@Ciocanul Rusia a pierdut sute de mii de soldați, mii de tancuri, mii de avioane, dar încă are mii de rachete cu care poate distruge întreaga Europă. Încă are milioane de bărbați cu care să-și refacă armata. Are destul fier vechi. destul gaz și aliați puternici ca China și Iran pentru a-și reface stocul de tancuri, avioane și artilerie. Ucraina nu are!
Nu e nevoie să te uiți la Tucă și nici la Valentin Stan (care apropo, n-a mai fost de câteva luni la emisiune, e înlocuit de H.D. Hartmann și Dungaciu), îmi dau seama singur dacă te uiți și observi că Rusia a câștigat războiul, iar Ucraina l-a pierdut. Îmi dau seama cât am plătit ca țară pentru URSS după WW2. Prin urmare, e inevitabil ca cei înfrânți să suporte toate costurile. VAE VICTIS, cum am spus. Nu contează că victoria Rusiei e una a la Pyrrhus. Și costurile vor fi uriașe pentru cei învinși. N-aș exclude ipoteza ca tezaurul să fi fost pierdut/jefuit intenționat în Olanda pentru a fi dat la ruși, ca prima tranșă pentru despăgubiri de război.
Noi am fost naivi să credem că 2020-2024 sunt cei mai nasoli ani pentru că au venit la pachet cu pandemie, inflație și războaie. Dimpotrivă, mulți am dus-o bine, nivelul de trai chiar a crescut. NU, ce-i mai rău vine de acum încolo.
Vorba aia, în pandemie și cu război la graniță, aveam un job în telemuncă, privilegiul de a comanda mâncare prin Glovo și Netflix and chill.
În anii următori, s-ar putea să nu mai avem absolut nimic din toate astea.
Că tot vă văd pe topicul cu Criza din 2025 cum începeți să vă văitați de niște concedieri din IT, pe motiv că România, ca și restul statelor care au fost guvernate de liberali și socialiști prieteni cu fosta administrație Biden, nu mai sunt fezabile economic pentru corporațiile care își mută asset-urile în India, China și prin Argentina, Brazilia, Turcia etc.
Anii de supraîndatorare, corupția, irosirea banilor în bugetari și pensii speciale, ratarea multor oportunități sunt principalele cauze pentru care vom intra în incapacitate de plată.
Dar
ANULAREA alegerilor prezidențiale din 2024.........prin asta, ne-am condamnat la dispariție!
Ne-am pus rău și cu Rusia pentru că l-am acuzat pe Georgescu pentru legăturile cu Putin, deși nu n-au găsit dovezi.
Ne-am pus rău cu China pentru că ne-am apucat repede să ne ducem la Ursula să cerem investigarea și blocarea TikTok în UE.
Ne-am pus rău și cu America pentru că în ochii lui Trump, după anularea alegerilor în mod abuziv, nu mai suntem o democrație capabilă să poarte relații bilaterale cu Washington. Și pentru că am ascultat orbește de Biden. Asta ne pune într-o poziție foarte proastă.
Și Elena Lasconi a zis-o bine: „
O astfel de abatere ne va costa scump în anii care vin”.Trebuiau să iasă și AUR-iștii și USR-iștii în stradă, în număr de câteva milioane, să cerem reluarea turului 2. Și așa, am fi contat în noua ordine trumpistă. România, dacă nu are un președinte care să bată cu pumnul în masă și să știe să vorbească pe limbajul lui Trump și să se impună la masa negocierilor pentru a avea ceva de câștigat din încheierea războiului din Ucraina, e terminată!