Author Topic: Situatiunea  (Read 127236 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #495 on: 15 March 2025, 18:38 »
Un presedinte nu poate sa faca nimic legat de ruperea-n cur. O sa vina taieri, taxe, etc. dupa alegeri si daca vine mama si tata lui Haur si CG.

daveWalter

• Guest
  • Feedback Score: (0)
Situatiunea
« Reply #496 on: 15 March 2025, 20:20 »
Să crezi tu ca vin numai taxe. Stai să vezi când o să simțim efectul tarifelor lui Trump.

Online ericmario

Situatiunea
« Reply #497 on: 15 March 2025, 22:54 »
Păi noi avem un comerț teribil cu USA, deci vom fii tare afectați.
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.
davewalter:  ”o televiziune care are CNN în siglă și s-a schimbat cu 360 grade”

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #498 on: 15 March 2025, 22:58 »
"Noi" Romania vom simti direct si indirect, mai ales taxa pe aluminiu si fier.

Online ericmario

Situatiunea
« Reply #499 on: 15 March 2025, 23:41 »
Exportăm noi aluminiu și fier în USA?

Post Merge: 16 March 2025, 00:15
Abia ce reconstruiește Umbrărescu combinatul de la Oțelu Roșu, dar de exportat în USA?
« Last Edit: 16 March 2025, 00:15 by ericmario »
"When seagulls follow the trawler it is because they think sardines will be thrown into the sea" - Eric Cantona.

daveWalter

• Guest
Situatiunea
« Reply #501 on: 16 March 2025, 11:48 »
Serbia e printre singurele țări europene care are politicieni raționali care își văd de lungul nasului - sârbii știu după experiența de care au avut parte ca fosta Iugoslavie .... că o mică țară europeană nu se confruntă cu marile puteri, ci se înțelege cu ele.
Face comerț, nu război!
O are pe China ca investitor în infrastructură și energetică, face acorduri cu clanul Trump din America pentru construit hoteluri, cumpără gaz de la Rusia și depune eforturi să adere la UE, cumpărând avioane Rafale de la francezi. Cred că e țara cu cei mai buni diplomați.
Își știe locul!

Dar acolo pot să iasă 100.000 de oameni pentru niște alegeri fraudate imediat, nu stau ca noi mână bleagă vreo 6 ani să-l rabde pe mustăciosul necromancer care a fost de niște morți în Teleorman, așteptând DNA-ul. 
În România  nu ies decât câteva sute de haimanale de galerie pentru CG și reluarea turului 2. Unde-i milionul de alegător care au votat-o pe Lasconi? Ei de ce nu vor turul 2 înapoi? 

Cum poate o țară devastată de un război sângeros în urmă 30 ani să ajungă una din cele mai de succes țări emergente, cu mari perspective de viitor strălucit, iar România, cu toate RESURSELE pe care le are, nu e în stare de mai mult?

« Last Edit: 16 March 2025, 12:00 by daveWalter »

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #502 on: 16 March 2025, 13:47 »
Daca ai timp sa mergi o data pana in Serbia. Eu am fost des ca imediat ajung din Timisoara, am avut o perioada cand mergeam vara tot al doilea weekend.
E saracie mare. Masini de 30-40 de ani, drumuri stramte cum erau la noi inainte de 89, multa paragina. Am mai si vorbit cu localnici, salarii mici. In Belgrad mai misca ceva dar in rest toti viseaza sa fuga de acolo.

Offline Tzeb

Situatiunea
« Reply #503 on: 16 March 2025, 19:37 »
Cum poate o țară devastată de un război sângeros în urmă 30 ani să ajungă una din cele mai de succes țări emergente, cu mari perspective de viitor strălucit, iar România, cu toate RESURSELE pe care le are, nu e în stare de mai mult?

Iar mistifici realitatea?

Serbia - GDP per capita: 12,281.51 USD (2023) World Bank
Romania - GDP per capita: 18,404.27 USD (2023) World Bank

daveWalter

• Guest
Situatiunea
« Reply #504 on: 16 March 2025, 20:01 »
Mai vedem în 5-10 ani după ce investește China masiv. Se vor vedea efectele.
Belgradul o să arate mai bine ca Bucureștiul.
Iar cu Trump la Casa Albă, America se va revanșa față de Serbia după bombardamentele de acum 30 ani.

S-ar putea să ne trezim cu o mică Japoniei lângă noi. ;)

Noi ne-am ratat oportunitățile pentru următorii 5 ani fiindcă am ales sa rămânem “europeni”.  Am primit cat am primit in ultimii 5 ani din PNRR ca sa ne digitalizăm și sa avem easy box și suport pentru ride sharing și livrat mâncare, ca pentru investiții americane am fost prea prosti - Maxim ne-am ales cu o centrală nucleară modulară, noi platforme de streaming precum Disney+ cu mizerii Woke și SkyShow, cateva magazine Apple, Popeyes, vaccinuri Pfizer care ajung la gunoi și cu tancuri Abrams, avioane F-35, 7 sisteme Patriot -1 din cauza unui imbecil - pentru care o sa plătească și nepoții noștri.

De la chinezi n-am acceptat pentru ca sunt aliați cu rușii.

Eh, asta e.
Urmează să plătim nota de plată, nu mai spun de tarifele lui Trump. 

Post Merge: 16 March 2025, 20:11
Nu avem nici acum suport real de la Apple, magazine Amazon, Xbox și nici abonament PSNow prin cloud.
Prostituția e încă praf , nu avem nici acum legislație clară privind consumul de droguri ca în Olanda sau niște spații special amenajate.

S-ar putea să le aibă sârbii înaintea noastră.
« Last Edit: 16 March 2025, 20:15 by daveWalter »

Online ericmario

Situatiunea
« Reply #505 on: 17 March 2025, 13:57 »

S-ar putea să ne trezim cu o mică Japoniei lângă noi. ;)
Buahahahaha...

Post Merge: 17 March 2025, 14:00

Prostituția e încă praf ...
Asta-i problema.
« Last Edit: 17 March 2025, 14:00 by ericmario »

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #506 on: 17 March 2025, 14:30 »
Serbia vrea in UE dar sunt tot felul de probleme mai ales cu Kosovo. Si nu au fost departe de aderare pana nu au inceput iar violentele ca au sarbi acolo. Kosovo vrea de asemenea in UE.
In fine, o data cu razboiul asta nasol din Ucraina a cam uitat lumea de Serbia.
China are liber schimb cu Serbia si a facut ceva investitii dar nu cred ca o sa mai continue cu climatul asta de rahat.

Offline Korn

Situatiunea
« Reply #507 on: 17 March 2025, 16:38 »
Sint varza sirbii, nu stiu ce viseaza copilasii pe-aici.  Am stat acum citiva ani o saptamina in Belgrad si momentan n-am vazut alta capitala care sa te faca sa te simti bine ca esti rezident in Bucuresti (mai e si Istanbul daca misti putin in lateral...  dar acolo macar e istorie).  In afara de 1km^2 in centru e dezastru.  Daca nu s-ar fi facut nimic in Bucuresti de treij' de ani probabil cam asa ar arata.

daveWalter

• Guest
Situatiunea
« Reply #508 on: 17 March 2025, 16:43 »
Așteptați 5-10 ani după ce mai investesc oleacă chinezii. Nu o să plece nicăieri, cel puțin până la un posibil război NATO-Rusia.

Să vedem Bucureștiul peste 5-10 ani cum supraviețuiește strict cu fonduri europene, cu PSDNL în continuare. Belgradul o să arate mai occidental în 5 ani,  în ritmul în care bucureștenii se străduiesc să ....se inspire după Londra, care mai nou a devenit  Bangladesh-ul Europei (știți la ce mă refer).

Dacă nu se ajunge la WW3 între NATO și Rusia, vă spun că  Polonia, Ungaria, Serbia, țările baltice, Croația, Cehia, Slovacia, Austria, Slovenia, poate și Ucraina  (Kievul sau ce o mai rămâne din ea) și poate Transilvania o să devină noul Occident în cursul acestui secol. Estul va fi partea bună a Europei, nu va mai fi Vestul.

Vechiul Occident (Franța, Benelux, Germania, UK, Italia, Spania, Portugalia, Grecia) e pe moarte de câțiva ani, pe plan cultural, economic, social. Acolo mocnește a conflict  între creștini și musulmani, între nativi  și imigranți. UK e deja ca India+Pakistan, Franța riscă să se îndrepte spre situația din Haiti sau Somalia, Benelux în Congo, de Germania nu mai zic . Spania și Italia  vor fi ca Maroc și Tunisia, Grecia e demult o Turcie mai săracă.
« Last Edit: 17 March 2025, 17:01 by daveWalter »

Offline Ciocanul

Situatiunea
« Reply #509 on: 17 March 2025, 20:13 »
Cei care viseaza umed la decaderea Vestului si ruperea UE nu prea inteleg cum functioneaza de fapt UE din punctul nostru de vedere. Noi Romania avem ce avem cam TOT la ora actuala datorita afacerilor din Vest. Ca e vorba de industrie usoara sau grea, ca e vorba agricultura sau industrie alimentara, ca sunt banci, ca e IT, cam toate sunt din Vest.
Cand(ca voi sunteti siguri ca o sa se intample) o sa "cada" Vestul, afacerile alea se vor muta inapoi sau se vor inchide. In momentul acela cine nu poate parasi tara va deveni un muritor de foame. O sa ne intoarcem la anii 90 de inceput cand inflatia devenise extrem de puternica si paine se scumpea zilnic. Multi vor fugi la sate ca nu o sa mai ai ce manca.