Author Topic: Situatiunea  (Read 126889 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Situatiunea
« Reply #135 on: 12 September 2024, 01:38 »
Eu am lucrat, și lucrez, toată viața mea doar la privat.

Întrebarea mea e: de ce ai un dinte împotriva celor din diaspora?

N-am nimic împotriva diasporei în general.
Poate ăia care ne fac de râs neamul mă cam enervează, de se duc să muncească ca fraierii pe 1000-2000 euro la cules căpșuni, la prostituție sau videochat pe 3000-5000 euro, la săpat, la servit, la alba-neagra pe 2000-4000 euro, stau cu încă șase indieni la comun și trag doar ca să construiască un viloi de neam prost în comuna sau localitatea nativă să se laude. Genul ăla de diasporeni le provoacă tuturor dezgust. Că prestează munci de jos  la care nici măcar indienii, nigerienii și pakistanezii nu mai stau la coadă.

Au făcut ceva pentru țara asta? Nu! Fac doar pentru ei.

În schimb, un român IT-ist cu studii superioare, un arheolog, un medic sau un mecanic auto care emigrează și chiar renunță definitiv la cetățenia română, tot aduce un aport mai bun omenirii și în mod indirect și nouă! 
« Last Edit: 12 September 2024, 01:43 by daveWalter »

Offline taxon

Situatiunea
« Reply #136 on: 13 September 2024, 12:38 »
Situatiunea, printre altele la fel de cacanii, e uite-asa:
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #137 on: 13 September 2024, 20:59 »

N-am nimic împotriva diasporei în general.
Poate ăia care ne fac de râs neamul mă cam enervează, de se duc să muncească ca fraierii pe 1000-2000 euro la cules căpșuni, la prostituție sau videochat pe 3000-5000 euro, la săpat, la servit, la alba-neagra pe 2000-4000 euro, stau cu încă șase indieni la comun și trag doar ca să construiască un viloi de neam prost în comuna sau localitatea nativă să se laude. Genul ăla de diasporeni le provoacă tuturor dezgust. Că prestează munci de jos  la care nici măcar indienii, nigerienii și pakistanezii nu mai stau la coadă.

Au făcut ceva pentru țara asta? Nu!

Ba da!
În primul rând plătesc TVA în România.
Apoi dau de lucru altor oameni, altor firme.
I-ai putea numi chiar investitori, pentru că investesc în România banii câștigați peste hotare.

Ura și invidia te-au orbit, amice.
Nu mai poți judeca limpede.
Am mai spus că tu nu știi care-i diferența dintre sezonieri și cei cu rezidență, adică diaspora, dar tu continui să te faci de rușine cu invențiile tale.
« Last Edit: 13 September 2024, 21:04 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #138 on: 13 September 2024, 21:47 »
Va certati aiurea.
In final daca trebuirile merg bine asa cum ar trebui ar trebui toti sa devenim cetateni europeni. daca suntem destepti o sa devenim cea mai moderna si mai buna societate, si aici ma refer la UE ca si intreg.
Vad o ura inexplicabila fata de cei care au pleca in afara. Vorbim mai incolo.

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #139 on: 13 September 2024, 21:52 »
Ăsta-i sportul național la noi: capra vecinului.
De ce el are și eu n-am?
Sau dacă eu n-am, nici el să nu aibă!

Csf, ncsf!
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

The following users liked or thanked this post: axxel4you

daveWalter

• Guest
Situatiunea
« Reply #140 on: 14 September 2024, 02:11 »
Va certati aiurea.
In final daca trebuirile merg bine asa cum ar trebui ar trebui toti sa devenim cetateni europeni. daca suntem destepti o sa devenim cea mai moderna si mai buna societate, si aici ma refer la UE ca si intreg.
Vad o ura inexplicabila fata de cei care au pleca in afara. Vorbim mai incolo.

Sunt două categorii de români diasporeni:
1. cei realizați care pleacă de tot cu un scop -  nu doar ca să-și facă o carieră, ci să facă lumea mai bună, se duc cu o meserie gata învățată,  care se duc să ajute oamenii, care să aducă plus valoare economiilor occidentale,  care știu ce fac pe plan profesional, care își schimbă cetățenia, se integrează permanent, învață limba locală, respectă legile, votează rațional și se comportă civilizat, și automat, fac un mare bine și Europei și  României pe termen lung.  Pe ei îi apreciez.
2. ăia care stau cu încă șase la comun doar ca să-și ia un shitty dead end job de 1.000-2.000 euro, care se prostituează sau pun de o bișniță,  numai ca să-și cumpere viloi de neam prost în satul din care au plecat, un BMW și un iPhone 16 în rate ca se uite la live-urile cu ȘOȘOACĂ pe tiktok...eu pe ăia îi urăsc foarte mult, că sunt niște sărăntoci parveniți;

Și cam au dreptate oleacă englezii, austriecii și olandezii că ar trebui să fie mai selectivi și mai precauți. Înțeleg că indienilor, musulmanilor și africanilor n-ai ce să le faci, pentru că WOKE, dar frate ...chiar au dreptate, mulți români chiar ne fac de râs națiunea!

Te duci în Occident ca să ciordești din MUZEE, să faci evaziune fiscală, să te prostituezi, să dai doar cu sapa sau să culegi căpșuni în condiții abjecte și suferi numai ca să aduni bani de o vilă și de un BMW și nu contribui decât la DEGRADAREA culturală, morală și spirituală a Occidentului.

Cum să emigrezi sperând la o viață mai bună în Occident, dar ajungi să ai un trai mai de rahat cu salariul de acolo decât aveai în România..... dar să votezi tocmai cu naționaliști anti-imigrație când tu ești migrant, nu înțeleg.

Gen, nu știu de ce ar prefera mulți să locuiască cu încă 6 indieni și africani  într-o garsonieră jegoasă din Londra când mai bine stau cu părinții în București în apartamentul luat de pe vremea lui Iliescu..... până termină o facultate serioasă și își caută job cu salariul mediu în România. Se poate trăi bine cu 4.000 - 5.000 lei dacă ești singur în România, ȘOC! Cu atât mai mult dacă îți găsești un partener care să câștige la fel de mult.

Vin americanii peste noi, la propriu, că aici chiriile, studiile universitare și consultațiile medicale sunt mult mai ieftine raportat la salariile lor.
« Last Edit: 14 September 2024, 02:26 by daveWalter »

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #141 on: 14 September 2024, 08:25 »

1. cei realizați care pleacă de tot cu un scop -  nu doar ca să-și facă o carieră, ci să facă lumea mai bună, se duc cu o meserie gata învățată,  care se duc să ajute oamenii, care să aducă plus valoare economiilor occidentale,  care știu ce fac pe plan profesional, care își schimbă cetățenia, se integrează permanent, învață limba locală, respectă legile, votează rațional și se comportă civilizat, și automat, fac un mare bine și Europei și  României pe termen lung.  Pe ei îi apreciez.
2. ăia care stau cu încă șase la comun doar ca să-și ia un shitty dead end job de 1.000-2.000 euro, care se prostituează sau pun de o bișniță,  numai ca să-și cumpere viloi de neam prost în satul din care au plecat, un BMW și un iPhone 16 în rate ca se uite la live-urile cu ȘOȘOACĂ pe tiktok...eu pe ăia îi urăsc foarte mult, că sunt niște sărăntoci parveniți;

Și cam au dreptate oleacă englezii, austriecii și olandezii că ar trebui să fie mai selectivi și mai precauți. Înțeleg că indienilor, musulmanilor și africanilor n-ai ce să le faci, pentru că WOKE, dar frate ...chiar au dreptate, mulți români chiar ne fac de râs națiunea!

1. Tu îi apreciezi pe cei care își schimbă cetățenia? Pe cei care se dezic de țara lor? OMG!!!
Eu trăiesc permanent de peste 6 ani în Germania, dar la cetățenie nu am de gând să renunț, pentru că ich bin stolz ein rumäner zu sein.

2. Cine sunt persoanele alea imaginare de care vorbești?
Vocile din capul tău îți șoptesc chestiile alea? Că ar sta șase la comun? Ca să-și cumpere viloi de neam prost, un BMW sau un iPhone 16 în rate?
Se citește frustrarea pe tine, amice.
Debitezi niște inepții mai mari ca tine.
Ești exact ca Donald Cap de Portocală Trump.

daveWalter

• Guest
Situatiunea
« Reply #142 on: 14 September 2024, 11:23 »

1. Tu îi apreciezi pe cei care își schimbă cetățenia? Pe cei care se dezic de țara lor? OMG!!!
Eu trăiesc permanent de peste 6 ani în Germania, dar la cetățenie nu am de gând să renunț, pentru că ich bin stolz ein rumäner zu sein.

2. Cine sunt persoanele alea imaginare de care vorbești?
Vocile din capul tău îți șoptesc chestiile alea? Că ar sta șase la comun? Ca să-și cumpere viloi de neam prost, un BMW sau un iPhone 16 în rate?
Se citește frustrarea pe tine, amice.
Debitezi niște inepții mai mari ca tine.
Ești exact ca Donald Cap de Portocală Trump.

1.  Tu ai uitat deja ce a spus Ciocanul?
Nu mai are nicio importanță dacă stai în România sau Franța...........noi ar trebui să fim EUROPA, o republică federală în devenire.  Avem un parlament european, un guvern european aka comisie cu Ursula care are atribuții de prim-ministru și un consiliu european care are ar fi un fel de președinție. 
Indiferent unde stai, ești CETĂȚEAN EUROPEAN. EUROPEEEEAAAAN!
Așa cum texanii, californienii, new yorkezii și floridienii se identifică ca cetățeni AMERICANI!

2. Diaspora aia care votează cu alde ȘOȘOACĂ. La aia mă refer! 

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #143 on: 14 September 2024, 11:35 »

Nu mai are nicio importanță dacă stai în România sau Franța...........noi ar trebui să fim EUROPA, o republică federală în devenire.  Avem un parlament european, un guvern european aka comisie cu Ursula care are atribuții de prim-ministru și un consiliu european care are ar fi un fel de președinție. 
Așa cum texanii, californienii, new yorkezii și floridienii se identifică ca cetățeni AMERICANI!

1. Așa e, sau așa ar trebui să fie.
2. Așa cum 2 degete de la o mână nu seamănă între ele, la fel nici 2 oameni nu seamănă între ei. Deci încetează să mai generalizezi bazat pe experiența ta.

daveWalter

• Guest
Situatiunea
« Reply #144 on: 14 September 2024, 11:44 »

1. Așa e, sau așa ar trebui să fie.
2. Așa cum 2 degete de la o mână nu seamănă între ele, la fel nici 2 oameni nu seamănă între ei. Deci încetează să mai generalizezi bazat pe experiența ta.
Tu înțelegi că aceea categorie de diasporeni sunt periculoși pentru noi toți, pentru că votează cu ȘOȘOACĂ?

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #145 on: 14 September 2024, 11:52 »

Tu înțelegi că aceea categorie de diasporeni sunt periculoși pentru noi toți, pentru că votează cu ȘOȘOACĂ?
Știi tu cu siguranță că vor vota cu Orca Șoșoacă?
Cine te crezi, amice?

Discursul tău idiotic începe să sune tot mai aproape de discursul lui Trump cel portocaliu.
Urmează să ne spui că ”diasporenii” mănâncă câinii și pisicile localnicilor?

ps. Ai început să înțelegi care-i diferența dintre ”diasporeni” și sezonieri?

daveWalter

• Guest
Situatiunea
« Reply #146 on: 14 September 2024, 12:38 »

Știi tu cu siguranță că vor vota cu Orca Șoșoacă?
Cine te crezi, amice?

Discursul tău idiotic începe să sune tot mai aproape de discursul lui Trump cel portocaliu.
Urmează să ne spui că ”diasporenii” mănâncă câinii și pisicile localnicilor?

ps. Ai început să înțelegi care-i diferența dintre ”diasporeni” și sezonieri?

Ți-am arătat unul dintre live-urile lui Șoșoacă mai sus.   Cât despre mâncatul animalelor, să știi că au circulat povești despre cum diasporeni români (că erau de etnie, nu contează, tot cetățeni români erau) care au mâncat lebede la Viena....știu e o povestioară falsă.

Dar mai grav e că știrile despre români hoți și criminali sunt adevărate.
Un român a violat şi ucis o italiancă, la Roma

Cine sunt românii care au jefuit muzeul din Rotterdam

Infractorii romani, afectati de Brexit: britanicii s-au saturat de ei si ii expulzeaza. "Nu stiu cum, dar o sa ma intorc. Fac aici 2.000-3.000 de lire pe zi" 

VIDEO Primii tigani expulzati din Franta au ajuns in tara

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #147 on: 14 September 2024, 17:15 »

Ți-am arătat unul dintre live-urile lui Șoșoacă mai sus.   Cât despre mâncatul animalelor, să știi că au circulat povești despre cum diasporeni români (că erau de etnie, nu contează, tot cetățeni români erau) care au mâncat lebede la Viena....știu e o povestioară falsă.

Dar mai grav e că știrile despre români hoți și criminali sunt adevărate.
Un român a violat şi ucis o italiancă, la Roma

Cine sunt românii care au jefuit muzeul din Rotterdam

Infractorii romani, afectati de Brexit: britanicii s-au saturat de ei si ii expulzeaza. "Nu stiu cum, dar o sa ma intorc. Fac aici 2.000-3.000 de lire pe zi" 

VIDEO Primii tigani expulzati din Franta au ajuns in tara

Tu nu ai știut că fiecare pădure are stricăciunile ei?
Sau tu crezi că europenii nu au infractorii lor?

Post Merge: 14 September 2024, 17:20
VIDEO Primii tigani expulzati din Franta au ajuns in tara[/b]
Serios?
Adică te la să retractezi ”noutatea” asta din 2010
« Last Edit: 14 September 2024, 17:22 by ericmario »

daveWalter

• Guest
Situatiunea
« Reply #148 on: 17 September 2024, 01:06 »
La ora asta:
144 milioane de ruși88 milioane de iranieni, 1 miliard de indieni și 84 milioane de turci stau sub niște dictatori sau lider autocrați care simulează democrația și stau la conducere de mai mult de 10 ani. N-au tupeul să zică de Erdogan că e covrigrar, că Ali Khamenei are un turban în formă de prezervativ sau că Putin e un pitic atomic.
26 milioane de nord-coreeni1 miliard de chinezi, 36 milioane de arabi saudiți și 41 milioane de afgani trăiesc într-o formă de totalitarism modern. Nord-coreenii și chinezii nu pot să aibă acces la Google, la Facebook sau să se joace jocuri necenzurate fără VPN,  n-au tupeul nici să gândească că Kim e un grăsun atomic, că Xi seamănă cu Winnie the Poh, să mai zic de afgani unde  femeile nu pot să meargă la școală.
Și hai, vreo 66 milioane de britanici , 83 milioane de germani,   38 milioane de canadieni, și 67 milioane de francezi  trăiesc în niște democrații care tind să devină regimuri semitotalitare cu supraveghere în masă (știu, există alegeri libere, există o constituție, este piață liberă,  dar nu mă interesează pentru că dacă poți să fii arestat pentru libera exprimare, chiar nu te mai poți numi democrație).
În toate aceste țări vestice, ești arestat pentru ceea ce spui sau scrii ceva ofensator la adresa unei minorități sau la adresa conducătorilor. Bine, dacă imigranții africani sau orientali  omoară sau violează niște fetițe englezoaice, nu sar așa repede polițiștii.

Doar în  Polonia, Italia, Grecia, Japonia, Coreea de Sud, România, Bulgaria, Ungaria și în SUA mai poți spune ce vrei, fără să fii arestat! În România, cel mult îți iei o amendă, iar în America ești dat în judecată.
Libertatea de exprimare e neprețuită! Și puține țări o au în ziua de azi.

Și acum, pentru iubitorii de dictatori, în special cei care îl iubesc pe marele orc de la răsărit:
Eu pot să înțeleg să-ți fie frică ca cetățean rus. Că dacă spui ceva, ori ajungi în pușcărie și nu mai știe nimeni de tine, ori te omoară. Vezi Navalnî.
Pot să înțeleg să susții un dictator sau un sistem totalitar dacă beneficiezi de pe urma lui...financiar evident....și să devii oligarh.
Te înțeleg să o arzi defetist dacă ești vecin cu dictatorul și ți-e frică că poate te invadează...vezi țările învecinate cu Rusia în afară de Ucraina, care n-a mai suportat după 20-25 ani de tortură psihică. 
Dacă în UK ți se poate întâmpla asta numai pentru niște comentarii de pe Facebook, imaginează-ți ce ți se poate întâmpla în Iran, Turcia, China sau Rusia.
Dar nu o să înțeleg niciodată admirația românilor față de Putin sau alți dictatori. Ce beneficiu a adus Putin României? Ce beneficii a adus Rusia României în toată istoria, în afară că ne-a ciopârțit teritorii și tezaurul. În afară că ne-au instalat cel mai draconic regim comunist care ne-a construit blocurile, fabricile și infrastructura modernă de bază.

Dacă ar trăi într-o dictatură, mulți dintre românii simpatizanți ar fi arestați.  Pentru că într-o dictatură sau regim totalitar, ei nu ar putea trăi după felul lor de-a fi.
« Last Edit: 17 September 2024, 01:33 by daveWalter »

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #149 on: 17 September 2024, 06:15 »
Sunt doua mari categorii de iubitori de Putin. Nu sunt poate atat de iubitori de Putin cat ca urasc UE sau au o nostalgie mostenita.
--
Prima categorie sunt mostenitorii nomenclaturistilor(nostalgici prin mostenire), mai mici sau mai mari. Desi erau copii la Revolutie isi amintesc cu dragi chesii gen plecat la mare cu avionul, ciocolati si dulciuri cand altii nu vedeau nici in poze asa ceva, parintii aveau alt statut si ei erau muuult peste medie. Media gen taica-meu trebuia sa se scoale la 5 sa mearga la coada la lapte, aveai mancare pe cartela si trebuia si aia sa fii atent ca pierdeai painea, uleiul sau untul. Eu am prins putin, eram dstul de mic dar cand stai cu ei la o bere ii mirosi imediat. Nu te gandi ca stateau in vile de 1000 mp dar aveau acces la mai multe plus un status social mai bun care l-au pierdut dupa Revolutie.
--
A doua mi se pare cea mai periculoasa, sunt si cei mai multi si anume nemultumitii/frustratii. Desi nu stiu ce este peste gard aici li se pare ca este foarte naspa si ca oculta ii fura si ca directia este foarte gresita. Li se pare ca li s-a furat sansa de a fi ceva mult mai bun indiferent de situatia lor materiala. Unii nu o duc rau dar nu conteaza, se simt furati. Nu sunt multumiti de job, situatie, etc si dau vina pe homosexualii de la Bruxelles, Papa de la Roma, vaccin, emigranti, pun botul usor la orice propaganda ruseasca, etc. Astia ar vrea sa vada sandramaua UE demolata ca ei au impresia ca ar fi cumva un reset pt noi si poate ar nimeri mai bine.
« Last Edit: 17 September 2024, 06:18 by Ciocanul »

The following users liked or thanked this post: ericmario