Author Topic: Situatiunea  (Read 95995 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #480 on: 06 March 2025, 23:54 »
Si Bobby Ewing statea cu parinti si nu avea rate, dar nu cred ca o ducea rau.
Ăla era un personaj fictiv...

Bă, voi chiar trăiți pe lumea asta?
« Last Edit: 06 March 2025, 23:57 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline daveWalter

Situatiunea
« Reply #481 on: 08 March 2025, 20:59 »
Daca tot am scos globul de cristal pe masa si o dam in SF:
In toate cartile SF si filme lumea tinde spre globalizare, federalizare. Ce vedem acum sunt ultimele tentative de lumi multipolare dar trenul ala nu se mai intoarce in gara. Ma uit ca nu se mai uita nimeni in gura lui Putin cum traseaza el linii imaginare pe harta si zone de influenta. Acum o sa-i dea niste teritorii din Ucraina de care si asa nu avea nevoie ca sa-i inchida gura.
--
Noi o sa urmam parcursul european. Nu cred ca europa se destrama. Da, se va confrunta in continuare cu probleme dar la ce urmeaza ar trebui sa ne fie clar ca  ... apes together strong ! :D

„Statul global” de care vorbești o să rămână pentru sute de ani ce este și acum, un scenariu SF. Desigur că au mai fost tentative de federalizare (globalizarea e cu totul altceva) dacă vedem Imperiul Persan, Imperiul Macedonean, Imperiul Roman, Califatul Abbasid, Imperiul Mongol, Imperiul Otoman, Imperiul Spaniol, Imperiul Francez, Imperiul Britanic, Uniunea Sovietică și Statele Unite ale Americii, din 1991 până în 2008. O să vină rândul Chinei să-și impună viziunea ei globală. Bineînțeles că va eșua.
Nu cred că îi stă în gena omului să se creeze un guvern mondial decât dacă s-ar produce niște mutații de anvergura celor de acum 70.000 ani care să ne schimbe biologia și mentalitatea, o nouă Revoluție Cognitivă. Sau dacă nu devenim una cu roboții.  Momentan, încă suntem o specie tribală și o să mai fim mult și bine. Mi-e că o să dispărem ca specie până se va crea vreun NWO serios cu un guvern mondial.

ON-TOPIC: Cred că UE se va destrăma ...nu acum, dar în câțiva ani (dacă nu cumva se destramă și Rusia post-Putin), dar ne așteaptă vremuri de haos îndelungat. Nu te culca pe ureche că România va rămâne veșnic pe traseul european. Pentru că există antecedente. A mai fost pe traseul european între 1881 și 1944, când aveam regi de origine nemțească și eram prieteni cu francezii, ba cu austriecii. Și poftim, 45 ani am stat sub influența sovietică. Aș zice că ciclul actual de americanizare și integrare europeană a ajuns la capăt.

Înainte să devină regat, țările române au stat cam 400 ani sub dominație otomană, exceptând Transilvania care a stat aproape 1000 ani sub ocupație maghiară. Muntenia, Moldova și Dobrogea au stat în cea mai mare parte a istoriei lor sub influență orientală. Doar pe vremea lui Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul s-au mai încercat ceva combinații cu maghiarii, polonezii și habsburgii.

În mileniul 1, la fel - a fost o perioadă când am fost sub influență occidentală - cei 170 ani de ocupație romană. Și pe urmă, au urmat 100 ani de haos cauzat de vizigoți și huni, vreo 400 ani de ocupație avară și încă 400 ani de ocupație bulgară, pecenegă, cumană, ba mongolă.

Concluzia e că da, din păcate am fost în cea mai mare parte a istoriei sub asiatici. Riscul să ne trezim iar sub cizma rusească sau sub bocancul tucesc în următorii 100 ani și să rămânem pe termen îndelungat așa  e foarte mare.

Sunt cicluri și iarăși cicluri.
13th Gen Intel(R) Core(TM) i7-13700KF | Gigabyte B760 GAMING X AX, Socket 1700| Kingston Fury 16 GB| Solid State Drive (SSD) Kingston A400, 960GB | NVIDIA GeForce RTX 4070| Corsair NAUTILUS ARGB| Darkflash K1, orange, INN-K1

The following users liked or thanked this post: Meghido 1469 î.Hr.

Offline Meghido 1469 î.Hr.

Situatiunea
« Reply #482 on: 08 March 2025, 21:51 »
Buna analiza. Muncita.

Da, natura umana nu este deloc pe hai sa facem hora mare.
Ciocanul a nimerit-o legat de cartile SF: numai acolo ne pupam in piata Independentei.  ;D

In realitate simulam infratirea cu te miri ce minoritari/semeni cat timp traim prosper (ca na, daca asa imi merge bine ce ma costa sa citez din directivele de partid si de stat ba chiar cu citate din tovarasul sau chiar tovarasa ursula)

Dar 48 ore fara dejun, pranz, cina si heeei, uite frate tigrul din mineee, care misca misca`n brisca.

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #483 on: 09 March 2025, 00:03 »
Daca tot am scos globul de cristal pe masa si o dam in SF:
In toate cartile SF si filme lumea tinde spre globalizare, federalizare. Ce vedem acum sunt ultimele tentative de lumi multipolare dar trenul ala nu se mai intoarce in gara. Ma uit ca nu se mai uita nimeni in gura lui Putin cum traseaza el linii imaginare pe harta si zone de influenta. Acum o sa-i dea niste teritorii din Ucraina de care si asa nu avea nevoie ca sa-i inchida gura.
--
Noi o sa urmam parcursul european. Nu cred ca europa se destrama. Da, se va confrunta in continuare cu probleme dar la ce urmeaza ar trebui sa ne fie clar ca  ... apes together strong ! :D

„Statul global” de care vorbești o să rămână pentru sute de ani ce este și acum, un scenariu SF. Desigur că au mai fost tentative de federalizare (globalizarea e cu totul altceva) dacă vedem Imperiul Persan, Imperiul Macedonean, Imperiul Roman, Califatul Abbasid, Imperiul Mongol, Imperiul Otoman, Imperiul Spaniol, Imperiul Francez, Imperiul Britanic, Uniunea Sovietică și Statele Unite ale Americii, din 1991 până în 2008. O să vină rândul Chinei să-și impună viziunea ei globală. Bineînțeles că va eșua.
Nu cred că îi stă în gena omului să se creeze un guvern mondial decât dacă s-ar produce niște mutații de anvergura celor de acum 70.000 ani care să ne schimbe biologia și mentalitatea, o nouă Revoluție Cognitivă. Sau dacă nu devenim una cu roboții.  Momentan, încă suntem o specie tribală și o să mai fim mult și bine. Mi-e că o să dispărem ca specie până se va crea vreun NWO serios cu un guvern mondial.

ON-TOPIC: Cred că UE se va destrăma ...nu acum, dar în câțiva ani (dacă nu cumva se destramă și Rusia post-Putin), dar ne așteaptă vremuri de haos îndelungat. Nu te culca pe ureche că România va rămâne veșnic pe traseul european. Pentru că există antecedente. A mai fost pe traseul european între 1881 și 1944, când aveam regi de origine nemțească și eram prieteni cu francezii, ba cu austriecii. Și poftim, 45 ani am stat sub influența sovietică. Aș zice că ciclul actual de americanizare și integrare europeană a ajuns la capăt.

Înainte să devină regat, țările române au stat cam 400 ani sub dominație otomană, exceptând Transilvania care a stat aproape 1000 ani sub ocupație maghiară. Muntenia, Moldova și Dobrogea au stat în cea mai mare parte a istoriei lor sub influență orientală. Doar pe vremea lui Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul s-au mai încercat ceva combinații cu maghiarii, polonezii și habsburgii.
Să nu-spui spui că și Mihai cel Bătrân și Ștefan cel Mare jucau extreme stânga.
Că pe partea mea n-au jucat!
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

Offline daveWalter

Situatiunea
« Reply #484 on: 09 March 2025, 09:06 »
SUA își reduc activitatea în comandamentele Europei, Africii și Orientului Mijlociu și se vor  preocupa mai mult de Asia, Indo-Pacific și America Latină.

Pentagonul nu va mai investi bani în apărarea aliaților europeni, nici în Ucraina, iar începând de anul viitor, americanii nu vor mai lua parte la exercițiile NATO. Urmează o retragere strategică a trupelor din Irak și posibil „retragerea” formală din NATO în 2026. Operațiunile militare în Somalia, Gaza și Yemen vor înceta la rândul lor, în schimb vor fi transferate cât mai multe trupe din Europa în Japonia și Coreea de Sud, posibil și în Taiwan (mă aștept la mișcarea asta). Se vorbește și despre reducerea operațiunilor CIA pentru spionaj. Ceea ce ar însemna o creștere a infracționalității în Europa.
Numai în UK, tot mai mulți miliardari pleacă și americanii își strâng assets-urile din cauza laburiștilor și a ....știți voi.

Să vedem care vor fi efectele economice. Dacă SUA se retrag din NATO și aderă la BRICS, va fi o lovitură fatală pentru economia Europei. Vă spun că în maxim câteva luni de la momentul aderării SUA la BRICS, UE se va destrăma, moneda euro se va prăbuși  și vor fi războaie civile și revoluții în Europa din cauza colapsului economic. Și Trump asta urmărește. Pentru că numai astfel, europenii vor vota din disperare cu partide  de extrema dreaptă și Trump va considera că abia atunci va avea parteneri strategici în Europa.

Puteți să uitați de CG, Șoșoacă, Simion, Farage, Le Pen, Weidel, Orban, Meloni, Fico....vor veni alții mai răi decât ei în câțiva ani dacă planul lui Trump de destabilizarea liberalismului  și social-democrației din Europa va da roade.
« Last Edit: 09 March 2025, 09:16 by daveWalter »
13th Gen Intel(R) Core(TM) i7-13700KF | Gigabyte B760 GAMING X AX, Socket 1700| Kingston Fury 16 GB| Solid State Drive (SSD) Kingston A400, 960GB | NVIDIA GeForce RTX 4070| Corsair NAUTILUS ARGB| Darkflash K1, orange, INN-K1

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #485 on: 09 March 2025, 09:18 »

Numai în UK, tot mai mulți miliardari pleacă și americanii își strâng assets-urile din cauza laburiștilor și a ....știți voi.
......................
 Puteți să uitați de CG, Șoșoacă, Simion, Farage, Le Pen, Weidel, Orban, Meloni, Fico....vor veni alții mai răi decât ei.
De unde știi asta?
Mie îmi miroase a propagandă rusească ce zici tu aici.

Offline daveWalter

Situatiunea
« Reply #486 on: 09 March 2025, 09:33 »
Caută pe Google despre exodul miliardarilor din UK.
Numai  în 2024, au plecat definitiv vreo 10.000 de milionari englezi din UK.

Situația s-a înrăutățit din ce în ce mai rău în UK din cauza Brexitului, a imigrației, a guvernelor imbecile din ultimii 5 ani și a creșterii infracționalității.

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #487 on: 09 March 2025, 09:43 »
Aha, deci miliardarii ăia și-au vândut afacerile și proprietățile altor miliardari sau l-au dat pomană săracilor?

Offline taxon

Situatiunea
« Reply #488 on: 13 March 2025, 15:48 »
"Parlamentul Statelor Unite are 535 de membri, 100 în Senat și 435 în Camera Reprezentanților. La o populație de 18 ori mai mică, România a avut și 588 de aleși la un moment dat, pentru că la noi numărul fluctuează.."

Actuala clasa politica trebuie trecuta bine de tot prin sita.
Partidele sa nu mai primeasca stipendii si fonduri de la stat.
Parlamentul sa aiba 300 de membri, asa cum deja s-a votat.
Parlamentarilor sa le fie interzis sa aiba rude in institutii de stat si in societati cu capital majoritar de stat.
Parlamentarilor sa li se reduca drastic fondurile actuale (de ex, plata chiriilor)
etc - orice propunere care poate duce la asanarea actualei clase politice e binevenita.
« Last Edit: 13 March 2025, 15:53 by taxon »
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #489 on: 13 March 2025, 17:34 »
In 2023 aveam 1213 armeni. Astia 1213 au un reprezentant in parlament cu cabinet si toate cele.

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #490 on: 13 March 2025, 19:59 »
Slavă Domnului că nu avem klingonieni, că aveau și ăia reprezentanți.

Acum vorbind serios, eu sunt de acord cu ce a zis taxon mai sus.
Problema e că în parlament votează parlamentarii și ei nu au nici un interes să-și facă singuri rău.

Offline daveWalter

Situatiunea
« Reply #491 on: 13 March 2025, 20:45 »
Bolojan anunță că vor fi restructurări și reforme serioase până în 2027. Și că trebuie făcute urgent.

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #492 on: 13 March 2025, 22:59 »
Urgent ar fi cel mai bine, până în 2027 e cam târziu.
Probabil că parlamentarii vor rămâne în același număr, de ce nu?
Ei au de toate...

Eu mă întreb cum ar fi dacă nimeni nu s-ar prezenta la vot, la parlamentarele interne.
E doar un exercițiu de stil, o idee, ”bă. fuck yo all, că oricum faceți ce vreți”.

Un lucru e clar, dpmdv, avem un curs pro UE, pro NATO.
Egal ce latră âștia pro rusia.
« Last Edit: 13 March 2025, 23:05 by ericmario »

Offline taxon

Situatiunea
« Reply #493 on: 15 March 2025, 16:26 »
Vineri seară, pe 14 martie, agenția de rating Moody’s a revizuit în scădere perspectiva ratingului României, din cauza dificultăților financiare și a problemelor bugetare.
https://www.capital.ro/moodys-a-revizuit-in-scadere-perspectiva-de-rating-a-romaniei-care-este-motivul.html

Deci, 3 din 3 spun lumii ca Romania e rupta-n cur.
Iar cei care au adus tara pe marginea gropii* vor sa fie la butoane in continuare. Cu absolut orice pret, din cite se vede.

Asa ca aveti grija pe cine votati.

* numele mafiei este PSDPNLUDMR
« Last Edit: 16 March 2025, 14:14 by mache »
"Live well. Eat with discernment. Listen to what your soul is saying. Tell no lies. Give love. Be happy." - Mike Yeadon

The following users liked or thanked this post: axxel4you

Offline ericmario

Situatiunea
« Reply #494 on: 15 March 2025, 18:37 »
Se pare că în tabăra hAUR disperarea e mare.
Nu mai există fiare pe drum?