Author Topic: Situatiunea  (Read 126905 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #165 on: 22 September 2024, 07:11 »
Tu poți să crezi ce vrei, doar trăiești într-o țară liberă.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Situatiunea
« Reply #166 on: 22 September 2024, 10:35 »
Tu poți să crezi ce vrei, doar trăiești într-o țară liberă.
Liberă între ghilimele.
Dar în comparație cu China, Rusia, Turcia și UK, da, aș zice că e un pic mai liberă.

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #167 on: 22 September 2024, 16:00 »
Mulțumesc.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

daveWalter

• Guest
Situatiunea
« Reply #168 on: 24 September 2024, 04:37 »
S-ar părea că ne-am întors în anii 1970. Și nu din 2020, ci cam din 2016, de când a apărut Trump pe scenă.   
@Ciocanul , @ericmario , @oldshooterman , cei care ați prins probabil anii 70, chiar așa pare?

Pe Reddit se tot discută asta.
https://www.reddit.com/r/decadeology/comments/1af5e40/why_do_people_compare_the_2020s_to_the_1970s/?rdt=45066
https://www.reddit.com/r/generationology/comments/t8p4si/2020s_so_far_have_been_very_similar_to_the_1970s/

Dar și în presă:
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2021/nov/20/are-the-2020s-really-like-living-back-in-the-1970s-i-wish-

1. A revenit moda feminină a pantalonilor și blugilor evazați din anii 70 de când cu pandemia.
2. Inflația, scumpirile, taxele crescute la fel ca în anii 70. Orașele s-au umplut de oamenii străzii.
3. Isteria politică din America: republicanul radical, corupt și conservator Trump, care ar fi noul Nixon, și democratul eco, reformist și progresist Biden, care n-a stat decât un mandat, precum Jimmy Carter
4. Ca să vezi coincidența naibii, între 1968-1969, a fost pandemia de gripă Hong Kong care a omorât cam 4 milioane de oameni. Noi am avut o pandemie de coronavirus care a omorât 7 milioane. Și apoi, a început nebunia cu SIDA din 1981.
5. În 2021, la Kabul, ultimele trupe americane se retrag haotic din Afganistan, după 20 ani de război, cu o evacuare haotică a trupelor americane, la fel ca la Saigon în 1975 când sunt retrase ultimele trupe americane din Vietnam.
6. Al patrulea val de feminism, PRIDE, BLM,  METOO care au luat amploare din 2017. În cazul anilor 70, au fost mișcarea Hippie și al treilea val de feminism.
7. În anii 1970 a apărut munca remote, da  limitată la câteva mii de angajați din SUA.
8. După ce America se retrage din Afganistan, Rusia invadează o țară - Ucraina, la fel cum a făcut-o în 1979, invadând Afganistan după retragerea Americii din Vietnam.
9. Avem iar război rece. Cu toate că de data asta, estul Europei e în NATO, încă avem ditamai Rusia+ Iran+ China+ Coreea de Nord ca Axa Răului.
10. Războiul de Yom Kippur din 1973 ....acum avem războiul din Gaza, ce-i drept, cel mai sângeros din ultimii 80 ani + războiul cu Hezbollah și bombardamentul iranian + Marea Roșie. Dar și în 1979 a fost revoluția islamică, apoi a urmat războiul sângeros dintre Irak și Iran.
Paradoxurile sunt interesante.
Ce nu avem noi însă e muzica (QUEEN, Pink Floyd, Bee Gees, ABBA, cluburile disco) și cinematografia (Godfather, Star Wars, Apocalypse Now, Rocky, Taxi Driver, Alien), dar avem gamingul și AI generativ care poate  conversa și genera muzică, imagini și filmulețe.

« Last Edit: 24 September 2024, 04:50 by daveWalter »

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #169 on: 28 September 2024, 15:13 »
Pfua...
Câtă prostie ai putut să aduni... e rușinos, amice!

daveWalter

• Guest
Situatiunea
« Reply #170 on: 29 September 2024, 09:01 »
Pfua...
Câtă prostie ai putut să aduni... e rușinos, amice!
Sunt zeci de milioane de lucrători din HoReCa, Sport, Turism, Cinema și Artă  care tocmai au devenit șomeri peste noapte de la un virus...acum nici 5  ani! Majoritatea femei...care n-au avut de ales decât să se orienteze spre  Onlyfans și Videochat. Gen gândește-te cât de traumatizant e pentru o femeie care a lucrat ca manager într-o firmă de turism, o sportivă, o dansatoare sau o chelneriță....să ajungă să se înjosească pentru a-și câștiga existența. Asta în timp ce IT-știi,  jurnaliștii, profesorii erau ok fiindcă au învăța carte ca să poată lucra și în timp de pandemie, mulți din telemuncă, nu mai spun de medici (deși atunci nu era ceva de dorit). 

Și chiar după ce am revenit la normalitate, la nivel global, fix IT-iștii au urmat. Vreo  300.0000 de IT-iști de jocuri și-au pierdut joburile în ultimii doi ani de când au început reducerile de  personal cauzate de decizia patronilor de a economisi pentru a face față INFLAȚIEI. Nu-și găsesc de lucru pentru că nu mai sunt proiecte, mai toate companiile de IT au înghețat angajările, lumea nu prea cumpără jocuri, aplicații telefonice și software din cauza scumpirilor și nici proiectele independente nu prea mai fac mare brânză din cauza că piața s-a suprasaturat de jocuri indie, apps și lumea alege să facă warez.

Și tu-mi spui că e o „prostie” ce spun.

Eu înțeleg că ce lucrezi tu se caută pe piața muncii la greu, electricienii sau ce lucrezi tu se caută mereu. Nici eu nu am probleme, adică am schimbat două trei joburi în domeniul meu fiindcă încă se caută...deși nu câștig nici măcar 1000 euro în comparație cu un IT-ist.

Află că un IT-ist trebuie să învețe în permanență un nou software, un nou limbaj de programare cam de la o lună la alta pentru ăia 1000 euro...cel puțin așa trebuia să meargă în teorie.De când cu popularizarea boților.....meseria de programator cam începe să devină de domeniul trecutului. Sigur, cine a învățat programare și a apucat să lucreze în ultimii 20-30 ani, a dus o viață bună. Închipuie-ți să fii programator sau ceva senior la  40-50 ani, cu doi la școală/liceu cu pretenții și să te trezești că ești șomer după ce ai lucrat din 1999-2000 în IT. Și descoperi că nu te mai angajează nimeni. Departamentele de suport ale magazinelor online gen emag și bănci ca ING sunt deja cu boți, automatizarea e deja făcută și prin supermarkete și fast-fooduri. 
La 40-50 ani, ca tată care a lucrat în programare 20-30 ani, să te reorientezi către alt domeniu............cam greu. Muncă fizică ca tractorist, șofer sau salahor, la 50 ani?
Mai te poți face mecanic auto sau electrician la 50 ani după ce ai lucrat toată viața în IT?
După 20-30 ani de trăit bine în puf, cred că o asemenea lovitură te face direct homeless sau demn de internat la Bălăceanca, fiindcă da, poate să te îmbolnăvească pierdere unui job la o vârstă înaintată și să nu-ți mai găsești nimic de lucru în domeniul în care ai lucrat 20-30 ani.
Cum o să le explic copiilor tăi că IT-ul nu prea mai e de viitor și că au urmat cam degeaba liceele de mate-info și vor trebui să se înscrie la facultăți de agronomie sau să se apuce de uman, gen psihologie, pedagogie, jurnalism sau drept....sau chiar medicină....că nah, sunt singurele domenii care nu sunt automatizabile pentru mulți ani.
« Last Edit: 29 September 2024, 09:23 by daveWalter »

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #171 on: 29 September 2024, 15:36 »
Ce milioane de lucrători, miliarde sau chiar triliarde!

Copiilor mei nu o să le explici tu nimic, că nu ne cunoaștem, în schimb, copiilor tăi poți să le explici vrei tu.

daveWalter

• Guest
Situatiunea
« Reply #172 on: 29 September 2024, 21:27 »
Ce milioane de lucrători, miliarde sau chiar triliarde!

Copiilor mei nu o să le explici tu nimic, că nu ne cunoaștem, în schimb, copiilor tăi poți să le explici vrei tu.
He he, care copii?
De la criza financiară din 2008, când eram un elev în clasa a opta, m-am jurat că nu o să îmi întemeiez o familie câtă vreme va fi situația economică volatilă. Și încă este și va mai fi. Stabilitatea care a fost în anii 1958-2008 nu o să mai revină niciodată.
Și nu îmi doresc să fac un copil pentru a trăi în sărăcia pe care am experimentat-o eu prin anii 1994-2004, cu lapte praf, cu lipsuri, cu cumpărături luate de la second hand, bătut mingea pe maidan printre blocuri comuniste de cartier, salivat la dulciuri și jucării scumpe prin geamul magazinelor, mulțumindu-se cu măgura și cu mașinuțe chinezești și cadouri mai de Doamne ajută doar de 2 ori pe ani (ziua nașterii și Crăciunul).

« Last Edit: 29 September 2024, 21:32 by daveWalter »

daveWalter

• Guest
Situatiunea
« Reply #173 on: 04 October 2024, 01:55 »

Legat de WW3, am o ipoteză că suntem deja în plin WW3 de la 9/11 la cât se înmulțesc statele eșuate de la an la an, dar spre deosebire de celelalte două războaie mondiale, ăsta evoluează și se răspândește mai lent - cam vreo 150-200 ani poate să dureze până devine tot globul eșuat și se va pregăti  terenul pentru NWO! 

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #174 on: 05 October 2024, 12:47 »
Dacă eram în WW3 nu ai mai fi avut timp să inventezi idei pe aici.

daveWalter

• Guest
Situatiunea
« Reply #175 on: 05 October 2024, 18:55 »
Dacă eram în WW3 nu ai mai fi avut timp să inventezi idei pe aici.
Noi nu suntem....încă.
Dar lumea islamică și mare parte din Africa sunt într-un război continuu.

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #176 on: 20 October 2024, 21:24 »
Moldova vrea in UE, referendumul a trecut.
Bine, vor si gaz moca de la orci, curent moca de la noi si bani de la oricare . :D
--
Vor fi interesant de urmarit alegerile din Georgia.
https://hotnews.ro/manifestatie-pro-europeana-la-tbilisi-in-pragul-scrutinului-parlamentar-georgia-pusa-in-fata-unei-alegeri-similare-celei-din-moldova-1817151
Sunt semne ca vor sa iasa de sub influenta orceasca.

daveWalter

• Guest
Situatiunea
« Reply #177 on: 20 October 2024, 23:50 »
Moldova vrea in UE, referendumul a trecut.
Bine, vor si gaz moca de la orci, curent moca de la noi si bani de la oricare . :D
--
Vor fi interesant de urmarit alegerile din Georgia.
https://hotnews.ro/manifestatie-pro-europeana-la-tbilisi-in-pragul-scrutinului-parlamentar-georgia-pusa-in-fata-unei-alegeri-similare-celei-din-moldova-1817151
Sunt semne ca vor sa iasa de sub influenta orceasca.

Nope! Mi se face RĂU!
Gen, te duci la vot, stai la coadă,  optezi să ștampilezi pentru ambele buletine...numai ca să ștampilezi „NU” aderării la UE?
Cam ăla e nivelul. Probabil că propaganda orcească anti-UE cu mâncatul gândacilor, dușul la comun și statul la 12 grade în Germania, plus istericalele conspiraționiste cu vaccinul anti-COVID,   chiar au prins la Chișinău.
Poate au și ei baronii lor locali și se tem că aderarea la UE le-ar cam strica stilul de viață actual cu care sunt obișnuiți.
Dar eu nu înțeleg, puteau să nu ceară al doilea buletin și nu se mai valida referendumul. Eram ok cu asta. Nu sunt ok să soliciți al doilea buletin și să ștampilezi NU.
E pur și simplu un efort inutil!

Oricum, nu prea poate adera Rep. Moldova  la UE nici peste 100 ani câtă vreme au problema numită Transnistria și Moscova se ține scai după ea să o păstreze ca stat tampon.
Dar mă îngrijorează mentalitatea. Chiar dacă nu ai șanse, măcar arăți că vrei să aderi ca să mai atragi vize, să mai atragi investiții......

Pe Softpedia, mulți euroatlantiști deja se dezic de Moldova. Mai e puțin și o consideră Mica Rusie ce ar trebui sancționată, fără să ținem cont că au fost și tineri care au votat-o pe Maia Sandu și pentru aderarea la UE.

Post Merge: 21 October 2024, 00:00
Maia, din păcate, o să PIARDĂ în turul 2. Matematic, nu prea se pot face miracole.
Votanții lui Renato  vor vota cu  Alexei Stoianoglovici în turul 2 !

« Last Edit: 21 October 2024, 00:12 by daveWalter »

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #178 on: 21 October 2024, 15:28 »
Maia Sandu o sa ramana presedinte dar asta nu prea conteza.
Ce e grav e ca o turma de molodveni au votat NU contra aderarii.
Referendumul a trecut la mustata.
Eu nu inteleg ? O gramada din cei ce lucreaza dincolo si au pasapoarte romanesti au votat NU aderarii.
Le e frica de orci ?
La plac drumurile desfundate ? Daca iesi din Chisinau zici ca esti in Beirut.
Le e frica ca se scumpesc tigarile si alcoolul ?
WTF ?

daveWalter

• Guest
Situatiunea
« Reply #179 on: 22 October 2024, 12:49 »
A trecut referendumul până la urmă - la 11.000 voturi diferență...........mulțumită diasporei.
Maia Sandu a luat 42%, dar să vedem - în turul 2, toți votanții rusofili ar putea să-l voteze pe Stoianoglovici.

Personal, nu mă interesează alegerile astea din perspectiva aderării la  UE  - s-ar putea ca UE și NATO să nu mai existe în forma actuală până își rezolvă moldovenii problema cu Transnistria. 2030 e un termen prea optimist, aș zice că mai degrabă cam prin 2050-2080.

Mă interesează să nu ne trezim dracu cu un președinte pro-rus de tip Igor Dodon în țara vecină, pentru că în secunda doi, Moldova ar semna acord de securitate reciprocă cu Rusia și i-ar permite Kremlinului să-i construiască baze militare, lansatoare de rachete rusești îndreptate spre România, devenind și un ghimpe în spate pentru Ucraina.

Sunt mult mai importante strategic decât credeți aceste alegeri.