Author Topic: Threadul despre economie  (Read 2180 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Threadul despre economie
« on: 05 December 2018, 11:52 »
tot ce-i legat de economii merge aici.

BANCILE
incep tare. bancile sunt mai puternice decat presedintii, pentru ca nu-s votate. intr-un fel tu le votezi cu banii...
sa ve explic ce nu veti auzi: noi le dam putere bancilor.
ele sunt niste case de chibirituri; si daca votezi cu banii - adica ceea ce se cheama BOICOT- atunci le poti manca coliva.

tu de fapt imprumuti o banca atunci cand ii dai bani. cand ea se foloseste de acei bani in ce-i place - orice altceva decat PRODUCTIE, atunci ea iti creeaza probleme, ea iti creeaza o viata grea. ea distruge munca ta.
tu  muncesti pentru altii.. e o lume plina de oglinzi, unde arati curat si la costum, cu masina si casa, flat wide whatever si pajiste in curte. dar cand le spargi, imaginea reala e una de groaza, ca in hellraiser sau event horizon: ai sa vezi un om schingiuit, cu carlige si piroane infipte, tintuit in lanturi!
bancile isi infig coltii in tine pentru ca tu esti viata ei. iti da credit, iti da imprumut, iti da voie sa le donezi ce ai, inclusiv viitorul.
problema nu e legatura asta ombilicala per se, ci faptul ca bancile nu conduc banii in productie, nu ii cresc valoarea. banul trebuie sa mearga impreuna cu valoarea materiala ce o reprezinta. cand merge la tranzactii, consum, speculatii si derivative, atunci banul nu se intoarce inapoi cu acea valoare materiala, ci se indeparteaza de la tine si direct in buzunarul celor puternici - asa deci banul nu creeaza nimic, decat bula si datorie.

« Last Edit: 05 December 2018, 11:54 by Monier »
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Threadul despre economie
« Reply #1 on: 11 December 2018, 08:48 »
wow, usor, nu va ingramaditi.

credeam ca toata lumea se pricepe la economie. sau asta se aplica numai in ce priveste politica?

FED, e guvernul US, sau e privata*?


*stiti la ce ma refer..
 

Offline taribo

Threadul despre economie
« Reply #2 on: 11 December 2018, 13:25 »
Le economie e complicat, se fereste lumea sa`si foloseasca capatana. Mai simplu e sa citesti un articol si apoi sa injuri.
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Threadul despre economie
« Reply #3 on: 09 January 2019, 20:43 »
ook folks, am gasit pe unul care le zice mai bine. scoateti caietul cu notite..



 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Threadul despre economie
« Reply #4 on: 19 January 2019, 09:13 »
gasesc cu totul mirobolant cum economia mondiala e dominata de un sistem centralizat de mega corporatii bancare!

voi nu?

oare pentru ce s-a luptat impotriva comunismului.
impotriva programarii.
impotiva sclaviei monetare.
si intelectuale.
-----------------

gasesc cu atat mai aiurea dorinta unica si "nebuna" a dictatorului roman de a fi total independent economic. de a produce pana si apa grea pentru o centrala mititica..
de a scapa de datorii, de a baga irigatii adanc in campii samd.

uite care-i treaba: o economie stabila e una fara crestere or speculatie. si mai ales e una locala. nu globalista! ci locala. la nivelul cel mai de jos, pe baza de troc, lucrurile merg mai bine decat cu supermarketul si "modernitatea" in comuna.

nebunul a avut o viziune de orgoliu. acum, acea viziune e practica si salvatoare.
cine si-ar fi imaginat.. e ca in comedie. totul sta in..
timing.
-------------------
gasesc inca si mai paradoxal urmatorul fapt. e FAPT!

puterea buna pietei este de a aduce oferte in afara ei. alegerea nu se rezuma la dealerul autorizat. poti veni cu o masina de pe camp, cata vreme faci ce trebuie.
poti cumpara direct de la producator. poti elimina specula si bisnita. poti face curat, poti scoate din priza toti parazitii si profitorii. asa zisii comercianti; samsari; intermediari.. cei cu bani si fara munca.
piata aduce cu sine o intreaga plaja de alegeri in afara partii ei vizibile si legale. e ca un iceberg pufos si plin de cadouri.


poti face curatenie in intregi domenii, daca elimini dominatia importului ori te folosesti de acel import nu pentru comert, ci pentru productie.
ok, aici nu se poate doar cu puterea pietei, ci cu o directionare a libertatilor oferite de acea piata - inspre productie. numai productia ofera bani sanatosi si tine omul fericit.
« Last Edit: 19 January 2019, 09:15 by Monier »
 
The following users liked or thanked this post: taribo

Offline oldshooterman

Threadul despre economie
« Reply #5 on: 19 January 2019, 16:19 »
1.- S-a luptat pentru ca mai toti au vrut mai mult... ;D
2.- Si mega corporatiile vor mai mult. Si au mai mult pentru ca pot... ;D
3.- Nu mai exista economie locala si stabila. Nici n-are cum sa fie stabila cand toti "participantii" sunt nesatui si vor mai mult... ;D
4.- Nu "poti scoate din priza toti parazitii si profitorii. asa zisii comercianti; samsari; intermediari.. cei cu bani si fara munca." Si aia sunt oameni, si aia vor mai mult. Adica vrei sa iei de la ei si sa dai la altii? Pai de ca sa nu iei de la ceilalti si sa le dai lor si mai mult? ;D
5.- Productia inseamna bani (investitii), risc si munca. Banii si riscul (pe scara larga) si-l asuma marile corporatii, munca o fac (deocamdata) lacomoii care vor tot mai mult si care vor fi inlocuiti de solutii automatizate, pentru ca si marile corporatii vor mai mult si munca facuta de lacomoi costa... ;D
6.- "Banul" tine omul fericit, nu conteaza de unde vine, ca de aia e PSD-ul la putere, ca da bani la cine pune stampila fara sa fie interesat de unde vine banul. Pana la urma nici nu intereseaza pe nimeni de unde vine banul ci doar sa treaca prin buzunarul lui... ;D
7- Si "munca e ultima solutie, pentru cine nu se descurca nicicum fara ea..." ;D
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Threadul despre economie
« Reply #6 on: 20 January 2019, 09:40 »
nu inteleg mare lucru,.decat ca ''vrem mai mult''.
care-i deci argumentul economic .. ceva gen greed is good?

..adu ceva mai simplu, daca poti.
 

Offline oldshooterman

Threadul despre economie
« Reply #7 on: 20 January 2019, 15:19 »
Intrebarile puse si solutiile sugerate imping spre concluzia ca de fapt problema e "omul". Eu sunt din tabara celor care cred ca nu exista solutii (acceptabile maselor) de natura politica si/sau economica la problema asta. Cam atat, nimic deosebit. ;D
 

Offline taribo

Threadul despre economie
« Reply #8 on: 04 February 2019, 10:38 »
poti face curatenie in intregi domenii, daca elimini dominatia importului ori te folosesti de acel import nu pentru comert, ci pentru productie.
ok, aici nu se poate doar cu puterea pietei, ci cu o directionare a libertatilor oferite de acea piata - inspre productie. numai productia ofera bani sanatosi si tine omul fericit.

Aia care au incercat sa faca asta au cam murit sau au fost inlaturati. Ma gandesc ca e cam greu sa iti ignori instictul de autoconservare.
 

Monier

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Threadul despre economie
« Reply #9 on: 10 February 2019, 14:22 »
oh, sunt siguri ca multi au cazut fiind rapusi de acea portiune de sistem cu care au luptat. insa nu stiu daca e vorba de lacomie, instinct de autoconservare sau ceva mai evident: status quo, inertie imensa etc.

indiferent, in multe tari din jur lucrurile se misca mai bine. poti invata de la polonezi, cehi, slovaci multe lucruri. .. care-i relatia dintre lideri politici si banci, spre exemplu? nu vreau sa lovesc direct cu cea mai buna poveste de succes: germania. hai sa ne uitam la ceva realizabil, mai aproape de posibilitati.
« Last Edit: 10 February 2019, 14:43 by Monier »
 
The following users liked or thanked this post: taribo

Offline oldshooterman

Threadul despre economie
« Reply #10 on: 21 February 2019, 15:51 »
De retinut: "An end to growth is inevitable. Ending growth is also desirable..." ;D

"The trouble is, a bigger economy uses more stuff than a smaller one, and we happen to live on a finite planet. So, an end to growth is inevitable. Ending growth is also desirable if we want to leave some stuff (minerals, forests, biodiversity and stable climate) for our kids and their kids. Further, if growth is meant to have anything to do with increasing quality of life, there is plenty of evidence to suggest it has passed the point of diminishing returns: Even though the U.S. economy is 5.5 times bigger now than it was in 1960 (in terms of real GDP), America is losing ground on its happiness index."

Realitatea nu prea place/convine, dar asta e... 8)
 

TrevorArthur

  • Guest
  • Feedback Score: (0)
Threadul despre economie
« Reply #11 on: 22 March 2019, 16:36 »
Nu stiu cand si cum va fi urmatoarea criza, dar stiu sigur ca lumea nu va mai arata la fel ca acum.

Adica, daca nu o sa se ajunga la un razboi mondial, precis o sa se ajunga la dictatura de mai multe feluri - unele tari dezvoltate vor implementa dictatura corporatista dupa model chinez, altele mai subdezvoltate vor instaura dictaturi  oligarhice militare dupa model rusesc.
Epoca democratiei, liberalismului si a socialismului s-a incheiat, caci cele doua sisteme politice nu sunt sustenabile, iar resursele sunt finite. 

Statele Unite deja cam tind spre o dictatura corporatista dupa model chinezesc, indiferent ce partid se afla la conducere. 

Europa de Vest cam tinde si ea spre dictatura corporatista.  Unele tari precum cele subdezvoltate ca Romania, Brazilia, Turcia, se indreapta spre dictatura de modelul rusesc. 

Noi suntem si acum in plina criza din 2008, doar ca e mascata de tunurile si imprumuturile facute de guverne socialiste pentru a sustine giganti corporatisti falimentari si pentru a pompa pomenile catre masele de alegatori   si paraziti.
« Last Edit: 22 March 2019, 16:39 by TrevorArthur »