologici cu ADN, cu functii, cu emotii, cu dorinte proprii. Nu poti nici macar prin controlul mintii sa starpesti violenta!
ONU e o organizatia natiunilor unite doar cu numele, in realitate s-a vazut in ultimii 80 ani cat de unite sunt.
Si in UE sunt mereu diviziuni si certuri.


Quote
Peste ani de zile vom darama gardul ala de sarma ghimpata intre noi si federatia orceasca, dupa ce o sa moara orcul sef si o sa fie scandal mare de saracie o sa le vina poate mintea la cap. La fel va fi si cu arabi si cu chinezii. La final o sa fim un mare "Babilon". :D
De ce crezi ca vor si turcii si o groaza de alte tari sa intre in UE ?

Poate, dar exista si riscul ca dupa ce moare orcul sef sa vina un nepot de-al sau, dar unul slab,sa rezulte un razboi civil si sa ne trezim amenintati ca niste ceceni extremisti pun mana pe   rachete nucleare.

Sau s-ar putea sa ne trezim cu vreun STALIN 2.0., poate chiar la anu, si sa ne trezim cu o noua mare epurare si Rusia sa treaca pe economie de razboi impreuna cu China, inroland zeci de milioane de soldati.

Ce iti doresti tu, adica sa se dezembreze Rusia, e necesar un nou razboi rece de 45 ani intre Nord-Vest (NATO/UE/ONU/Australasia/tigrii asiatici) vs Sud-Est  (BRICS, Rusia, China, Africa, Orientul Mijlociu, America de Sud)....in care occidentul sa avanseze cat mai mult tehnologic, sa traiasca din fabricatie proprie, sa elimine saracia, coruptia si somajul, sa inoveze tehnologic, sa  si sa umple orbita planetei cu scuturi antiracheta spatiale si cu lasere.  Si sa nu se ajunga la WW3.


Quote
--
Va fi foarte greu cu ajunsul pe alte planete si colonizatul. Nu ai ce dracu sa faci acolo, nu ai interes in primul rand economic sa mergi acolo. Universul e imens dar unde putem ajunge decent e un mare desert total neatractiv. Una a fost sa mergi in America si sa gasesti vanat/aur/petrol/minereu/teren fertil/etc si alta e sa mergi pe luna si abia sa gaseti 3 stropi de apa.



Daca in maxim 200 ani nu gasim o alta planeta de rezerva sau nu colonizam Luna si Marte, sfarsim ca specie aici dupa ce vom fi sufocati din cauza atmosferei, si vom muri de foame de la secete ce vor duce la moartea porumbului si graului, nu mai zic ca  vom epuiza ultimele rezerve de petrol si metale esentiale civilizatiei.
AICI NU  E DE STAT PANA LA INFINIT!

Si ar fi cam aiurea sa fim unica forma de viata inteligenta din coltul asta de galaxie si sa sfarsim asa, pe bulgarele asta pe care il transformam intr-un ,,desert total neatractiv". 

Noi suntem indemnati chiar de ADN sa luptam nu doar pentru supravietuire, dar si pentru conservare si expansiune. Daca ne extindem pe Marte si Luna, ne crestem sansele de supravietuire enorm pentru urmatorii milioane de ani, urmand sa colonizam si satelitii planetelor gigantice gazoase.
Ca peste cateva milenii sa extragem hidrogenul si metanul de pe Jupiter-Saturn-Uranus-Neptun, parca special folosite ca benzinarii spatiale, si sa colonizam sistemele solare cele mai apropiate, incepand cu Alfa Centauri. Cu siguranta va fi mai greu decat in Starfield. Dar trebuie sa incercam.


 Marte e bogat in fier, aur, zinc si plumb.  Luna are la greu siliciu, aluminiu, fier si magneziu.  Nu mai pun asteroizii bogati in cristale si aur.
Ideal ar fi sa avem baze sustenabile pe Luna cat mai repede in secolul asta, ca in secolul urmator, sa fie colonizat Marte si sa inceapa procesul de terraformizare pe suprafete limitate macar.

Daca in urmatorii sute de ani pica un asteroid sau vin niste raze gamma de la o supernova sau erupe un supervulcan ca in Permian-Triasic, mamiferele si inclusiv oamenii vor disparea garantat la fel cum au disparut dinozaurii.  Va fi sfarsitul epocii mamiferelor.

Si daca vor mai exista forme de viata pe Pamant in urmatoarele milioane de ani, s-ar putea sa fie insectele care vor dobandi suprematie si vor evolua in zergi.
Title: Situatiunea
Post by: taxon on 15 November 2023, 12:22
"Xi Jinping a sosit în Statele Unite cu o cursă Air China. E ca și când, în Africa, umblând după cai verzi pe pereți, Klaus Iohannis s-ar fi deplasat cu o aeronavă Tarom."
Orice alt comentariu e inutil.
Title: Situatiunea
Post by: taxon on 16 November 2023, 15:49
"Cele mai nefericite cupluri pentru o țară sunt cele formate din premier și ministrul său de Finanțe. Dacă vreunul dintre ei e cât de cât rezonabil, atunci, cumva, bugetul mai are șanse de supraviețuire. Dacă nici unul nu e, dacă și ministrul de Finanțe, și premierul sunt niște cretini, atunci uită-te în actele de identitate: ai cele mai mari șanse să trăiești în România ultimilor ani, când datoria publică a făcut un spectaculos salt până spre ceruri, a căror împărăție le-a fost promisă, încă din vechime, miniștrilor noștri de Finanțe și premierilor care s-au perindat pe la conducerea Guvernului din 2018-2019 încoace.

Datoria publică a României s-a dublat

de la sfârșitul lui 2017 până la sfârșitul lunii august 2023. De fapt, nu doar s-a dublat, ci a mai adăugat încă 135 de miliarde de lei în plus față de dublul sumei din 2017. Numai prețurile s-au mai dublat în perioada asta, ba chiar mai repede. În rest, nu s-a mai dublat nimic: nici PIB-ul, nici veniturile oamenilor, nici veniturile la buget… Aaa, da, inflația și deficitul bugetar au mai crescut, dar ele nu s-au dublat. S-au triplat sau chiar cvadruplat în anumite momente.

La începutul lui 2018, când datoria publică era de doar 300,7 miliarde de lei, la Palatul Victoria s-a instalat premierul Viorica Dăncilă, iar la Finanțe a fost numit Ionuț Mișa. Rezultatul acestei colaborări fructuoase a fost o creștere a datoriei publice cu 30 de miliarde de lei într-un an.

Mișa n-a rezistat mai mult de un an, fiind înlocuit cu Eugen Orlando Teodorovici, care i-a fost alături Vioricăi Dăncilă de la finalul lui 2018 la finalul lui 2019. Rezultatul simbiozei dintre cei doi a fost o creștere a datoriei publice cu încă 43 de miliarde de lei într-un an.

În total, în doi ani, beneficiind de doi miniștri de Finanțe extrem de potriviți, Viorica Dăncilă a împrumutat România cu 73 de miliarde de lei.

Bun, toată lumea a căzut de acord,

la vremea respectivă, că Dăncilă nu era una dintre minunile lumii și nici cea mai inteligentă persoană de pe Pământ. Nici pe planete fără viață, Dăncilă n-ar fi câștigat concursul de „cea mai inteligentă persoană“, dar asta deja este altă poveste.

Povestea legată de îndatorarea României, însă, continuă, în cel mai nefericit mod cu putință pentru finanțele țării și, mai ales, pentru noi.

În noiembrie 2019, prim-ministru devine Ludovic Orban. Că omul și-a depășit cu mult limitele incompetenței s-a confirmat la finalul lui 2020, când am constatat toți că marele premier liberal, asistat de marele finanțist de renume mondial Florin Cîțu, a fost mai harnic în îndatorare decât nefericita intelectual de Dăncilă.

Căci duetul de comici triști Orban-Cîțu a reușit ca în doar un an, unul singur, să crească datoria publică a României cu peste 126 de miliarde de lei. Așadar, dacă Dăncilă a reușit o medie anuală de 36,5 miliarde de lei îndatorare, Orban a reușit, cu ajutorul lui Cîțu, un fabulos salt.

126 de miliarde de lei, peste 25 de miliarde de euro împrumutați într-un singur an, asta da performanță.

Căci dacă îndatorarea țării

într-un asemenea hal fără precedent nu ar fi fost considerată o performanță, Florin Cîțu n-ar fi fost numit prim-ministru, ci ar fi fugit pe străzile Bucureștiului alergat de pietrele aruncate de către oamenii revoltați. Cum acest din urmă eveniment nu a avut loc, iar Cîțu chiar a devenit premier, înseamnă că cineva chiar i-a apreciat prestația îndatoratoare de la Finanțe.

Ajuns șeful miniștrilor de Finanțe și șeful întregului Guvern, Florin Cîțu a continuat lucrul bun început de către Orban.

Așa se face că la finalul mandatului lui Cîțu ca premier, perioadă în care i-a avut alături pe miniștrii de finanțe Nazare și Vâlceanu, datoria publică a României crescuse cu încă 77 de miliarde de lei.

Să reușești, în doar doi ani, să pui în cârca contribuabililor români datorii de peste 200 de miliarde de lei, adică peste 40 de miliarde de euro, este o performanță greu de egalat.

Gândiți-vă și altfel: între finalul lui 1989 și finalul lui 2019, în 30 de ani, România a ajuns la o datorie publică de 373 de miliarde de lei. În doar doi ani după aia, aceeași țară a mai împrumutat mai mult de jumătate decât împrumutase în anteriorii 30.

Nu este nici mult, nu este nici puțin, este de-a dreptul enorm și, cumva, inacceptabil. Suma împrumutată de Orban și Cîțu este cu 26 de miliarde de euro mai mare decât suma alocată din granturi României prin PNRR.

Dacă am pune la socoteală doar acel peste un miliard de euro împrumutat de Cîțu pentru a cumpăra vaccinuri anti-COVID pe care nici măcar nu le-am folosit, ci le-am donat altor țări sau pur și simplu le-am distrus, și tot am avea un motiv extrem de bun pentru care omul ăsta n-ar mai trebui să se afle astăzi în Parlament, ci într-o celulă în care să-și petreacă veșnicia, adică exact perioada care ne va fi necesară nouă ca să plătim banii împrumutați de el în numele nostru, cu buletinele noastre.

Așadar, la finalul lui 2021,

după două guvernări catastrofale, România ajunsese la o datorie publică de 577,5 miliarde de lei.

Dar nu-i nimic, din negura istoriei venea să ne salveze o nouă coaliție, mânată-n luptă de un general-erou, secondat de un nou ministru de Finanțe.

Tandemul Ciucă-Câciu a preluat din zbor ideea îndatorărilor mari și dese, așa că între sfârșitul lui 2021, când au intrat în pâine, și până la finalul lunii mai 2023, cu 15 zile înainte de săvârșirea rotativei, datoria României a mai crescut cu 153,7 miliarde de lei. Practic, într-un an și jumătate, Ciucâciu au reușit să se apropie de scorul-record al Orcîților. Dacă ar fi fost lăsați să-și desăvârșească opera, dacă le-ar fost permise încă șapte luni de guvernare, ar fi crescut, în ritmul în care porniseră, datoria României cu încă 216 miliarde de lei.

Cum, însă, sorții le-au fost potrivnici, Orban și Cîțu au rămas, până acum, campioni absoluți la îndatorare-viteză pe cicluri doi ani.

Deocamdată, Ciolacu-Boloș

este un cuplu prea tânăr ca să ne putem pronunța asupra capacității lor de a îndatora țărișoara. Dar promit și ei.

Dacă la finalul lunii mai 2023, datoria publică a României era de 731,2 miliarde de lei, la finalul lunii iunie, care prinsese și primele 15 zile de guvernare ale lui Ciolacu în calitate de premier, datoria publică a țării scăzuse la 724,7 miliarde de lei. Pentru prima dată în atâția ani, datoria publică scădea, nu creștea.

Numai că o minune ține, desigur, doar 15 zile, sau așa ceva. Căci la finalul lunii august 2023, ultima pentru care Ministerul de Finanțe a publicat date, datoria publică și-a revenit corespunzător, ajungând la 735,9 miliarde de lei.

Practic, în două luni (iulie și august), Guvernul Ciolacu, avându-l pe Boloș la Finanțe, a reușit să mai îndatoreze România cu încă 11,2 miliarde de lei.

Deocamdată ritmul de îndatorare este mult sub cel de 9-10 miliarde de lei pe lună impus de Orban, Cîțu și Ciucă. Dar nu e timpul pierdut. Vine 2024, an plurielectoral, cu patru rânduri de alegeri, în care nici un premier cât de cât doritor de măriri nu se apucă să impună măsuri de austeritate. Așa că nu avem de ce să ne așteptăm ca datoria publică a României să scadă sau, măcar, să rămână aceeași. În definitiv, o viață avem și ar fi păcat să nu ne-o grevăm cu datorii făcute aiurea de politicieni."

https://www.catavencii.ro/cine-mana-sparta-are-in-veci-n-o-sapa-la-sare/
Title: Situatiunea
Post by: peacemaker on 16 November 2023, 18:49
Președintele este răsplătit pentru efortul de a participa la o ședință pe lună cu 12.000 de lei net, în timp ce membrii comitetului primesc 8.000 de lei net și exemplele pot continua.

https://jurnalul.ro/special-jurnalul/guvern-practica-numiri-companii-stat-948539.html
Quote
Membrii CA-urilor și CS-urilor trebuie să participe la o ședință pe lună, având și opțiunea să o facă de la distanță. În schimb, dacă vorbim despre remunerații, acestea sunt foarte mari. De exemplu, la Electrica remunerația lunară fixă este de 4.985 de euro brut, pentru președintele CA, și de 3.630 brut pentru membrii CA. De asemenea, indemnizația de participare la ședințele CA și ale comitetelor consultative este de 1.200 de euro brut, pentru membrii CA/comitetelor, și 1.445 de euro brut, pentru președinții comitetelor. La Romgaz, de exemplu, remunerația netă anuală a membrilor CA a fost anul trecut cu 169.372 de lei, ceea ce înseamnă 14.114 lei/lună. Și cei care au norocul să fie numiți în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare, o instituție din subordinea Ministerului Finanțelor, câștigă foarte bine. Președintele este răsplătit pentru efortul de a participa la o ședință pe lună cu 12.000 de lei net, în timp ce membrii comitetului primesc 8.000 de lei net și exemplele pot continua.

Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 21 December 2023, 21:17
Azi este 21 dec si m-am speriat ce am vazut la lidl. Trec peste faptul ca nu mai era paine si era 18, cosuri de mancare cu varf, ce dracu cumpara lumea atat ? Ca sa aiba ce arunca dupa Craciun sau Anul Nou ? Am stat 15 minute la coada la o macelarie si cand i-am zis la aia sa-mi taie dintr-o sunca un 10-15 cm m-a intrebat vanzatoarea: numai atat ?
Romanii au o problema emotionala cu mancarea in perioada asta ? Asta e magia sarbatorilor ? :D
Title: Situatiunea
Post by: peacemaker on 22 December 2023, 16:50
Azi este 21 dec si m-am speriat ce am vazut la lidl. Trec peste faptul ca nu mai era paine si era 18, cosuri de mancare cu varf, ce dracu cumpara lumea atat ? Ca sa aiba ce arunca dupa Craciun sau Anul Nou ? Am stat 15 minute la coada la o macelarie si cand i-am zis la aia sa-mi taie dintr-o sunca un 10-15 cm m-a intrebat vanzatoarea: numai atat ?
Romanii au o problema emotionala cu mancarea in perioada asta ? Asta e magia sarbatorilor ? :D

Nu e de pe ieri de azi, nici din vremea comunismului........așa sunt balcanicii mai lacomi. Mai e și educația și gradul de sărăcie. Oamenii săraci cred că dacă mănâncă bine, sunt bogați. 
Foametea îndurată secole sub dominația otomană  a lăsat amprentă genetică la generațiile de azi.  Și e firesc să începi să vezi supraponderali...........că și în America e la fel, mai ales în rândul populației afro-americane, dar și în rândul populației albe care a trăit în preerie și s-a mutat la oraș.
Dacă ai avut părinți, bunici, strămoși care au suferit de foame, treaba asta se resimte la tine. 

Germanii, britanicii și francezii sunt mai cumpătați că au avut ambundență în ultimele secole.
Title: Situatiunea
Post by: ericmario on 25 December 2023, 19:45
Tu ai trăit sub ocupație otomană sau vorbești să te afli în trerabă?

Post Merge: 25 December 2023, 19:47


Germanii, britanicii și francezii sunt mai cumpătați că au avut ambundență în ultimele secole.
Aham...
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 17 January 2024, 20:14
Sa tineti minte 2026.
https://cursdeguvernare.ro/radu-craciun-romania-se-apropie-de-marea-resetare-fonduri-ue-decretei-pensii.html
Se vor sista fondurile europene(daca va mai exista UE :D ) si vom avea o explozie de pensionari.
Ai 33% cheltuieli cu aparatul bugetar si 29% cheltuieli sociale care vor creste ca voinicul din poveste.
--
Sa nu veniti ca "se fura mult". Se fura, e adevarat dar nu la nivelul la care se crede. Problema nu e ca se fura, problema e ca nu se munceste destul sau muncesc prea putini. Toti bugetarii aia dampulea sunt un somaj mascat.
O sa fie cel mai probabil un 2008 reloaded cu taieri de salarii si cacaturi nasoale, poate mai nasol decat 2008.
Singura solutie ar fi sa vina multa forta de munca de afara dar si aia vine cu alte riscuri si probleme si nu la nivelul de care avem nevoie.
Title: Situatiunea
Post by: peacemaker on 17 January 2024, 21:51
Sa tineti minte 2026.
https://cursdeguvernare.ro/radu-craciun-romania-se-apropie-de-marea-resetare-fonduri-ue-decretei-pensii.html
Se vor sista fondurile europene(daca va mai exista UE :D ) si vom avea o explozie de pensionari.
Ai 33% cheltuieli cu aparatul bugetar si 29% cheltuieli sociale care vor creste ca voinicul din poveste.
--
Sa nu veniti ca "se fura mult". Se fura, e adevarat dar nu la nivelul la care se crede. Problema nu e ca se fura, problema e ca nu se munceste destul sau muncesc prea putini. Toti bugetarii aia dampulea sunt un somaj mascat.
O sa fie cel mai probabil un 2008 reloaded cu taieri de salarii si cacaturi nasoale, poate mai nasol decat 2008.
Singura solutie ar fi sa vina multa forta de munca de afara dar si aia vine cu alte riscuri si probleme si nu la nivelul de care avem nevoie.


1. Mare predicție - în România viitorul va fi sumbru.

De parcă ar fi o noutate.
Oricum, o să ne umplem de africani, arabi, indieni și asiatici, e inevitabil, pentru că vestul va fi prea aglomerat și vor trebui să se mai ducă și în România.
Deci, pensiile părinților noștri vor fi oarecum asigurate și plătite.
De aia România nu va adera în veci la Schengen, pentru că știu vesticii ce știu.

2. În 2010-2015, când era criza euro și criza refugiaților, aveam certitudinea că UE nu va apuca 2025-2030. Dar acum, după războiul din Ucraina ........cred că s-ar putea să o ducă UE până la prăbușirea civilizației moderne din cauza crizei climatice și a resurselor.  â


Mă aștept maxim  la 1-2  exit-uri în următorii 10 ani - Ungaria lui Orban (deși deja e cam în pierdere, are milioane de euro fonduri înghețate, și fără banii ăia, e cam out, plus că nu știu dacă mai ia încă un manda) și ar mai fi Franța dacă devine nebuna de Le Pen președinte (deși e posibil să se lovească de opoziția socialistă și liberală).
Germania s-ar putea să iasă peste 10-15 ani, numai dacă vin naziștii la putere, ori ăia de la AfD sunt un AUR mai coafat și mai manierat, în niciun caz nu se poate compara cu NSDAP din anii 1930.

În niciun caz nu cred că moare UE în doar câțiva ani sau peste noapte și dacă ar fi să iasă Germania din UE pentru a redeveni nazistă. Colapsul poate să dureze 10 ani.   

În rest, nu cred că există așa multe țări europene doritoare să-și dea cu Tesla-n ouă.

Britanicii și acum regretă că au fost retardați în 2016 de au votat Brexit și își doresc să adere înapoi în următorii 10 ani.

În România, chiar de ar fi ca AUR să preia guvernarea de unul singur, să aibă majoritate parlamentară, să aibă jumătate de primării și să fie ales George Simion președinte,  referendumul lui de ROMEXIT n-ar obține rezultatele așteptate. Pentru că majoritatea susținătorilor AUR, fiind diasporeni, nu cred că sunt tâmpiți să renunțe la libera circulație europeană pentru a-și revedea rudele în vacanțe. Și majoritatea românilor, peste 55%, e pro-UE. 


Cred că îi mai dau 20 ani dacă se extinde cu Ucraina, Moldova, Georgia, poate mai mult dacă vine și Norvegia în horă.

Dar dacă se unește cu  Rusia, Turcia, Azerbaidjan, Armenia, Kazahstan și Israel și se formează Uniunea Euroasiatică, s-ar putea să devină cea mai mare entitate politică și economică de pe planetă și s-ar putea să o ducă încă 200-300 ani cu resursele Rusiei și dacă se instaurează o dictatură care să raționalizeze și să recicleze la greu, și dacă investește în cercetare pentru a inventa fuziunea nucleară, cu atât mai mult, să colonizeze Luna.


Title: Situatiunea
Post by: ericmario on 18 January 2024, 21:13

În România, chiar de ar fi ca AUR să preia guvernarea de unul singur, să aibă majoritate parlamentară, să aibă jumătate de primării și să fie ales George Simion președinte
Nu va fi, stai liniștit.
Title: Situatiunea
Post by: peacemaker on 25 January 2024, 22:56
Păcat că Paradox Interactive nu face un joc Global Universalis pe secolul 21.

Ar fi fost interesant.


Deci, ce avem aici?

Avem situațiunea pe anul 2008, situațiunea pe anul 2016, situațiunea pe anul 2020 și respetiv, situațiunea pe anul 2024. Fiecare hartă reprezintă starea globală lăsată în urmă de fiecare președinte american: Bush, Obama,Trump, Biden.
Ceasul Apocalipsei arată clar spre ce ne îndreptăm.
Asta pentru cine nu crede că lumea e de vreo 24 ani cu un picior în prăpastie.
Title: Situatiunea
Post by: ericmario on 27 January 2024, 09:44

Asta pentru cine nu crede că lumea e de vreo 24 ani cu un picior în prăpastie.
Și totuși ești în viață.
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 27 January 2024, 10:21
Hai sa mai radem desi e de rasul plansului. Ati vazut asta ?
https://www.edupedu.ro/inspectoratul-scolar-cluj-anunta-un-proiect-prin-care-palmele-a-100-de-elevi-vor-fi-scanate-cu-un-dispozitiv-ca-sa-le-fie-determinat-profilul-de-orientare-in-cariera-marinela-marc/amp/
Dupa ce anul trecut s-a initiat un curs de numerologie acum avem ghicitori in palma. WTF ? Si vorbim de o institutie de stat si niste oameni care ar trebui sa aiba ceva neuroni la mansarda. Ce pretentie sa mai avem de la pulimea de rand ?
Title: Situatiunea
Post by: peacemaker on 27 January 2024, 14:42
Hai sa mai radem desi e de rasul plansului. Ati vazut asta ?
https://www.edupedu.ro/inspectoratul-scolar-cluj-anunta-un-proiect-prin-care-palmele-a-100-de-elevi-vor-fi-scanate-cu-un-dispozitiv-ca-sa-le-fie-determinat-profilul-de-orientare-in-cariera-marinela-marc/amp/
Dupa ce anul trecut s-a initiat un curs de numerologie acum avem ghicitori in palma. WTF ? Si vorbim de o institutie de stat si niste oameni care ar trebui sa aiba ceva neuroni la mansarda. Ce pretentie sa mai avem de la pulimea de rand ?


E același lucru cu determinarea celor 69 de genuri și 1000 de orientări sexuale și scanarea ADN-ului să se afle dacă ai un strămoș care a fost sclav pe vremea Războiului Civil, a Imperiilor Coloniale sau a Imperiului Roman  pentru a primi numai note de 10 și compensații niște burse, fiindca ai fost victima a opresiunii 

Recunoaște, învățământul e pe duca în toate tarile populate de rasa alba.


La vestici e nebunia cu identitatea de gen și rasa, la noi și în tarile musulmane e o întoarcere spre evul mediu si fanatism spiritual, în timp ce învățământul din Rusia, Polonia și Ucraina are tendința crescuta catre neofascism și militarism.
Pe zi ceea trece, învățământul devine tot mai retardat.

Învățământul asiatic e viitorul.
Dacă aveti copii, faceți efortul sa-i  învățați coreeana sau japoneza+ chineza pentru orice eventualitate, și sa-i convingeți sa se înscrie la un liceu/universitate din Asia.


Post Merge: 27 January 2024, 15:40
Nu e de ras, e de plâns.

Dacă nu apar robo-medicii, o sa ne trateze vracii , astrologii,  popii , ghicitorii în palme și numerologii
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 28 January 2024, 21:03
https://ziare.com/americani-ucisi-baza-militara/orientul-mijloc-unitate-sua-atacata-iordania-1849866
Incepe ceva "gros". 3 soldati americani morti o sa insemne baie de sange.
Title: Situatiunea
Post by: peacemaker on 28 January 2024, 22:47
https://ziare.com/americani-ucisi-baza-militara/orientul-mijloc-unitate-sua-atacata-iordania-1849866
Incepe ceva "gros". 3 soldati americani morti o sa insemne baie de sange.

Jihadiștii nu se lasă până când americani nu bombardează într-o noapte și Siria, și Libia, și Iranul.
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 11 February 2024, 18:42
https://economie.hotnews.ro/stiri-burse-26894048-bursele-din-china-prabusit-7-000-miliarde-dolari-dar-nu-asta-cea-mai-proasta-veste-situatia-atat-grava-fost-adus-macelarul-brokeri.htm
Incepe sa o ia China la vale. China a devenit foarte scumpa si mai nou si riscanta pt fondurile de investitii de afara. In centrele mari de dezvoltare salariile chinezilor si stilul de viata a crescut exponential. Multi o duc ca noi si unii mai bine ca noi. Cand am fost in Paris acum 6 ani am ramas masca. Am vazut un grup mare de chinezi pe Champs-Élysées intrand din magazin in magazin si golindu-le de parfumuri, haine scumpe si alte cacaturi de aruncat banii aiurea. Banui ca desi sunt comunisti camarila politica are bani cu lopata. Cu alte cuvinte devine tot mai scump de produs acolo si incep sa se caute alte destinatii ieftine.
--
Lasand asta la o parte. Ei in timp au obtinut o gramada de bani. O garla de bani de investit. Si au investit prost, cum dracu sa faci orase goale dampulea in preerie si autostrazi spre nicaieri ? Si cica au avut multe investitii guvernamentale proaste ca orice tara comunista care se respecta.
Title: Situatiunea
Post by: peacemaker on 11 February 2024, 22:02
Cred că de aia e Xi presat să invadeze Taiwanul.
Title: Situatiunea
Post by: Ciocanul on 16 February 2024, 21:11
Am crezut ca e depp fake dar nu este. Este descoperirea apei calde si dovada ca prostia este nelimitata. Omul asta nu intreaba pe nimeni inmic inainte sa dea cu batul in balta ?
https://www.threads.net/@ronaldfilipkowski/post/C3YuB9buXJz
Title: Situatiunea
Post by: peacemaker on 16 February 2024, 22:42
Asta cu Deep Fake  doar începutul.
Dacă nu începe WW3 sau vreo catastrofă naturală, aș zice că impactul AI și Deep Fake asupra alegerilor, combinat cu atacurile cibernetice, vor fi principalele probleme ale anului 2024. În condițile în care Open AI a anunțat SORA.   Și poate să iasă ceva rău din asta.

De exemplu, o combinație Facebook-Cambridge Analytica și sute de trolli rusofili au reușit să falimenteze UK prin Brexit.

În altă ordine de idei, protestele fermierilor s-au fâsâit. 


Title: Situatiunea
Post by: ericmario on 17 February 2024, 10:11

În altă ordine de idei, protestele fermierilor s-au fâsâit. 

Și-au atins scopul,